فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal
Volume:13 Issue: 4, 2010

  • تاریخ انتشار: 1388/11/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • امید آثار، جمشید باقری، افلاطون مهرآیین، محمد جبلی، محمدحسین ماندگار صفحات 213-219
    مقدمه
    محافظت میوکارد یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده نتیجه در اعمال جراحی قلب با استفاده از پمپ قلب و ریه می باشد. استفاده از آمینوفیلین یکی از روش های محافظت میوکارد است که تاثیر آن همراه کاردیوپلژی antegrade قبلا ثابت شده ولی همراه کاردیوپلژی antegrade و retrograde هنوز مطالعه نشده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر تجویز پیش از عمل آمینوفیلین وریدی جهت محافظت میوکارد همراه با کاردیوپلژی antegrade و retrograde در عمل CABG می باشد.
    روش کار
    دراین کارآزمایی بالینی دوسوکور، بیمارانی که تحت عمل CABG باپمپ و همراه کاردیوپلژی دوطرفه قرار می گرفتند، به صورت تصادفی به دو گروه 20 نفری تقسیم شده و به ترتیب برای آنها یک دوز آمینوفیلین وریدی (kg/mg5) یا پلاسبو پیش از عمل جراحی تجویز شد و سپس مشخصات بالینی و سطح تروپونین T بعد از عمل در زمانهای نیم، دو و 24 ساعت پس از عمل در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفتند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای t، کای اسکوئر، ویلکاسون و من ویتنی استفاده شد.
    نتایج
    میانگین سطح تروپونین T در گروه آمینوفیلین به میزان معنی داری نسبت به گروه شاهد در زمان های30 دقیقه (07/0 در برابر 11/0، 03/0P=) و 2 ساعت (44/0 در برابر 68/0، 01/0P=) پس از cross clamp آئورت پائین تر بود، اما بین دو گروه از نظر سطح تروپونین 24 ساعت بعد تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت (39/0 در برابر 52/0، 11/0P=). از نظر سایر معیارهای بالینی تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد
    نتیجه گیری
    مشاهدات فوق نشان دهنده تاثیر آمینوفیلین در محافظت میوکارد در عمل CABG است.
    کلیدواژگان: عمل بای پس قلبی عروقی، آمینوفیلین، آسیب خونرسانی مجدد، تروپونین
  • میرهادی خیاط نوری، سیداسماعیل صفوی، حامد صراطی نوری، آرش خاکی صفحات 219-226
    مقدمه
    متوترکسات جزء داروهایی است که در شیمی درمانی تومورهای مختلف و در درمان بیماری های التهابی کاربرد وسیعی دارد. مطالعات نشان داده اند که این دارو روی روند اسپرماتوژنز و اووژنز اثر مهاری داشته و باعث کاهش باروری و تغییرات بافتی مختلف در بیضه حیوانات آزمایشگاهی می شود. هدف از این مطالعه تعیین اثر تجویز متوترکسات بر روی تغییرات مورفومتری بافت بیضه در موش صحرایی بالغ می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار، به طور تصادفی به چهار گروه کنترل و تحت مطالعه تقسیم شدند. گروه تحت مطالعه اول و دوم به ترتیب 14 و 28 روز هر هفته یکبار، داروی متوترکسات را با دوز mg/kg1 به صورت داخل صفاقی دریافت نمودند. گروه کنترل نیز مدت 14 و 28 روز سالین نرمال را به صورت داخل صفاقی دریافت نمود. بعد از گذشت زمانهای ذکر شده، نمونه بیضه اخذ و پس از تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین، از لحاظ بافت شناسی و پارامترهای هیستومورفومتری مطالعه شدند. داده ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت..
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد که داروی متوترکسات دارای اثرات مخرب بر روی بافت بیضه و فرایند اسپرماتوژنز در گروه های تحت درمان در مقایسه با گروه کنترل می باشد. بر اساس این نتایج، در روز 28 بعد از تجویز متوترکسات، قطر لوله های منی ساز و ضخامت اپی تلیوم لوله های منی ساز نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار (05/0P
    کلیدواژگان: متوترکسات، بیضه، موش های صح، رایی، نژاد ویستار
  • سید مهرداد صولتی، معصومه فروز اسدی، محسن دهقانی زاهدانی، محمدرضا اوزی، منوچهر کمالی صفحات 227-233
    مقدمه
    تالاسمی یک کم خونی ارثی بوده که با کاهش سنتز زنجیره گلوبولین و یا یک خونسازی غیرموثر همراه است. در تالاسمی اینترمدیا هم که یکی از انواع تالاسمی می باشد، این افراد هم به علت خون سازی غیرموثر و هم به علت دریافت خون، دچار عوارض رسوب آهن در ارگان های مهم بدن از جمله غدد آندوکرین می شوند. در این مطالعه اختلالات آندوکرین در بیماران تالاسمی اینترمدیا مورد بررسی قرار گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی، 86 نفر از بیماران تالاسمی اینترمدیا، مراجعه کننده به مرکز تالاسمی بندرعباس، از نظر یافته های دموگرافیک و سپس بیماری های قبلی و سابقه بیماری های خانوادگی مورد بررسی قرار گرفته و معاینات بالینی از نظر قد، وزن، BMI و بلوغ جنسی و معاینه تیروئید انجام شد. نمونه خون جهت سنجش هورمون های تیروئید، پاراتیروئید، هورمون های جنسی، قندخون، منیزیم و فریتین از این افراد گرفته شد. سپس نمونه ها تحت تجزیه و تحلیل آماری با نرم افزار SPSS قرار گرفتند.
    نتایج
    7/54 درصد افراد مذکر و 3/45 مونث بودند و میزان هیپوپاراتیروئیدی 6/18 درصد، دیابت 1/8 درصد، هیپوتیروئیدی تحت بالینی 65/4 درصد، هیپوفسفاتمی %06/29، هیپومنیزیمی %16/1 و تاخیر بلوغ در دختران % 07/6 و در پسران %7/4 بوده و آمنوره اولیه در %4/15 افراد وجود داشت. میزان هموگلوبین اختلاف معنی داری بین میزان دو گروه هیپوپاراتیروئیدیسم و افراد نرمال وجود داشت (05/0P
    کلیدواژگان: تالاسمی اینترمدیا، هیپوتیروئیدیسم، هیپوگنادیسم، هیپوپاراتیروئیدیسم، دیابت ملیتوس
  • شهریار احمدپور، حسین حقیر، یوسف صادقی، مهرنوش شیبانی فر صفحات 234-245
    مقدمه
    هدف از این تحقیق تعیین اثرات انسولین و ال اسید اسکوربیک به عنوان آنتی اکسیدان در پیشگیری از آپوپتوز نورون های لایه گرانولار شکنج دندانه دار و لایه پیرامیدال ناحیه CA3 هیپوکامپ رت های دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، دیابت نوع یک با استفاده از تک دوز داخل صفاقی استرپتوزوتوسین (60 mg/kg) در رت های بالغ و نر نژاد ویستار ایجاد گردید. پس از گذشت 6 هفته، رت های دیابتی شده به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. پس از گذشت 2 هفته از درمان، مغز رت ها خارج گردید. تراکم عددی نورون های TUNEL مثبت در لایه گرانولار شکنج دندانه دار و لایه پیرامیدال CA3 به کمک اصل دایسکتور فیزیکی شمارش گردید. فراساختار نورون های آسیب دیده جهت تایید نوع مرگ نورونی با استفاده از میکروسکوپ الکترونی گذاره مورد مطالعه قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و بکارگیری توصیفی و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته های ما نشان داد دیابت نوع 1 موجب افزایش تراکم عددی نورون های TUNEL مثبت در لایه گرانولار شکنج دندانه دار و لایه پیرامیدالCA3 می گردد (001/0P
    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس، استرپتوزوسین، آپوپتوز، انسولین، اسیداسکوربیک
  • فیروزه درخشان پور، فریبا عرب گل، لیلی پناغی، هما مذهب دار صفحات 246-252
    مقدمه
    در این پژوهش، اختلالات روانپزشکی و عملکرد کودکان و نوجوانان والدین مبتلا به اختلال دو قطبی با فرزندان دارای والدین سالم مقایسه شده است.
    روش کار
    در این مطالعه مورد – شاهد، 52 نفر از والدین بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی به همراه 74 تن از فرزندانشان (گروه مورد) و 48 نفر از والدین سالم به همراه 63 تن از فرزندان آنها (گروه شاهد) مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه ها به روش نمونه گیری آسان و در دسترس انتخاب شدند. از ابزارهایK-SADS و C-GAS جهت جمع آوری اطلاعات و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمونهای آماری کی دو، t، به کمک نرم افزار آماری SPSS استفاده شده است.
    نتایج
    فراوانی نسبی اختلالات روانپزشکی (حداقل یک اختلال) در گروه مورد 4/51 درصد (38 نفر) ودر گروه شاهد 6/20 درصد (13 نفر) بود. اختلاف دو گروه با توجه به (001/0 >P) از نظر آماری معنی دار می باشد. دو گروه از نظر ابتلا به اختلالات خلقی (از هرنوع)، اختلالات اضطرابی (از هر نوع) و اختلالات کم توجهی و بیش فعالی با یکدیگر تفاوت معنی داری داشتند. سطح عملکرد بر اساس پرسشنامه C-GAS در گروه شاهد بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    اختلالات روانپزشکی و افت عملکرد در فرزندان مبتلایان به اختلال دو قطبی بیشتر از کودکان گروه شاهد است.
    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، والدین، عملکرد فرزند، اختلالات روانپزشکی
  • فریبرز هوانلو، فروزان کریمی، عبدالصالح زر صفحات 253-260
    مقدمه
    اگرچه ورزش اثرات شناخته شده ای روی اجزای سیستم ایمنی و عفونت آن دارد، اما هنوز دلایل اصلی این تاثیرات بطور کامل مشخص نشده است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر فعالیت بدنی با شدت های کم و زیاد بر تغییرات فعالیت انفجار تنفسی و تعداد نوتروفیل ها در جودوکاران دانشگاهی بود.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی، از میان 12 نفر جودوکار دانشگاه، تعداد10 نفر بصورت داوطلب انتخاب و وارد مطالعه شدند. آزمودنی ها در هفته اول با شدت کم یعنی با 45% ضربان قلب و در هفته سوم با شدت زیاد یعنی با 75% ضربان قلب به اجرای آزمون پرداختند. قبل از تمرین و بلافاصله بعد از تمرین از آزمودنی ها نمونه خونی گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t وابسته و به کمک نرم افزار 5/11SPSS انجام شد و سطح معنی داری 05/0=a در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که فعالیت بدنی با شدت زیاد باعث افزایش معنی داری در فعالیت انفجار تنفسی (05/0P
    کلیدواژگان: سیستم ایمنی، لکوسیت ها، انفجار تنفسی، ورزش
  • ماهرخ دولتیان، مریم قراچه، محبوبه احمدی، جمال شمس، حمید علوی مجد صفحات 261-269
    مقدمه
    سوءرفتار در بارداری یکی از عوامل خطردر ایجاد پیامد نامطلوب حاملگی می باشد که سلامت مادر را تحت تاثیر قرار داده و نیز می تواند بطور مستقیم یا غیرمستقیم بر سلامت جنین تاثیر بگذارد. این تحقیق با هدف تعیین همبستگی سوءرفتار همسر با پیامد حاملگی در زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستانهای شهر گچساران درسال 1386 انجام گردید.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی است که بر روی 500 زن باردار مراجعه کننده به بیمارستانهای شهر گچساران که به روش آسان انتخاب شده بودند، انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه مشتمل بر سه بخش مشخصات دموگرافیک، سوالات مربوط به سوءرفتار و سوالات مبنی بر پیامد حاملگی بود. جهت تعیین اعتبار و پایایی ابزار به ترتیب از روش اعتبار محتوا و آزمون مجدد استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS 15 و با استفاده از آزمونهای آماری t و آزمون دقیق فیشر، من ویتنی و کای دو انجام گرفت و سطح معنی دار 05/0 در نظر گرفته شد
    نتایج
    سوءرفتار با پیامدهای مادری مانند سقط و زایمان زودرس و پیامدهای جنینی مانند پارگی زودرس پرده های جنینی، وزن کم حین تولد نوزاد و مرگ جنین ارتباط معنی داری نشان داد (05/0P
    کلیدواژگان: خشونت، خشونت خانگی، بارداری، پیامد بارداری
  • فرناز شیشه گر، اکرم پیمان صفحات 270-276
    مقدمه
    عقیده بر این است که 50 تا 80 درصد زنان تهوع و استفراغ را در حاملگی تجربه می کنند که معمولا در هفته 4 تا 7 بعد از لقاح شروع می شود. تهوع و استفراغ حاملگی می تواند کارایی افراد را بشدت کاهش دهد و درجه این محدودیت در ارتباط با شدت تهوع واستفراغ دوران بارداری است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر شاخص توده بدنی بر شدت استفراغ حاملگی و تعیین رابطه شدت استفراغ حاملگی بر کیفیت زندگی است.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع تحلیلی – مقطعی است. 140 خانم باردار که در سنین 12-4 هفته حاملگی بوده و به درمانگاه های پره ناتال بیمارستانهای منتخب مراجعه کرده بودند به صورت تصادفی انتخاب شدند. تمام خانم ها پرسشنامه ای شامل متغیرهای مربوط به بارداری و متغیرهای دموگرافیک را تکمیل کردند و شاخص توده بدنی محاسبه گردید. شدت استفراغ شامل تعداد استفراغ، میزان استفراغ، حجم استفراغ در 12 ساعت گذشته مورد ارزیابی قرار گرفت. افراد به دو گروه خفیف استفراغ حاملگی (نمرات 6-3) و گروه متوسط و شدید استفراغ حاملگی (نمرات 7 و بالاتر از آن) تقسیم گردیدند. جهت ارزیابی کیفیت زندگی از پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی در تهوع واستفراغ حاملگی استفاده گردید. داده ها با استفاده از آزمون t و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    شاخص توده بدنی به طور معنی داری در گروه متوسط و شدید استفراغ حاملگی پایین تر از گروه خفیف استفراغ حاملگی بود. میانگین شاخص توده بدنی در گروه متوسط و شدید 76/2±91/21 و در گروه خفیف 32/3±77/23 بود (05/0P
    کلیدواژگان: بارداری، استفراغ حاملگی، شاخص توده بدن، کیفیت زندگی
  • نصرت بهرامی *، مرضیه عربان، سمیه بهرامی صفحات 277-283
    مقدمه

    افسردگی پس از زایمان اختلال روانی جدی و فراوان ترین عارضه شایع در این دوره می باشد. آموزش های دوران بارداری بر آمادگی جسمی، عاطفی و روانی خانواده ها برای زایمان و ارتقاء سلامتی تمرکز می کند. لذا این تحقیق با هدف تعیین تاثیر آموزش های دوران بارداری بر افسردگی پس از زایمان در مراجعه کنندگان به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان دزفول انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مورد - شاهد تعداد 140 زن باردار 30-26 هفته بدون افسردگی، بطور تصادفی در دو گروه شرکت کننده (گروه تجربه) یا عدم شرکت کننده در کلاسهای آموزشی (گروه شاهد) قرار گرفتند. کلاسهای آموزشی شامل 8 جلسه آموزشی بودند. ابزار گرد آوری داده ها در این مطالعه پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه افسردگی پس از زایمان ادینبرگ بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از آزمونهای آماری t و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    در این مطالعه، 4/31 درصد از زنان پس از زایمان امتیاز ادینبرگ 10 یا بیشتر را کسب نمودند. میانگین امتیاز ادینبرگ در زنان گروه شاهد بطور معنی داری نسبت به زنان گروه تجربه بیشتر بود (001/0P

    کلیدواژگان: بارداری، افسردگی پس از زایمان، آموزش
  • حمید مقدسی، اعظم سادات، فاطمه روزبهانی * صفحات 284-294
    مقدمه

    با توجه به نقش کمیته مدیکال رکورد در نظارت و ارزیابی کیفیت پرونده های پزشکی و حمایت از استانداردهای لازم در ارتبط با آن، مطالعه ای در مورد وضعیت موجود کمیته مدیکال رکورد در ایران و ارائه الگو انجام گرفت.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع کاربردی است. الگوی پیشنهادی بر اساس وجوه تشابه و اختلافات مولفه های ساختار و فعالیتهای کمیته مدیکال رکورد در کشورهای منتخب طراحی شد، سپس در اختیار صاحبنظران قرار گرفت.

    نتایج

    یافته های حاصل از تکنیک دلفی نشان داد که2/97درصد صاحبنظران با هدف، 9/63 درصد با ترکیب اعضاء، 4/94 درصد با مراجع تحت نظارت، 2/97 درصد با قوانین و استانداردها، 7/91درصد با شرح وظایف کمیته مدیکال رکورد موافق بودند. در نهایت 4/86 درصد از صاحبنظران با الگوی پیشنهادی موافق بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نقائص مربوط به دستورالعمل کمیته مدیکال رکورد و موافقت اکثر صاحبنظران در ارتباط با الگوی پیشنهادی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران باید دستورالعمل جدید با ساختار جامع و فعالیتهای مکتوب و مدون برای کمیته مدیکال رکورد تدوین و به تمام بیمارستانها ابلاغ کند.

    کلیدواژگان: مستندات پزشکی، کمیته ثبت مستندات پزشکی، بیمارستان، بیمارستانهای آموزشی، ایران
|
  • O. Assar, J. Bagheri, A. Mehraeen, M. Jaebelli, M.H. Mandegar Pages 213-219
    Introduction
    Myocardial protection is one of the most important determinants of the result of CABG operation. The benefit of aminophylline has been proved in addition to antegrade cardioplegia but has not been studied plus Antegrade and retrograde cardioplegia. This study was designed to evaluate the effects of aminophyliine as a cardioprotective agent for patients undergoing on-pump CABG with antegrade and retrograde cardioplegia.
    Methods
    In this double-blinded randomized clinical trial, 40 patients were randomly assigned to receive either IV aminophylline (5,g/kg) (n=20) or saline (n=20) before anesthesia induction. Troponin T level was measured 30 minuets, 2 hours and 24 hours after aortic clamping. For data analysis, t-test, chi-square and Mann-Whitney test was used.
    Results
    Troponin T level was significantly lower in aminophylline group 30 minutes (P=0.03) and 2 hours (P=0.01) after aortic cross clamp. No difference was observed with clinical Parameters.
    Conclusion
    Pretreatment with aminophylline reduces myocardial injury at sub-clinical level, particularly to benefit the ante-retrograde cardioplegia alone.
    Keywords: Coronary Artery Bypass – Aminophylline – Myocardial Reperfusion Injury_Troponin
  • M.H. Khayat Nouri, S.E. Safavi, H. Serati Nouri, A. Khaki Pages 219-226
    Introduction
    Methotrexate (MTX) is a chemotherapeutic agent that used for the treatment of a variety of tumors and inflammatory diseases. Methotrexate cause defective cogenesis, spermatogenesis, fertility impairment and different pathological changes on testis laboratory animals. The aim of this study was to investigate the effect of methotrexate administration on morphometerical changes in the testis of adult rat.
    Methods
    In this experimental study 40 male wistar rats were selected and randomly divided into four groups. Experiment groups were received 1mg/kg MTX (IP) per week for two and four consequence week, respectively. However, control groups just received normal saline (IP) for 14 and 28 consequence days, respectively. The testis were sampled after passing of above times and stained by H & E technique. Then diameter of seminiferous tubules, thickness of interstitial tissue, and thickness of testicular capsule, were studied. Data were analyzed by analysis of variance.
    Results
    Our study showed that methotrexate had destructive effects on testis tissue and spermatogenesis in test group compared to control group. Results showed that within 28 days after methotrexate administration diameter of seminiferous tubules and thickness of epithelium of seminiferous tubules significantly decreased (P
    Keywords: Methotrexate – Testis – Rats_Wistar
  • M. Solati, M. Forooz Asadi, M. Dehghani Zahedani, M. Evazi, M. Kamali Pages 227-233
    Introduction
    Thalassemia is an inherited disease which leads to an imbalance of globin-chain synthesis and consequently, ineffective hematopoiesis. Iron deposits in many important body organs, as endocrine organs due to blood transfusion or ineffective hematopoiessis. The aim of the present study is to assess the endocrine disorders in the patients with thalassemia intermedia referred to the thalassemia center of Bandar-Abbas, Iran.
    Methods
    Eighty-six patients with intermediate thalassemia attended the thalassemia center of Bandar-Abbas were enrolled in a cross-sectional, deh1ive-analytic study. They were evaluated for demographic characteristics, past medical history, familial history and physically examined for sexual maturity and thyroid gland weight assessment. Then blood samples were taken to measure thyroid, parathyroid and sexual hormones. Fasting blood glucose, magnesium and ferritin levels were checked and were analyzed by SPSS 16.0.
    Results
    There were 47 males (54.7%) and 39 females (45.3%). Frequency of hypoparathyroidism was 18.6%, diabetes mellitus 8.1%, sub-clinical hypothyroidism 4.65%, hypo-phosphatemia 29.06%, and hypo-magnesemia was 1.16%. Delayed puberty was found in 6.07% girls and, 4.7% boys. Primary amenorrhea was seen in 15.4% of female cases. Moreover, there was not a significant difference in hemoglobin rate between hypoparalhyaism and normal cases (P
    Keywords: Thalassemia Intermedia – Hypothyroidism – Hypogonadism_Hypoparathyroidism – Diabetes Mellitus
  • S.H. Ahmadpour, H. Haghir, Y. Sadeghi, M. Sheibanifar Pages 234-245
    Introduction
    The aim of this study was to determine the effects of Insulin and L-ascorbic acid on prevention of neuronal in granular layer of dentate gyrus and pyramidal layer of CA3 of hippocampus in streptozotocin-Induced diabetic rats.
    Methods
    In this experimental study, diabetes type 1 was included by a single intraperitoneal injection of streptozotocin (STZ) (60mg/kg) in male adult wistar rats. After six weeks, STZ-injected rate were divided randomly into four groups as follow: (1) treated with Insulin (2) treated with Insulin + ascorbic acid (3) treated with ascorbic acid, and (4) untreated diabetic. After two weeks the brains were removed. Numerical density of TUNEL positive neurons in granular layer of the dentate gyrus and pyramidal layer were counted. Ultra structure of the injured neurons was studied.
    Results
    Our findings showed diabetes type 1 caused Increased numerical density of TUNEL positive neurons in the dentate gyrus, pyramidal layer of CA3. Ultra structure showed server chromatin condensation, cytoplasmic radio-opacity and preserved nuclear membrane integrity indicative of apoptosis. In treated diabetic groups with Insulin, Insulin + ascorbic acid and ascorbic acid, numerical density of TUNEL positive neurons in the granular layer of the dentate gyrus and pyramidal layer of CA3 were lower than those of untreated group (P
    Keywords: Diabetes Mellitus – Streptozocin – Apoptosis – Insulin – Ascorbic Acid
  • F. Derakhshanpour, F. Arabgol, L. Panaghi, H. Mazhabdar Pages 246-252
    Introduction
    Psychiatric disorders and function of child and adolescent offsprings of bipolar parents were compared to that of their peers with healthy parents.
    Methods
    In this case - control study, 52 bipolar parents along with their 72 children were compared with 48 healthy and their 63 children. The subjects were selected by simple and available methods. K-SADS, C-GAS were to collect data. Statistical analysis was performed using Chi-square and t tests.
    Results
    Relative frequency of psychiatric disorders (at least one disorder) was 51.4 perecent (38 people) in cases and 20.6 perecent (13 people) in controls. The difference was statistically significant (P
    Keywords: Bipolar Disorder – Parents – Child Behavior_Psychiatric Disorder
  • F. Hovanloo, F. Karimi, A. Zar Pages 253-260
    Introduction
    Although exercise his effects on human immune system, but its causes is not significantly cleared yet. This study is aimed to investigate the effect of exercise with moderate and high intensity, on changes of respiratory burst activities and neutrophil counts in college judoists.
    Methods
    10 male college judoists participated in this quazi-experimental study. Subjects run on a treadmill for 60 min at 45% (low-intensity exercise) in first week and in second week run with 75% (high-intensity exercise) heart care. Blood was drawn immediately before and after exercise. Paired t-test was used for data analysis by means of SPSS 11.5 and P
    Keywords: Immune System – Leukocytes – Respiratory Burst_Exercise
  • M. Dolatian, M. Gharache, M. Ahmadi, J. Shams, H. Alavi Majd Pages 261-269
    Introduction
    Abuse in pregnancy could be a risk factor for poor pregnancy outcomes. Abuse during pregnancy effecting mother may impair the health of fetus directly or indirectly. This study was designed to determine the relationship between abuse in pregnancy and pregnancy outcome in pregnant referred to Gachsaran hospital, Iran.
    Methods
    This deh1ive study was conducted on 500 pregnant women attending Gachsaran hospitals chosen by convenience sampling. A questionnaire consisting of demographic characteristics of samples and their partners, abuse screening and information of pregnancy outcome was administered. Validity and reliability of tool was respectively done using content validity and test retest. By using SPSS software, t-test, exact Fisher test, Mann Whitney and Chi-square tests were used for statistical analysis.
    Results
    The results showed significant correlations between pregnancy abuse and maternal (only abortion and preterm birth) and fetal outcome such as and fetal death (P
    Keywords: Violence – Domestic Violence – Pregnancy – Pregnancy Outcome
  • F. Shishehgar, A. Payman Pages 270-276
    Introduction
    It is believed that between 50% to 80% of pregnant women, suffer from nausea and vomiting during pregnancy. Nausea and vomiting of pregnancy decrease the ability of functioning, where the degree of this limitation is associated with severity of the symptoms. The aim is to assess the effect of body mass index (BMI) on the tendency of pregnant women to vomit and the effect of the severity of vomiting on the quality of life.
    Methods
    In this analytic study, 140 pregnant women during their first 12 weeks of gestation who came to hospital for prenatal care were recruited by random sampling. Demographic and gestational variables as well as body mass index (BMI) were recorded. Women were requested to report the number of vomiting episodes, the intensity of vomiting and the volume within the last 12 hours. Patients were allocated to mild group (3-6 grades), moderate and severe (grades over 7). We used the health related quality of life for nausea and vomiting of pregnancy. Data were analyzed using t & chi-square test.
    Results
    The BMI was significantly lower in the moderate and severe groups (21.91±2.76 versus 23.77±3.32, respectively, P
    Keywords: Pregnancy – Hyperemesis Gravidarum – Body Mass Index (BMI) – Quality of Life
  • N. Bahrami, M. Araban, S. Bahrami Pages 277-283
    Introduction

    Postpartum depression is the most common serious mental disorder in the postpartum period. Postpartum depression is associated with serious complications for mother, baby and her family. This study is designed to investigate the effect of antenatal education on pregnancy depression in theses who referred to Dezful health canters.

    Methods

    This case-control study was carried out on 140 non depressive pregnant women with gestational age between 26-30 weeks. These women were randomly divided into two groups, experimental group and controls of Antenatal education classes. The research data was collected using standard questionnaire, the Beck Depression Inventor and the Edinburgh Postnatal Depression Scale. The data was analyzed using t and chi-square tests.

    Results

    Result showed that 31.4% of women had the Edinburgh Depression Score of 10 or more. A significant increase in the mean score of the Edinburgh Postnatal Depression Scale in controls compared with the experimental group (P

    Keywords: Pregnancy – Depression – Post Partum, Education
  • H. Moghaddasi, A. Hosseini, F. Rouzbahani Pages 284-294
    Introduction

    Given the role of the medical record committee, that is, supervision and quality evaluation of medical records and support of required standards in relation to medical records, a study about current situation of hospital medical record committees was conducted.

    Methods

    This study was an applied research. An evaluation pattern for medical record committees was designed to study the similarities and differences of structure and activities of medical record committees in selected countries and Iran. Then the designed pattern was distributed among experts.

    Results

    Delphi Technique showed, that most of the experts (86.4% frequency) agreed with the components of the model as following: 97.2% with purpose, 63.9% with member's combination of committee, 94.4% with inferior reference, 97.2% with standards, and 91.7% with job deh1ion for activities of medical record committee.

    Conclusion

    With respect to deficiencies in medical records instructions and agreement of experts with the proposed pattern, ministry of health and medical education could establish new instructions including comprehensive structure and activities and distribution to all hospitals.

    Keywords: Medical Records – Medical Records Department, Hospital – Hospitals, Teaching, Iran