فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal - Volume:15 Issue: 3, 2011

Hormozgan Medical Journal
Volume:15 Issue: 3, 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/08/14
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ناهید مرادی، افسانه کرمستجی، صدیقه جوادپور صفحه 169
    مقدمه
    استافیلوکوکوس اورئوس از جمله عوامل مهم ایجاد عفونت در بیمارستانها می باشد. ونکومایسین آنتی بیوتیکی در درمان استافیلوکوک های مقاوم به متی سیلین MRSA)) می باشد. اخیرا بروز سویه های VRSA، درمان عفونتهای MRSA را با مشکل مواجه نموده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع استافیلوکوکوس اورئوس با کاهش حساسیت نسبت به ونکومایسین در نمونه های بالینی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان شهید محمدی بندرعباس و تعیین الگوی آنتی بیوگرام آنها بود.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی – مقطعی در طی یک سال، در مجموع 104 سویه استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از رنگ آمیزی گرم و آزمایشهای تولید کاتالاز، کواگولاز، دی ان آز و حساسیت به نووبیوسین در حد گونه شناسایی شدند. الگوی حساسیت سویه ها نسبت به ونکومایسین و 10 آنتی بیوتیک دیگر با استفاده از روش Kirby- Baure و حداقل غلظت مهارکننده (MIC) با روش رقت در آگار بر اساس روش CLSI مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    بیشترین میزان حساسیت، نسبت به ونکومایسین (2/96%)، کلرامفنیکل (5/88%) و ریفامپیسین (7/81%) مشاهده شد. شیوع استافیلوکوکوس اورئوسهای مقاوم به متی سیلین (MRSA)، 4/40% بود. کاهش حساسیت به ونکومایسین در 4 سویه (8/3%) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با بروز سوشهای پاتوژن VISAو VRSA در بیمارستانها، لازم است کادر پزشکی در تشخیص، کنترل و درمان کسانی که با VISA و VRSA کلونیزه یا عفونی شده اند، اهمیت بیشتری قائل شوند و تعیین سریع عفونتهای VISA و VRSA در اولویت تحقیقات قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، ونکومایسین، حساسیت
  • فرهاد ایرانمنش، فرانک گدری صفحه 178
    مقدمه
    سکته مغزی شایع ترین بیماری مغز و اعصاب محسوب می گردد. این بیماری سبب کاهش تراکم استخوان، اختلال هموستاز کلسیم و افزایش شکستگی هیپ می گردد. برخی از مطالعات اخیر بیانگر تاثیرات متقابل ویتامین D و سکته و ایجاد این عوارض در بیماران مبتلا می باشند. هدف از این مطالعه تعیین سطح سرمی ویتامین Dدر فاز حاد بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک بود.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، سطح سرمی ویتامینD مربوط به 44 بیمار که برای اولین بار با تشخیص سکته مغزی ایسکمیک بستری شده بودند، اندازه گیری گردید. برای مقایسه، 44 فرد سالم که از نظر سنی و جنسی مشابه بودند، انتخاب شدند. نتایج بدست آمده با نرم افزار SPSS 15 و آزمونهای ANOVAو T-test تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    22 نفر در هر گروه مرد و مابقی زن بودند. میانگین و انحراف معیار سنی افراد گروه مورد و شاهد برابر 4/13±65/66 بود. میانگین سطح سرمی ویتامین D در گروه مورد 33/6 ± 1/18 و در گروه شاهد 28/5±54 /19 بود. هیچ تفاوت معنی داری بین میانگین سطح سرمی ویتامین D در گروه های مورد و شاهد وجود نداشت. همچنین هیچ تفاوت معنی داری بین میانگین سطح سرمی ویتامین D برحسب سن و جنس دیده نشد.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه تفاوتی در میزان ویتامین D بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک حاد و گروه کنترل نشان نداد.
    کلیدواژگان: ویتامین D، سکته مغزی، ایسکمی
  • اعظم رمضان خانی، پروانه نظرعلی، پریچهر حناچی صفحه 184
    مقدمه
    چاقی با تجمع بیش از حد بافت چربی مشخص می شود و با بیماری های قلبی – عروقی مرتبط است. کشف هورمون لپتین نشان داد از بافت چربی سیگنال هایی به سیستم عصبی مرکزی به منظور تنظیم محتوای چربی بدن صادر می شود. هدف این مطالعه، بررسی عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی و لپتین سرم در تمرینات هوازی و رژیم کاهش دهنده وزن در زنان غیرفعال بود.
    روش کار
    در این مطالعه مداخله ای، 34 نفر از زنان مراجعه کننده به کلینیک تغذیه خانه سلامت غرب شهر تهران با میانگین سنی 06/3± 37/29 سال بطور تصادفی در سه گروه کنترل (10 نفر)، رژیم کم کالری (12نفر) و فعالیت هوازی (12نفر) قرار گرفتند. میزان لپتین و لیپیدهای سرم قبل و بعد از مطالعه در حالت ناشتا اندازگیری شد. از آزمون آماری t زوج و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه برای آنالیز داده ها استفاده شد و سطح معنی داری 05/.0 در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که سطوح لپتین سرم در مرحله پس آزمون در گروه تمرین هوازی (ng/dL 06/0±37/0) و گروه رژیم کاهش وزن (ng/dL09/0±15/0)، کاهش معنی دار پیدا کرد (05/0P
    کلیدواژگان: چاقی، رژیم - عوامل خطرزا - سیستم قلبی عروقی
  • مریم احمدی، شهرام زارع، راحیل حسینی اشپلا، فرید خرمی صفحه 191
    مقدمه
    با توجه به ارزش روزافزون اطلاعات، تجهیز مدیریت به یک سیستم اطلاعات صحیح و مطمئن که توانایی مدیریت را در اتخاذ تصمیم ها در مورد برنامه ریزی، سازماندهی و کنترل ارتقاء بخشد، به یک ضرورت اساسی عصر ما تبدیل شده است. این پژوهش سعی بر تحلیل و ارزیابی نیازهای اطلاعاتی معاونت درمان دانشگاه های علوم پزشکی کشور داشته، تا نتیجه آن در طراحی و انتخاب یک سیستم جامع اطلاعات برای مدیریتهای مختلف این حوزه، مورد استفاده قرار گیرد.
    روش کار
    این پژوهش از نوع کاربردی و توصیفی مقطعی است که در سال 1387 انجام گرفت. جامعه مورد مطالعه آن شامل مدیران معاونت درمان 39 دانشگاه علوم پزشکی کشور و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بود. با توجه به وجود روش های مختلف طراحی سیستم های اطلاعاتی، از دو روش برنامه ریزی سیستم شغلی (BSP) و فاکتورهای حیاتی موفقیت (CSF)، الگوبرداری شد. جهت تحلیل و آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 استفاده شد.
    نتایج
    در مجموع از 669 مورد نیاز اطلاعاتی شناسایی شده، 45 درصد جزء نیازهای اطلاعاتی اولیه از دیدگاه خود مدیران بوده است. 12درصد نیازهای اطلاعاتی شناسایی شده، پائین تر از حد اولویت بودند. 14درصد نیازهای اطلاعاتی از طریق فرم، 21 درصد فرم و بانک اطلاعاتی به طور مشترک، 4 درصد از طریق نرم افزارها یا بانکهای اطلاعاتی، 5 درصد سایت اینترنتی، در دسترس هستند و 56 درصد بدون منبع (فرم، بانک اطلاعاتی، سایت) مشخص بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به در دسترس نبودن منابع اطلاعاتی برای 56 درصد از نیازهای اطلاعاتی مدیران، طراحی سیستم اطلاعاتی مدیریت با تکیه بر فاکتورهای حیاتی موفقیت مدیران و سایر روش های علمی ضروری است.
    کلیدواژگان: نیازهای اطلاعاتی، سیستم اطلاعات مدیریت، معاونت
  • زهرا حسینی، سیدمحمدمهدی هزاوه ای، تیمور آقاملایی، عباس مقیم بیگی، بابک معینی صفحه 200
    مقدمه
    استرس شغلی امروزه به مسئله ای شایع و پرهزینه در محیطهای کاری تبدیل شده است و پرستاری یکی از پر استرس ترین مشاغل است، به نحوی که تنش شغلی در آنها منجر به کاهش کیفیت مراقبت ارائه شده و ترک حرفه می شود..هدف این مطالعه تعیین تاثیر برنامه آموزشی مدیریت استرس بر اساس الگوی پرسید بر کاهش استرس پرستاران بود.
    روش کار
    در این پژوهش نیمه تجربی 29 کارشناس پرستاری از بیمارستان فاطمیه در گروه تجربی و 29 نفر کارشناس پرستاری از بیمارستان شهید بهشتی همدان در گروه شاهد قرار داشتند، گروه مداخله و شاهد بصورت تصادفی انتخاب شدند. جهت سنجش استرس شغلی آنها از مقیاس استرس شغلی پرستاران و جهت مداخله از پرسشنامه طراحی شده بر اساس الگوی آموزشی پرسید استفاده شد. مداخله طی 6 جلسه آموزشی هر جلسه به مدت 60 تا 180 دقیقه انجام شد و پرستاران به مدت 5/1 ماه پیگیری شدند. تجزیه تحلیل داده ها با آمار توصیفی و آزمونهای t و من ویتنی انجام شد.
    نتایج
    میانگین نمره استرس شغلی قبل از مداخله در گروه مداخله 113 و در گروه شاهد 82/109 بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود، اما بعد از مداخله میانگین نمره استرس شغلی در گروه مداخله به 03/94 کاهش یافت و در گروه شاهد 2/109بود (001/0P
    کلیدواژگان: آموزش، پرستاری - استرس
  • محمد خمرنیا، سوگند تورانی، رامین محمدی صفحه 209
    مقدمه
    سرمایه اجتماعی مفهومی چند بعدی در علوم اجتماعی می باشد که تاثیر فراوانی بر بسیاری از حوزه های اجتماعی دارد. پرستاران از جمله افرادی هستند که شدیدا در معرض خطر فرسودگی شغلی می باشند. مطالعات انجام شده در زمینه فرسودگی شغلی نشان می دهد که سرمایه اجتماعی از عوامل مهم تاثیرگذار بر فرسودگی شغلی می باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر ابعاد سرمایه اجتماعی بر فرسودگی شغلی پرستاران زن بیمارستان هاشمی نژاد در سال 1389 انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی - تحلیلی بود. کلیه پرستاران زن شاغل در بیمارستان هاشمی نژاد مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه معتبر بود که شامل دو پرسشنامه سرمایه اجتماعی و فرسودگی شغلی که پایایی آن توسط ماسلاج 90/0 به دست آمده است. در این مطالعه از روش های آمار توصیفی، ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون t جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
    نتایج
    70 نفر از پرستاران به پرسشنامه ها پاسخ دادند. بر اساس تحلیل داده ها، پرستاران زن مورد مطالعه از نظر خستگی عاطفی و مسخ شخصیت دارای فرسودگی بالا ولی از نظر عملکرد شخصی دارای فرسودگی پایین بودند. یافته ها نشان داد که از مجموع 5 مؤلفه سرمایه اجتماعی، دو مؤلفه اعتماد (007/0P=) و روحیه بخشش (02/0P=) با فرسودگی رابطه معنی دار داشته و بر آن تاثیرگذار هستند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که پرستاران زن شاغل در بیمارستان دارای فرسودگی شغلی بالایی بوده و سرمایه اجتماعی نیز در برخی مؤلفه ها بر آن تاثیرگذار است. لذا بنظر می رسد جهت افزایش و ارتقاء ابعاد سرمایه اجتماعی در پرسنل بیمارستانها که از مهمترین سازمان های ارائه دهنده خدمات می باشند، تلاش گردد.
    کلیدواژگان: اجتماعی - فرسودگی، پرستاران
  • فریبا اسدی نوقابی صفحه 218
    مقدمه
    چاقی از مشکلات مهم بهداشتی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است. این مطالعه با هدف تعیین شیوع چاقی و اضافه وزن کودکان سن مدرسه انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی 1350 دانش آموز 11-7 ساله شهر بندرعباس با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. قد و وزن دانش آموزان اندازه گیری و شاخص توده بدنی محاسبه شد. برای تعیین اضافه وزن و چاقی از صدک های BMI مرکز کنترل بیماری ها (CDC) استفاده شد. BMIبالاتر از صدک 95 برای سن و جنس به عنوان چاقی و BMI بین 85 تا 95 به عنوان اضافه وزن تعریف شد. اطلاعات دیگر مثل سن، تعداد فرزندان خانواده، میزان تحصیلات و شغل والدین، منطقه سکونت و نوع مدرسه از طریق مصاحبه جمع آوری و در پرسشنامه ثبت گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس و آزمون t به کمک نرم افزار SPSS استفاده شد.
    نتایج
    شیوع چاقی 5/8 درصد (115 نفر) و اضافه وزن 4/11 درصد (154 نفر) بود. بین چاقی و جنس، سن کودک، سطح تحصیلات والدین، شغل پدر و نوع مدرسه ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0P
    کلیدواژگان: چاقی، اضافه وزن، کودک
  • زهرا حسامی، سعید فلاح تفتی، مهشید آریانپور، غلامرضا حیدری صفحه 227
    مقدمه
    مصرف سیگار یکی از شایعترین علل قابل پیشگیری مرگ های زودرس در دنیا است. یکی از برنامه های کنترل دخانیات، کمک به افراد سیگاری برای ترک سیگار می باشد. برای موفقیت در این امر لازم است عوامل مؤثر بر ترک را شناسایی و در برطرف نمودن آنها برنامه ریزی صحیح داشت. ما در این مطالعه ارتباط بین شدت نشانه های سندرم محرومیت از نیکوتین در روز 14 پس از ترک را با نتیجه ترک در انتهای دوره در افراد مراجعه کننده به کلینیک ترک سیگار مورد بررسی قرار دادیم.
    روش کار
    این یک مطالعه مقطعی- توصیفی است که بر روی مراجعین به کلینیک ترک سیگار در مدت یکسال انجام شد. شرکت کنندگان در این مطالعه، پس از ترک سیگار با استفاده از آدامس نیکوتین از نظر علائم سندرم محرومیت ازنیکوتین مورد بررسی قرار گرفتند، سپس ارتباط این علائم با نتایج حاصله در انتهای دوره مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه تحلیل آماری از نرم افزارSPSS 16 استفاده گردید. برای بررسی ارتباطات احتمالی از آزمون های من ویتنی و مجذور کای دو استفاده شده است.
    نتایج
    در این مطالعه 298 نفر مورد بررسی قرار گرفتند که 8/67% آنها مرد و 2/74% متاهل بودند. میانگین سنی افراد 115/38 بوده در انتهای دوره یکماهه 45% آنها موفق به ترک سیگار شدند. میانگین اشتیاق به سیگار در افراد ترک کرده 7/36/4 و در افراد ناموفق در ترک 38 گزارش شده است (001/0P
    کلیدواژگان: ترک سیگار، نیکوتین، سندرم محرومیت
  • افشان شرقی، غلامرضا شریفی راد، عزیز کامران صفحه 234
    مقدمه
    مکانیسم انجام زایمان یک فرآیند خودبخودی و بدون نیاز به مداخله می باشد. در مواردی که جان مادر یا نوزاد در خطر باشد، با انجام عمل جراحی سزارین به نجات جان مادر یا نوزاد کمک می شود. متاسفانه امروزه شیوع سزارین در اکثر کشورهای پیشرفته به بیش از 50 درصد رسیده، در حالی که بنا به تاکید سازمان بهداشت جهانی، سزارین باید صرفا بر اساس اندیکاسیون انجام شود. در این پژوهش علل و عوامل مؤثر بر قصد انتخاب روش زایمان در زنان باردار شکم اول مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی بوده و جامعه آماری شامل زنان باردار شکم اول مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی اردبیل می باشد که تعداد 396 نفر از زنان در سه ماهه آخر بارداری با نمونه گیری دو مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ای مشتمل بر 54 سؤال در 6 قسمت طراحی شده بود، استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS 15 و آزمونهای مربع کای و t-test استفاده شد.
    نتایج
    میانگین سن مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی اردبیل 2/3±8/21 سال و اکثریت مادران (6/34%) تحصیلات دیپلم داشتند. 7/70% مادران ابراز کردند که احتمالا یا قطعا با روش زایمان طبیعی، زایمان می کنند اما در ختم بارداری، روش سزارین با 6/58% بیشترین روش انتخاب شده و توصیه پزشک با 6/36% بیشترین عامل تاثیرگذار روی انتخاب روش زایمان بود. نگرش زنان نسبت به سزارین در قبل و بعد از زایمان کاهش معنی داری کرد.
    نتیجه گیری
    عوامل اجتماعی و انگیزه برای اطاعت از نرمهای انتزاعی بویژه از پزشک و پرسنل بهداشتی درمانی بر روی قصد نهایی برای انجام رفتارهای مرتبط با سلامت تاثیر بسزایی دارند و با توجه به این فاکتورهای اجتماعی می توان با ارتقاء آگاهی و نگرش آنان نسبت به زایمان طبیعی سبب تقویت قصد مادران در انجام زایمان و حمایتهای محیطی مادر در انتخاب روش زایمان طبیعی مؤثرتر واقع شد
    کلیدواژگان: آگاهی - نگرش، سزارین
  • عظیم پاکسا، حسین لدنی، حسن نصیریان صفحه 243
    مقدمه
    سوسری آلمانی یکی از آفات خانگی محسوب می شود که سبب انتقال عوامل بیماریزا و واکنش های آلرژیک می شود. با آگاهی از مکانیسم مقاومت می توان اقدام به مبارزه موفق با این آفت نمود. در این راستا مطالعه ای با هدف تعیین مکانیسم مقاومت سوسری آلمانی نسبت به مالاتیون و کلرپیریفوس با استفاده از پیپرونیل بوتوکساید (PBO) و تری بوتیل فسفورو تری تیوآت (DEF) به روش تماس سطحی، صورت گرفته است.
    روش کار
    در این مطالعه 8 سوش وحشی سوسری آلمانی به دو روش صید دستی و تله، جمع آوری گردید و پس از انتقال به انسکتاریوم در شرایط آزمایشگاهی پرورش داده شدند. از سوش حساس آزمایشگاهی برای مقایسه نتایج حاصل از آزمایشات سوشهای وحشی با سوش یاد شده استفاده گردید. از بین غلظتهای مختلف مورد آزمایش، مالاتیون به میزان 2mg/m 14/179 و کلرپیریفوس به میزان 2mg/m 63/6، به مدت 30 دقیقه تماس بعنوان غلظتهای تمایزی در نظر گرفته شدند. سپس سطح حساسیت و مکانیسم های مقاومت سوشهای وحشی جمع آوری شده با غلظت تمایزی یاد شده مورد آزمون قرار گرفتند و در نهایت آزمایشات سینرژیستی با استفاده از PBO و DEF به طریقه Invivo به میزان 1 به 1، 2 به 1 و 3 به 1، نسبت سینرژیست به حشره کش همزمان به روش تماسی مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش ANOVA استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد که تمامی سوشهای وحشی نسبت به حشره کش کلروپریفوس و مالاتیون درجاتی از مقاومت را نشان دادند که اختلاف معنی داری با سوش حساس داشتند (05/0>P). در سوشهای مقاوم نسبت به حشره کش های فوق با استفاده از نسبتهای سینرژیستی1 به 1، 2 به 1 و 3 به 1، در رابطه با حشره کش کلروپریفوس میزان مرگ و میر بترتیب به میزان 10-5%، 5/19-5% و 20-5% افزایش داشت و در رابطه با حشره کش مالاتیون این میزان بترتیب 80-5/2%، 100-5/2% و 100-5/2% افزایش داشت که اختلاف معنی داری بین استفاده از سینرژیست و عدم استفاده از سینرژیست مشاهده شد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه در اغلب سوشها مقاومت بطور کامل بوسیله PBO و DEF حذف نگردید. احتمالا مکانیسم های دیگری نظیر کاهش نفوذ کوتیکولی یا عدم حساسیت آنزیم استیل کولین استراز می تواند در مقاومت دخالت داشته باشد.
    کلیدواژگان: سوسری آلمانی - مالاتیون - کلروپیریفوس، مقاومت
|
  • Page 169
    Introduction
    Staphylococcus aureus is one of the most common causes of infections in hospitals and vancomycin is used for the treatment of methicillin resistant S, aureus infections. Therefore, imergence of Staphylococcus aureus with reduced sensitivity to vancomycin is a serious problem. The aim of this study was to investigate the prevalence of Staphylococcus aureus with reduced susceptibility to Vancomycin and to determine of their antibiogram patterns.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was performed in a period of one year and 104 strains of S.aureus were determined on the basis of gram staining, susceptibility to Novobiocin, production of catalase, coagulase and DNase. Susceptibility pattern to Vancomycin and others antibiotics by disk diffusion and MICs were determined by agar dilution methods, according to CLSI.
    Results
    The highest sensitivity rates were observed to vancomycin (96.2%) chloramphenicol (88.5%), and rifampicin (81.7%). Prevalence of MRSA was 40.4%. The rate of VISA was 4 (3.8%).
    Conclusion
    We recommend that clinicians must be aware of management of patients who are colonized or infected with VISA and VRSA and early detection of VISA and VRSA isolates should be considered at the earliest.
  • Page 178
    Introduction
    stroke is the most important brain disease. Stroke leads to a reduction in bone density, altered calcium homeostasis, and an increase in hip fractures. Some recent studies show effects of vitamin D on stroke and vice versa. The purpose of this study was to determine of serum vitamin D levels in patients with acute stroke.
    Methods
    In this cross-sectional study, we compared the serum 25-dihydroxyvitamin D levels of 44 patients with first-ever ischemic stroke with results obtained by measuring 44 healthy ambulant elderly subjects. Data were analyzed using T-test and ANOVA.
    Results
    22 patients in two groups were male and the rest were female. The average age of all patients in both groups were 66.65±13.4. The mean of serum vitamin D in acute stroke was 18.1±6.33 and in control group was 19.54±5.28. There was no significant difference between the two groups on serum level of vitamin D. There was no significant difference between serum vitamin D with age and sex.
    Conclusion
    There was no difference in serum vitamin D in patients with acute stroke and controls.
  • Page 184
    Introduction
    Obesity is a complex disorder characterized by accumulation of excess adipose tissue. Discovery of the hormone Leptin is catalyzed the field of obesity research by demonstrating the existence of an afferent hormonal signal from adipose tissue to the central nervous system for regulation of body fat mass. The aim of this study was to assay serum Leptin concentration and some cardiovascular risk factors in response to aerobic exercise and weight loss diet in sedentary women.
    Methods
    Thirty four women who were members of one of the diet therapy clinic in the west of Tehran- Iran were recruited and divided randomly into 3 groups as following groups: control group (C, n=10), low calorie diet (LCD, n=12) and aerobic exercise group (EX, n=12). Leptin and lipid profiles were measured at baseline and at the end of the study. The probability levels of significance were based on the 2 paired sample t-test and one way ANOVA. Level of significance for all statistical tests were set at P.
  • Page 191
    Introduction
    Considering the importance of information, providing the management with a reliable information system, can facilitate decision making regarding planning, organizing and controlling. This study aimed to analyze and evaluate information needs of managers at vice - chancellorship for treatment in Iranian medical science universities.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out during 2009. The study population consisted all managers of vice-chancellor for treatment of 39 medical universities. Data collection was based on a predesigned questionnaire. In this study two methods of business system planning (BSP) and critical system factors (CSF). Data were analysed by SPSS software.
    Results
    Of 669 identified information needs, 45% were initial information needs of managers. 12% of the needs were not priorities and thus excluded. 14% of information needs were obtained through the forms, 4% through the database, 21% through both the form and database, 5% through the web site and 56% were without any sources.
    Conclusion
    It was shown that 56% of information needs of managers were without sources, So, designing management information system based on critical success factors and other scientific methods is necessary.
  • Page 200
    Introduction
    Job stress is a problem in the work place. Nursing is one of the most stressful jobs. This stress leads to a decrease in quality of nursing cares. The purpose of this study was to determine the effect of educational stress management program, based on Precede model, to decrease stress levels in nurses.
    Methods
    A quasi experimental study was carried out on the nurses. The sample size was 29 nurses from Fatemieh hospital as experimental group and 29 nurses from Beheshti hospital of Hamedan as control group. The samples were selected randomly. NSS and PSS were used to determine job and perceived stress and Precede scale was used for intervention. Six sections of intervention were done, each for 60-180 minutes. Nurses were followed for 1.5 months. The data were analyzed with descriptive and inferential statistic with SPSS-13.
    Results
    The average score of job stress before intervention in experimental group was 113 and in control group was 109.82, with no significant difference. But, after intervention, the average score of job stress in experimental group was decreased to 94.03 and in control group was 109.2 (P
  • Page 209
    Introduction
    Social capital is a multi-dimensional concept in social sciences and affecting on many areas of society. Nurses are at high risk of burnout. Studies on burnout have shown that social capital factors impact on burnout. This study aimed to determine the impact of social capital dimensions on the burnout of female nurses in Hashemi Nejad Hospital.
    Methods
    This was a descriptive - analytic study. The population study sample was the all female nurses in Hashemi Nejad Hospital, (108 female nurses). Social capital and burnout questionnaires were used to collect the data. For data analysis, descriptive statistics, Spearman correlation coefficient and t-test were used by using SPSS.
    Results
    70 nurses responded to the questionnaires. Female nurses showed highly emotional exhaustion and depersonalization, however, in terms of person performance, they had bottom exhausted. The findings showed that trust (P
  • Page 218
    Introduction
    Childhood obesity and overweight is a major public health problem in developed and developing countries. The aim of this study was to estimate the prevalence of overweight and obesity in 7-11 years-old children in Bandar Abbas.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 1350 students (689 girls and 661 boys) aged 7-11 years. The sample was collected by using cluster sampling technique. Body weight and high were measured directly. Overweight and obesity were defined based on the index for age and sex, respectively, as proposed by CDC in 2000. Other demographic characteristics were collected by a questionnaire. The data were analysed using SPSS software.
    Results
    The prevalence of overweight was 12.8% in girls and 10% in boys; while the prevalence of obesity was 6.2% in girls and 10.9% in boys. Obesity was significantly associated with sex, father's job, parent's education and school type (P
  • Page 227
    Introduction
    Smoking cessation at any age is the most effective way to reduce disease progression especially in pulmonary disorders (COPD). Understanding the barriers against successful quit can increase efficacy of smoking cessation programs. It seems that one of the barriers is the experience of nicotine withdrawal syndrome. In this study we evaluated the relationship between successful cessation and intensity of the syndrome
    Methods
    It is a cross sectional study. During one month period, all the volunteers who stoped smoking and were using nicotine gum, were investigated under supervision of a physician. At the end of the second week of smoking quit, the intensity of nicotine withdrawal syndrome was evaluated by using Minnesota test. To evaluate the relationship between intensity of nicotine withdrawal syndrome with the quit rate, Chi-Square test was used.
    Results
    298 participants were studied. 67.8% were male. At the end of the course. 45% were successful and 11% decreased cigarette smoking. 43.3% didn’t finish the course. The success rate with high intensity of anxiety, restlessness, craving and depression were 66.7%, 62.5%, 80.3% and 57.7% respectively. The success rate with low intensity of mentioned syndromes were 88%, 88.5%, 93.1% and 90.4% respectively (P=0.002).
    Conclusion
    There was statistical relationship between the intensity of nicotine withdrawal symptoms (irritability, depression, restlessness, craving) and successful cessation. So, we should prevent and control this syndrome to enhance the rate successful rate cessation among the volunteers.
  • Page 234
    Introduction
    Delivery mechanism is a spontaneous process without the need for intervention. But in cases where mother or baby is at risk, performing cesarean section will help to save the mother or the baby. Unfortunately, in most developed countries cesarean prevalence is over 50 percent, while the World Health Organization has emphasized, cesarean section be performed only based on the indication. This study will assesses the causes and factors influenced on choosing the delivery method.
    Methods
    This analytical cross-sectional study was conducted on 396 primiparous pregnant women referred to Ardabil health center units in the last months of pregnancy in Ardabil city. Data were collected with questionnaire consisted of 54 questions in six parts. Data were analyzed by Chi-square, and t-test with using SPSS-15 software.
    Results
    The mean age of referred mothers was 21.8±3.2 years. Majorities of mothers were high school graduates, and were housewives. In total, 70.7% of mothers expressed that they would probably or definitely be normal vaginal delivery with labor, but at the end of their pregnancy, cesarean section with 58.6% was the dominant method for delivery. Physician advice with 36.6% was the most influential factor on the delivery method choosing. Women attitudes towards caesarean section was significantly reduced after delivery.
    Conclusion
    Social factors and motivation to comply, particularly from physicians and health personnel have a significant impact on the health-related behaviors. Regarding these social factors, upgrading knowledge and attitude of mothers toward vaginal delivery is effective in selection of delivery method and strengthening of maternal intention and social supports.
  • Page 243
    Introduction
    German cockroach (Blattella germanica, Insecta: Blattodea: Blattellidae) is considered one of the most common household pests which can transfer pathogenic agents and also cause allergic reactions. Frequent and uncontrolled spraying caused resistance in German cockroach to insecticides. In this study we aimed, to determine the malathion and chlorpyrifos resistance mechanism of German cockroaches using piperonyl butoxide (PBO) and S, S, S-tributyl phosphorotrithioate (DEF) by surface contact.
    Methods
    Eight wild strains of German cockroach were collected by hand catch and trap, and transferred to the insectarium and reared in special glass breeding containers. The susceptible strain was used to compare the results of wild strains to the mentioned strain.. At first the discriminative doses of malathion and chlorpyrifos were determined. 179.14 mg/m2 and 6.63 mg/m2 at 30 minutes of contact were considered as the discriminative doses of malathion and chlorpyrifos, respectively. Then the susceptibility level and resistance type mechanisms of collected strains to mentioned insecticides using PBO and DEF synergists were studied by surface contact method simultaneously at 1:1, 2:1 and 3:1 ratios of synergists and insecticides, respectively. For data analysis ANOVA method was used.
    Results
    The results showed that all wild strains had a degree of resistance to chlorpyrifos and malathion that showed significant differences compared to susceptible strain (P