فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal - Volume:15 Issue: 4, 2012

Hormozgan Medical Journal
Volume:15 Issue: 4, 2012

  • تاریخ انتشار: 1390/11/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسین منتظرقائم، امید آثار، ناصر صفایی صفحه 254
    مقدمه
    ارتقاء کیفیت زندگی بیماران عموما باید به عنوان اهداف اصلی مداخلات درمانی مطرح گردد. در این راستا، افزایش نیاز و تمایل به انجام جراحی قلب و عروق نشان دهنده اهمیت و توجه ویژه به این گونه بیماران پس از عمل جراحی و کیفیت زندگی آنان است. در این رابطه با توجه به عدم پیشینه تحقیقاتی در منطقه در خصوص کیفیت زندگی بیماران پس از عمل جراحی قلب، این مطالعه انجام گرفته است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه تو صیفی است که در آن کیفیت زندگی 100 نفر از بیماران پس از عمل جراحی قلب باز مورد بررسی قرار گرفت. گردآوری اطلاعات توسط پرسشنامه فارسی SF-36 که دارای 36 سوال که در 8 مولفه تنظیم شده است، صورت گرفت و نمرات مولفه های هشت گانه بین صفر تا 100 تبدیل شده که نمرات بیشتر نشان دهنده کیفیت زندگی بهتر می باشد. در این پژوهش داده ها توسط نرم افزار SPSS 13 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد بین دو جنس در مولفه سلامت جسمی - محدودیت روانی - درد بدنی و سلامت روانی مربوط به کیفیت زندگی ارتباط معنی دار وجود دارد (05/0P
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی - بیماران، جراحی
  • احمد مهرآوران، عادل ابراهیم زاده، مظهر اقبال قریشی، عبدالغفار حسن زهی، محمدعلی عشاقی صفحه 260
    مقدمه
    در کشورهای ناحیه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، بیماری های منتقله به وسیله ناقلین نظیر مالاریا، بخش عمده ای از بیماری های واگیردار را به خود اختصاص می دهند. مالاریا در جنوب شرقی کشور از جمله شهرستان چابهار به صورت اندمیک وجود دارد و در هر سال موارد فراوان ابتلا افراد به این بیماری از این شهرستان گزارش می شود. امروزه به کمک روش های مولکولی PCR هویت نمونه ها تا سطح گونه، جمعیت و حتی ژنوتیپ (هاپلوتایپ) بدست می آید. هدف از این مطالعه تعیین گونه های کمپلکس آنوفل فلوویاتیلیس در منطقه مالاریاخیز چابهار می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه نمونه های An. fluviatilis با استفاده از روش های صید کلی Total catchشلتر پیتPit shelter و گزش شبانه انسانی و حیوانی صید شدند. جهت استخراج DNA نمونه ها از روش فنل کلروفرم استفاده شد و سپس این DNA در آزمایشات PCR مورد استفاده و سپس محصولات PCR دو بخش D3 و ITS2 تعیین توالی شدند. جهت تعیین گونه های مورد نظر، توالی های بدست آمده به کمک مقایسه با توالی نمونه های موجود در بانک جهانی ژن GenBank و نیز رسم درختهای فیلوژنی مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    جهت تعیین ساختار ژنتیکی و شناسایی مولکولی نمونه ها لوکوس هایD3 به طول bp376 و ITS2 به طولbp 514 به کمک PCR تکثیر شدند. مقایسه توالی های لوکوس های ITS2 با توالی های موجود در بانک جهانی ژن نشان داد که در منطقه چابهار فقط گونهT وجود دارد در حالی که مقایسه توالی های لوکوس D3 با توالی های موجود در بانک جهانی ژن نشان داد که علاوه بر گونه T، گونه U کمپلکس آنوفل فلوویاتیلیس در شهرستان چابهار نیز وجود دارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعات گذشته، گونه T تنها گونه شناخته شده کمپلکس آنوفل فلوویاتیلیس در کشور بود ولی با مطالعه صورت گرفته در شهرستان چابهار و وجود دو گونه T و U، پیشنهاد می شود که در هر منطقه مطالعات مستقل صورت گیرد. این امر می تواند کمک شایانی در برنامه های کنترل بیماری مالاریا انجام دهند.
    کلیدواژگان: مالاریا، PCR، ایران
  • سعید حسینی تشنیزی، شهرام زارع، مهدی تذهیبی صفحه 269
    مقدمه
    مدل خطرات متناسب از مهم ترین مدل های مورد استفاده در تحلیل داده های بقا می باشد. بکارگیری این مدل مستلزم برقراری فرض متناسب بودن خطرات می باشد و عدم برقراری این فرضیه منجر به استنباط ناصحیح خواهد شد. در این مطالعه، هدف ارزیابی دو مدل خطرات متناسب کاکس و وایبل و کاربرد آنها در شناسایی عوامل موثر بر بقای بیماران لوسمی حاد می باشد.
    روش کار
    در یک مطالعه گذشته نگر با مراجعه و انتخاب کلیه پرونده های بیماران مبتلا به لوسمی حاد بیمارستان سیدالشهدا اصفهان، اطلاعات 197 بیمار بوسیله یک چک لیست جمع آوری و با تماس تلفنی از وضعیت نهایی آنها (مرده یا زنده) مطلع شدیم. پس از جمع آوری داده ها مدل های خطرات متناسب کاکس و وایبل برای شناسایی عوامل موثر بر زمان بقا بکار گرفته شد. روش نیکویی برازش و روش های نموداری شامل باقیمانده های شوئنفلد و لگاریتم خطر تجمعی برای بررسی فرض متناسب بودن خطرات استفاده و در پایان برای بررسی درستی مدل های برازش داده شده از روش نمودار باقیمانده های مارتینگل استفاده شد. در این پژوهش از نرم افزار S-plus استفاده شد.
    نتایج
    هر دو روش گرافیکی و مبتنی بر آزمون نشان دادند که مفروضه متناسب بودن برای مدل کاکس و وایبل برقرار است و از نظر عوامل موثر بر زمان بقای بیماران لوسمی حاد، تقریبا نتایج یکسانی بدست آمد. به طوری که بر اساس این مدل ها متغیرهای سن، محل سکونت و تعداد گلبول های سفید خون، تاثیر معنی داری بر زمان بقا نشان دادند (05/0P
    کلیدواژگان: لوسمی، مدل کاکس و مدل وایبل، بقا
  • مرضیه اسدی، سمیه بهرامی، رویا انصاری سامانی، نسیم پاک نیت صفحه 279
    مقدمه
    لیشمانیا ماژور عامل ایجاد لیشمانیوز جلدی می باشد و داروهایی که برای درمان لیشمانیوز استفاده می شوند، عوارض جانبی نامطلوبی دارند. گیاه چای کوهی و برگ ازگیل خواص دارویی مناسبی دارند ولی گزارشی درباره خاصیت ضد لیشمانیایی آنها ارائه نشده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر ضد لیشمانیا عصاره هیدروالکلی چای کوهی و برگ ازگیل است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، برگ ازگیل و چای کوهی به مقدار لازم جمع آوری شده و عصاره هیدروالکلی آنها تهیه شد. پروماستیگوتهای لیشمانیا ماژور در محیط کشت NNN کشت داده شدند. تاثیر عصاره های مذکور بر بقای پروماستیگوتها در غلظت های 50، 100، 250، 500، 1000 میکروگرم در میلی لیتر توسط آزمون آنالیز واریانس ارزیابی شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که با افزایش غلظت های عصاره چای کوهی و برگ ازگیل تعداد پروماستیگوتها کاهش می یابد. اختلاف میانگین تعداد پروماستیگوت بین گروه های مختلف نشان داد که در چای کوهی اختلاف میانگین تعداد پروماستیگوت در گروه تیمار شده با غلطت 500 میکرو گرم در مقایسه با غلظت 1000 میکروگرم در چای کوهی و برگ ازگیل معنی دار بود (05/0P
    کلیدواژگان: چای کوهی، برگ ازگیل، لیشمانیا ماژور، شرایط آزمایشگاهی
  • علی میرزایی، هاجر جابری هفشجانی، عبدالحسین مدنی صفحه 285
    مقدمه
    گیاهان یکی از منابع مهم ضد اکسیدانها می باشند. ضد اکسیدانهای طبیعی باعث افزایش قدرت ضد اکسیدانهای پلاسما و کاهش ابتلا به بعضی بیماری ها مانند سرطان، بیماری های قلبی و سکته مغزی می شوند. با توجه به سمی بودن و اثرات سوءتغذیه ای ضد اکسیدانهای ساختگی موجود در مواد غذایی، نیاز به ضد اکسیدانهای طبیعی از گیاهان با سمیت کمتر و اثربخشی بیشتر یک ضرورت جدی است.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، پس از خشک کردن ساقه و گلهای گیاهان کلپوره، مرزنجوش و آویشن، عصاره گیری بوسیله اتانول 70 درصد در مدت 48 ساعت به روش ماسرسیون انجام شد. عصاره ها تحت شرایط خلاء خشک شدند و سپس فعالیت ضداکسیدان آنها بوسیله پنج روش مختلف شامل: دی فنیل پیکریل هیدرازیل، فعالیت آنتی اکسیدانی معادل ترولکس، فعالیت آنتی اکسیدانی آهن احیاء شده، آزمون فسفومولیبدینم و قدرت احیاءکنندگی ارزیابی گردید. به علاوه، برای تعیین ترکیبات ضد اکسیدانی، میزان فنل و فلاونوئید تام آنها اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس استفاده شد.
    نتایج
    محتوای فنلی نمونه ها در محدوده 3/140-7/97 میلی گرم اسید گالیک بود. مقدار فلاونوئید تام نمونه ها بین 68-6/34 میلی گرم روتین در گرم عصاره بود. مرزنجوش دارای بیشترین مقدار فنل تام و فلاونوئید بود که اختلاف معنی داری بین فنل تام مرزنجوش و آویشن دیده شد (05/0P
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدانها، فلاونوئیدها، فنل
  • سحر رفیعی، علی اکبر فروغی، سیروس مومن زاده صفحه 295
    مقدمه
    درد مزمن یکی از رایج ترین علل مراجعه به مراکز خدمات درمانی و پزشکی اولیه است، در حدود 20 تا 25 درصد بیماران به مشکلات پزشکی مزمن، نشانگان روانشناختی معنی داری را تجربه می کنند. این مطالعه با هدف تعیین میزان افسردگی، اضطراب و فاجعه سازی درد و رابطه بین فاجعه سازی و افسردگی در افراد مبتلا به درد مزمن اسکلتی عضلانی مراجعه کننده به کلینیک درد بیمارستان امام حسین (ع) تهران بود.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، 158 نفر از افراد دارای تشخیص اختلال درد اسکلتی عضلانی مزمن مراجعه کننده به کلینیک درد بیمارستان امام حسین (ع) تهران در بازه زمانی زمستان 88 تا تابستان 89 مورد بررسی قرار گرفتند. داده های پژوهش با استفاده از مقیاس افسردگی بک (BDI)، اضطراب بک (BAI) و مقیاس فاجعه سازی درد (PCS) گردآوری شد. داده ها پس از جمع آوری توسط نرم افزار SPSS و به کمک آزمونهای t و محاسبه ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    میزان همبودی اضطراب، افسردگی و فاجعه آفرینی درد در بیماران مبتلا به درد مزمن شرکت کننده، به ترتیب 2/27% و 9/68% و 84% بود. بین زنان و مردان مبتلا در میزان افسردگی و اضطراب تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0P
    کلیدواژگان: درد - افسردگی، اضطراب
  • عبدالحمید تاجور، عباس بهرام پور، علیرضا چوبینه، علی جلالی، ناصر هاشمی نژاد * صفحه 304
    مقدمه

    اختلالات تجمعی ناشی از تروما (CID) به عنوان یکی از رایج ترین مشکلات بهداشتی و از جمله دلایل اصلی ناتوانی ها محسوب می شوند.عدم تناسب میان نیازهای شغلی و توان کاری کارگران می تواند منجر به ایجاد این اختلالات گردد که معمولا در اثر مواجهه طولانی مدت با عوامل خطر مختلف ایجاد می شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع این اختلالات در میان نانوایان شهر کرمان انجام گردید.

    روش کار

    این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی و به صورت مقطعی بر روی کارگران چهار نوع نانوائی تافتون دوار، تافتون سنتی، سنگک و باگت که جمعیت مورد مطالعه را تشکیل می دادند، انجام گردید. حجم نمونه شامل 384 نفر از کارگران نانوائی های مورد مطالعه بود که تمامی آنها ها به طور تصادفی و با شیوه نمونه گیری خوشه ایجمع آوری شدند. از پرسشنامه نوردیک و تعریف انستیتو ایمنی و بهداشت حرفه ای آمریکا از CTD به منظور جمع آوری داده ها استفاده گردید و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون کای دو استفاده گردید

    نتایج

    یافته های این تحقیق حاکی از این بودند که از میان وظایف مختلف بیشترین درصد CTD گردن با 1/7 درصد مربوط به وظیفه فروشندگی، بیشترین درصد CTD شانه با 8/27درصد مربوط به وظیفه شاطری، بیشترین درصد CTD دست/مچ با 3/33 درصد مربوط به وظیفه چانه گیری و بیشترین درصد CTD کمر با 1/38 درصد مربوط به وظیفه چانه گیری بود. همچنین رابطه معنی داری میانCTD شانه، دست/مچ دست و کمر با نوع نانوائی و نوع وظیفه کاری یافت شد و تاثیر سابقه کاری بر شیوعCTD در چهار ناحیه فوق اثبات گردید.

    نتیجه گیری

    شیوع بالای اختلالات تجمعی ناشی از تروما (CTD) در جمعیت مورد مطالعه که اکثرا از نظر سنی جوان بوده و سابقه کاری کمی دارند، می تواند هزینه های هنگفتی را بر اقتصاد ملی تحمیل نماید. لذا پیشنهاد می گردد به منظور حذف یا کاهش مواجهه کارگران نانوائی ها با خطر عوامل ایجادکننده CTD از شیوه های کنترلی ارگونومی استفاده شود.

    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، شیوع، ناتوانی
  • عصمت نوحی، عباس عباس زاده، رقیه مهدی پور رابری صفحه 311
    مقدمه
    یکی از گروه های رشد یافته در جامعه امروز، سالمندان می باشند که با توجه به هرم سنی کشور اهمیت روزافزون یافته اند. درد در افراد مسن به طور معنی داری بالا است و بیشتر افراد مسن در طول زندگی درد را تجربه کرده اند که می تواند ناشی از شیوع بالای اختلالات اسکلتی عضلانی باشد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر شدت و تعداد محل درد اسکلتی عضلانی بر کیفیت زندگی سالمندان شهر کرمان می باشد.
    روش کار
    این مطالعه، یک مطالعه مقطعی است که بر روی 277 نفر از سالمندان شهر کرمان که به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند، انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش عبارت بود از: پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه ای که به بررسی شدت و محل درد اسکلتی عضلانی پرداخته شده است و برای سنجش کیفیت زندگی از پرسشنامه کیفیت زندگیSF-36 استفاده شد که با استفاده از آزمونهای آماری t و آنالیز واریانس و به کارگیری نرم افزار SPSS 15 تجزیه و تحلیل انجام گرفت.
    نتایج
    تعداد122 نفر مرد و 155 نفر زن مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی آنها 5/5±1/71 بود. 221 نفر (8/79%) از درد اسکلتی عضلانی شاکی بودند. میانگین متوسط شدت درد در آنها 4/1 ±3/4 بود. متوسط تعداد محل های دردهای اسکلتی عضلانی 7/1± 2 بود. کیفیت زندگی در زنان در اکثر ابعاد کمتر از مردان بود (05/0P
    کلیدواژگان: درد، کیفیت زندگی، سالمندان
  • بابک معینی، فرزاد جلیلیان، مجید براتی صفحه 318
    مقدمه
    استقلال عملکردی به حضور فعال سالمند در فعالیتهای روزانه اش اشاره دارد. یکی از بهترین راه های ارزشیابی استقلال عملکردی سالمندان، بررسی سطح فعالیتهای روزمره و ابزاری زندگی سالمندان می باشد. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت استقلال عملکردی در انجام فعالیتهای روزمره و ابزاری زندگی و عوامل مرتبط با آن در سالمندان شهر همدان انجام گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی مقطعی در سال 1389 بر روی 400 نفر از سالمندان بالای 60 سال شهر همدان انجام گرفت. آزمودنی ها به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده و پرسشنامه ای که شامل دو بخش کلی؛ فعالیتهای روزمره زندگی (ADL) و فعالیتهای ابزاری زندگی (IADL) سالمندان بود از طریق مصاحبه تکمیل گردید. داده های جمع آوری شده با نرم افزار SPSS و با آزمونهای آماری t و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین نمره کسب شده در فعالیتهای روزمره 9 و فعالیتهای ابزاری زندگی برابر با 13 بود که حاکی از استقلال حدود 31 درصد سالمندان در فعالیتهای روزمره و 55 درصد در فعالیتهای ابزاری زندگی بود. اختلاف معنی داری در میانگین نمره فعالیتهای روزمره در خصوص جنس، سطح تحصیلات و ترکیب خانواده سالمندان مشاهده شد (001/0P
    کلیدواژگان: فعالیت های روزمره زندگی - سالمندان، زندگی مستقل
  • فرشته مجلسی، عباس رحیمی، مریم محمودی صفحه 327
    مقدمه
    لزوم اجرای برنامه های آموزش بهداشت مستمر و طراحی شده جهت دختران نوجوان در زمینه بهداشت بلوغ و انتخاب روش مناسب آموزش، در موفقیت تدریس ضروری می باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر دو روش آموزش (سخنرانی - بسته آموزشی) بر آگاهی و نگرش دختران در مورد بهداشت بلوغ در مدارس دخترانه مقطع راهنمایی جزیره کیش در سال تحصیلی 1388-1387 طراحی و اجرا شد.
    روش کار
    طی یک مطالعه مداخله ای، 200 نفر از دانش آموزان مدارس مقطع راهنمایی جزیره کیش از طریق نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. گردآوری اطلاعات مربوط به مشخصات دموگرافیک و آگاهی و نگرش دانش آموزان از طریق پرسشنامه انجام شد. دانش آموزان به دو گروه مساوی تقسیم شدند. به یک گروه از طریق ارائه بسته آموزشی و به گروه دیگر از طریق سخنرانی در طی یک جلسه دو ساعته آموزش داده شد. مرحله دوم پژوهش یک ماه بعد انجام شد و مجددا پرسشنامه ها تکمیل گردید. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی و آزمونهای t و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    بر اساس نتایج مطالعه، میانگین نمرات آگاهی و نگرش بعد از آموزش نسبت به میانگین نمرات قبل از آموزش در هر دو گروه افزایش نشان داد.
    کلیدواژگان: نگرش، آگاهی - سخنرانی
|
  • H. Montazer Ghaem, O. Asar, N. Safaei Page 254
    Introduction
    Promoting patient's quality of life must be the main goal of medical interferences. The increased need and demand for heart surgery, indicates the importance of caring about patients and their quality of life. This study was carried out to investigate the quality of life after heart surgery in Bandar Abbas hospital.
    Methods
    In this descriptive study, the quality of life among 100 patients after heart surgery was investigated. The data was collected using the SF-36 questionnaire which had 36 questions divided into 8 categories. The scores were between 0 to 100, the higher scores indicate better quality of life. The SPSS was used to analyze the date.
    Results
    The average score among male patients was higher than females. The findings show significant relationship between both sexes in physical health, mental limitations, physical pain, and mental health. Also there was significant relationship between diseased and general health, physical pain and social activates P
  • A. Mehravaran, A. Ebrahimzadeh, M.I. Qureshi, A. Hasan Zehi, M.A. Oshaghi Page 260
    Introduction
    Malaria is one of the most important health problems in developing countries. Malaria is endemic in southeast of Iran including Chabahar Township. One of the malaria vectors in Iran is Anopheles Fluviatilis James as other part of world, which is a complex of at least three cryptic species provisionally, designated as species S, T, and U. These species are morphologically indistinguishable, but can be identified by examination of species-specific fixed inversions in the polytene chromosomes. The aim of this study was to identify species composition of An. Fluviatilis complex using sequence analysis of D3 and ITS2 loci.
    Methods
    Specimens were captured using the methods of total catch, pit shelter, and human/animal night bite. The extraction of DNA was done. We then analyzed the sequence variation of the two loci of 28S D3- and ITS2-rDNA. Identification by phylogenetic trees and comparison of sequences with entries available in Gene Bank were carried out.
    Results
    We determined, in this study, both ITS2 and D3 loci and produced 514 bp and 376 bp bands. Sequence analysis of ITS2 region revealed that the specimens of Chabahar district were match to the Y and T2 haplotypes of the complex, both identical with An. Fluviatilis T. Furthermore, D3 sequencing determined that U species is also present in Chabahar district.
    Conclusion
    The present study revealed the presence of An. Fluviatilis U which is a new species in Iran. So precaution needs to be taken before generalization of results of an area to other areas. The results could help malaria vector control program.
  • S. Hosseini Teshnizi, S. Zare, M. Tazhibi Page 269
    Introduction
    The most important models used in analysis of survival data is proportional hazards models. Applying this model requires establishment of the relevance proportional hazards assumption, otherwise it world lead to incorrect inference. This study aims to evaluate Cox and Weibull models which are used in identification of effective factors on survival time in acute leukemia.
    Methods
    In a retrospective study the information on 197 patients with acute leukemia were collected. The proportional hazards models were used to identify effective factors on survival time. Goodness-of-fit test and two graphical procedures based on the scaled Schoenfeld residuals were used to evaluate the proportional hazards assumption of the Cox and Weibull models. Finally, to assess the accuracy of fitted models, Martingel residuals graphic method was applied for goodness of fit investigation. S-plus statistical package was used for analysis.
    Results
    The results showed that the assumptions of proportional hazards for Cox and Weibull models are correct. Based on the models, variables such as, age, residence place, and WBC, showed significant effect on survival time (P
  • M. Asadi, S. Bahrami, R. Ansari Samani, N. Pakniat Page 279
    Introduction
    Leishmania major is the undertaker organism for cutaneous leishmaniasis. The drugs used for the treatment of leishmaniasis have major side-effects or are not effective. S. Lavandulifolia and M. germanica leaves showed therapeatic effects, however there was no report on leishmanicidal character tics of these plants. The aim of the study was to assess the leishmanicidal activity of hydroalcohol extracts of S. Lavandulifolia and M. germanica leaves.
    Methods
    Arial parts of S. Lavandulifolia and M. germanica leaves were collected from Chaharmahal and Bakhtiyari province and Shiraz city, and their hydroalcohol extracts were prepared. Leishmania major promastigotes were cultured in NNN culture medium. Leishmanicidal effects of these extracts in 50, 100, 250, 500, 1000 microgram per milliliter concentrations were evaluated by analysis of variance (ANOVA) followed by Tukey's test.
    Results
    Results showed that significant difference was between the different concentrations (P
  • A. Mirzaee, H. Jaberi Hafashani, A. Madani Page 285
    Introduction
    Medicinal plants are important sources of antioxidants. Natural antioxidants increase the antioxidant capacity of the plasma and reduce the risk of certain diseases such as cancer, heart diseases and stroke. Synthetic antioxidants commonly used in processed foods have side effects and are toxic. Therefore, there is a need for more effective, less toxic and cost effective antioxidants derived from medicinal plants.
    Methods
    The Stems and flower sample of plants were air-dried, finely ground and extracted by 70% ethanol for 48 hours. The antioxidant activity of three ethanolic extract of medicinal plants (Origanurm vulgare, Teucrium polium and Thymus daensis), were analyzed by five different methods including (1,1-diphenyl-2-picrylhydrazy l (DPPH) radical, 2,2-azinobis- (3-ethylbenzthiazoline -6-sulphonic acid (ABTS) radical cation, Ferric-reducing antioxidant power assay (FRAP), phosphomolybdenum (PMB) and reducing power (RP). For determination of antioxidant components total phenolic content was analyzed.
    Results
    The total phenolic content and flavonoid of medicinal plant extracts ranged from 97.7-140 mgE/g and 34.6-68 mg. Origanurm vulgare had the highest value of total phenol and flavonoid content. There was significant variation in total phenol value of Origanurm vulgare and Thymus daensis (P
  • S. Rafiee, A. Foroughi, S. Momenzadeh Page 295
    Introduction
    Chronic pain is one of the most common reasons for referring to elderly medical centers. About 20 -25 percent of patients with chronic pain experience significant psychological symptoms. The current study was designed to evaluate the prevalence of depression, anxiety in patients with chronic musculoskeletal pain referred to pain clinic of Imam Hossein hospital.
    Methods
    In this cross-sectional study, 158 patients referred to pain clinical of the hospital were randomly selected. Outcomes were assessed via Beck Depression Inventory (BDI), Beck anxiety Inventory (BAI) and Pain Catastrophizing Scale (PCS). The collected data were analyzed by using t-test and Pearson correlation coefficient.
    Results
    The findings showed that the prevalence of depression, anxiety and pain catastrophizing was 27.2%, 68.9% and 84%. There was a significant difference between men and women in depression, and in pain catastrophizing. Moreover, there was significant difference in anxiety between men and women with chronic musculoskeletal pain. Result showed a significant relationship (r=0.73) between depression and pain catastrophizing in patients.
    Conclusion
    According to our results, it seems that, psychological therapy along with medicine therapy is more effective to reduce depression, anxiety and to manage the pain. We recommend that more studies should be done in order to consider the sex difference in psychological and mental disorders to reveal the necessary of multidisciplinary approach in diagnosis and treatment of the chronic pain
  • A. Tajvar, A. Bahrampour, A. Chubineh, A. Jalali, N. Hasheminejad Page 304
    Introduction

    Cumulative Trauma Disorders (CTD) are common health problems and major causes of disability. Lack of agreement between job demand and work capacity may lead to cumulative trauma disorders. These disorders overall caused in months and years facing with extra-physical and psychological stressors. The aim of this study was to investigate prevalence of CTD in the Kerman bakery employers.

    Methods

    This study was carried out on baker population of four different types of bakeries (Tafton davar,Tafton sonnati,sangak and baget). 384 samples were randomly selected by proportional cluster sampling and data analysis was done by SPSS 15 Software.

    Results

    The most percentage of neck CTD and shoulders CTD were observed in sellers (7.1%) and share bakers (27.8%). The most prevalence of waist and wrist/hand CTD were observed in kneader task (33.3% and 38.1% respectively). It showed significant statistical relationship with shoulder, wrist/hand and waist CTD. Work history also showed significant relationship with the four type of CTD.

    Conclusion

    The high prevalence of CTD in the bakers with respect to this fact that majority of them had low age (mean age=30) and low work history, indicates that attention to this problem is necessary. Therefore, ergonomics controls to eliminate or reduce exposure of employee to the ergonomics stressors is recommended.

  • S. Nouhi, A. Abasszadeh, R. Mehdipour Rabari Page 311
    Introduction
    There is high prevalence of musculoskeletal pain in the elderly. The better life is main challenge in today's world and the quality of life is essential. The experience of elderly with musculoskeletal pain and its impact on their quality of life (QOL) was not described in detail.
    Methods
    Our research was cross-sectional study conducted in Kerman. 277 elderly participated in the study. Data were collected using SF-36 quality of life questionnaire. Data were analyzed using, t-test, and ANOVA.
    Results
    122 men and 155 women with mean age of 71.5 (SD=6) were investigated in this study. Pain prevalence was 79.8%. The mean pain intensity was 4.3 (SD=1.4) and the average number of pain sites was 2 (SD=1.7). Quality of life in women was less than men in many dimensions (P
  • B. Moeini, F. Jalilian, M. Barati Page 318
    Introduction
    Functional independence in old age refers to active presence in daily life. One of the best ways to evaluate the functional independence of elderly is assessing the level of activities. This study aims to determine the status of functional independence in performing instrumental and daily activities as well as its related factors.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 400 individuals aged over 60 in Hamadan in 2010. The subjects were selected randomly using multi-stage sampling. Two -part questionnaire including activities of daily living (ADL) and instrumental activities daily living (IADL) were completed by interviews. Data were analyzed via T-test and ANOVA.
    Results
    The average score achieved in ADL and IADL were 9 and 13, respectively, that indicated 31% of elderly in ADL and 55% in IADL were independent. Significant difference in average score of ADL were related to gender, education level and household composition were observed (P
  • F. Majlesi, A. Rahimi, M. Mahmoodi Page 327
    Introduction
    Necessity of implementation of constant health education programs for teenage girls, and choosing the appropriate educational method is essential in successful training. The aim of this study was to compare two educational methods (lecture – educational package) in promoting the knowledge and attitude of adolescent girls on puberty health.
    Methods
    In an interventional study, 200 teenage – girl students were randomly assigned to two parallel groups. Their knowledge and attitude concerning puberty health was assessed by a questionnaire. After pretest, one group received educational package and the other one participated in a 2-hour lecture. One month later, both groups were assessed by the same questionnaires and the effects were assessed by comparing the student’s knowledge, attitude on puberty health. T and Chi-square tests were used for statistical analysis.
    Results
    According to the results, mean of post test, scores of knowledge and attitude were significantly higher in both groups than those before intervention (P