فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal
Volume:16 Issue: 3, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/06/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • میترا حریری، ابراهیم عبدالهیان، سیدابوالقاسم جزایری، محمود جلالی، عباس رحیمی صفحات 173-180
    مقدمه
    اختلال بیش فعالی، کم توجهی یکی از شایع ترین اختلالات روان در کودکان و نوجوانان می باشد.آمار جهانی میزان ابتلا به این اختلال 4 تا 6 درصد کودکان دبستانی است. مطالعات اخیر فرضیه درمان این کودکان با اسیدهای چرب امگا –3 را مطرح کرده اند. هدف از مطالعه حاظر تعیین تاثیر اسیدهای چرب امگا – 3 بر روی میزان بیش فعالی و استرس اکسیداتیوی در سرم خون کودکان بیش فعال، کم توجه می باشد.
    روش کار
    پژوهش حاضر با روش کار آزمایی بالینی تصادفی دو سو کور بر روی 100 کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی، کم توجهی در بیمارستان ابن سینا مشهد انجام شد. کودکان به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. 50 کودک در گروه مداخله که مکمل اسیدهای چرب امگا – 3 را دریافت می کردند و 50 کودک در گروه کنترل که دارونمای تهیه شده از روغن زیتون را دریافت می کردند. و از تمامی کودکان قبل و بعد از مداخله 10 سی سی خون جهت انجام آزمایش های بیوشیمیایی گرفته شد. مدت مداخله 8 هفته بود و پرسشنامه کانرز 10 سوالی والدین قبل و بعد از مداخله انجام شد. تجزیه و تحلیل آماری با کمک آزمونt مستقل و t وابسته قبل و بعد از مداخله در دو گروه دارونما و امگا-3 انجام شد.
    نتایج
    مقایسه میانگین نمره پرسشنامه کانرز در ابتدای مطالعه در گروه مداخله با گروه دارونما اختلاف معنی داری را نشان نداد، اما در پایان مطالعه اختلاف معنی دار بود (05/0P)
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب امگا، 3، ایکوزاپنتائنوئیک اسید، دوکزاهگزانوئیک اسید، اختلال بیش فعالی کم توجهی
  • محسن دهقانی، علیرضا پورجباری خامنه، محمدرضا قطبی راوندی صفحات 181-188
    مقدمه
    صدای ناشی از محیط کار از شایع ترین عوامل آسیب رسان در مشاغل صنعتی است که افت شنوایی را موجب می گردد. کاهش شنوایی از جمله 10 بیماری شایع ناشی از کار معرفی شده است. این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین میزان آلودگی صوتی و افت شنوایی کارکنان پالایشگاه گاز سرخون بندرعباس انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی - تحلیلی در سال 1387و به منظور بررسی وجود آلودگی صوتی محیط کار و احتمال آسیب شنوایی ناشی از آن در کارکنان پالایشگاه گاز سرخون انجام پذیرفت. ابتدا واحدهای عملیاتی با تراز فشار صوت بالاتر از 85 دسی بل مشخص شدند. پس از غربالگری مبتلایان به بیماری های گوش، شاغلین در این واحدها به عنوان افراد در معرض و از شاغلین سایر واحدها به عنوان گروه شاهد آزمون شنوائی سنجی انجام شد. الگوی مواجهه کارکنان در معرض صدا، سبب شد تا دزیمتری صدا نیز انجام شود. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    دزیمتری صدا، حاکی از دریافت دز بالای صوت (از 146% =min تا 782%=max) و نتایج شنوائی سنجی، افت شنوایی در فرکانس های بالا را در افراد شاغل در واحدهای آلوده از نظر صوتی نشان داد. نتایج نشان داد 7/48% افراد در معرض آلودگی صوت دارای افت شنوایی در گوش چپ و 3/46% در گوش راست و 1/34% افراد دچار افت شنوایی دو طرفه اند. آزمون های آماری در خصوص بررسی ارتباط بین افزایش سن و افزایش سابقه کاری با افت شنوایی هر دو گوش در هر دو گروه شاهد و در معرض صدا، بیانگر یک رابطه مثبت و معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به آلودگی صوتی در برخی از واحدهای کاری پالایشگاه گاز سرخون و افزایش افت شنوایی کارکنان، اقدامات مدیریتی پیشگیرانه موثر در جلوگیری از خسارات اقتصادی و سلامتی و بهداشتی پیشنهاد گردید
    کلیدواژگان: افت شنوایی، صدا، پالایشگاه گاز سرخون
  • سید ابراهیم حسینی، ماریه حسینی صفحات 189-196
    مقدمه
    اعضای گروه خدمات بهداشتی درمانی به ویژه پرستاران سطح بالایی از استرس را در زندگی روزمره خود تجربه می کنند که اثرات عمیقی بر سلامت آنها دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین میزان استرس شغلی، کاتکولامین ها و بیماری های جسمی در پرستاران بیمارستان های بندرعباس انجام گردیده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه تجربی و توصیفی است و بر روی 101 پرستار (93 زن و 8 مرد) که به روش نمونه گیری خوشه ایاز بین پرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس انتخاب شده اند، انجام گردید. ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه استرس شغلی استاینمتز و مقیاس درجه بندی شدت بیماری های جسمی بوده است، همچنین جهت اندازه گیری سطوح کاتکولامین ها (اپی نفرین و نوراپی نفرین) در بدن از سنجش میزان متابولیت اصلی آنها یعنی وانیلی ماندلیک اسید (VMA) موجود در ادرار 24 ساعته با کمک دستگاه الیزا و کیت های هورمونی تهیه شده از شرکت کاوشیار، استفاده شده است. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS 18 و از طریق آمارهای توصیفی و روش ضریب همبستگی پیرسون، مورد تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان داد که بین استرس شغلی آزمودنی ها با میزان VMA (متابولیت اصلی اپی نفرین و نوراپی نفرین) و تعداد و تنوع بیماری هایی که در طی 2 سال گذشته به آنها مبتلا گشته اند، رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد (05/0P)
    کلیدواژگان: کاتکولامین ها، بیماری، پرستاران
  • پرویز مهاجری، بابک ایزدی، بدیعه فلاحی صفحات 197-202
    مقدمه
    ناقلین بینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، ممکن است این باکتری را از جامعه یا بیمارستان کسب کرده باشند. باکتری های با منشاء بیمارستانی به واسطه مقاوم بودن، بیمار و همراهان او را در معرض ابتلا به عفونتهای مربوطه قرار می دهند. هدف از انجام این مطالعه، تعیین فراوانی ناقل بینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین اکتسابی از بیمارستان می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی - مقطعی، جامعه مورد مطالعه تمام بیماران بستری و روش نمونه گیری به طریق تصادفی ساده بود. نمونه گیری از بینی 1269 بیمار بستری در بخش های مختلف بیمارستان امام رضا کرمانشاه انجام گرفت. بیمارانی که کشت اول بینی آنها منفی شد، در مطالعه وارد شدند. پس از تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس (اکتسابی از بیمارستان) با تست های مرسوم آزمایشگاهی، حساسیت آنها نسبت به اگزاسیلین و MIC تعیین شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS پردازش و داده ها با آزمون های مجذور کای و آزمون دقیق فیشر تحلیل شد.
    نتایج
    222 بیمار از 1269 بیمار مورد مطالعه (5/17%) استافیلوکوکوس اورئوس را از بیمارستان کسب کردند. بیشترین فراوانی مربوط به بخش قلب (7/66%)، سی سی یو (5/54%) و نوزادان (5/46%) و کمترین آنها مربوط به بخش اورولوژی (0%)، زنان (7/10%) و جراحی (4/12%) بود. 46/7% از کل بیماران، ناقل استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در بینی بودند و 82 ایزوله (9/36%) استافیلوکوکوس اورئوس از نوع مقاوم به متی سیلین بودند. بیشترین فراوانی این ایزوله ها مربوط به بخش آی سی یو (100%)، نوزادان (80%) و داخلی (9/42%) و کمترین فراوانی پس از اورولوژی مربوط به بخش های سی سی یو و قلب (7/16%) و اطفال (9/21%) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی ناقلین بستری در بیمارستان و خطرات موجود در بروز عفونت های مقاوم به داروهای مرسوم، کنترل و درمان ناقلین، امری ضروری بنظر می رسد. در این میان، بیماران بستری در بخش های آی سی یو، نوزادان و داخلی می بایست بیشتر مدنظر قرار گیرند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، بیمارستان، بیماران
  • علی مصطفی لو، علی چورلی، هادی روحانی صفحات 203-2011
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه سه روش ماساژ، کشش ایستا و ترکیب ماساژ – کشش ایستای اندام تحتانی بر عملکردهای آزمونهای انعطاف پذیری، توان بی هوازی و چابکی فوتبالیست های باشگاهی بود.
    روش کار
    این پژوهش از نوع نیمه تجربی بوده و به شکل میدانی صورت گرفته است. به همین منظور 45 فوتبالیست در سه گروه ماساژ (15 نفر)، کشش (15 نفر) و گروه ترکیبی ماساژ و کشش (15 نفر) به صورت تصادفی انتخاب و در این پژوهش شرکت کردند. در هر گروه از آزمودنی ها قبل و بعد از مداخلات، آزمونهای انعطاف پذیری، توان و چابکی گرفته شد. قبل از آزمون، آزمودنی ها به مدت 5 دقیقه خود را با نرم دویدن (جاگینگ) گرم کردند. ماساژ، کشش و ترکیب ماساژ و کشش به مدت 15 دقیقه بر روی اندام تحتانی انجام شد. هر آزمون سه بار اجرا شد و بهترین رکورد ثبت شد. به منظور بررسی اثر هر یک از پروتکل ها از آزمون آماری t وابسته و برای مقایسه اثرها نیز از آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی در سطح خطای 05/0P< استفاده شد.
    نتایج
    رکورد آزمونهای انعطاف پذیری و توان (به جز گروه ماساژ) پس از ماساژ و کشش و ترکیب کشش و ماساژ افزایش معنی داری را نشان دادند (05/0P
    کلیدواژگان: ماساژ، کشش، اندام تحتانی
  • نجمه حمید، علی احمدیان، یحیی اکبری شایه صفحات 213-221
    مقدمه
    سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان ها در بین زنان و دومین علت مرگ و میر آنها است. ابتلا به سرطان سینه اغلب می تواند افراد را مستعد مشکلات روان شناختی کند و از کیفیت زندگی آنها و امید به آینده شان بکاهد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شناخت درمانی مذهب محور بر امیدواری و کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان سینه بوده است.
    روش کار
    این پژوهش از نوع مطالعه نیمه آزمایشی با پیش آزمون، پس آزمون و گروه کنترل می باشد. 30 آزمودن از بین زنان مبتلا به سرطان سینه تحت شیمی درمانی شهر اهواز انتخاب شد. این افراد از لحاظ سن، طول ابتلا به بیماری، وضعیت اجتماعی - اقتصادی و سایر متغیرهای مورد نظر در پژوهش کاملا همگون بودند. سپس به طور تصادفی به دو گروه 15 نفره آزمایش و گواه گمارده شدند. گروه آزمایش طی 12 جلسه 45 دقیقه ای تحت درمان شناختی مذهب محور قرار گرفت. اما گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بین دو گروه آزمایش و گواه با کنترل پیش آزمون از لحاظ متغیر امیدواری و کیفیت زندگی تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0P)
    کلیدواژگان: رفتاردرمانی، کیفیت زندگی، سرطان سینه
  • الهام ایمانی، زهرا خادمی، پونه یوسفی، زهرا بهرامی، فاطمه نقی زاده صفحات 223-232
    مقدمه
    سیستم اطلاعات بیمارستانی با کامپیوتری کردن مدارک پزشکی بیماران علاوه بر بالا بردن سطح کارایی، بهبود کیفیت مراقبت را نیز به همراه خواهد داشت. این تحقیق با هدف بررسی تجارب و دیدگاه های مدیران پرستاری در مورد سیستم اطلاعات بیمارستانی در بیمارستان آموزشی درمانی شهید محمدی بندرعباس در سال 1388 انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه بر روی 16 نفر از مدیران پرستاری و سرپرستاران بخش های مختلف بیمارستان، به صورت کیفی و با استفاده از روش گراندد تئوری انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از نمونه گیری مبتنی بر هدف و تئوریک و مصاحبه های باز نیمه سازمان یافته استفاده شد. مصاحبه با هر نفر بسته به میزان تحمل و علاقه وی در یک تا دو جلسه یک ساعته انجام گردید. جمع آوری و تحلیل داده ها به صورت همزمان انجام شد و هر مصاحبه قبل از انجام مصاحبه بعدی کد گذاری و تجزیه و تحلیل شد و جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل مقایسه ای مداوم استفاده گردید.
    نتایج
    از داده های تحقیق 173 کد اولیه استخراج شد. با تحلیل محتوای داده ها 3 متغیر اصلی شامل کاربردهای سیستم اطلاعات بیمارستانی، مضرات سیستم و راهکارهای بهبود وضعیت سیستم اطلاعات بیمارستانی استخراج گردید.
    نتیجه گیری
    صرفه جویی در وقت و هزینه ها، کاهش کاغذ بازی و دسترسی راحت تر به اطلاعات مربوط به بیمار از مزایای کاربرد سیستم اطلاعات بیمارستانی در امر مراقبت است. اما به نظر می رسد مدیران از امکانات موجود در بیمارستان رضایت کافی ندارند. مدیران نظام سلامت می توانند با فراهم نمودن امکاناتی نظیر افزایش سرعت شبکه و هماهنگ نمودن کد داروها و وسایل جهت بیمه های مختلف در جهت افزایش رضایت کاربران و بهبود وضعیت سیستم تلاش نمایند
    کلیدواژگان: تئوری گراندد، مدیریت، پرستاری
  • فرهاد لطفی، میترا امینی، جواد کجوری، اکبر مؤمنی راد، صدیقه مختارپور صفحات 233-239
    مقدمه
    شناسایی سبک رفتار مدیران و رابطه آن با تعهد سازمانی کارکنان، نگرش های شغلی کارکنان و میزان رضایت آنها یکی از مباحث مورد توجه مدیریت در چند دهه گذشته است. هدف این پژوهش بررسی سبک رهبری مدیران گروه های آموزشی و ارتباط آن با تعهد سازمانی اعضای هیئت علمی می باشد.
    روش کار
    نمونه آماری این پژوهش کلیه اعضای هیئت علمی دانشکده پزشکی شیراز بود. برای سنجش سبک رهبری مدیران از پرسشنامه رهبری چند عاملی که به وسیله برنارد در سال 1985 ساخته شد، استفاده گردید. همچنین به منظور سنجش میزان تعهد سازمانی از مقیاس تعهد سازمانی که توسط پورتر، مائودی و استیرز در سال 1974 ساخته شده استفاده گردید. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون های آماری همبستگی، t و آنالیز واریانس و رگرسیون چندگانه استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد بین گروه های آموزشی و میزان استفاده از سبک رهبری تفاوت معنی دار بود بطوری که گروه های علوم پایه نسبت به گروه های بالینی از هر دو سبک رهبری تحولی و تعاملی بیشتر استفاده می کردند. میزان تعهد سازمانی اعضای هیئت علمی بیشتر در حد متوسط بود. از بین ابعاد وارد شده بعد فرمند از بین ابعاد سبک رهبری تحول آفرین و بعد پاداش مشروط از بین ابعاد سبک رهبری تعامل گرا بیشترین میزان تبیین را برای متغیر وابسته یعنی تعهد سازمانی داشته است. زنان نسبت به مردان دارای تعهد سازمانی بیشتری بودند (05/0P)
    کلیدواژگان: رهبری، گروه های آموزشی، تعهد سازمانی
  • محمد ملکوتیان، ملیحه پورشعبان مازندرانی، مریم اسکندری، رضوان پورمحی آبادی صفحات 241-246
    مقدمه
    مواجهه انسان با فلز سرب و جذب آن، سبب ایجاد مشکلات بهداشتی می گردد. یکی از راه های ورود سرب به بدن انسان استفاده از لوازم آرایشی و به خصوص رژلب های آلوده به این فلز سنگین می باشد. هدف از این پژوهش بررسی میزان سرب در رژلب های عرضه شده در شهر کرمان است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی است و در بهمن ماه 1388 انجام شد. از 27 نوع رژلب جامد و 9 نوع رژلب مایع موجود در 10 مرکز فروش سطح شهر کرمان، 108 نمونه تهیه گردید. پس از آماده سازی نمونه ها با روش استاندارد اسید نیتریک، میزان سرب آنها با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر جذب اتمی اندازه گیری و نتایج بر حسب میکروگرم به ازای هر گرم وزن نمونه گزارش گردید.
    نتایج
    میانگین میزان سرب در 27 نوع رژلب جامد μg/g 34/523 و در 9 نوع رژلب مایع μg/g33/3 بود. حداقل و حداکثر میزان سرب به ترتیب برابر با μg/g 81/0 و μg/g 81/10749 مشاهده گردید. میانگین میزان سرب در نمونه های مایع کمتر از نمونه های جامد و در رنگهای تیره بیش از رنگهای روشن بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از مطالعه، میانگین میزان سرب در رژلب های عرضه شده در شهر کرمان بیشتر از رهنمود پیشنهادی سازمان غذا و داروی آمریکا می باشد. با توجه به اثرات بالقوه فلز سنگین سرب بر سلامتی انسان، بایستی اقدامات لازم در مورد تدوین استاندارد ملی و کنترل ورود این نوع از مواد آرایشی به داخل کشور انجام گیرد
    کلیدواژگان: مواد آرایشی، فلز سنگین سرب، کرمان
  • محمدرضا نوری دلویی، فرآوره خردادپور دیلمانی صفحات 247-263
    مقدمه
    بسیاری از بیماری ها و نشانگانها ناشی از حذف ها یا دوتا شدگی های جزیی از یک ژن یا همه ژن و یا تغییرات توالی های کروموزومی ویژه ای می باشند. روش های گوناگون بسیاری مانند دو رگه سازی ژنومی مقایسه ای (CGH)، دو رگه سازی در جای فلئورسنت (FISH)، لکه گذاری ساترن، دورگه سازی پروب تکثیر شونده چندتایی (MAPH) جهت مطالعه این نقایص کروموزومی استفاده می شوند. برخی از این روش ها دارای محدودیت قدرت تفکیک بوده و قادر به یافتن حذف ها و دوتا شدگی های اگزون های انفرادی نیستند. شماری از آنها، مانند روش FISH وقت گیر بوده و یا مانند لکه گذاری ساترن نیازمند مقدار زیادی نمونه DNA هستند. روش تکثیر پروب وابسته به الحاق چندتایی (MLPA) روشی حساس و قدرتمند بوده و به نحو گسترده در تشخیص طبی و پژوهش پیرامون شناسایی حذف ها و تکثیرهای ژنی مسبب بیماری استفاده می شود. در مقایسه با روش CGH که تغییرات تعداد نسخه (CNV) را در همه ژنوم تشخیص می دهد، روش MLPA به بررسی این تغییرات در مکانهای کوچک ژنومی می پردازد. در این مقاله مروری با استفاده از ده ها منبع معتبر جدید و تجربه شخصی، با تشریح جزییات روش MLPA (و تاکید بر شماری از کاربردهای جدید آن مانند تشخیص جهش های نقطه ای، MS-MLPA و RT-MLPA) در ژنتیک بالینی و آزمایشگاه های پژوهشی؛ این فن قدرتمند با برخی از مهم ترین فنون مورد استفاده، مقایسه شده است. بسیاری از بیماری ها و نشانگانها ناشی از حذف ها یا دوتاشدگی های جزیی از یک ژن یا همه ژن و یا تغییرات توالی های کروموزومی ویژه ای می باشند. روش های گوناگون بسیاری مانند دورگه سازی ژنومی مقایسه ای (CGH)، دورگه سازی درجای فلئورسنت (FISH)، لکه گذاری ساترن، دورگه سازی پروب تکثیر شونده چندتایی (MAPH) جهت مطالعه این نقایص کروموزومی استفاده می شوند. برخی از این روش ها دارای محدودیت قدرت تفکیک بوده و قادر به یافتن حذف ها و دوتاشدگی های اگزون های انفرادی نیستند. شماری از آنها، مانند روش FISH وقت گیر بوده و یا مانند لکه گذاری ساترن نیازمند مقدار زیادی نمونه DNA هستند. روش تکثیر پروب وابسته به الحاق چندتایی (MLPA) روشی حساس و قدرتمند بوده و به نحو گسترده در تشخیص طبی و پژوهش پیرامون شناسایی حذف ها و تکثیرهای ژنی مسبب بیماری استفاده می شود. در مقایسه با روش CGH که تغییرات تعداد نسخه (CNV) را در همه ژنوم تشخیص می دهد، روش MLPA به بررسی این تغییرات در مکانهای کوچک ژنومی می پردازد. در این مقاله مروری با استفاده از ده ها منبع معتبر جدید و تجربه شخصی، با تشریح جزییات روش MLPA (و تاکید بر شماری از کاربردهای جدید آن مانند تشخیص جهش های نقطه ای، MS-MLPA و RT-MLPA) در ژنتیک بالینی و آزمایشگاه های پژوهشی؛ این فن قدرتمند با برخی از مهم ترین فنون مورد استفاده، مقایسه شده است.
    کلیدواژگان: سرطان، آنیوپلوئیدی - بیماریهای ژنتیک
|
  • M. Hariri, E. Abdohahian, A. Jazayery, M. Jalali, A. Rahimi Pages 173-180
    Introduction
    Attention-deficit/hyperactivity disorder (ADHD) affect ~ 5% of school – aged children. This condition is associated commonly with difficulties in learning،behaviore، and psychosocial adjustment that persist into adulthood. Mounting evidence suggests that a lack of certain polyunsaturated fatty and stress oxidatie may contribute to neurodevelopmental and psychiatric disorders such as ADHD.
    Methods
    In this clinical trial study، 100، 6-12 years old، children with ADHD under effective maitenance therapy were assingned randomly، in a double-blind-fashion، to receive Omega-3 fatty acids (635 mg Eicosapentaenoic acid (EPA)، 195mg Docosahexaenoic acid (DHA)) or placebo for 8 weeks. Outcome variables included activity of enzyme gelotatiun redoctase (GR)، catalase (CAT) and superoxid dismutase (SOD) and abbreviated conners 10-item parent rating scale (CPRS)، before and after supplementation.
    Results
    After 8 weeks supplementation a significant difference was observed in activity of SOD، GR enzymes (P)
    Keywords: Fatty Acids Omega 3_Eicosapentaenoic Acid (DHA)_Docosahexaenoic Acid – Attention Deficit Disorder with Hyperactivity
  • M. Dehghani, A. Pourjabbari, M.R. Ravandi Pages 181-188
    Introduction
    Occupational noise exposure induced hearing loss is recognized as one of the most harmful factors in industries. Hearing loss is one of the 10 top works–related diseases. This study is to determine the existence of noise pollution in the workplace and probability of its hearing injury among exposed workers in Sarkhoon refinery in 2008، Bandar Abbas، Iran
    Methods
    In this cross-sectional and analytic study، First، noise polluted units (spl>85dB) were determined. Then، 41 workers of the industry were recognized and selected for further specialist visit and audiometric test. Also، unexposed workers from other non-noisy units were collected as the control group. Furthermore، a noise dosimeters test was done for all cases due to the results of noise exposure pattern.
    Results
    Dosimeter test results demonstrated high level of noise (min=146% to max=782%) and audiometric results showed hearing loss in high frequencies in noisy units. Tests results also showed that 48. 7% of the exposed workers showed left ear hearing loss، 46. 3% of them showed indications of right ear hearing loss and 43. 1% of them suffered from hearing loss in both side ears. In addition، there is a significant and positive relationship between increase in age and years of working with the hearing loss of left and right ear in both case and control groups.
    Conclusion
    Since Sarkhoon gas refinery includes some noise polluted units as well as the increasing hearing loss problems of the workers (due to age and working years)، effective noise control measures are suggested to prevent economic، health and environmental damages.
    Keywords: Hearing Loss – Noise_Sarkhon Gas Refinery
  • E. Hossini, M. Hossini Pages 189-196
    Introduction
    Health services personnel، especially nurses، experience high levels of stress in their daily lives. Such stresses can deeply affect their health. This study aimed to examine the relationship between job stress، catecholamine and physical diseases in nurses of Bandar Abbas hospitals.
    Methods
    This study is of descriptive and analytical type carried out on 101 nurses who were selected by cluster sampling technique from hospitals of Hormozgan University of Medical Sciences. The research instruments consist of two Steinmets job stress questionnaires and Severity of Physical Diseases Scale. Furthermore، to measure levels of catecholamine (epinephrine and norepinephrine) in the body، their main metabolites measurement، i. e. Vanillyl-mandelic acid (VMA) in 24-hour urine were measured using Eliza method and the commercial kits produced by Kavoshyar Company. The results were evaluated using descriptive statistics and Pearson method with SPSS 18 Software.
    Results
    The result showed a significant and positive relationship between job stress with amount of VMA (main metabolite of epinephrine and norepinephrine)، number and type of illnesses during the past two years that they have been infected (P)
    Keywords: Catecholamine's, Diseases, Nurses
  • P. Mohajeri, B. Izadi, B. Falahi Pages 197-202
    Introduction
    Methicillin resistant S. aureus nasal carriers may be acquired the bacteria from community or hospital. Hospital-acquired bacteria are antibiotic resistant and encourage the patient and his (her) family to infection. The aim of this study was to determine the frequency of hospital-acquired methicillin resistant Staphylococcus aureus nasal carrier patients.
    Methods
    In this cross-sectional research، all patients admitted to hospital were studied and sampling method was random sampling. Sampling from the nose of 1269 patient hospitalized in different parts of Imam Reza hospital in Kermanshah was done. Patients who first nasal culture was negative were enrolled in the study. After (Hospital-acquired) Staphylococcus aureus detection with conventional laboratory tests، their sensitivity to oxacillin and MIC were determined. The data were analyzed by Chi-square and Fisher exact tests.
    Results
    Results show that 17. 5% of the patients (222 from 1269 patients) were carrier of hospital-acquired Staphylococcus aureus. The most frequently detected bacteria were in heart section (66. 7%)، CCU (54. 5%) and infants (46. 5%) and lowest detected from urology (0%)، gynecology (10. 7%) and surgery (12. 4%). 7. 46% of the total patients were methicillin resistant Staphylococcus aureus nasal carriers and 82 isolates (36. 9%) were methicillin resistant. The most frequently detected of these isolates were from ICU (100%)، infants (80%) and internal (42. 9%) and lowest detected from CCU and heart 16. 7%) and pediatric (21. 9%) after urology.
    Conclusion
    With regard to frequency of nasal carrier in hospitals and the risks in conventional drugs resistant infections، control and treatment of carriers seem imperative. In this way، hospitalized patients in the ICU parts، infants and internal should be considered.
    Keywords: Methicillin – Resistant_Staphylococcus Aureus – Hospital – Patients
  • A. Mostafaloo, A. Choorli, H. Rohani Pages 203-2011
    Introduction
    The purpose of the study was comparing the three methods including massage، static stretching and combination of massage and stretching in lower limb muscle on flexibility، power and agility tests performance in soccer players.
    Methods
    45 soccer players contributed in this semi-experimental study. The players were randomly assign in three groups; massage (15 cases)، stretching (15 cases) and a combination of massage and stretching group (15 cases). They warmed up themselves by 5-min jogging before test. Massage، static stretching and combination of massage and stretching were performed on lower limbs for 15 min. Each test was performed three times and the best record was accepted. Flexibility، power and agility of all players were evaluated before and after the interventions. In order to compare the effect of these three protocols، correlated t-test and analysis of variance were used and p
    Keywords: Massage – Stretching – Lower Extremity
  • N. Hamid, A. Ahmadian, Y. Akbari Shaye Pages 213-221
    Introduction
    Breast cancer is one of the most common cancers among women، which is the second common cause of death among them. Breast cancer can often make people prone to psychological problems and reduce their quality of life and hope to future. While having religious beliefs and attitudes can deter decreasing of hope and quality of life. The purpose of this research was study the effectiveness of cognitive behavior therapy based on religious believes on hope and quality of life of women with breast cancer.
    Methods
    The study was a quasi-experimental study. The sample included 30 women with breast cancer undergoing chemotherapy in Ahvaz، Iran. They were matched for age، educational status، duration of disease and other criteria. The subjects randomly divided into two groups as experimental and control group (n=15 for each). For experimental group، we used 12 sessions of 45 minutes of cognitive behavior therapy based on religious believes، but the control group did not receive any intervention. Multivariate analysis of covariance was used to analyse the data.
    Results
    Results showed that there was a significant difference in hope and quality of life scores in experimental group، before and after cognitive behavior therapy، compare to control group (P)
    Keywords: Behavior Therapy– Quality of Life – Breast Cancer
  • E. Imani, Z. Khademi, P. Yusefi, Z. Bahrami, F. Naghizadeh Pages 223-232
    Introduction
    Hospital information system with the computerization of medical records of patients promotes quality of care in addition to raising the level of performance. This study was performed to measure the experiences and viewpoints of nursing managers about hospital information system in Shahid Mohammadi hospital in 2009.
    Methods
    This qualitative study was conducted on 16 nursing managers and head nurses in various wards using Grounded theory method. To collect information، we used purposive and theoretical sampling and open semi structured interviews. Time of each interview was one to two hours depending on participant interest. Data gathering and analysis was performed synchronous and each interview was coded before further interview. Continues comparison analysis method was used.
    Results
    173 early codes were extracted and the information was classified in three classes including the application of hospital information system، the disadvantages of it and solutions for improving hospital information system.
    Conclusion
    The benefits of hospital information system are saving the time and costs، reducing paperwork and easier access to patient data. It seems that the managers are not satisfied from features of hospital entirely. Health system managers can increase satisfaction of operators and improve quality of system with speeding up network and adapting the code of medicines and equipment for various insurance systems.
    Keywords: Grounded Theory_System_Management – Nursing
  • F. Lotfi, M. Amini, J. Kojuri, A. Momenirad, S. Mokhtarpour Pages 233-239
    Introduction
    The identification of manger behavior style and its relation with staff organization commitment، Job attitudes and their satisfaction level is one of the important areas of management in the last several decades. The goal of this study was examination of leadership style in education mangers and its relation with faculty organizational commitment.
    Methods
    Statistical population included all faculty members in Shiraz medical school for assessing leadership style. we used a multi-functional leadership questionnaire made by Barnrad in 1985 and in order to assess organizational commitment we used organizational commitment scale made by Mowday، Steers and Porter in 1974. Statistical tests used، were t-test، ANOVA، multiple regression and correlation coefficient.
    Results
    The findings showed education manager used two leadership styles، and the relation between leadership styles and organizational commitment was significance. Also، the relation between educational groups and use of leadership style was significant، so that basic science groups were using both leadership styles more than clinical groups. The organizational commitment score of faculty members was moderate. Also، finding shown charismatic dimension of transformational leadership and conditioned reinforcement dimension of transactional leadership had most effect on dependent variable (organizational commitment) also; the relation between sex and organizational commitment was significant that female had more organizational commitment.
    Conclusion
    We concluded that basic sciences mangers have great success in use of two leadership style for faculty exiting. This maybe due to basic sciences discipline nature and necessity of more freedom which affect on important organizational variable.
    Keywords: Leadership, Educational Group, Organizational Commitment
  • M. Malakootian, M. Pourshaaban Mazandarany, M. Eskandari, R. Pourmahyabady Pages 241-246
    Introduction
    Human exposure with Lead can cause health problems. Use of cosmetics، especially lipsticks contaminated by this heavy metal is counted one of the entrance ways of lead into body. The purpose of this study was to evaluate the amount of lead in lipstick in cosmetics shops of Kerman، Iran.
    Methods
    This descriptive study was performed during Jan to Feb - 2010. All cosmetics shops of the city were selected for determination of lead level in lipsticks. A total of 108 samples were prepared from 27 solid brands and 9 liquid brands of lipsticks exist in 10 cosmetics sale center of Kerman city. After preparation of sample by acid nitric method، the lead content of samples was measured by Flame Atomic Absorption Spectrophotometer. All results are expressed in µg/g.
    Results
    Mean concentration of lead in 27 measured solid types was 523. 34 μg/g and in 9 liquid base types was 3. 33 μg/g. Minimum and maximum concentrations of lead were 0. 81μg/g and 10749/81μg/g، respectively. Average lead concentrations of liquid base samples and also lipsticks with light color were lower than that of dark color solid base lipsticks.
    Conclusion
    In attention to potentially effects of heavy metals on body function and also exist of high level lead in this cosmetics، it is essential to control sale of these products and prepare national standards for cosmetics in the country.
    Keywords: Cosmetics, Lead, Kerman
  • Mr. Noori Daloii, F. Khordadpoor Pages 247-263
    Introduction
    Lots of human diseases and syndromes result from partial or complete gene deletions and duplications or changes of certain specific chromosomal sequences. Many various methods are used to study the chromosomal aberrations including Comparative Genomic Hybridization (CGH)، Fluorescent in Situ Hybridization (FISH)، Southern blots، Multiplex Amplifiable Probe Hybridisation (MAPH) and etc. Some of these techniques showed resolution limitations and are not capable to detect deletions or duplications of single exons. Some of them are time consuming (such as FISH) or require large amounts of sample DNA (like southern blots). Multiplex Ligation-dependent Probe Amplification (MLPA) method with its sensitivity and robustness is wildly used in diagnosis and researches for the detection of disease causing gene deletions or amplifications. In comparison with array CGH which analyses the Copy Number Variations (CNVs) at the genome-wide level، MLPA method detects the CNVs over small regions of the genome. The present descriped review MLPA method compared with other techniques along with its new applications such as detecting point mutations، MS-MLPA and RT-MLPA in clinical genetics and research laboratories.
    Keywords: Cancer_Aneuploidy – Genetic Disorders