فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal
Volume:18 Issue: 1, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/01/24
  • تعداد عناوین: 11
|
  • معصومه حاتم، مهین گنج خانی صفحات 1-10
    مقدمه
    آزمایشات به منظور بررسی پاسخ های قلبی عروقی ناشی از تزریق گلوتامات به هسته بستر الیاف عصبی انتهایی (BST) در حیوانات ماده از نژاد ویستار اورکتومی شده(OVX) و اورکتومی درمان شده با استروژن (OVX+E) و بی هوش با یوروتان انجام گرفت. در این مطالعه همچنین اثر سیستم گلوتامات ارژیک هسته تاجی شکمی جانبی بصل النخاع بر پاسخ های قلبی عروقی B ST بررسی شد.
    روش کار
    آزمایشات بر روی 27 سر موش صحرایی اورکتومی و اورکتومی درمان شده با استروژن و بی هوش با یوروتان صورت گرفت. داروها شامل گلوتامات 25/0 مولار با حجم 20 نانولیتر و اسید کینیورنیک(KYN) آنتاگونیست غیراختصاصی گیرنده گلوتامات با دوز 5 میلی مول و حجم 50 نانولیتر توسط میکروپیپت و به صورت داخل هست ای تزریق شدند. در دقایق 10، 20 و 60 پس از تزریقKYN مجددا گلوتامات به درون BST تزریق شد. فشارخون و ضربان قلب قبل از تزریق و در تمام مدت آزمایش ثبت گردید. میانگین حداکثر تغییرات فشار متوسط شریانی و ضربان قلب با قبل از تزریق با آزمونt زوج و بین گروه هایOVX و OVX+Eو سالین با ANOVA مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    تزریق یک طرفه گلوتامات به درونBST موجب کاهش فشار متوسط شریانی و ضربان قلب در هر دو گروهOVX وOVX+E شد. تزریق یک طرفه اسید کینیورنیک به درون RVLM پاسخ های کاهش فشار و ضربان قلب ناشی از تزریق گلوتامات به BST را در دقیقه 10 پس ازتزریقKYN در هر دو گروه تضعیف کرد.
    نتیجه گیری
    داده های مطالعه حاضر پیشنهاد می کند که نورونهای سمپاتیکی قلبی عروقی هستهRVLM دارای گیرنده های گلوتاماتی است که واسطه بخشی از پاسخ های کاهش فشارخون و ضربان قلب ناشی از تحریک نورونهای B ST در رت های اورکتومی و اورکتومی درمان شده با استروژن است.
    کلیدواژگان: اورکتومی، اسید کینیورنیک، فشارخون، ضربان قلب
  • سید ابراهیم حسینی، مژده حیدری صفحات 11-20
    مقدمه
    مورفین آلکالوئیدی است که از گیاه خشخاش (Papaver Somniferum) استخراج می شود و مورد مصرف و سوء مصرف میلیونها نفر در سراسر دنیا می باشد و هم زمان استرس های مختلف از جمله بی حرکتی، سلامت انسانها را تهدید می نمایند. این مطالعه با هدف بررسی تداخل عمل استرس بی حرکتی و مصرف مورفین بر میزان کورتیکوسترون و آدرنوکورتیکوتروپین (ACTH) در موش های صحرایی نر بالغ انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی، 70 موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به صورت تصادفی به 7 گروه ده تایی شامل گروه های شاهد، کنترل و 5 دسته تجربی تقسیم شدند. 3 گروه تجربی، مورفین را به صورت درون صفاقی به میزان 10، 20 و mg/kgBW30 و دو گروه دیگر نیز یکی به مدت 2 ساعت استرس بی حرکتی و دیگری 2ساعت استرس بی حرکتی به همراه مورفین (mg/kgBW30) و گروه شاهد روزانه cc1 سرم فیزیولوژیک را به صورت درون صفاقی، برای مدت 5 روز دریافت داشتند. 24 ساعت پس از آخرین تزریق از قلب موش ها خون گیری به عمل آمد و میزان ACTH و کورتیکوسترون اندازه گیری شد. داده ها با کمک آزمون های ANOVA و توکی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که مورفین در دوز حداکثر و استرس بی حرکتی باعث افزایش ACTH و کورتیکوسترون می گردند و تاثیر تجویز هم زمان مورفین با استرس بی حرکتی باعث تقویت اثر هر یک به تنهایی می شود.
    نتیجه گیری
    مورفین و استرس بی حرکتی باعث تشدید اثر یکدیگر بر ترشح ACTH و کورتیکوسترون می شود. لذا با انجام تحقیقات بیشتر می توان به نقش استرس و مصرف مورفین در بروز و یا آگاهی از نحوه پیشگیری از بیماری ها، به ویژه سایکوسوماتیک ها در نمونه انسانی پی برد.
    کلیدواژگان: ACTH، کورتیکوسترون - مورفین - موش های صحرایی
  • محمدعلی شفا، حسین علی ابراهیمی، فرشته اسفندیاری، نرگس خانجانی صفحات 21-26
    مقدمه
    مولتیپل اسکلروز یکی از شایع ترین و ناتوان کننده ترین بیماری های مغز و اعصاب محسوب می گردد. برخی از بررسی های اخیر بیانگر نقش احتمالی اسید اوریک در پاتوژنز این بیماری می باشند. هدف از این مطالعه، بررسی سطح مایع مغزی نخاعی و سرمی اسید اوریک در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و مقایسه آن با گروه کنترل بود.
    روش کار
    در این مطالعه سطح اسید اوریک مایع مغزی نخاعی و سرم در 30 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس اندازه گیری و با سطح اسید اوریک مایع مغزی نخاعی و سرم 20 فرد مبتلا به بیماری غیر التهابی نورولوژیک که از نظر سن و جنس جور بودند، مقایسه گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماریSPSS 17 و روش های آماری توصیفی و آزمون t استفاده شد.
    نتایج
    میانگین اسید اوریک مایع مغزی نخاعی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس mg/dl1 2/0±19/0 و در گروه شاهدmg/dlmg/dl 19/0±24/0 بود. همچنین میانگین اسید اوریک سرم در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس mg/dl 24/1±95/3 و در گروه شاهد mg/dl 36/1±04/4 بود. کاهش غیر معنی دار سطح سرمی و مایع مغزی - نخاعی اسید اوریک مایع مغزی نخاعی در بیماران مولتیپل اسکلروز نسبت به گروه شاهد دیده می شود (مایع مغزی نخاعی 3/0P= و سرم 83/0P=).
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه تفاوت معنی داری بین سطح اسید اوریک مایع مغزی نخاعی و سرم بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس و گروه شاهد نشان نمی دهد.
    کلیدواژگان: سرم، مولتیپل اسکلروز، اسید اوریک
  • پروین فرزانگی، مهلا محمدزاده، محمدعلی آذربایجانی صفحات 27-36
    مقدمه
    انجام فعالیت های بدنی سنگین، سبب تغییرات مختلفی از جمله کاهش عملکرد دستگاه ایمنی در افراد ایجاد می شود. پژوهش های انسانی اندکی آثار مصرف مکمل -3 ω و فعالیت ورزشی را مورد بررسی قرار داده اند، لذا هدف از پژوهش حاضر مطالعه اثر تعاملی تمرینات ورزشی و -3 ω بر سطوح استراحتی TNF-α و IL-10 کاراته کاران نخبه و مقایسه آنها با غیرورزشکاران است.
    روش کار
    در یک کارآزمایی نیمه تجربی 42 مرد سالم در دو گروه کاراته کار نخبه و غیرورزشکار به طور تصادفی به گروه های زیر تقسیم شدند. ورزشکاران به 1- -3 ω و تمرین 2- دارونما و تمرین و 3- تمرین غیر ورزشکاران نیز به گروه های 1- -3 ω 2-دارونما و 3- کنترل تقسیم شدند. کاراته کارها تمرینات آمادگی فصل مسابقات را باشدت 65 تا 85% حداکثر اکسیژن مصرفی انجام دادند. مصرف -3 ω به مدت 4 هفته روزانه به میزان 1200 میلی گرم بود. نمونه گیری خونی 48 ساعت قبل و بعد از 4 هفته، پس از 12 ساعت ناشتایی انجام شد. میزان سایتوکاین های IL-10 و TNF- α به روش الایزا و LDL، HDL به روش آنزیماتیک اندازه گیری شدند.
    نتایج
    تمرین ورزشی به همراه -3 ω به مدت چهار هفته بر سطوح استراحتی IL-10، TNF- α، HDL و LDL در کاراته کاران نخبه تاثیر معنی داری نداشت (05/0P>). همچنین -3 ω در افراد غیرورزشکار هم تاثیر معنی داری نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد اگرچه مصرف -3 ω باعث تغییرات برجسته در TNF-α و IL-10 نشد اما توانست کاهش اندکی در غلظت TNF-α و افزایش کمی در غلظتIL-10 آورد که خود موید اثرات مثبت آن بر عوامل التهاب می باشد. با این حال تحقیقات بیشتری در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: IL، 10، TNF، α، ورزش
  • محسن دهقانی، حمید صادقی گوغری، کوروش عزیزی صفحات 37-44
    مقدمه
    شبکه فاضلاب رو شهر بندرعباس یکی از مناطق وفور سوسری ها به شمار می رود. با توجه به مدت کوتاهی که از بهره برداری این شبکه از سال 1373 سپری شده است، نیاز به بررسی جمعیت سوسری ها و مناسب ترین راه مبارزه با این حشره احساس می شود. به ویژه اینکه اینگونه حشرات پس از مدتی نسبت به سموم مورد استفاده مقاوم خواهند شد.
    روش کار
    در این تحقیق از بین سموم رایج تجاری و مجاز گروه سموم پیروتیروئید و کاربامات چهار سم دلتامترین، سایپرمترین، پرمترین و سوین جهت آزمایش میزان اثر بخشی بر روی سوسری های شبکه فاضلاب بندرعباس انتخاب شد.
    نتایج
    نتایج صید سوسری به روش نمونه برداری تصادفی – خوشه ایاز شبکه فاضلاب بندرعباس نشان داد که پراکنش و تراکم سوسری ها در منطقه شرق شهر بندرعباس (از جمله شهرک پگاه و شهرک توحید) بیشتر از غرب شهر می باشد. نتایج وفورگیری همچنین وجود گونه های سوسری آمریکایی و آلمانی را تایید کرد. به علاوه نتایج استفاده از سموم در دوزهای ساخته شده پس از تجزیه و تحلیل آماری نشان داد سم دلتامترین با دوز 2μl/m 125/3 بهترین تاثیر را در مرگ و میر سوسری ها داشته است.
    نتیجه گیری
    اقلیم گرم و مرطوب شهر بندرعباس، بهترین شرایط برای سوسری ها به ویژه سوسری آمریکایی که جمعیت غالب را در شبکه فاضلاب رو شهر به خود اختصاص داده است، می باشد و سموم دلتامترین، سایپرمترین، پرمترین و سوین اثربخشی لازم را برای حذف آنها نشان می دهد
    کلیدواژگان: سوسری ها، حشره کش ها، بندرعباس
  • آیدا صبور صادق زاده، غلاحسین مروج، سعید هاتفی صفحات 45-54
    مقدمه
    سوسری آلمانی B lattella germanica (L.) یکی از مهم ترین آفات خانگی می باشد. روش های رایج کنترل به شدت بر روی کاربرد فرمولاسیون های گوناگون حشره کش ها تکیه می کنند. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیرات کوتاه مدت فرمولاسیون میکروکپسول لامبدا- سی هالوترین و مقایسه با دو فرمولاسیون رایج پودر وتابل و امولسیون این ترکیب روی حشرات بالغ سوسری آلمانی و انتخاب مناسب ترین فرمولاسیون جهت کنترل این آفت می باشد.
    روش کار
    سوسری ها از منازل مسکونی آلوده شهر مشهد به دو روش دستی و تله گذاری جمع آوری گردیدند و در شرایط دمایی 2±27 درجه سانتی گراد، رطوبت نسبی 10±60 درصد و دوره نوری 12 ساعت روشنایی و 12 ساعت تاریکی پرورش یافتند. سمیت تماسی سه فرمولاسیون از لامبدا- سی هالوترین شامل امولسیون (ICON 5 EC)، میکروکپسول(DEMAND 10 CS) و پودر وتابل ((ICON 10WPروی حشرات بالغ نر و ماده سوسری آلمانی مقایسه گردید. از هر فرمولاسیون 6 غلظت در 10 تکرار مورد آزمایش قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج این بررسی نشان داد که فرمولاسیون پودر وتابل با LC50 معادل 87/9 و 24/12 میلی گرم ماده موثره بر مترمربع به ترتیب علیه افراد نر و ماده، موثرتر از سایر فرمولاسیون های مورد بررسی بود. مقادیر LC50 برای فرمولاسیون میکروکپسول معادل 02/11 و 42/13 میلی گرم ماده موثره بر مترمربع و برای فرمولاسیون امولسیون معادل 30/12 و 01/15 میلی گرم ماده موثره بر مترمربع به ترتیب علیه افراد نر و ماده بدست آمد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که فرمولاسیون پودر وتابل در مقایسه با سایر فرمولاسیون های مورد بررسی پتانسیل بالاتری برای کنترل سوسری آلمانی در کوتاه مدت داشت.
    کلیدواژگان: سوسری آلمانی، لامبدا، سی هالوترین، پودر وتابل
  • اعظم زرنشان صفحات 55-63
    مقدمه
    در کنار نقش فعالیت بدنی در کاهش بیماری های قلبی عروقی، سویا یک منبع غذایی مفید در کاهش فشارخون و کنترل ضربان قلب محسوب می شود. هدف این پژوهش بررسی اثر توام تمرینات منتخب هوازی با شدت متوسط در مدت کوتاه به همراه مصرف سویا بر فشارخون و ضربان قلب استراحت زنان یائسه چاق بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده است که در آن 56 زن یائسه چاق به طور تصادفی در 4 گروه (تمرین سویا، تمرین، سویا و کنترل) قرار گرفتند و گروه های تمرین در یک برنامه تمرینی هوازی با شدت متوسط به مدت 10 هفته، هر هفته 3 بار و هر بار به مدت 60 دقیقه با شدت 7060 درصد حداکثر ضربان قلب شرکت کردند. آزمودنی های گروه سویا به مدت 10 هفته،روزانه 100 گرم آجیل سویا مصرف کردند. قبل از شروع برنامه تمرینی و 10 هفته بعد، متغیرهای پژوهش، فشارخون سیستولی - دیاستولی، ضربان قلب استراحت، وزن و شاخص توده بدنی اندازه گیری شدند. داده ها با آزمون های آماری t زوجی و آنالیز واریانس دو طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    در گروه تمرین سویا قبل و پس از مداخله میانگین فشارخون دیاستولیک، فشارخون سیستولیک به ترتیب 7/20±1/87 و 8/16±4/81 میلی متر جیوه (05/0P<)، 5/12±2/137 و 6/11±130 (05/0P<) میلی متر جیوه و در گروه تمرین قبل و پس از مداخله به ترتیب میانگین فشارخون دیاستولیک، فشارخون سیستولیک 12±8/89 و 9/10±7/84 میلی متر جیوه (05/0P<)، 9/13±130 و 2/7±2/127 میلی متر جیوه (05/0P>) به دست آمد. همچنین قبل و پس از مداخله در تعداد ضربان قلب، وزن، شاخص توده بدنی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، تمرینات هوازی شدت متوسط به همراه مصرف سویا می تواند اقدام موثری در کنترل فشارخون باشد.
    کلیدواژگان: سویا - فشارخون، ضربان، یائسگی
  • فرح مویدی، شهرام زارع، علی نیکبخت صفحات 65-71
    مقدمه
    مشکلات روانپزشکی در بیماران دیابتیک نسبت به جمعیت عمومی، شایع تر می باشد و می تواند روی موفقیت درمان موثر باشد. اطلاعات در مورد مشکلات روانپزشکی در بیماران دیابتیک در بندرعباس محدود می باشد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی شیوع و شدت اضطراب و افسردگی در این بیماران می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 100 بیمار مراجعه کننده به کلینیک دیابت بندرعباس از طریق نمونه گیری آسان انتخاب شدند و با پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 13 و Chi – square و t-test تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    شیوع اضطراب و افسردگی به ترتیب 67 و 50 درصد بود. اضطراب و افسردگی در جنس مونث، دیابت نوع 2 و آنهایی که حداقل یکی از عوارض دیابت را داشتند، شایع تر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای اضطراب و افسردگی در این بیماران، ارزیابی روتین اختلالات روانپزشکی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، اضطراب، افسردگی
  • امیرحسین محوی، ولی علیپور، لیلا رضایی، احمد نوحه گر، محمد مهدی حسین زاده صفحات 73-80
    مقدمه
    جو زمین حاوی مقادیر میلیاردها مترمکعب آب شیرین است که می تواند به عنوان یک منبع تامین آب به ویژه در مناطق شرجی ساحلی مورد توجه قرار گیرد، لیکن نکته مهم در این زمینه، نحوه استحصال و برداشت اقتصادی این آب است. آب استحصالی از کولرگازی ها، آبی است که بدون صرف هیچگونه هزینه و به عنوان محصول جانبی و اغلب مزاحم تولید می گردد. هدف از این مطالعه، بررسی کمیت و کیفیت شیمیایی آب استحصالی از کولرهای گازی شهر بندرعباس است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی در فاصله زمانی ابتدای خرداد تا ابتدای دیماه 1389 انجام شد. تعداد 66 نمونه به صورت تصادفی خوشه ای(شهر بر حسب تراکم جمعیت و دوری و نزدیکی به ساحل به 4 خوشه تقسیم شده است) برداشت شد. آزمایش های کیفی شیمیایی (سختی کل، قلیائیت، کل املاح محلول، هدایت الکتریکی، کدورت و pH) و سنجش کمیت بر روی آنها انجام گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمونهای t و آنالیز واریانس استفاده شد.
    نتایج
    آب استحصالی دارای pH اسیدی نزدیک به خنثی بوده و املاح، قلیائیت و سختی کمی دارد. میانگین تولید آب در کولرهای دو تکه از انواع پنجره ای بیشتر است ولی به طور میانگین آب استحصالی از هر کولر حدود 36 لیتر در روز بود.
    نتیجه گیری
    با لحاظ نمودن برخی فرضیات، حدود 4680 تا 9360 متر مکعب در روز آب از این کولرها قابل استحصال است که تقریبا برای اکثر موارد شهری و نیز اغلب کاربردهای صنعتی مناسب است.
    کلیدواژگان: رطوبت هوا، تولید آب، چگالش آب، بندرعباس
  • فرزاد کریم نژاد، غلامحسین مکتبی، محمد وطن خواه، علی اصغر فیروزی، هانی رحیمی صفحات 81-90
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه ویژگی شخصیتی توافق پذیری (سازگاری) و سلامت معنوی در معتادان مقیم در مرکز اجتماع درمان مدار (TC) و معتادان تحت درمان نگهدارنده با متادون در سال 90-91 شهر اهواز می باشد.
    روش کار
    این پژوهش از نوع علی مقایسه ای بود و جامعه پژوهش شامل بیماران مراجعه کننده به درمانگاه های سرپایی و معتادین مقیم مراکز شبانه روزی بهزیستی می باشد که از روش نمونه گیری چند مرحله ای برای انتخاب نمونه استفاده شد. برای این منظور به مراکز تحت پوشش بهزیستی و کلینیک های روان شناسی مراجعه گردید و از میان مراکز اجتماع درمان مدار (TC) تحت پوشش بهزیستی، 1 مرکز و از میان 10 کلینیک درمان سرپایی اعتیاد، 5 کلینیک از طریق نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شد و در مجموع 100 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسش نامه شخصیتی نئو (مقیاس سازگاری) و پرسش نامه سلامت معنوی الیسون و پالوتزین می باشد. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس چند راهه (MANOVA) استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود دارد، به طوری که میانگین امتیازات اعضای انجمن معتادان مقیم در مرکز اجتماع درمان مدار (TC) در مولفه سازگاری و سلامت معنوی به طور معنی داری (0001/0P<) بالاتر از میانگین امتیازات معتادان تحت درمان نگهدارنده با متادون است.
    نتیجه گیری
    حضور معتادان در مرکز اجتماع درمان مدار (TC) منجر به افزایش امیدواری و سرزندگی نسبت به درمان نگهدارنده با متادون می شود. بنابراین، به دلیل حضور فعالانه این افراد در مراکز اجتماع درمان مدار، میزان سلامت معنوی و توافق پذیری (سازگاری) این افراد تغییرات مثبت بیشتری می کند و انگیزه ترک بدون بازگشت برای آنان هموارتر و میسرتر می شود.
    کلیدواژگان: توافق پذیری (سازگاری)، متادون - درمان - اهواز
  • عبدالرضا صلاحی مقدم، محمد براتی، آراسب دباغ مقدم، علیرضا خوشدل، سیدجواد حسینی شکوه، محسن توتونچیان، مهتاب نوری فرد صفحات 91-98
    مقدمه
    در طی جنگ تحمیلی، لیشمانیوز به عنوان یک معضل بهداشتی مهم در مناطق جنگی خصوصا در مناطق جنوب غرب کشور به حساب می آمد. با توجه به این تاریخچه ضروری است پایش های دائمی از وضعیت بیماری در کشور صورت گیرد. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت بیماری لیشمانیوز پوستی و همچنین تعیین روند زمانی و نقشه سازی بیماری در کارکنان نظامی مستقر در یگان های ارتش جمهوری اسلامی ایران با استفاده از سامانه اطلاعات مکانی طی سالهای 90- 84 می باشد.
    روش کار
    در ابن تحقیق توصیفی - تحلیلی، داده ها از تمامی یگان های ارتش در سطح کشور جمع آوری گردید و میزان شیوع و بروز بیماری بر حسب نیاز محاسبه و با استفاده از نرم افزار ArcGIS 9.3 ذخیره سازی، پردازش و نقشه سازی شد.
    نتایج
    نقشه پراکندگی لیشمانیوز، ناقلین و مخازن آن، تهیه و در قالب یک مرور کلی ارائه شده است تا مورد مطالعه علاقمندان قرار گیرد. فرضیه اقلیمی برای دو کانون اول و دوم سالک در مراکز نظامی ایران ارائه شد که مبتنی بر مرز بحرانی دمای 28 تا 33 درجه سلسیوس 1 تا 3 ماه پیش از اوج بیماری است.
    نتیجه گیری
    هر چند کانون های مهم سالک در ایران با کانون های مهم مناطق نظامی اندکی متفاوت است. اما این موضوع به دلیل ماهیت شغلی کارکنانی است که بنابر ضرورت باید در مناطق بیابانی مشغول به کار باشند. بر همین اساس، ضروری است تا سامانه پایش لیشمانیوز و مخازن آن در مناطق صحرایی و بیابانی به طور موازی با سامانه پایش بیماری که در مناطق شهری و روستایی، زیر نظر وزارت بهداشت فعالیت می کنند، به بررسی بسترهای اکولوژیک لیشمانیوز بپردازند.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز پوستی، کارکنان نظامی، نقشه سازی، سامانه اطلاعات مکانی
|
  • Pages 1-10
    Introduction
    Experiments were done to investigate the cardiovascular response to glutamate (Glu) injection in the bed nucleus of stria terminalis (BST) in urethane anesthetized ovariectomized (OVX) or OVX estrogen treated (OVX+E) female Wistar rats. In this study also the effect of glutaminergic system of the rostral ventrolateral medulla (RVLM) on Glu stimulation of cardiovascular response of the BST were investigated.
    Methods
    Experiments were performed on 27 anaesthetized rats divided into two groups of ovarictomized (OVX) and ovarictomized-estrogen treated (OVX+E). Drugs (50 nl)، glutamate; (Glu 0. 25M/20 nl) was microinjected into the BST and kynurenic acid a nonselective antagonist glutamate receptors (KYN، 5mM/ 50 nl)، was microinjected into the RVLM by micropipette and the BST was restimulated at 10، 20، 60 minutes after the injection of KYN into the RVLM. Blood pressure and heart rate were recorded before and throughout each experiment. The means of maximum changes of mean arterial pressure and heart rate were compared between groups of OVX and OVX+E and saline using ANOVA and with preinjection values using paired t- test.
    Results
    Unilateral microinjection of Glu into the BST (control) decreased mean arterial pressure and heart rate، in the OVX+E and OVX. Ipsilateral microinjection of KYN into the RVLM attenuated Glu induced depressor and bradycardic responses to stimulation of the BST 10 minutes after microinjection of KYN in both groups.
    Conclusion
    These data suggest that RVLM cardiovascular sympathetic premotor neurons contain glutamate receptors that mediate in part the depressor and bradycardic responses to stimulation of the BST in the OVX and OVX+E animals
    Keywords: Ovariectomized, Kynurenic Acid, Blood pressure, Heart Rate
  • Pages 11-20
    Introduction
    Morphine is an alkaloid from the poppy plant (papaver somniferum) is extracted and used by millions of people around the world and also types of stresses threated such as immobility stress the health of many people. The aim of this study was to investigate the interference of morphine and immobility stress on plasma levels of hormones of ACTH and corticosterone in mature male rats.
    Methods
    In this empirical study، 70 mature male Wistar rats were enrolled as the control، sham and experiment groups، randomly. 3 experimental groups of different types received doses of 10، 20 and 30 mg/kgBW morphine، and 2 experimental group، one received for 2 hours immobility stress and other for 2 hours immobility stress and other plus morphine with doses of 30 mg/kgBW and the sham group received 1cc of saline intraperitoneally for 5 days. 24 hours after the last injection، mice were bled from the heart and hormones of ACTH and corticosterone levels were measured. The data were evaluated using ANOVA and Tuky test.
    Results
    The results showed that the maximum dose of morphine and immobility stress increases plasma levels of ACTH and corticosterone hormones (P<0. 001) and simultaneous administration of morphine and immobilization stress enhances the effect of each alone.
    Conclusion
    Morphine and immobility stress intensify their effect on hormones of ACTH and corticosterone. Therefore، further investigation can discover on the role of stress and morphine on disease incidence and disease prevention، in particular psychosomatic in human specimens
    Keywords: ACTH – Corticosterone – Morphine_Rats
  • Pages 21-26
    Introduction
    Multiple Sclerosis is one of the most common and disabling neurological disease. Some recent studies showed that the possible role of uric acid in the course of the disease. The purpose of this study was to evaluate the level of Cerebro Spinal Fluid and Serum uric acid in patients with multiple sclerosis and compared with control group).
    Methods
    In this study، Cerebro Spinal Fluid (CSF) and serum uric acid were determined in 30 patients with MS and compared with 20patients with non inflammatory neurological disease (NIND)، which were matched with age and sex. Data were analyzed with software SPSS17 and statistical descriptive methods (mean- percentage، SD) and T-test.
    Results
    The mean CSF uric acid in patients was 19 mg/dl (SD=0. 12) and in the control group was 0. 24 mg/dl (SD=0. 19). The mean serum uric acid in patients was 3. 95 mg/dl (SD=1. 24) and in the control group was 4. 04 mg/dl (SD=1. 36). There was no significant relationship between Cerebro Spinal Fluid (CSF) uric acid in both groups (Pvalue= 0. 30)، and also there was no relationship between serum uric acid with both groups (Pvalue=0. 83).
    Conclusion
    There was no difference in Cerebro Spinal Fluid (CSF) and serum uric acid in patients with multiple sclerosis and control group
    Keywords: Serum, Multiple Sclerosis, Uric Acid
  • Pages 27-36
    Introduction
    Perform heavy exercise training، causing a variety of changes including a reduction in performance. Few human studies have been examined of supplemental ω-3 and exercise، then the aim of this study the interactive effect of exercise and ω-3 on resting levels of TNF-α and IL-10 in elite Karate and compared with untrained.
    Methods
    In this quasi-experimental 42 healthy young male elite karate and non-athletes، were randomly divided into study groups. Athletes: 1- ω -3 and exercise، 2- placebo and exercise،3- exercise and non-athletes: 1- ω -3، 2- placebo،3- control. Athletes groups performed Pre-season practice in 65% to 80% VO2 max. Consumption ω -3was 1800mg/day for 4 weeks. Blood sampling done 48 hours before، 12 hours fasting after protocol. TNF-α and IL-10 were measured by ELISA and LDL، HDL Enzymatic methods. Mean level was (P≤0. 05).
    Results
    Exercise training with ω-3 for 4 weeks do not have a significant effect on resting levels of IL-10، TNF- α، HDL و LDL (P>0. 05). Then ω-3 do not have a significant effect in non-athletes (P>0. 05).
    Conclusion
    The results showed that Although the consumption of ω-3 do not significant changes in TNF-α and IL-10، but can was slightly reduced in TNF-α and increase in the that IL-10، that is confirming its positive effects on inflammatory factors. However، more research seems necessary in this context
    Keywords: IL, 10, TNFα Exercise
  • Pages 37-44
    Introduction
    The Bandar Abbas sewage system is one of the areas in great quality of cockroaches. In spite of passing a short time from exploitation of this system (since 1383)، It is necessary considering the cockroaches abundance and the best way of fighting against this insect.
    Methods
    In this investigation four poisons of delta metrine، sypermetrine، Permetrine and Sevin، were selected to test the rate of efficiency on caclerouches in Bandar Abbas sewag system.
    Results
    The results of cockroaches trapping by random cluster sampling of Bandar Abbas sewage system showed that the most abundance of cockroaches is concentrated on the east towns of the city (Pegah، Tohid، etc). In this investigation 458 cockroaches were trapped and all of them were American kind of cockroaches. Among tested poisons، the most effective in destroying of cockroaches was delta metrine by doses of 3. 125µl/m².
    Conclusion
    Hot and humid climate in Bandar Abbas is the best conditions for cockroaches. Specially American cockroach’s Dominant population in the city''s sewage system is allocated and Delta metrine، Sypermetrine، Permetrine and Sevin pesticides were effective for their removal.
    Keywords: Cockroaches – Insecticides_Bandar Abbas
  • Pages 45-54
    Introduction
    The German cockroach، Blattella germanica (L.)، is one of the most serious household insect pests. Current control strategies rely heavily upon application of various formulations of insecticides. The purpose of the present study was to test the short-term effects of formulation of capsule suspension in comparison with formulations of wet table powder and emulsifiable concentrate of lambda-cyhalothrin on German cockroach adults and to choose the most appropriate formulation for practical control measures.
    Methods
    Cockroaches were collected by hand catch and trap، and reared at 27±2 c and 60±10% R. H with a photoperiod of 12:12 (L: D) h. Contact toxicity of three types of lambda-cyhalothrin formulations: emulsifiable concentrate- EC (ICON 5 EC)، capsule suspension- CS (DEMAND 10 CS) and wettable powder- WP (ICON 10 WP) were compared against German cockroach adults، Blattella germanica (L.) (Blattaria: Blattellidae). Six concentrations of each formulation were used with ten replicates.
    Results
    The Result showed that the most potent formulation was WP with the LC50 values of 9. 87 and 12. 24 mg ai. m-2 against males and females، respectively. The formulation of CS attained LC50 values of 11. 02 and 13. 42 mg ai. m-2 and that the formulation of EC attained the values of 12. 30 and 15. 01 mg ai. m-2 against males and females، respectively.
    Conclusion
    The results demonstrated that the formulation of WP has high insecticidal activity against German cockroach
    Keywords: Blattella Germanica, Lambda, Cyhalothrin, Wettable Powder
  • Pages 55-63
    Introduction
    In synergic effect of exercise training on reducing cardiovascular disease، soy is a useful source of food in reducing blood pressure and control of heart rate. The purpose of this study was to investigate the synergic effect of short aerobic moderate intensity exercise and soya intake on blood pressure & rest heart rate in obese postmenopausal women.
    Methods
    The present study is a Randomized controlled clinical trial in which، 56 obese postmenopausal women randomly divided into four groups (exercise-soya، exercise، soya، and control group). Exercise groups participated in a moderate intensive exercise program for ten weeks، three times (each one، 60 min.) a week with intensity of about 60%-70% maximum heart rate (MHR). The subjects of soya groups had a 100 gram soya nut intake daily for 10 weeks. Before beginning of the exercise training and ten week later، the parameters blood pressure، rest heartbeat، weight and body mass index were measured. Using statistical methods (t test and ANOVA Tow Vey) the data were analyzed.
    Results
    In soy exercise group، before and after the intervention (exercise)، the mean of diastolic blood pressure (DBP)، systolic blood pressure (SBP)، were 87. 1±20. 7 mmHg and 81. 4±16. 8 mmHg (P<0. 05)، 137. 2±12. 5mmHg and 130±11. 00mmHg (P<0. 05)، respectively and in exercise group، Before and after the intervention (exercise)، mean of diastolic blood pressure (DBP)، systolic blood pressure (SBP)، were 89. 8±12mmHg، 84. 7±10. 9mmHg (P<0. 05) and 130±13. 9mmHg، 127. 2±7. 2mmHg (P>0. 05)، respectively. In the cases of resting heart rate، weight، and body mass index، no significant reduction was observed.
    Conclusion
    Based on these results، the moderate intensity aerobic exercise is an effective method for the control of blood pressure in obese postmenopausal women.
    Keywords: Soya, Blood Pressure, Menopause
  • Pages 65-71
    Introduction
    Psychiatric problems are more common among diabetic patients than general population and can impact on treatment success. Data on psychiatric problems in diabetic patients in Bandarabbas is limited. the aim of this study was to access the prevalence and severity of anxiety and depression in these patients.
    Methods
    In this descriptive cross – sectional study، 100 patients attending Bandar Abbas diabetes clinic were selected simplyand were accessed by Beck anxiety and depression questionnaires. Data analyzed using SPSS 13، Chi-Square and t-test.
    Results
    Prevalence of anxiety and depression was 67 and 50 percent respectively. Both anxiety and depression was more common among females، those with type 2 diabetes and those had at least one complication of diabetes.
    Conclusion
    due to high prevalence of anxiety and depression in these patients routine assessment is indicated
    Keywords: Diabetes, Anxiety, Depression
  • Pages 73-80
    Introduction
    Earth''s atmosphere contains billion cubic meters of fresh water، which is considerable as a reliable water resource، especially insultry areas. What is important in this context، how to extract the water، in an economic manner. In order to extract water from air conditioner، no need to spend any cost، because water produced as a by-product and trouble production. The aim of study was to evaluate the quantity and chemical quality of water obtained from Bandar Abbas air conditioners.
    Methods
    This cross - sectional study was conducted during March to December of 2010. Sixty six samples were taken in cluster random plan. Bandar Abbas divided into four clusters; based on distance to shore and population density. Chemical tests which included: turbidity، alkalinity، total hardness، dissolved solids (TDS) and electrical conductivity (EC) and quantity measurement were performed on them. T-test and ANOVA were used for statistical analysis.
    Results
    Obtained water had slightly acidic pH، near to neutral range. Total dissolved solids، electrical conductivity، total hardness and alkalinity of extracted water were in low rate. Each air conditioner produced 36 liter per day averagely. Split types obtained more water to window air conditioners.
    Conclusion
    With regard to some assumptions، approximately 4680 to 9360 cubic meter per day water is obtainable which is suitable for many municipal and industrial water applications.
    Keywords: Atmospheric Moisture_Water Extraction – Condensation_Bandar Abbas
  • Pages 81-90
    Introduction
    The purpose of this study was to compare agreeableness trait and spiritual health of the addicts living in a community treatment center circuit (TC) and addicts under methadone treatment in Ahvaz.
    Methods
    In this comparative study, the study population consisted of patients referred to outpatient clinics and welfare of people living in boarding centers. A cluster sampling method was used for sample selection. Out of centers, under Behzisti coverage, one community treatment center and 5 outpatient clinics. For addiction treatment were selected randomly. From these centers 100 patient were selected for the study. MANOVA was used for statistical analysis. NEO personality (scale compatibility) and Ellison and Palvtzyn is spiritual health questionnaires were used for data collection.
    Results
    Results show that there are sigfnificant differences in component compatibility and spiritual health mean scores of drug addicts living in community treatment circuits and addicts under methadone treatment (P<0.0001).
    Conclusion
    It seems that living in community treatment centers will tend to increase in their hope and vitality. Living in these centers make them more positive and increase their motivation for treatment contoinuing.
    Keywords: Adaptation – Methadone_Treatment – Ahvaz_Living in the Community Center Circuit (TC)
  • Pages 91-98
    Introduction
    During the embossed war, cutaneous leishmaniasis (CL) was considered as a major health problem in war zones, particularly in the South West region of the country. According to this history, monitoring the disease is necessary for military health services. The aim of this study was to determine CL prevalence and temporal condition and mapping of disease between military personnel using Geographic Information System (GIS).
    Methods
    In a descriptive-analytical survey, all records of CL in military units were received from the Department of Health, Health and Medical Education headquarter. Prevalence or incidence rates were calculated and by ArcGIS 9.3 software, storage, and processing of the map was.
    Results
    Maps of CL incidence generated as decision-making facility. Hypothesis about climatic pattern of disease presented. Based on this hypothesis air temperature 28 to 33 degrees, may considered as threshold temperature, one to three months before outbreak.
    Conclusion
    The military endemic CL zones are different from national endemic zones. This phenomenon should be explained by especial military actions, which is different from most of civil occupation. It is necessary for military health system to monitoring reservoirs and zonotic disease in the action fields parallel to disease in the military populations
    Keywords: Cutaneous Leishmaniasis_Military Personnel – Mapping_Geographic Information System