فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal
Volume:18 Issue: 6, Feb-Mar 2015

  • تاریخ انتشار: 1393/12/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مرضیه نیک پرور، الهام بوشهری، آزاده آذین فر، سمانه پرویز، ریحانه سادات ابوذری صفحات 489-495
    مقدمه
    هدف از انجام این مطالعه، تعیین شیوع عوامل خطر مرتبط با بروز بیماری های قلبی عروقی در یک جمعیت جوان ایرانی بود.
    روش کار
    این مطالعه به روش توصیفی مفطعی بر روی 137 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در محدوده سنی 20 تا 27 سال در طی سال های 88-87 در بندرعباس انجام شد. در ابتدا با استفاده از پرسشنامه، اطلاعات مربوط به سن، جنس، وضعیت تاهل، سابقه فامیلی زودرس از حوادث قلبی عروقی، مصرف قرص های ضد بارداری خوراکی، استعمال سیگار و میزان فعالیت فیزیکی جمع آوری شد. سپس قد، وزن، نمایه توده بدنی، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک افراد شرکت کننده اندازه گیری و نمونه خون جهت تعیین قند و چربی گرفته شد. داده ها با استفاده از تست های آماری کای اسکوئر، ANOVA و t مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    دیده شد 21 درصد از دانشجویان (30 نفر) دارای حداقل یک عامل خطر مرتبط با بروز بیماری های قلبی عروقی بودند که عوامل خطر HDL پایین تر از حد نرمال (7/46 درصد)، در معرض دود سیگار بودن (19/29درصد)، کلسترول تام بالا (2/21 درصد)، LDL مختل (19 درصد)، نمایه توده بدنی غیرطبیعی (5/17 درصد)، سابق خانوادگی زودرس از بیماری های قلبی عروقی (6/14 درصد)، فعالیت بدنی ناکافی (9/10درصد) و فشارخون بالاتر از حد طبیعی (9/10درصد) به ترتیب بیشترین درصد فراوانی را در جمعیت مورد مطالعه داشتند. در این مطالعه فشارخون بالا در مردان به طور معنی داری بیش از زنان مورد بررسی بود (01/0P=).
    نتیجه گیری
    یافته های به دست آمده از این مطالعه، ضرورت انجام غربالگری و نیز برنامه های آموزشی خاص در جهت تغییر سبک زندگی در این دسته از افراد جامعه در جهت کاهش میزان بروز بیماری های قلبی عروقی در سنین میان سالی را خاطر نشان می سازد
    کلیدواژگان: عوامل خطر - جمعیت جوان - دیس لبپیدمی، ایران
  • مجید وطن خواه، هاشم جری نشین، فریدون فکرت، سعید کاشانی، مهرداد ملک الشعار، منوچهر کمالی، حمید زمردیان صفحات 497-502
    مقدمه
    استفاده از الکتروشوک درمانی (ECT) برای تحریک صرع سراسری برای اولین بار در سال 1938 تعریف شد و در بیماری هایی نظیر افسردگی شدید به ویژه در مواردی که بیمار به دارو پاسخ مناسب نمی دهد یا در حاملگی که دارو برای جنین زیان آور است، به کار برده می شود. بحث در مورد تاثیر ECT بر روی سطح قندخون همچنان متفاوت و متغیر است. به طوری که بهبود کنترل قندخون در دیابت غیروابسته به انسولین و افزایش قندخون در دیابت وابسته به انسولین دیده شده است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی - مقطعی بر روی بیماران با کلاس یک و دو بر اساس طبقه بندی وضعیت فیزیکی بیماران از نظر انجمن متخصصین بیهوشی امریکا (ASA) در بیمارستان ابن سینا بندرعباس صورت گرفت. تعداد 80 بیمار با بیماری های روانی شامل بیماران مبتلا به اختلال افسردگی ماژور، اختلال خلقی دوقطبی و شیزوفرنیا که کاندید دریافت ECT بودند، وارد مطالعه شدند. قندخون بیماران به وسیله گلوکومتر ریشتر 10 دقیقه قبل ECT و20 دقیقه بعد از دریافت ECT چک شد و بیهوشی با استفاده از آتروپین، تیوپنتال سدیم و سوکسینیل کولین تزریقی انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16آزمون t و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    بین تغییرات قندخون قبل و بعد از الکتروشوک درمانی(ECT) در بیماران غیردیابتی رابطه معنی داری وجود نداشت. بین تغییرات قندخون قبل و بعد از الکتروشوک درمانی(ECT) در بیماران غیردیابتی بر اساس جنس رابطه معنی داری وجود نداشت. بین تغییرات قندخون قبل و بعد از الکتروشوک درمانی (ECT) در بیماران غیردیابتی بر اساس نوع اختلال نیز رابطه معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    الکتروشوک درمانی (ECT) در تغییرات قندخون تاثیر ندارد.
    کلیدواژگان: الکتروشوک درمانی، قندخون، بیماران
  • عارفه شاهی، آزیتا کامجو، فاطمه دبیری، آسیه پرمهر یابنده، زهرا خادمی، سعید حسینی صفحات 503-508
    مقدمه
    مطالعاتی که در طی سال های گذشته در کشورهای مختلف جهان انجام شده، نشان می دهد که نسبت تولدهای زنده مذکر به مونث در حال کاهش می باشد. فاکتورهای متعددی با کاهش نسبت تولدهای پسر در جمعیت ها در ارتباط است که از آن جمله می توان به آلودگی های محیطی و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و استعمال دخانیات اشاره کرد. در این مطالعه، ارتباط بین استعمال سیگار توسط پدر و نسبت جنسیت فرزند مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی در سال 1389 در بیمارستان های دولتی شهر بندرعباس به صورت سرشماری انجام گرفت. 730 مادر که شرایط ورود به این مطالعه را داشتند، از طریق پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفتند، سپس نسبت جنسیت در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزارSPSS، روش های توصیفی و تست های آماری مربع کای و رگرسیون لجستیک استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد همسرانی که تحصیلات پائین تری داشتند نسبت به همسرانی که تحصیلات بالاتری داشتند بیشتر سیگار می کشیدند که این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (0001/0P<). نسبت جنسیت برای فرزندان پدران سیگاری 7/0 و در گروه پدران غیر سیگاری 2/1 بدست آمد. بین جنسیت نوزاد و سیگاری بودن پدر رابطه معنی داری وجود داشت (001/0P<). نسبت جنسیت برای فرزندان پدرانی که کمتر از 20 نخ سیگار می کشیدند، 76/0 و برای فرزندان پدرانی که بیشتر از 20 نخ سیگار می کشیدند، 56/0 برآورد گردید. بین تعداد نخ مصرف سیگار و جنسیت نوزاد رابطه معنی داری مشاهده شد (001/0 =P).
    نتیجه گیری
    بنابراین بر اساس تحقیقات، به نظر می رسد استعمال سیگار توسط والدین در حوالی لقاح می تواند اثر منفی بر نسبت جنسیتی داشته باشد و جنسیت نوزاد به سمت دختر شدن گرایش پیدا می کند
    کلیدواژگان: نسبت جنسیت، استعمال دخانیات - جنسیت
  • مینو رجایی، پونه نیکویی، عبدالعظیم نجاتی زاده، مهسا صفحات 509-514
    مقدمه
    پره اکلامپسی از شایع ترین و جدی ترین اختلالات دوران بارداری است که با فشارخون بالا و دفع پروتئین بعد از هفته 20 بارداری مشخص می شود. این بیماری 10-5 درصد از باردای ها را درگیر می کند. اما شیوع آن می تواند در مناطق مختلف جغرافیایی و نژادهای گوناگون تا 3 برابر بیشتر باشد. این مطالعه با هدف تعیین شیوع پره اکلامپسی و چگونگی پراکندگی آن در سطح استان هرمزگان انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی توصیفی از اطلاعات ثبت شده در کلیه بیمارستان های واحد بخش زنان و کلیه مراکز بهداشتی استان هرمزگان انجام شد. نمونه مورد مطالعه شامل 1033 نفر بود که از میان 17792 زن باردار که از ابتدای مهرماه 1391 تا پایان اسفندماه همان سال در کلیه مراکز سطح استان زایمان نموده بودند و یا پس از مراجعه به مراکز بهداشتی سطح استان تشخیص پره اکلامپسی برای آنها داده شده بود، انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS 20 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    نتایج
    شیوع پره اکلامپسی در استان هرمزگان 8/5% بود. 41% زنان نولی پار و 59% مولتی پار بودند. 62% زایمان ها به روش سزارین انجام شد. بیشترین شیوع به ترتیب در شهرستان های خمیر (8/18%)، بشاگرد (7/13%)، حاجی آباد (1/12%)، جاسک (8/9%)، بندرلنگه (9/8%)، رودان (7/5%)، بندرعباس (4/5%)، میناب (3/5%)، بستک (2/5%)، پارسیان (5/3%)، قشم (4/3%) و کیش (1/3%) بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس مطالعه انجام شده شیوع پره اکلامپسی در استان هرمزگان 8/5% است که در محدوده آمار جهانی می باشد، اما با توجه به شیوع بالاتر در برخی از شهرستان های استان، با شناسایی شهرستان های پرخطر استان و افزایش کیفیت مراقبت های دوران بارداری می توان از عوارض خطرناک مادری و جنینی آن کاست.
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی - شیوع - بارداری، ایران
  • سخاوت عامری، مهربان فلاحتی، پریوش کردبچه، فریده زینی، پروانه رحیمی مقدم، شیرین فره یار، عفت سادات شجاعی، صنم افشار مقدم صفحات 515-522
    مقدمه
    اخیرا مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که عوامل کاندیداهای غیرآلبیکنس مانند: کاندیدا تروپیکالیس، کاندیدا گلابراتا، کاندیدا کروزه ای و کاندیدا پاراپسیلوزیس در ایجاد بیماری ولوواژینیت عودکننده کاندیدایی (RVVC) رو به افزایش است. تجویز طولانی مدت داروهای متداول سبب ایجاد مقاومت دارویی می شوند. در این مطالعه، اثر توام فلوکونازول با تربینافین و مقایسه اثر آنها با سیکلوپیروکس اولامین بر روی گونه های غیرآلبیکنس جدا شده از ولوواژینیت عود کننده کاندیدایی بررسی گردید.
    روش کار
    این مطالعه یک روش تجربی آزمایشگاهی است که بر روی 44 ایزوله کاندیدای غیرآلبیکنس جدا شده از بیماران واژینیت کاندیدایی عود کننده انجام شد و اثر داروهای فلوکونازول و تربینافین به تنهایی ودر همبست با یکدیگر و مقایسه آنها با اثر سیکلوپیروکس اولامین به روش استاندارد میکرودایلوشن ((CLSI M27-A2 مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    میانگین MIC فلوکونازول، تربینافین و سیکلوپیروکس اولامین بعد از 48 ساعت گرماگذاری به ترتیب 8/93، 7/104 و 18 میکروگرم بر میلی لیتر بدست آمد و FIC داروها به صورت (5/95%) 42 مورد اثر افزایشی و بی اثر و (5/4%) 2 مورد اثر هم افزایی و هم افزایی نسبی بدست آمد. همچنین در بررسی اثر قارچ کشی داروهای سیکلو پیروکس اولامین با میانگین 32MFC= میکروگرم بر میلی لیتر بیشترین اثر وتربینافین با میانگین 177 MFC= میکروگرم بر میلی لیتر کمترین اثر دیده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    اکثر ایزوله ها نسبت به داروهای فلوکونازول و تربینافین مقاوم بودند و همبست کردن آنها نیز تاثیر چندانی نداشت ولی سیکلوپیروکس اولامین دارای بیشترین اثر بوده و میزان MIC و MFC کمتری را دارا می باشد.
    کلیدواژگان: کاندیدیاز، تربینافین، سیکلوپیروکس
  • اعظم احمدی زاده، جمیله سلیمی زاده، مجتبی خادمی، زهره احمدی، شهرام زارع، عبدالحسین مدنی صفحات 523-530
    مقدمه
    امروزه رضایت مندی بیماران از نحوه ارائه خدمات اورژانس، به عنوان یکی از شاخص های مهم کیفیت مراقبت و ارائه خدمت بیمارستان ها مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف تعیین میزان رضایت مندی از خدمات ارائه شده در بخش اورژانس بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان انجام گرفته است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی بر روی 363 بیمار مراجعه کننده به اورژانس های استان در نیمه اول سال 1391 مورد بررسی قرار گرفت. داده ها به کمک پرسشنامه حاوی مشخصات زمینه ای و 15 سوال مربوط به رضایت مندی از نحوه ارائه خدمات اورژانس جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های t و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و 05/0P< معنی دار تلقی گردید.
    نتایج
    بر اساس نتایج بدست آمده، 87% افراد از نحوه ارائه خدمات در مراکز اورژانس راضی یا خیلی راضی بوده اند. رضایت از مراقبت های پرستاری، رضایت ازنحوه برخورد و رفتار پزشک اورژانس در ارتباط با بیمار و رضایت از دسترسی به هنگام نیازبه ترتیب با فراوانی 6/92 درصد، 89 درصد و 88 درصد بیشترین میزان رضایت مندی و در مقابل رضایت از کیفیت غذای بیمارستان و رضایت از وضعیت نظافت عمومی و سرویس های بهداشتی بیمارستان به ترتیب با 48 درصد و 2/66 درصد کمترین رضایت مندی را به خود اختصاص دادند. میزان رضایت مندی گزارش شده توسط مردان در مقایسه با زنان، افراد مجرد در مقایسه با فراد متاهل و همچنین در گروه های سنی و گروه های شغلی مختلف تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    توجه بیشتر مسئولین در برنامه ریزی و توزیع عادلانه منابع و توجه به خصوصیات منطقه جغرافیایی و فرهنگ می تواند در کاهش نارضایتی ها موثر باشد. همچنین توجه به محیط، رفاه عمومی و پشتیبانی اورژانس در افزایش رضایت مندی نقش به سزایی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: رضایت مندی بیمار - اورژانس، هرمزگان
  • فرشته مظهری آزاد، نسیبه روزبه صفحات 531-538
    مقدمه
    سلامت بی تردید از مهم ترین ابعاد مسائل حیات انسان است، شرط ضروری برای ایفای نقش های اجتماعی است. مفهوم سبک زندگی متکی بر این ایده است که مردم به طور معمول الگوی قابل تشخیصی از رفتار را در زندگی روزانه شان به نمایش بگذارند. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط بین سبک زندگی و سلامت عمومی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس می باشد.
    روش کار
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی همبستگی است که در آن ارتباط سبک زندگی دانشجویان با سلامت عمومی آنها مورد بررسی قرار گرفته است. 764 نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس که قبل از پذیرش در دانشگاه فاقد اختلالات روانی، بیماری مزمن و معلولیت بودند، جامعه پژوهش را تشکیل دادند. در این مطالعه از سه پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده گردید.
    نتایج
    بیشتر دانشجویان مجرد بودند. فراوانی دانشجویان بومی بیشتر از غیربومی بود. بیشتر آنها از نظر مالی وابسته بودند. بین جنس، وضعیت تاهل، وضعیت سکونت، وضعیت اقتصادی با سلامت عمومی رابطه معنی داری وجود داشت (001/0P<). بین ورزش، سیگار، تغذیه، رعایت اصول ایمنی و استرس با سلامت عمومی نیز ارتباط معنی داری مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    این پژوهش لزوم توجه و تاکید بر نقش افزایش آگاهی دانشجویان در خصوص بهبود سبک زندگی و عادت های رفتاری صحیح را نشان می دهد، تا دانشجویان با بهبود سبک زندگی از وقوع بیماری جلوگیری کنند و همچنین این به عامل به عنوان یک فاکتور پیشگیری کننده موردنظر قرار دهند.
    کلیدواژگان: سبک زندگی، سلامت عمومی، دانشجویان
  • ناهید ماکولاتی، میترا امینی، حمیده رئیسی، شهرام یزدانی، عبدالواحد رزاقی صفحات 539-545
    مقدمه
    لزوم تجدیدنظر در روش های سنتی تدریس و استفاده از روش های نوین و فعال یادگیری از سوی سیستم های آموزشی کاملا ملموس و کاربرد این روش ها در علوم مختلف متداول گردیده است. لذا اجرای شیوه های نوین آموزشی خود هدایت شونده و مادام العمر مانند یادگیری اکتشافی هدایت شده گامی به سمت استراتژی دانشجو محور می باشد. این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی دو روش آموزشی سخنرانی و اکتشافی هدایت شده بر سطح یادگیری و رضایت دانشجویان پرستاری طراحی و اجرا گردید.
    روش کار
    این پژوهش نیمه تجربی بر روی کلیه دانشجویان کارشناسی پرستاری نیمسال دوم (38 نفر) دانشکده پرستاری و مامایی شیراز که درس اصول و فنون مفاهیم پرستاری را برای اولین بار انتخاب نموده بودند، صورت گرفت. دانشجویان بر اساس مشخصات دموگرافیک به دو گروه همسان تقسیم شدند و پنج جلسه دو ساعته از درس اصول و فنون مفاهیم پرستاری به گروه کنترل با روش سخنرانی و گروه آزمون با روش GDL و همراه با استفاده از ابزار راهنمای مطالعه، ارائه گردید. سپس از گروه آزمون چهارگزینه ای با محتوا و سطوح شناختی مشابه، به عمل آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و آزمونهای آماری T مستقل و زوجی، کای اسکور و من ویتنی انجام شد.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد که هرچند تفاوت میانگین نمره سطح یادگیری دانشجویان در روش سخنرانی (8/12±62/1)در مقایسه با روش اکتشافی هدایت شده (008/2±68/14) تفاوت معنی دار آماری نداشت اما نمره یادگیری در سطوح شناختی مختلف به خصوص مهارت حل مسئله به طور معنی داری در گروه روش اکتشافی هدایت شده (18/1±21/8) بیشتر از گروه سخنرانی (30/1±05/5) بود (001/0P<). همچنین سطح رضایت مندی دانشجویان در گروه آزمون با تفاوت آماری معنی دار، بیشتر از گروه کنترل بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    استفاده از رویکردهای فعال یادگیری نظیر روش اکتشافی در مقایسه با شیوه های سنتی در بهبود مهارتهای حل مسئله، تصمیم گیری، تفکر نقادانه، تفکر خلاق و ارتباط بین فردی موثرتر است و منجر به افزایش میزان رضایت مندی دانشجویان، تسریع در امر یادگیری و تداوم یادگیری می گردد
    کلیدواژگان: یادگیری، رضایت مندی، دانشجویان پرستاری
  • گزارش یک مورد سل شکمی و ترومبوز ورید اجوف تحتانی
    مهرداد صیادی نیا صفحات 547-552
    مقدمه
    سل یک بیماری قدیمی است که هم اکنون نیز در حدود 9 میلیون نفر از آن رنج می برند و 3 میلیون نفر در سال به علت ابتلا به سل و عوارض آن می میرند. عامل آن نوعی باکتری به نام مایکوباکتریوم است که انواع مختلفی چون مایکوباکتریوم توبرکلوزیس، مایکوباکتریوم بوویس (Bovis) دارند. سل شکمی و گوارشی ششمین مکان شایع درگیر در TB خارج ریوی است. TB شکمی تظاهرات گوناگون دارد که تشخیص آن را بسیار مشکل می کند. شک بالینی قوی در مناطق اندمیک یک عامل کلیدی مهم برای تشخیص به موقع بیماری است.
    معرفی بیمار: بیمار خانم 31 ساله که با درد شکمی مزمن از حدود 6 ماه قبل در سرویس داخلی تحت بررسی بوده است و تنها یافته های غیرطبیعی در وی پلاکت خون 800*103 و ESR=58 وCRP2+ و هایپوآلبومینمی بوده است. در سونو و CT شکم متوجه ترومبوز 15*50 میلی متر درIVC شده اند، هنگامی که به تشخیص مطلوب نمی رسند، بیمار را تحت درمان ضد انعقادی (آنوکساپارین) می گذارند. بعد از 2 الی 3 ماه بیمار دچار تشدید درد شکمی می شود که به جراح مراجعه می کند. برای بیمار آبسه آپاندیسیت مطرح شد. در اتاق عمل جراح سعی در درناژ آبسه از فضای پره پریتوئن نمود ولی حین این اقدامات متوجه توده ای بزرگ در ناحیه شده که راهی به آبسه نداشت. بعد ازباز کردن شکم، چسبندگی های غیرطبیعی در قسمت فوقانی شکم، بدون سابقه عمل جراحی قبلی در ناحیه، همانند قیف های یخی در سقف غار (stalagmite) مشاهده شد. در داخل لگن مایعی دیده نشد. جراح مجبور به برداشتن نواحی نکروزه، پرفوره و تمام توده می شود و همی کولکتومی راست همراه آناستوموز ایلئوم باقی مانده به کولون به صورت انتها به انتها انجام می شود. توده جهت پاتولوژی ارسال شده و جواب پاتولوژی بیمار TB گزارش می شود.
    نتیجه گیری
    سل شکمی دارای تظاهرات بالینی مختلفی است. لذا شک قوی بالینی و توجه به شیوع سل در مناطق اندمیک مهم ترین کلید تشخیص بیماری است. انجام تست PCR مایع آسیت بسیار مفید است. تشخیص قطعی، به وسیله نمونه برداری ندول های سفید صفاقی در لاپاراسکوپی و یا لاپاراتومی مسجل می گردد. بیماری به خوبی به درمان دارویی پاسخ می دهد. بنابر این تشخیص به موقع می تواند از اتلاف وقت و هزینه جلوگیری نماید
    کلیدواژگان: سل شکمی، ترومبوز، ورید اجوف تحتانی
|
  • M. Nikparvar, E. Boushehri, A. Azinfar, S.Parviz, R. Aboozari Pages 489-495
    Introduction
    The study was carried out to assess the incidence of cardiovascular risk factors in an Iranian young population.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 137 students (42 male and 95 female، mean age: 21. 99±1. 54) of Hormozgan University of Medical Sciences in Bandar Abbas، Iran from January 2008 to December 2009. A questionnaire was used to collect the data. Then height، weight، BMI، systolic and diastolic blood pressure were measured on all participants. Blood sample was also taken for the measurement of glucose and lipid profile. Finally، the incidence rate of cardiovascular risk factors among students were analysed by Chi-Square، ANOVA and t-test.
    Results
    It was observed that 21% of students (30 cases) expose at least one coronary artery disease risk factor. The prevalence of HDL، smoking، high total cholesterol، LDL، high body mass index، family history of early onset coronary heart disease، hypertension، inadequate physical activity and hypertension was 46. 7%، 29. 19%، 21. 2%،19%، 17. 5%، 14. 6%، 10. 9%،10. 9%، respectively. There was no difference between sex and incidence rate of cardiovascular risk factors except hypertension. High blood pressure was more prevalent in men than women (P=0. 01).
    Conclusion
    This study showed that the cardiovascular risk factors are common in young population; particularly of low HDL، smoking، and high total cholesterol. These findings imply that life style change should be considered via special training programs to decrease the high incidence rate of cardiovascular disease in the middle age.
    Keywords: Risk Factors, Young People, Dyslipidemias, Iran
  • M. Vatankhah, H. Jarineshin, F. Fekrat, S. Kashani, M. Malekshoar, M. Kamali, H. Zomorredian Pages 497-502
    Introduction
    Application of electroconvulsive therapy (ECT) for the induction of generalized seizure was first introduced in 1938. It is applied for disorders as severe depression particularly for cases which do not respond to drug therapy، or during pregnancy when medication is detrimental to the fetus. The debate on the effect of ECT on blood glucose level is still contradictory. However، studies show improvement of glycemic control in insulin-independent diabetes and also hyperglycemia in insulin dependent diabetes. This study was carried out to compare blood glucose level before and after ECT in patients with psychiatric disorders.
    Methods
    This descriptive cross-sectional study was conducted on patients assessed as class one and class two according to ASA physical status classification system at Ebne-sina hospital in Bandar Abbas، Iran. The study included 80 patients – suffering from psychiatric disorders including major depression، bipolar mood disorder and schizophrenia – as candidates for ECT. Blood glucose level was measured by Richter Glucometer at 10 min before and 20 min after ECT. Anesthesia was administered through intravenous injection of Atropine، Thiopental sodium and Succinylcholine. The data were analyzed by SPSS 16 statistical package using t-test and linear regression.
    Results
    There was no significant relationship between the changes of blood glucose before and after ECT in non-diabetic patients. No significant relationship was observed between the changes of blood glucose before and after ECT in non-diabetic patients based on sex. There was no significant relationship between the changes of blood glucose before and after ECT in non-diabetic patients based on type of disorder.
    Conclusion
    ECT did not affect on blood glucose level changes.
    Keywords: Electroconvulsive Therapy, Blood Glucose, Patients
  • A. Shahi, A. Kamjoo, F. Dabiri, A. Pormehr Yabandeh, Z. Khademi, S. Hosseinin Pages 503-508
    Introduction
    Earlier studies throughout the world show that the ratio of live male births to live female births is declining. There are several factors associated with the reduction of male births including environmental pollutions، exposure to chemicals and smoking. The aim of this study is to determine the relationship between paternal smoking and sex ratio of children at public maternity hospitals in Bandar Abbas.
    Methods
    The present cross-sectional study surveyed public hospitals in Bandar Abbas (Iran) from 21 March 2010 to 20 March 2011. Data was collected by census method. Seven hundred thirty mothers eligible for the completed a questionnaire and provided required information. Then sex ratio was compared in two groups. Three hundred sixty five mothers lived with smoker spouse and 365 did not. Data analysis was done by SPSS statistical software using descriptive methods، Chi-square test and logistic regression analysis.
    Results
    Results showed that the spouses with lower education smoked cigarettes more than those with higher education. The difference was statistically significant (P<0. 0001). Sex ratio for children with smoker father and the group with non-smoker father was 0. 7 and 1. 2، respectively; and the relationship was significant (P<0. 001). Out of 365 smoker fathers، 283 cases smoked less than 20 cigarettes per day، and 82 smoked more than 20 cigarettes. The sex ratios for the babies with smoker fathers smoking less than 20 cigarettes and those smoking more than 20 cigarettes were 0. 76 and 0. 56، respectively.
    Conclusion
    Based on the study، it seems that smoking cigarette by parents during conception period may have a negative effect on the sex ratio. Therefore، the gender of the fetus tends to be female
    Keywords: Sex Ratio – Smoking_Sex
  • M. Rajaee, P. Nikuei, A. Nejatizadeh, M. Rahimzadeh, M. Massoodi, M. Abedinejad, S. Moradi, A. Mobarkabady, B. Sedigh, Z. Madani Pages 509-514
    Introduction
    Preeclampsia is a potentially life-threatening disease during pregnancy diagnosed by hypertension and proteinuria after 20 weeks of gestation. The etiology and pathogenesis remain mysterious and poorly understood. It is a major cause of maternal and neonatal death and morbidity worldwide، affecting nearly 5-10% of all pregnancies. In this study we، aimed to determine the prevalence of preeclampsia in southern Iran، various districts of Hormozgan province، in order to outline existing high risk disease-areas headed for early diagnosis of the disease.
    Methods
    A retrospective cross-sectional study was carried out on 1033 ethnic-matched unrelated pre-eclamptic subjects out of 17792 pregnant women who had delivery from September 2012 to March 2013 in Hormozgan province. Demographic and clinical features of the study subjects were collected using well-structured questionnaire. Statistical analysis was performed using SPSS. Chi-Square test was used and P<0. 05 was considered statistically significant.
    Results
    Preeclampsia prevalence was generally 5. 8% in Hormozgan. 41% and 59% of pre-eclamptic women were nullipara and multipara، respectively. 62% of the deliveries were done by Cesarian section. Individual frequency distribution of preeclampsia in each studied cities were 18. 8% in Bandar Khamir، 13. 7% in Bashagard، 12. 1% in the province cities ranged from 3. 1% in Kish to 18. 8% in Bandar Khamir.
    Conclusion
    Our study showed a similar frequency distribution as the world prevalence for pre-eclampsia. Early detection of high risk subjects for pre-eclampsia and subsequent perinatal care should be considered in some areas of the province. Planned intervention could manage and decrease the rate of pre-eclampsia and its complications effectively
    Keywords: Pre_Eclampsia – Prevalance_Pregnancy_Iran
  • S. Ameri, M. Falahati, P. Kordbache, F. Zaini, P. Rahimi Moghadam, S. Farahyar, Es. Shojaei, S. Afshar Moghadam Pages 515-522
    Introduction
    Recent epidemiological studies show that episodes due to non-albicans species of Candida (C) such as Candida tropicalis، C. glabrata، C، krusei، C. parapsilosis appear to be increasing in recurrent vulvovaginal candidiasis (RVVC). Increased use of the current antifungal drugs cause drug resistance among Candida species. In order to gain suitable antifungal therapy for this disease، we investigated the activity of synergism of fluconazole and terbinafine comparing with cyclopirox olamine، against non-albicans Candida species isolated from recurrent candidal vaginitis.
    Methods
    This study was carried out on 44 strains of non-albicans Candida species that were isolated from patients with recurrent vulvovaginal candidiasis. Antifungal susceptibility testing of fluconazole and terbinafine alone and combination of these drugs on non- albicans species were determined by Clinical and Laboratory Standard Institute (CLSI) microdilution method (document M27-A2).
    Results
    The mean of MICs of fluconazole، terbinafine and cyclopirox olamine was 93. 8، 104. 7 and 18 µg/ml، respectively، after 48 hours of incubation. FICs of fluconazole in combination with terbinafine were shown ineffective and additive in 42 isolates (95. 5%)، synergism and relative-synergism were obtained in two isolates (4. 5%). Additionally، the mean of cyclopirox olamine MFCs (32 g/ml) had the most effective and the mean of terbinafine MFCs (177 g/ml) showed the lowest effectiveness on non-albicans isolates (P>0. 05).
    Conclusion
    Most of isolates were resistant against fluconazole and terbinafine، and combination of these drugs did not affect clinical isolates. But cyclopirox olamine with the lowest mean of MICs and MFCs showed the highest activity in non-albicans isolates.
    Keywords: Candidisis – Terbinafine_Cyclopirox
  • A. Ahmadzadeh, J. Salimizadeh, M. Khademi, Z. Ahmadi, S. Zare, A. Madani Pages 523-530
    Introduction
    Today، patient satisfaction with the emergency services is considered as one of the main indices for the quality of hospital care service. The purpose of this study is to determine the rate of patient satisfaction referring to the emergency wards of hospitals affiliated to Hormozgan University of Medical Sciences (HUMS).
    Methods
    This descriptive-analytic cross-sectional study was carried out from March to September 2012، using a questionnaire designed to indicate the level of patient satisfaction with medical and non-medical services provided by the hospitals affiliated to HUMS. The collected data were analyzed by SPSS statistical software using t-test and analysis of Variance. P<0. 05 was considered as significant.
    Results
    The results indicated that، in general، 87. 4% of the patients were satisfied with the emergency services. The highest level of satisfaction was related to nursing behavior (92. 6%)، physician attention and behavior (89%) and responsibility toward patients (88%)، whereas the lowest level directed to the quality of meals and cleanliness of the ward and sanitation services (48% and 66. 2% respectively). None of the background variables such as gender، age، marital status and occupation was statistically significant to general patient satisfaction (P>0. 05).
    Conclusion
    According to the significant differences of satisfaction in hospitals across the province in terms of geographical characteristics، more attention to the planning and equitable distribution of resources can be effective in reducing dissatisfaction. Moreover، attention to the environment، welfare and emergency support will play a significant role.
    Keywords: Patient Statisfaction – Emergency_Hormozgan
  • F. Mazhariazad, N. Rozbe Pages 531-538
    Introduction
    There is certainly no doubt that health is one of the most important aspects of human life which as an essential condition plays social roles. The concept of lifestyle relies on the notion that individuals usually exhibit a recognizable model of behavior in their daily life. The study aimed to investigate the relationship between lifestyle and general health of students at Islamic Azad University of Bandar Abbas.
    Methods
    This is a descriptive correlational study which included 764 students at Islamic Azad University of Bandar Abbas with no history of mental health disorders، chronic illness and disability before admission to the university. In this study، three questionnaires were used for the collection of data.
    Results
    Most of students were single. The frequency of local students (from Bandar Abbas) was more than non-local ones. Most of them were financially dependent. There was a significant relationship between sex، marital status، state of residency، and the economic situation from the view point of general health (P<0. 001). In terms of general health، there found a significant relationship between socioeconomic status، sport، smoking، nutrition، the principles of safety and stress. (P<0. 05)
    Conclusion
    This study shows the necessity for the attention and emphasis on the role of increased awareness of students about improvement of lifestyle and proper behavioral models. Through the improvement of lifestyle، outbreak of diseases may be prevented. Finally، this factor should be considered as a preventive factor.
    Keywords: Lifestyle – Public Health_Students
  • N. Makoolati, M. Amini, H. Raisi, Sh. Yazani, Av. Razeghi Pages 539-545
    Introduction
    Revision of the traditional teaching methods as well as employment of modern and active learning method through educational systems is tangible. Application of such methods are quite common in different scientific areas. Therefore، performing modern educational approaches such as self-directed and long-life learning such as Guided Discovery Learning (GDL) is a step toward the student-centered strategy. This study was carried out to compare the effectiveness of two teaching methods including lecture and GDL on the learning and satisfaction of nursing students.
    Methods
    This semi-experimental study was conducted on all nursing students (BSc. degree) at Shiraz school of nursing and midwifery (n=38). They selected «the principles and skills of nursing concepts course» for the first time. Based on demographic information، students were divided into two homogenous groups. Five 2-hour sessions of «the principles and skills of nursing concepts course» were organized with lecture method for the control group. Five 2-hour sessions of «the principles and skills of nursing concepts course» were organized with GDL method using a study guide for the case group. The satisfaction was assessed using a valid and reliable Likert scale questionnaire. Data was analyzed by t-test، paired t test، Chi-square and Man-Whitney statistical tests using SPSS 15.
    Results
    Although there was no significant difference between two groups learning scores، the mean score of the case group was significantly higher than control group in analysis، synthesis and evaluation cognitive levels (P<0. 001). The total satisfaction mean score and satisfaction in areas of “interest” and “encouragement to participation in learning” of the case group was significantly higher than control group (P<0. 001).
    Conclusion
    The higher level of learning in higher cognitive level and the preference of the students to GDL compared to lecture indicates their attention to active more modern learning methods. Student-centered learning methods by reinforcing the sense of group participation among the students motivate them to further study and enhance learning in higher levels of cognition
    Keywords: Learning, Satisfaction, Nursing Students
  • Abdominal tuberculosis and thrombosis of inferior vena cava: a case report
    M. Sayadinia Pages 547-552
    Introduction
    Tuberculosis (TB) is an ancient disease. At the present، about 9 million people are suffering from the disease، and about 3 million people die due to TB and its complications. Abdominal or Gastrointestinal tract TB is the sixth most frequent site of extrapulmonary involvement. Diagnosis of abdominal TB is very difficult since it appears with multiple symptoms. In this study، we describe a case of abdominal TB with rare presentation of IVC thrombosis that was evaluated for a long time without any results. Case Report: The patient was a 31-year-old woman - with history of chronic abdominal pain for 6 months - hospitalized at internal ward at Shahid Mohammadi hospital in Bandar Abbas، Iran. Abdominal sonography and CT scan showed a 15*50 mm thrombosis in IVC. Physicians started anticoagulant therapy since they did not reach an appropriate diagnosis. After 2 to 3 months the abdominal pain was intensified and the patient was referred to a surgeon. Appendicular abscess was diagnosed and open surgery was an option for the removal of the abscess. During the surgery، the surgeon tried to drain the abscess from the preperitoneal space but، a big mass - separate from the abscess - was noted in the area. Pathological examinations of the mass showed that the cause of the problem was TB granuloma. Being treated with anti TB medication، the patient recovered.
    Conclusion
    Abdominal TB entailed various symptoms making the diagnosis controversial. Hence، strong clinical suspicion is a critical factor for the diagnosis of the disease in endemic regions. PCR test of ascites is very useful. Definite diagnosis is made by biopsy of peritoneal white nodules at the time of laparoscopy or laparotomy. The disease responds well to drug therapy. Therefore، on time diagnosis saves time and money
    Keywords: Abdominal Tuber Culosis – Thrombosis – Infecrior Vena Cava