فهرست مطالب

Hormozgan Medical Journal
Volume:19 Issue: 5, Dec-Jan 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/12/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدباقر رحمتی، محمد شکاری، عبدالعظیم نجاتی زاده، کیانوش ملک زاده، نرجس عطاالهی* صفحات 311-317
    مقدمه
    تشخیص زود هنگام باکتریمی و عوارض آن مهمترین قسمت مدیریت درمان کودکان به شمار می آید. استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) موجب شناسایی پاتوژن ها در زمان کوتاه تر و مناسب تر شده است. هدف از این مطالعه، بررسی باکتریمی مخفی در کودکان 3 تا 36 ماه با تشخیص تب بدون کانون با روشUniversal PCR(UPCR) در بیماران تب دار با کشت خون منفی مراجعه کننده به بیمارستان کودکان می باشد.
    روش کار
    100 کودک تب دار 3 -36 ماهه مشکوک به باکتریمی که با تشخیص تب بدون کانون به بیمارستان کودکان بندرعباس مراجعه نموده و کشت خون آنها منفی گزارش شده، مورد بررسی قرار گرفتند. از همه بیماران نمونه های خون برایUPCR پس از آزمایش های تشخیصی مثل CRP، ESR، WBC جمع آوری شد.
    نتایج
    درجه حرارت بدن در زمان مراجعه ≥ ͨ 39 گزارش گردید. از این 100 نمونه، 23 موردPCR مثبت گزارش شد که هیچ کدام کشت خون مثبت نداشته و در وضعیت آزمایشگاهی آنها مثل CRP، ESR، WBC با یافته هایUPCR از دیدگاه آماری اختلاف معنی داری مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج آزمایشگاهی و آماری این تحقیق می توان گفت روشUPCR برای تشخیص ارگانیسم های مسئول باکتریمی نسبت به روش های مرسوم مثل کشت خون می تواند سریع تر و دقیق تر باشد
    کلیدواژگان: تب، باکتریمی، PCR
  • زهره منتصری*، محمدنبی رحیمیان، قاسم سبحانی، سمیه رمضانی صفحات 319-325
    مقدمه
    کاهش قندخون و طولانی شدن مدت زمان ناشتا بودن در عمل های جراحی نوزادان و کودکان ضایعات جبران ناپذیری به همراه دارد. هدف این مطالعه، بررسی عوامل موثر بر کاهش قندخون ناشتا قبل از عمل جراحی الکتیو کودکان می باشد.
    روش کار
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی یکسو کور تصادفی و بررسی بیماران می باشد که بر روی60 کودک کاندید جراحی انتخابی انجام شد و تاثیر متغیرهای سن و مدت زمان ناشتا ماندن بر روی قندخون ناشتا قبل از القاء بیهوشی بررسی گردید. کودکان بر اساس مدت زمان ناشتا بودن به هفت گروه و سن به 4 گروه تقسیم شدند. میزان قند خون لخته قبل از القاء بیهوشی و تزریق سرم بررسی گردید. اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی و آزمون t-test با نرم افزار آماری SPSS تجزیه وتحلیل گردید.
    نتایج
    بالاترین میزان بروز هیپوگلیسمی (قند خون 59-50) در کودکان سنین بالای 5 سال (7/35 درصد) و در مدت ناشتای بیشتر از 5/10 ساعت (40 درصد) دیده شد. تاثیر متغیرهای سن و ساعات ناشتا ماندن بر قند خون از لحاظ آماری معنی دار بود (0001/0P<).
    نتیجه گیری
    علل وقوع هیپوگلیسمی با افزایش سن و مدت ناشتا بودن احتمالا در توجه کمتر به علائم بالینی و رفتاری هیپوگلیسمی در کودکان، جایگزین نکردن مایعات مناسب و کافی، دادن احتمال خطر کمتر و تحمل بالاتر کودکان بزرگ تر به طولانی شدن زمان ناشتا می باشد. توصیه می شود؛ چک لیستی از علائم بالینی و رفتاری در کودکان تهیه شود و در زمان های مشخص قبل، حین و بعد از عمل مورد بررسی و پایش قرار گیرد. همچنین مدت زمان تحمل ناشتا ماندن بررسی و راهنمای جدیدی برای حجم، نوع و مدت مصرف مایعات قبل از عمل در کودکان اعلام شود. موانع افزایش مدت انتظار برای عمل بیماران بررسی و رفع گردد.
    کلیدواژگان: قندخون، کودکان، بیهوشی
  • فتاح مرادی*، اعظم حیدرزاده، ویان وثوقی صفحات 327-335
    مقدمه
    اطلاعات اندکی در مورد تاثیر تمرین مقاومتی بر غلظت سرمی کمرین (یک آدیپوکاین جدید) و عوامل خطر قلبی - متابولیکی در مردان کم وزن کم تحرک موجود است. این در حالی است که کم وزنی و کم تحرکی هر دو به طور مستقلی بر سلامتی اثر می گذارند. هدف از مطالعه حاضر، بررسی پاسخ سطوح در گردش کمرین و برخی عوامل خطر قلبی - متابولیکی (فشارخون، مقاومت انسولینی، نیمرخ لیپیدی) در مردان کم وزن کم تحرک به یک دوره تمرین مقاومتی بود.
    روش کار
    در یک کارآزمایی نیمه تجربی، از میان مردان کم وزن کم تحرک شهرستان های بوکان و سقز، نوزده نفر انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه و کنترل تقسیم شدند. پروتکل تمرین مقاومتی شامل دوازده هفته تمرین با وزنه بود. جهت اندازه گیری سطوح متغیرهای بیوشیمیایی از روش های الایزا و کمی لومینسانس استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با بکارگیری نرم افزار آماری SPSS 16 صورت گرفت. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های t همبسته و t مستقل استفاده شد. سطح معنی داری 05/0>P در نظر گرفته شد.
    نتایج
    در گروه تمرین فشارخون سیستولیک (015/0=P)، فشارخون دیاستولیک (012/0=P)، غلظت های سرمی انسولین (019/0=P)، تری گلیسرید (030/0=P) و HOMA-IR (017/0=P) کاهش یافت، اما غلظت های سرمی کمرین (178/0=P)، گلوکز (248/0=P)، کلسترول تام (329/0=P)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (388/0=P) و لیپوپروتئین با چگالی پایین (116/0=P) تغییر معنی داری نیافت. در گروه کنترل هیچ کدام از متغیرهای اندازه گیری شده تغییر معنی داری نشان ندادند (05/0
    نتیجه گیری
    اجرای یک دوره دوازده هفته ای تمرین مقاومتی تاثیری بر غلظت کمرین سرم مردان کم وزن کم تحرک ندارد، اما می تواند از طریق بهبود فشارخون، نیمرخ لیپیدی و کنترل گلیسمیک، اثرات قلبی - متابولیکی مفیدی برای این افراد در پی داشته باشد
    کلیدواژگان: کمرین، انسولین، فشارخون، مردان
  • اعظم منصوری، اکبر وحدتی، مهدی نعمت بخش، جمال مشتاقیان* صفحات 337-345
    مقدمه
    بیماری آتروسکلروز که از مهمترین عوامل مرگ و ناتوانی زودرس شناخته شده و از آسیب های آن تشکیل توده های رو به افزایش مواد چربی مرتبط با بافت همبند فیبروزی و رسوب نمک های کلسیم و وسایر مواد خونی است. برای انجام پژوهش ها در زمینه آتروسکلروز، ایجاد مدل هیپرکلسترولمیک در حیوانات بسیار حائز اهمیت است.
    روش کار
    از 4 گروه دوازده تایی رات استفاده شد. گروه 1 خوراک پایه و گروه 2 افزون بر خوراک پایه 2 درصد کلسترول و 5/ درصد اسید کولیک داشت. گروه های 3 و 4 علاوه بر خوراک مشابه گروه 2، ویتامین 3D به میزان IU/kgBW300000 و ویتامین 2D به میزان IU/kgBW15000 دریافت نمودند. 6 هفته بعد در انتهای مرحله اول گروه 3 که بالاترین کلسترول سرم را داشت، به 3 زیرگروه A، B و Cتوزیع شد. زیرگروهA خوراک قبلی و زیرگروه های Bو C علاوه بر خوراک قبلی به ترتیب دوزهای mg/kgBW 5/1 و 3 ژنیستئین را به مدت 6 هفته دریافت کردند. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها در هر دو مرحله اول و دوم پژوهش از آنالیز واریانس یک طرفه و سپس آزمون LSD استفاده شد و مقدار 05/0P< معنی دار تلقی گردید.
    نتایج
    مرحله اول، کلسترول، LDL، LDL/HDL و اندیس آتروژنیک بین گروه های آزمایشی و گروه شاهد و بین گروه 3 و دو گروه تیمار دیگر تفاوت های معنی دار وجود داشت که نمود اثر ویتامین D3 برای مدل هیپرکلسترولمیک است. مرحله دوم، اثر ژنیستئین در کاهش آسیب عروق قلبی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    ویتامین D3 یکی از عوامل آتروژنیک است که اگر باخوراک پرکلسترول همراه شود می تواند در رت آتروسکلروز مشابه انسان ایجاد نماید که برای انجام پژوهش ها در زمینه آتروسکلروز می توان از آن استفاده نمود. انواع ایزوفلاون ها در رژیم های غذایی می توانند آسیب های آتروسکلروتیک ناشی از وجود ویتامین D3 همراه با رژیم پرکلسترول را کاهش دهند.
    کلیدواژگان: رت، آتروسکلروز، ویتامین D3، ویتامین D2
  • سیده عادله رضوی، فاطمه هاشمی، مریم عمادی، نغمه سعادتی، سپیده حقیقی، مهدی هدایتی* صفحات 347-355
  • مهناز علی اکبری دهکردی، لیلا حق شناس*، احمد علی پور، طیبه محتشمی صفحات 357-367
    مقدمه
    تقریبا 90 درصد زنان، یکی از علائم سندرم پیش از قاعدگی را تجربه می کنند. سندرم پیش از قاعدگی (PMS) با عود دوره ای ترکیبی از تغییرات آزاردهنده فیزیکی، روان شناختی و یا رفتاری که در مرحله لوتئال سیکل قاعدگی اتفاق می افتد، شناخته می شود. یکی از علائم روانشناختی افسردگی می باشد. این علائم بر کیفیت روابط زنان در خانواده، محل کار و اجتماع تاثیرگذار است. بنابراین، پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر درمان حل مساله مدار بر کاهش افسردگی و علائم پیش از قاعدگی دختران مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی صورت گرفته است.
    روش کار
    طرح پژوهش، طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل و جامعه آماری کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور تهران بود که با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و به روش تصادفی، 30 نفر از افراد دارای افسردگی متوسط و همچنین مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی به عنوان نمونه مورد پژوهش انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه افسردگی بک و پرسشنامه تشخیص سندرم پیش از قاعدگی بود. به گروه آزمایش روش درمان حل مساله مدار، در طول 6 جلسه هر هفته یک ساعت آموزش داده شد. نتایج با استفاده از روش آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد که آموزش درمان حل مساله مدار در سطح 05/0> Pدر کاهش افسردگی و علائم پیش از قاعدگی موثر است.
    نتیجه گیری
    درمان حل مساله مدار در کاهش افسردگی و سندرم پیش از قاعدگی موثر است. با توجه به کوتاه مدت بودن و سهولت آموزش این روش درمانی، این مهارت می تواند منجر به ارتقای سطح سلامت روانی افراد گردد. بنابراین در افرادی که دارو درمانی مدنظر نیست یا کافی به نظر نمی رسد، درمان حل مساله مدار به تنهایی یا همراه با دارودرمانی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: درمان، سندرم پیش از قاعدگی، افسردگی
  • حمزه علی جمالی، کاووس دیندارلو *، ریحانه جباری صفحات 367-376
    مقدمه
    فلوراید یک عنصر ضروری برای سلامتی انسان است. با این حال، غلظت های پایین و بیش از حد استاندارد آن در آب آشامیدنی باعث ایجاد مشکلات بهداشتی برای مصرف کنندگان می گردد. هدف از این تحقیق، بهینه سازی فلوراید در آب آشامیدنی با استفاده از آلوم به روش سطح پاسخ بود.
    روش کار
    این مطالعه که یک پژوهش تحلیلی محسوب می شود با استفاده از روش سطح پاسخ بر اساس مدل باکس بنکن جهت بهینه سازی اثر متغیرهای موثر در حذف فلوراید در آب شرب با استفاده از اسپکتروفتومتر (UNICO- (UV/VIS) مدل 2150 و مطابق روش SPADNS ارائه شده در کتاب روش های استاندارد برای آزمایش های آب و فاضلاب انجام شد. سه متغیر غلظت اولیه فلوراید، pH و غلظت آلوم در سه سطح (1-، 0، 1+) مورد بررسی قرار گرفت تعداد نمونه های مورد نیاز طبق این مدل 17 نمونه بود. آنالیز آزمایشات با استفاده از نرم افزارDesign Expert 7 انجام شد. جهت جلوگیری از خطای سیستمیک آزمایشات بصورت تصادفی انجام شد. داده های تحقیق به وسیله رگرسیون چندگانه و ضرایب با استفاده از آنالیز واریانس آنالیز گردید و مقدار (05/0P≤) به عنوان سطح معنی داری تعیین گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد که غلظت اولیه فلوراید، غلظت آلوم و pHدر تعیین شرایط بهینه نقش دارند. افزایش هر یک از این عوامل تا حد معینی، باعث افزایش راندمان حذف فلوراید می گردد و پس از این حدود، راندمان فرآیند کاهش می یابد. در این فرآیند، شرایط بهینه شامل غلظت اولیه فلوراید mg/L 25/3، 55/6 pHو غلظت آلوم mg/L166 بود که در این شرایط راندمان حذف فلوراید برابر با 83/76 درصد و با درجه مطلوبیت 2/97 درصد بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل، مقادیر بدست آمده از آزمایشات تجربی با داده های پیش بینی شده با استفاده از مدل با هم مطابقت خوبی دارند. این نتایج نشان می دهد که روش سطح پاسخ یک ابزار قوی برای بهینه سازی شرایط بهره برداری از فرآیند انعقاد و لخته سازی با آلوم جهت حذف فلوراید از آب است.
    کلیدواژگان: فلوراید، آب، آلوم
  • فاطمه امیری، زهرا زمانیان*، یوسف علیمحمدی صفحات 377-383
    مقدمه
    صدای زیاد یک خطر شغلی و محیطی رایج است. بیمارستان ها نیز به عنوان محیط ارائه دهنده خدمات بهداشتی و درمانی تحت تاثیر منابع تولید صدا قرار دارند. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر بررسی آلودگی صوتی بیمارستان های شهر شیراز می باشد.
    روش کار
    مطالعه به صورت مقطعی در بخش های مختلف و محوطه اطراف 8 بیمارستان آموزشی و غیرآموزشی شهر شیراز انجام گردید. برای تمامی بیمارستان ها شاخص های تراز معادل مواجهه، تراز حداکثر، تراز حداقل و تراز تداخل با مکالمه در سه شیفت صبح، عصر و شب توسط دستگاه صداسنج TES1358 اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS 16 و آزمون های آماری تحلیل واریانس یک طرفه، تی دانشجویی و اندازه های تکراری انجام شد.
    نتایج
    میانگین پارامترهای اندازه گیری شده (تراز معادل مواجهه در داخل و خارج، تراز تداخل با مکالمه، کمترین و بیشترین صدای ضبط شده) در تمامی بیمارستان ها و در شیفت های مختلف فراتر از حدود مجاز کشوری بود. میانگین تراز معادل مواجهه در داخل و خارج به ترتیب بین 53 تا 60 و 65 تا 85 دسی بل در بیمارستان های آموزشی و 49 تا 58 و 48 تا 71 دسی بل در بیمارستان های غیر آموزشی متغیر بود. میانگین تمامی پارامترها در بیمارستان های آموزشی به طور معنی داری بیشتر از بیمارستان های غیر آموزشی بود.
    نتیجه گیری
    در تمامی مکان ها و زمان های از شبانه روز حتی در شیفت شب آلودگی صوتی یک مشکل جدی در تمامی بیمارستان ها می باشد. از این رو، نتایج بدست آمده بر ضروت انجام اقدامات مهندسی و مدیریتی جهت به سازی محیط های بیمارستانی و انتخاب تجهیزات مناسب صحه می گذارد.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، بیمارستان، شیراز
  • عزیزاله دهقان*، بشیر هاشمی، محسن علی اکبرپور، محمود موسی زاده، خلیل صفری، مجید هاشمی چلیچه صفحات 385-391
    مقدمه
    مالاریا یکی از بیماری های انگلی شایع در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان می باشد. در تمامی نقاط ایران به جز 3 استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و قسمتهای گرمسیری استان کرمان تحت کنترل می باشد. ولی به دلیل مساعد بودن شرایط، امکان بروز آن در نقاط زیادی از کشور هنوز وجود دارد. از این لحاظ، مراقبت بیماری و بررسی دقیق اپیدمیولوژیک برای کنترل بیماری ضروری می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی مالاریا در شهرستان لارستان طی سالهای 1380-1390 می باشد.
    روش کار
    مطالعه حاضر به صورت مقطعی - توصیفی و با استفاده از اطلاعات ثبت شده بیماران طی سالهای 1380-90 در مرکز مبارزه با بیماری های لارستان انجام شد. مشخصات دموگرافی و بالینی بیماران از فرم های بررسی اپیدمیولوژی بیماری استخراج و آمارهای توصیفی (فراوانی و درصد فراوانی) و شاخص های مراقبت بیماری ها Annual Blood Exam Rate(ABER), Slide Positive Rate(SPR) ,Annual Parasite Incidence (API) محاسبه شدند. جهت آنالیز داده ها و محاسبه شاخص ها از نرم افزارهای SPSS 16 و Excel 2007 استفاده شد.
    نتایج
    تعداد 623 مورد بیماری ثبت شده بود. 87/5 مرد، و تنها 6/9درصد ایرانی بودند. از نظر انگل 89/4 درصد ویواکس، 7/4 درصد فالسیپاروم و 3/2 درصد میکس بودند. همچنین از نظر اپیدمیولوژی، 5/52 درصد موارد وارده، 9/45 درصد عود، 6/1 انتقال از وارده و هیچ کدام از موارد انتقال محلی نبود و 2 مورد مرگ نیز در سالهای 1380 و 1381 گزارش شده بود. شاخص ABERاز 4/1 در سال 1388 تا 1/8 در سال 1384 متغیر بود. SPR از 2/7 برای سال 1380 تا 0/05 برای سال 1389 و شاخص API نیز از 95 درصد هزار در سال 1380 تا 1/28 در سال 1389 متغیر بوده است. شاخص های SPR و API همواره روندی کاهشی داشته اند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که مالاریا یک روند تقریبا کاهشی در لارستان دارد و چنانچه این روند ادامه داشته باشد و از مراقبت بیماری غافل نشویم، در آینده مالاریا دیگر یک مشکل بهداشتی برای شهرستان نخواهد بود
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، مالاریا، ویواکس، فالسیپاروم
  • عبدالمهدی عراقی زاده، ندا حسینی*، علی روشن، نسیم حسینی صفحات 393-400
    مقدمه
    مدیریت و طرح درمان صحیح و فوری در پیش آگهی مطلوب دندان دچار avulsion اهمیت زیادی دارد. زمان خشک بودن خارج آلوئولی و محیط نگهداری برای انتقال دندان، فاکتورهای بحرانی برای کسب موفقیت طولانی مدت به شمار می روند. آگاهی دندانپزشک در اجرای روند صحیح درمان برای بدست آوردن پیش آگاهی مطلوب بسیار حائز اهمیت است. هدف ما از انجام این تحقیق، ارزیابی آگاهی دندانپزشکان عمومی مشغول به کار در شهر بندرعباس در مورد درمان avulsion دندان است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی - تحلیلی و مقطعی که در سال 1392 انجام شد، میزان آگاهی دندانپزشکان عمومی مشغول به کار در شهر بندرعباس نسبت به درمان avulsion دندان مورد ارزیابی قرار گرفت. 110 نفر به صورت سرشماری برای شمول در مطالعه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته و شامل دو قسمت اطلاعات فردی و سوالات آگاهی بود، که روایی و پایایی آن تایید شد. میزان آگاهی دندانپزشکان شرکت کننده در پژوهش بر اساس نمره کسب شده به سه گروه ضعیف (نمرات بین 40)، متوسط (نمرات بین 95) و خوب (نمرات بین 1410) تقسیم شد. اطلاعات به دست آمده در نرم افزار SPSS 16 وارد شد و با استفاده از آزمون های Withney-Mann و Wallis-Kruskal مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و سطح معنی داری 05/0از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    این مطالعه نشان داد، سطح آگاهی بیشتر دندانپزشکان (3/59 درصد) در مورد کنترل اورژانس avulsion متوسط است. بین میزان آگاهی با جنس، تجربه قبلی درمان avulsion، آموزش آسیب های دندانی بعد از فارغ التحصیلی، از نظر آماری رابطه معنی داری وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به سطح آگاهی دندانپزشکان این مطالعه، به منظور کاهش درمان های نامناسب و جلوگیری از آنها، لازم است متناوبا دوره های بازآموزی درمان آسیب های تروماتیک دندانی برای دندانپزشکان شاغل برگزار گردد
    کلیدواژگان: کشیدن دندان، آگاهی، دندانپزشکان
|
  • M. Rahmati, M. Shekari, A. Nejatizadeh, K. Malekzadeh, N. Ataollahi* Pages 311-317
    Introduction
    Early diagnosis of bacteremia and its complications is the most important part of the care and management of the children. The utility of polymerase chain reaction (PCR) techniques has been shown to identify pathogens in less and more optimal time. The aim of our study was to evaluate the importance and prevalence of occult bacteremia using universal PCR of blood in 3-36 month children with fever without source in Pediatric Medical Center comparing other routine methods like blood culture.
    Methods
    100 febrile children in 3-36 month age suspected to Bacteremia with fever without source, who was admitted in children’s hospital of Bandar Abbas, were evaluated. All of them had negative blood culture. Blood samples were taken from all patients for PCR and other clinical tests such as CRP, ESR and CBC.
    Results
    The mean temperature of the body was>39o c at presenting time. 23 patients had positive PCR test, which none of them had positive blood cultures. Laboratory findings such as WBC, ESR, and CRP had no significant difference to PCR results.
    Conclusion
    Universal PCR technique is more sensitive and specific than conventional blood culture and other methods to diagnose organism cause bacteremia
    Keywords: Bacteremia, Fever, PCR
  • Z. Montaseri *, Mn. Rahimian, Gh. Sobhani, S. Ramazani Pages 319-325
    Introduction
    Reduction in blood sugar and prolong the duration of fasting in infants and children’s surgery have many damages. The aim of this study is to determine the affecting factors on the reduction of fasting blood sugar before an elective surgery for children.
    Methods
    This study is a randomized single-blind clinical trial and examining the patients that are performed on 60 children for undergoing elective surgery and the effect of age variables and duration of fasting on fasting blood sugar before induction of anesthesia was reviewed. Children were divided into seven groups based on fasting duration and were divided into four groups based on the age. Clotted blood sugar levels before induction of anesthesia and injecting of serum were examined. The information was analyzed by using descriptive statistics and T-test with SPSS software.
    Results
    The highest incidence of hypoglycemia (blood sugar of 59-50) was observed in children aged above 5 years (35.7%) and during the fasting hours more than 10.5 hours (40%). The impact of age and hours of fasting variables on blood sugar was statistically significant (P>0.0001).
    Conclusion
    The causes of hypoglycemia are with increasing age, duration of fasting, likely less attention to children’s clinical signs and hypoglycemia behavior, lack of adequate and proper fluids alternatives, giving lower risk and higher tolerance in older children to prolong fasting duration. It is recommended to prepare a checklist of clinical symptoms and behaviors in children and specified times before, during and after surgery shall be assessed and monitored. In addition, the fasting tolerance duration should be reviewed and new review and guide should be announced for the volume, type and duration of fluid intake before surgery in children. Obstacles to increase the waiting duration for patients’ surgery must be reviewed and eliminated
    Keywords: Blood Glucose, Pediatrics, Anesthesia
  • F. Moradi *, A. Heydarzadeh, V. Vosoughi Pages 327-335
    Introduction
    A few data are available about effect of resistance training on serum concentration of chemerin, a new adipokine, and cardio-metabolic risk factors in sedentary underweight men. However, being underweight and sedentary, both independently influence on health. The purpose of this study was to survey response of circulating levels of chemerin and some of cardio-metabolic risk factors in sedentary underweight men following a period of resistance training.
    Methods
    In a semi-experimental study, nineteen subjects were selected from the sedentary underweight men of Boukan and Saghez cities and randomly placed in resistance training (and control) groups. Resistance training protocol consisted of twelve weeks weight training. ELISA and Chemiluminescence methods were used to measure levels of biochemical variables. Data analyzed by SPSS 16 software. Independent- and paired-samples t-test were used for analyzing data. Statistical significance was accepted at P
    Results
    In training group, systolic blood pressure (P=0.015), diastolic blood pressure (P=0.012), serum concentrations of insulin (P=0.019), triglyceride (P=0.030), and HOMA-IR (P=0.017) were reduced, while serum concentrations of chemerin (P=0.178), glucose (P=0.248), TC (P=0.329), high-density lipoprotein (P=0.388), and low-density lipoprotein (P=0.116) didn’t find significant changes. In the control group, none of measured variables showed significant changes (P>0.05).
    Conclusion
    Performing a twelve-week period of resistance training has no effect on the serum concentration of chemerin in sedentary underweight men, but by improving blood pressure, lipid profile, and glycemic control, it can result in useful cardio-metabolic effects for this population.
    Keywords: Chemerin, Insulin, Blood Pressure, Men
  • A. Mansouri, A. Vahdati, M. Nematbakhsh, J. Moshtaghian* Pages 337-345
    Introduction
    Atherosclerosis has been identified as the most agents for premature death and disability and of its injuries is growing masses of fatty materials with fibrous connective tissue and deposition of calcium salts and other blood materials. To do research on atherosclerosis, in creating hypercholesterolemia animal model is important.
    Methods
    In this wxperimental study, 4 groups of rats were used (n=12). Group 1 and Group 2 received food-based dietary and Group 2 addition of it, received 2% cholesterol and 0.5% colic acid. Groups 3 and 4 in addition to the group 2 food, respectively. Vitamin D 3 (300000IU/Kg BW) and vitamin D2 (15000IU/Kg BW), received group 3 had the highest cholesterol levels after 6 weeks that were distributed to 3 subtypes A, B and C. A subgroup received previous diet, and subtypes B and C, in addition to the previous feed, respectively received genistein with doses 1.5 and 3 mg/kg BW for 6 weeks. For statistical analysis of the data ANOVA and LSD tests were used and P
    Results
    In the first stage there were significant differences in cholesterol, LDL, LDL/HDL and atherogenic index between experimental and control groups and also between group 3 and other two treatment groups that is the effect of vitamin D3 for hypercholesterolemia model. The Second stage, revealed the effect of genistein to reduce the cardiovascular damage.
    Conclusion
    Vitamin D3 is one of atherogenic factors that if it be accompanied with high cholesterol, can be caused atherosclerosis similar to human that can be used for studying related to atherosclerosis. Types of isoflavones in diets can reduce atherosclerotic damages due of vitamin D3 accompanied with high cholesterol.
    Keywords: Rat, Atheoschlerosis, Vitamine D3, Vitamine D2
  • Adeleh Razavi, Fatemeh Hashemi, Maryam Emadi, Naghmeh Saadati, Sepideh Haghighi, Mehdi Hedayati* Pages 347-355
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder associated with metabolic disorders and infertility. Evidence suggests that the adipose tissue secreted products, adipokines, play an important role in the pathophysiology of PCOS. Reciprocally, PCOS influences on the adipokines serum content, also on gene or protein expression of some of them. Finding out of association between serum levels of adipokines and PCOS will help to understand the pathology of PCOS and identify treatment solutions of this syndrome. In this paper, we review the assosiation of several known adipokines with polycystic ovary syndrome.
    Keywords: Polycystic Ovary, Syndrome, Adiponectin, Omentin, Chemrine
  • M. Aliakbari Dehkordi, L. Haghshenas*, A. Alipoor, T. Mohtashami Pages 357-367
    Introduction
    About 90 percent of women experience one of Pre-Menstrual Syndrome (PMS) symptoms. PMS is identified with periodic relapse of a combination of physical, psychological and/or troublesome changes that occur during the luteal phase of menstruation cycle. One of psychological symptoms is depression. These symptoms influence on the quality of women relationships in family, workplace and society. Therefore, this research has done to study the effect of problem-solving treatment on reducing depression and premenstrual symptoms in girls with premenstrual syndrome.
    Methods
    Research design was pretest-posttest with the control group. Target population was all students of Tehran Payam Noor University from which 30 individuals with medium depression as well as with PMS were selected as sample through aimed random sampling and assigned randomly in two control and experimental groups. Research instruments were Beck Depression Inventory and Pre-Menstrual Syndrome Diagnosis Questionnaire. Problem-solving treatment was trained in the experimental group during 6 sessions, one hour per every week.
    Results
    Findings showed that problem-solving treatment influenced on reducing depression and premenstrual symptoms (P
    Conclusion
    Because of the short duration of treatment and ease of training, problem-solving skill can lead to promoting individual mental health level. Therefore, problem-solving treatment is recommended by itself or along with pharmacotherapy in individuals, that pharmacotherapy is not considered or is insufficient.
    Keywords: Treatment, Premenstrual Syndrome, Depression
  • Ha. Jamali, K. Dindarloo*, R. Jabbari Pages 367-376
    Introduction
    Fluoride counts an essential element for human health. Therefore, both low and excessive concentrations of that element in drinking water may cause health problems for the consumers. The present study aims to optimize fluoride base in drinking water using Alum response surface methodology.
    Methods
    The present study is an analytical research which uses surface response method based on Bax Banken model for the optimizing of variable effects in elimination of drinking water fluoride where Spectrophotometer (UNICO-(UV/VIS), model 2150 according to the method of SPADNS presented in standard methods for the examination of water and wastewater has been employed. Three variables of initial concentration of fluoride, PH, and Alum were studied in three levels (, 0,-1). The required numbers of samples were 17 according to the model. Experimental results were analyzed using Design Expert 7 software. The experiments were carried out randomly in order to the elimination of systematic error. The research data were analyzed using multiple regression and coefficients as well as ANOVA where (P≤0.05) determined as significant level.
    Results
    The results showed that initial concentration of fluoride, PH, and Alum are effective in determining the optimal sitaation. Each of these factors increases the efficiency of fluoride elimination to a certain level and after that which the efficiency decreases. In this process optimal conditions included initial concentration of fluoride3.25 mg/L, PH 6.55, and Alum concentration of 166 mg/L where in an efficient condition. Fluoride elimination equal to 76.83% with a desirability of 97.2%.
    Conclusion
    The results showed good agreement wbetween experimental and model predictions. It can be concluded that response surface methodology is a useful method for optimization of operating factors for the process of coagulation.
    Keywords: Fluride, Water, Alum
  • F. Amiri, Z. Zamanian*, Y. Alimohammadi Pages 377-383
    Introduction
    High sound, is an occupational and environmental hazard common. Hospitals as medical and health care setting are affected by noise sources. Therefore, the aim of this study is to investigate the noise pollution in Shiraz hospitals.
    Methods
    A cross-sectional study in different parts and the area around the 8 educational and non-educational hospitals in Shiraz was performed. For all hospitals Indices Leq (inside and outside), lmax, lmin, and SIL were measured in the morning, afternoon and night by Sound level meter TES 1358. Data was analyzed by SPSS 16 and Test ANOVA and t-test and Measurement Repetitive were performed.
    Results
    Average measured parameters Leq (inside and outside), lmax, lmin, and SIL in all hospitals and in different shifts was more than limits of the country. The average leq inside and outside were between 53 to 60 and 65 to 85 dB, respectively in teaching hospitals and 49 to 58 and 48 to 71 dB in non-teaching hospitals were variable. Average all parameters in teaching hospitals was more than for non-teaching hospitals.
    Conclusion
    In all sites and times of day and night, even at night shifts, the noise pollution is a serious problem in all hospitals. Thus, engineering control and management measures are recommended to improve the environment of medical and choice of appropriate equipment.
    Keywords: Noise, Hospital, Shiraz
  • A. Dehghan*, B. Hashemi, M. Aliakbarpoor, M. Moosazadeh, Kh. Safari, M. Hashemi, Chalicheh Pages 385-391
    Introduction
    Malaria is one of the most prevalent parasitic diseases in tropical and subtropical regions of the world. In all provinces of Iran except Sistan and Baluchestan, Hormozgan and the tropical parts of Kerman, malaria is under control. However, due to favorable conditions, the possibility of incidence in parts of the country still exists. So Disease surveillance and epidemiological study is necessary to control the disease. The aim of this study was to investigate malaria in larestan during 2001-2011.
    Methods
    This study was a cross-sectional–descriptive study. Use of patient records was conducted during 2001-2011 at the Larestan Center for Disease. Demographic and clinical characteristics of patients extract from the recorded documents and descriptive statistics (frequency and percentage frequency) and surveillance indicators ABER, SPR, API were calculated. For data analysis and calculation of indicators SPSS 16 and Excel 2007 software were used.
    Results
    623 cases were recorded. 87.5% was men, and 6.9% was Iranian. 89.4% suffering vivax, 7.4% falciparum and 3.2% was mixed. In addition, from an epidemiological point of view 52.5% were introduced cases, 45.9% were relapse cases, 1.6% were Indigenous cases, and none of them from local communication. 2 deaths were reported in 2001 and 2002. ABER index was 4.1 in 2009 compare to 1.8 in 2005. SPR index was 2.7 in 2001 compare to 0.05 for 2010, and API index was 95 per thousand in 2002 compare to 1.28 in 2011. SPR and API indices have regular decreasing.
    Conclusion
    Results showed a regular decreasing trend in the incidence of malaria in larestan. If this trend and surveillance continue in the future, malaria will not be a health problem for larestan in future.
    Keywords: Epidemiology, Malaria, Vivax, Falciparum
  • A. Eraqizade, N. Hosseini*, A. Roshan, N. Hosseini Pages 393-400
    Introduction
    An appropriate emergency management and treatment plan are important for good prognosis of avulsed teeth. Extra alveolar dry time and the storage media used to transport the tooth are critical factors for successful and long-term outcomes. Knowledge of dentists for appropriate treatment plan and good prognosis is important. The Purpose of this study was to evaluate the knowledge of general dentists working in Bandar Abbas about the management of avulsed teeth.
    Methods
    During this descriptive-analytic and cross-sectional study, which was performed in 2013, knowledge of general dental practitioners working in Bandar Abbas about treatment of dental avulsion was evaluated. 110 dentists were participated for inclusion in the study. Data collection was performed through a researcher made questionnaire and included two parts; demographic data and questions about knowledge which validity and reliability was verified. The Knowledge level of the participant dentists in this study were divided into three categories poor (scores between 0-4), intermediate (scores between 5-9) and good (scores between 10-14).Data obtained were entered into an SPSS 16 and analyzed using the Mann-Whitney and Kruskal-Wallis test. A level of 0.05 was accepted as statistically significant.
    Results
    This study showed the knowledge level of majority of dentists (59.3%) is moderate. The association between knowledge scores and gender, previous experience in the treatment of avulsion and postgraduate education in dental trauma were not statistically significant.
    Conclusion
    Due to the level of knowledge of dentists in this study, dentists need to be regularly educated in order to reduce or prevent inadequate care of traumatic dental injuries
    Keywords: Tooth Avulsion, Knowledge, Dentists