فهرست مطالب

مطالعات مدیریت صنعتی - پیاپی 19 (زمستان 1389)

فصلنامه مطالعات مدیریت صنعتی
پیاپی 19 (زمستان 1389)

  • 308 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1390/01/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • اکبر عالم زاده تبریز، راضیه فرجی، حسام سعیدی صفحه 1
    دانشگاه و سایر مجموعه های آن سازمانی با رسالت مشخص است که ارزیابی عملکرد آنها در خصوص استفاده بهینه از منابع و برآوردن هر چه بیشتر اهداف، ضرورت دارد. از طریق سنجش عملکرد می توان ضمن شناسایی نقاط ضعف و قوت و حداقل نمودن منابع ورودی، وضعیت موجود را بهبود بخشید. در این راستا ارزیابی کارایی دانشکده های دانشگاه، بررسی علل کارایی و ناکارایی آنها و برنامه ریزی مناسب برای اصلاح و هدایت واحدهای ناکارا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مدل تحلیل پوششی داده ها روشی ناپارامتریک برای اندازه گیری کارایی فنی مجموعه ای از واحدهای همگن است. در این مقاله با توجه به اهمیت دانشگاه ها به عنوان بزرگترین مراکز آموزش عالی در کشور، کارایی دانشکده های دانشگاه شهید بهشتی به روش تحلیل پوششی داده ها با استفاده از مدل CCR مضربی ورودی محور در دو حالت ساده و استفاده از اوزان برای ورودی ها و خروجی ها و بر اساس مدل برنامه ریزی آرمانی(با چهار روش حداقل کردن متغیر انحرافی، حداقل کردن مجموع متغیرهای انحرافی، حداقل کردن حداکثر میزان انحراف و برنامه ریزی خطی چند هدفه) طی دوره تحصیلی 1386-1382 اندازه گیری شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که تحلیل پوششی داده ها بر اساس مدل برنامه ریزی آرمانی در مقایسه با مدل های کلاسیک توانایی بالاتری در تمایز میان واحدهای تصمیم گیری و ارائه وزن های واقعی دارد. یافته های تحقیق طی دوره مورد بررسی حاکی از ناکارایی دانشکده حقوق و کارایی دانشکده های علوم، مدیریت و حسابداری و علوم زمین بر اساس شاخص های در نظر گرفته شده است.
    کلیدواژگان: کارایی نسبی، روش ناپارامتریک، تحلیل پوششی داده ها، برنامه ریزی آرمانی
  • مدل ارزیابی سازمان ناب در شرکت های خودروساز ایرانی / مورد مطالعه شرکت های ایران خودرو، سایپا و پارس خودرو
    جهانیار بامداد صوفی، رضا قرایی پور * صفحه 23

    خلق ارزش برای ذینفعان با حداکثر بهره وری آرمانی است که سازمان ناب پی تحقق آن است. در این مقاله که با هدف ارائه مدل جامع معتبری برای ارزیابی ناب بودن شرکت های خودرو سازی کشور انجام شده است پس از بررسی ادبیات موضوع و مقایسه مدل های مرتبط، مدل مفهومی تحقیق در سه بعد توانمند سازها، فرایندها و نتایج کسب و کار طراحی می شود. سپس در یک پژوهش میدانی با استفاده از ابزار پرسشنامه داده های ارزیابی بر اساس نظرات مدیران شرکت های مورد مطالعه گردآوری می شود. اعتبار سنجی مدل و بررسی تاثیر گذاری بین اجزا و روابط بین مولفه های مدل در قالب مدل یابی معادلات ساختاری انجام شده و در این راستا از تحلیل عاملی تاییدی، تحلیل مسیر و محاسبه مقادیر t استفاده می شود.
    همچنین از آنتروپی شانون جهت وزن دهی به اجزاء و مولفه های مدل استفاده خواهد شد. نتایج حاصله مبین آن است که توانمندسازها از طریق فرایند های اصلی و پشتیبانی بر نتایج کسب و کار تاثیر گذار بوده و روابط معناداری بین سه بعد وجود دارد. همچنین علاوه بر تاثیر گذاری ابعاد مدل بر یکدیگر، مولفه های آنها نیز با یکدیگر ارتباط معناداری دارند. به عبارت دیگر نمی توان به مدل سازمان ناب دست یافت بدون آنکه اتصالات قوی بین اجزاء و مولفه های آن برقرار شود و بدون ایجاد یکپارچگی در ابعاد و مولفه های شناسایی شده، مدل سازمان ناب امکان پذیر نیست.

    کلیدواژگان: سازمان ناب، ارزیابی، شرکت های خودروساز ایرانی، توانمندسازها، فرایندهای کسب و کار، نتایج کسب و کار
  • میرعلی سیدنقوی صفحه 53
    مشاغل واحدهای صنعتی و تولیدی که عمدتا به شکل تولید انبوه اداره می شوند به لحاظ میزان تغییر پذیری وظایف و تحلیل پذیری مسئله متفاوت هستند. و همین تفاوت بر نوع عملکرد وظاف مدیریت منابع انسانی آنها تاثیر گذار است. این مقاله با استفاده از الگوی تکنولوژیک پرو به بررسی وظایف مدیریت منابع انسانی در چهار نوع تکنولوژی مهندسی، هنری، تکراری و غیر تکراری می پردازد. در این رابطه مشاغل چهار صنعت عمده تولیدی شناسایی و با استفاده از روش چک لیست، 50 شغل که از لحاظ تحلیل پذیری و تغییر پذیری در نهایت طیف مثبت یا منفی قرار گرفتند انتخاب شدند. سپس نمونه ای 171 نفری مرکب از مدیران ارشد صنایع انتخاب و دو نوع پرسشنامه در میان آنان توزیع شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که تغییر پذیری وظایف بر نوع پاداش و کنترل منابع انسانی و تحلیل پذیری بر افق برنامه ریزی منابع انسانی و نوع پاداش موثر است.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، پاداش، برنامه ریزی منابع انسانی، مشاغ تکراری، مشاغل هنری
  • رضا واعظی*، فاطمه وثوقی صفحه 73

    تحقیق حاضر به مطالعه رابطه اجرای مدل تعالی سازمانی و ارتقای بهره وری نیروی انسانی در شرکت پالایش نفت تهران پرداخته است. در این پژوهش یک فرضیه اصلی و پنج فرضیه فرعی مطرح گردیده است. فرضیه اصلی بیان می کند که بین اجرای مدل تعالی سازمانی و ارتقای بهره وری نیروی انسانی در شرکت پالایش نفت تهران رابطه مثبت وجود دارد. دوره زمانی انجام مطالعه تیر ماه 1387 تا خرداد ماه 1388 و جامعه آماری پژوهش مدیران و کارکنان شرکت پالایش نفت تهران بوده اند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای و حجم نمونه 84 نفر بوده است. تجزیه و تحلیل داده ها با بهره گیری از آمار توصیفی و استنباطی صورت پذیرفته است. نتایج حاصل از آزمون فرضیات، وجود رابطه مثبت بین اجرای مدل تعالی سازمانی و ارتقای بهره وری نیروی انسانی در شرکت پالایش نفت تهران را تایید می کند. در پایان پیشنهادهایی برای عملی ساختن یافته های پژوهش ارائه شده است.

    کلیدواژگان: مدل تعالی سازمانی، بهره وری نیروی انسانی
  • محمود جعفرپور، محمد مهدی بهرام زاده صفحه 97
    حرکت به سمت حمایت از سازمان های کوچک و متوسط با توجه به نقش موثر آنها در اقتصاد کشور، می تواند نتایج مثبتی در عرصه اقتصادی اجتماعی به همراه داشته باشد که این موضوع با ورود چنین سازمان هایی به تجارت الکترونیک بین بنگاهی از اهمیتی مضاعف برخوردار خواهد شد. در این پژوهش تلاش می شود با استفاده از تبیین مدلی مفهومی بر اساس مدل پذیرش فناوری، ورود شرکت های کوچک و متوسط در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی به تجارت الکترونیک B2B مورد بررسی قرار گیرد. لذا سه بعد زیر ساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات، ویژگی های مرتبط با صنعت و قابلیت های نیروی انسانی در ارتباط با دو سازه سودمندی و سهولت استفاده درک شده، همراه با شاخص های تعریف شده در قالب 3 فرضیه اصلی و 6 فرضیه فرعی مورد آزمون واقع می شود. نتایج این پژوهش ضمن تایید هر نه فرضیه طرح شده نشان می دهد قوی ترین رابطه میان استقرار تجارت الکترونیک B2B با بعد زیر ساخت های ICT وجود دارد. ضمن آنکه سرمایه گذاری در زیر ساخت های ICT و تجهیزات و خدمات پشتیبانی ICT، به عنوان مهمترین و نیروی انسانی کافی، به عنوان کم اهمیت ترین شاخص ها در راه ورود شرکت های کوچک و متوسط به تجارت الکترونیک B2B می باشد.
    کلیدواژگان: شرکت های کوچک و متوسط، تجارت الکترونیکی بین بنگاهی، سودمندی درک شده، سهولت استفاده درک شده
  • صفر فضلی، رسول تقی زاده صفحه 125
    مسئله انتخاب پورتفوی سهام از جمله مسائل مهم تخصیص سرمایه و بودجه بندی در مدیریت مالی است که از دیرباز الگوهایی جهت انتخاب بهینه آن ارائه شده است. در این مقاله یک روش رتبه بندی فازی برای این منظور ارائه می شود. این تحقیق به صورت پیمایشی در بازار بورس اوراق بهادار تهران انجام شده است. جامعه آماری آن شامل 50 شرکت برتر بورس تهران در سال 1387 است. با بررسی داده های مالی این شرکت ها، 20 شرکت به عنوان نمونه اماری انتخاب و بازده های هفتگی آنها برای سال 1387 محاسبه شده اند.
    در این تحقیق 20000 پورتفو با استفاده از یک برنامه کامپیوتری تولید شده که هر کدام شامل 20 شرکت مختلف است که میزان سرمایه گذاری آنها در بازه %0 تا %100 و به صورت کاملا تصادفی انتخاب شده اند. عدم قطعیت بازده هر پورتفوی تصادفی با استفاده از یک عدد فازی ذوزنقه ای نشان داده شده است. سپس یک شاخص رتبه بندی مورد استفاده قرار می گیرد که به تصمیم گیرنده اجازه می دهد تا پورتفوهای گوناگون را مقایسه و بهترین را انتخاب کند. نتایج تحقیق نشان می دهد که می توان چند پورتفوی بهینه را متناسب با میزان ریسک گریزی سرمایه گذار در بازه های مختلف رتبه بندی کرد. در این تحقیق سه پورتفوی بهینه پیشنهاد شده است.
    کلیدواژگان: پورتفو، رتبه بندی فازی، شاخص رتبه بندی، بورس اوراق بهادار تهران
  • شناسایی و اولویت بندی ریسک پروژه بر مبنای استاندارد PMBOK با رویکرد فازی / مورد مطالعه: پروژه های ساخت تقاطع غیر هم سطح در استان بوشهر
    لعیا الفت، فرزانه خسروانی، رضا جلالی صفحه 147
    ریسک، پتانسیلی است که می تواند مشکلاتی در اجرای پروژه و دستیابی به اهداف آن ایجاد نماید. ریسک جزء ذاتی تمام پروژه ها است و امکان حذف کامل آن وجود ندارد. اگر چه می توان برای کاهش تاثیر ریسک در دستیابی به اهداف پروژه، آن را به طور موثری مدیریت کرد. اما احتمال رخداد آن حداقل در یکی از ابعاد پروژه از قبیل محدوده، زمان، هزینه یا کیفیت وجود دارد. بنابراین شناسایی، تجزیه و تحلیل و اولویت بندی ریسک، می تواند نقش بسزایی در موفقیت پروژه داشته باشد. در تحقیق حاضر، برای شناسایی ریسک در پروژه های ساخت تقاطع غیر هم سطح در استان بوشهر از استاندارد PMBOK استفاده گردید سپس برای اولویت بندی ریسک ها از روش های AHP فازی و TOPSIS فازی استفاده شده است.
    کلیدواژگان: ریسک، مدیریت پروژه، AHP فازی، TOPSIS فازی
  • پیام حنفی زاده، ابوالفضل جعفری صفحه 165
    این مقاله ضمن ارائه مدلی ترکیبی از شبکه های عصبی مصنوعی، به بررسی توان پیش بینی کنندگی آنها در مقایسه با مدل های منفرد می پردازد. در این بررسی، با استفاده از شبکه های عصبی ترکیبی متشکل از شبکه های پیش خور و خود سازمانده کوهونن اقدام به پیش بینی قیمت سهام شده است. نتایج آزمایشات محاسباتی در پیش بینی قیمت سهام شده است. نتایج آزمایشات محاسباتی در پیش بینی قیمت سهام در بازار بورس تهران نشان می دهد که ترکیب شبکه خود سازمانده کوهونن با شبکه پیش خور، در مقایسه با مدل منفرد شبکه پیش خور که پر کاربردترین مدل شبکه های عصبی مصنوعی در حوزه پیش بینی است عملکرد بهتری در پیش بینی قیمت سهام ارائه می کند.
    کلیدواژگان: پیش بینی، قیمت سهام، شبکه های عصبی خودسازمانده، شبکه های عصبی پیش خور
  • مصطفی اختیاری صفحه 189
    یکی از متداولترین رویکردهای حل مسائل احتمالی چند هدفه، برنامه ریزی مقید شده تصادفی است. بر اساس این رویکرد، یک مدل معادل قطعی برای مسئله احتمالی چند هدفه ارائه شده و سپس توسط یک مدل بهینه ساز حل می شود. در این مقاله از ترکیب رویکرد برنامه ریزی مقید شده تصادفی و مدل معیار جهانی مدلی تحت عنوان معیار جهانی مقید شده تصادفی پیشنهاد می شود. مدل پیشنهادی قادر است تا یک مدل معادل قطعی برای مسئله احتمالی چند هدفه ارائه و سپس آن را بهینه سازی نماید. یکی از موضوعاتی که همواره مورد توجه برنامه ریزان سیستم های تولیدی بوده، تعیین تعداد بهینه نیروی انسانی با توجه به اهدافی همچون افزایش خروجی، کاهش هزینه دستمزد و کاهش زمان بیکاری غیر مجاز است. بنابراین برای تشریح مدل پیشنهادی، یک مسئله احتمالی چند هدفه پیرامون تعیین تعداد نیروی انسانی بهینه در یک سیستم تولیدی کارگاهی تحت شرایط عدم قطعیت ارائه می شود. نتایج بهینه سازی این مسئله با استفاده از مدل پیشنهادی و مدل برنامه ریزی سازشی مقید شده تصادفی تحت شرایط یکسان بیانگر آن است که مدل پیشنهادی با وجود تعداد محدودیت ها و متغیرهای کمتر در مقایسه با مدل برنامه ریزی سازشی مقید شده تصادفی نتایج کاملا مشابهی را در تکرارهای کمتری ارائه می کند.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی مقید شده تصادفی، مدل معیار جهانی، معیار جهانی مقید شده تصادفی، مسئله نیروی انسانی، زمانبندی کارگاهی
  • میرزاحسن حسینی، عبدالحمید صفایی قادیکلایی، سمیه علوی نژاد صفحه 217
    امروزه روش های کمی، به یکی از مهم ترین ابزارهای پیش بینی برای اخذ تصمیمات و سرمایه گذاری های کلان در بازار ها تبدیل شده اند. دقت پیش بینی، یکی از مهم ترین فاکتورهای انتخاب روش پیش بینی است؛ شبکه های عصبی مصنوعی، برنامه های کامپیوتری منعطفی هستند که در سطح گسترده ای برای پیش بینی با درجه بالایی از دقت به کار برده می شوند. در این مقاله با استفاده از ترکیب منطق فازی و شبکه عصبی پس از انتشار مدلی برای پیش بینی فروش کاغذ روزنامه ارائه شده است. برای ارزیابی مدل پیشنهادی، از داده واقعی شرکت چوب و کاغذ مازندران استفاده شد. پس از جمع آوری اطلاعات لازم، به کمک نرم افزار MATLAB نسبت به تجزیه و تحلیل داده ها اقدام و مدل پیشنهادی برای پیش بینی فروش کاغذ روزنامه ارائه گردید. همچنین برای ارزیابی مدل پیشنهادی، نتایج پیش بینی با روش شبکه های عصبی فازی و روش های رگرسیون و سری زمانی ARIMA مورد مقایسه قرار گرفت که نشان دهنده برتری شبکه عصبی فازی بر دو روش دیگر است.
    کلیدواژگان: پیش بینی فروش، تئوری فازی، شبکه عصبی، شبکه پس انتشار فازی
  • سید محمد اعرابی، رحیم عابدی صفحه 239
    این تحقیق الگوی ترکیبی را جهت هماهنگی بین استراتژی سطح کسب و کار و استراتژی مالی و زیر سیستم های آن؛ شامل استراتژی سرمایه گذاری، استراتژی تامین مالی، استراتژی تقسیم سود و استراتژی سرمایه در گردش ارائه می دهد. الگوی ترکیبی مبتنی بر نگرش فرایندی به مدیریت استراتژیک است که در آن اجرای استراتژیک تابعی از تدوین و کنترل است.
    روش این تحقیق بر مبنای نتیجه از نوع توسعه ای و بر مبنای هدف از نوع توصیفی – تبیینی و بر مبنای نوع داده های مورد استفاده نیز از نوع کیفی و کمی می باشد. از استراتژی تحقیق پیمایشی استفاده شده است. جامعه آماری تعداد 273 شرکت تولیدی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد که قبل از سال 1385 به عضویت بورس در آمده اند و طی سال 1387 سهام آنها در بورس مورد معامله قرار گرفته اند. از کل جامعه آماری، تعداد 67 مورد با طرح تحقیق همکاری نموده اند. ابزارهای گردآوری داده ها سه روش پرسشنامه، مطاحبه و تحلیل صورت های مالی است. از روش های آمار توصیفی جهت تلخیص داده ها، از روش های آمار تحلیلی پارامتریک و ناپارامتریک نیز جهت تحلیل نتایج استفاده شده است.
    نتایج نشان می دهد هماهنگی بیرونی میان استراتژی سیستم مالی و استراتژی کسب و کار، هماهنگی درونی میان استراتژی سیستم مالی و زیر سیستم ها یا کارکردهای آن، هماهنگی درونی (افقی) میان زیرسیستم ها یا کارکردهای سیستم مالی، هماهنگی بیرونی (عمودی) زیر سیستم ها میان زیر سیستم های استراتژی مالی با استراتژی کسب و کار و اثر تعاملی آنها بر عملکرد (ROA) اثر می گذارند و شرکت هایی که هماهنگی بالایی دارند نسبت به شرکت هایی که هماهنگی متوسط و یا کمی دارند، عملکرد بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: استراتژی کسب و کار (تجاری)، استراتژی مالی، استراتژی سرمایه گذاری، استراتژی تامین مالی، استراتژی تقسیم سود
  • محمد تشرفی صفحه 279
    در این مقاله روند بودجه ریزی یک بانک دولتی جهت ورود به بازار سرمایه بر اساس سه متغیر درصد نرخ تورم، رشد نقدینگی و تولید ناخالص داخلی، با استفاده از یک مدل خطی عمومی و همچنین نرم افزارهای اماری، طی سال های 1380 الی 1387 مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج نشان می دهد که متغیرهای نرخ تورم و رشد نقدینگی طی سالهای 80 تا 86 بر تولید ناخالص داخلی اثر گذار بوده به طوری که ضریب همبستگی معادل 96% را نشان می دهد. همچنین تاثیر رشد نقدینگی بر نرخ تورم با توجه به نتایج رگرسیون و آنالیز واریانس به دست آمده از یک مدل خطی عمومی، ضریب همبستگی معادل 83% را نشان می دهد. نتایج موید آن است که نرخ تورم با ضریب همبستگی 75% بر روی رشد نقدینگی تاثیر معنی داری را دارد.
    کلیدواژگان: نرخ تورم، رشد نقدینگی، تولید ناخالص داخلی، بودجه ریزی بانک
|
  • Akbar Alem Tabriz , Razieh Faraji, Hesam Saiedy Page 1
    University is an organization with specific mission that needs to be evaluated for optimal using of resources and achieving to goals. To improve the status quo, by performance assessment could recognized weakness and strength and minimized input of resources. Thus, university has to know efficiency of faculties and to study cause of itsefficiency and inefficiency, then to improve and to conduct faculties of inefficiency by using suitable programming. DEA model is nonparametric frontier method for measuring of performance and technical efficiency of comparable sets in converting similar inputs tosimilar outputs. In this paper, according to importance of university, largest higher education center in country, efficiency of Shahid Beheshti University’s faculties is evaluated by DEA using CCR model in two cases and with weights for inputs and outputs based on goal programming (min deviation variable, min sum deviation variables,min max deviation and multi objective LP) in period of 1382-1386.DEA based on goal programming has more power for separating and presenting real weights from classic models (CCR). Finding of research presented law faculty was inefficient, and earth, science and management and account faculties were top faculties based on observed indices in this period.
  • Reza Gharaeipour, Jahanyar Bamdad Soufi Page 23

    Creating value for stakeholders with maximum productivity is a goal obtained by leanenterprise. In this paper designing comprehensive and valid assessment model isobserved for lean enterprise. after reviewing literature and comparing assessmentmodels of lean enterprise to each other, the conceptual research models was designedby considering assessment models of lean enterprise and also APQC framework forclassifying the processes in three dimensions: Enablers, Business Processes andBusiness Results. For this, the three main Iranian automakers Iran khodro, SAIPAand Pars khodro have been assessed by performing a field research through theirmanagers’ viewpoints. Next, the research model and impressing the model dimensionon each other have been considered and validated by structural equation modeling.Therefore, it has been used from conformity factor analysis, path analysis and t-value.Shanon Entropy has been used in order to weight the components and variables of themodel. The results obtained shows that enablers impress on business results throughbusiness processes and there are meaningful relations among them. In addition toimpress triple model dimension on each other, their factors have a meaningfulrelationship with each other. In other words, we can not achieve the lean enterprisemodel without making strong links between its factors and components, and it isnecessary to create integration within its components and factors.

  • Mir Ali. Seyyed Naghavi Page 53
    The tasks in industrial institutes that managing with mass production system has different based on their “analyzability” and “variability” and this differentiation affecting on human resource practices. This paper uses “Charles pro’s four type of technologies: Repetitive,Engineering, non-repetitive and artifacts in order to explanting HRM practices. Therefore four major industries and 50 tasks based on its “analyzability”, and “variability selected. Then, two type of questionnaires were designed and distributed between 180 managers,results showed that “variability of tasks” affected reward and control modes and “analyzability of tasks” affecting on human resource planning horizon and rewards modes.
  • Reza Vaezi, Fatemah Vosooghi Page 73

    This article scrutinizes the Relationship between implementing organizational excellence model and improving human resource productivity in Tehran Oil Refinery. In order to clarify this relationship, one main hypothesis and 5 subsidiary hypotheses aredefined. The main hypothesis states that there is a positive relationship between Implementing Organizational Excellence Model and Improving Human Resource Productivity in the refinery. In this research we studied the relationship over the period June 22th 2008 - June 21th 2009 and the people who were involved in this researchinclude both managers and employees of the Refinery. The data is gathered by using a questionnaire. We have used the stratified sampling approach and the Sample has been composed of 84 people (66 employees and 18 managers). Data were analyzed by usingdescriptive and inferential statistics. Findings verify the main hypothesis. At the end, we propose some ways of using our findings in practice.

  • Mahmoud Jafarpoor, Mohammad Mehdi Bahramzadeh Page 97
    Progress towards supporting small and medium organizations, with regards to their effective role in the economy, can lead to positive results for economical-social area. To involve such organizations with (B2B) e-commerce will make the matter more significant. In this survey, the involvement of small and medium oil, gas and petrochemical companies with B2B e-commerce was studied by adopting a conceptual model on the technology acceptance model. Thus, three dimensions, information and communicationsinfrastructures, specifications related to the industry and the capabilities of human power associated with two structures of perceived productivity and utilization ease, with indices defined in the form of 3 main hypotheses and 6 minor hypotheses were tested. Theresults both confirmed all nine discussed hypotheses and indicated that there is the strongest relation between B2B e-commerce settlement and ICT infrastructures dimension. At the same time, investment in ICT infrastructures and equipments and supporting services were identified as the most significant indexes and sufficienthuman power and suitable price were recognized as the most insignificant indices to involve small and medium companies with B2B e-commerce.
  • Safar Fazli, Rasool Taghizadeh Page 125
    Portfolio selection problem is an important field of capital assignment and budgeting in managerial finance and had proposed patterns for optimal selection of portfolio from the past. For this purpose we suggest a fuzzy ranking method with mathematical approach. This research is a survey in Tehran stock exchange. Statistical populationinclusive 50 superior companies of Tehran stock exchange in 1387. By survey of financial data of these companies, 20 companies have selected and weekly returns in 1387 have been calculated for them. In first stage, 20,000 random portfolio has been generated by a computer program. Each of these portfolios is composed of 20 companies thatquantity of investment in each of them are between 0% and 100% and selected randomly. The uncertainty on the returns of each portfolio is approximated by means of a trapezoidal fuzzy number. A rank index that accounts for both expected return and risk is defined, allowing the decision-maker to compare different portfolios and select bestportfolio. Conclusions showed that, according to risk aversion of investor, several optimal portfolios can be selected. In this article we suggested 3 optimal portfolios.
  • Laya Olfat, Farzaneh Khosravani, Reza Jalali Page 147
    Risk is a potential which causes problems in the implementation of project and fulfillment of objectives. Risk is the innate part of all the projects and it is impossible to eliminate it completely though it can be managed effectively in order to reduce its effects on achieving the project’s objectives. It may occur in the future or not, but itsoccurrence at least affects one objective including area, time, costs or quality. Therefore identification, analysis and ranking of risk would play a significant role in the fulfillment of project. In this paper, we applied PMBOK Standard for identification of project risk for theconstruction of flyover junctions in Boushehr Province, and then we used Fuzzy AHP Technique and Fuzzy TOPSIS Technique for ranking of risk.
  • Payam Hanafizadeh, Abolfazl Jafari Page 165
    In this paper, a hybrid model of artificial neural networks is designed and used to evaluate the prediction ability of this hybrid model with individual Back Propagation feed forward. This study employs hybrid artificial neural networks consisting of Back Propagation andKohonen Self Organizing Map (SOM) for better stock price prediction. Computational experience in predicting stock prices obtained from Tehran Stock Exchange reveals that the combination of Self Organizing Map and Back Propagation leads to betterperformance in comparison with the most popular individual Back Propagation feed forward networks.
  • Mostafa Ekhtiari Page 189
    One of the most popular approaches to solve multi-objective stochastic problems is Chance Constrained Programming (CCP). Based on this approach, a deterministic equivalent model is presented for multi-objective stochastic problem and then is optimized by a solver model. In this Paper, both CCP approach and the Global Criterion model are combined and a model will be proposed which is called Chance Constrained Global Criterion (min-max) (CCGC(minmax)). The proposed model is able to present a deterministic equivalent model for multi-objective stochastic problem and thereafteroptimizes it. One of the subjects which always planners of manufacturing systems have concerned about, is determining the optimal number of manpower with regard to objectives such as to maximize the output, to minimize the wage cost and to minimize noallowance idle time. Hence to illustrate the proposed model, a multiobjective stochastic problem is presented for to determine the optimal number of manpower in a job shop manufacturing system under uncertainty. The optimization results of this problem using the proposed model and the CCCP(with min-max norm) model under the same conditions, express the proposed model with existence fewer number of variables and constraints compared to the CCCP(min-max) model, presents the wholly same results in fewer number of iterations.
  • Mirza Hassan Hosseini, Abdolhamid Safaee, Somayeh Alavy Nezhad Page 217
    Nowadays quantitative methods have become very important tools for forecasting purposes in markets as for improved decisions and investment. Forecasting accuracy is one of the most important factors involved in selecting method; Artificial Neural Network (ANNs) are flexible computing frameworks that can be applied to a wide range offorecasting with a high degree of accuracy. In this research, Fuzzy logic and Artificial Neural Network are integrated in to the Fuzzy Back- Propagation Network (FBPN) for sales forecasting in Wood and Paper industry. The proposed system is evaluated through the real world data provided by a Wood an d Paper company and experimentalresults indicate that the Fuzzy Back- Propagation approach outperforms are better other two different forecasting models (Linear Regression and ARIMA time series model) in MAPE measures.
  • Seyed Mohammad Aarabi , Rahim Abedi Page 239
    This paper aims at studying the strategic alignment among business strategy, financial strategy, investment strategy, financing strategy, dividend strategy, and working capital strategy based on a comprehensive model (based on strategic reference points - SRPs).The comprehensive model is based on process view in strategic management were implementation is a function of formulation (focus internal or external – SRP1) and control (low or high – SRP2). In this paper at first we identify typologies of business, financial andsubsystem strategies based on SRPs, and then study the relationship among these strategies. Survey research strategy used in this study. 273 Tehran Exchange Production Companies were selected for statistical population and 67 Companies included in statisticalpopulation have collaborated in this research. Types of business, financial and subsystem strategies calculated for 67 Companies in 2008. Measurement tools were questionnaire, interviewing and financial statements analyses. Descriptive statistical methods are usedfor data gathering. Analytical statistical methods, parametric and nonparametric were used for data analyses. The results show that, external (vertical) alignment between financial strategy and business strategy, internal (vertical) alignment between financial and subsystem or functional strategies, internal (horizontal) alignment between financial subsystem strategies and external (vertical) alignment between financial subsystem strategies and business strategy and interaction among these strategies affect the performance (ROA). The results reveal that, those companies with higher rate of alignment enjoy better performance (ROA) than those with average or loweralignment.
  • Mohammad Tasharofi Page 279
    In this paper the budgeting procedures of a hypothetical bank to enter market and investing activities have been studied on the basis of the three factors; inflation rate, liquidity rate and GDP (Growth Domestic Products) employing General Linear Model. Related information was collected randomly from the year 2001 to 2007, and then analyzed statistically by the software Minitab version 15 and SPSS version11.The result of the research showed that the inflation rate and liquidity grown had noticeable impact on GDP so the analysis proved a correlation coefficient relation between the variables with a range of 96 per cent. According to the analysis on the basis of a linear regression methods in one hand and the variance obtained from theGLM process, some 83 per cent of correlation coefficient could be witnessed between Liquidity and inflation growth; while a 75 per cent of meaningful correlation coefficient can be traced in the effect of inflation rate on liquidity.