فهرست مطالب

فصلنامه ابن سینا
سال نهم شماره 3 (پیاپی 24، زمستان 1385)

  • تاریخ انتشار: 1385/02/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سولماز حیدری، نرگس واسعی، سعید زارعی صفحات 7-11
    مقدمه
    لترال اینترنال اسفنگتروتومی روش انتخابی در درمان فیشرآنال می باشد که میزان بهبودی بالایی دارد. البته عوارضی چون بی اختیاری نیز در این افراد دیده می شود. تزریق سم بوتولینوم در اسفنگتر داخلی آنال روش جدیدی است که به نظر می رسد نتایج درمانی موثری همانند جراحی و بدون عوارض جانبی دارد. هدف کلی در این مطالعه بررسی میزان عوارض تزریق دیسپورت و لترال اینترنال اسفنگتروتومی باز در مبتلایان به فیشرآنال می باشد.
    روش بررسی
    افراد مبتلا به فیشر آنال که طی سال 1382 تحت جراحی لترال اینترنال اسفنگروتومی باز در بیمارستان بعثت نهاجا و تزریق دیسپورت در یک مرکز خصوصی قرار گرفتند، جمعیت مورد مطالعه بودند که 2 هفته پس از درمان از جهت بهبودی ارزیابی و سپس از طریق تماس تلفنی از نظر عوارض بررسی شدند.
    یافته ها
    از 50 بیمار که تحت جراحی بودند، 42 نفر (84%) 2 هفته پس از جراحی بهبود یافتند. 8 بیمار (16%) علایمشان بهبود نیافت که تحت درمان کنزرواتیو قرار گرفتند که میزان بهبودی به 47 نفر (96%) در ماه اول افزایش یافت. بی اختیاری دفع گاز در 8 نفر (16%) دیده شد که در پایان سال اول به 8% کاهش و soiling در 3 نفر (6%) دیده شد که به 2% کاهش یافت. فیستول در 3 نفر (6%) و خارش مقعد در 6 نفر(12%) دیده شد. عود در 8 نفر (17%) دیده شد. درگروه دیسپورت از 50 بیمار که تحت تزریق قرار گرفته بودند، 38 نفر (76%) 2 هفته پس از درمان بهبود یافتند. 12 نفر (24%) که بهبود نیافتند دوباره تحت تزریق قرار گرفتند که در ماه اول 45 نفر علایمشان بهبود یافت و میزان بهبودی به 90% افزایش یافت. عارضه جانبی در این گروه دیده نشد. 2 مورد پرولاپس هموروئید (4%) گزارش شد.عود در 11 نفر (24%) دیده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    تزریق موضعی سم بوتولینوم یک روش درمانی جدید است. اگر چه اغلب به 2 بار تزریق جهت درمان موثر نیازاست. عارضه جانبی در این روش دیده نمی شود. درصورت ایجاد گذار و خفیت است و میزان بهبودی نزدیک جراحی دارد. از این روش می توان به عنوان خط اول درمانی قبل از جراحی استفاده کرد و جراحی را درمورد عود یا عدم پاسخ به تزریق به کار برد. هر چند نیاز به مطالعات دیگر با تعداد بیشتر بیماران وجود دارد.
    کلیدواژگان: تزریق دیسپورت، لترال اینترنال اسفنگتروتومی باز، فیشرآنال
  • امید محمد هروی، فرید علی احیایی صفحات 12-15
    این مطالعه یک بررسی تحلیلی مقطعی می باشد که در میان بیماران مراجعه کننده به کلینیک های گوش و حلق و بینی انجام شده است. در این مطالعه 54 درصد از بیماران را آقایان و 46 درصد را خانم ها تشکیل می دادند. میانگین سنی افراد مورد بررسی 9/6±6/68 سال بود. 38 درصد از بیماران میزان شنوایی خود را متوسط، 32 درصد ضعیف، 26 درصد خوب و 4 درصد بسیار خوب عنوان نمودند. در اودیومتری 50 درصد دچار کاهش شنوایی حسی عصبی، 18 درصد Mixed و 22 درصد هدایتی بودند و 10 درصد هم هیچ مشکلی نداشتند. اختلاف آماری معنی داری بین این دو شیوه وجود نداشت. لذا تنها با استفاده از یک سوال در مورد وضعیت شنوایی می توان، کاهش شنوایی را در یک سالمند تشخیص داد. بدین ترتیب با شناسایی و درمان زودرس این مشکل می توان به بهبود کیفیت زندگی فرد و جلوگیری از پیدایش مشکلات روحی - روانی در وی کمک شایانی نمود.
    کلیدواژگان: کاهش شنوایی، ادیومتری، پرسشنامه
  • سید یدالله حسینی، محمد علی خوشنویس صفحات 17-22
    این پژوهش یک پژوهش بیمه تجربی است که در آن گروه کنترل و آزمون یکی هستند. در این پژوهش تاثیر متغیر مستقل اجرای مدل مراقبتی مشارکتی بر متغیر وابسته کیفیت زندگی مورد بررسی قرار می گیرد. در این پژوهش تک گروهی به طرح آزمون قبل و بعد 2 متغیر وابسته قبل از مداخله در متغیر مستقل مورد سنجش قرار می گیرد. سپس متغیر وابسته اعمال می گردد و بعد از گذشت مدت زمان مناسب، مجددا متغیر وابسته اندازه گیری می شود. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر بکارگیری مدل مراقبتی مشارکتی بر کیفیت زندگی مصدومین شیمیایی مبتلا به انسدادی مزمن ریه در بیمارستان ساسان شهر تهران انجام گرفته است. پزشک ابتلا به بیماری انسدادی مزمن ریه بوده و توانایی در انجام فعالیت های مراقبت از خود تایید گردید. تعداد 36 بیمار در گروه سنی 30 تا 54 سال در نظر گرفته شد. مشکلات مراقبتی و نیز کیفیت زندگی قبل از انجام مداخله با استفاده از پرسشنامه طراحی شده و پرسشنامه استاندارد SF-36 بررسی شد. در ارزیابی نهایی برای سنجش تاثیر اجرای مدل مراقبتی مشارکتی بر میزان کنترل عوارض و علائم و همچنین تغییر کیفیت زندگی، بیماران مجددا این متغیرها مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از اتمام مراحل اجرایی جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار اس.پی.اس.اس استفاده شد. در بررسی کیفیت زندگی در زیر بعدهای برآیند قبل و پس از مداخله شامل عملکرد فیزیکی، محدودیت نقش فیزیکی و درد قبل و پس از مداخله، آزمون آماری تی زوجی اختلاف معنی داری نشان داده است. (p<0.05) همچنین در بررسی میانگین نمره کیفیت زندگی در زیر بعدهای برآیند روانی قبل و پس از مداخله شامل سلامت روانی، محدودیت نقش روانی و عملکرد اجتماعی، آزمون آماری تی زوجی اختلاف معنی داری نشان داده است. (p<0.05) بررسی نمره کل کیفیت زندگی قبل و پس از مداخله نشان دهنده آن است که میزان این متغیر نیز از 7/29 به 3/34 افزایش یافته است. آزمون آماری تی زوجی اختلاف معنی داری نشان داده است. (p<0.001) بنابراین براساس نتایج داده ها و یافته ها می توان ادعا کرد که فرضیه پژوهش تایید گردیده است. مطمئنا اجرای مدل به صورت عملی و با امکانات مناسب و در زمان طولانی تر می تواند آثار خود را به صورت مشهود و قابل ملاحظه نشان دهد و تاثیر خود را حتی در مواردی از قبیل بهبود الگوی داروهای مصرفی بیماران و کاهش عوارضی از قبیل عفونت های تنفسی، سطح فعالیت و در نهایت بهبود وضعیت تنفسی بیماران نیز نمایان کند.
    کلیدواژگان: مدل پرستاری، مصدومین شیمیایی، مشارکت، کیفیت زندگی، بیماری انسدادی مزمن ریه
  • سیامک جوانی، علیرضا مهریاری صفحات 24-28
    هلیکوباکترپیلوری یک باکتری باسیلی شکل، گرم منفی، بدون اسپور، متحرک و از نظر تست های بیوشیمیایی غیرفعال است که معمولا قندها را از طریق تخمیر و اکسیداتیو مورد استفاده قرار نمی دهد ولی قادر به تولید آنزی م هایی مانند آنزیم اوره آز و کاتالاز می باشد. این باکتری از سال مورد مطالعه قرار گرفته است. Bizzozero 1893 توسط دانشمندان مختلفی چون امروزه این باکتری به عنوان عاملی برای ایجاد زخم معده و اثنیعشر مطرح شده است. فاکتورهای ویرولانس متعددی از جمله شکل مارپیچی باکتری، فاکتورهای چسبندگی و آنزیم اوره آز در ایجاد بیماری توسط این باکتری نقش دارند، در نتیجه تشخیص این باکتری مهم به نظر می رسد. برای تشخیص می توان به تکنیک های تهاجمی و غیر تهاجمی اشاره کرد. در تکنیک های تهاجمی از بیوپسی معده که از طریق اندوسکوپی گرفته شده است، استفاده می شود و شامل تکنیک های است. PCR کشت، آزمایش هیستوپاتولوژی، تست سریع اور ه آز، آزمایش میکروسکوپی و تکنیک های غیر تهاجمی که معمولا در آن ها نمونه های بیوپسی مورد استفاده قرار نمی گیرد شامل می باشند. درمان این Fecal Antigen test و urea Breath test، تکنیک های سرولوژی باکتری به دلیل عفونت زا بودن ضروری به نظر می رسد از این رو در حال حاضر درمان های آنتی بیوتیکی به صورت چنددارویی مورد استفاده قرار می گیرد. البته امروزه نقش پروبیوتیک ها برای درمان و پیشگیری از عفونت هلیکوباکترپیلوری مورد توجه بسیار قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، فاکتورهای ویرولانس، پروبیوتیک ها
  • حبیب الله یعقوبی، پریسا یعقوب پور، فیروز آزادی صفحات 29-33
    ساعت 24 ساعته بدن هدایتگر برخی اعمال داخلی نظیر سیکل خواب و بیداری، تنظیم درجه حرارت بدن و متابولیسم می باشد. گرچه عملکرد سیرکادین، ریتمی پایدار در بدن بوجود آورده است اما ساعت بیولوژیک چنانچه در معرض نور واقع شود در واکنش به نور از نظم خارج می شود. جت لگ وضعیتی فیزیولوژیک است که در طی دور های که بدن سعی در برقراری تطابق زمانی مجدد به تغییرات نوری محیط دارد، اتفاق می افتد. این تغییرات نوری محیط، غالبا در نتیجه ی سفرهای هوایی از یک منطقه ی زمانی به منطقه ی دیگر زمانی به وقوع می پیوندد و جت لگ وقتی بروز می کند که پرواز برفراز بیش از دو منطقه ی زمانی انجام شو د. علایم و نشانه ها شامل خستگی و ضعف، سردرد و بیخوابی، خوا بآلودگی در طول روز و اختلالات گوارشی است، که پس از چند روز ناپدید می شوند ولی تعدیل روند های فیزیولوژیک بدن ممکن است تا دو هفته به طول انجامد تا کاملا با شرایط منطقه ی زمانی جدید منطبق شود. تحقیقات پروفسور سگال و همکارانش در دانشگاه پنسیلوانیا، روی مگس میوه ی جهش یافته که علایم رفتاری مشابه انسان های مبتلا به جت لگ را نشان می داد، منجر به کشف ژن و سپس گردید، که این پروتئین عامل کمکی در پاسخ ساعت بیولوژیک داخلی به JET پروتئینی با عنوان نور است. تحقیقات آینده ی این گروه در زمینه ی پاسخ سیرکادین به نور تداوم یافته و روی تغییرات ملکولی مشابه بین انسان و مگس میوه ی جهش یافته متمرکز است تا به درک کاملی از پاسخ ساعت انسانی به نور برسند و قادر به ساخت داروهایی جهت درمان جت لگ شوند.
    کلیدواژگان: بی خوابی، ساعت داخلی، سندرم جت لگ، مگس میوه، JET پروتئین
  • آرمن اسکندری صفحات 34-37
    پرتوهای کی هانی یک خطر شغلی برای پرسنل پروازی کشوری و نظامی به شمار می رود. پرتوهای یونیزه کننده علاوه بر اثرات مستقیم بر پرسنل پروازی، برای جنین مسافرین و پرسنل پروازی باردار نیز مضر هستند. مطالعات حیوانی با استفاده از پرتوهای با دوز پایین و مطالعات انسانی بر روی بازماندگان حوادث هیروشیما، ناکازاکی و چرن و بیل که در معرض دوز بالای پرتوهای یونیزان قرار گرفته اند، نشان میدهد که افراد بارداری که ساعات طولانی پرواز میکنند جنین خود را در معرض خطراتی مانند کاهش عملکرد شناختی و بهره هوشی و حتی عقب ماندگی شدید ذهنی و نیز افزایش بروز بدخیم ی های دوران کودکی و لوکمی قرار میدهند. پرتوهای کی هانی در هفته های 15 8 حاملگی که زمان شکل گیری سیستم عصبی است، بیشترین تاثیر را دارند. نهادهای بین المللی مانند کمیسیون بین المللی محافظت در برابر پرتوتابی، رهنمودهایی درباره حداکثر میزان مجا ز پرتوتابی برای جمعیت عادی، پرسنل پروازی و زنان باردار ارایه داده اند. در حالی که خلبانان و مهندسین پرواز معمولا در محدوده مجاز تعریف شده توسط این نهادها قرار دارند ولی مهمانداران و یا کارکنان خطوط چارتر که بیش از سایرین پرواز می کنند به سادگی از این حدود مجاز فراتر می روند. در کشورهای پیشرفته پرسنل پروازی جزء گروه پر خطر از نظر مواجهه شغلی با پرتو قرار داده شده و خطوط هوایی ملزم به آگاه ساختن خدمه خود درباره خطرات پرتوتابی کی هانی و آموزش آنان در این رابطه شده اند. اگر چه اثرات پرتوتابی کی هانی حین پرواز بر جنین ناچیز است ولی پرسنل پروازی، کودکان متولد نشده خود را در معرض خطراتی قرار می دهند که شاید در صورت آگاهی در مورد آن دیگر حاضر به پذیرفتن چنین خطری نمی شدند.
    کلیدواژگان: پرتوهای کیهانی، بارداری، پرواز
  • پیام طبرسی، مهدی میرسعیدی، شیرین کریمی، مجید امیری، بهزاد بنی اقبال، داوود منصوری صفحات 38-42
    یک نقص ایمنی اولیه ی نادر است که ابتدا در کودکان شرح داده شد. این بیماری عمدتا در CGD کودکان دیده می شود ولی مواردی از بیماری در بزرگسالان نیز گزارش شده است. در این گزارش که به همراه با برونشیولیت لنفوسیتیک در یک فرد بالغ بوده CGD به اولین مورد بررسی پرداخته شده است. بیماری 40 ساله که با سرفه و خلط چرکی و تنگی نفس و کاهش وزن مراجعه اسکن، بیوپسی باز ریه CT نموده است، دو دوره تحت درمان ضد سل قرار می گیرد با توجه به شده، برونشیولیت لنفوسیتیک برای وی مطرح می شود و تحت درمان قرار می گیرد. معرفی بیمار حاکی از آن است که در ضایعات گرانولومی بدون شواهد قطعی و قوی نباید درمان ضدسل شروع شود و حتما باید CGD را به عنوان یک تشخیص در نظر داشت.
    کلیدواژگان: برونشیولیت لنفوسیتیک، درمان ضد سل، فرد بالغ، CGD
  • کامبیز قاضی زاده، عزیزا.. ابراهیمی صفحات 44-47
    با توجه به عملکرد غده تیروئید و تاثیر هورمو ن های مترشحه از این غده بر کل بدن و تاثیر بر متابولیسم سراسر بدن، اختلالات این غده موجب علایم و نشانه های سیستمیک شده و نیازمند درمان می باشد. با عنایت به شرایط ویژه و حساس پرواز، آگاهی از چگونگی مصرف داروهای مورد استفاده در اختلالات این غده ضمن پرواز، ضروری به نظر می رسد.
    در بخش نظامی: نیروی هوایی کانادا اعلام کرده در هیپرتیروئیدی تا زمانی که شخص پروازی تحت درمان سرکوب کننده تیروئید با متی مازول یا پروپیل تیو اوراسیل بوده و یوتیروئید نشده، باید گراند باشد. البته کارکنان پروازی غیرخلبان می توانند تحت نظارت دقیق پزشک هوایی پس از 8 هفته گراندی و مصرف دارو، در صورت نداشتن عوارض به وظایف پروازی ادامه دهند. در هیپوتیروئیدی امکان مصرف جایگزین هورمون های تیروئیدی در شرایط یوتیروئید (از نظر بالینی و بیوشیمیایی) و عدم وجود نشانه یا علامت غیرطبیعی وجود دارد. اجازه مصرف این داروها حین انجام وظایف پروازی را در شرایطی که FAA: در بخش غیرنظامی وضعیت بیمار پایدار بوده و بر اساس مستندات پزشکی تایید شده، یوتیروئید باشد می دهد. البته در مورد سرطان های تیروئید این امر صادق نیست و پیش از بازگشت به پرواز نیاز به بررسی مجدد توسط پزشک هوایی می باشد.
    کلیدواژگان: دارو، تیروئید، پرواز، خلبان
|
  • S. Heidari, N. Vaseiy, S. Zareiy Pages 7-11
    Introduction
    Although lateral internal sphincterotomy is the procedure of choice for chronic anal fissures it is associated with significant complications. Injection of Botulinum toxin in the internal sphincter is a new treatment option with fewer side effects. This paper tries to compare these two approaches in terms of complications.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study، 50 patients with anal fissure who underwent lateral internal sphincterotomy in 1382 and 50 patients who were treated with Botulinum toxin، were evaluated. 20mg IV of Dysport was injected into the internal anal sphinter. Injection was repeated two weeks later if complete healing was not accomplished. Then the patients’ complications were evaluated within 12 months.
    Results
    In the sphincterotomy group the success rate was 84 percent (42/50) at 2 weeks and 94 percent (47/50) at the first month. Incontinence to flatus occurred in 16 percent and mild soiling was reported in 2 percent. Fistula occurred in 6 percent، and recurrence occurred in 8 patients. In the Botulinum Toxin group، single injection resulted in complete healing in 38 patients (76%). 12 patients were treated with a second injection، which resulted in an overall 90 percent Of healing. There were no complications and recurrence occurred in 11 patients.
    Conclusion
    Injection of botulinum toxin is safe and effective in the treatment of anal fissure. No adverse effect resulted from injections of the toxin. We suggest two injections of Botulinum toxin as the first step in treatment of anal fissure. The patients who were not treated by injection of Botulinum toxin or had recurrence، underwent lateral Internal sphincterotomy.
    Keywords: Dysport injection, Lateral internal Sphincterotomy, Anal fissure
  • Om Heravi, Fa Ahyaiey Pages 12-15
    Introduction
    Hearing loss is common among the elderly and timely diagnosis can help improve the quality of life. This study tries to investigate if one simple question can be as effective as audiometry in detecting hearing loss.
    Materials And Methods
    The current survey is an analytical cross-sectional study among patients attending to Ear-Nose-Throat clinics.
    Results
    54% of subjects were male and 46% were female. Mean age was 68. 6±6. 9 years. 38% were medium، 32% poor، 26% good، and 4% very good، in a self report. 50% had sensory-neural، 18% mixed، and 22% conductive hearing loss، and also 10% were normal in audiometry.
    Conclusion
    No statistically significant difference was found between self-report and audiometry. Therefore only with a single question it may be possible to identify the hearing loss in an elderly patient. Hence، with early diagnosis and treatment of this problem، we may improve the quality of life of the elderly and prevent further psychological problems.
    Keywords: Hearing loss, Questionnaire, Audiometry
  • Sy Hoseini, Ma Hkoshnevis Pages 17-22
    Introduction
    COPD is the commonest sequela of exposure to chemical agents، especially mustard gas.
    Materials And Methods
    This is a pre experimental study whose case and control groups are the same. This study has been done to investigate the effect of implementation of partnership Care Modle on the quality of life of the chemical victims suffering from COPD in Sasan hospital in Tehran. A physician confirmed COPD and the ability of self-care for patients.
    Results
    we studied 60 patients aging between 30 and 54. Care problems and quality of life in groups were assessed with SF-36 questionnaire and a designed questionnaire. In the final evaluation for determination of the effect of intervention on signs and sequelae of disease and measuring quality of life، these variables were assessed again. After implementation of a model the data were analyzed using SPSS. P>0. 05 obtained from paired t test revealed significant difference between quality of life before and after intervention in physical components including physical function، role limitation، physical and somatic pain. Investigation of quality of life in emotional component includes: emotional health، role Imitation emotional and social function with paired t test showed significant difference before and after intervention as the same (P>0. 05). Similarly، measurement of total quality of life showed that this variable has increased from 29. 7 to 34. 3 and paired t test showed significant difference. (P>0. 05)
    Conclusion
    Data analysis confirmed the hypothesis of this study. Certainly، implementation of this model in reality with better facilities and adequate time will show considerable results in use of drugs pattern and will reduce sequelae of disease like pulmonary infections، improvement of activities and will finally improve pulmonary function.
    Keywords: Nursing care model, Chemical victims, Partnership, Quality of life, COPD
  • S. Javani, Ar Mehryari Pages 24-28
    Helicobacter pylori is a gram negative، motile، nonspore-producing rod that is inactive in many biochemical tests. The bacteria cannot fermentate or oxidate glucose but produce different enzymes like urease and catalase. This bacterium has been studied since 1893 by many scientists including Bizzozero. H. pylori is now recognized to be strongly related to peptic ulcer disease. Various virulence factors such as helical shape، adhesion factors، and urease enzyme are identified. Diagnosis is made by different methods like culture، histopathology، urease test and serology. Treatment includes variou single and multi drug regimens. The role of probiotics in prevention and treatment has recently gain attention.
    Keywords: Helicobacter pylori, Infection, Diagnosis, Treatment
  • H. Yaghubi, P. Yaghubpour, F. Azadi Pages 29-33
    The body’s 24-hour clock controls a multitude of internal functions such as periods of sleep and wakefullness، body temperature، and metabolism. Although circadian function produces a stable rhythm in the body، the biological clock will reset in response to light. The human condition known as Jet lag takes place during the period when the body attempts to resynchronize to the environmental light changes brought on by travel، namely from one time zone to another. Rapid travel across more than 2 time zones causes Jetlag disorders. The signs and symptoms of Jet lag include fatigue and weekness، headache، insomnia and day time sleepiness and gastro intestinal disorders، which disappear after a few days، but physiologic processes may take up to 14 days to completely adjust to the new zone. A mutant fruitfly that possesses Jetlag-like behaviors enabled Sehgal، Phd professor of Nevroscience at Penn، and colleagues to identify the gene and subsequent protein that aids in the response of the internal biobgical clock to light. Future studies in the Sehgal lab will focus on continuing to identify other molecules required for light response in files which may be conserved in humans. Clock responds to light and it may be able to be designed to treat jet lag.
    Keywords: Jetlag, Internal clock, Insomnia, JET protein, Fruitfly
  • A. Eskandari Pages 34-37
    Radiation is all around us. It is naturally present in our environment and has been since the birth of this planet. Consequently، life has evolved in an environment which has significant levels of ionizing radiation. It comes from outer space (cosmic)، the ground (terrestrial)، and even from within our own bodies. It is present in the air we breathe، the food we eat، the water we drink، and in the construction materials used to build our homes. Certain foods such as bananas and Brazil nuts naturally contain higher levels of radiation than other foods. Brick and stone homes have higher natural radiation levels than homes made of other building materials such as wood. Several hundred thousand cockpit and cabin crew worldwide are occupationally exposed to cosmic radiation، and the number of frequent flyers is steadily increasing. Our understanding of the health effects of cosmic radiation has been advanced through recent scientific studies focusing on aircrew. Although the risk inferred to the fetus by cosmic radiation is very small but it is not negligible. In this review we try to introduce the risks and current recommendations for those who wish to scheduel their flights to avoid endangering their offsprings.
    Keywords: Cosmic radiation, Pregnancy, Recommendation
  • P. Tabarsi, M. Mirsaidi, Sh Karimi, M. Amiri, B. Banieghbal, D. Mansoori Pages 38-42
    CGD is a rare primary immune deficiency which was first described in children. This disease is mainly seen in children but occasional cases have also been reported in adults. We، hereby، report the first case of CGD associated with lymphocytic bronchiolitis in an adult. The patient is a 40 year old presenting with cough، purulent sputum، dyspnea، and weight loss who received two courses of anti mycobacterial treatment. Based on the findings of chest CT scan، an open lung biopsy was performed and a diagnosis of lymphocytic bronchiolitis was made and appropriate treatment was initiated. It is concluded that in patients with granulomatous lesions who lack strong evidence of tuberculosis، one should not start anti mycobacterial treatment and must always consider CGD in the differential diagnosis.
    Keywords: CGD, lymphocytic bronchiolitis, Antimycobacterial treatment
  • K. Ghazizadeh, A. Ebrahimi Pages 44-47
    The thyroid gland and its hormones control and influence many of the physiologic and metabolic processes of the body. Therefore، thyroid dysfunction has systemic manifestations which require treatment. Critical situation associated with flight mandates a complete knowledge of drugs used in thyroid disorders. In military part: According to Canadian Air Force guidelines، patients with hyperthyroidism must be grounded on diagnosis of hyperthyroidism. If thyroid suppression treatment with propylthiouracil or methimazole is undertaken، aircrew must remain ground eel until a euthyroid state has been re-established. Aircrew other than pilot may be return eel to flying duties under the close supervision of the flight surgeon، but reguire a geographic limitation from deployments greater than 8 weeks to allow appropriate follow-up. Patients with hypothyroidism may be returned to flying duties while using thyroid replacement hormones once a state of clinical and biochemical euthyroidism has been established (TSH normal، no symptoms or signs). In civil part: The FAA approves the use of these. Medications once the treated condition is stable and the airman’s physician provides documentation indicating that the airman’s thyroid function has returned to normal (euthyroid). Thyroid cancer treated with medication requires FAA waiver before the pilot can return to flight duties.
    Keywords: Flight, Drug, Thyroid, Pilot