فهرست مطالب

فصلنامه ابن سینا
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 44، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/10/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزاد نجفی پور*، فرشاد نجفی پور صفحات 4-9
    مقدمه
    درمان عملکردی برای پیچ خوردگی قوزک مقبولیت عام دارد و در سطح وسیعی استفاده می گردد. اما مطالعه متون موجود خواننده را در کشف تفاوت بین تاثیر انواع این درمان ها به نتیجه نمی رساند. هدف از این مطالعه مقایسه درمان پیچ خوردگی قوزک پا با استفاده از نوارپیچی و قوزک بند در یکی از آموزشگاه های نظامی بود.
    روش بررسی
    برای کلیه مبتلایان به پیچ خوردگی حاد قوزک در بدو ورود استراحت، یخ، باند کشی و بالا نگاهداشتن تجویز شد. بعد از پنج الی هفت روز مبتلایان به پیچ خوردگی قوزک درجه دو و سه به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه با نوار (49 نفر) و یک گروه با قوزک بند (48 نفر) و هر دو گروه به مدت 4 هفته درمان شدند. توانبخشی پس از آسیب در هر دو گروه به شکل استاندارد و یکسان انجام شد. اولین شاخص برای ارزیابی نتیجه درمان را رضایتمندی فرد و عوارض پوستی قرار دادیم و با یک پرسشنامه از پیش طراحی شده و با مقیاسی عددی آن را اندازه گرفتیم. در قدم بعدی با مقیاس کارلسون و تعیین محدوده حرکتی، عملکرد قوزک را ارزیابی نمودیم.
    یافته ها
    رضایتمندی آسیب دیدگان از قوزک بند بسیار بیشتر بود. عوارض پوستی در این گروه بسیار کمتر از گروه نوارپیچی بود (4/16% در مقابل 9/51%). نتایج عملکردی مفصل قوزک و میزان درد در هردو گروه مشابه بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    درمان پیچ خوردگی حاد قوزک با قوزک بند از نظر آسیب دیدگان بسیار مطلوب تر است اما از نظر عملکرد قوزک این نوع درمان با نوارپیچی تفاوتی ندارد.
    کلیدواژگان: نوارپیچی، قوزک بند، نظامی، پیچ خوردگی قوزک
  • افسانه دادارخواه، کامران آزما، معصومه عابدی* صفحات 10-17
    مقدمه
    تعیین شیوع و فراوانی اختلالات اسکلتی عضلانی در مشاغل پرخطر که با حداقل هزینه صورت می گیرد، در تشخیص به موقع این اختلالات، شناسایی فاکتورهای خطر و ارائه راهکارهای موثر در پیشگیری و درمان آنها نقش مهمی دارد. هدف از این مطالعه، تعیین فراوانی دردهای عضلانی- اسکلتی در پرستاران شاغل در بیمارستان های ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.
    روش بررسی
    200 نفر از افراد کادر پرستاری (74% زن و 26% مرد، میانگین سنی 7±06/33 سال) بیمارستان های تحت پوشش ارتش جمهوری اسلامی ایران در تهران جهت تعیین فراوانی اختلالات اسکلتی عضلانی، پرسشنامه نوردیک را تکمیل نمودند. همچنین با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، اطلاعات مربوط به BMI، سن، وضعیت تاهل و سابقه کار به دست آمد. داده ها توسط آزمون های آماری تی زوجی، کای دو و آنالیز واریانس یک طرفه با استفاده از نرم افزارSPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که فراوانی بیماری های اسکلتی عضلانی در پرستاران شامل: کمردرد 8/47%، درد گردن 8/45%، زانو درد 8/43%، درد شانه 8/43%، درد پشت 3/37%، پا درد 4/29%، درد مچ دست 4/22%، درد باسن 9/15%، درد آرنج 4/14% می باشد. با افزایش BMI و سن میزان ابتلا به پا درد به طور معناداری افزایش یافت (05/0p<).با افزایش سابقه کار میزان ابتلا به درد شانه، درد پشت، درد آرنج، درد مچ، درد کمر، درد باسن و درد زانو افزایش نشان داد (05/0p<). شیوع کمردرد و درد مچ دست در افراد متاهل بیشتر از افراد مجرد بود (05/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    بیشترین دردهای اسکلتی عضلانی در پرستاران نظامی در ناحیه کمر، گردن، زانو و شانه می باشد. بررسی های انجام شده نشان می دهد اجتناب از مواجهه با ریسک فاکتورهای شغل پرستاری و استفاده از روش های محافظتی می تواند باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های اسکلتی عضلانی شود.
    کلیدواژگان: بیماری های عضلانی اسکلتی، پرستار، شیوع
  • پرویز دباغی، ارسیا تقوا، عبدالخالق میناشیری* صفحات 18-26
    مقدمه
    نیروهای انسانی به عنوان کلیدی ترین عنصر در موفقیت یا عدم موفقیت یک سازمان نقش اساسی دارند و تردیدی نیست که شکوفایی هرجامعه ای در بهبود و پرورش منابع انسانی آن نهفته است. یکی از مفاهیمی که در راستای بالندگی منابع انسانی مطرح است، رضایت شغلی و توانمندی روانشناختی کارکنان است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین توانمندی روان شناختی با رضایت شغلی در نیروهای مختلف نظامی بود.
    روش بررسی
    به این منظور300 نفر از کارکنان نیروهای مسلح (سپاه، ارتش و نیروی انتظامی) از جامعه مورد نظر به روش نمونه گیری در دسترس، انتخاب و پرسشنامه های استاندارد رضایت شغلی (JDI) و پرسشنامه استاندارد توانمندی روان شناختی اسپریتزر در اختیار آنها قرار داده شد تا تکمیل نمایند. سپس داده های به دست آمده به کمک نرم افزارSPSS نسخه 16 و با استفاده از شاخص های آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که بین رضایت شغلی و تمامی مولفه های توانمندی روان شناختی در سطح (001/0p=) ارتباط مثبت معنی داری وجود داشت. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نتایج نشان داد که از بین متغیرهای پیش بین،توانمندی روانشناختی کل اولین و مهمترین متغیر در پیش بینی رضایت شغلی است وتوانست 78% از واریانس متغیر ملاک را پیش بینی کند. سپس متغیرهای معنی دار بودن، تاثیر گذاری و شایستگی به ترتیب وارد معادله شده و به ترتیب 81، 82 و 83% از واریانس متغیر ملاک (رضایت شغلی) را تبیین نمودند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که هر اندازه توانمندی روانشناختی (و مولفه های آن) در کارکنان نظامی بالاتر باشد به همان میزان رضایت شغلی در آنان افزایش می یابد و بالعکس.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، توانمندی، روان شناختی، کارکنان نیروهای مسلح
  • زهرا جهان بخش، امیر نظامی اصل* صفحات 27-34
    مقدمه
    برگزاری همایش ها و کنگره ها، با هدف ارائه نتایج تحقیقات و دستاوردهای جدید علمی می باشد، که کنکاش و بررسی آنها می تواند جهت رشد و توسعه ارزش ها در گروه های علمی و شناخت نقاط ضعف و قوت حائز اهمیت خاصی باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی-مقطعی و گذشته نگر بوده، که در آن خلاصه مقالات اولین و دومین کنگره طب هوافضا و زیرسطحی که در دانشگاه علوم پزشکی آجا برگزار گردید، از جنبه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته اند. تجزیه و تحلیل داده ها نیز با کمک آمار توصیفی و نرم افزارSPSS انجام گردید.
    یافته ها
    این تحقیق نشان می دهد که اکثر مقالات هر دو کنگره (حدود 90 %) از نوع مروری بوده و سهم ناچیزی از خلاصه ها (کمتر از 10 %) به مقالات پژوهشی اختصاص داده شده است. در اولین و دومین کنگره، اکثر مقالات ارائه شده از دانشگاه علوم پزشکی آجا (به ترتیب 64% و7/86%) و مابقی از مراکز خارج از دانشگاه آجا بوده است. بیشترین درصد موضوعات ارائه شده در هر دو کنگره مربوط به مسمومیت ها و طب شغلی (به ترتیب 40 % و 2/28 %) بوده و سهم سایر موضوعات کمتر بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع، از آنجا که کیفیت موضوعات علمی ارائه شده در دو کنگره و خلاصه مقالات آنها از نقطه نظر پژوهشی و توسعه تحقیقات مطلوب نبوده است، لازم و ضروری است راه کارهایی جهت بهبود و ارتقاء علمی کنگره های آتی، اتخاذ و به کار گرفته شوند.
    کلیدواژگان: خلاصه مقالات، ارزیابی کیفیت، ساختار مقاله، کنگره طب هوافضا و زیرسطحی
  • سیما نجومی*، هادی بهرامی صفحات 35-42
    مقدمه
    مواجهه و چالش با مشکلات زندگی بخشی از زندگی روزانه انسانهاست و کسانی در این مسیر موفق ترند که از ویژگی های خاصی برخوردار باشند، از جمله این ویژگی ها تاب آوری است. ویژگی های متفاوت شخصیتی، واکنش افراد را نسبت به موقعیت ها و فشارها متمایز می گرداند. شناخت ویژگی های شخصیتی می تواند به ما کمک کند تا پیامدهای مهم زندگی را بشناسیم. بر این اساس پژوهش حاضر نقش صفات شخصیتی در پیش بینی میزان تاب آوری دانشجویان نظامی را بررسی می کند.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع پژوهش های همبستگی بود. نمونه پژوهش شامل 353 نفر از دانشجویان یکی از دانشگاه های نظامی کشور بود که به روش تصادفی ساده انتخاب شده بودند. برای اندازه گیری متغیرهای پژوهش از دو پرسشنامه استفاده شد. پرسشنامه شخصیتی نئو فرم کوتاه 60 سوالی (NEO-FEI) و مقیاس تاب آوری کونور و دیویدسون (CD-RISC). برای تحلیل داده ها، از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیری به روش گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    آزمون فرضیه ها بیان داشت که صفات شخصیتی وظیفه شناسی، برون گرایی و توافق پذیری ارتباط مثبت معنی داری با متغیر تاب آوری نشان دادند. تنها صفت روان رنجورخویی رابطه معکوس و معناداری با تاب آوری داشت و در نهایت صفت گشودگی به تجربه ارتباط معنی داری با متغیر تاب آوری نشان نداد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که عامل شخصیتی وظیفه شناسی قدرتمندترین پیش بینی کننده تاب آوری است و 34% تغییرات تاب آوری را پیش بینی می کند، عامل شخصیت روان رنجورخویی نیز 5%، تغییر پذیری متغیر ملاک یعنی تاب آوری را پیش بینی می کند.
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع از متغیرهای پیش بین دو عامل از صفات شخصیتی، 39% از واریانس تاب آوری را پیش بینی کردند. بنابر این شناخت ویژگی های شخصیتی می تواند میزان تاب آوری افراد در موقعیت های تنش زا را پیش بینی نماید.
    کلیدواژگان: شخصیت، تاب آوری روان شناختی، نظامی
  • روح الله زابلی، سید حسام سیدین*، بایرام نجاتی زرنق، سید امید خلیلی فر صفحات 43-49
    مقدمه
    با بررسی عملکرد بیمارستان می توان ضمن شناخت قوت ها و نقاط بهبود سازمان درک درستی از سازمان و مدیریت بیمارستان کسب نمود. این تحقیق با هدف تحلیل ابعادی عملکردی مدیریت در بیمارستان های نظامی منتخب با استفاده از مدل وایزبورد و شاخص های شش گانه این مدل انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال1392 در 5 بیمارستان منتخب نظامی به انجام رسید. روش جمع آوری داده ها پرسش نامه ساختارمند استانداردی بود که روایی آن از طریق روایی محتوا و پایایی آن نیز از طریق محاسبه با آلفای کرونباخ 88/0 مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش با استفاده از فرمول کوکران با ضریب اطمینان 95% شامل 280 نفر از کارکنان بیمارستان با روش نمونه گیری تصادفی تشکیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مشخص بودن ساختار سازمان با میانگین 27/0± 08/4 بالاترین امتیاز و مشخص بودن ساز و کار های پاداش در سازمان 25/1 ± 98/2 پایین ترین امتیاز را کسب نمودند. وضعیت کلی تمامی ابعاد عملکردی مدیریت در این بیمارستان ها مناسب بوده است. بین ارتباطات درون سازمانی و ساز و کار های پاداش در سازمان (04/0p=) و بین مولفه ساختار سازمانی و ساز و کار پاداش (03/0p=) و بین هماهنگی امور در سازمان و مشخص بودن اهداف سازمان (01/0p=) ارتباط از نظر آماری معنی دار بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    توجه و تمرکز مدیریت عالی سازمان در کنترل و ارزیابی ابعاد عملکردی مدیریت در بیمارستان منجربه بهبود عملکرد سازمان می گردد. ارزیابی محیط داخلی شامل ارزیابی موقعیت یک سازمان، سنجش عملکرد، شناسایی مشکلات و توان بالقوه در بیمارستان های نظامی به دلیل ماهیت عملکردی و تفاوت ماموریتی امری ضروری است.
    کلیدواژگان: ابعاد عملکردی، مدیریت، مدل وایزبورد، بیمارستان
  • کتایون زیاری، کامیاب علیزاده*، محمدعلی رضوانفر صفحات 50-58
    مقدمه
    تجزیه و تحلیل های جامعه شناختی نشانگر این مهم است که بیوتروریسم یکی از تهدیدهای اصلی قرن 21 در جامعه امروزی می باشد. استفاده از سلاح های بیولوژیک نادر و در عین حال دارای سابقه ای طولانی است. به تازگی آنتراکس به عنوان یکی از سلاح های بیولوژیک قدرتمند، مورد توجه بسیاری از کارشناسان می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کلمات کلیدی Bioterrorism، Anthrax و Biological weapon با استفاده از موتورهای جستجوگر اینترنتی Pubmed و Google طی سالهای 1990 تا 2013 جستجو شد.
    یافته ها
    آنتراکس باکتری گرم مثبتی است که قادر به ایجاد انواع سیاه زخم پوستی، استنشاقی و گوارشی می شود. اخیرا نوع چهارمی از آنتراکس پوستی در معتادان تزریقی با عفونت شدید بافت نرم گزارش شده است. آنتراکس پوستی در عین حالی که شایعترین نوع می باشد ولی به علت سیرکلینیکی واضح و شناسایی به موقع عوارض اندکی دارد. آنتراکس استنشاقی بیشترین میزان ناتوانی و مرگ را به دنبال دارد. علائم کلینیکی معمولا در دو مرحله بیان می شود. علائم کلینیکی مشابه در مراحل اولیه بین انواع بیماری گاهی منجر به شناسایی دیررس انواع گوارشی، استنشاقی و تزریقی می شود. بنابراین به محض مشکوک شدن به سیاه زخم تشخیص با رنگ آمیزی گرم و کشف عامل بیماری زا از خون یا بافت های آلوده و به دنبال آن با تست های تاییدی مثل PCR داده می شود. قدم اساسی برای درمان بیماری آنتراکس استفاده از آنتی بیوتیک ها و همچنین آنتی توکسین، کورتیکواستروئید، تهویه مکانیکی و همچنین واکسیناسون به عنوان درمان کمکی می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    پیشرفت در تشخیص، واکسن مناسب، پروفیلاکسی بعد از تماس، کنترل عفونت و آلوده زدایی ابزار اصلی در مهار سلاح های بیولوژیک قدرتمند است. برای حصول اطمینان از پاسخ مناسب سیستم های مراقبتی و بهداشت عمومی، لازم است دولت با ایجاد ذخایر دارویی و بهبود زیرساخت های بهداشت عمومی، گسترش پاسخ در وضعیت های اضطراری را فراهم نماید.
    کلیدواژگان: بهداشت عمومی، بیوتروریسم، سلاح بیولوژیک، سیاه زخم
  • حمید جهانتاب*، حسین درگاهی، رضا صفدری، شهرام توفیقی صفحات 59-66
    مقدمه
    مستندسازی اطلاعات بهداشتی نیروهای مسلح به ویژه در هنگام بحران، برای بهینه سازی مراقبت های بهداشتی ارائه شده و مدیریت فرایند تخلیه مجروحان امری حیاتی می باشد. در این راستا ایجاد و توسعه سامانه های اطلاعاتی به منظور افزایش کارایی، اثربخشی و رضایتمندی مجروحان و نیز ارتقاء کیفیت خدمات بهداشتی ضرورتی انکار ناپذیر است. در این پژوهش مطالعه تطبیقی سامانه اطلاعات طب رزمی کشورهای منتخب با هدف ارائه پیشنهاداتی در جهت بهبود سامانه اطلاعات طب رزمی ایران صورت گرفته است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر که توصیفی-تطبیقی بوده که سامانه اطلاعات طب رزمی کشورهای منتخب را با استفاده از کتب، مقالات، مجلات، پایگاه های اطلاع رسانی سازمان ها و منابع الکترونیکی مورد بررسی قرار داده است.
    یافته ها
    یافته های حاصل از پژوهش نشان می دهد که برخلاف ایران، کشورهای آمریکا، استرالیا و انگلستان دارای پرونده الکترونیک سلامت نظامی و پرونده پزشکی الکترونیک سرپایی مختص به خود بوده و از سیستم های ذخیره،بازیابی و تبادل اطلاعات به منظور پشتیبانی از مستندسازی اطلاعات سلامت کارکنان خود در زمان بحران استفاده می کنند.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس نتایج حاصل، ایجاد و به کارگیری یک پرونده الکترونیک سلامت نظامی که اطلاعات مربوط به مراقبت های اولیه، ثانویه، دندانپزشکی، بازتوانی و... کارکنان نیروهای مسلح کشورمان از زمان استخدام تا بازنشستگی و حتی پس از آن را در یک پایگاه داده واحد جمع آوری نماید امری ضروری بوده و به عنوان بخشی از این پرونده باید مستندسازی وضعیت بهداشتی نیروهای مسلح در زمان بحران و در مناطق عملیاتی نیز به صورت الکترونیکی انجام گیرد.
    کلیدواژگان: سامانه اطلاعات، طب نظامی، مستندسازی
|
  • F. Najafipour *, F. Najafipour Pages 4-9
    Background
    The functional treatments of sprained ankle are widely used and accepted by physicians. However, reviewing the literature was not conclusive regarding the effectiveness of different kinds of functional treatments. The present study was an attempt to compare orthotic taping with ankle bracing in the treatment of sprained ankle at one of the military schools.
    Materials And Methods
    All injured patients with acute sprained ankle received standard treatments (rest, ice, compressive bandage and elevation) at the clinic. After 5-7 days, 150 patients with grade II and III injury were randomly assigned to two different groups: one group was treated with taping and the other one with bracing for 4 weeks. Standard post-injury training was performed for both groups in the same way. Patients’ satisfaction and their skin complications were assessed using a questionnaire and a numerical scale for outcome evaluation. Then, the functioning of the ankle joint was examined using Karlsson’s scoring scale and its range of motion (ROM).
    Results
    Those treated with bracing reported much more comfort and satisfaction than those treated with taping, and skin complications were significantly lower in them (16.4% vs. 51.9%). However, the ankle joint functioning and the perceived pain were the same for both groups.
    Conclusion
    Treatment of sprained ankle with bracing was more eligible from patients’ point of view, but in the case of the functional aspects, both treatments were found to be the same.
    Keywords: Orthotic tape, Brace, Military, Ankle sprain
  • A. Dadarkhah, K. Azema, M. Abedi * Pages 10-17
    Background
    Prevalence determination of musculoskeletal disorders in high risk jobs has a significant role in early diagnosis of these disorders, identification of the related risk factors, and their effective prevention and treatment. The present study was an attempt to determine the prevalence of musculoskeletal disorders among the military hospital nursing staff.
    Materials And Methods
    200 nursing staff working in AJA hospitals (74% female and 26% male; mean age 33.06±7 years) took part in this study by completing the Nordic questionnaire. Also demographic information on participants’ BMI, age, marital status and job experience was collected. Paired samples t-tests were run in order to analyze the data. Descriptive statistics were also used for examining the distribution of musculoskeletal disorders. The relationship between such disorders and participants’ BMI, age, and job experiences was also checked.
    Results
    According to the results, the musculoskeletal disorders in nurses were: low back pain (LBP) 47.8%, neck pain 45.8%, knee pain 43.8%, shoulder pain 43/8%, back pain 37.3%, foot pain 29.4%, wrist pain 22.4%, hip pain 15.9%, and elbow pain 14.4%. The prevalence of leg pain significantly increased as body mass index (BMI) and age (p<0.05) increased. Also pain in shoulder, back, elbow, wrist, hip, and knee increased as participants’ job experience increased (p<0.05). The prevalence of low back pain and wrist pain in married staff was more than single ones (p<0.05).
    Conclusion
    The results showed that the most common areas of musculoskeletal pain in military nursing staff were the low back, neck, knee and shoulder. It is suggests that avoiding exposure to risk factors and using protective methods be used in order to prevent such disorders.
    Keywords: Musculoskeletal disease, Nurse, Prevalence
  • P. Dabaghi, A. Taghva, K. Minashiri * Pages 18-26
    Background
    Human resources play an important role in the success or failure of an organization, and the society’s development largely depends on improving its human resources. Job satisfaction and employees’ psychological empowerment are two concepts in line with the development of human resources. In this regard, we aimed to investigate the relationship between psychological empowerment and job satisfaction in the military forces.
    Materials And Methods
    Totally, 300 armed force personnel (Sepah, Army, and Police) were selected using convenience sampling method, and the standardized questionnaires of job satisfaction (Job Descriptive Index: JDI) and psychological empowerment (Spreitzer) were used for data collection. Descriptive statistics as well as Pearson’s correlation and stepwise regression analysis were run using SPSS 16 for data analysis.
    Results
    The results showed that job satisfaction and psychological empowerment had a significant positive relationship (p=0.001). Also stepwise regression analysis showed that total psychological empowerment was the first and most important variable for predicting job satisfaction among the predictor variables, explaining %78 of the criterion variance. The variables of Influence, Competence, and Meaningfulness were respectively entered into the equation and were observed to explain 82%, 83%, and 81% of the criterion variance, respectively.
    Conclusion
    It was observed that higher psychological empowerment was associated with higher levels of job satisfaction among armed force personnel.
    Keywords: Job Satisfactions, Empowerment, Psychology, Armed forces personnel
  • Z. Jahanbakhsh, A. Nezami Asl * Pages 27-34
    Background
    Seminars and congresses provide an academic atmosphere to present unpublished data and new scientific achievements. In this regard, assessing the quality of such academic events can play an important role in developing their scientific values and identifying their weaknesses.
    Materials And Methods
    In this descriptive, cross-sectional study, the abstracts of the two recently held aerospace and submarine medicine congresses were evaluated. Descriptive statistics were used for data analysis.
    Results
    Results showed that the majority of the presented articles (about 90%) were review articles and only about 10% of contributors had submitted original research studies. In addition, the affiliation of the corresponding author in most articles was AJA University of Medical Sciences (64% and 86.7% in the first and the second congress, respectively). Toxicity and occupational medicine were the most frequent subjects (40% and 28.2%, respectively).
    Conclusion
    The results indicated that the quality of abstracts presented in both congresses was not satisfactory. It seems necessary to find a proper strategy to improve the scientific and research quality of such events in future.
    Keywords: Abstracts, Aerospace, submarine medicine, Congress
  • S. Nodjoumi *, H. Bahrami Pages 35-42
    Background
    This study aimed to assess the role of personality traits (five major factors of personality) to predict military students’ resilience level.
    Materials And Methods
    353 randomly selected students studying at a military university in Iran took part in this correlational study. Two questionnaires were used to collect data on the research variables: NEO Five-Factor Inventory (NEO-FFI) with 60 items and Connor–Davidson Resilience Scale (CD-RISC). Pearson correlation coefficient and multiple regression analysis were run using stepwise method.
    Results
    It was observed that such personality traits as Conscientiousness, Extraversion and Agreeableness were positively and significantly related with Resilience in participants. Only Neuroticism had a significant inverse relation with Resilience, with Openness to experience showing no significant relationship with Resilience. Regression analysis showed that Conscientiousness was the most powerful factor in predicting Resilience. It could predict 34% of the change in Resilience. Also Neuroticism could explain 5% of the variance in the standard variable (i.e. resilience).
    Conclusion
    Totally, two predictor variables could explain 39% of the variance in resilience. Given the results, understanding the personality characteristics can help predict individuals’ resilience in stressful situations.
    Keywords: Personality, Psychological resilience, Military
  • R. Zaboli_S. H Seyed *_B. Nejati Zarnaqi_S. O Khalilifar Pages 43-49
    Introduction
    Reviewing hospital performance not only can identify the strengths of that organization but can also improve our understanding of hospital management. This study aimed to analyze the functional aspects of hospital management in selected military hospitals using Weisbord's six-box model.
    Material And Methods
    The present study, which was a descriptive and analytical one, was carried out in 5 selected military hospitals in 2013. Data collection was done using a standardized questionnaire whose validity and reliability had already been confirmed (α =%88). 280 randomly selected employees, determined using Cochran’s formula, took part in this study.
    Results
    The results showed that having a clear organizational structure with a mean of 4.08±0.27 achieved the highest score while having a clear rewarding mechanism with a mean of 2.98±1.25 received the lowest rating in the Weisbord's six-box model. Generally, the functional aspects of management in the studied hospitals were acceptable. Significant relationships were observed between the inter-organizational communication and the organization's rewarding mechanism (p=0.04), the organizational structure index and the rewarding mechanism (p=0.03), and the existing job coordination and having pre-specified organizational goals (p=0.01).
    Conclusion
    The focus of the senior management team on the functional aspects of management in hospitals can improve their performance. Due to the significance and diversity of military hospital performance and missions, the assessment of the organization’s internal environment, present conditions, and performance as well as the identification of its problems and potentials seem to be quite necessary.
    Keywords: Management, Wiesbord's Model, Hospitals
  • K. Ziari, K. Alizadeh *, Ma Rezvanfar Pages 50-58
    Background
    According to the sociological analyses, in today’s societies, terrorism is one of the dire threats of the 21st century. The use of biological weapons, while rare, has a long history. Recently, the use of anthrax has been considered as one of the most dangerous biological threats.
    Materials And Methods
    This study was carried out by searching ‘bioterrorism,’ ‘anthrax,’ and ‘biological weapon’ as keywords in Google and PubMed data bases from 1990 to 2013.
    Results
    Anthrax, a gram-positive bacterium, has typically been associated with three forms: cutaneous, gastrointestinal, and inhalational infection. Currently a fourth disease form has been reported (i.e. injectional anthrax) which is characterized by severe soft tissue infection and is prevalent among injection drug users. While cutaneous anthrax is the most common form of disease, vivid clinical scenarios and well-timed diagnosis can provide satisfactory outcome. Inhalational anthrax is the most fatal type of the disease. However, due to the similarity of the symptoms among patients with gastrointestinal, inhalational or injectional anthrax, they may have advanced infection at presentation. Once anthrax is suspected, the diagnosis can usually be made with gram staining and blood or tissue culturing followed by confirmatory testing (e.g. PCR). Although antibiotics are the mainstay of anthrax treatment, use of adjunctive therapies such as anthrax toxin antagonist, corticosteroids, mechanical ventilation and vaccination should be taken into consideration as well.
    Conclusion
    Progress in detection, suitable vaccines, post exposure prophylaxis, infection control and decontamination are serious tools in fighting against the most powerful biological weapons. To assure that the public health and health care systems can respond to emergencies, the governments should provide medication stockpiles and improve the public health infrastructures in order to strengthen the emergency response system.
    Keywords: Public health, Bioterrorism, Biological warfare agents, Anthrax
  • H. Jahantab *, H. Dargahi, R. Safdari, Sh Tofighi Pages 59-66
    Background
    Documentation of the armed forces’ health information especially during the crises is essential to optimize health care delivery and management of wounded soldiers’ evacuating process. In this regard, developing the documentation systems in order to increase functionality, efficiency, and veterans’ satisfaction as well as the quality of the care is an undeniable necessity. In this research, a comparative study has been conducted on selected countries to provide recommendations for the improvement of Iran's military medical documentation systems.
    Materials And Methods
    The present study was a descriptive-comparative study aimed to assess military medical documentation systems in selected countries using books, articles, journals, and electronic resources of information.
    Results
    Findings indicated that the USA, Australia and the UK, in contrast with Iran, have their own specific military inpatient and outpatient electronic health records, and they use classification, storage, retrieval, and transmission information systems in order to support the documentation of armed forces’ health data in times of disasters.
    Conclusion
    Based on the obtained results, implementation of a military electronic health record which collects all the primary, secondary, dentistry, rehabilitation, and other healthcare data of our country’s armed forces from recruitment to retirement is necessary. Also as part of this record, electronic documentation of the armed forces’ health information in times of crises and in operational areas must be conducted.
    Keywords: Information system, Military medicine, Documentation