فهرست مطالب

ابن سینا - سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 49، زمستان 1393)

فصلنامه ابن سینا
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 49، زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیرا قوی، منیره اسدی، مهدی سهرابی، مصطفی رحیمی *، نورالدین کریمی، حمیدرضا طاهری صفحات 4-11
    مقدمه
    سیستم حس پیکری نقشی مهم در کنترل تعادل دارد و کاهش ناشی از افزایش سن در عملکرد سیستم حس پیکری نقش مهمی در زمین خوردن سالمندان دارد. تمرینات ویبریشن کل بدن و حس پیکری می توانند با تحریک گیرنده های حس عمقی در بهبود تعادل نقش مهمی داشته باشند. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات ویبریشن کل بدن و حس پیکری بر تعادل مردان سالمند سالم انجام گرفته است.
    روش بررسی
    30 نفرمرد سالمند سالم (80-60 ساله) ساکن شهر مشهد انتخاب و به صورت تصادفی به سه گروه تمرین ویبریشن کل بدن (10n=)، تمرین حس پیکری (10n=) و کنترل (10n=) تقسیم شدند. گروه های تمرین ویبریشن کل بدن و تمرین حس پیکری، تمرینات بهبود تعادل را به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته انجام دادند. گروه تمرین ویبریشن بر اساس اصل اضافه بار با فرکانس 35-30 هرتز و دامنه 8-5 میلی متر به تمرین پرداختند. گروه حس پیکری نیز مطابق با اصل اضافه بار تمرینات بهبود الگوی راه رفتن را روی سطح طرح دار در هر جلسه انجام دادند. گروه کنترل در هیچ برنامه تمرینی شرکت نکردند و فقط زندگی عادی و روزمره خود را داشتند. تعادل آزمودنی ها با آزمون محدوده ثباتی پویا دستگاه بایودکس مورد ارزیابی قرار گرفت. از آزمون های تی همبسته، واریانس یک سویه و آزمون تعقیبی توکی به منظور تجزیه و تحلیل درون گروهی و بین گروهی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین عملکرد گروه ها تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0p=). آزمون تعقیبی نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل، تمرین ویبریشن کل بدن (014/0p=) و تمرین حس پیکری (001/0p=) باعث بهبود تعادل آزمودنی ها شد. همچنین نتایج درون گروهی بیانگر این بود که تمرین ویبریشن کل بدن (025/0p=) و تمرین حس پیکری (001/0p=) به مدت 8 هفته باعث بهبود تعادل شد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این پژوهش، تمرین ویبریشن کل بدن و تمرین حس پیکری بر تعادل مردان سالمند موثر است و نوسان قامت آنها را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: ویبریشن، تمرین، تعادل، سالمند
  • احمد مزرعه، محمدرضا کردی، نسیم علیمرادی، امیر امینی * صفحات 12-19
    مقدمه
    اخیرا عوامل خطرزای جدیدی برای بیماری های قلبی – عروقی شناخته شده است که شامل سطوح هموسیستئین و پروتئین واکنشی C خون می باشد. با توجه به عدم اجماع کلی از نقش ورزش بر سطوح هموسیستئین پلاسما، در این مطالعه، اثر یک جلسه تمرین شنای استقامتی بر سطوح هموسیستئین پلاسما و شاخص آتروژنیک موش های صحرایی بررسی شد.
    روش بررسی
    تعداد 14 سر موش نر صحرایی ویستار با محدوده وزنی 20±180 گرم به طور تصادفی و همسان از لحاظ وزن به دو گروه تجربی (7n=) و کنترل (7n=) تقسیم شدند. موش های گروه تجربی در پروتکل شنای استقامتی که شامل تمرین شنا به مدت 60 دقیقه بود، شرکت داده شدند. جلسات آشنایی حیوانات با تمرین شنا در طی 2 هفته اول انجام شد به نحوی که در طی این جلسات، مدت و شدت تمرین به تدریج افزایش یافت تا زمانی که موش ها توانستند با تحمل اضافه بار 5% وزن خودشان، 60 دقیقه شنا کنند. خون گیری 24 ساعت بعد از انجام پروتکل فعالیت اصلی از موش های بی هوش به طور مستقیم از قلب و تا حداکثر مقدار ممکن صورت گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تی مستقل و تی وابسته استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که در متغیر هموسیستئین بین دو گروه کنترل و تجربی تفاوت معناداری وجود دارد (05/0p<) اما در متغیرهای کلسترول تام و HDL بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع یافته های مطالعه حاضر نشان می دهد، یک جلسه تمرین شنای استقامتی طولانی مدت و با شدت کم می تواند تاثیر معناداری بر کاهش هموسیستئین و در نتیجه کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی داشته باشد.
    کلیدواژگان: هموسیستئین، کلسترول HDL، کلسترول، تمرین استقامتی، شنا
  • حسین دست بر حق، فریبرز هوانلو، حمید اقا علی نژاد، بهزاد بازگیر صفحات 20-25
    مقدمه
    دستگاه ایمنی تحت تاثیر عوامل مختلفی مثل فعالیت بدنی قرار می گیرد. هدف تحقیق حاضر بررسی اثرات تمرین تناوبی شدید در شرایط هایپوکسی و نورموکسی بر سایتوکاین های پیش التهابی(IL-6،TNF-α،IL-1β) در پاسخ به فعالیت وامانده ساز بود.
    روش بررسی
    16مرد فعال (سن 94/2±27/23 سال) به طور تصادفی به دو گروه فعالیت در شرایط هایپوکسی (14%: O2) و نورموکسی (21%: O2) تقسیم شدند. بار کار بیشینه (Wmax) پیش از تمرینات برای تمای افراد مشخص شد. افراد قبل و پس از اتمام تمرینات، آزمون وامانده ساز مشابهی را انجام دادند که نمونه های خونی قبل و بلافاصله بعد از آزمون وامانده ساز گرفته شد. پروتکل تمرینی شامل 40 دقیقه تمرین، هر هفته 6 روز، در 2 هفته متوالی بود که شامل 5 دقیقه گرم کردن، 10 مرحله 3 دقیقه ای رکاب زدن (یک دقیقه با شدت 85%-80%Wmax و دو دقیقه با شدت 50% Wmax) و 5 دقیقه سرد کردن بود. گروه اول تمرینات خود را در شرایط هایپوکسی و گروه دوم تمرینات خود را در شرایط نورموکسی انجام دادند. در این تحقیق از روش آماری تحلیل واریانس تکراری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد تمرین در شرایط هایپوکسی موجب افزایش معنی دار در میزان IL-6 (002/0 (p=نسبت به شرایط نورموکسی شد اما تفاوت معنی داری در میزان IL-1β (078/0p=) و TNF-α (72/0p=) دیده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج تحقیق تمرین تناوبی شدید در شرایط هایپوکسی می تواند سبب تعدیل سایتوکاین ها و افزایش سطوح IL-6 شود.
    کلیدواژگان: ورزش، هایپوکسی، سایتوکاین ها، بار کاری
  • رسول اسلامی، فرنوش خواجوی راد، وحید ولی پور ده نو * صفحات 26-32
    مقدمه
    پژوهشگران، مربیان و ورزشکاران دائما در جستجوی موثرترین و کاراترین روش ها به منظور افزایش اجرای ورزشی هستند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر دو شیوه تمرین قدرتی با فواصل استراحتی متفاوت بر قدرت و توان عضلانی و سطح لاکتات خون بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش 16 آزمودنی دختر به صورت داوطلبانه انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تمرین مقاومتی با فاصله استراحت ثابت (8 آزمودنی، سن: 74/3 ± 23 سال؛ قد: 15/2 ± 20/164سانتی متر و وزن: 57/4 ± 80/64 کیلوگرم) و تمرین مقاومتی با فاصله استراحت فزاینده (8 آزمودنی، سن: 92/2± 22 سال؛ قد: 47/6 ± 32/166 سانتی متر و وزن: 57/3 ±60/67 کیلوگرم) تقسیم شدند. آزمودنی ها 3 روز در هفته و به مدت 6 هفته تمرین مقاومتی را انجام دادند. برای اندازه گیری قدرت و توان عضلانی به ترتیب از آزمون های یک تکرار بیشینه پرس سینه و پرتاب توپ پزشکی (5 کیلوگرم) و برای اندازه گیری میزان لاکتات خون از روش الایزا استفاده شد. برای مقایسه میانگین ها از آزمون های تی زوجی و تی مستقل و نیز آنالیز کوواریانس استفاده شد. کلیه تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS و در سطح معناداری 05/0=α انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد قدرت و توان عضلانی و غلظت لاکتات خون در هر دو گروه به طور معناداری (05/0p<) افزایش یافت. با این حال، بین دو شیوه استراحتی تنها برای توان عضلانی تفاوت مشاهده شد (049/0p=).
    بحث و نتیجه گیری
    در مجموع، دو شیوه تمرین مقاومتی با دوره استراحت متفاوت اختلاف معنی داری را برای قدرت و لاکتات خون به دنبال نداشت. این عدم تفاوت در دو شیوه استراحتی را شاید بتوان به یکسان بودن میانگین دوره استراحتی و کوتاه بودن دوره تمرین نسبت داد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، قدرت عضلانی، توان، لاکتات
  • محمد اسلام دوست، بهزاد بازگیر، الیاس کوثری، علیرضا رحیمی، امیر سرشین، سعید نقیبی صفحات 33-38
    مقدمه
    مصرف مکمل های ورزشی صرف نظر از وجود مدارک مستدل علمی در اثر بخش بودن آنها بر عملکرد ورزشی در بین ورزشکاران جوان رواج یافته است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر هفت روز مصرف دوز های مختلف بتاآلانین بر سطوح لاکتات خون پس از فعالیت بیشینه بود.
    روش بررسی
    به همین منظور تعداد 24 نفر مرد دانشجوی داوطلب انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه 8 نفره، (گروه اول: دوز مصرفی روزانه 2/3 گرم؛ گروه دوم: دوز مصرفی روزانه 8/4 گرم؛ و گروه سوم: دوز مصرفی روزانه 4/6 گرم) تقسیم شدند. آزمودنی ها دو نوبت آزمون وینگیت را قبل (پیش آزمون) و دو روز بعد (پس آزمون) از اتمام دوره هفت روزه مکمل گیری بتاآلانین انجام دادند. برای اندازه گیری لاکتات پلاسما 6 سی سی خون در دو نوبت قبل و شش دقیقه پس از هر نوبت آزمون وینگیت از ورید مدیان گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی زوجی و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در سطح 05/0 =α انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد هفت روز مصرف مکمل بتاآلانین برمقدار لاکتات خون در هیچکدام از گروه ها تاثیر معناداری ندارد (05/0 p>).
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش به نظر می رسد مکمل گیری کوتاه مدت بتاآلانین اثر معنی داری بر میزان لاکتات خون پس از فعالیت های کوتاه مدت شدید ندارد. مطالعات علمی بیشتری با میزان کلی مکمل گیری بالا و همچنین تمرینات با مدت زمان و شدت متفاوت برای روشن شدن اثر این مکمل بر میزان لاکتات خون لازم است انجام گردد.
    کلیدواژگان: ورزش، مکمل غذایی، بتاآلانین، ورزشکار، لاکتات
  • عبدالرضا کاظمی *، رضا میزانی صفحات 39-46
    مقدمه
    تمرینات موازی شکلی از تمرینات ورزشی هستند که به صورت انجام همزمان دو نوع تمرین استقامتی و قدرتی یا برعکس صورت می گیرند. هدف از پژوهش حاضر بررسی سطوح پلاسمایی مایونکتین، شاخص مقاومت به انسولین و عملکرد جسمانی زنان سالمند بود.
    روش بررسی
    40 زن سالمند با دامنه سنی 55-70 ساله که هیچ گونه سابقه بیماری نداشتند، به طور تصادفی به چهار گروه: تمرین استقامتی- قدرتی، (تعداد= 9)، قدرتی- استقامتی، (تعداد= 10)، استقامتی- قدرتی تناوبی(تعداد= 12) و گروه کنترل(تعداد= 9) تقسیم شدند. توده ی بدنی، قد، شاخص توده بدن، نسبت دور کمر به دور باسن و سطوحی سرمی مایونکتین، گلوکز و انسولین قبل و پس از برنامه تمرین اندازه گیری شد. گروه های تمرینی در یک برنامه تمرین 8 هفته ای برای سه جلسه در هفته و هر جلسه 60 دقیقه شرکت کردند. جهت تجزیه و تحلیل اختلاف داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    اختلاف معناداری بین گروه های تمرین موازی با گروه کنترل در مقادیر سطح مایونکتین پلاسما (54/0=p)و سطح انسولین پلاسما (37/0 =p) مشاهده نشد، اما اختلاف معنی داری در مقادیر توده ی بدنی (02/0=p)، شاخص توده بدنی (03/0 =p)، سطح گلوکز ناشتا (001/0 =p) و مقاومت به انسولین (028/0 =p) مشاهده شد. اختلافی بین مقادیر فوق در گروه های تجربی مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    زنان سالمند می توانند از مزایای حاصل از تمرینات موازی با هر آرایشی استفاده کنند و از مزایای آن استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: مایونکیتن، ورزش، سالمند
  • بهزاد بازگیر *، علیرضا عسگری صفحات 47-63
    سلول های ماهواره ای جمعیتی از سلول های بنیادی عضله اسکلتی هستند که مشابه دیگر سلول های بنیادی قابلیت خودنوسازی و تمایز نیافته بودن را دارند و اخیرا بخاطر توانایی مشارکت در حفظ، بازسازی و هایپرتروفی توده ی عضلانی به عنوان ابزاری برای سلول درمانی مورد توجه قرار گرفته اند. محرک های مهم فیزولوژیک فعال سازی سلول های ماهواره ای شامل: آسیب عضلات اسکلتی، ورزش، تحریک الکتریکی و کشش می باشند. سلول های ماهواره ای پس از فعال شدن می توانند یکی از دو سرنوشت تکثیر و تمایز نهایی و مشارکت در بازسازی و هایپرتروفی عضلانی و یا خودنوسازی را دنبال کنند. این مقاله مروری سعی دارد مودالیته های مختلف ورزشی را به عنوان یکی از روش های طبیعی و نرمال فعال سازی سلول های ماهواره ای و همچنین مشارکت این سلول ها در بازسازی و هایپرتروفی عضلانی را بررسی نموده و دیدگاه ها، نظریات پیش رو در این حیطه و در پایان مطالعات انجام شده بر سلول های ماهواره ای تاکنون در ایران را مرور کند.
    کلیدواژگان: سلول?های ماهواره?ای عضلات اسکلتی، ورزش، عضله، بازسازی، هایپرتروفی
  • ابوالفضل شکیبایی، مصطفی رحیمی، بهزاد بازگیر، علیرضا عسگری * صفحات 64-79
    مقدمه
    آمادگی جسمانی برای نیروهای نظامی و انتظامی یک اولویت و تضمین کننده ی دستیابی به همه ی اهداف ماموریت است. بررسی منتقدانه ی مطالعات ملی در این زمینه می تواند نقاط قوت و ضعف نیروها را آشکار ساخته و مدرکی برای برجسته نمودن نیاز تغییر رویکرد در حیطه پایش آمادگی جسمانی نیروهای نظامی و انتظامی باشد.
    روش بررسی
    کلیه منابع در دسترس با استفاده از کلمات کلیدی مناسب در این مقاله مروری آورده شده است. اکثریت منابع به زبان فارسی بودند و تنها معدودی از آنها به زبان انگلیسی منتشر شده بودند.
    یافته ها
    از زمان انجام اولین مطالعه پژوهشی روی برخی شاخص های آمادگی جسمانی در بسیجیان 25 سال می گذرد. آن گزارش دلالت بر عدم آمادگی نیروهای نظامی مورد بررسی داشت. مطالعاتی که در این مقاله مروری مورد بررسی قرار گرفته اند، نشان می دهند هنوز نیز به اصول پژوهش توجه کافی نمی شود و این موضوع باعث شده که نتیجه گیری از اطلاعات به دست آمده را ناممکن نماید. در اکثر گزارشات در دسترس، ارائه ی میانگین و دسته بندی اطلاعات از وضع موجود (از آزمون هایی که سالیانه به منظور ارتقا از نیروها تهیه می شوند) به عنوان نرم آمادگی جسمانی در سطح ملی معرفی شده است.
    بحث و نتیجه گیری
    نیاز به طراحی و انجام مطالعات چند مرکزه برای تعیین واقعی شاخص های آمادگی جسمانی بومی، بیش از پیش، حس می شود. این مرور اشاره به ضرورت تاسیس دفاتر پژوهشی در مراکز نظامی و تقویت بنیه پژوهشی این دفاتر با متخصصین آگاه و توانمند دارد. همچنین به منظور برطرف نمودن کاستی های فعلی، تاسیس یک موسسه تحقیقاتی در بالای هرم تشکیلات نیروهای مسلح، برای پایش آمادگی جسمانی، بازنگری نوبه ای آزمون ها و تجدیدنظر در دستورالعمل ها و وضع جدید آنها، منطبق با نیازهای رسته ای و ماموریت ها، پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، پرسنل نظامی، ایران
|
  • S. Khavi, M. Asadi, M. Sohrabi, M. Rahimi *, N. Karimi Pages 4-11
    Background
    The somatosensory system plays an important role in balance control and its age-related declines have been implicated in falls incidence. By stimulation of proprioceptive receptors, whole body vibration (WBV) and somatosensory (textured-surface) training can play an important role in improving balance. The aim of this study was to examine the effect of WBV and somatosensory training on the balance of healthy elderly men.
    Materials And Methods
    The study population included 30 healthy men 60 to 80-year old resident in Mashhad city. They were randomly assigned into three groups: WBV training (n=10), somatosensory training (n=10), and control (n=10). The experimental groups practiced their specific protocols for 8 weeks, 3 sessions a week. The vibration group practiced based on the overload principle with the intensity of vibration frequencies of 30–35 Hz with 5-8 mm amplitude. The somatosensory group practiced walking patterns on the textured surface. The balance of the participants was assessed using the limit of stability of the BIODEX device. Dependent t-test, ANOVA and Tukey post-hoc test were applied in order to investigate intra- and inter-group analyses, respectively.
    Results
    Result showed that there was a significant difference between groups (p=0.001). Tukey test disclosed that in comparison of control group, WBV training (p=0.014) and somatosensory training (p=0.001) improved balance. Moreover, there was a significant difference between the pre- and post-test results of the WBV training (p=0.025) and somatosensory training (p=0.001) groups.
    Conclusion
    Based on these results, eight weeks of WBV and somatosensory training improved balance and reduced their postural sway of male elderly.
    Keywords: Vibration, Training, Postural Balance, Elderly
  • A. Mazrae, M. Kordi, N. Alimoradi, A. Amini Pages 12-19
    Background
    Recently, new risk factors for cardiovascular disease are known that include homocysteine levels and C-reactive protein. Due to lack of consensus on the role of exercise on plasma homocysteine levels, in this study, the effect of one session endurance swimming training on plasma levels of homocysteine and atherogenic index of rats were measured.
    Materials And Methods
    Totally, 14 male Wistar rats with weight range of 180 ± 20 g were randomly and matched by weight assigned to experimental (n=7) and control (n=7) groups. Experimental group participated in endurance swimming training protocol for 60 minutes. During the first two weeks familiarity of animals with the practice sessions was done in a way that during these meetings, duration and intensity exercise increased gradually until the rats could swim with overload (5% of their weight) for 60 minutes. Blood samples were collected 24 hours after the main activity of protocol from unconscious mice directly from the heart and with the maximum possible amount. Independent t-test and paired t-test were used for data analysis.
    Results
    The results of the study showed that there was a significant difference in homocysteine levels between two groups (p<0.05). However, there was no difference in HDL and total cholesterol between two groups.
    Conclusion
    The findings of present study showed that one session of long-term endurance swimming with low intensity can significantly impact on reducing homocysteine levels which can result in decreasing the risk of cardiovascular disease.
    Keywords: Homocysteine, HDL Cholesterol, Cholesterol, Physical Endurances, Swimming
  • H. Dats Bar Hagh, F. Hovanloo, H. Agha Ali Nejhad, Behzad Bazgir Pages 20-25
    Background
    The immune system is influenced by many factors such as physical activity. The aim of this study was to examine the effects of intermittent severe exercise in hypoxia and normoxia on proinflammatory cytokines (IL-6, TNF-α, IL-1β) in response to exhaustive exercise.
    Materials And Methods
    Totally, 16 male active (age 23.27±2.94years) were randomly divided into two groups: activity in hypoxic conditions (%14O2) and normoxia (%21O2). Maximum workload (Wmax) was determined before training for all participants. The same exhaustive tests were carried out before and after the exercise, which blood samples were taken before and immediately after exhaustive tests. The training protocol consisted of 40min of exercise, 6 days per week, for 2 weeks, which included a 5min warm up, 10 steps of 3min pedaling (one minute with an intensity of 80-85% Wmax, and two minutes at 50% Wmax), and 5min cool down. The first group training was performed in in hypoxic conditions and the second group was in noemoxia. For data analysis repeated-measures analysis of variance was used.
    Results
    The results showed that exercise in hypoxic conditions resulted in a significant increase in IL-6 (p=0.002) than of the normoxia, but no significant difference in the IL-1β (p=0.078) and TNF-α (p=0.072) was observed.
    Conclusion
    Based on the results of the present study, periodic extreme exercise in hypoxic conditions could modify cytokines and increase the levels of IL-6.
    Keywords: Exercises, Hypoxia, Cytokines, Work load
  • R. Eslami, F. Khajavi Rad, V. Valipour Dehnou Pages 26-32
    Background
    Researchers, coaches and athletes are constantly looking for the most effective and efficient ways to enhance athletic performance. The aim of this study was to investigate the response effects of two resistance training methods with different rest intervals on muscular strength and power and blood lactate level.
    Materials And Methods
    Sixteen healthy female volunteers were divided randomly into two groups: constant rest intervals group (n=8, age:23±3.74years, height:164.20±2.15cm, weight:64.80±4.57Kg) and increasing rest intervals group (n=8, age:22±2.92years, height:166.40±6.47cm, weight:67.60±3.57Kg). Resistance training was performed three days per week for six weeks. For strength and power measurements, 1RM and throwing medicine ball (5Kg) tests were used, respectively. Blood lactate level was measure through ELISA. ANCOVA, paired-samples t-test and independent-samples t-test were used to identify any statistical differences. SPSS software was used for data analysis and a p≤0.05 was considered significant.
    Results
    Data was show that both resistance training methods caused a significant increase in muscular strength and power and blood lactate concentration (p<0.05). However, difference between two methods was seen only for muscular power (p=0.049).
    Conclusion
    The results showed that two resistance training methods with different rest intervals have no different effects on muscular strength and blood lactate alteration. It may be as a result of same mean time of rest and short training period.
    Keywords: Resistance Training, Muscle Strength, Power, Lactate
  • M. Eslamdoust, B. Bazgir, E. Kousary, A. Raheimei, Amir Sarshin, Saeid Naghibie Pages 33-38
    Background
    Dietary Supplements consumption among young athlete widely prevails regardless of well documented scientific proof of their effectiveness in improving exercise performance. The purpose of this study was to determine the effects of seven days β-alanine (BA) different doses supplementation on blood lactate concentration after maximal exercise.
    Materials And Methods
    Twenty four male students selected from volunteers and randomly divided into three groups of BA supplementation (1: 3.2 gr/d; 2: 4.8 gr/d; and 3: 6.4 gr/d). Participants performed two Wingate test: before and after seven days supplementation (pre- and post-test). Blood samples (6cc) were taken before and after 6min of each Wingate test from median vein for blood lactate measurement. All three groups ingested BA supplement for seven days and stop it 48 hours before post-test. Significant change of blood lactate levels were assessed between and within three groups with one way analysis of variance (one way- ANOVA), and paired t-test (p≤0.05).
    Results
    Results showed non-significant changes in blood lactate levels after seven days of different doses BA supplementation (p>0.05).
    Conclusion
    Based on our finding, it seems that short term BA supplementation did not affect blood lactate accumulation following short term maximal exercise test. Further scientific research with higher BA supplementation and longer lasting exercise with different intensity needed for clarification the effects of BA on blood lactate levels.
    Keywords: Exercise, Dietary Supplements, beta, Alanine, Athletes, Lactates
  • Ar Kazemi, R. Mizani Pages 39-46
    Background
    Concurrent trainings are a form of exercise conducting two kinds of endurance and resistance training together. The aim of this study was to investigate the comparison of different order of concurrent training on plasma Myonectin levels, insulin resistance index (HOMA) and anthropometric characteristics of elderly women.
    Materials And Methods
    Forty women with 55-70 year old with no particular illnesses, were divided randomly into four groups: endurance-resistance, (n=9), resistance-endurance (n=10), interval resistance-endurance (n=12) training, and control group (n=9). Height, weight, BMI, WHR and serum levels of myonectin, glucose, and insulin were measured and recorded before and after performing protocol. Experimental groups participated in concurrent training for eight weeks, three sessions every week, 60min in every session. Univariate (covariance) test was used for analyzing of data.
    Results
    There were no significant differences between experimental groups with control group in Myonectin (p=0.534) and insulin (p=0.37). But, there were significant differences in body mass (p=0.02), BMI (p=0.03), fasting glucose (p=0.001) and HOMA (p=0.028). Significant differences were not seen between experimental groups.
    Conclusion
    Older women can take advantage from concurrent training with any orders of them.
    Keywords: Myonectin Protein, human, Exercise, Elderly
  • B. Bazgir, A. Asgari Pages 47-63
    Satellite cells (SCs) are skeletal muscle stem cells and due to their stemness properties capable of self -renewal and differentiating into mature muscle fibers. They therefore have the capacity to contribute to the maintenance, regeneration, and hypertrophy of muscle mass, and be a potential player in the growing field of interventions, the so-called cell therapy, when it comes to restore function in traumatic injuries, debilitating diseases such as myopathies and even age-related attenuation of muscle force. Essentially, physiologic activation of SCs residing in skeletal muscle happens through stretch, exercise, injury and even electrical stimulation. Once activated, SCs undertake two fates: either self-renewal to prevent its own depletion or progress through proliferation, differentiation and terminally playing a major role in muscle regeneration and hypertrophy. This review attempts to focus upon different modalities of exercise (e.g., endurance, resistance, etc.), as natural and normal routes of muscle regeneration and hypertrophy. Moreover, potential application of SCs in cell therapy and skeletal muscle substitute is another domain where this review will shed light into. Finally, published relevant researches carried out in Iran will be spotlighted aiming to depict the current national status in this very discipline of thought.
    Keywords: Skeletal Muscle Satellite Cells, Exercise, Muscle, Regeneration, Hypertrophy
  • A. Shakibaee, M. Rahimi, B. Bazgir, Ar Asgari Pages 64-79
    Background
    Military and police forces look into physical and other fitness indices as a priority issue to be fit ensures safe and complete accomplishment of missions. A critical survey in national studies published in this regard can unveil strength and weaknesses of forces and may stand as an underpinning need to revolutionize the act of monitoring the basic levels of readiness of the forces.
    Materials And Methods
    All papers accessible when searched with appropriate keywords were recruited for this critical review. Most articles were in Persian and only a few were written in English.
    Results
    A quarter of a century has passes since the publication of the first systemic but limited investigation in the field, which gave the evidence of unfitness in those volunteers enlisted as non-commissioned forces of Basij. Studies covered in present review prove that little or no attention has been paid to the main worries of the research principles and this is the very reason that makes any draw of conclusion nearly impossible. Averaging and grouping of the yearly-collected data, mainly carried out for rank promotion, is unjustifiably claimed to bear the national physical fitness criteria (and scores). In addition, this review is targeting to highlight the critical necessity of investment on research offices in main military forces as headquarters of eligible experienced and academically-oriented conductors of research and collectors of data.
    Conclusion
    Moreover, a thorough and multi-centered, multi-faceted study is to be designed carefully to develop domestic physical fitness test criteria and scores based on national needs and priori. To overcome the current shortcomings, establishment of a school whose primary vision and missions are to screen, monitor, quantify and revise the physical fitness for different ranks within the whole spectrum of Iranian military and police forces is strongly recommended.
    Keywords: Physical Fitness, Military Personnel, Iran