فهرست مطالب

فصلنامه ابن سینا
سال بیستم شماره 3 (پیاپی 64، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/04
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فروغ فولادی ، محمدرضا اسد، محمد فشی صفحات 4-11
    مقدمه
    تروپونین قلبی I (cTnI) و T (cTnT) پروتئین های تنظیمی هستند که بخشی از دستگاه انقباضی سلول های قلبی را تشکیل داده و ابزار حساس و ویژه ای برای شناخت نکروز سلول های قلبی هستند. هدف از این تحقیق، تعیین تاثیر هشت هفته تمرین تداومی و تناوبی شدید بر بیان ژن cTnT و cTnI در بافت قلب موش های صحرایی نر ویستار بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 18 سر موش آزمایشگاهی نژاد ویستار با میانگین وزن بدن 12±263 گرم به مدت هشت هفته در قالب سه گروه کنترل، تمرین استقامتی تداومی (پنج جلسه در هفته با شدت 70% بیشینه) و تمرین تناوبی شدید (سه جلسه در هفته با شدت 90 تا 110% سرعت بیشینه) در شرایط استاندارد مورد مطالعه قرار گرفتند. بیان ژن cTnT و cTnI به وسیله تکنیک Real time–PCR سنجش و پس از کمی سازی مقادیر بیان ژن با استفاده از فرمول 2-∆∆CT با روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه در سطح معناداری 05/0p≤ تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تفاوت معناداری در مقدار cTnT بین گروه کنترل و تمرین استقامتی تداومی (001/0p=) و گروه های کنترل و تمرین تناوبی شدید (001/0p=) وجود داشت. بیان cTnT در گروه تمرین تناوبی شدید بالاتر از گروه تمرین استقامتی بود (021/0p=). همچنین، نتایج نشان داد که بین میانگین بیان ژن cTnI در گروه های مختلف تفاوت معناداری وجود ندارد (523/0p=).
    بحث و
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق حاضر به نظر می رسد هشت هفته تمرین تناوبی شدید و استقامتی تداومی می تواند پاسخ cTnT را کاهش دهد که می تواند ناشی از کاهش فشارهای همودینامیکی و فیزیولوژیکی بر قلب باشد. این تغییرات در برخی موارد با کاهش آسیب قلبی همراه می شود.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، بیان ژن، ورزش، تروپونین قلبی
  • حسین دست بر حق ، مهدی کارگرفرد، عفت بمبئی چی، حسن علی عابدی صفحات 12-19
    مقدمه
    تغییر در شیوه زندگی موفق ترین برنامه پیشگیری و کنترل بیماری دیابت نوع دو است و تعادل منفی انرژی یکی از روش های آن است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر محدودیت کالری (رژیم غذایی و فعالیت ورزشی هوازی به تنهایی و یا در ترکیب با هم) بر میزان واسپین و اینترلوکین-6 (IL-6) در موش صحرایی نر مبتلا به دیابت نوع دو بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه تجربی، 56 سر موش صحرایی نر (سن 10 هفته) نژاد ویستار به طور تصادفی به هفت گروه شامل یک گروه کنترل سالم و شش گروه دیابتی (کنترل دیابتی، ورزش هوازی، رژیم غذایی استاندارد، رژیم غذایی کم کربوهیدرات، رژیم غذایی استاندارد به همراه ورزش هوازی و رژیم غذایی کم کربوهیدرات به همراه ورزش هوازی) تقسیم شدند. سپس 20% تعادل منفی انرژی به صورت روزانه و به مدت هشت هفته برای تمام گروه ها اجرا شد. در پایان پروتکل، جمع آوری نمونه خون جهت سنجش آدیپوکاین ها به روش الایزا انجام شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان دادند که میزان واسپین در گروه کنترل دیابتی به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل سالم کاهش یافت (05/0p≤). فعالیت ورزشی هوازی و در ترکیب با رژیم غذایی کم کربوهیدرات و رژیم غذایی استاندارد باعث افزایش معنی داری در میزان واسپین نسبت به گروه کنترل دیابتی شد. همچنین نتایج نشان داد که القای دیابت باعث افزایش معنی داری در میزان IL-6 نسبت به گروه کنترل سالم شد. با این وجود تفاوت معنی داری بین گروه های تجربی با گروه کنترل دیابتی در میزان IL-6 وجود نداشت.
    بحث و
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که روش ترکیبی فعالیت ورزشی هوازی و رژیم غذایی کم کربوهیدرات و رژیم غذایی استاندارد می تواند باعث افزایش آدیپوکاین حساسیت زا (واسپین) شود اما تاثیر معنی داری بر آدیپوکاین مقاومت زا (IL-6) ندارد.
    کلیدواژگان: واسپین، اینترلوکین 6، فعالیت ورزشی، رژیم غذایی
  • مهدی محمدی، رستم علی زاده ، لیدا مرادی صفحات 20-29
    مقدمه
    تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) به نسبت تمرینات تداومی بهبودی نسبی بیشتری در ظرفیت های حداکثری ورزشی، آنزیم های میتوکندریایی و سایر فاکتورهای سلولی درگیر در متابولیسم انرژی ایجاد می نمایند؛ در این راستا هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر شش هفته تمرین HIIT بر شاخص مقاومت به انسولین، HOMA-beta cell و شاخص آتروژنیک در افراد دارای اضافه وزن است.
    روش بررسی
    آزمودنی های این تحقیق را 24 مرد دارای اضافه وزن تشکیل دادند که به دو گروه تمرین تناوبی و کنترل تقسیم شدند. در جلسات مختلف، آزمودنی ها با محیط آزمایشگاه آشنا و اندازه گیری های قد، وزن، ترکیب بدنی و حداکثر اکسیژن مصرفی انجام شد. قبل و 48 ساعت پس از دوره تمرینات HIIT در حالت ناشتایی، از شریان بازویی آزمودنی ها نمونه گیری خونی برای ارزیابی میزان گلوکز، انسولین، کلسترول تام، HDL و LDL گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج آماری تغییر معنی دار انسولین، مقاومت به انسولین و نیز شاخص عملکرد سلول های بتا را نشان داد اما گلوکز، نیم رخ لیپیدی و شاخص آتروژنیک تغییرات معنی دار نشان نداد.
    بحث و
    نتیجه گیری
    هرچند که تمرینات HIIT در مدت زمان کوتاهی انجام می شود، اما اثرهای مفید و مشابه تمرینات هوازی و سایر اشکال تمرینی دارد که نیازمند صرف زمان بیشتری است. از این رو می توان گفت که این نوع تمرینات در افراد غیرفعال و دارای اضافه وزن راهکار مفیدی برای بهبود حساسیت به انسولین و همچنین کاهش خطر بیماری های مرتبط با نیم رخ لیپیدی، گلوکز، انسولین و درصد چربی بالا است. به همین دلیل پیشنهاد می شود افراد دارای اضافه وزن و حتی افراد سالم از این نوع تمرینات برای بهره مندی از فواید آن استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: تمرینات تناوبی، انسولین، متابولیسم لیپیدی، کاهش وزن
  • امین امینی ، سیدمحمدکاظم واعظ موسوی، مرتضی ناجی صفحات 30-38
    مقدمه
    چشم ساکن یکی از مولفه های ادراکی-شناختی موثر بر عملکرد تیراندازی است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر دستورالعمل های مختلف کانون توجه درونی و بیرونی بر ویژگی های چشم ساکن تیراندازان نخبه نظامی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 10 تیرانداز نخبه نظامی مرد با میانگین سنی (30 -42 سال) و دارای دست کم 10 سال سابقه تیراندازی حرفه ای، به صورت در دسترس انتخاب شده و به صورت هم طراز شده متقابل تحت دو شرایط کانون توجه درونی (تمرکز بر ساعد، زاویه آرنج، مچ و انگشتان دست ها) و بیرونی (تمرکز بر سیبل) به اجرای تکلیف تیراندازی پرداختند. در هر شرایط توجهی، 20 کوشش 20 ثانیه ای انجام شد. ویژگی های چشم ساکن با استفاده از دستگاه ردیابی حرکات چشم ثبت و با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد آغاز، پایان و دوره چشم ساکن تحت شرایط تمرکز بیرونی نسبت به درونی به ترتیب زودتر و طولانی تر بود (001/0p≤). بحث ونتیجه گیری: یافته های این پژوهش از فرضیه عمل محدود و نظریه کدگذاری مشترک پرینز، حمایت کرده و مزایای تمرکز بیرونی برای اجرا در ورزشکاران ماهر را تایید نموده و بر اهمیت این نوع توجه بر ویژگی های چشم ساکن تاکید کرد. با توجه به نتایج این پژوهش می توان به مربیان و تیراندازان نظامی پیشنهاد کرد که از دستورالعمل کانون توجه بیرونی برای بهبود ویژگی های چشم ساکن در سطح خبرگی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: توجه، ادراک، سلاح، حرکت چشم
  • مرضیه طیبی، مژگان سپاه منصور ، معصومه امینی خو صفحات 39-46
    مقدمه
    پرستاران از جمله شاغلینی هستند که به دلیل حساسیت بالای کارشان در محیط شغلی دچار استرس می شوند. همچنین، استرس با خودناتوان سازی در ارتباط است. بنابراین هدف این مطالعه مقایسه استرس ادراک شده و خودناتوان سازی پرستاران در نوبت های مختلف کاری است.
    روش بررسی
    شرکت کنندگان این پژوهش علی-مقایسه ای، 72 نفر از پرستاران (32 نفر نوبت صبح و 40 نفر نوبت عصر و شب) یکی از بیمارستان های شهر تهران در سال 96-1395 بود که از طریق نمونه گیری در دسترس و تعیین حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران انتخاب شدند. برای بررسی تفاوت بین سه نوبت کاری از تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که بین سه گروه در استرس ادراک شده تفاوت معنی داری وجود ندارد. نتایج تحلیل واریانس چند متغیری نشان داد که بین سه گروه پرستاران نوبت کاری در خودناتوان سازی تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0=p) به طوری که در خودناتوان سازی ادعایی به ترتیب میانگین نوبت صبح، عصر و شب از کم به زیاد بود و در خودناتوان سازی رفتاری این میانگین ها معکوس بودند.
    بحث و
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استرس ادراک شده در بین پرستاران نوبت های مختلف کاری به دلیل حساسیت این کار بالاست. در رابطه با خودناتوان سازی نیز به دلیل اینکه حضور متخصصین در شب ها در کنار پرستاران کم رنگ تر می شود و پرستاران می بایست خود تصمیم گیرنده باشند، این ویژگی بیشتر قابل مشاهده است.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، خودناتوان سازی ادعایی، خودناتوان سازی رفتاری، پرستاری، نوبت کاری
  • وحید اعیانی، سعید قربیان *، محمد بصیر ابوالقاسمی فخری صفحات 47-54
    مقدمه

    محصول پروتئینی ژن آرگونات 2 (AGO2) در فرآیند بیوسنتز و پردازش میکروRNA ها نقش حیاتی دارد. ژن AGO2 به عنوان Onco-miR و یا Tumor Suprresor miR در شکل گیری سرطان ها نقش دارد. هدف از این مطالعه، ارزیابی میزان تغییرات بیان ژن Argonaute 2 در مبتلایان به سرطان روده بزرگ خواهد بود.

    روش بررسی

    مطالعه مورد-شاهدی حاضر روی 100 نمونه بیوپسی (50 نمونه بافت توموری و 50 نمونه بافت مارژینال) افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ که در طی سال های 1395-1394 به بیمارستان های شهید محلاتی و امام رضا (ع) تبریز جهت تشخص و درمان مراجعه کرده بودند، انجام شد. بعد از استخراج RNA کامل و سنتز cDNA، با روش Real Time-PCR میزان تغییرات بیان ژن AGO2 با روش 2-ΔΔCT اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری آنوا و تی زوجی مورد تجزیه و حلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    بررسی ما اختلاف معناداری را در میزان تغییرات بیان ژن AGO2 در بافت های توموری نسبت به بافت های مارژینال نشان داد و این تفاوت با افزایش میزان بیان ژن AGO2 همراه شده بود (033/0p=). بحث ونتیجه گیری: یافته های ما نشان داد که افزایش میزان بیان AGO2 در پیشرفت سرطان روده بزرگ نقش دارد و ممکن است که به عنوان بیومارکری در تشخیص و ارزیابی سرطان روده بزرگ کاربرد داشته باشد.

    کلیدواژگان: آرگونات، سرطان روده بزرگ، بیان ژن
  • سیما طالب زاده، انوشه شریفان * صفحات 55-67

    فرایند بسته بندی مرحله ای ضروری برای حفظ خصوصیات ارگانولپتیک، تغذیه ای و بهداشتی موادغذایی از زمان تولید تا مصرف است. تجمع انواع مواد غیرقابل تجزیه به خصوص بقایای انواع مختلف مواد بسته بندی در طبیعت سبب شده که در سال های اخیر استفاده از پلیمرهای زیست تخریب پذیر به شدت مورد توجه قرارگیرد؛ همچنین اهمیت علمی نانوکامپوزیت ها به دلیل خواص بهبود یافته آنها در حال افزایش است. نانو کامپوزیت های پایه پلیمری به دلیل مزایایی چون خواص پیشرفته مکانیکی، حرارتی، ویژگی های نفوذ ناپذیری، مقاومت در برابر خوردگی و کم هزینه بودن به طور گسترده در فناوری های مدرن استفاده می شوند. در تحقیق حاضر، مروری بر انواع ترکیبات بسته بندی و نانوفیلرهای کاربردی که نسل جدیدی از بسته بندی مواد غذایی آماده مصرف هستند، به منظور بهره مندی از ویژگی های این سیستم در حفظ کیفیت جیره های غذایی فردی که امری اجتناب ناپذیر است، پرداختیم.

    کلیدواژگان: نانوتکنولوژی، نانوکامپوزیت، بسته بندی مواد غذایی
  • سهراب امیری ، احمد ایزدی طامه صفحات 68-72
    مقدمه
    طی سالهای اخیر گسترش ابعاد جنگ نرم، موجب تشدید تاثیرات مخرب فرهنگی و اجتماعی در نگرش و رفتار افراد شده و جنگ نرم درصدد تغییر هویت دینی، فرهنگی، بومی و ملی افراد جامعه است. هدف پژوهش حاضر بررسی روابط بین هویت ملی، اجتماعی و فرهنگی و میزان اثرپذیری از جنگ نرم با توجه به صفات شخصیتی و جهت گیری مذهبی است.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. مقیاس ارزیابی آسیب پذیری روان شناختی جنگ نرم، پرسشنامه هویت ملی، هویت اجتماعی، هویت فرهنگی، پنج عامل بزرگ شخصیت و جهت گیری مذهبی به منظور پاسخ دهی بین شرکت کنندگان پژوهش توزیع شد.
    یافته ها
    نتایج بیان گر این بود که بین ابعاد هویت و اثرپذیری از جنگ نرم رابطه وجود دارد به طوری که رابطه منفی بین هویت فرهنگی، هویت اجتماعی و هویت ملی و ابعاد جنگ نرم دیده شد. بررسی روابط بین صفات شخصیتی و اثرپذیری جنگ نرم نشان دهنده وجود روابط منفی بین پنج عامل بزرگ شخصیت و ابعاد جنگ نرم بود. اما تنها رابطه صفت شخصیتی باوجدان بودن با بعد فرهنگی معنی دار بود (05/0p<).
    بحث و
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد متغیرهای هویتی و نیز متغیرهای مرتبط با جهت گیری مذهبی در مقایسه با ابعاد شخصیتی نقش بیشتری در شناسایی و پیش بینی اثرپذیری از جنگ نرم نشان می دهند.

    کلیدواژگان: هویت، قومیت، جنگ نرم، مذهب، شخصیت
  • مهدیه نژادشفیعی ، محمود نکویی مقدم صفحات 73-75
|
  • Forogh Foladi MSc , Mohammad reza Asad , Mohammad Fashi Pages 4-11
    Background
    Cardiac troponin I and T (cTnI and cTnC) are regulatory proteins that encounter in myocardial contraction and are specific sensitive markers of cardiac cell necrosis. The aim of this study was to determine the effect of continues and high-intensity training (HIIT) on cTnT and cTnI gene expression in the cardiac tissue of male Wistar rats.
    Materials and methods
    In this experimental study, 18 Wistar rats with body weight average 263±12 gr were studied for eight weeks in three groups: control, continuous endurance training (CET) (five sessions per week at 70% max speed) and HIIT (three sessions per week at intensity of 90 to 110% max speed) under standard conditions. Expression of cTnT and cTnI genes were assessed by Real time-PCR and the quantification of expression levels was analyzed by the 2-ΔΔct formula and one-way ANOVA statistical method with the significance level of p≤0.05.
    Results
    There were significant differences in the mean expression of cTnT between control group and both CET (p=0.001) and HIT (p=0.001) groups. The expression of cTnT was higher in HIIT than endurance training group (p=0.021). The results also showed that there was no significant difference in the mean of cTnI expression between different groups (p=0.523).
    Conclusion
    According to the findings, it seems that eight weeks of HIIT and CET can decrease the expression of cTnT which could be a result of reduction of hemodynamic and physiological pressures on the heart. These changes may be accompanied by reduction of heart damage
    Keywords: High-Intensity Interval Training, Gene Expressions, Exercise, Cardiac Troponin
  • Hosein Dats bar hagh , Mahdi Kargarfard , Effat Bambaeichi , Hassan ali Abedi Pages 12-19
    Background
    Changing the life style is the most successful way for prevention and treatment of type II diabetes and negative energy balance is one of its methods. The aim of this study was to evaluate the interactive effects of calorie restriction alone and in combination with aerobic exercise on Vaspin and Interlukine-6 (IL-6) in type II diabetic male rats.
    Materials and methods
    In an experimental study, 56 male Wistar rats (age: 10 weeks) were randomly classified into seven groups including one healthy control and six diabetic groups as control, aerobic exercise, standard diet, low carb diet, standard diet plus aerobic exercise, and low-carb diet plus aerobic exercise. Twenty percent of negative energy balance was carried out on a daily basis on all groups for eight weeks. Blood samples were collected at the end of protocol and adipokines were analyzed by ELISA method.
    Results
    The results showed that Vaspin levels in diabetic control group were significantly decreased in contrast to healthy control group (p≤0.05). Aerobic exercise in combination with low-carb diet and standard diet also caused a significant increase in the Vaspin level compared to diabetic control group. Also, the results showed that induction of diabetes significantly increased the level of IL-6 compared to healthy control group. However, there was no significant difference in the level of IL-6 between the experimental groups and diabetic control group.
    Conclusion
    This study showed that combination of aerobic exercise with low-carb diet and standard diet can increase pro-Inflammatory adipokines (Vaspin) but does not significantly affect anti-Inflammatory adipokines (IL-6) level
    Keywords: Vaspin, Interlukine-6, Exercise, Diet
  • M Mohammadi , R Alizadeh , L Moradi Pages 20-29
     
    Background
    High-intensity interval training (HIIT), compared with continuous training, can result in relatively more improvement in max exercise capacity, mitochondrial enzymes, and other cellular factors involved in energy metabolism. So the present study was aimed to examine the effect of six weeks of HIIT on the insulin resistance index, HOMA-beta cell, and atherogenic index among overweight men.
    Materials and methods
    The participants included 24 overweight men that classified into interval training and control groups. The participants became familiar with the laboratory environment in several sessions, and blood sampling along with the measurement of height, weight, body composition, and maximal oxygen consumption was performed. Fasting blood samples were collected from the participants’ brachial artery in order to measure their glucose, insulin, total cholesterol, HDL, and LDL before HIIT and 48 hours after training.
    Results
    The results indicated significant changes in insulin, insulin resistance, and beta cell function index, however, glucose, lipid profile, and atherogenic index did not show any significant changes.
    Conclusion
    Although the HIIT exercises are performed during a short period of time, they feature the same beneficial effects as those of aerobic exercises and other forms of training that take relatively longer time. It could, therefore, be said that such exercises could help inactive and overweight people to improve their insulin sensitivity and reduce the risk of diseases related to lipid profile, glucose, insulin, and high fat percentage. Therefore, it is suggested that overweight people, and even healthy people, benefit from this type of training
    Keywords: Interval Exercises, Insulin, Lipid Metabolism, Weight Loss
  • Amin Amini , Mohammad Vaezmousavi , Morteza Naji Pages 30-38
    Background
    Quiet eye is one of the cognitive factors that it affects shooting function. The aim of present study was to examine the effects of attention focus on quiet eye characteristics in military elite shooters.
    Materials and methods
    In this semi-experimental study, 10 elite male military shooters (30-42 years old) with at least 10 years of experience in professional shooting, were selected as available samples and performed shooting under two conditions of internal (focus on forearm, elbow angle, wrists and fingers) and external focus (focus on Seibel) in a counter balance design. In each condition, 20 trails were conducted, each lasted 20 seconds. Quiet eye characteristics were recorded by eye tracking equipment and analyzed by paired repeated measures ANOVA method.
    Results
    Our findings showed that the quiet eye onset was earlier and quiet eye period and offset were longer under external focus of attention (p≤0.001).
    Conclusion
    Research findings supports constraint action hypothesis and Prinz’s theory of common coding and confirmed the benefits of external focus of attention for skilled athletes and emphasized its importance on improving quiet eye characteristics. According to results of the study, it can be suggested to coaches and military shooters to improve the quiet eye characteristics by using external focus of attention instructions
    Keywords: Attention, Perception, Guns, Eye Movement
  • M Tayebi , M Sepah mansour , M Amini kho Pages 39-46
    Background
    Nurses are among those who are stressed due to their high sensitivity job in the workplace. In addition, stress is associated with self-handicapping. Therefore, the purpose of this study was to compare the perceived stress and self-handicapping of nurses in various work shifts.
    Materials and methods
    Participants of this causal-comparative study were 72 nurses (32 morning shifts and 40 evening and night shifts) in one of hospitals in Tehran city during 2016-2017 that were selected by available sampling process. Determination of sample size was performed using Cochran’s formula. One-way analysis of variance was used to assess the difference between the three shifts.
    Results
    The results showed that there was no significant difference between the three groups in perceived stress. The results of multivariate analysis of variance showed that there is a significant difference between the three groups of nurses (p=0.001), so that in the claimed self-handicapping, the means of alteration changed from low- to high- values respectively in the morning to night shifts and, reversely, it was from high- to low- values in behavioral self-handicapping.
    Conclusion
    Perceived stress among nurses seems to be high due to the sensitivity of this work. In the context of self-handicapping, as the nurses should be decision-makers due to reduced access to specialists at nights, this feature is bolder.
    Keywords: Occupational Stress, Behavioral Self-Handicapping, Claimed Self-Handicapping, Nursing, Shift Work Schedule
  • Vahid Ayani, Saeid Ghorbian, MB Abolghasem Fakhri Pages 47-54
    Background

    The protein encoded by argonaute 2 gene (AGO2) plays a critical role in micro-RNA biogenesis and processing pathway. AGO2 gene may have an onco-miR or tumor suppressor-miR role in tumor genesis. In this study, we aimed to evaluate AGO2 gene expression changes in colorectal cancer (CRC) patients.

    Materials and methods

    In this case-control study, we have analyzed 100 CRC tissue samples (50 cancerous and 50 adjacent non-cancer tissues) in patients with colon cancer who had admitted to Shahid Mahallati and Imam Reza Hospitals in Tabriz city during 2015 to 2016. Total RNA was extracted and cDNA was synthesized and then AGO2 expression changes were evaluated using Real Time-PCR method by 2-ΔΔCT. Data were analyzed using ANOVA and paired t-test.

    Results

    Our findings showed a significant difference in AGO2 gene expression between cancerous and adjacent non-cancer tissues (p=0.033), which was associated with an increase in expression level of AGO2 gene.

    Conclusion

    Our findings showed that increased levels of AGO2 expression may play a significant role in the development of CRC and can be used as a diagnostic biomarker in CRC patients

    Keywords: AGO2 protein, human, Colorectal Cancer, Gene Expressions
  • S Talebzadeh, A Sharifan Pages 55-67

    The packaging process is an essential in maintaining organoleptic, nutritional and sanitary properties of foods from production to consumption. The accumulation of materials which cannot be separated, especially the remains of various types of packaging materials in nature, has led to the use of biodegradable polymers in recent years, and the scientific significance of nanocomposites which increase due to their improved properties. polymer based nanocomposites are extensively used in modern technologies due to the advantages of advanced mechanical properties, thermal properties, impermeability properties, corrosion resistance and low cost. In the current study, we review the types of packaging compounds and applied nanofilters that are new generation of ready-to-eat food packaging in order to take advantage of the features of this system to maintain the quality of individual diets that are inevitable.

    Keywords: Nanotechnology, Nanocomposites, Food Packagingg
  • S Amiri , A Izadi Tame Pages 68-72
    Background
    In recent years, the expansion of soft war dimensions has exacerbated the destructive cultural and social effects on the behavior of people and the soft war aims to change the religious, cultural, indigenous and national identity of the people. This study has investigated the relationship between national, social and cultural identity and impressionability of soft war based on personality traits and religious orientation.
    Materials and methods
    The present research is descriptive-correlational study. The Scale of evaluating the soft war psychological vulnerability, national identity, social identity and cultural identity Questionnaire, Five-factor model of personality and religious orientation were distributed among the participants to respond.
    Results
    Results indicated that there is a relationship between identity dimensions and impressionability of soft war, so that there was a negative correlation between cultural, social and national identity with dimensions of the soft war. Also assessment of the relationship between personality traits with impressionability of soft war showed a negative correlation between five-factor model of personality and dimensions of soft war, however, only the correlation between conscientious and cultural dimension of soft war was significant (p<0.05).
    Conclusion
    It seems that identity and religious orientation variables compared with the dimensions of personality play a greater role in identifying and predicting the impressionability of the soft war.
    Keywords: Social Identification, Ethnicity, Culture, Religion, Personality
  • M Nejadshafiee , M Nekoeimoghadam Pages 73-75