فهرست مطالب

مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 52، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرجان حسین پور، شهرزاد نعمت الهی، محمد شکاری، عبدالحسین مدنی، علی اکبری ساری، علی اردلان، الهام ترابی، حسین شبخیز، کورش هلاکویی نایینی صفحات 1-13
    زمینه و هدف
    امروزه ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری ها، تاکید بسیاری بر رویکردهای مشارکتی مبتنی بر جامعه دارد. این رویکرد ها با استفاده از مداخلات متعدد، استراتژی اصلی ارتقای سلامت به شمار می رود. ارزیابی جامعه یک رویکرد پژوهش کاربردی و مشارکتی است که در آن اولویت بندی مشکلات و سهمیه بندی توزیع منابع با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده در منطقه به منظور ارتقای سلامت جامعه انجام می شود.
    روش کار
    در این تحقیق کاربردی با بکارگیری هشت مرحله ارزیابی جامعه در منطقه چاهستانی ها در شهر بندرعباس شامل تشکیل «گروه ارزیابی جامعه، جمع آوری داده ها اولیه و ثانویه، تجزیه وتحلیل داده های سلامت شهرستان، ترکیب آمارهای سلامت شهرستان با داده های جامعه، گزارش نتایج به جامعه، تعیین اولویت های سلامتی، ارائه و انتشار سند ارزیابی جامعه » به شناسائی و اولویت بندی مشکلات اصلی اقدام گردید وپس از انتخاب مشکل «شیوع بالای شپش سر(Pediculus humanus capitis) کودکان» ، در مرحله هشتم ابعاد و عوامل موثر در ایجاد آن در جامعه تشخیص داده شد و برنامه عملیاتی متناسب برای حل این مشکل طراحی و به اجرا درآمد.
    نتایج
    اجرای ارزیابی جامعه در منطقه چاهستانی ها در شهر بندرعباس به شناسایی 52 مشکل منجر شد. مشکلات دارای اولویت طبقه بندی شدند. شیوع بالای شپش سر کودکان به عنوان مشکل اصلی دارای اولویت انتخاب، و به منظور برخورد با این مشکل و حل آن برنامه عملیاتی برای کاهش شیوع آن طراحی و اجرا شد.
    نتیجه گیری
    انجام کامل چرخه ارزیابی جامعه با اندکی تغییرات در اکثر جوامع با فرهنگ، آداب و سنن و اندازه های مختلف، قابلیت اجرا دارد. این روش می تواند مشارکت مردم را در اجرای مطالعه و به کارگیری مداخلات جلب نماید در نتیجه بار مشکلات اصلی قابل مداخله در جامعه کاهش پیدا کرده و به ارتقای سلامت جامعه بینجامد.
    کلیدواژگان: ارزیابی جامعه، برنامه عملیاتی، شپش سر کودکان، بندرعباس، چاهستانی ها
  • علیه حجت زاده، علیرضا حیدری، طاهره سماوات صفحات 15-25
    زمینه و هدف
    پرفشاری خون یکی از مهمترین عوامل خطر ساز بیماری های قلبی عروقی است.کنترل فشار خون احتمال ایجاد عوارض ناشی از فشار خون بالا را به حداقل مقدار خود می رساند. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر سطح تحصیلات بهورزان بر کنترل فشار خون در مبتلایان به فشار خون بالا در روستاییان شهرستان قزوین بود.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی که بر روی بیماران مبتلا به فشارخون بالا و بهورزان خانه های بهداشت شهرستان قزوین در سال 1389 انجام شد،300 بیمار و 18 بهورز در مطالعه شرکت کردند. نمونه گیری با روش چندمرحله ای انجام شد. ابزارهای جمع آوری داده ها پرسشنامه، دستگاه فشار سنج جیوه ای،گوشی، ترازوی دیجیتالی و قدسنج دیواری بود. روش جمع آوری داده ها مصاحبه و مشاهده بود. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون آماریChi Square تحلیل شد.
    نتایج
    شیوع بیماری فشارخون بالا در جمعیت تحت پوشش خانه های بهداشت دارای بهورزان دیپلمه 2/13% و در جمعیت تحت پوشش خانه های بهداشت دارای بهورزان زیر دیپلم 7/8% بود. فقط 7/14% بیماران بررسی شده فشار خون کنترل شده داشتند. میزان کنترل فشار خون بیماران در دو گروه بهورزان دیپلمه و زیر دیپلم از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به عدم تاثیر سطح تحصیلات بهورزان بر کنترل فشارخون، پیشنهاد می شود در برنامه ریزی های بهداشتی به سواد کارکنان بهداشتی محیطی توجه بیشتری شود و به آموزش ضمن خدمت پرسنل و نظارت های منظم و بررسی شاخص های بهداشتی تاکید گردد.
    کلیدواژگان: فشار خون، بیماری قلبی عروقی، بهورز، سطح تحصیلات
  • رحمان باباپور، جواد رفیع نژاد، کامران اکبرزاده، یاور راثی، احمدعلی عنایتی صفحات 27-37
    زمینه و هدف
    داشتن اطلاعات اولیه در زمینه حشره شناسی قانونی بصورت منطقه ای حایز اهمیت فراوان است. با توجه به عدم مطالعات قبلی در این زمینه در شمال کشور این مطالعه با هدف بررسی حشرات جلب شونده به لاشه خرگوش به عنوان یک مدل حیوانی در شهرستان بابل انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه در سه منطقه شهری، نیمه شهری و روستایی، در دو فصل تابستان و پاییز سال 1393 صورت گرفت. جمع آوری نمونه ها از تله های شونلی روزی یکبار تا پایان بقایای لاشه خرگوش انجام می شد.
    نتایج
    در این مطالعه تعداد 1978 مگس بالغ از 17 گونه صید شدند. مهمترین خانواده های مگس ها عبارت بودند از: کالیفوریده، سارکوفاژیده، موسیده و فانییده. در مجموع دو مرحله نمونه برداری، خانواده های موسیده و فوریده به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد را داشتند. خانواده های دارای اهمیت کم از نظر حشره شناسی قانونی نظیر آنتومییده، سپسیده، فوریده و استراتومییده با تعداد کم صید شدند. گونه ساکوفاگا ملانورا برای اولین بار برای فون حشرات ایران معرفی شد.
    نتیجه گیری
    شناسایی گونه های مختلف مگس ها و سایر بندپایان در مناطق شمال کشور از نتایج بسیار مهم این تحقیق بوده است که می تواند در شناسایی مکان و زمان مرگ کمک شایانی در پزشکی قانونی نماید. از دیگر مزایای این مطالعه تفکیک اطلاعات گونه ها در زیست بوم های مختلف است که به دلیل اهمیت فوق العاده حیاتی این اطلاعات در مباحث بررسی های حشره شناسی قانونی، می توان به عنوان اطلاعات پایه از آن بهره گرفت.
    کلیدواژگان: بندپایان، مگس های مهم از نظر پزشکی، تله شوئنلی، حشره شناسی قانونی
  • بهزاد دماری، عباس وثوق مقدم، کامل شادپور، محمدحسین سالاریان زاده، داوود مقیمی صفحات 39-52
    زمینه و هدف
    یکی از کارکردهای اساسی شهرداری ها به عنوان «نهاد اجتماعی» تامین، حفظ و ارتقای سلامت شهروندان است. به منظور توسعه عادلانه شبکه های خدمات سلامت در بستر شهری به ویژه حاشیه شهرها، تلاش های پراکنده ای صورت گرفته است. این مطالعه برای طراحی سامانه یکپارچه مرکز مدیریت سلامت شهری به اجرا درآمد.
    روش کار
    مطالعه به روش توصیفی و تحلیلی انجام شد. با استفاده از نظرات خبرگان و ذی نفعان، شواهد جهانی، تجربیات ملی و استنادات قانونی چارچوب مفهومی و الزامات برای طراحی مرکز مدیریت سلامت شهری در منطقه تدوین شد. بر اساس این چارچوب مفهومی، نظام نامه مرکز مدیریت سلامت منطقه تهیه گردید.
    نتایج
    مدل ارایه شده در این مطالعه پنج ویژگی مهم دارد که چالش های فعلی شبکه بهداشتی درمانی در شهر را با مشارکت شهرداری به عنوان نهادی اجتماعی و سایر سازمان ها پاسخگو است از آن جمله همکاری بین بخشی در مقابل حرکت انفرادی بخش دولتی سلامت، تعریف و ارایه خدمات سلامت اجتماعی و تاثیر گذاری در مولفه های اجتماعی سلامت، انجام خدمات فعال در مقابل خدمات غیرفعال، عدم تمرکز با تشکیل هیات امنا و یا شورای هماهنگی و مشارکت مستقیم مردم از سطح تصمیم گیری (از طریق عضویت در شورای هماهنگی) تا ارایه خدمات و عضویت های مرتبط.
    نتیجه گیری
    اجرای آزمایشی و ارزشیابی آن پیش از توسعه آن به سایر مناطق شهری توصیه می شود و برای توسعه آن به سایر شهرها، ضروری است که نظام نامه نهایی در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور بررسی و تصویب شود.
    کلیدواژگان: سلامت شهری، مدیریت سلامت منطقه، عدالت در سلامت، سامانه مشارکتی، همکاری بین بخشی، مشارکت مردم
  • کاملیا داوودزاده، سمیه برجعلی، علی محمد صفانیا صفحات 53-60
    زمینه و هدف
    ورزش یکی از عوامل موثر بر سلامت است و رسانه های نوین همچون اینترنت بر شکل دهی رفتار و نگرش افراد پیرامون ورزش، موثر است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اولویت مولفه های استفاده از اینترنت برای توسعه ورزش دانشگاهی انجام شده است.
    روش کار
    برای بررسی اولویت بندی مولفه های تاثیر گذار اینترنت در توسعه ورزش دانشگاهی میان دانشگاهیان، 500 نفر از دانشگاهیان با نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای خوشه ایانتخاب شدند. پرسشنامه تاثیر فضای مجازی بر توسعه ورزش دانشگاهی با 23 سئوال در طیف لیکرت 5 درجه ای طراحی شد. آلفای کرونباخ کل پرسش نامه 89/0 است.
    نتایج
    نتایج آزمون فریدمن نشان داد که ادعای یکسان بودن رتبه (اولویت) عوامل میان دانشگاهیان پذیرفته نمی باشد. میان دانشجویان و کارکنان دانشگاه عامل شبکه ارتباطی به ترتیب با میانگین رتبه ای 56/3 و 46/3 در رتبه اول و میان اعضای هیات علمی عامل اطلاع رسانی با میانگین رتبه ای 64/3 در رتبه اول قرار داشت. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که امتیاز کلی کاربرد فضای مجازی در ورزش دانشگاهی (776/9=F و در سطح 05/0>p) میان سه گروه دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی بطور معناداری متفاوت است.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که اینترنت ظرفیت توسعه ورزش دانشگاهی را دارد. اینترنت به واسطه جذابیتی که میان مخاطبان دانشگاهی دارد، بستر مناسبی را برای فرهنگ سازی توسعه ورزش دانشگاهی فراهم می آورد. لذا لازم است مدیران و برنامه ریزان ورزش دانشگاهی با اتخاذ راهبردهایی مناسب از بستر اینترنت برای توسعه ورزش دانشگاهی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: اینترنت، آموزش، شبکه ارتباطی، فرهنگ سازی، انگیزش و توسعه ورزش دانشگاهی
  • مهشید موسوی، عباس اخوان سپهی*، طاهر نژاد ستاری صفحات 67-80
    زمینه و هدف

    آلودگی های نفتی یکی از پیامدهای اجتناب ناپذیر افزایش جمعیت و مصرف انرژی است. در این مطالعه، به منظور حذف این آلودگی ها، از روش زیست پالایی و باکتری باسیلوس استفاده شد.

    روش کار

    نمونه های خاک جمع آوری شد و باکتری ها جداسازی و شناسایی شدند. سپس، تولید بیوسورفاکتانت، میزان تجزیه ی نفتالین و شرایط مناسب رشد آن ها بررسی گردید.

    نتایج

    باسیلوس های جداشده شاملBacillus cereus ،Paenibacillus lactis ،Bacillus fusiformis و Bacillus subtilis بودند. سویه های خالص و کنسرسیوم باسیلوس ها کشش سطحی کم تر از mN/m 40 داشتند، بنابراین تولیدکننده ی بیوسورفاکتانت درنظر گرفته شدند. کنسرسیوم توان تحمل نفتالین را تا غلظت ppm 1000 در محیط کشت داشت. شرایط مناسب برای رشد کنسرسیوم باسیلوس ها، pH برابر 6، دور شیکر rpm 150، منبع ازت عصاره ی مخمر و غلظت نفتالین برابر ppm 200 بود.

    نتیجه گیری

    کنسرسیوم باسیلوس ها نسبت به سویه های خالص توانایی بیشتری در کاهش کشش سطحی، تولید بیوسورفاکتانت و رشد در محیط کشت دارای نفتالین و تجزیه ی آن داشت. در بسیاری از تحقیقات مشابه نیز نشان داده شده است کنسرسیوم باسیلوس ها یا باکتری های دیگر، توانایی بیشتری در تجزیه ی آلاینده های آلی دارد.

    کلیدواژگان: باسیلوس، نفتالین، کنسرسیوم، زیست پالایی
  • فرزاد اعلا، صادق خداویسی، الهام بغدادی، ساسان رضایی صفحات 81-87
    زمینه و هدف
    گونه های آسپرژیلوس پارازیتیکوس غالبا در مناطق گرمسیری، محصولات کشاورزی را در مزرعه و انبار آلوده می نمایند. در سال های اخیر مطالعه بر روی عصاره ها و ترکیبات گیاهان جهت کاهش رشد میکروارگانیسم های تولید کننده سم افزایش داشته است. از آنجا که نحوه اثر صمغ ون بر روی مهار رشد قارچ های آسپرژیلوس کاملا مشخص نیست تحقیق حاضر جهت تعیین اثر ضد قارچی صمغ ون بر قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس انجام گردید.
    روش کار
    بر اساس روش میکرودایلوشن مطابق با آخرین نسخه از روش های تاییدی CLSI، پروتکل M38-A2 اصلاح شده، حداقل میزان مهارکنندگی رشد (MIC) در غلظت های مختلف از صمغ ون (Pistacia Atlantica subsp. Kurdica) بر علیه سویه استاندارد آسپرژیلوس پارازیتیکوس (ATCC15517) ارزیابی شد.
    نتایج
    در این بررسی مشاهده گردید که صمغ ون (Pistacia Atlantica subsp. Kurdica) دارای اثر ضد قارچی بر علیه آسپرژیلوس پارازیتیکوس می باشد و حداقل غلطت میزان مهار کنندگی از رشد قارچ، در غلظت 125 میلی گرم بر میلی لیتر مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی صمغ ون می تواند به طور چشمگیری تاثیرات مهارکنندگی بر مهار رشد قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس داشته باشد. انجام مطالعات تکمیلی جهت بررسی میزان بیان ژن های دخیل در توکسین زایی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس پارازیتیکوس، صمغ ون
  • آرزو فلاحی، اسمعیل قهرمانی، پرستو فلاحی، یدالله زارع زاده صفحات 89-101
    زمینه و هدف
    دانشجویان بهداشت عمومی جهت موفقیت در تحصیل و ارائه خدمت به افراد جامعه نیاز مبرم به آموزش معنویات و کسب مهارتهای مرتبط با آن دارند. مطالعه حاضر با هدف شناسایی نیازهای معنوی و مهارتهای مرتبط با آن در دانشجویان رشته بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام گرفت.
    روش کار
    این بررسی کیفی با استفاده از رویکرد آنالیز محتوا در سال 1393 انجام شد. از طریق نمونه گیری هدفمند دیدگاه ها و نیازهای 15 دانشجوی رشته بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بررسی شدند. معیارهای ورود شامل تمایل جهت شرکت در مطالعه، دانشجوی رشته بهداشت عمومی و توانایی صحبت کردن به شیوه روان و سلیس بود. داده ها از طریق مصاحبه ی فردی و گروهی عمیق نیمه ساختار، مشاهده و یاداشت برداری و بحث گروهی جمع آوری شدند. مصاحبه ها ضبط و تایپ شده و داده ها به روش آنالیز محتوا تجزیه و تحلیل گردید. معیارهای اعتبار، ثبات، تایید و انتقال جهت صحت و استحکام داده استفاده شد.
    نتایج
    از تجزیه و تحلیل داده ها 4 طبقه ی «تعامل فرد با وجود متعالی»، « تعامل فرد با محیط پیرامونش»، « تقویت ویژگی های فردی» و «بهبود تحصیلی» استخراج شد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که دانشجویان نیاز مبرمی به کسب مهارت های معنوی و مهارت های زندگی دارند. کسب این مهارت ها فردی نبوده بلکه چند عاملی و مرتبط به سازمان های آموزش و پرورش، وزارت خانه ها، دانشگاه ها و خانواده ها می باشد.
    کلیدواژگان: نیازهای معنوی، دانشجویان، آنالیز محتوا، نیازهای آموزشی
|
  • Marjan Hossein Pour, Shahrzad Nematollahi, Mohammad Shekari, Abdolhossein Madani, Ali Akbarisari, Ali Ardalan, Elham Torabi, Hossein Shabkhiz, Kourosh Holakoie Naieni Pages 1-13
    Background And Aim
    Nowadays¡ in health promotion and disease prevention great emphasis is put on participatory community-based approaches. These approaches are considered as the main strategy of health promotion by using multiple interventions. Community assessment is a participatory research approach in which problems prioritization and resource distribution are done using information collected in a region aiming at promoting health of the community.
    Materials And Methods
    In this applied research community assessment was made in the Chahestaniha region in the City of BandarAbbas with the objective of identifying and prioritizing the main problems. The assessment consisted of eight phases¡ namely¡ the formation of a community assessment team¡ Primary and secondary data collection¡ data analysis and interpretation¡ combining district-level health statistics with community assessment data¡ reporting to the community¡ prioritizing health problems¡ and prepared a community assessment document. In the eighth phase¡ after considering all risk factors that cause high prevalence of Children head lice¡ the action plan was designed and implemented to solve the problems.
    Results
    The Chahestaniha community assessment led to identifying 52 problems. The priority problems were classified. High prevalence of lice on children’s head was chosen as the top major problem to be solved¡ an action plan for solving it was developed and implemented.
    Conclusion
    The full cycle of community assessment methodology can be applied¡ with only some small changes¡ in most communities with different sizes¡ cultures¡ traditions and social habits. The method can obtain participation of the people in conducting the study and implementing interventions.
    Keywords: Community Assessment, Action plan, Children head lice, BandarAbbas, Chahestaniha
  • Elliyeh Hojjatzadeh, Alireza Heydari, Tahereh Samavat Pages 15-25
    Background And Aim
    Hypertension is a major risk factor for cardiovascular diseases. Its control decreases the risk of likely complications. The aim of this study was to determine the effect of behvarz’ education level on blood pressure control among hypertensive patients in the rural areas of Qazvin city¡ Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study¡ including 300 hypertensive patients and 18 behvarz selected by multi-stage sampling¡ was conducted in health houses of the rural areas of Qazvin city in 2010. Usning standard methods and technics¡ weight¡ height and blood pressure were measured. Data were collected by interviews (using questionnaires) and observations and anlyzed using the SPSS software and the Chi Square test as the statistical test (level of sinnificance 0.05 ).
    Results
    The prevalence of hypertension was 13.2% and 8.7% in the populations under coverage of the health houses manned by community behvarz with a high school diploma and those with an education level below high school diploma¡ repectively. Only 14.7% of the patienes studied had their blood pressure controlled. There was no statistically significant association between the extent of patients’ blood pressure control and behvarz’ educationl level.
    Coclusion: It can be concluded that education level of the behvarz has no effect on hypertensive patients'' blood pressure control. In any case¡ it is recommended to pay more attention to the education and literacy of peripheral health workers and put emphasis on the personnel in-service training¡ regular monitoring and supervision¡ as well as health indices assessment.
    Keywords: Hypertension, Cardiovascular Disease, Behvarz, Education Level
  • Rahman Babapour, Javad Rafinezhad, Kamran Akbarzadeh, Yavar Rasi, Ahmadali Enayati Pages 27-37
    Background And Aim
    Availability of preliminary data on fauna and distribution of forensically important insects in a region is very important. Considering absence of such data in the north of Iran¡ this was study was undertaken with the aim of finding the fauna of insects on rabbit carcasses as an animal model in Babol¡ a city in the north of Iran.
    Materials And Methods
    This study was conducted in three areas¡ that is¡ urban¡ semi-urban and rural¡ in summer and autumn in 2014. Using Schoenly traps¡ samples were collected once daily until the decomposition of the rabbit carcasses was complete.
    Results
    A total of 1978 adult flies from 17 species were identified. The main fly families included Calliphoridae¡ Sarcophagidae¡ Muscidae and Fanniidae. On the whole¡ the families with the highest and lowest numbers were Muscidae and Phoridae¡ respectively. Some families of minor medical importance¡ such as Anthomyiidae¡ Sepsidae¡ Phoridae and Stratiomyidae¡ were collected in small numbers. The Sarcophaga melanura was introduced in Iran for the first time.
    Conclusion
    The main finding of this study is identification of some of the most important flies and other anthropoda¡ which can be very helpful and useful in forensic investigations – finding time and place of death. Classification of the data on species based on their ecosystems is another important finding emphasized in this study¡ something of practical importance in scene of crime investigations.
    Keywords: Arthropoda, Forensically important flies, Schoenly trap, Forensic Entomology
  • Behzad Damari, Abbas Vosough Moghaddam, Kamel Shadpoor, Mohammad Hossein Salarian Zadeh, Davood Moghimi Pages 39-52
    Background And Aim
    One of the main functions of municipalities¡ as a social institution¡ is providing¡ maintaining and improving health of citizens. Scattered attempts have been made with the objective of expanding equitable health service networks in cities¡ particularly suburban areas. The present study aimed at designing an integrated system for urban health managent center.
    Material and
    Methods
    This was a descriptive-analytical study. Based on the viewpoints of experts and relevant stakeholders¡ global evidence¡ national experience¡ and existing legislations¡ a conceptual framework for designing an urban health management center was developed and requirements for its implementation were determined. On the basis of the conceptual framework¡ regulations for designing model for a regional urban health management center (RUHMC) was prepared.
    Results
    The proposed model has 5 important characteristics which would provide an excellent opportunity as a response to the existing challenges of the health network in cities through active participation of the municipality¡ as a social institution¡ and other organizations: 1. Facilitating intersectoral collaboration¡ as against individual movements of the
    governmental health sector;
    2. Defining and providing social health services and influencing the social determinants of health components;
    3. Providing active¡ rather than passive¡ services;
    4. Decentralization by forming a board of trustees and/or coordination council;
    5. Direct community participation in all phases¡ from decision-making (membership in the coordination council) to service provision.
    Conclusion
    Pilot implementation and evaluation of the proposed RUHMC model is recommended before expanding it to other parts of the city. In addition¡ it is essential that¡ before expanding the model to the other cities¡ the final regulations be examined and ratified by the High Council of Health and Food Security.
    Keywords: Urban Health, Regional Health Management, Participatory System, Equity in Health, Intersectoral Collaboration, Community Participation
  • Kamelia Davoodzadeh, Somayeh Borjali, Ali Mohammad Safania Pages 53-60
    Background And Aim
    Exercise is one of the major factors influencing health. Modern media such as the Internet can play an important role in shaping an individual’s attitude towards physical exercise and behavior. This study aimed to identify priority of factors influencing use of the Internet to expand physical exercise in a university environment.
    Materials And Methods
    A 23-item questionnaire (Cronbach’s alpha = 0.98) was designed to test the effect of virtual environment on expanding physical exercise among the university staff¡ faculty and students (Likert scale; 1¡ fully disagree to 5¡ fully agree). A sample of 500 individuals were selected by cluster-sampling and completed the questionnaire.
    Results
    The data showed that¡ based on the Friedman test¡ priority factors were not similar among the different categories of university audiences (p
    Conclusion
    The findings show that the Internet can be quite effective in expanding university sport. It can provide an appropriate tool or substrate for expanding physical exercise/sport due to its popularity among university audiences. Hence¡ it is essential that university sport managers and planners use this cyberspace substrate to expand university sport by adopting appropriate relevant strategies.
    Keywords: Internet, Education, Communication Network, Culture building, University Sport expansion
  • Mahshid Mousavi, Abbas Akhavan Sepahi, Taher Nezhad Sattari Pages 67-80
    Background And Aim

    The petroleum contamination is one of the inevitable consequences of population increase and energy consumption. In this study¡ the method of Bioremediation and Bacillus bacteria have been used in order to remove the petroleum contamination.
    Material and

    Methods

    The samples of soil were collected and the bacteria were isolated and identified.Then¡ the production of Biosurfactant¡ the rate of naphthalene degradation and appropriate growth conditions of them were examined.

    Results

    The Bacillus sp. included Bacillus cereus¡ Paenibacillus lactis¡ Bacillus fusiformis and Bacillus subtilis. The pure cultures and consortium have surface tension values less than 40 mN/m. Therefore¡ they were considered biosurfactant producers. The consortium had the tolerance ability of naphthalene up to 1000ppm.The appropriate conditions for the growth of Bacillus consortium was pH equal to 6¡ shaker rate 150 rpm¡ nitrogen source of Yeast extract and the concentration of naphthalene equal to 200ppm.

    Conclusion

    Bacillus consortium had more ability compared to single strains for reducing the surface tension¡ production of Biosurfactant¡ growth in culture media containing naphthalene and its degradation. It has indicated in several of the similar researches that Bacillus consortium or other bacteria have more ability in Biodegradation of organic contaminants

    Keywords: Bacillus, Naphthalene, Consortium, Bioremediation
  • Farzad Aala, Sadegh Khodaveisi, Elham Baghdadi, Sasan Rezaei Pages 81-87
    Background And Aim
    Aspergillus arasiticus species can contaminate agricultural products both on the farm and in storage in tropical regions. In recent years much research has been conducted on extracts of¡ and chemical compounds derived from¡ plants to be used potentially to reduce growth of toxin-producing microorganisms. Not much information is available in this area¡ so this study was conducted to determine the antifungal effect of Pistacia Atlantica subsp. Kurdica on the growth of Aspergillus parasiticus.
    Materials And Methods
    According to the microdilution method¡ based on the latest version of the Clinical Laboratory and Standards Institute (CLSI) Document M27-A3¡ modified M38-A2 protocol¡ minimum inhibitory concentration (MIC) at different concentrations of Pistacia Atlantica subsp. Kurdica against the standard parasiticus species (ATCC15517) was determined.
    Results
    Pistacia Atlantica subsp. Kurdica could inhibit growth of Aspergillus parasiticus; the minimum concentration with an inhibitory effect on the growth of the fungus was 125mg/ml.
    Conclusion
    The Pistacia Atlantica subsp. Kurdica can potentially have a pronounced growth-inhibiting effect on A. Parasiticus. It is recommended to conduct more studies in this area to getinformation on expression of genes involved in the phenomenon.
    Keywords: Aspergillus parasiticus, Pistacia Atlantica subsp. Kurdica, minimum inhibitory concentration (MIC
  • Arezoo Falahi, Esmaeil Ghahremani, Parastoo Falahi, Yadollah Zarezadeh Pages 89-101
    Background And Aim
    To succeed in study and deliver service to community¡ training spiritual and related skill is urgent need in public health students. The aim of study was to explore spiritual needs and related skills in public health students of Kurdistan University of medical sciences.
    Materials And Methods
    This research was done through content analysis approach in Kurdistan university of medical science in 2015 year. Public health 15 students’ needs and perspective investigated via purposeful sampling. Inclusion criteria were including willingness to participate in the study¡ public health students¡ and ability to speak fluently. Data was gathered using individual and group in-deep sim-structural interviews and field note. Interviews recorded¡ typed¡ and analyzed using content analysis method. credibility¡ dependability¡ confirmability and transferability were employed to rigor and trustworthy of data.
    Results
    from Analysis of data were extracted 4 main categories: “individual interaction with superior existence”¡ “individual’s interaction with surrounding”¡ “strengthen individual characteristics”¡ and “improvement of study”.
    Conclusion
    the results of the study showed that acquiring of spiritual and life skills is an urgent need for students. Earning these skills not only is not an individual factor but also is multi-factorial and this is regarding to educational organizations¡ ministries¡ universities and families.
    Keywords: Spiritual Needs, Students, Content Analysis, Educational Needs