فهرست مطالب

علوم اعصاب شفای خاتم - سال سوم شماره 4 (پیاپی 17، پای ی ز 1394)

فصلنامه علوم اعصاب شفای خاتم
سال سوم شماره 4 (پیاپی 17، پای ی ز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/25
  • تعداد عناوین: 18
|
  • زهره خسروی، پروین رحمتی نژاد *، اعظم فرح بیجاری صفحات 1-9
    مقدمه
    به دلیل شباهت بالای نشانه ها و مشخصات بالینی بین اختلالات طیف شخصیت مرزی و دوقطبی به ویژه اختلال دوقطبی -II، برخی از محققان اختلال شخصیت مرزی را با طیف دوقطبی طبقه بندی نموده اند و برای هر دو اختلال سبب شناسی مشترکی را در نظر گرفته اند. در مطالعه حاضر به منظور ارزیابی این فرضیه، رابطه صمیمی و تجربه خشم در اختلالات شخصیت مرزی و دوقطبی -II مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    نمونه شامل 27 بیمار اختلال شخصیت مرزی و 31 بیمار اختلال دوقطبی -II است که به بخش روانپزشکی بیمارستان کامکار -عرب نیا در قم، ایران ارجاع شده بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آن ها به پرسشنامه کیفیت رابطه و خشم چند بعدی پاسخ دادند. میانگین متغیرها در دو گروه با استفاده از آزمون تی مستقل مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تی مستقل نشان داد که تفاوت معنی داری بین دو گروه در کیفیت رابطه صمیمی و تجربه خشم وجود ندارد. با این حال، بیماران مبتلا به اختلال مرزی و اختلال دوقطبی -II تفاوت قابل توجهی در زیرمقیاس تعارض پرسشنامه کیفیت رابطه و زیرمقیاس خشم انگیختگی خشم چند بعدی داشتند. در مقایسه با بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی -II، بیماران مبتلا به اختلال مرزی نمرات بیشتری در هر دو زیرمقیاس به دست آوردند.
    نتیجه گیری
    عدم وجود تفاوت معنی دار بین کیفیت رابطه صمیمی و تجربه خشم در گروه های مبتلا به اختلال مرزی و اختلال دوقطبی -II ممکن است به صحت این فرضیه که اختلال مرزی متعلق به طیف دوقطبی است، اشاره کنند و هر دو اختلال ممکن است سبب شناسی مشترکی داشته باشند.
    کلیدواژگان: خشم، اختلال شخصیت مرزی، اختلال دوقطبی
  • زهرا برزو، محمد امین عدالت منش* صفحات 10-16
    مقدمه
    اوتیسم، یک اختلال تکاملی -عصبی پیچیده است که توسط اختلالات اجتماعی، مشکلات ارتباطی، الگوهای محدود، تکراری و کلیشه ای از رفتارها توصیف می شود. تغییر در سطح سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز در سبب شناسی اوتیسم نقش مهمی را ایفاء می کند. به هر حال نیاز است سطوح سرمی و مکانیسم عمل فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز در اوتیسم مشخص شود. لذا این مطالعه به بررسی تعیین سطوح سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز و ارتباط آن با حافظه کاری در مدل حیوانی اوتیسم القاء شده با والپروئیک اسید می پردازد.
    مواد و روش ها
    موش های صحرایی ماده نژاد اسپراگ داولی به دو گروه دریافت کننده فسفات بافر سالین و گروه دریافت کننده والپروئیک اسید تقسیم شدند. موش های صحرایی باردار والپروئیک اسید (500 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن درون صفاقی) یا فسفات بافر سالین را 12/5 روز بعد از بارداری دریافت نمودند. نوزادان را در 30 و 60 روز پس از تولد مورد ارزیابی قرار دادیم. به منظور سنجش تغییر حافظه کاری و رفتارهای تناوبی حیوانات، آزمون مازY شکل استفاده شد. به‏علاوه، سطح سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز به روش الایزا مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    افزایش رفتارهای تناوبی در آزمون ماز Y شکل در گروه دریافت کننده والپروئیک اسید در مقایسه با موش های صحرایی کنترل مشاهده شد. سطوح سرمی فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز در موش های صحرایی گروه والپروئیک اسید به طور قابل توجهی از گروه فسفات بافر سالین بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    افزایش فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز همراه با افزایش رفتارهای تناوبی در موش های صحرایی دریافت کننده والپروئیک اسید همراه بود که نقش حیاتی این پروتئین را در حافظه کاری افراد مبتلا به اوتیسم پیشنهاد می دهد.
    کلیدواژگان: اختلالات اوتیسم، والپروئیک اسید، حافظه کوتاه مدت
  • سید مهدی وطن دوست، مینا صدیقی الوندی، پرویز شهابی، غزاله غمخواری نژاد *، فروغ فولاد صفحات 17-23
    مقدمه
    صرع یکی از متداول ترین اختلالات نورولوژیکی مرتبط با فعالیت های الکتریکی کنترل نشده در مغز است. هومئوستاز الکترولیت برای عملکرد طبیعی مغز مهم است. عدم تعادل در الکترولیت ها می تواند موجب تشنج شود. هدف از این مطالعه، بررسی تغییرات در لیپیدها و الکترولیت ها در صرع غیابی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 10 موش صحرایی WAG/Rij و 10 موش صحرایی ویستار (6 ماهه) استفاده شد. نمونه خون از قلب تحت بیهوشی عمیق جمع آوری گردید. پارامترهای بیوشیمیایی مانند مقادیر کلسترول، تری گلیسیرید، لیپوپروتئین با تراکم بالا، لیپوپروتئین های با تراکم پایین، سدیم، پتاسیم، کلسیم و کلر در سرم خون آنالیز شدند.
    یافته ها
    مقدار سدیم، پتاسیم و کلر در پلاسمای خون موش صحرایی WAG/Rij در مقایسه با موش های صحرایی ویستار به طور معنی داری بالاتر بود و میزان کلسیم در WAG/Rij نسبت به موش های صحرایی ویستار به طور معنی داری پایین تر بود. علاوه بر این، مقادیر لیپیدهای پلاسمای خون، شامل کلسترول، تری گلیسیرید ها، HDL و LDL در WAG/Rij نسبت به موش های صحرایی ویستار کمتر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج تفاوت هایی را در الکترولیت ها و لیپیدهای پلاسما بین موش های صحراییWAG/Rij و ویستار نشان دادند. مطالعات بیشتری مورد نیاز می باشد چنانچه تغییرات الکترولیت ها و لیپیدهای پلاسما بتواند با بروز تشنج در این مدل حیوانی صرع غیابی ارتباط داشته باشد.
    کلیدواژگان: صرع کوچک، موش های صحرایی، الکترولیت ها، لیپیدها
  • سینا اسعدی *، فرزاد اشرافی، زهرا نصیری، محمود لطفی نیا، احمد علی لطفی نیا صفحات 24-30
    مقدمه
    بیماری پارکینسون با یک طیف وسیعی از آسیب های شناختی، روانی و رفتاری مرتبط است که به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی بیماران و بستگان آن ها تاثیر می گذارد. امروزه مشاهده شده است که پیش آگهی و مرحله ای از بیماری پارکینسون را می توان به وسیله آزمون FABبا اندازه گیری اختلال در عملکرد اجرایی شناسایی کرد. آزمون FAB یک آزمون مختصر و دقیق است. یک همبستگی بین این آزمون و سایر آزمون های تشخیصی برای بیماری پارکینسون، مانند مقیاس یکپارچه درجه بندی پارکینسون (UPDRS) وجود دارد که زمان بر است. بنابراین هدف از این مطالعه اندازه گیری نمره های FAB و UPDRS و تعیین همبستگی احتمالی بین این آزمون ها بود.
    مواد و روش ها
    49 بیمار با تشخیص بیماری پارکینسون و 50 فرد سالم گروه کنترل مشمول مطالعه شدند. نمراتFAB را در افراد سالم و در بیماران پارکینسون که از نظر سن، جنسیت، مقیاس یکپارچه درجه بندی پارکینسون، آموزش و نمره آزمون کوتاه وضعیت ذهنی تطبیق داده شده بودند، مقایسه کردیم.
    یافته ها
    نتایج یک همبستگی بین آزمون های FAB و UPDRS را در مراحل اولیه بیماری پارکینسون در همه بیماران نشان داده است؛ درحالی که هیچ گونه همبستگی بین این دو آزمون در گروه مردان و زنان به طور جداگانه وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    آزمون تشخیصی FAB یک جایگزین مناسب برای UPDRS در بیماران ایرانی با مراحل اولیه پارکینسون نیست. نیاز است که یک نسخه مناسب از این آزمون برای بیماران ایرانی بر اساس فرهنگ و زبان فارسی فراهم گردد.
    کلیدواژگان: بیماری های تحلیل برنده عصبی، بیماری پارکینسون، بیماران، مغز، عملکرد اجرایی
  • فائزه اسحقی مقدم کته شمشیر *، محمدحسین عبداللهی، مهناز شاهقلیان صفحات 31-40
    مقدمه
    بزهکاری یکی از معضلات اجتماعی است که معمولا در زمان بلوغ بروز می کند و باعث مشکلات جدی برای آن ها، خانواده هایشان و جامعه می شود. عوامل متعددی از قبیل طرحواره های ناکارآمد اولیه، اضطراب و تنظیم شناختی هیجان وجود دارد که منجر به بزهکاری می شود. این مطالعه به منظور مقایسه طرحواره های ناکارآمد اولیه، اضطراب پنهان و تنظیم شناختی هیجان در نوجوانان بهنجار و بزهکار مشهد، ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه علی -مقایسه ای، دو گروه شامل 60 دانش آموز پسر (سن 12 تا 17 سال) وجود داشت، که در گروه های بهنجار و بزهکار تقسیم بندی شدند. گروه نوجوانان بهنجار (از دبیرستان) توسط نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و گروه نوجوانان بزهکار (از گروه مجرمان در موسسه نوجوانان) توسط نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. پرسشنامه ها شامل پرسشنامه طرحواره های ناکارآمد اولیه یانگ، پرسشنامه اضطراب ویژگی -حالت اسپیلبرگر و پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان توسط گارنفسکی و کرایج بودند.
    یافته ها
    داده ها نشان داد که میانگین نمرات طرحواره های ناکارآمد اولیه در نوجوانان بزهکار بالاتر از نوجوانان بهنجار است. در مقابل میانگین نمرات اضطراب پنهان و تنظیم شناختی مثبت هیجان به طور قابل توجهی در گروه بهنجار بالاتر بود. راجع به تنظیم شناختی منفی هیجان، تفاوت بین دو گروه نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به تفاوت معنی دار طرحواره های ناکارآمد اولیه، اضطراب پنهان و تنظیم شناختی مثبت هیجان بین گروه های بزهکار و بهنجار، سازگاری فردی و همچنین رشد روانی و اجتماعی می تواند مفید و کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: بزهکاری نوجوانان، اضطراب، هیجان
  • برزو امیرپور *، مهدی مرآتی صفحات 41-48
    مقدمه
    علاوه بر یازدهمین ویرایش طبقه بندی بین المللی بیماری ها، در پنجمین راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی اذعان شده است که نگرش ها (نسبت به خود، دیگران، جهان و آینده) و کیفیت خواب می تواند به طور جدی توسط اختلال استرس پس از سانحه مختل شود. پژوهش حاضر به منظور مقایسه خصومت و اختلالات خواب در دانشجویان پرستاری با و بدون اختلال استرس پس از سانحه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی -علی مقایسه ای بر روی 190 (140 دختر و 50 پسر) دانشجوی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی تویسرکان، ایران انجام گردید. شرکت کنندگان توسط نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. در این مطالعه سه پرسشنامه شامل فهرست اختلال استرس پس از سانحه ویرایش عادی، خرده مقیاس خصومت از پرسشنامه پرخاشگری باس و پری و خرده مقیاس اختلالات خواب از پرسشنامه می سی سی پی، برای اختلال استرس پس از سانحه مربوط به جنگ مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    56 نفر از 190 دانشجو با علایم اختلال استرس پس از سانحه مشخص شدند. این گروه از دانشجویان به طور قابل توجهی نمرات بالاتری در خصومت و اختلالات خواب داشتند. تجزیه و تحلیل رگرسیون نشان داد که اختلالات خواب و خصومت، پیش بینی کننده های مثبت معنی داری برای اختلال استرس پس از سانحه بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع قابل ملاحظه و تاثیر اختلال استرس پس از سانحه بر کیفیت خواب و خصومت بیمارانی که از اختلال استرس پس از سانحه رنج می برند، به نظر می رسد که مداخله برای پیشرفت تشخیص و درمان بسیار مهم است.
    کلیدواژگان: خصومت، اختلال استرس پس از سانحه، اختلالات ریتم شبانه روزی خواب
  • نجمه وکیلی، کریم عسگری *، مهرداد کلانتری، حسین مولوی، مهسا عاشقان صفحات 49-56
    مقدمه
    فیبرومیالژی یک سندرم درد مزمن و گسترده می باشد که غالبا با اختلالات عاطفی همراه است. در این مطالعه یک مدل فرضی از اثر الکسی تایمی، اضطراب و افسردگی برشدت درد در بیماران زن با فیبرومیالژی در تهران مورد آزمایش قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 150 زن با فیبرومیالژی از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. بیماران مقیاس‏های الکسی تایمی (TAS-20)، افسردگی و اضطراب (HADS) و شدت درد (SF-MPQ) را تکمیل کرده بودند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که مدل ساختاری از متغیرها دارای تناسب خوبی بود. متغیر درد با الکسی تایمی، افسردگی و اضطراب رابطه همبستگی نشان داد. در این مدل، الکسی تایمی، افسردگی و اضطراب اثرات قابل توجهی بر شدت درد داشتند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که اضطراب و افسردگی که ممکن است از آن اجتناب شود و توسط کسی بیان نشده باشد، می تواند درد در زنان با فیبرومیالژی را تحت تاثیر بگذارد. این یافته ها پیشنهاد می کند که مداخلات بر اساس تنظیم هیجان می تواند بر کاهش شدت درد در زنان مبتلا به فیبرومیالژی اثر بگذارد.
    کلیدواژگان: فیبرومیالژی، اضطراب، افسردگی
  • نشانگرهای زیستی پاسخ های قلبی -عروقی در میان جانبازان جنگ مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه
    برزو امیرپور *، علیرضا آقایوسفی، رحیم گلی، لیلا عبدالملکی صفحات 57-64
    مقدمه
    تاثیر احتمالی اختلال استرس پس از سانحه بر نشانگرهای بیولوژیکی قلبی -عروقی، سبب شده است که آن به یک بخش ضروری و مشخص در پنجمین راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی تبدیل شود. هدف از این مطالعه بررسی نشانگرهای زیستی قلبی -عروقی در جانبازان جنگ مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی -مقطعی در سال 1393، 34 نفر از مردان جانباز جنگ از میان جانبازانی که مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بودند از استان کرمانشاه شرکت نمودند. آن ها توسط کمیته پزشکی به عنوان بیمارانی که از اختلال استرس پس از سانحه رنج می برند مورد آزمایش قرار گرفتند. داده ها از طریق چک لیست نشانگان اختلال استرس پس از سانحه نسخه نظامی، گردآوری شدند.
    یافته ها
    داده ها نشان داد که میانگین سن، درصد جانبازی و مدت حضور هر شخص در جبهه به ترتیب 53/73، 42/72 و 4/07 سال بود. میانگین نمرات فشارخون سیستولیک، فشارخون دیاستولیک، ضربان قلب، و دمای بدن به ترتیب برابر با 123/72 میلی متر جیوه، 82/94 میلی متر جیوه، 89 بار در دقیقه و 36/51 درجه سانتی گراد بود. علاوه بر این ضریب همبستگی پیرسون میان نشانگرهای زیستی قلبی -عروقی و نمره کل به دست آمده در چک لیست نشانگان اختلال استرس پس سانحه مثبت و معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که نشانگرهای زیستی پاسخ های قلبی -عروقی به عنوان یک ریسک فاکتور برای بیماری های قلبی -عروقی در جانبازان مبتلابه اختلال استرس پس از سانحه به شمار می رود.
    کلیدواژگان: زیست نشانگرها، جانبازان، اختلال استرس پس از سانحه
  • مجتبی فاضل، مصطفی الماسی دوغایی *، فائزه قاسمی، پریا حبرانی، فرح اشرف زاده صفحات 65-72
    مقدمه
    صرع باعث اثرات قابل توجهی بر عملکردهای جسمانی و روانی کودک می گردد و با اختلالات روانپزشکی متعددی مرتبط است. هدف از این مطالعه مقایسه فراوانی اختلال نقص توجه -بیش فعالی و کیفیت زندگی در کودکان مبتلا به صرع بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 90 کودک که به 3 گروه: صرع مزمن، صرع اخیر (با تشخیص کمتر از یک ماه) و گروه شاهد تقسیم شده بودند، صورت گرفت. در مرحله اول، تمامی بیماران با یک پرسشنامه ای که شامل اطلاعات جمعیت شناسی، فرم های مقیاس رتبه بندی اختلال نقص توجه -بیش فعالی، خود گزارشی کودک و گزارش والد و پرسشنامه کیفیت زندگی کودک بود، غربالگری شدند. سپس، کودکان برای تشخیص قطعی اختلال نقص توجه -بیش فعالی بر طبق معیارهای DSM-IV ارزیابی شدند.
    یافته ها
    اختلال نقص توجه -بیش فعالی در 43/3%، 36/7% و 6/7% از گروه های صرع مزمن، صرع اخیر و شاهد به ترتیب تشخیص داده شد. یک ارتباط معنی داری بین نمره کیفیت زندگی بر اساس نظر والدین و نوع صرع وجود داشت. در آنالیز زیرگروه های کیفیت زندگی، نمره عملکرد فیزیکی و عملکرد تحصیلی در میان سه گروه متفاوت بود. کودکان با اختلال نقص توجه -بیش فعالی به طور معنی داری نمره کلی کیفیت زندگی پایین تری نسبت به کودکان غیر مبتلا به اختلال نقص توجه -بیش فعالی دارند.
    نتیجه گیری
    عملکرد فیزیکی، عملکرد تحصیلی و نمره کیفیت زندگی کلی کودکان مبتلا به صرع مزمن از کودکان با تشخیص اخیر صرع و کودکان غیر مبتلا به صرع کمتر هستند. اختلال نقص توجه -بیش فعالی در کودکان مبتلا به صرع شایع تر از کودکان طبیعی است. غربالگری و درمان اولیه اختلال نقص توجه -بیش فعالی در کودکان مبتلا به صرع ممکن است کیفیت زندگی آن ها را بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: صرع، اختلال نقص توجه، بیش فعالی، کیفیت زندگی، کودک
  • سیده سمانه استقامت، سیده ثنا استقامت، محمود رضا اشرفی، محمدرضا میرزاآقایان *، علیرضا توسلی صفحات 73-79
    مقدمه
    با توجه به ماهیت بیماری های قلبی و استفاده از بای پس قلبی -ریوی، ممکن است عوارض نورولوژیکی گذرا یا دایمی در طول یا پس از جراحی قلب کودکان بوجود آید. هدف از این مطالعه ارزیابی بروز عوارض نورولوژیکی حاد در دوره پس از عمل جراحی قلب در کودکان با بیماری های مادرزادی قلب تحت عمل جراحی قلب بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، تمام بیماران با بیماری های قلبی -عروقی (از جمله بیماری های مادرزادی قلب و دیگر بیماری های قلبی -عروقی) که عمل انجام داده اند (باز یا بسته) در مرکز پزشکی کودکان، تهران، ایران، برای یک سال بین تیر 1393 و تیر 1394 مورد ارزیابی قرار گرفت. کسانی که در طی اقامت در بیمارستان یا عمل جراحی مرده بودند، بیماران با اطلاعات ناقص در پرونده های پزشکی و کودکانی که به دلیل بیماری مادرزادی قلب عمل نشده بودند از مطالعه حذف شدند. از 435 بیمار مورد بررسی، 364 بیمار در این مطالعه وارد شدند. عوارض نورولوژیکی حاد و یافته های مرتبط در سی تی اسکن مغز مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    محدوده سنی بیماران بین 5 روز تا 15 سال سن بود، که 64 (17/6٪) بیمار کمتر از 2 ماه ، 131 (36٪) بیمار بین 2 ماه تا 1 سال و 169 (46/6٪) بیمار بالای یک سال بودند. سی و سه بیمار (9/06٪) با عوارض نورولوژیکی حاد پس از عمل جراحی قلب، از جمله تشنج، اختلالات حرکتی، از دست دادن هوشیاری، اختلالات بینایی، سردرد، و هیدروسفالی مشخص شدند.
    نتیجه گیری
    بهبود اجرای پروتکل بای پس قلبی -ریوی و استفاده از مانیتورینگ های عصبی برای ایسکمی و خونریزی و همچنین فیلتر شریانی در حین عمل جراحی می تواند بروز عوارض نورولوژیکی بعد از عمل جراحی قلب کودکان را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: تظاهرات نورولوژیک، جراحی قفسه سینه، نقایص مادر زادی قلب
  • هدی پسندمژده، بهمن زینلی، هادی علیقلی، ایرج کاشانی رادگردی، سجاد سحاب نگاه، غلامرضا حسن زاده* صفحات 80-86
    مقدمه
    بیماری آلزایمر شایع ترین اختلال تحلیل برنده عصبی با شیوع یک هشتم یا حدود ده درصد از افراد مسن تر از 65 سال است. برای رسیدن به القاء زوال پیشرونده و تحلیل عصبی، تزریق درون بطنی استرپتوزوسین، یک فاکتور دیابتوژنیک، انجام شد. از آنجایی که این مدل منجر به اختلالات رفتاری، اختلال انرژی و مصرف گلوکز شد، یک مدل مناسب برای آلزایمر است. کاهش توان سلول های بنیادی در ناحیه تحت بطنی، یکی از نواحی نوروژنیک مغز، در بیماری آلزایمر گزارش شده است. در این مطالعه، ما تاثیر تجویز درون بطنی استرپتوزوسین در تکثیر سلول بنیادی در ناحیه تحت بطنی را آزمایش کردیم.
    مواد و روش ها
    30 سر موش صحرایی ویستار نر به 3 گروه تقسیم بندی شدند، شامل: کنترل، شم و STZ. تزریق دارو (3 میلی گرم/کیلوگرم -تزریق درون بطنی) در بطن های جانبی در روزهای 1 و 3 بعد از بهبودی از عمل جراحی انجام شد. سرانجام، بعد از کشت سلول ناحیه تحت بطنی، تکثیر سلول توسط سنجش شاخص های ریخت شناسی، تعداد و قطر نوروسفرها اندازه گیری شد.
    یافته ها
    مطالعه ما نشان داد که تکثیر شاخص ها از قبیل قطر و تعداد نوروسفرها، در گروه درمان در مقایسه با گروه های کنترل و شم به طور معنی داری کاهش داشت.
    نتیجه گیری
    اطلاعات ما نشان داد که استفاده از استرپتوزوسین تکثیر سلول های بنیادی در ناحیه تحت بطنی مغز را کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، استرپتوزوسین، سلول های بنیادی عصبی
  • محمدرضا هاشم زاده *، زهرا سیدی، محمد امین عدالت منش، سمانه رفیعی صفحات 87-98
    مقدمه
    سلول های بنیادی توسط دو ویژگی اساسی خودنوزایی و تمایز توصیف می شوند. خودنوزایی ترکیبی از کنترل تکثیر و حفظ حالت تمایز نیافته می باشد. ویژگی خودنوزایی توسط یک فرایند دینامیک بین فاکتورهای رونویسی، کنترل اپی ژنتیک، تنظیم کننده های RNA های کوچک و پیام رسان های خارج سلولی از کنام سلول های بنیادی تنظیم می شود. از ویژگی های دیگر سلول های بنیادی توانایی تمایز به انواع سلول های مختلف است. سلول های بنیادی عصبی قادر به تمایز به نورون، سلول گلیال و اولیگودندروسیت می باشند. فرایند تمایز اولیگودندروسیت نیز توسط برهم کنش بین برنامه های ژنتیکی و اپی ژنتیکی تنظیم می گردد. مطالعات اخیر نقش کلیدی تغییرات هیستونی در تنظیم اپی ژنتیک بیان ژن در طی تکامل اولیگودندروسیت ها را نشان می دهد. علاوه بر این، مسیر اسید رتینوئیک تمایز سلول های بنیادی به سمت نورون ها را نشان داده است.
    نتیجه گیری
    شناسایی آبشارهای پیام رسان و شبکه های تنظیمی خودنوزایی و تمایز سلول های بنیادی عصبی، روش های درمانی جدید را برای بیماری های عصبی نظیر صدمات مغزی و تومورهای مغزی و بیماری های تحلیل برنده عصبی مانند هانتینگتون، آلزایمر، پارکینسون و بیماری های تحلیل برنده میلین مانند مالتیپل اسکلروزیس بهبود بخشیده است. علاوه بر این فهم این مسیرها منجر به تمایز اختصاصی و پایدار سلول های بنیادی عصبی به سمت اولیگودندروسیت های عملکردی برای درمان جایگزین می گردد.
    کلیدواژگان: تمایز سلولی، بیان ژن، سلول های بنیادی عصبی، خودنوزایی سلول
  • محمد بلوچی انارکی *، صادق رحیمی صفحات 99-111
    مقدمه
    نه تنها در جوامع ابتدایی بشر، بلکه امروزه، مردمی وجود دارند که سعی در تفسیر ماورائی رویا دارند. بر اساس عملکردهای متفاوت خواب و رویا در زندگی روزانه انسان، رویا و خواب موردتوجه علوم مدرن قرار گرفته اند. سیر تکامل مطالعه علمی رویا در طی تاریخ پزشکی و تئوری های رایج رویا در این مقاله مورد بحث قرار گرفته است. از سوی دیگر، با توجه به ارتباط خواب و رویا، فیزیولوژی و پاتولوژی خواب به شکل مختصری توصیف شده است.
    نتیجه گیری
    علی رغم پیشرفت قابل توجه در مطالعه رویا و تئوری های متفاوت برای شرح رویا و عملکردهای خواب، مطالعات بیشتری جهت تکمیل همه جنبه های رویا و خواب در انسان مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: خواب، اختلالات خواب و بیداری، رویاها، روانشناسی، فیزیولوژی
  • علی جهانبازی جهان آباد *، نسیم شاه حمزه ای، لیلا علیزاده صفحات 112-122
    مقدمه
    تقویت طولانی مدت یک اصطلاح کلی است که به یک فرم از پلاستیسیته وابسته به فعالیت به کار می رود که با فرکانس بالا یا تحریک انفجاری تتا القاء می شود و به افزایش انتقال سیناپسی منجر می شود. تقویت طولانی مدت در یادگیری و حافظه نقش کلیدی دارد. انواع مختلفی از تقویت طولانی مدت در نواحی مشخصی از سیستم عصبی مرکزی مشاهده شده است. ناحیه CA1 هیپوکامپ برای تشکیل حافظه بلندمدت حیاتی است.
    نتیجه گیری
    مطالعات متعددی اهمیت مسیرهای پیام رسانی را در توسعه حافظه و یادگیری نشان داده اند. در این مطالعه مروری تلاش شده است که یک نمای کلی از نقش کانال های یونی سیناپسی، گیرنده های یونوتروپیک و متابوتروپیک گلوتامات و همچنین گیرنده TrKB در تشکیل تقویت طولانی مدت یادگیری و حافظه ارائه گردد.
    کلیدواژگان: تقویت طولانی مدت، یادگیری، حافظه، گیرنده های گلوتامات
  • فرزانه علیوند، فریبا کریم زاده* صفحات 123-130
    مقدمه
    اثرات ورزش و فعالیت بدنی بر عملکرد اندام های مختلف انسان، مانند قلب، ریه و ماهیچه های اسکلتی از دیرباز شناخته شده است. در سال های اخیر توجه بیشتری به اثرات ورزش بر روی سیستم عصبی و حافظه شده است. به تازگی نشان داده شده است که مغز به فعالیت های فیزیکی در سطوح آناتومیکی، سلولی و ملکولی پاسخ می دهد. شگفت آور است که بسیاری از این تغییرات در بعضی از ساختارهای مغزی که در حافظه، یادگیری و عملکرد های شناختی درگیرند، رخ می دهند. نشان داده شده است که ورزش می تواند عملکرد ذهنی را بهبود بخشد و یادگیری و حافظه را افزایش دهد.
    نتیجه گیری
    هر دو تغییرات ساختاری و عملکردی مغز در پاسخ به ورزش، نقش مهمی را در بهبود حافظه و یادگیری ایفاء می کنند. مطالعه حاضر به مرور مکانیسم های درگیر در بهبود حافظه و یادگیری به دنبال ورزش پرداخته است.
    کلیدواژگان: ورزش، هیپوکامپ، حافظه، یادگیری
  • صدیقه قاسمی، علیرضا غلامی، فاطمه جهانبخش، مریم فاضلی، شقایق انوری، امیر قائمی* صفحات 131-138
    مقدمه
    مطالعات متعددی نشان داده اند که فعالسازی سیستم ایمنی ذاتی نقش مهمی در بیماری زایی بیماری های فراوانی ایفاء می کند. فعالسازی سیستم ایمنی ذاتی در پاسخ به عوامل بیماری زا یا آسیب بافتی از طریق گیرنده های شناساگر الگو رخ می دهد که الگوهای مولکولی مرتبط با عامل بیماری زا را شناسایی می کند. سیستم ایمنی ذاتی که توسط این فعل و انفعالات تحریک می شود در کنار پاسخ های عمومی موجب یک پاسخ اختصاصی در برابر عامل بیماری زا می شود. به علاوه، این پاسخ ذاتی اختصاصی عامل بیماری زا بر اختصاصیت پاسخ ایمنی اکتسابی از طریق هدایت تمایز سلول های T به زیرگونه هایی که از نظر عملکردی متفاوت می باشند تاثیر می گذارد. اگرچه مکانیسم هایی که توسط ویروس های هاری متفاوت سبب القاء پاسخ های ایمنی متفاوت می شوند شناخته نشده اند، مطالعات اخیر نشان می دهد که نتیجه عفونت ویروس هاری وابسته به تحریک سریع ایمنی ذاتی و اکتسابی است. پاسخ ها از ورود ویروس به سیستم عصبی مرکزی در جایی که آن می تواند از ایمنی فرار کند جلوگیری می کنند. سویه های آزمایشگاهی که به سیستم عصبی مرکزی می رسند می تواند پاک شود و این به طور وضوح در افراد مبتلا به هاری رخ می دهد. بدین ترتیب در طی عفونت ویروس هاری، گیرنده های شناسایی الگوی هاری را می توان در سیستم عصبی مرکزی و محیطی شناخت.
    نتیجه گیری
    به منظور مطالعه این احتمالات، نتیجه عفونت هاری در موش فاقد آداپتور میلوئیدی تمایز یافته فاکتور 88 (MyD88) نشان داده شد. سیگنا لهای گیرنده های شبه تول بجز TLR3 واکنش های پیش التهابی را از طریق پروتئین آداپتور MyD88 فعال می نمایند. تنها موش فاقد TLR7 مرگ و میر قابل توجهی را در مقایسه با موش فاقد MyD88 و موش کنترل با نقص در هر دو توسعه ایمنی محیطی و پاکسازی ویروس هاری از سیستم عصبی مرکزی نشان داد. بررسی نشان داد که TLR7 نقش حیاتی در کنترل و هدایت پاسخ ایمنی علیه ویروس هاری دارد.
    کلیدواژگان: ویروس هاری، سیستم عصبی مرکزی، گیرنده های شبه تول، ایمنی
  • سجاد سحاب نگاه، آرزو اسحق آبادی، الهام محمدزاده* صفحات 139-150
    مقدمه
    آسیب مغزی پس از ضربه یکی از علت های عمده مرگ مردان زیر 35 سال است که عمدتا در طی تصادف های جاده ای رخ می دهد. درمان های بالینی رایج نمی توانند از آسیب ثانویه مغز ناشی از سایتوتوکسیتی پیشگیری کنند. پروژسترون به عنوان یک هورمون جنسی اولیه، یک ترکیب محافظت کننده عصبی در آسیب مغزی پس از ضربه و سکته می باشد. در واقع پروژسترون فعالیت های آنتی اکسیدانی را افزایش، عوامل التهابی را کاهش می دهد، و بیان سایتوکین التهابی را که می تواند مانع از آسیب ثانویه مغزی و ادم شود کاهش می دهد.
    نتیجه گیری
    این بررسی روی اثر پیشگیری کننده پروژسترون بر آسیب ثانویه مغزی و ادم به وسیله تنظیم فاکتورهای التهابی در آسیب مغزی پس از ضربه متمرکز شد. اگر چه مکانیسم دقیق آسیب مغزی پس از ضربه کشف نشده است، مطالعات پیشنهاد می کنند که این هورمون می تواند یک درمان بی خطر برای آسیب مغزی پس از ضربه و دیگر بیماری های عصبی باشد.
    کلیدواژگان: آسیب های مغزی، پروژسترون، عوامل محافظت عصبی
  • فهیمه زواری، فریبا کریم زاده* صفحات 151-160
    مقدمه
    افسردگی یک اختلال روانی مزمن، چند عاملی و به طور بالقوه تهدید کننده زندگی است که بیش از 20 درصد جمعیت دنیا را تحت تاثیر قرار می دهد. بیش از چندین دهه مدل های حیوانی متعددی برای مطالعه اصولی پاتوفیزیولوژی افسردگی و برای آزمایش راهبردهای درمانی جدید ضد افسردگی ایجاد شده است. معیار برای شناسایی مدل های حیوانی افسردگی مبتنی بر دو اصل است: عوارض جانبی ضد افسردگی و پاسخ ها به استرس. در اینجا ما مدل های حیوانی افسردگی، از جمله درماندگی آموخته شده، استرس مزمن ملایم، نمونه های شکست اجتماعی و استرس اوایل زندگی را خلاصه کردیم. همچنین، ما آزمون های رفتاری برای غربالگری ضد افسردگی از قبیل: آزمون شنای اجباری، آزمون آویزان کردن از دم، آزمون ترجیح سوکروز، آزمون زمینه باز، آزمون پلاس ماز مرتفع، هایپوفاژی ناشی از تازگی، خود تحریکی داخل مغزی و آزمون جعبه روشن و تاریک را بررسی می کنیم.
    نتیجه گیری
    پیچیدگی افسردگی و سبب شناسی آن و نیز تشابهات پاتوفیزیولوژی با اختلالات اضطراب، ایجاد یک مدل حیوانی جامع که به درستی جنبه های متفاوت افسردگی را منعکس می کند به چالش می کشد. با این حال این مدل های حیوانی تاکنون توانسته اند در درک بهتر پاتوفیزیولوژی افسردگی کمک کنند.
    کلیدواژگان: افسردگی، حیوانات، موش های صحرایی
|
  • Zohreh Khosravi, Parvin Rahmatinejad*, Azam Farah Bijari Pages 1-9
    Introduction
    Because of the high similarity of symptoms and clinical characteristics between borderline personality and bipolar spectrum disorders particularly bipolar-II disorder, some investigators reclassified borderline personality disorder on bipolar spectrum and considered common etiology for two disorders. In the present study in order to evaluate this hypothesis, intimate relationship and anger experience in borderline personality and bipolar-II disorders were compared.
    Materials And Methods
    A sample consists of 27 borderline personality and 31 bipolar-II disorder outpatients, who were referred to the Psychiatric Ward of Kamkar-arabnia hospital in Qom, Iran were selected through convenience sampling method. They answered to "Quality of relationship inventory" (QRI) and "Multidimensional Anger Inventory" (MAI). The mean of variables in both groups were compared by Independent T-test.
    Results
    The results of Independent T-test showed that there was no significant difference between two groups in quality of intimate relationship and anger experience. However, borderline and bipolar-II patients had a significant difference in conflict subscale of QRI and anger arousal subscale of MAI. Compared to the bipolar-II patients, borderline patients were obtained higher scores on both subscales.
    Conclusion
    No significant difference between quality of intimate relationship and anger experience in borderline and bipolar-II groups may suggest authenticity of the hypothesis that borderline disorder belongs to bipolar spectrum and both disorders might have common etiology.
    Keywords: Anger, Borderline Personality Disorder, Bipolar Disorder
  • Zahra Borzou, Mohammad Amin Edalatmanesh* Pages 10-16
    Introduction
    Autism, a complex neurodevelopmental disorder, is characterized by social impairments, communication difficulties, as well as restricted, repetitive, and stereotyped patterns of behavior. Changes in serum level of brain-derived neurotrophic factor (BDNF) play a role in autism etiology. However, the serum levels and the mechanism of action of BDNF in autism are needed to be elucidated. Therefore, this study was aimed to determine the serum levels of BDNF and its relation with working memory in valproic acid animal model of autism.
    Materials And Methods
    Female Sprague Dawley rats were divided into two Phosphate-Buffered Saline receiver (PBS) and Valproic Acid receiver (VPA) groups. The pregnant rats were recieved VPA (500 mg/kg/ip) or PBS for 12.5 days after gestation. We evaluated the offspring in postnatal days 30 and 60. To measure changes in working memory and the periodic behaviors of the animals, Y maze test was used. In addition, the serum levels of BDNF were determined by ELISA method.
    Results
    Increased alteration behavior was observed in Y-maze test among offspring received VPA group compared to control rats. The serum levels of BDNF in VPA rats were significantly higher than PBS group.
    Conclusion
    BDNF increases accompanied by enhancement of periodic behaviors in VPA rats suggested a crucial role of this protein in working memory of autistic individuals.
    Keywords: Autistic Disorder, Valproic Acid, Memory, Short-Term
  • Seyed Mahdi Vatandoust, Mina Sadighi Alvandi, Parviz Shahabi, Ghazaleh Ghamkhari Nejad*, Forough Foolad Pages 17-23
    Introduction
    Epilepsy is one of the most common neurological disorders associated with uncontrolled electrical activities in the brain. Electrolyte homeostasis is important for brain normal function. Imbalance in electrolytes can cause a seizure. The aim of this study is to evaluate the changes in lipids and electrolytes in absence seizure.
    Materials And Methods
    In this study, 10 WAG/Rij and 10 Wistar rats (6-month old) were used. Blood samples were collected from heart under deep anesthesia. Biochemical parameters such as the amounts of cholesterol, triglycerides, high density lipoprotein (HDL), low density lipoprotein (LDL), sodium, potassium, calcium, and chloride were analyzed in the blood serum.
    Results
    The amount of sodium, potassium, and chloride in WAG/Rij rat’s blood plasma were significantly higher compared to Wistar rats and the amount of calcium in WAG/Rij was significantly lower than Wistar rats. In addition, the values of blood plasma lipids, including cholesterol, triglycerides, HDL, and LDL in WAG/Rij was lower than Wistar rats.
    Conclusion
    The results showed the differences in electrolytes and lipids of plasma between WAG/Rij and Wistar rats. Further studies are needed if changes of electrolytes and lipids of plasma may be associated with seizure occurrence in this animal model of absence epilepsy.
    Keywords: Epilepsy, Absence, Rats, Electrolytes, Lipids
  • Sina Asaadi*, Farzad Ashrafi, Zahra Nasiri, Mahmoud Lotfinia, Ahmad Ali Lotfinia Pages 24-30
    Introduction
    Parkinson’s disease (PD) is associated with a wide range of cognitive, psychological, and behavioral impairments that significantly affect the life quality of patients and their relatives. Nowadays, it has been observed that prognosis and the stage of the PD could be identified by Frontal Assessment Battery (FAB) via measurement of the abnormality in executive function. FAB test is a brief and precise test. There is a correlation between this test and the other diagnostic tests for PD, such as Unified Parkinson’s Disease Rating Scale (UPDRS) that is time consuming. Therefore, the aim of this study was to measure FAB and UPDRS scores and to determine the possible correlation between these tests.
    Materials And Methods
    Forty-nine patients diagnosed with PD and 50 healthy controls were included in the study. We compared FAB scores in normal controls and in PD patients, which were matched for age, sex, UPDRS, education and Mini-Mental State Examination score.
    Results
    The results indicated a correlation between FAB and UPDRS tests in early stage of PD in all patients while there was no correlation between these two tests in men and women groups separately.
    Conclusion
    FAB diagnostic test is not an appropriate alternative for UPDRS in Iranian Patients with early stage of PD. It is needed to provide a proper version of this test for the Iranian patients based on Persian language and culture.
    Keywords: Neurodegenerative Diseases, Parkinson Disease, Patients, Brain, Executive Function
  • Faeze Eshaghi Moghaddam Kate Shamshir*, Mohammad Hossein Abdollahi, Mahnaz Shahgholian Pages 31-40
    Introduction
    Delinquency is one of the social problems which is usually erupted during adolescence and caused serious problems for them, their families, and the society. There are various factors lead to delinquency, like early maladaptive schemas, anxiety, and cognitive regulation of emotion. This study was aimed to compare the early maladaptive schemas, hidden anxiety, and cognitive regulation of emotion in normal and delinquent juveniles in Mashhad, Iran.
    Materials And Methods
    In this causal-comparative study, there were two groups consisted of 60 male students (aged 12-17 years), divided in normal and delinquent groups. The group of normal juveniles (from high school) was selected by multistage cluster sample and the group of juvenile delinquents (from offenders group in juvenile institution) was selected by simple random sample. The questionnaires were concluded the Young early maladaptive schemas questionnaire, the Spielberger State-Trait Anxiety questionnaire, and the Cognitive Emotion Regulation questionnaire by Garnefski & Kraaij.
    Results
    Data indicated that the mean scores of early maladaptive schemas in the juvenile delinquents were higher than in normal juveniles. In contrary, the mean scores of hidden anxiety and positive cognitive regulation of emotion were significantly higher in normal group. Regarding the negative cognitive regulation of emotion, there was no difference between two groups.
    Conclusion
    According to significant difference of early maladaptive schemas, hidden anxiety, and positive cognitive regulation of emotion between the delinquent and the normal groups, individual adjustment as well as psychological and social growth can be advantageous and helpful.
    Keywords: Juvenile Delinquency, Anxiety, Emotions
  • Borzoo Amirpour*, Mehdi Merati Pages 41-48
    Introduction
    Both at the 11th edition of the international classification of diseases (ICD-11) and in the Fifth edition of the diagnostic and statistical manual of mental disorders (Fifth edition-DSM-5), It has been noted that the attitudes (toward self, others, world and future) and quality of sleep can be seriously impaired by post-traumatic stress disorder (PTSD). The present study was conducted to compare hostility and sleep disorders among nursing students with and without PTSD.
    Materials And Methods
    This descriptive-comparative causal study was performed on 190 (140 females & 50 males) nursing students from Islamic Azad University, Toyserkan, Iran. Participants were chosen by stratified sampling. Three questionnaires were used in this study, including the Post-Traumatic Stress Disorder Checklist-Civilian version (PCL-C), hostility subscale from Buss & Perry aggression questionnaire, and sleep disorder subscale from Mississippi scale for combat-related PTSD.
    Results
    Fifty-six out of the 190 students were identified with PTSD symptoms. This group of students had significantly higher scores on hostility and sleep disorders. Regression analysis indicated that sleep disorders and hostility were strong positive predictors for PTSD.
    Conclusion
    Due to considerable prevalence and impact of PTSD on sleep quality and hostility in patients who suffering from PTSD, intervention to promote appropriate diagnosis and treatment seems to be crucial.
    Keywords: Hostility, Stress Disorders, Post-Traumatic, Sleep Disorders, Circadian Rhythm
  • Najme Vakili, Karim Asgari*, Mehrdad Kalantari, Hosein Molavi, Mahsa Asheghan Pages 49-56
    Introduction
    Fibromyalgia is a chronic and widespread pain syndrome, which is often accompanied by emotional disturbances. In this study, a hypothetical model of the effect of alexithymia, anxiety, and depression on pain severity in female patients with fibromyalgia in Tehran was tested.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, we selected 150 women with Fibromyalgia via convenience sampling. The patients were completed alexithymia (TAS-20), depression and anxiety (HADS), and pain intensity (SF-MPQ) scales.
    Results
    The results indicated that the structural model of the variables was fitting well. Pain variable was found to be correlated with Alexithymia, depression, and anxiety. In this model, Alexithymia, depression, and anxiety have significant effects on pain severity.
    Conclusion
    This study demonstrated that anxiety and depression, which may be avoided and not expressed by individual, can affect pain in women with fibromyalgia. The findings suggest that interventions based on emotion regulation can effect on decreasing pain intensity in women suffering from fibromyalgia.
    Keywords: Fibromyalgia, Anxiety, Depression
  • Biomarkers of Cardiovascular Responses among War Veterans with Posttraumatic Stress Disorder
    Borzoo Amirpour*, Alireza Aghayousefi, Rahim Goli, Leila Abdolmaleki Pages 57-64
    Introduction
    Due to the possible impact of posttraumatic stress disorder (PTSD) on biological markers of cardiovascular responses, it has become an essential part and hallmark of the diagnostic and statistical manual of mental disorders in the Fifth edition-DSM-5. This study aimed to investigate the biomarkers of cardiovascular responses in war veterans with PTSD.
    Materials And Methods
    34 male war veterans, among veterans with posttraumatic stress disorder in Kermanshah, participated in this cross sectional study on 2014. They were approved by medical committee as patients who suffer from PTSD. The data were collected by PTSD Checklist-Military version (PCL-M).
    Results
    Data indicate that the mean age, the percentage of injury, and the duration that each individual spent in the war were 53.73, 45.72, and 4.07, respectively. The mean scores of systolic blood pressure, diastolic blood pressure, heart rate, and body temperature were 123.72 mm Hg, 82.94 mm Hg, 89, and 36.51°C, respectively. In addition, the Pearson correlation coefficient among the biomarkers of cardiovascular and the total score obtained in the posttraumatic stress disorder checklist was positive and significant.
    Conclusion
    The results indicate the biological markers of cardiovascular responses as a risk factor for cardiovascular diseases in the war veterans with PTSD.
    Keywords: Biomarkers, Veterans, Stress Disorders, Post-Traumatic
  • Mojtaba Fazel, Mostafa Almasi Dooghaee*, Faeze Ghasemi, Paria Hebrani, Farah Ashrafzadeh Pages 65-72
    Introduction
    Epilepsy­ causes significant effects on child's physical and mental functions and is associated with different psychiatric disorders. The aim of this study was to compare the frequency of attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) and quality of life (QOL) in children with epilepsy.
    Materials And Methods
    This study was conducted on 90 children that divided to 3 groups: chronic epilepsy, recent epilepsy (with diagnosis of less than a month), and control groups. In the first stage, all patients were screened with a questionnaire containing demographic data, ADHD Rating Scale (ADHD-RS), Child-self report and Parent-proxy report as well as Pediatric Quality of Life Inventory TM (Peds QL™) forms. Then, the children were evaluated for definite diagnosis of ADHD according to DSM-IV criteria.
    Results
    ADHD was diagnosed in 43.3%, 36.7% and 6.7% of chronic epilepsy, recent epilepsy, and control groups, respectively. There was a significant correlation between Parent-proxy report QOL score and the type of epilepsy. In analysis of QOL subgroups, the score of physical function and school performance were different in three groups. Children with ADHD had significantly lower total QOL score than non-ADHD children.
    Conclusion
    The physical function, school performance, and total QOL score of chronic epileptic children are lower than recent epileptic and non-epileptic children. The ADHD is more common in epileptic children than normal children. Screening and early treatment of ADHD in epileptic children may improve their QOL.
    Keywords: Epilepsy, Attention Deficit Disorder with Hyperactivity, Quality of Life, Child
  • Seyedeh Samaneh Esteghamat, Seyedeh Sana Esteghamat, Mahmoudreza Ashrafi, Mohammadreza Mirza Aghayan*, Alireza Tavasoli Pages 73-79
    Introduction
    According to the nature of heart diseases and the use of cardiopulmonary bypass, transient or permanent neurologic complications may arise during or after pediatric cardiac surgery. The aim of this study was to evaluate the incidence of acute neurologic complications in postoperative cardiac surgery period in children with congenital heart diseases (CHD) undergoing cardiac surgery.
    Materials And Methods
    In this study, all patients with cardiovascular disease (including CHD and other cardiovascular diseases) had been operated (open or closed) in the Children’s Medical Center, Tehran, Iran, were evaluated for a year between July 2014 and July 2015. Those who had died during hospital stay or surgery, patients with incomplete information in their medical records, and children who had not been operated because of CHD were excluded. Of the 435 patients surveyed, 364 patients were enrolled in this study. Acute neurologic complications and related findings in brain CT scan were investigated.
    Results
    The age range for patients was between 5 days to 15 years old, of whom 64 (17.6%) patients were under 2 months, 131 (36%) patients were between 2 months to 1 year, and 169 (46.6%) patients were over one year. Thirty-three patients (9.06%) were identified with acute neurological complications after heart surgery, including seizures, movement disorders, loss of consciousness, visual disturbances, headache, and hydrocephalus.
    Conclusion
    Improving the implementation of the cardiopulmonary bypass protocols and using neural monitoring for ischemia and bleeding as well as arterial filter during surgery can reduce the incidence of neurological complications after pediatric cardiac surgery.
    Keywords: Neurologic Manifestations, Thoracic Surgery, Heart Defects, Congenital
  • Hoda Pasand Mozhdeh, Bahman Zeynali, Hadi Aligholi, Iraj Kashani Radgerdi, Sajad Sahab Negah, Gholamreza Hassanzadeh* Pages 80-86
    Introduction
    Alzheimer's disease (AD) is the most common neurodegenerative disorder with the prevalence of one eighth or about 10% of people older than 65 years old. Aiming to induce progressive dementia and neurodegeneration, intracerebroventricularly (ICV) injection of streptozocin (STZ), a diabetogenic factor, was performed. Since this model leads to behavioral disorders, impaired energy, and glucose utilization, it is an appropriate model for AD. Reduction of the potency of stem cells in the subventricular zone (SVZ), one of the brain neurogenic regions, in AD has been reported. In this study, we examined the effect of ICV administration of STZ on stem cell proliferation in SVZ.
    Materials And Methods
    Thirty male Wistar rats were classified into three groups, including control, sham, and STZ. Drug injection (3 mg/kg- ICV) was performed in lateral ventricles in days 1 and 3 after recovery of operation. Finally, after SVZ cell culture, cell proliferation was measured by evaluation of morphology, number, and diameter indexes of neurospheres.
    Results
    Our study revealed that proliferation indexes, such as diameter and the number of neurosphere, were significantly decreased in the treatment group compared to control and sham groups.
    Conclusion
    Our data has shown that application of STZ decreases proliferation of stem cells in SVZ of the brain.
    Keywords: Alzheimer Disease, Streptozocin, Neural Stem Cells
  • Mohammad Reza Hashemzadeh*, Zahra Seyedi, Mohammad Amin Edalatmanesh, Samaneh Rafiei Pages 87-98
    Introduction
    Stem cells are characterized by two fundamental properties; self-renewal and differentiation. Self-renewal is an integration of proliferation control with the maintenance of an undifferentiated state. Self-renewal trait is regulated by a dynamic process between transcription factors, epigenetic control, microRNA regulators, and cell-extrinsic signals from the niche of stem cells. The other feature of stem cells is the capability of differentiation to various cell types. Neural stem cells are able to differentiate to neuron, glial cell, and oligodendrocyte. The process of oligodendrocyte differentiation also is regulated by an interaction between the genetic and epigenetic programs. Recent studies reveal the key role of histone modifications in epigenetic regulation of gene expression during oligodendrocyte development. Moreover, retinoic acid pathway has been shown in stem cell differentiation toward neurons.
    Conclusion
    Detection of signaling cascades and regulatory networks of self-renewal and differentiation of neural stem cells improve new therapeutic methods for neural diseases, such as brain injuries and brain tumors as well as neurodegenerative diseases, like Huntington, Alzheimer, Parkinson, and demyelination diseases, such as multiple sclerosis. Moreover, understanding of these pathways leads to specific and stable differentiation of neural stem cells toward functional oligodendrocyte for alternative therapy.
    Keywords: Cell Differentiation, Gene Expression, Neural Stem Cells, Cell Self Renewal
  • Mohammad Baloochi Anaraki*, Sadegh Rahimi Pages 99-111
    Introduction
    Not only in early human societies, even today, there are people who tried to interpret dream spiritually. According to different functions of sleep and dreaming in human daily life, dream and sleep are of interest in modern science. Evolution of scientific study of dreaming during the history of medicine as well as current theories of dream have discussed in this manuscript. On the other hand, due to connection of sleep and dreaming, sleep physiology and pathology have shortly described.
    Conclusion
    Despite of significant improvement in dream study and different theories to explain dream and sleep functions, further studies are needed to integrate all aspect of dream and sleep in human.
    Keywords: Sleep, Sleep Wake Disorders, Dreams, Psychology, Physiology
  • Ali Jahanbazi Jahan-Abad*, Nasim Shah Hamzei, Leyla Alizadeh Pages 112-122
    Introduction
    Long-term potentiation (LTP) is a generic term that applies to a form of activity-dependent plasticity that induced by high-frequency or theta burst stimulation and results in enhancement of synaptic transmission. LTP has a key role in learning and memory. Different types of LTP have been observed in distinctive areas of the central nervous system. Hippocampal CA1 area is vital for the formation of long-term memory.
    Conclusion
    Several studies have been shown the importance of signaling pathways in the development of memory and learning. In this review is intended to present an overview of the role of synaptic ion channels, ionotropic and metabotropic glutamate receptors as well as TrkB receptor in LTP formation of learning and memory.
    Keywords: Long-Term Potentiation, Learning, Memory, Receptors, Glutamate
  • Farzaneh Alivand, Fariba Karimzadeh* Pages 123-130
    Introduction
    The effects of exercise and physical activity on the function of various human organs, such as heart, lung, and skeletal muscle have long been known. In recent years, more attention has been focused on the effects of exercise on the nervous system and memory. Recently, it has been shown that the brain responds to the physical activities in the anatomical, cellular, and molecular levels. It is surprising that many of these changes occur in some brain structures that involve in the memory, learning, and cognitive functions. It has been shown that exercise can improve mental performance and enhances learning and memory.
    Conclusion
    Both structural and functional changes of the brain in response to exercise play a crucial role in improvement of the memory and learning. The present study was reviewed the mechanisms involved in the memory and learning improvement followed by exercise.
    Keywords: Exercise, Hippocampus, Memory, Learning
  • Sedigheh Ghasemi, Alireza Gholami, Fatemeh Jahanbakhsh, Maryam Fazeli, Shaghayegh Anvari, Amir Ghaemi* Pages 131-138
    Introduction
    Several investigations revealed that the activation of the innate immune system plays a crucial role in the pathogenesis of numerous diseases. The innate immune system activation occurs in response to pathogens or tissue injury via pattern-recognition receptors that recognize pathogen-associated molecular patterns. The innate immune system triggered by these interactions besides the general responses causes a specific response to pathogen. In addition, this pathogen-specific innate response affects the specificity of the adaptive immune response through directing the differentiation of T-cells into functionally distinct subtypes. Although the mechanism(s) by which different Rabies viruses induce differential immune responses are unknown, recent studies indicate that the consequence of rabies virus infection is dependent upon the rapid stimulation of innate and adaptive immunity. The responses prevent viral entry into the central nervous system (CNS), where it can escape immunity. Laboratory strains that reach the CNS can be cleared and this has obviously happened in individuals with rabies. Thus, during rabies virus infection, pattern-recognition receptors of rabies can be recognized in the periphery and the CNS.
    Conclusion
    To study these possibilities, the consequence of rabies infection in mice lacking adaptor myeloid differentiation factor 88 (MyD88) was demonstrated. Toll-like receptors (TLRs) signals, except for TLR3, activate proinflammatory reaction via the adaptor protein MYD88. Only mice lacking TLR7 displayed a marked mortality compared with MyD88 negative and control mice with deficits in both the development of peripheral immunity and rabies virus clearance from the CNS. The review demonstrated that TLR7 plays a vital role in controlling and directing of immune response against the rabies virus.
    Keywords: Rabies virus, Central Nervous System, Toll-Like Receptors, Immunity
  • Sajad Sahab Negah, Arezou Eshaghabadi, Elham Mohammadzadeh* Pages 139-150
    Introduction
    Traumatic brain injury (TBI) is one of the leading causes of death of men under the age of 35 that mostly occurs during the road accidents. Current clinical treatments cannot prevent the secondary brain damage induced by cytotoxicity. Progesterone, as a primary sex hormone, is a neuroprotective compound in TBI and stroke. Indeed, progesterone increases anti-oxidant activities, decreases inflammatory factors, and reduces the expression of inflammatory cytokine, which can prevent secondary brain injury and edema.
    Conclusion
    This review focused on the preventive effect of progesterone on secondary brain injury and edema by modulation of inflammatory factors in TBI. Although, the exact mechanism of TBI has not been discovered, studies suggest that this hormone can be a safe treatment for TBI and other neurodegenerative diseases.
    Keywords: Brain Injuries, Progesterone, Neuroprotective Agents
  • Fahime Zavvari, Fariba Karimzadeh* Pages 151-160
    Introduction
    Depression is a chronic, multifactorial, and potentially life-threatening mental disorder that affects up to 20% of the worldwide population. Over several decades, numerous animal models have been established to study the underlying pathophysiology of depression and to test novel antidepressant treatment strategies. The criteria for identifying animal models of depression based on two principles: the side effects of antidepressants and responses to stress. Here, we summarized depression animal models, including learned helplessness, chronic mild stress, social defeat paradigms, and early life stress. Also, we reviewed the behavioral tests for screening antidepressants, such as forced swimming test, tail suspension test, sucrose preference test, open field test, elevated plus maze test, novelty-induced hypophagia, intracranial self-stimulation, and dark/light box test.
    Conclusion
    The complexity of the depression and its etiologic as well as pathophysiological similarities with anxiety disorders challenge the developing of a comprehensive animal model that accurately reflect different aspects of depression. However, these animal models could so far help in a better understanding of the pathophysiology of depression.
    Keywords: Depression, Animals, Rats