فهرست مطالب

فصلنامه علوم اعصاب شفای خاتم
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 25، زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جعفر حسنی* صفحات 1-9
    مقدمه
    جانبی شدن نیمکره ای توانایی های مشخص در مغز انسان دارای فوایدی برای عملکرد متفاوت روزانه است. هدف از مطالعه حاضر توسعه یک نسخه فارسی از آزمون ترجیح نیمکره ای و بررسی خصوصیات روانسنجی آن بود.
    مواد و روش ها
    نسخه فارسی آزمون ترجیح نیمکره ای فراهم شد و خصوصیات روانسنجی آن در دو مطالعه مستقل بررسی شد. در مطالعه اول، 80 دانشجو (50 دختر و 30 پسر) و در مطالعه دوم، 500 دانشجو (323 دختر، 177 پسر) با استفاده از نمونه برداری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. اعتبار نسخه فارسی آزمون ترجیح نیمکره ای از طریق آلفای کرونباخ بازآزمایی بررسی شد و همچنین همبستگی مجموعه ماده و روایی آن از طریق تحلیل عاملی تاییدی و روایی ملاکی بررسی شد.
    یافته ها
    دامنه ضرایب آلفای کرونباخ (0/88-0/74) و دامنه همبستگی مجموعه ماده (0/70-0/41) بر اساس متغیر جنسیت و ضرایب بازآزمایی (0/73-0/67) پیشنهاد کرد که مقیاس یک اعتبار مطلوب دارد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی برازش قابل قبول با مقیاس دو عاملی اصلی را نشان داد. همچنین الگوی ضرایب روایی ملاکی یک روایی خوب را نشان داد.
    نتیجه گیری
    در مجموع نسخه فارسی آزمون ترجیح نیمکره ای یک ابزار معتبر و روا برای تحقیقات نوروسایکولوژی، غربالگری پژوهشی، تشخیصی و درمانی است.
    کلیدواژگان: تسلط مغزی، روانسنجی، مغز
  • نورالهدی فتوت اسکندری، گلاره وهاب زاده*، فرشته گلاب، فریبا کریم زاده، پروانه رحیمی مقدم، سمیه نصیری پور، ربابه شعبانی صفحات 10-17
    مقدمه
    فعالیت بیش از حد گیرنده های NMDA در آسیب ایسکمی و همچنین کاهش سیستم گابا منجر به اختلاف هموستاز یونی و مرگ نورونی می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر غلظت های مختلف استیریپنتول (30 ،10 ،5 ،1 ،0/1 ،0/01 میکرومولار) به عنوان یک آگونیست گیرنده گابا A بر کشت اولیه قشر موش سوری در 4 ساعت محرومیت از اکسیژن –گلوکز بود.
    مواد و روش ها
    بعد از 24 ساعت از انکوباسیون سلول های نورونی با استیریپنتول، سلول ها به DMEM فاقد گلوکز منتقل شدند و برای 4 ساعت در یک جار بی هوازی کوچک بدون اکسیژن قرار گرفتند و به مدت 24 ساعت در شرایط استاندارد انکوبه شدند. زنده ماندن سلول با روش MTT ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که غلظت های مختلف استیریپنتول پس از 4 ساعت بهبود محرومیت از اکسیژن –گلوکز می تواند زنده ماندن سلول را افزایش دهد. با این حال اثر حفاظتی استیریپنتول کمتر از گروه کنترل (سلول ها در معرض بهبود محرومیت از اکسیژن –گلوکز قرار نداشتند) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که استیریپنتول می تواند یک داروی بالقوه برای درمان شرایط ایسکمی مغز باشد. با این حال مطالعات بیشتری برای ارزیابی مکانیسم های اثر استیریپنتول مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: گاما آمینو بوتریک اسید، ایسکمی، موش
  • پرستو براتی دوم، مرضیه درویشی، محمد جباریان، اعظم باباخانی، کامبیز روشنایی* صفحات 18-28
    مقدمه
    هر آسیب طناب نخاعی تروماتیک (SCI) ممکن است باعث طیفی از علایم درد تا از دست رفتن کامل عملکردهای حسی و حرکتی ناحیه پایین ضایعه گردد. با وجود پیشرفت های بسیار در روش های جراحی، درمان آسیب طناب نخاعی به عنوان یک موضوع پیچیده باقی مانده است. کاهش فرایندهای التهابی اولیه با ایجاد بستر به عنوان یک درمان جدید امکان پذیر پیشنهاد شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر کورکومین بر بهبود رفتار حرکتی در مدل کانتیوژن موش صحرایی در مرحله حاد بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه in vivo ، موش های صحرایی آزمون به صورت تصادفی در گروه های لامینکتومی، شم (تزریق نرمال سالین) و درمان قرار گرفتند. در گروه های درمان، موش های صحرایی تزریق داخل صفاقی کورکومین را (70، 60، 50 ،40 میلی گرم / میلی لیتر / کیلوگرم) در 6 ساعت بعد از آسیب طناب نخاعی روزانه دریافت کردند. آسیب طناب نخاعی با یک روش استاندارد انجام شد. بعد از تراشیدن، لامینکتومی در سطح T12-L1 انجام شد و طناب نخاعی آشکار شده در معرض یک میله فلزی 10 گرمی با قطر 2 میلی متر از ارتفاع 25 میلی متر قرار گرفت. روند حرکتی با آزمون BBB (Basso-Beattie-Bresnahan) به مدت 12 هفته ارزیابی شد. 3 ماه بعد از آسیب طناب نخاعی، طناب نخاعی توسط مورفومتریک، بیان پروتئین اسیدی فیبری گلیال (GFAP) و بازسازی آکسون مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    رنگ آمیزی ایمونو هیستوشیمی و نمرات آزمون BBB موش های صحرایی دارای آسیب طناب نخاعی درمان شده با کورکومین به طور قابل توجهی نسبت به موش های صحرایی شم در روز 7 بهبود یافت. سطح پروتئین اسیدی فیبری گلیال در گروه درمان شده با کورکومین نسبت به گروه شم به طور قابل توجهی کاهش یافت. بهترین دوز کورکومین 60 میلی گرم / میلی لیتر / کیلوگرم در 6 ساعت پس از آسیب طناب نخاعی بود.
    نتیجه گیری
    داده ها نشان داد که کورکومین رفتار حرکتی در مرحله حاد آسیب طناب نخاعی را احتمالا از طریق افزایش بازسازی آکسون و کاهش آستروگلیوزیس بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: کورکومین، آسیب طناب نخاعی، موش های صحرایی
  • محمد محمدپور *، خلیل اسماعیل پور صفحات 29-39
    مقدمه
    اضطراب جدایی شایع‏ترین اختلال اضطرابی در کودکان است. عدم توجه به درمان این اختلال در سنین پایین، می تواند یک عامل خطر برای سایر اختلالات روانی دوران کودکی و بزرگسالی باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثربخشی برنامه مربیگری رفتار و هدایت از طریق مدلسازی (CALM Program) بر کاهش نشانه های اختلال اضطراب جدایی در کودکان پیش دبستانی بود.
    مواد و روش ها
    برنامه پژوهش به صورت پیش آزمون -پس آزمون با گروه کنترل طراحی شد. نمونه شامل 30 کودک مبتلا به اختلال اضطراب جدایی بود. کودکان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. 12 جلسه درمان مبتنی بر برنامه درمانی CALM برای هر یک از شرکت کنندگان گروه آزمایش به صورت تعامل والد -کودک اجرا گردید. برای سنجش شدت اختلال اضطراب جدایی از مقیاس اضطراب کودکان اسپنس (نسخه والدین) استفاده شد.
    یافته ها
    مداخله درمانی مبتنی بر برنامه CALM کاهش معنی داری در نشانه های اضطراب جدایی شرکت کنندگان گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در مراحل پس آزمون و پیگیری ایجاد نمود.
    نتیجه گیری
    مداخله درمانی مبتنی بر برنامه CALM می تواند به عنوان یک برنامه درمانی قابل اجراء و موثر برای کاهش نشانه های اضطراب جدایی در کودکان پیش دبستانی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اضطراب جدایی، تعامل مادر، کودک، روان درمانی
  • داود معنوی پور*، لعیا سادات میری صفحات 40-47
    مقدمه
    با توجه به اهمیت عوامل روانشناختی در اختلالات روان تنی و مالتیپل اسکلروز و همچنین اهمیت آن در طرحواره های ناسازگار اولیه در اختلالات روانشناختی، پژوهش حاضر به منظور بررسی طرحواره های ناسازگار اولیه در بیماران با اختلالات روان تنی و مالتیپل اسکلروز و مقایسه کردن آن با افراد سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش شامل اصول گذشته بود. این مطالعه 100 بیمار (50 نفر با مالتیپل اسکلروز و 50 نفر با اختلال روان تنی) را ارزیابی کرد و آن ها را با 50 فرد سالم که پرسشنامه طرحواره یانگ (فرم کوتاه) را تکمیل کرده بودند، مقایسه کرد. مطالعه علی –مقایسه ای بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمره آسیب پذیری نسبت به ضرر یا خرده مقیاس بیماری در افراد با اختلال روان تنی بالاتر از افراد سالم بود و میانگین نمره خرده مقیاس محرومیت هیجانی، وابستگی/بی کفایتی و شکست در بیماران با مالتیپل اسکلروز از گروه سالم بالاتر بود.
    نتیجه گیری
    وقتی بیماران با اختلالات روان تنی و مالتیپل اسکلروز با افراد سالم مقایسه می شوند، طرحواره های ناسازگار اولیه باید به عنوان یک اصل مهم در نظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: طب روان تنی، مالتیپل اسکلروز، اختلالات روانی، فیزیولوژیکی
  • محمود لطفی نیا، احمد علی لطفی نیا، بابک خدایی، گیو شریفی* صفحات 48-57
    مقدمه
    جراحی صرع مقاوم به دارو عوارض بیولوژی و روانشناسی بی شماری دارد. بسیاری از این بیماران با عمل جراحی صرع درمان می شوند. با وجود جراحی های متعدد در مراکز پزشکی ایران، تنها نتایج تعداد کمی از آن ها منتشر شده است.
    مواد و روش ها
    برای ارزیابی نتیجه عمل جراحی، در مجموع تعداد 40 بیمار که بین 1383 و 1393 در بیمارستان لقمان حکیم تحت عمل جراحی قرار گرفتند، در مطالعه گذشته نگر ما گنجانده شدند.
    یافته ها
    52/5 درصد بیماران جراحی شده که در دسته یک معیار Engel قرار گرفتند، رهایی کامل از تشنج داشتند.دسته دوم، سوم و چهارم معیار Engel شامل 25، 15 و 7/5 درصد از بیماران جراحی شده بودند. اختلاف آماری معنی داری در نتایج جراحی بر اساس جنسیت، نوع تشنج اولیه و رویکرد عمل وجود نداشت. تنها 5 درصد از بیماران عوارض عصبی دایمی داشتند که شایع‏ترین عارضه، همی پارزی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه اهمیت تشخیص سریع و نظارت منظم بیماران صرعی را نشان داد. این به طور قابل توجهی میزان مصرف داروی غیر ضروری را کاهش می دهد و تعداد افراد بدون علامت را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: صرع، جراحیعمومی، صرع مقاوم به درمان
  • امین نیکوخصال، هانیه بختیاری، افسانه اخزری، خدیجه حیدربیگی، پرستو براتی دوم، مرضیه درویشی* صفحات 58-72
    مقدمه
    استروئیدها در سراسر طول عمر، بارداری و پیری اثرات متفاوتی بر مغز دارند. این ها بر نواحی از مغز که نقشی را در تولیدمثل بازی می کنند از قبیل هیپوکامپ، پوتامن و رافه مغز تاثیر می گذراند. هورمون های استروئیدی از سد خونی –مغزی عبور می کنند و به راحتی به بافت عصبی می رسند. این هورمون ها در چرخه قاعدگی زنان، بارداری و تشکیل جنین نقش دارند. استروئیدها در تخمدان ها، غدد آدرنال و در دوران بارداری در جفت تولید می شوند و در بافت چربی ذخیره می شوند. در سال های اخیر مطالعات گسترده ای بر نقش استروئیدها در فعالیت های سیستم عصبی انجام شده است. پس از آسیب سیستم اعصاب مرکزی (CNS)، استروئیدها آسیب عصبی و آکسونی را بازسازی می کنند. استروئیدها فعالیت عصبی را تحت تاثیر قرارمی دهند و برای عملکردهای طبیعی مغز مهم هستند. این هورمون ها از طریق مکانیسم های اتصال لیگاند –گیرنده و فسفوریلاسیون در مغز عمل می کنند.
    نتیجه گیری
    گیرنده های استروئیدی در سلول های عصبی هیپوتالاموس و هیپوکامپ جمع آوری می شوند. این می تواند ارتباط استروئید با رفتار جنسی در این نواحی از مغز را توضیح دهد. با وجود مطالعات گسترده بر تنظیم رفتارهای باروری توسط استروژن و پروژسترون، بسیاری در رابطه با اثر آن کشف نشده باقی مانده است. استفاده از استروئیدها و تنظیم گیرنده های آن ها در هورمون درمانی برای حفظ سلامت عملکرد عصبی در دوران یائسگی در نظر گرفته شده است.
    کلیدواژگان: پروژسترون، استرادیول، نورون زایی
  • صادق رجبی، شکوفه نوری، فاطمه زال، علی جهانبازی جهان آباد* صفحات 73-86
    مقدمه
    بروز و شیوع بیماری های تحلیل برنده عصبی با امید به زندگی افزایش می یابد. مغز به جهت دلایل فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی حساسیت بالایی به استرس اکسیداتیو دارد. بنابراین حفظ هومئوستاز وضعیت اکسیداسیون -احیاء برای سلول های مغز ضروری است. به علاوه سطوح آنتی اکسیدان مغز در مقایسه با سایر بافت ها محدود است. در این مقاله مکانیسم های مختلف درگیر در تولید گونه های واکنشگر اکسیژن اندوژن و اگزوژن و نقش استرس اکسیداتیو در بیماری های تحلیل برنده عصبی مورد بحث قرار گرفت. عدم تعادل وضعیت اکسیداسیون -احیاء زمانی رخ می دهد که ظرفیت آنتی اکسیدانی بر رادیکال های آزاد غلبه نکند که می تواند منجر به آسیب بافت، مرگ سلول یا شروع بیماری شود. این مقاله همچنین مکانیسم های پیام رسانی و مولکولی مختلف درگیر در مدیریت استرس اکسیداتیو در بیماری های تحلیل برنده عصبی را مرور می کند.
    نتیجه گیری
    اگرچه القاء و نقش استرس اکسیداتیو در بیماری تحلیل برنده عصبی تایید شده است، نقش آن در بیماریزایی برخی از بیماری های تحلیل برنده عصبی نیاز به بررسی بیشتری دارد. با درمان آنتی اکسیدانی این امکان وجود دارد که بتوانیم شرایط اکسیداتیو را تنظیم نموده و این بیماری ها را پیشگیری یا درمان نماییم.
    کلیدواژگان: بیماری های تحلیل برنده عصبی، گونه های فعال اکسیژن، آنتی اکسیدان ها
  • رضا خادمیان راد، سمانه رفیعی، سمیرا ملک زاده، محمد امین عدالت منش* صفحات 87-97
    مقدمه
    علاوه بر نقش مهم سلول های بنیادی در بازسازی و ترمیم بافت، آن ها در درمان بیماری های گوناگون از جمله استخوان سازی ناقص، آسیب مغزی، بیماری پارکینسون، انفارکتوس قلبی و پارگی تاندون کاربرد دارند. اخیرا یک جمعیت سلولی مشتق شده از ادرار کشف شده است که برخی خصوصیات زیستی از قبیل کلون زایی، الگوهای رشد سلولی، ظرفیت گسترش، پروفایل بیان نشانگر سطح سلولی، تمایز پرتوان، تاثیرات پاراکرینی رگ زایی، خصوصیات تنظیم کننده ایمنی را نشان می دهد. این سلول ها می توانند به سلول های بنیادی پرتوان القایی تبدیل شوند. بنابراین این سلول ها، «سلول های بنیادی مشتق شده از ادرار» نامگذاری شدند. این سلول های بنیادی را می توان از انسان ها و گونه های مختلف حیوانات از قبیل میمون ها، خوک ها و خرگوش ها به دست آورد. در دسترس بودن و هزینه پایین، این سلول ها را برای سلول درمانی در اختلالات عصبی با اهمیت ساخته است.
    نتیجه گیری
    تحقیقات و آزمایش های بالینی نشان داد که پیوند سلول های بنیادی مزانشیمی و احتمالا سلول های بنیادی ادرار ممکن است در درمان اختلالات تحلیل برنده عصبی از قبیل بیماری پارکینسون، بیماری هانتینگتون و بیماری آلزایمر موثر باشند.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی 2، ادرار 3، بیماری های تحلیل برنده عصبی
  • علی محمد خانی زاده، فریبا کریم زاده* صفحات 98-109
    مقدمه
    آرتریت روماتوئید شایع ترین بیماری خود ایمن التهابی مزمن با علت و پاتوفیزیولوژی ناشناخته با علایم مختلف از قبیل درد، هایپرآلژزی و ادم است. تغییرات در سطح سایتوکین هایی از قبیل فاکتور نکروز تومور آلفا، اینترلوکین 6 و اینترلوکین 1 بتا در میان مکانیسم هایی که پیشنهاد شده اند برای علت التهاب مزمن هستند و یک نقش کلیدی در طراحی مدل های آزمایشگاهی آرتریت روماتوئید دارند. مدل های اصلی آزمایشگاهی آرتریت روماتوئید مدل های Carageen،CFA ،Collagen-induced artherit و Zymosan هستند. در این مدل ها هایپرآلژزی حرارتی، آلودنیای مکانیکی و اختلال حرکتی ناشی از درد گزارش شده است. این مدل ها اثر بخشی داروها و مکانیسم های تسکین درد در آرتریت روماتوئید را ارزیابی می کنند.
    نتیجه گیری
    استفاد از یک مدل معتبر آرتریت روماتوئید می تواند به بررسی مکانیسم های پاتوفیزیولوژی درد و بهبود مطالعات ما در درمان های مناسب برای درد کمک کند.
    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، درد، بیماری
|
  • Jafar Hasani* Pages 1-9
    Introduction
    The hemispheric lateralization of certain faculties in the human brain has benefits for various daily functioning. The aim of present study was to develop a Persian version of hemispheric preference test and to examine its psychometric properties.
    Materials And Methods
    Persian version of hemispheric preference test was prepared and its psychometric properties were examined in two independent studies. In the first study, 80 students (50 females, 30 males) and in the second study, 500 students (323 females, 177 males) were selected using multi-stage cluster random sampling. The reliability of the Persian version of hemispheric preference test was assessed via Cronbach’s alpha test-retest as well as item-rest correlations and its validity was assessed via confirmatory factor analysis and criterion validity.
    Results
    Cronbach’s alpha coefficients range (0.74- 0.88) and item-rest correlations range (0.41-0.70) according to sex variable and test-retest coefficients (0.67- 0.73) suggested that the scale has a good reliability. The results of confirmatory factor analysis indicated acceptable fitness with original two factors scale. Furthermore, the model of criterion validity coefficients showed a good validity.
    Conclusion
    In sum, the Persian version of hemispheric preference test is a reliable and valid instrument for neuropsychological, research screening, diagnostic, and therapeutic investigations.
    Keywords: Dominance, Cerebral, Psychometrics, Brain
  • Noorolhoda Fotovat Eskandari, Gelareh Vahabzadeh*, Fereshteh Golab, Fariba Karimzadeh, Parvaneh Rahimi-Moghadam, Somayyeh Nasiripour, Robabeh Shabani Pages 10-17
    Introduction
    Excessive activation of NMDA receptors in ischemic injury as well as reduction of GABAergic system leads to discrepancies of ionic homeostasis and neuronal death. The aim of the present study was to evaluate the effect of different concentrations of stiripentol (0.01, 0.1, 1, 5, 10, 30 µM) as a GABAA receptor agonist on primary cortical culture of mice on 4 h oxygen-glucose deprivation (OGD).
    Materials And Methods
    After 24h of incubation of neuronal cells with stiripentol, the cells were transferred to glucose-free DMEM (Dulbecco's Modified Eagle Medium) and were exposed to 4h hypoxia in a small anaerobic chamber and incubated in standard condition for 24h. Cell viability was evaluated by MTT assay.
    Results
    The results showed that different concentrations of stiripentol could increase the cell viability after 4h OGD Recovery (OGD/R). However, the protective effect of stiripentol was lower than the control group (the cells did not expose to OGD/R).
    Conclusion
    Our results indicated that stiripentol could be a potential drug for treatment of brain ischemic condition. However, additional studies are needed to evaluate the mechanims of strripentol effect.
    Keywords: gamma-Aminobutyric Acid 2. Ischemia 3. Mice
  • Parastoo Barati Dowom, Marzieh Darvishi, Mohammad Jabbarian, Azam Babakhani, Kambiz Roshanaei* Pages 18-28
    Introduction
    Any traumatic spinal cord injury (SCI) may cause symptoms ranging from pain to complete loss of motor and sensory functions below the level of the injury. Despite of many advances in surgical techniques, treatment of SCI remains as a complex issue. Reduction of the initial inflammatory processes by creation of framework is suggested as a possible novel treatment. The aim of this study was evaluation of the effect of curcumin on the improvement of behavioral movement in rat contusion model in acute phase.
    Materials And Methods
    In this in vivo study, rats were randomly assigned to experimental, laminectomy, sham operated (normal saline injected) and treatment groups. In treatment groups, the rats received daily intraperitoneal injection of curcumin (70, 60, 50, or 40 mg/ml/kg) at 6 h after the SCI. Spinal cord injury was performed by a standard procedure. After shaving, laminectomy was performed at T12-L1 level and the exposed spinal cord was exposed a 10 gram metal rod with a 2 mm diameter dropped from a height of 25 mm. The locomotor function was assessed by Basso-Beattie-Bresnahan (BBB) test for 12 weeks. Three months after SCI, the spinal cords were evaluated by morphometric, glial fibrillary acid protein (GFAP) expression, and the axonal regeneration.
    Results
    Immunohistochemical staining and BBB test scores of spinal cord injured rats treated with curcumin were significantly improved at day 7 compared to sham rats. The level of GFAP was significantly decreased in curcumin treated group compared to sham group. Optimal dose of curcumin was 60 mg/ml/kg 6 h after SCI.
    Conclusion
    The data demonstrate that curcumin improves behavioral movement in acute phase of SCI, possibly via the enhancement of axonal regeneration and reduction of astrogloisis.
    Keywords: Curcumin, Spinal Cord Injuries, Rats
  • Mohammad Mohammadpour* Pages 29-39
    Introduction
    Separation anxiety is the most common anxiety disorder in children. The neglect of treatment of this disorder at early ages could be a risk factor for other childhood and adult psychological disorders. The purpose of this study was to examine the efficacy of Coaching Approach Behavior and Leading by Modeling (CALM Program) on reduction of the symptoms of separation anxiety disorder among preschool children.
    Materials And Methods
    The research plan was designed as pretest-posttest with control group. The sample included 30 children with separation anxiety disorder. Children were selected by multi-stage cluster sampling method and assigned randomly in the experimental and control groups (each group 15 individuals). CALM-based treatment program for each participant of experimental group was conducted across 12 sessions, in the form of mother-child interaction. Spence Children's Anxiety Scale (parent form) was used to measure the severity of separation anxiety disorder.
    Results
    CALM-based treatment interventions created a significant reduction in the symptoms of separation anxiety in the experimental group compared to the control group on the post-test and follow-up stages.
    Conclusion
    CALM-based treatment interventions can be used as applicable and effective treatment for reduction of the symptoms of separation anxiety in preschooler children.
    Keywords: Anxiety, Separation, Mother-Child Relations, Psychotherapy
  • Davood Manavipour*, Laya Sadat Miri Pages 40-47
    Introduction
    According to the importance of psychological factors in psychosomatic disorders and multiple sclerosis (MS) as well as its importance in early maladaptive schemas in psychological disorders, the present study was aimed to evaluate early maladaptive schemas in patients with psychosomatic disorders and MS and compared that with healthy subjects.
    Materials And Methods
    Research method was ex post facto. This study evaluated 100 patients (50 with MS and 50 with psychosomatic disorder) and compared them to 50 healthy people that completed Young Schema Questionnaire (short form). The study was causal-comparative.
    Results
    The results showed that the average score of vulnerability to harm or illness subscale in people with psychosomatic disorder was higher than healthy people and the average score of emotional deprivation, dependence/incompetence, and failure subscale in patients with MS was higher than healthy group.
    Conclusion
    Early maladaptive schemas should be considered as an important element when comparing patients with psychosomatic disorders and MS with healthy people.
    Keywords: Psychosomatic Medicine 2. Multiple Sclerosis 3. Psychophysiologic Disorders
  • Mahmoud Lotfinia, Ahmad Ali Lotfinia, Babak Khodaie, Guive Sharifi* Pages 48-57
    Introduction
    Drug-resistant epilepsy surgery has countless biological and psychological complications. Many of these patients can be treated with epilepsy surgery. Despite numerous surgeries in Iranian medical centers, only the results of few of them are published.
    Materials And Methods
    To assess the outcome of the surgery, a total number of forty patients who undergone operation between 2004 and 2014 in Loghman Hakim hospital are included in our retrospective study.
    Results
    52.5% of operated patients, who are included in first class of Engel criteria, were completely free of seizures. The second, third and fourth class of Engel criteria contain 25, 15 and 7.5 percent of the operated patients. There was no statistically significant difference in surgery outcomes based on the gender, primary seizure type, and surgery approach. Only 5% of the patients have permanent neurological complications, most commonly hemiparesis.
    Conclusion
    The results of this study show the importance of early diagnosis and regular monitoring of epileptic patients. This significantly decreases the rate of unnecessary drug intake and increases the number of symptom-free individuals.
    Keywords: Epilepsy 2. General Surgery 3. Drug Resistant Epilepsy
  • Amin Nico-Khesal, Haniyeh Bakhtiari, Afsaneh Akhzary, Khadijeh Heidar-Beigi, Parastoo Barati Dowom, Marzieh Darvishi* Pages 58-72
    Introduction
    Steroids have different effects on brain across the lifespan, pregnancy and aging. These will influence on the areas of the brain that play a role in reproduction, such as the hippocampus, the putamen, and the midbrain raphe. Steroid hormones cross the blood-brain barrier and easily reach the neuronal tissue. These hormones are involved in female menstrual cycle, pregnancy and embryogenesis. Steroids are produced in the ovaries, the adrenal glands, and during pregnancy in the placenta and stored in fat tissue. In recent years, extensive studies have been conducted on the role of steroids on the nervous system activities. After central nervous system) CNS( injury, steroids regenerate neuronal and axonal damage. Steroids influence neuronal activity and are important for normal brain functions. These hormones act via receptor-ligand binding and phosphorylation mechanisms in the brain.
    Conclusion
    Steroid receptors are collected in neural cells of the hypothalamus and the hippocampus. This can explain the relation of steroids with sexual behavior in these brain regions. Despite intensive studies on reproductive behaviors set by estrogen and progesterone, a lot in relation to its effect has remained undiscovered. Use of steroids and modulation of their receptors in hormone therapy have been considered to maintain healthy nerve function during menopause.
    Keywords: Progesterone, Estradiol, Neurogenesis
  • Sadegh Rajabi, Shokoofeh Noori, Fatemeh Zal, Ali Jahanbazi Jahan-Abad* Pages 73-86
    Introduction
    The incidence and prevalence of neurodegenerative diseases increase with life expectancy. Brain, for physiological and biochemical reasons, has a high sensitivity to oxidative stress. Therefore, maintaining the redox homeostasis is essential for brain cells. In addition, brain antioxidant levels are limited compared to other tissues. In this article, different mechanisms involved in the production of endogenous and exogenous reactive oxygen species and the role of oxidative stress in neurodegenerative diseases were discussed. Redox imbalance occurs when antioxidant capacity doesnt overcome free radicals, which can lead to tissue damage, cell death or disease onset. This article also reviews various molecular and signaling mechanisms involved in oxidative stress management in neurodegenerative diseases.
    Conclusion
    Although the induction and role of oxidative stress in neurodegenerative disease have been approved, its role in pathogenesis of some of the neurodegenerative diseases needs to be further investigated. It is possible that with antioxidant therapy, we could modulate oxidative status and prevent or treat these diseases.
    Keywords: Neurodegenerative Diseases, Reactive Oxygen Species, Antioxidants
  • Reza Khademian Raad, Samaneh Rafiei, Samira Malekzadeh, Mohammad Amin Edalatmanesh* Pages 87-97
    Introduction
    In addition to the critical role of stem cells in tissue regeneration and resurrect, they used in diverse disease treatment, including defective osteogenesis, brain lesion, Parkinson’s disease, heart infarction, and tendon’s fragment. Recently, a population of cells derived from urine has been discovered which exhibit some biological characteristics, including clonogenicity, cell growth patterns, expansion capacity, cell surface marker expression profile, multipotent differentiation, angiogenic paracrine effects, immune-modulatory properties. These cells can differentiate into induced pluripotent stem cells. Thus, we have termed these cells “urine-derived stem cells”. These stem cells can be obtained from humans and different animal species, such as monkeys, pigs, and rabbits. Availability and low cost make these cells attractive for cell therapy in neurological disorders.
    Conclusion
    Researches and clinical trials showed that implantation of mesenchymal stem cells, and possibly urine stem cells, may be effective in treatment of neurodegenerative disorders, including Parkinson’s disease, Huntington's disease, and Alzheimer’s disease.
    Keywords: Stem Cells 2. Urine 3. Neurodegenerative Diseases
  • Ali-Mohammad Khanizadeh, Fariba Karimzadeh* Pages 98-109
    Introduction
    Rheumatoid arthritis is the most common chronic inflammatory autoimmune disease with unknown etiology and pathophysiology with various symptoms, such as pain, hyperalgesia, and edema. Changes in the level of cytokines, such as TNF-α, IL-6 and IL-1β, are among mechanisms which have been suggested to cause chronic inflammation and have a key role in the design of experimental models of rheumatoid arthritis. The main experimental models of rheumatoid arthritis are Carageen, CFA, collagen-induced arthritis and Zymosan models. In these models, occurrence of thermal hyperalgesia, mechanical allodynia, and pain-induced motor impairment have been reported. These models assess the effectiveness of medications and the mechanisms of pain relief in rheumatoid arthritis.
    Conclusion
    The use of a valid model of rheumatoid arthritis could help to investigate the pathophysiological mechanisms of pain and improve our studies on appropriate treatments for pain.
    Keywords: Arthritis, Rheumatoid, Pain, Disease