فهرست مطالب

علوم اعصاب شفای خاتم - سال ششم شماره 3 (پیاپی 35، تابستان 1397)

فصلنامه علوم اعصاب شفای خاتم
سال ششم شماره 3 (پیاپی 35، تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیده محبوبه سیدعباسی، سید سلمان ذکریایی، عباس رحیمی فروشانی* صفحات 1-9
    مقدمه
    تابع پاسخ همودینامیک، منعکس کننده جریان خون مغزی در پاسخ به فعالیت های عصبی نقش مهمی در تجزیه و تحلیل اطلاعات مغزی به دست آمده توسط تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی دارد. در این مطالعه مقایسه دو مدل آماری جهت ارزیابی تابع پاسخ همودینامیک به روش بلوکی انجام گردیده است.
    مواد و روش ها
    داده های تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی از 3 بیمار مبتلا به تومور مغزی در یک اسکنر 3 تسلا گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده های تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی با استفاده از جعبه ابزار SPM12 در نرم افزار MATLAB انجام شد. شاخص های AIC، SBC و MSE جهت انتخاب بهترین مدل تابع پاسخ همودینامیک مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    بر اساس داده های شبیه سازی، تابع پاسخ همودینامیک برآورد شده توسط مدل تابع پاسخ همودینامیک کانونی به علاوه مشتقات زمانی تطابق بیشتری با تابع پاسخ همودینامیک شبیه سازی شده داشت. این مدل ها بر روی داده های واقعی بررسی شد. شاخص های MSE، AIC و SBC برای مدل های تابع پاسخ همودینامیک کانونی به علاوه مشتقات زمانی و لجستیک معکوس (برای مدل های تابع پاسخ همودینامیک کانونی به علاوه مشتقات زمانی و لجستیک معکوس به ترتیب: 0/052، 1235/1، 1223/9 و 0/068، 1091/5-، 1049/5-) به دست آمد. بر اساس مقادیر متوسط T، W، H و شاخص های انتخاب مدل، لجستیک معکوس جهت برآورد تابع پاسخ همودینامیک در نواحی سالم مغز و تومور مغزی مدل مناسب تری می باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر می تواند جهت بررسی و تشخیص تابع پاسخ همودینامیک در نقاط با متابولیسم بالا کمک کننده باشد. استفاده از مدل لجستیک معکوس جهت برآورد تابع پاسخ همودینامیک در روش بلوکی به بهتر برآورد شدن تابع پاسخ همودینامیک و در نتیجه حفظ سلامت بیمار و کیفیت زندگی پس از عمل جراحی و روش های غیر جراحی پزشکی منجر می شود.
    کلیدواژگان: تصویربرداری تشدید مغناطیسی، مدل لجستیک، مغز
  • سعید دهنوی*، علی زاده محمدی، سیده فرناز هاشمی، مهین باجلان صفحات 10-18
    مقدمه
    مالتیپل اسکلروز یک بیماری میلین زدای سیستم عصبی مرکزی است. این بیماری رایج ترین علت ناتوان کننده در سنین جوانی است. هدف از این مطالعه تعیین اثربخشی روان نمایشگری مبتنی بر رویکرد وحدت مدار بر تاب آوری بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری همراه با گروه کنترل بود. با روش نمونه گیری در دسترس، 20 نفر از زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروز که به انجمن مالتیپل اسکلروز ایران مراجعه می کردند، انتخاب شدند. بنابراین افراد به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش به مدت 12 جلسه در طی 6 هفته در برنامه روان نمایشگری وحدت مدار شرکت کردند، در حالی که گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. به منظور گردآوری داده ها، پرسشنامه مقیاس تاب آوری کانر -دیویدسون (2003) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تفاوت معنی داری بین دو گروه برای نمرات پس آزمون و پیگیری وجود دارد. مداخله روان نمایشگری مبتنی بر رویکرد وحدت مدار در بهبود تاب آوری می تواند به عنوان یک روش موثر برای افزایش حس انعطاف پذیری در میان بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز مورد استفاده قرار گیرد.
    نتیجه گیری
    یافته ها استفاده از روان نمایشگری مبتنی بر رویکرد وحدت مدار جهت بهبود وضعیت روانی مبتلایان به مالتیپل اسکلروز را پیشنهاد می دهد. روان نمایشگری مبتنی بر رویکرد وحدت مدار یکپارچگی و معنابخشی به تجارب تلخ بیماران را فراهم می کند. علاوه بر این، این رویکرد می تواند پذیرش بیماری به عنوان اتصال به عالم یگانه و احساس جاودانگی در میان این بیماران را تسهیل کند.
    کلیدواژگان: روان نمایشگری، مالتیپل اسکلروز، سیستم عصبی مرکزی
  • کیمیا اسماعیلی، کیومرث امینی* صفحات 19-24
    مقدمه
    مالتیپل اسکلروز بیماری دمیلینه کننده سیستم عصبی مرکزی است که خودایمنی علیه میلین در بیماریزایی آن نقش دارد. عفونت با ویروس های شایع خصوصا ویروس واریسلا –زوستر و ویروس هرپس ویروس انسانی تیپ 6 در پاتوبیولوژی مالتیپل اسکلروز تایید شده است. هدف از این مطالعه شناسایی ویروس هرپس ویروس انسانی تیپ 6 و ویروس واریسلا –زوستر در نمونه ادرار بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز در استان کرمان، ایران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی –مقطعی تعداد 60 نمونه ادرار غیرتکراری از بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز و 60 نمونه ادرار از افراد سالم فاقد هرگونه بیماری نورولوژیک و عفونت دستگاه ادراری جمع آوری گردید. آلودگی به ویروس هرپس ویروس انسانی تیپ 6 و ویروس واریسلا –زوستر با روش PCR چندگانه مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از تعداد 60 نمونه ادرار به دست آمده از بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز، تعداد 23 (13/8 درصد) و 7 (4/2 درصد) به ترتیب برای ویروس هرپس ویروس انسانی تیپ 6 و ویروس واریسلا –زوستر مثبت بودند. ویروس واریسلا –زوستر و ویروس هرپس ویروس انسانی تیپ 6 به طور همزمان در هیچ یک از نمونه های به دست آمده شناسایی نشدند. ویروس هرپس ویروس انسانی تیپ 6 و ویروس واریسلا –زوستر در هیچ یک از نمونه های به دست آمده از افراد سالم یافت نشدند.
    نتیجه گیری
    فراوانی ویروس هرپس ویروس انسانی تیپ 6 و ویروس واریسلا –زوستر در بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز بالا است که ممکن است ارتباط بین مالتیپل اسکلروز و حضور این ویروس ها در این ناحیه را نشان دهد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروز، ویروس هرپس انسانی تیپ 6، واکنش زنجیره ای پلیمراز چندگانه، خودایمنی
  • مهدی مدنی فرد*، مهرداد مظاهری، ایمان الله بیگدلی صفحات 25-34
    مقدمه
    عوامل عصب شناختی و هیجانی نقش مهمی در درمان معتادان ایفاء می کنند. هدف از این مطالعه ارزیابی تنظیم شناختی هیجان و کارکردهای عصب شناختی در معتادان تحت درمان متادون و بوپرنورفین بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی و علی –مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش شامل همه مردان تحت درمان با مواد نگهدارنده می باشد. جمعیت مورد بررسی در این مطالعه 50 بیمار تحت درمان با متادون و 50 بیمار تحت درمان با بوپرنورفین در مرکز ترک اعتیاد مشهد در سال 1395 بودند. همه افراد با آزمون های نارسایی کنش وری اجرایی بارکلی و تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی ارزیابی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون تی مستقل انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین نمرات در آزمون های تنظیم شناختی هیجان گروه تحت درمان با بوپرنورفین از گروه تحت درمان با متادون بالاتر می باشد. در مقابل گروه تحت درمان با متادون به طور معنی داری نمرات بالاتری در آزمون نارسایی کنش وری اجرایی در مقایسه با گروه بوپرنورفین دریافت کرد.
    نتیجه گیری
    اگرچه متادون و بوپرنورفین منجر به نقصان در کنش های عصب اجرایی و تنظیم هیجانی می گردند، اما به نظر می رسد بوپرنورفین برای حفظ کارکردهای شناختی در طول درمان معتادان داروی بهتری باشد.
    کلیدواژگان: متادون، بوپرنورفین، هیجانات
  • ایوب صباغی، علی حیرانی*، امیر کیانی، نامدار یوسفوند صفحات 35-42
    مقدمه
    افسردگی در دوران بارداری غیر معمول نیست. علاوه بر این افسردگی در بیماران مبتلا به صرع رایج تر است. گزارش شده است که فعالیت هوازی سبب کاهش افسردگی می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرین هوازی در دوران بارداری بر میزان افسردگی القا شده ناشی از تشنج بود.
    مواد و روش ها
    موش های سوری باردار به صورت تصادفی به گروه های کنترل، شم و آزمایش تقسیم بندی شدند. پنتیلن تترازول در فاصله روزهای چهاردهم تا نوزدهم بارداری به گروه آزمایش القا شد. گروه آزمایش به موش های سوری با و بدون فعالیت هوازی تقسیم شدند. فعالیت هوازی هر روز در طول بارداری انجام شد. میزان افسردگی موش های باردار در فاصله روزهای چهاردهم تا نوزدهم بارداری هر 48 ساعت یکبار و دو ساعت پس از تزریق پنتیلن تترازول اندازه گیری شد.
    یافته ها
    درمان با تمرین هوازی به صورت معنی داری سبب کاهش افسردگی القا شده ناشی از تشنج و همچنین شدت تشنج در موش های باردار شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که تمرین هوازی در دوران بارداری با کاهش افسردگی و شدت تشنج در موش های سوری تحت درمان با پنتیلن تترازول مرتبط می باشد.
    کلیدواژگان: تمرین، بارداری، تشنج، افسردگی
  • سعید محمدنیا، علی مشهدی* صفحات 43-51
    مقدمه
    امروزه سوء مصرف مواد به عنوان یک بیماری مزمن مطرح شده است. یکی از علت های نگرش نسبت به سوء مصرف مواد در جوانان افسردگی است. علاوه بر این سوء مصرف مواد می تواند نتیجه مستقیم فقدان معنا در زندگی باشد. بین افسردگی و فقدان معنا در زندگی یک رابطه منفی وجود دارد. هدف اصلی این مطالعه بررسی نقش معنای زندگی در ارتباط بین نگرش نسبت به سوء مصرف مواد و افسردگی در دانشجویان بود.
    مواد و روش ها
    روش این مطالعه از نوع توصیفی _همبستگی بود و نمونه ها از طریق روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند.
    یافته ها
    بین افسردگی و معنای زندگی رابطه منفی معنی داری مشاهده شد. همچنین همبستگی منفی معنی داری بین معنای زندگی و نگرش نسبت به سوء مصرف مواد وجود داشت. نتایج حاکی از تاثیر معنای زندگی در ارتباط بین افسردگی و نگرش نسبت به سوء مصرف مواد است.
    نتیجه گیری
    یک ارتباط دو سویه بین افسردگی و معنای زندگی وجود دارد. افسردگی در نتیجه عوامل مختلف منجر به کاهش معنای زندگی می شود. به نوبه خود، کاهش معنای زندگی منجر به احساسات مخرب و متعاقبا سوء مصرف مواد می گردد.
    کلیدواژگان: افسردگی، اختلالات مرتبط با مواد، بیماری مزمن
  • محمدرضا خجسته، سیدعلی شریعت رضوی، آیدا جوادزاده، علی گرجی، سجاد سحاب نگاه* صفحات 52-68
    مقدمه
    مالتیپل اسکلروز یک بیماری خود ایمنی سیستم عصبی مرکزی است که موجب دمیلینه شدن و آسیب به آکسون می شود. روش های درمانی متفاوتی از جمله: تجویز اینترفرون β، گلاتیرامراستات، ناتالیزوماب فینگولیمود و سایر عوامل تعدیل کننده سیستم ایمنی برای مالتیپل اسکلروز وجود دارد. در حال حاضر درمان پذیرفته شده برای مالتیپل اسکلروز در درجه اول کاهش التهاب سیستم عصبی مرکزی است. به طور قابل توجهی چالش حل نشده در زمینه مالتیپل اسکلروز پیشروی به سوی روش درمانی محافظت از نورون ها و میلین سازی مجدد برای درمان بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز است. راهبردهای درمانی برای جلوگیری از آسیب بافتی و یا افزایش میلین سازی مجدد و بازسازی آکسونی به طور جدی مورد نیاز است.
    نتیجه گیری
    اخیرا کاربرد سلول درمانی برای درمان مالتیپل اسکلروز امید زیادی را جهت درمان بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروز ایجاد کرده است. چندین مطالعه نشان داده است که سلول درمانی تاثیرات ضد التهابی و تعدیل کننده ایمنی در بافت مغز دارد. در این مطالعه مروری ما ویژگی های انواع سلول های بنیادی و نقش آن ها در درمان مالتیپل اسکلروز را توضیح داده ایم.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروز، سلول های بنیادی، میلین سازی مجدد، سیستم عصبی مرکزی
  • عاطفه امینیان، فرشید نوربخش* صفحات 69-78
    مقدمه
    گیرنده های فعال شونده با پروتئیناز، خانواده ای متشکل از 4 گیرنده متصل شونده به G پروتئین هستند که با مکانیسم فعالسازی خاص آن ها مشخص می شود و مستلزم آشکار شدن لیگاند فعال کننده پروتئولیتیک است. تا به امروز چهار گیرنده PAR در انسان و پستانداران کشف شده است. هر چهار عضو خانواده PAR در سیستم عصبی بیان شده اند، جایی که نشان داده شده است، بر ریخت شناسی، تکثیر و عملکرد سلول عصبی تاثیر دارند. به علاوه PARها در بیماری های التهابی و تحلیل برنده عصبی مانند بیماری آلزایمر، مالتیپل اسکلروز، دمانس ناشی از HIV و سکته های مغزی نقش معنی داری دارند. توزیع گسترده PAR ها در سیستم عصبی و نقش آن ها در اختلالات مختلف، آن ها را به اهداف درمانی مناسبی برای اختلالات عصبی تبدیل نموده است.
    نتیجه گیری
    در این مقاله ما نقش PAR ها در سیستم عصبی محیطی و مرکزی در شرایط فیزیولوژی و نیز شرایط پاتولوژیک را مرور می کنیم.
    کلیدواژگان: گیرنده های فعال شونده با پروتئیناز، ترومبین، سیستم عصبی مرکزی
  • مصطفی تیموری خروی، علیرضا صابری کاخکی*، محمد دارینی، سارا سرحدی، زینب رستگار صفحات 79-90
    مقدمه
    مطالعات بسیاری بر روی مکانیسم کنترل و یادگیری حرکتی انجام شده که منجر به نظریه های متعددی در این زمینه شده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی این نظریه ها و یکپارچه کردن آن ها در قالب یک مدل مفهومی جهت درک بهتر کنترل و یادگیری حرکتی بود.
    نتیجه گیری
    برخی از مطالعات کنترل حرکتی نشان داده است که اکثر حرکات به ویژه حرکات دسترسی که به دقت بالایی نیاز دارند، شامل دو بخش افزایش شتاب و کاهش شتاب می باشند. مرور برخی از نظریه های کنترل حرکتی نشان می دهد که آن ها شامل دو بخش هستند که هر یک از آن ها بخش خاصی از حرکت دسترسی را به صورت جداگانه و با مکانیسم های متفاوت کنترل می کند. یکپارچه کردن این نظریه ها بر اساس ساختارهای عصبی درگیر در هر مرحله یک درک جامع از چگونگی کنترل حرکتی فراهم می کند. ما مدل یکپارچه مفهومی را پیشنهاد می کنیم.
    کلیدواژگان: مغز، برتری یافتگی کارکردی، حرکت، عملکرد روانشناختی حرکتی
  • ساناز هادی زاده عصار*، محمد حسینی شریف آباد، مریم یادگاری صفحات 91-99
    مقدمه
    متامفتامین دارویی است که بسیار اعتیادآور، توهم زا و سایکواکتیو است. در کنار ماری جوانا دومین ماده مخدری است که به طور وسیعی در سراسر جهان به ویژه توسط جوانان و نوجوانان مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف گسترده متامفتامین باب جدیدی در آسیب های اجتماعی گشوده است. مشخص شده است که این ترکیبات دارای اثرات سمی بر سیستم عصبی مرکزی هستند. مصرف مکرر متامفتامین سبب آسیب به پایانه های عصبی دوپامینرژیک و سروتونرژیک در نواحی مختلف مغز شود. اختلال در حافظه و یادگیری، اضطراب و افسردگی و نیز اختلالات حرکتی نظیر بیماری پارکینسون از جمله اثرات سمی این دارو بر سیستم عصبی هستند. علاوه بر این شواهد نشان می دهد که این ترکیب می تواند باعث اسکیزوفرنی، اختلالات شناختی و اختلالات حرکتی در برخی از مصرف کنندگان شود. علی رغم عوارض مخرب ایجاد شده توسط متامفتامین، مکانیسم اثر این ماده هنوز شناسایی نشده و چالش بزرگی جهت راهکارهای درمانی به وجود آورده است.
    نتیجه گیری
    امروزه مصرف متامفتامین به شدت در بین جوانان و نوجوانان در حال افزایش است. دانش و آگاهی کافی پیرامون عوارض فاجعه بار و جبران ناپذیر این دارو می تواند از آسیب های جدی بر سلامت عمومی پیشگیری کند.
    کلیدواژگان: متامفتامین، سیستم عصبی مرکزی، سیستم عصبی محیطی
|
  • Mahboobe Seyed Abbasi Seyedeh, Salman Zakariaee Seyed, Abbas Rahimiforoushani * Pages 1-9
    Introduction
    The hemodynamic response function (HRF), reflecting cerebral blood flow in response to neural activity, plays a crucial role in the analysis of the brain data obtained by functional magnetic resonance imaging (fMRI). In this study, a comparison of two statistical models was performed to evaluate HRF for block design.
    Materials And Methods
    fMRI data from 3 patients with brain tumor were taken using a 3 Tesla scanner. Analysis of fMRI data was performed by the SPM12 toolbox in MATLAB software. The AIC, SBC and MSE indices were used to select the most convenient HRF mode.
    Results
    Based on the simulation data, HRF estimated by canonical HRF model plus time derivations (TD) model was more consistent with simulated HRF. These models were evaluated on real data. The MSE, AIC and SBC indices were obtained for TD-logistic model (IL) models (for TD and logistic IL models; 0.052 /, 1235.1, 1223.9 and 0.068 / -1091.5 / - 1049.2, respectively). Based on the average values of T, W, H and model selection indicators, IL model for estimating HRF in healthy regions of the brain and brain tumor is a more appropriate approach.
    Conclusion
    The results of the present study can be helpful for the evaluation and diagnosis of HRF in high-metabolism points. Using the IL model to estimate HRF in the block design may lead to a better estimation of HRF and thus maintaining patient health and quality of life after surgical treatment and non-surgical medical procedures.
    Keywords: Magnetic Resonance Imaging, Logistic Models, Brain
  • Saeed Dehnavi *, Ali Zadeh Mohammadi, Farnaz Hashemi Seyedeh, Mahin Bajelan Pages 10-18
    Introduction
    Multiple sclerosis is a demyelinating disease of the central nervous system. This disease is the most common cause of disability in young age. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of psychodrama based on unity-oriented therapeutic approach on resilience of patients with multiple sclerosis.
    Materials And Methods
    This study was a quasi-experimental research investigation, using pre- post and follow-up testing plan with a control group. Through a convenience sampling technique, a total of 20 individuals were selected among female patients with multiple sclerosis referring to Iranian Multiple Sclerosis Society. Then, the subjects were randomly placed into two control and experimental groups. The experimental group participated in a twelve-session unity-focused psychodrama therapy plan for 6 weeks, while the control group received no intervention. In order to collect data, the Connor-Davidson resilience scale (CD-RISC; 2003) was used.
    Results
    The results revealed a significant difference between two groups for the post test and follow-up test scores. The psychodrama intervention based on unity-oriented therapeutic approach can be used as an effective modality to enhance a sense of resilience among patients with multiple sclerosis.
    Conclusion
    Our findings suggest using psychodrama based on unity-oriented for improving mental condition of patients suffering from multiple sclerosis. The psychodrama based on unity-oriented therapeutic approach provides the integrity and acquisition of semantic knowledge about patient's negative experiences. Furthermore, this approach can foster the acceptance of illness, as of being connected with the world and a sense of immortality, among these patients.
    Keywords: Psychodrama, Multiple Sclerosis, Central Nervous System
  • Kimia Esmaili, Kumarss Amini * Pages 19-24
    Introduction
    Multiple sclerosis (MS) is a demyelinating disease of the CNS in which autoimmunity to myelin plays a role in pathogenesis. Infection with common viruses, particularly varicella zoster virus (VZV) and Human herpesvirus 6 (HHV-6) are postulated to contribute to the pathobiology of MS. The aim of this study was to detect of HHV-6 and VZV in the urine samples of patients with MS in the Kerman province, Iran.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, a total of 60 non-repetitive urine samples from patients with MS and 60 urine samples from healthy people without any neurological disease and urinary tract infection were collected. The infection with HHV- 6 and VZV were investigated using multiplex PCR method.
    Results
    Of the 60 urine samples obtained from MS patients, 23 (13.8%) and 7 (4.2%) were positive for HHV-6 and VZV, respectively. VZV and HHV-6 were not detected simultaneously in any of obtained samples. HHV-6 and VZV were not found in any samples obtained from healthy people.
    Conclusion
    The prevalence of HHV-6 and VZV viruses in MS patients is high, which may suggest an association between MS and the presence of these viruses in this region.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Herpesvirus 6, Human, Multiplex Polymerase Chain Reaction, Autoimmunity
  • Mehdi Madanifard *, Mehrdad Mazaheri, Imanolah Bigdeli Pages 25-34
    Introduction
    Cognitive and emotional factors play a crucial role in addiction treatment. The aims of this study was to evaluate cognitive emotional regulation and neurocognitive functioning in addicts treated with methadone and buprenorphine.
    Materials And Methods
    The current study was a cross-sectional and causal-comparative study. Statistical population of this research include all men of maintenance substance treatment. The population evaluated in this study consisted of 50 patients treated with methadone and 50 patients treated with buprenorphine in Mashhad Addiction Recovery Center during 2016. The Barkley deficits in Executive Functioning Scale (BDEFS) and Garnofsky's Emotion Regulation Scale were evaluated for all individuals. Data analysis was performed using descriptive indicators and independent t-test.
    Results
    The results showed that the mean score in the cognitive emotion regulation scale of the buprenorphine-treated group were higher than the methadone-treated group. In contrast, the methadone-treated group received a significant higher score in BDEFS test compared to the buprenorphine group.
    Conclusion
    Although both methadone and buprenorphine lead to a reduction in neurocognitive functioning and emotion regulation, buprenorphine seems to be a better drug to preserve cognitive function during treatment of addiction.
    Keywords: Methadone, Buprenorphine, Emotions
  • Ayoob Sabaghi, Ali Heyrani *, Amir Kiani, Namdar Yousofvand Pages 35-42
    Introduction
    Depression during pregnancy is not uncommon. In addition, depression is more common in patients suffering from epilepsy. Aerobic activity has been reported to alleviate depression. The purpose of this study was to investigate the effect of aerobic training during pregnancy on seizure-induced depression.
    Materials And Methods
    Pregnant mice were randomly divided to control, sham, and experiment groups. The pentylenetetrazol (PTZ) kindling was induced on days 14 to19 after pregnancy in the experiment group. Experiment group was divided to mice with and without aerobic activities. Aerobic activity was performed every day during pregnancy. The rate of depression in pregnant mice was measured between the 14th and 19th days of pregnancy once in 48 hours and two hours after PTZ injection.
    Results
    Treatment with aerobic training significantly decreased seizure-induced depression as well as seizure severity in pregnant mice.
    Conclusion
    The present study showed that aerobic training during pregnancy is positively associated with decreasing depression and severity of seizure in PTZ-treated mice.
    Keywords: Exercise, Pregnancy, Seizures, Depression
  • Saeed Mohammad Nia, Ali Mashhadi * Pages 43-51
    Introduction
    Today, substance abuse is assumed as a chronic disease. Depression is one of the causes of attitude toward substance abuse in youth. In addition, substance abuse can be a direct result of the lack of meaning in life. There is a negative relationship between the lack of meaning in life and depression. The main goal of this study was to test the role of meaning of life on the relationship between attitude toward substance abuse and depression in students.
    Materials And Methods
    Method of this study was descriptive-correlational and samples were selected through a random sampling method.
    Results
    A significant negative relationship has been observed between depression and the meaning in life. Furthermore, there was a significant negative correlation between the meaning of life and the attitude toward substance abuse. The results supported the effect of meaning in life on the relationship between depression and attitude toward substance abuse.
    Conclusion
    There is a two-way relationship between depression and meaning in life. Depression, due to various causes, lead to reduced meaning in life. In turn, decreased meaning in life leads to feeling of disorientation and subsequently to substance abuse.
    Keywords: Depression, Substance-Related Disorders, Chronic Disease
  • Mohammad Reza Khojasteh, Ali Shariat Razavi Seyed, Aida Javadzadeh, Ali Gorji, Sajad Sahab Negah* Pages 52-68
    Introduction
    Multiple sclerosis (MS) is an autoimmune disease of the central nervous system (CNS) that can cause demyelination and axonal damage. There are different therapeutic approaches for MS, including administration of interferon-β, Glatiramer Acetate, Natalizumab, Fingolimod, and other immune-modulating agents. Currently approved MS treatments primarily decrease CNS inflammation. Noticeably, the unsolved challenge in the MS field is to advance neuroprotective and remyelinating approaches for the treatment of MS patients. Treatment strategies to prevent tissue damage and/or enhance remyelination and axonal regeneration are seriously needed.
    Conclusion
    Recently application of stem cell therapy for MS therapy has created a lot of hopes to treat MS patients. Several studies have been shown that stem cell therapy has immunomodulatory and anti-inflammatory effects in brain tissue. In this review, we have explained the properties of different types of stem cells and their role in the treatment of MS.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Stem Cells, Remyelination, Central Nervous System
  • Atefeh Aminian, Farshid Noorbakhsh * Pages 69-78
    Introduction
    Proteinase-activated receptors (PARs), a family of four G protein-coupled receptors, are characterized by their unique activation mechanism which involves the proteolytic unmasking of a tethered ligand. To date, four PARs receptors have been discovered in human and mammals. All four members of the PARs family are expressed in the nervous system, where they have been shown to affect neural cell morphology, proliferation, and function. Furthermore, PARs play significant roles in degenerative and neuroinflammatory diseases, including Alzheimer’s disease, multiple sclerosis, HIV-associated dementia, and stroke. The widespread distribution of PARs in the nervous system and their potential roles in different disorders make them attractive therapeutic targets for neurological diseases.
    Conclusion
    In this review we summarize the roles of PARs in the central and peripheral nervous systems in the physiological setting as well as in pathological conditions.
    Keywords: Receptors, Proteinase-Activated, Thrombin, Central Nervous System
  • Mostafa Teymuri Kheravi, Alireza Saberi Kakhki *, Mohammad Darainy, Sara Sarhadi, Zeynab Rastegar Pages 79-90
    Introduction
    Several investigations on the mechanism of motor control and learning leads to multiple theories in this field. The purpose of this study was to examine these theories and integrate them into a conceptual model for a better understanding of motor control and learning.
    Conclusion
    A series of motor control studies have demonstrated that many movements, especially reaching movement that requires high final position accuracy, consist of two acceleration and deceleration phases. Review of some motor control theories show that they are consist of two parts so that each one controls a particular part of the reaching movement by different mechanisms. Integrating these theories, based on the neural structures involved at each stage, provides a comprehensive understanding of how to control the movement. We suggest conceptual integrated model.
    Keywords: Brain, Functional Laterality, Movement, Psychomotor Performance
  • Sanaz Hadizade Asar *, Mohammad Hosseini-Sharifabad, Maryam Yadegari Pages 91-99
    Introduction
    Methamphetamine (METH) is a drug which is highly addictive, psychoactive and hallucinogenic. Besides marijuana, it is the second widely-used drug all over the world, especially by young people and adolescents. The wide use of METH has opened a new era in social problems. It has been proved that these compounds have toxic effects on the central nervous system. Regular use of METH can damage the dopaminergic and serotonergic synaptic network in different parts of the brain. Memory and learning disorders, anxiety and depression as well as motor disorders, such as Parkinson's disease, are among the toxic side-effects of the drug on the neuronal system. In addition, evidence suggests that this compound can cause schizophrenia, cognitive disturbances, and motor disorders in some consumers. In spite of the devastating effects caused by METH, the exact mechanism of action has not been understood yet, which has created a major challenge to the treatment strategies.
    Conclusion
    Today, using METH is highly increasing among the youth and teenagers. Sufficient knowledge and awareness on the catastrophic and irreversible side-effects of this drug can prevent serious harm to the public health.
    Keywords: Methamphetamine, Central Nervous System, Peripheral Nervous System