فهرست مطالب

علوم اعصاب شفای خاتم - پیاپی 4 (پاییز 1392)

فصلنامه علوم اعصاب شفای خاتم
پیاپی 4 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین امیری*، مهران همام، ملیحه محمدپور، بهناز رضوی، حامی اشرف، محسن آقایی حکاک صفحات 5-8
    مقدمه
    صرع میوکلونیک جوانان یک سندرم صرعی منتشرشونده می باشد که سن شروع آن عمدتا 12 تا 18 سالگی می باشد. این سندرم از لحاظ بالینی از پرش های میوکلونیک، تشنج های تونیک - کلونیک منتشرشونده و تشنج های غیابی تیپیک تشکیل گردیده است. تشخیص این سندرم در برخی موارد با دشواری رو به رو شده و با اشتباه در تشخیص و تجویز داروهای نامناسب احتمال تشدید حملات وجود دارد. با استفاده از VEM می توان به تشخیص دقیق موارد مبهم کمک شایانی نمود. هدف این مطالعه ارزیابی نقش تشخیصی VEM در صرع های مقاوم به درمان بوده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش گذشته نگر و توصیفی بر روی بیمارانی که طی سال 1390 در بخش مغز و اعصاب بیمارستان رضوی مشهد با تشخیص صرع مقاوم به درمان جهت VEM بستری شده بودند انجام گردید. از بیماران جهت ارزیابی نتایج درمان مصاحبه تلفنی در فاصله زمان 18- 6 ماه بعد از ترخیص انجام شد.
    یافته ها
    از میان 250 بیمار که با سابقه ابتلا به صرع مقاوم به درمان بستری شده بودند، در مجموع 24 بیمار که با تشخیص نهایی صرع میوکلونیک جوانان ترخیص شده بودند، مورد مطالعه قرارگرفتند. 14 بیمار زن بوده و سن متوسط بیماران 24 سال و سن متوسط شروع بیماری 97/12 سالگی بود. حملات GTC قبل از انجام VEM، تعداد 76/2 حمله در ماه بود که بعد از انجام این تست و اصلاح درمان به 27/0 حمله در ماه رسید که کاهش معنی داری را نشان داد. میزان پلی تراپی نیز بطور معنی دار در بیماران بعد از انجام VEM کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    با انجام VEM در بیماران مبتلا به حملات کنترل نشده می توان مواردی را که بطور کاذب دچار صرع مقاوم به درمان شده اند تشخیص داد و با اصلاح برنامه درمانی، کاهش محسوسی در تعداد حملات آنها ایجاد کرد.
    کلیدواژگان: تشنج، صرع، صرع میوکلونیک جوانان، بیمار
  • هاجر استیری، علی فلاح، منصوره موحدین* صفحات 9-16
    مقدمه
    ویژگی های منحصر به فرد سلول های بنیادی رویانی نظیر تکثیر نامتناهی و تمایز به انواع سلول ها آن را به ابزار مناسبی برای تحقیقات زیست پزشکی در زمینه هایی مانند کاربرد درمانی برای بیماری های تحلیل برنده عصبی نظیر پارکینسون و آلزایمر تبدیل نموده است. در سال های اخیر، روش های آزمایشگاهی زیادی توسعه یافته اند که اجازه تولید نورون از سلول های پرتوان را در کشت فراهم می کند. این سلول ها اگر بر روی لایه تغذیه کننده یا در حضور فاکتور مهارکننده لوسمیLIF تکثیر یابند حالت تمایز نیافته خود را حفظ می نمایند. اسیدرتینوئیک یکی از مهم ترین مورفوژن ها است و توزیع آن در مرحله جنینی با تمایز نورون ها و ویژگی مکانی آن ها در سیستم عصبی مرکزی در حال تکوین مرتبط می باشد.
    مواد و روش ها
    برای تمایز آزمایشگاهی در این پژوهش، دودمان سلولی CCE پس از تکثیر بر روی لایه تغذیه کننده فیبروبلاست جنینی موش و در حضور LIF، برای تولید تجمعات سلولی (اجسام شبه جنینی) کشت داده شد. سپس این اجسام شبه جنینی طبق پروتکل +4/-4 (چهار روز در حضور و عدم حضور رتینوئیک اسید) در معرض اسید رتینوئیک با غلطت 6- 10 مولار قرار گرفت. سپس بررسی های مورفولوژیک، ایمنوسیتوشیمی و مولکولی برای ارزیابی فاکتورهای عصبی صورت پذیرفت.
    یافته ها
    در این پروتکل القایی درصد بالایی از سلول ها (80%) به سلول های شبه عصبی تمایز پیدا کردند. این سلول ها، نشانگر سلول های نورواپی تلیالی یعنی نستین را بیان نمودند. همچنین نتایج نشان داد که اسید رتینوئیک می تواند بیان ژن فاکتور رشد عصب NGF را در سلول های بنیادی رویانی القا کند.
    نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهد که اسید رتینوئیک به شدت تشکیل و ویژگی نورون ها را در طول تمایز سلول های بنیادی جنینی موش تنظیم می کند و می تواند یکی از فاکتورهای موثر جهت تمایز این سلول ها به سلول های عصبی باشد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی جنینی، اجسام شبه جنینی، نستین، نورون
  • سهیل سعادت*، بنفشه نورعلیشاهی، علی خاجی صفحات 17-21
    مقدمه
    مصدومیت ها شایع ترین علت مرگ در سنین 1 تا 34 سال را تشکیل داده و مهمترین عامل ناتوانی به شمار می رود. حوادث ترافیکی یکی از علل مرگ و ناتوانی به علت مصدومیت می باشد که در طی آن سر و گردن به علت حرکت نوسانی، در معرض آسیب قرار می گیرند. این مطالعه الگوی صدمات سر و گردن در مصدومین بستری شده در بیمارستان های تهران را به تصویر می کشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی تمام مصدومینی که طی سال 1999 در 6 بیمارستان اصلی تهران بستری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. 2807 نفر از ایشان که دچار مصدومیت در ناحیه سر و گردن شده بودند، واجد شرایط ورود به این مطالعه بودند. اطلاعات این دسته از مصدومین توسط پزشکانی که درگیر درمان بیماران نبودند، صرفا به منظور پژوهش گردآوری شد. به منظور کنترل کیفی، اطلاعات نمونه ای تصادفی از این بیماران به طور مستمر مورد بازبینی و کنترل قرار می گرفت.
    یافته ها
    مصدومیت سر و گردن در یک سوم مصدومین بستری شده در بیمارستان های مورد مطالعه مشاهده شد. در بین این دسته از مصدومین، اکثریت با مردان بوده و سن 75% ایشان 40 سال یا کمتر بود. شایع ترین علت مصدومیت سر و گردن، حوادث ترافیکی و پس از آن، سقوط بود.
    نتیجه گیری
    ارتقای ایمنی به منظور جلوگیری از حوادث ترافیکی و سقوط، برای کاهش مصدومیت های سر و گردن ضروری است.
    کلیدواژگان: سر، گردن، زخم ها و جراحات، اپیدمیولوژی، ایران
  • بابک خدایی، احمد علی لطفی نیا، محمود لطفی نیا، میلاد احمدی، مریم جعفریان* صفحات 22-28
    مقدمه
    اصطلاح مهار منتشر شونده برای توصیف موجی استفاده می شود که پس از آغاز در یک ناحیه از مغز در سرتاسر آن گسترش یافته و اختلالات یونی و تورم سلولی را به همراه دارد. آزاد شدن گلوتامات در فضای خارج سلولی که به دنبال دپلاریزاسیون سلول ها اتفاق می افتد، یکی از مهمترین وقایع این پدیده است. هیپوکمپ در برخی از اعمال سیستم عصبی از جمله حافظه نقش دارد. هدف از این مطالعه بررسی نقش گیرنده گلوتاماتی NMDA در اختلال حافظه ناشی از مهار منتشر شونده در موش صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در بررسی حاضر 36 سر موش صحرایی نابالغ نژاد ویستار مورد بررسی قرار گرفتند. نقش القای مکرر مهار منتشر شونده بر حافظه و همین طور تاثیر مهار گیرنده های NMDA توسط MK-801 در آزمون رفتاری به وسیله T-maze در طول چهار هفته متوالی پس از القای مهار منتشر شونده مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی به دنبال القای مکرر مهار منتشر شونده نشان داد که این پدیده می تواند موجب وارد آمدن آسیب به حافظه گردد. در حالی که استفاده از MK-801 توانست بطور معناداری از شدت آسیب وارده به حافظه جلوگیری کند.
    نتیجه گیری
    یافته های ما پیشنهاد می کند که گیرنده های NMDA ممکن است یک نقش کلیدی در محافظت از حافظه در اختلالات مرتبط با مهار منتشر شونده ایفا کند.
    کلیدواژگان: مهار منتشر شونده قشری، هیپوکمپ، حافظه، مغز
  • گیتا شعیبی، مصطفی صادقی، رضا عاطف یکتا، سیده ثنا استقامت* صفحات 29-33
    مقدمه
    استفاده از پیش دارو قبل از عمل جراحی و با تاثیرات تسکین درد منجر به کاهش حساس شدن و یا مسدود شدن مسیر انتقال درد خواهد شد. از جمله این داروها تیزانیدین و گاباپنتین می باشد. تیزانیدین در مقایسه با گاباپنتین دارای عوارض جانبی بیشتر و طول عمر کوتاهتری می باشد و مطالعات محدودی در رابطه با اثر گاباپنتین به عنوان پیش دارو بر درد بعد از عمل وجود دارد. در این مطالعه به بررسی و مقایسه اثر گاباپنتین خوراکی بر درد پس از عمل جراحی هیسترکتومی الکتیو با تیزانیدین خوراکی پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه ی حاضر بر روی 64 بیمار30 تا 60 ساله کاندید عمل جراحی هیسترکتومی الکتیو در بیمارستان شریعتی انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه 32نفره تقسیم شدند. گروه 1(گاباپنتین) که یک ساعت قبل از عمل 300 میلی گرم گاباپنتین خوراکی و گروه 2 (تیزانیدین) که یک ساعت قبل از عمل 8 میلی گرم تیزانیدین خوراکی دریافت کردند. درد قبل از تجویز این داروها و در 12 ساعت اول پس از عمل با استفاده از visual analogue scales (VAS) ثبت شد. همچنین میزان مورفین مصرفی در 12 ساعت اول و اولین زمان در خواست مورفین از طرف بیمار ثبت و با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین سنی در دو گروه تفاوت معناداری با یکدیگر نداشت. میزان ماده ی مخدر مصرفی در گروه یک کاهش معناداری نسبت به گروه دو نشان داد. همچنین اولین زمان درخواست مخدر در گروه یک نسبت به گروه دو افزایش معناداری نشان داد. درد قبل از عمل جراحی میان دو گروه اختلاف آماری معناداری با یکدیگر نداشت، اما 1 ساعت ، 3 ساعت و 12 ساعت پس از عمل در گروه یک کاهش معناداری نسبت به گروه دو نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه، گاباپنتین خوراکی پیش از عمل نسبت به تیزانیدین خوراکی قبل عمل سبب کاهش درد و کاهش نیاز به مخدر در حین و پس از عمل جراحی می شود.
    کلیدواژگان: تیزانیدین، گاباپنتین، هیسترکتومی
  • محمد جواد اسلامی زاده* صفحات 34-41
    مقدمه
    تغییر دادن عملکرد سلول های عصبی به وسیله تحریکات الکتریکی و عوامل دارویی در پژوهش های علوم اعصاب به منظور کاوش در چگونگی کارکرد مدارهای عصبی، رفتارهای مربوط به این مدارها و درمان بیماری های عصبی از موضوعات مورد توجه و علاقه پژوهشگران بوده است. قدرت روش های الکتروفیزیولوژی و فارماکولوژی در میزان دقت تحریکات سلول های عصبی از لحاظ زمانی و فضایی متفاوت است و در دو دهه اخیر دانشمندان سعی در بالا بردن هر کدام از این مزیت ها داشته اند. قدرت روش های اوپتوژنتیک در بدست گرفتن هم زمان کنترل زمانی و فضایی در تحریک سلول های عصبی است. در اوپتوژنتیک، پژوهشگر نور را به سلول های مورد نظر که با مولکول های حساس به نور همراه هستند می تاباند و عملکرد سلول های عصبی را تحت کنترل در می آورد.
    نتیجه گیری
    اخیرا از اوپتوژنتیک برای شناخت چگونگی کارکرد سلول ها، مدارها و سیستم های عصبی استفاده شده است. علاوه بر این، محققین در حال تلاش در جهت شناخت و درمان بیماری های سیستم عصبی با استفاده از اوپتوژنتیک هستند. در این مقاله مروری، به معرفی این روش نوین و کاربردهای درمانی احتمالی آن اشاره خواهد شد.
    کلیدواژگان: الکتروفیزیولوژی، اوپتوژنتیک، اوپسین
  • فاطمه صفارزاده، محمود رضا حاجی قاسم* صفحات 42-49
    مقدمه
    گیرنده وانیلوئیدی نوع 1 متعلق به خانواده کانالهای یونی وابسته به لیگاند است. این کانال کاتیونی غیر انتخابی به سدیم، پتاسیم و مخصوصا به کلسیم نفوذپذیری دارد. ورود کلسیم از طریق آن منجر به فعال شدن سیگنالینگ داخل سلولی می شود. هر چند که این رسپتور فقط در شاخ خلفی نخاع وجود دارد اما مطالعات بیشتر نشان دهنده حضور فعال آن در سایر مناطق سیستم عصبی مرکزی و مغز می باشد.
    نتیجه گیری
    شواهدی وجود دارد که نشان می دهد که گیرنده های TRPV1 در مغز، در بسیاری از عملکردهای اساسی عصبی از جمله انتقال سیناپسی و شکل پذیری سیناپسی نقش دارند.
    کلیدواژگان: گیرنده TRPV1، انتقال سیناپسی، شکل پذیری نورونی
  • هما صادقیان*، فریبا کریم زاده، مریم جعفریان صفحات 50-54
    مقدمه
    بیماری میگرن یکی از شایعترین بیماری های سیستم عصبی است و با توجه به تظاهرات بالینی آن به میگرن با اورا و میگرن بدون اورا تقسیم می شود. اینکه آیا انواع این بیماری، زیر گروه یک اختلال است و یا باید به عنوان دو ماهیت جداگانه در نظر گرفته شود، مورد بحث می باشد. در این مطالعه پاتوفیزیولوژی و مکانیسم های دخیل در هر یک از انواع بیماری میگرن مورد بحث قرار گرفته است.
    نتیجه گیری
    مرور گسترده مطالعات انجام شده حاکی از آن است که مکانیسم های دخیل در پاتوفیزیولوژی میگرن با اورا و بدون اورا از یکدیگر متفاوت است. آشکار شدن تفاوتهای این دو نوع میگرن در این مطالعه از لحاظ اپیدمیولوژی، اتیولوژی و پاتوفیزیولوژی می تواند به درمان بهتر و موثرتر مبتلایان کمک نماید.
    کلیدواژگان: اختلالات میگرن، سردرد، مغز
|
  • Hossein Amiri*, Mehran Homam, Malihe Mohammadpour, Behnaz Razavi, Ham Ashraf, Mohsen Aghaee Hakak Pages 5-8
    Introduction
    Juvenile Myoclonic Epilepsy (JME) is a generalized epileptic syndrome. Age of onset is usually between 12 to 18 years. JME consists of myoclonic jerks, generalized tonic-clonic seizures (GTCs) and typical absence attacks. EEG shows characteristic changes in JME. Long term video-electroencephalography monitoring (VEM) is a helpful diagnostic procedure in the diagnosis of patient with unclear history or EEG findings. In the current study, we aimed to evaluate the role of VEM in diagnosis of refractory epileptic patients.
    Materials And Methods
    This study is retrospective and descriptive on patients of Epilepsy Monitoring Unit of Razavi Hospital, Mashhad, Iran between March 2011 and March 2012. Telephone interview was scheduled 6-18 months after discharge to evaluate results of VEM on the frequency of seizures, the therapeutic regimes and patients’ quality of life.
    Results
    24 cases with diagnosis of JME were chosen among 250 patients who were admitted with refractory epilepsy. Fourteen of them were female. The average age of patients was 24 years old and the average duration of the seizure attacks was 12.97 years. The mean frequency of GTCs was 2.76 attacks per month and after VEM and proper treatment, it decreased to 0.27 attacks per month.
    Conclusion
    VEM is a helpful diagnostic procedure for evaluating of refractory JME epileptic patients.
    Keywords: Seizures, Epilepsy, Myoclonic Epilepsy, Juvenile, Patients
  • Hajar Estiri, Ali Fallah, Mansoure Movahedin* Pages 9-16
    Introduction
    Unique features of embryonic stem cells (ESCs) such as unlimited proliferation and differentiation into other types of cells make them a favorable tool for biomedical researches as well as a potential source for therapeutic application for neurodegenerative diseases, such as Parkinson’s and Alzheimer’s diseases. In recent years, in vitro methods have been developed which permit the growth of neurons from pluripotent cells in culture. These cells can be maintained as stable, proliferative and undifferentiated cell lines if cultured on feeder layer or in presence of leukemia inhibitory factor. Since ESCs can be proliferated and differentiated, it is possible to generate large numbers of donor cells for neural transplantation. Retinoic acid (RA) is one of the most important morphogenesis, and its embryonic distribution correlates with neural differentiation and positional specification in the developing central nervous system.
    Materials And Methods
    After proliferation on the mouse embryonic fibroblast feeder cells in the presence of LIF, for the study of CCE cell line differentiation these cells were cultured to producing cell aggregates (embryoid bodies). The embryoid bodies were under the protocol 4- / 4 (four days in the presence or absence of retinoic acid) at concentration of 10-6 µM retinoic acid for differentiation. Then morphological, molecular and immunocytochemistry examination were used to assess neurological factors.
    Results
    In this induction protocol, highly proportion (%80) of ESCs could be induced to differentiation into neuron-like cells. The cells expressed neuroepitelial cell marker nestin. In addition, the results indicated that RA could induce nerve growth factor gene expression in the ESCs.
    Conclusion
    These findings suggest that RA strictly regulates the neuralization and specification during differentiation of mouse ESCs, especially for the differentiation into nerve cells.
    Keywords: Embryonic Stem Cells, Embryoid Bodies, Nestin, Neurons
  • Soheil Saadat*, Banafshe Nouralishah, Ali Khaji Pages 17-21
    Introduction
    Injuries are the most common cause of death among people 1 to 34 years of age and the leading cause of disability. Traffic injuries continue to represent a significant source of injury related mortality and morbidity among young people. Head and neck are prone to traumatic injury during a traffic accident as a result of pendulous movement. This study describes the incidence of head and neck injuries patterns in hospitalized traumatic patients in Tehran, Iran.
    Materials And Methods
    During this cross sectional study, all traumatized patients admitted in six main general hospitals in Tehran were enrolled. 2807 head and neck injured patients have been studied thoroughly. Patient's data were collected by trained physicians who were not involved with patient care. They have interviewed patients just for data gathering. To control the data quality, random samples of questionnaires were regularly checked during the study.
    Results
    One third of all injured patients had a head or neck injury. There was a male predominance and 75% of patients were 40 years old or younger. Traffic collision was the leading cause of injury followed by fall.
    Conclusion
    Safety promotion to prevent traffic collision and fall are crucial to control head and neck injuries in Tehran.
    Keywords: Head, Neck, Wound, injuries, Epidemiology, Iran
  • Babak Khodaie, Ahmad Ali Lotfinia, Mahmoud Lotfinia, Milad Ahmadi, Maryam Jafarian* Pages 22-28
    Introduction
    The term cortical spreading depolarization (CSD) describes a wave of mass neuronal depolarization linked with ionic distribution and cellular swelling. Glutamate release following cell depolarization in extracellular space is a major event in this phenomenon. The hippocampus is widely accepted to play a pivotal role in memory. The aim of the present study was to evaluate the role of glutamate N-methyl-D-aspartate (NMDA) sub receptor on SD-induced memory deficits in rats.
    Materials And Methods
    36 juvenile Wistar rat were used to investigate the role of repetitive SD induction on memory performance by T-Maze test. We have investigated the role of MK-801, a NMDA receptor blocker, on the memory retrieval by the same test.
    Results
    Behavioral assessments showed that memory retrieval significantly impaired following by the repetitive SD induction. However, application of MK-801 improved the memory deficits induced by the repetitive SD.
    Conclusion
    Our data suggested that NMDA receptors may play a critical role on protection of memory in SD related disorders.
    Keywords: Cortical Spreading Depression, Hippocampus, Memory, Brain
  • Gita Shoeibi, Mostafa Sadeghi, Raza Atef Yakta, Seyedeh Sana Esteghamat* Pages 29-33
    Introduction
    Premedication with analgesics prior to surgery leads to reduction in sensitivity and/or blockage of the pain transmission pathway. Gabapentin and Tizanidine are used as premedication drugs. There are limited studies on the effect of Gabapentin as premedication on post-operative pain. Tizanidine compared with Gabapentin has more side effects and a shorter life span. In this study, we compared the analgesic effects of Gabapentin and Tizanidine on pain after elective hysterectomy.
    Materials And Methods
    This study was performed on 64 patients (30-60 years old) who were referred to Shariati hospital for elective hysterectomy. Patients were randomly divided into two groups (n = 32) Group 1, patients who took 300 mg Gabapentin orally one hour prior to surgery and Group 2, patients who took 8 mg of Tizanidine orally one hour prior to surgery. Pain levels were recorded via Visual Analogue Scales prior to intake of drugs and 12 hours after surgery. Furthermore, morphine intakes in the first 12 hours were compared with the intake at the time of patient’s first request for morphine.
    Results
    There was a significant reduction in the intake dosage of opioid in group 1 in comparison with group 2. The first group requested opioid significantly later than the second group. Both groups had the same level of pain prior to surgery. However, there was significant reduction in pain at 1, 3 and 12 hours after surgery.
    Conclusion
    Overall, in comparison with Tizanidine, the use of Gabapentin prior to the surgery decreased pain and the need for opioid during and after the surgery.
    Keywords: Tizanidine, Gabapentin, Hysterectomy
  • Mohammad Javad Eslamizade* Pages 34-41
    Introduction
    Manipulating the function of neural cells via electrophysiology and pharmacological agents in neuroscience research have long been interesting in unraveling the function of neural circuits, behavior, and attributed disorders. The power of electrophysiology and pharmacologic methods in the manipulation of neural cells varies and therefore researchers have been attempting to enhance their knowledge in this field in recent two decades. Optogenetics has the advantage to take under control both the temporal and spatial resolution in manipulating desired neural cells. In optogenetics, control over the function of neural cells is possible through shining the light onto the cells that bear light sensitive molecules.
    Conclusion
    Optogenetics come to help the researchers to know how the neural cells, circuits, and systems work and there is an attempt to move toward the treatment of nervous system disorders by this technology. In this article, I reviewed optogenetics and its potential clinical applications.
    Keywords: Electrophysiology, Optogenetics, Opsins
  • Fatemeh Saffarzadeh, Mahmoud Reza Hadjighassem* Pages 42-49
    Introduction
    Transient receptor potential vanilloid 1 (TRPV1) belongs to a family of ligand gated ion channels. This non-selective cation channel is permeable to Na, K and highly to Ca2 ions. It acts as a trigger for Ca2 mediated cell signaling. Although this channel has been previously found highly expressed in dorsal root ganglion, there is a line of evidence indicating the remarkable expression of TRPV1 channels in other parts of the central nervous system.
    Conclusion
    There is evidence to suggest that TRPV1 channels in the brain contribute in many basic neuronal functions, including neurotransmitter release and synaptic plasticity.
    Keywords: TRPV1 receptor, Synaptic Transmission, Neuronal Plasticity
  • Homa Sadeghian*, Fariba Karimzadeh, Maryam Jafarian Pages 50-54
    Introduction
    Migraine is one of the most common neurological disorders. It has been classified into migraine with aura (MA) and migraine without aura (MO) by defining two separate diagnostic criteria. This classification has been subject to many debates over the years about whether MO and MA are subtypes of the same disorder or should be considered as two separate entities. This study has reviewed the different mechanisms involved in the pathophysiology of the MO and MA.
    Conclusion
    Several studies have shown that the mechanisms involved in the two forms of migraine (MO and MA) differ from each other. Exclusion of mechanisms involved in the pathophysiology of these diseases may help to invent the more effective treatment.
    Keywords: Migraine Disorders, Headache, Brain