فهرست مطالب

پژوهش های تعلیم و تربیت اسلامی - پیاپی 5 (پاییز و زمستان 1388)

مجله پژوهش های تعلیم و تربیت اسلامی
پیاپی 5 (پاییز و زمستان 1388)

  • تاریخ انتشار: 1389/03/03
  • تعداد عناوین: 13
|
  • سخن سردبیر
    صفحه 0
  • قاسم بستانی* صفحه 1
    إن المکانه السامیه للامام الرضا(ع) فی العلم و العمل عند الفریقین هی کالشمس الطالعه فی وضح النهار و الفریقان یستندان باخباره و احادیثه و إن لم تکن هذه الاستنادات و المراجعات، علی الرغم تلک المکانه السامیه المذعن بها عند الفرق الاسلامیه باجمعها، بکثیره إلا عند الشیعه الإمامیه.
    یحاول کاتب هذا المقال جاهدا ان یوضح مدی تاثیر اقوال هذا الامام الهمام(ع) و احادیثه فی تفاسیر اهل السنه و یجیب عن سوال معین هو: کم یکون مقدار معرفه تفاسیر اهل السنه بالاحادیث التفسیریه الرضویه؟ و هل اعطی حقه فی فهم و شرح الآیات القرآنیه؟
    هذا المقال قد دون علی اساس الدراسه المکتبیه لتالیف و ایضا علی اساس البحث فی مصادر اهل السنه فی التفسیر، و قد یثبت فی النهایه ان حظ اهل السنه من الاحادیث الرضویه التفسیریه، مع الاسف، هو فی حد نازل و غیر معقول جدا. اضافه إلی ذلک و لإتمام الفائده، استتبع بهذا البحث، سوابق هذه الاستنادات التفسیریه السنیه، فی المصادر الشیعیه و السنیه اخری، حدیثیه کانت ام تفسیریه.
    کلیدواژگان: الرضا(ع)، الاحادیث، التفسیر، تفاسیر اهل السنه، تفاسیر الشیعه
  • محمدحسن حائزی*، زینب قدسی صفحه 33
    اشتباه در قراردادها به عنوان یکی از عیوب اراده از مواردی است که به ویژه در حقوق جدید بیشتر مورد توجه قرار گرفته است،اما در منابع فقهی، به رغم مطرح شدن آن در ابواب مختلف فقهی، نمی توان درباره آن مبحثی مستقل و منسجم را مشاهده کرد.
    در این مقاله، مبحث اشتباه و اثر آن در قراردادها از نگاه حقوق و فقه در حد مجال، مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته و با این نتیجه که اشتباه، گاه موجب بطلان و گاه موجب ایجاد خیار فسخ و در بعضی از موارد نیز بی اثر می باشد، مقاله به پایان رسیده است.
    کلیدواژگان: اشتباه، عیب، اراده، قصد، رضا، طلب
  • حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی رضا حجازی* صفحه 53
    کاوش و بررسی و دشواری بحث درباره آفرینش آسمان و زمین و تعداد و شکل و رنگ آن ها و تاثیرپذیری-شان از یکدیگر از دیرباز مطرح بوده است. در زمان ما گرچه پیشرفت های چشمگیر علوم و توانایی استفاده از فنون و ابزارهای جدید تنها به رازگشایی و پرده برداری از برخی حجاب های تو در توی این پدیده شگفت کمک کرده است؛ اما نبایداین یافته های جدید علمی و فرضیه های غیر قطعی تجربی را بر آیات قرآن و روایات معصومان تحمیل کرد.در این مقاله برآنیم پس از طرح مساله وبااستفاده از آیات و روایات، پاسخی برای این پرسش ها بیابیم:درباره هفت آسمان چه دیدگاه هایی مطرح شده و آیا واژه سماء و سماوات در قرآن به یک معناست؟مراد از آسمان های هفتگانه در قرآن و در کلام امیر مومنان، حضرت علی(ع) چیست؟ آسمان های هفتگانه درکتاب «تمام نهج البلاغه» چگونه نامگذاری شده اند؟ این آسمان های هفتگانه در کلام حضرت امیر از چه رنگ و لونی است؟ مفهوم آسمان های هفتگانه که از قرآن و روایات استنباط شده، چگونه با نظریه بعد چهارم منطبق می شود؟ درنتیجه پایانی با استفاده از مفاد آیات و روایات می توان گفت: آسمان دنیا که یکی از آسمان های هفتگانه است، عبارت است از همه جهان ثوابت وسیارات. همه آنچه تاکنون دیده شده و ما می بینیم، همان آسمان اول است و شش آسمان دیگر عوالمی هستندغیر ازکرات آسمانی. همه آسمان های هفتگانه مخلوقات جسمانی اند، اگرچه از موادی لطیف باشند؛ زیرا چیزی که مجرد از ماده وصورت باشد مکان ندارد.
    کلیدواژگان: هفت آسمان، قرآن، تمام نهج البلاغه، امیرمومنان(ع)، بعد چهارم
  • مسعود خوشناموند* صفحه 87
    وقوع نقل به معنا1 در احادیث معصومین (ع) یکی از مباحثی است که در کتاب های حدیثی، فراوان در مورد آن سخن گفته شده است. بحث از نقل به معنا را باید از دوره قبل از تدوین و کتابت رسمی احادیث، در مجموعه هایی که تا امروز بر جای مانده است، بررسی کرد. آنچه در این نوشتار مورد مطالعه قرار می گیرد.آن است که اولا: نقل به معنا یک گفتمان مقطعی بوده است؛ به عبارت دیگر راهکاری تجویزی بوده که در سده های نخست و در زمان خاصی اعمال می شده است. ثانیا: در صورت کشف احادیث نقل به معنا شده و دستیابی به مضمون مشترک بین آنها، از تعداد بی رویه آنها در ساختار،کاسته خواهد شد. نتیجه این امر محسناتی از قبیل: درک و فهم احادیث مضطرب، کاهش سلسله اسناد و متن روایات، شناسایی احادیث موضوعه و 000 را در پی خواهد داشت. این گفتار به طور اجمال به بررسی این مسئله پرداخته است.
    کلیدواژگان: حدیث، نقل به معنا، گفتمان مقطعی، معانی همسان
  • سیدعلی اکبر ربیع نتاج*، علی تفریحی صفحه 101
    ابو محمد اسماعیل بن عبد الرحمن بن ابی کریمه از مفسرین امامیه و از اصحاب سه تن از ائمه اطهار؛ امام سجاد و امام محمد باقر و امام جعفر صادق علیهم السلام است. سدی از جمله تابعین و تریبت شدگان مدرسه کوفه و از مفسرین و محدثین مشهور به شمار می رود. علاوه بر تفسیر و حدیث، عالم به علم قرائت و آشنا به وقایع حوادث تاریخی بوده است. او را در تفسیر می توان در ردیف مجاهد و قتاده برشمرد. در قرائت نیز صاحب نظر بوده است. ابن ابی داودگوید: «بعد از صحابه، کسی نسبت به قرائت، اعلم از ابی العالیه نیست، بعد از او سعید بن جبیر و بعد از او سدی است». تنها اثر علمی یاد شده از سدی کبیر «تفسیر» می-باشد که به صورت روایت در کتاب های تفسیری پراکنده است. سیوطی تفسیر او را بهترین تفسیر می شمارد.
    کلیدواژگان: سدی، تفسیر، صحابه، توثیق، روایت، کوفی
  • عباسعلمی رستمی نسب* صفحه 121
    این مقاله درخصوص” گستره معرفت شناسی” انسان، نسبت به عالم وآدم، از دیدگاه عده ای از فلاسفه سر شناس ایده آلیسم بحث می نماید. همه آنان، انسان را در شناخت عالم هستی توانا می دانند. اما این توانایی را درتمامی انسان ها یکسان نمی شناسد. آن ها اعتقاد دارند شناخت قابل اطمینان تنها از راه عقل وخرد حاصل می شود.آنچه مورد اختلاف است، روش های شناختی است. بعضی بر روش دیالکتیک، بعضی بر روش ریاضیات یا شهودی، فلسفی، تاریخی وخود کوشندگی و... تاکید دارند.با توجه به نظریه گستره معرفت شناسی ایده آلیسم، تاکنون آثار ناچیزی از توانایی های شناختی انسان حاصل شده است.آثار شناختی وسیع وعمیق انسان نسبت به هستی ونظام آفرینش به تدریج ودرآینده ظهور خواهد کرد. لذا از این دیدگاه انسان ها در راه شناخت تدریجی جهان هستی می باشند.
    کلیدواژگان: ایده الیست، عقل، دیالکتیک، معرفت شناسی، خود کوشندگی، روح مطلق
  • جواد سعدون زاده* صفحه 157
    ضرورت شناخت و نه آشنایی با زندگی، فعالیت و احادیث هر یک از امامان شیعه (ع)بر هر فردی لازم و بلکه ضروری است. چنانکه در متون دینی ما هم بدان تصریح شده است. همه اینها دلالت بر شناخت عمیق و مبتنی بر مبانی اعتقادی صحیح اسلامی از ائمهاطهار (ع) دارد؛ چرا که در غیر این صورت حق برما مشتبه می شود و طبق گفته پیامبر (ص)غرق خواهیم شد. یکی از امامان معصوم که در این پژوهش مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته، امام هادی (ع) است.
    باتتبع در متون تاریخی به وضوح در می یابیم که همواره ائمه اطهار مورد آزار و شکنجه خلفای جور قرار می گرفته اند، به طوری که هر چه به تولد حضرت مهدی (ع) نزدیک تر می شویم، می بینیم که فشار و اختناق بر امامان (ع)بیشتر و بیشتر می شود تا جایی که امامی مثل امام هادی (ع)، پدر گرامیشان و یا فرزند عزیزشان بیشتر عمر خود را تحت مراقبت شدید خلفا گذرانده اند و یا اینکه در مکانی خاص زندانی بوده اند که این امرنه تنها یکی از عواملی است که باعث قلت احادیث شد، بلکه همچنین باعث محدود شدن ارتباط ائمه، خصوصا امام هادی و پدر گرامیشان(ع)، با شیعیان شد. به هر حال، در چنین شرایطی که منجر به قلت احادیث می شود، تقریبا شناخت آن دوره خاص را با مشکل روبرو می کند. به همین دلیل از امام هادی(ع)کمتراز صدحدیث باقی مانده است. در این پژوهش سعی شده ابعاد مختلف زندگانی امام هادی (ع)به خصوص تاریخ حدیث ایشان مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: امام هادی (ع)، تاریخ حدیث، تاریخ زندگانی، مکاتبه، وکالت
  • محمد سلطانی* صفحه 177
    از اساسی ترین مباحث فلسفی-کلامی که در ادیان و مکتب های گوناگون مطرح بوده و هست، مساله شر می باشد. فلسفه مشاء چه در سنت یونانی و چه در حوزه اسلامی و در پی آن حکمت متعالیه، سعی بسیار در پاسخ گویی به این شبهه داشته است. پایه اصلی این پاسخ، نظریه «نیست انگاری شر» می باشد. نگارنده بر این باورست که پاسخ فیلسوفان مبتنی بر نیست انگاری با نقدهایی روبروست. مقاله حاضر ابتدا به اجمال، پاسخ فیلسوفان را بازگو می کند و سپس، به طرح نقدها و اشکالات آن می پردازد.
    کلیدواژگان: شر، نیست انگاری، عدم، نظام احسن، شرور وجودی، ترک عنایت، تقدیر
  • علی اکبر گلی ملک آبادی* صفحه 197
    وجود ذهنی و علم در بعضی از امور نفسانی با یکدیگر مشترکند. تفاوت مساله وجود ذهنی و موضوع علم بحث دقیقی دارد و در پرتو آن روشن می شود که وجود ذهنی در سایه علم (نه معلوم خارجی) که وجود خارجی دارد، جایگاهش در نفس است و از این جهت، وجود ظلی نامیده می شود. ملاصدرا تلاش کرده تا مساله وجود ذهنی و علم را به گونه ای از هم جدا سازد و در کتاب هایش مرزهای هر کدام را مشخص کند. وی در کتاب اسفار خود مساله وجود ذهنی را در باب امور عامه مطرح کرده و آن را از تقسیمات اولی وجود به شمار آورده است. با این بیان که «الموجود اما خارجی و اما ذهنی» و بحث علم را در مرحله دهم کتاب اسفار در جلد سوم مطرح ساخته و فرموده است: «من عوارض الموجود بما هو موجود... هو ان الموجود اما عالم او معلوم». ملاصدرا وجود ذهنی را ظل علم می داند و معتقد است علم وجود خارجی است و وجود ذهنی در سایه علم به وجود می آید. بین علم و وجود ذهنی تفاوت جوهری وجود دارد؛ علم وجودی اصیل است، ولی وجود ذهنی، وجودی ظلی است. بین علم که امری نفسی، و وجود ذهنی که امری قیاسی است، تفاوت است؛ لذا هر یک از این دو امر بخشی از فلسفه را اشغال کرده اند. تفاوت علم با وجود ذهنی از حیث نشاه وجود است، نه از لحاظ اعتبار و حیثیت.
    کلیدواژگان: وجود ذهنی، وجود خارجی، علم حصولی، علم حضوری، قیام صدوری، قیام حلولی
  • علی نجات بخش اصفهانی*، اکبر باقری صفحه 219
    در پژوهش حاضر که با روش تحلیل اسنادی و مطالعات کتابخانه ای انجام گردیده، محقق ابتدا به ذکرکلیات وتعاریف پرداخته ومعناو مفهوم روش شناسی) (Methodologyو ارتباط تنگاتنگ آن را با تئوری پردازی بیان نموده ومقصود از مطالعات و بررسی های تطبیقی (comparative survey and studies) را تشریح کرده است و با استفاده از ابزار پژوهش که عمدتا فیش برداری بوده است، ضمن مرور بر ادبیات روش شناسی در مدیریت و با استفاده از سوابق موجود و اینکه از هر زاویه ای به روش شناسی تحقیق بنگریم، اجمالا با «نگرش عقل آدمی»، به اصل،جوهر، سرشت و دریافت و شناخت مبادی معرفت شناسی و هستی شناسی برخورد خواهیم کرد. در این تحقیق نویسنده، با استناد به تاریخ فلسفه در اسلام که به 4 مرحله تقسیم می شود، وضعیت نظریه پردازی فلاسفه اسلامی را بیان داشته و از مجموع روش های موجود، 15 روش را به صورت مختصر برشمرده است. درپایان ضمن مقایسه روش های فوق با روش های مدیریت اسلامی و تجزیه و تحلیل روش شناسی های فوق با استناد به آیات، احادیث و روایات و خصوصا«فرمایش های حضرت علی ابن ابیطالب (ع) با ذکر نمونه ای از روش شناسی های مذکور، به نتیجه گیری پرداخته است. لازم به ذکر است که نگارنده باذکرسه رویکرد متدولوژی قیاسی(Deductive Mthodolgy) و متدولوژی استقرایی (Inductive Methodology) و استفاده از کلید واژه ها (key words) روش شناسی تحقیق خود را تبیین نموده است.
    کلیدواژگان: مدیریت اسلامی(Islamic Management)، تئوری (theory) روش شناسی (Methodology)، بررسی تطبیقی (Comparative survey)
  • محمدرضا نجاریان* صفحه 243
    گرچه هر عضوی از اعضای آدمی نقش تعیین کننده ای در سعادت و شقاوت وی ایفا می کند، لیکن برخی از اعضا و جوارح مثل زبان، چشم، گوش، فکر و... از اهمیت ویژه ای برخوردارند. در این میان، زبان به عنوان عضوی کوچک از اعضای آدمی از چنان اهمیتی برخوردار است که گفته اند: ایمان و کفر، خوشبختی و بدبختی، عزت و ذلت و صلاح و فساد او در گرو صلاح و فساد زبان وی بوده و مراقبت دایمی از آن، از شرایط مهم پرهیزکاری و سلوک الی الله محسوب گشته و کنترل آن در پاک سازی آیینه دل، نقش موثری ایفا می کند. در این مقاله موقعیت و آفات زبان، انواع سکوت و علل برتری آن در برابر کلام و زیانهای هذر و هذیان از دیدگاه آیات و احادیث بررسی گردیده است.
    کلیدواژگان: سکوت، زبان، آفت زبان، ثواب خاموشی
  • محمدرضا یوسفی*، رقیه ابراهیمی شهرآباد صفحه 265
    تعامل تمدن ایرانی با تمدن اسلامی، سازنده و دو سویه است. هنگام ظهور اسلام ایران یکی از تمدن های بزرگ و تاثیرگذار جهان بود. زمانی که اسلام چیزی جز یک دین و اعتقاد محسوب نمی شد، ایرانیان با اقبالی گسترده به این آیین، از پیشینه فرهنگ و تمدن گسترده خویش در ساخت، رشد و شکوفایی تمدن اسلامی استفاده کردند. لذا در اندک مدتی تمدنی به نام «تمدن اسلامی» شکل گرفت که در تمامی شئون زندگی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی ملت های مسلمان برنامه داشت. به عبارت بهتر، ایرانیان به پشتوانه سابقه تمدن خویش آموزه های اسلامی را سرلوحه کار خود قرار داده به این مهم دست یازیدند. به همین جهت، تمدن اسلامی بیش از هر ملتی مدیون و وام دار تمدن ایرانی است. رشد و تکامل علوم از جمله دانش های عقلی مثل فلسفه، موسیقی، ریاضی و پزشکی و نیز سایر رشته ها همچون معماری و هنر در ایران پیش از اسلام و تاکید و تکیه فراوان تعالیم اسلامی بر آموختن علم باعث شد تمدن اسلامی به سرعت رشد نماید و به یکی از قوی ترین و شکوفاترین تمدن های بشری تبدیل گردد؛ به طوری که بیشترین نقش را در ساخت تمدن جهانی ایفا کرده است. در این راستا نقش دانشمندان ایرانی چشم گیرتر و برجسته تر از سایر اقوام است. آنان نه تنها در علوم قدیمه ای که میراث دار آن پیش از ظهور اسلام بودند، به اوج رسیدند، بلکه در علوم اسلامی نیز خوش درخشیدند؛ به گونه ای که بسیاری از مفسرین، مورخین، متکلمین و محدثین جهان اسلام، ایرانی هستند.
    کلیدواژگان: تمدن ایرانی، تمدن اسلامی، علوم عقلی، فقه، حدیث، فلسفه، شعر، اسلام، ایران
|
  • Dr. Ghasem Bostani* Page 1
    The position of Imam Reza is significant in terms of his scholastic and practical life. His traditions and sayings are quoted by both Islamic sects. Although despite this, it is the Shiite who mostly used them. In this article the Aim is to clarify the influence of Imam Reza’s saying and traditions on the Sunni commentaries of the Quran and shows how much the Sunni commentaries were familiar with Imam Reza’s traditions. The article was written using library method and for this aim search was done in Ah el-beit soft ware and Sunni commentaries. At the end it is shown that the Sunni’s use of the Imam’s traditions was not done properly and soundly. Moreover a study was done on the origin of Sunni commentaries documentations in Shiite and Sunni Sources.
    Keywords: Reza, Traditions, Commentaries, Sunni
  • Dr. Mohammad Hassan Haeri*, Zeinab Qodsi Page 33
    Error in contracts, as one of the defects of will, is one of the cases which have specially been considered in modern law. But in jurisprudence sources, despite the consideration given to it in various chapters of jurisprudence, a concrete and independent discussion on it is not found. In this study attempt has been made to analyze and discuss error and its effect on contracts according to law and juridical law. This discussion comes to conclusion with the results that error causes as: invalidate, termination of the transaction (Cucumber Right), and without t effect
    Keywords: Error, Defect, Will, Intention, Consent, Claim
  • Seyyed Ali Reza Hejazi* Page 53
    Search and investigation and difficulty of the concept of creation of the sky and the earth and their number and form and color and their impact over each other have always been discussed over. Although huge scientific progress and man’s ability in utilizing knowledge and technology has led to uncovering some aspects of the maze of creation, but it cannot be the cause to impose these uncertain natural results upon verses of the holy Quran and the traditions of the holy Imams. This paper tends to raise the following questions and propose the replies in accordance to the verses of Quran and traditions of Imams.What views exist about the concept of the Seven Heavens and are the words sky and heaven [being conceptual translations of “sama” and “samavat”] considered the same in Quran? What do they mean by the Seven Heavens in Quran and Nahjol Balaghe? How are they named in the book The Whole Nahjol Balaghe? What color are they in the words of Imam Ali? And does the concept of the Seven Heavens, which is derived from the verses of Quran and words of Imam Ali, match the theory of fourth dimension? As the conclusion, we can extract from the verses of Quran and words of Imam Ali that the sky, which is one of the Seven Heavens, consists of the whole world of the static and the dynamic. All that is seen and we have observed is the first of the Seven and the other six are universes which are different from these planets. All of them are material existences although they are very soft, since that which is abstract has no physical place.
    Keywords: The Seven Heavens, Quran, The Whole Nahjol Balaghe, Imam Ali, The fourth dimension
  • Masoud Khoshnamvand* Page 87
    A lot have been said about the use of “narrative means “in the ahadith of the Fourteen impeccable ones (Ma-soomin)in different books of hadith. Such discussions can be found in the period when formal publication of ahadith did not exist and collections which are remained to the present time. This study tries to elaborate on the following issues. Firstly: narrative means was a temporary discourse. In other words, it was a prescribed method employed in the first centuries at a special juncture. Secondly: In case of discovering such narratives with similar sense, efforts be done to control the increase of repeated ahadith with same constructions. As a result there will be many advantages like a deep understanding and comprehention of ahadith, percentage of more confirmed ahdith, decrease of the range of documents and narrative texts, recognition of objective ahadith.
    Keywords: Hadith, Narrative Means, Temporary Discourse, Similar Meanings
  • Dr.Abbas Ali Rostaminasab* Page 121
    This article reflects the viewpoint of some of the popular idealist philosophers regarding "the range of epistemology" of human toward the world and himself. All of them believe that man is able to recognize the world, but the amount of this capability varies in different people. They believe that a reliable recognition is only achievable through wisdom. However, they disagree about the epistemological method. Some emphasize the applying of dialectic method. While others believe in mathematics, philosophical historical or self attempt methods. Regarding the theory of the range of epistemology of idealism, little information, about the epistemological ability of Man, has been gained. A vast number of epistemological knowledge about the world is attainable gradually in the future. Consequently, form this point of view man gradually takes steps to recognize the world.
    Keywords: Idealist, wisdom, Dialectic, Epistemology, Self attempt, Absolute spirit
  • Dr.Javad Sadownzadeh* Page 157
    The necessity of understanding and, not only getting acquainted with, the life, activities, and ahadith of each one of Imams is essential and an obligation, as emphasized by our religious books. All of these indicate a deep understanding based on the true principals of Islamic belief about innocent Imams, because otherwise we cannot see the truth as prophet (p.b.u.h) has said, we are misled and drowned. One of the Imams who has been studied in this research is Imam Hadi (p.b.u.h). With a deep and through investigation in the history text, we find clearly that innocent Imams had always been tormented and tortured by cruel Caliphs, as the time of birth of Imam Mahdi (p.b.u.h)approached such pressures and operations on Imams increased to the extent that Imam Hadi, his reverend father, and his children spent most of their lives under sever controls of Caliphs, or been imprisoned in specific palaces. This not only caused the fewness of Ahadith, but also limited the association between Imam Hadi and his reverend father with Shiite. Anyway, in such conditions that results in fewness of Ahadith, almost the understanding of that specific periods becomes difficult. That is why only lesser than one hundred hadith is remained of Imam Hadi. In this study the effort has been done to survey different dimensions of Imam hadi’s life, and specially the date of his hadith
    Keywords: Imam Hadi. Date of hadith. Life history. Corresponding by Letter, Attorneyship
  • Mohammad Soltani* Page 177
    One of the basic debates in philosophical –theological discourses in different religions and schools is the question of ‘’EVIL”. Philosophy of Origin, whether in Greek tradition or Islamic fields and throughout elevated wisdom of theology, has extensively tried to remove this doubt. The basic argument of this answer is, the theory of the nihilism of evil. But the writer believes the philosophers answer based on nihilism of evil is challenged by many criticisms. This study briefly presents the philosophers answer to above mentioned question and proceeds in presenting criticism and their faults.
    Keywords: Evil_Nihilism_Non – Existence_The best Possible System_Exiting Evils_Abandoning_The Grace_Destiny
  • Dr. Akbar Goli Malek Abadi* Page 197
    The mental existence and the knowledge in some of carnal affairs are communion.The difference between problem of mental existence and subject of knowledge is a specific discussion. Therefore, the mental existence is set in soul and is called the shadowy existence. Sadra tried to detach in some way the problem of mental existence from knowledge and made an effort to determine domain of each one of them in his books. He in his book “Asfar’’ set forth for discussion mental existence in general concepts and knowledge in the tenth stage of volume three of ‘Asfar’.He considered mental existence as shadow of knowledge. Sadra holds that knowledge is an aspect of existence by which mental existence is produced. There is a substantial difference between knowledge and mental existence. Knowledge, therefore, is essential existence but the mental existence as shadowy one, in other words, the former is an independent and the latter is a dependent existence. Consequently, every one of them is independently discussed in philosophy and their difference is based on different existence related to them not based on mental consideration and aspect. Knowledge is a kind of and on level of speculative reason and is in nature sort of existence which is set in soul like other spiritual qualities such as piety, Courage…, etc. Which are considered as virtues of Practical reason.
    Keywords: Mental existence, External existence, Acquired knowledge, Intuitive knowledge, Subsisting of Issuing, Subsisting of Acquiring
  • Dr. Ali Nejatbakhsh*, Akbar Bagheri Page 219
    In the current study, conducted with document analysis method and library studies, researcher has first expressed the generalities and definitions and has described the meaning of comparative surveys and studies and using research tools mainly taking notes, has reviewed the methodological literature in management and the available backgrounds, and the fact that from whatever angle we view methodology we confront with human mind, nature and ideology and ontology. In this research, the researcher has referred to the ideas of philosophies before and after Christ, and has mentioned in Islamic philosophy theory and has summarized 15 methods. At last the researcher has compared the above method with the desired methods in Islamic management in addition to analysis of above mentioned methodologies, relying on verses of Koran and especially the order and commands of Imam Ali (p.b.u.h), with mentioning a sample of the above methodologies the researcher has concluded. It is necessary to state that the researcher, using 3 deductive methodology and inductive methodology and using keywords, has clarified his methodology.
    Keywords: Methodology, Comparative Survey, Theory, Islamic Management
  • Dr.Mohammad Reza Najjarian* Page 243
    Although each body organ of the man has a decisive role in his or her final salvation and adversity, some of the organs like tongue, eyes, ears and the brain, etc. are especially sensitive in this respect. Among all, the tongue being a small organ of man's body is so decisive that it is said: the belief and infidelity, fortune and misfortune, honor and dishonor, and virtue and defect are all due to the virtue and defect of the tongue and perpetual control over this organ is one of the requisites of virtue and evolutionary movement towards Allah, having an effective role in purification of the mirror of the heart.This study tries to elaborate on the stature of the tongue and its calamities, different kinds of silence and its preference before speech along with the losses of delirium according to the outlook of the Quranic verses and the prophetic tradition
    Keywords: Silence, Tongue, The Calamity of the Tongue, Preference of Silence
  • Dr. Mohammad Reza Yousefi*, Roghaye Ebrahimi Shahr Abad Page 265
    The collaboration of Iranian civilization and Islamic civilization is a constructive and mutual one. Iran was one of the greatest and most influential civilizations of the world at the advent of Islam. When Islam was yet only a religion or belief, Iranian with their ancient culture and civilization, by embracing Islam with a great enthusiasm contribution to the construction, development, and flourishing of Islamic civilization. Therefore, within a short period a civilization called “Islamic Civilization” formed, which had plan for every aspects of life of Islamic nations, political, social, economical, military, and cultural. In other word, Iranian with the help of their cultural background got illumination of Islamic teachings and reached such a great achievement. That is why Islamic civilization is indebted to Iranian civilization more than any other civilization. Development of sciences as rational sciences like philosophy, music, mathematics, and medicine and other disciplines such as art and architecture in pre Islamic Iran, and Islamic teachings and its emphasis on learning sciences led to the speedy growth and development of Islamic civilization and become one of the most important human civilizations, in a way that it has played the greatest role in constructing the world civilization. Iranian were not only the pioneer in their ancient sciences, but also have been splendid in Islamic science, in such a manner that most of the commentators, historians, and Muhadethin of the Islamic world are Iranian.
    Keywords: Iranian Civilization, Islamic Civilization, Rational Sciences. Jurisprudence, Hadith, Philosophy, Poetry, Islam, Iran