فهرست مطالب

نشریه علوم حرکتی و ورزش
پیاپی 9 (بهار و تابستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/05/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیروس چوبینه، ولی الله دبیدی روشن، عباسعلی گائینی صفحه 1
    هدف از این پژوهش، مطالعه تاثیر دو روش تمرینی تداومی وتناوبی هوازی بر حساس ترین شاخص التهابی پیشگویی کننده بیماری قلبی عروقیCRP) (Hs-در موشهای صحرایی ماده چاق نژادwistar 14848 با سن 5/21 ماه و گذشت دست کم سه ماه از اتمام دوران باروری آنها بود. به همین منظور56 سر موش صحرایی به گروه های کنترل، تداومی و تناوبی تقسیم شدند. پروتکل تمرینی به مدت 12 هفته و هفته ای 5 جلسه و هر جلسه نیز با سرعت و مدت تعیین شده اجرا شد. خون گیری در سطوح پایه به دنبال 12 تا 14 ساعت ناشتایی در سه مرحله پیش آزمون، میان آزمون و پس آزمون با شرایط مشابه انجام و مقادیرhs- CRP با روش ایمنوتوربیدیمتریک اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمونهای تحلیل واریانس و اندازه گیری های مکرر و آزمونهای تعقیبی شفه و LSD تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد، مقادیر درون گروهی hs- CRP هر دو گروه تمرینی تداومی و تناوبی در 6 هفته نخست تمرین کاهش داشته، اما این کاهش معنی دار نبوده است (مقدار P به ترتیب برابر است با 08/0 و351/0). با این وجود، این کاهش در این گروه ها به دنبال 12 هفته تمرین معنی دار بوده است (مقدار p به ترتیب برابر است با 000/0 و003/0). از سوی دیگر، بررسی تفاوت hs-CRP سه گروه نشان داد این تفاوت فقط بین دو گروه تداومی و تناوبی پس 6 و 12 هفته تمرین هر دو معنی دار نیست (مقدار P به ترتیب برابر است با 936/0 و427/0). با توجه به نتایج حاصله می توان گفت کاهشhs-CRP پس از تمرینات تداومی و تناوبی هوازی حاکی از تخفیف فرایند آتروژنز است و استفاده از هر یک از دو روش تمرینی تاثیر مشابهی بر این شاخص دارد.
    کلیدواژگان: تمرین تداومی، تمرین تناوبی هوازی، HS، CRP، موشهای صحرایی ویستار، شاخصهای التهابی
  • فرشته افتخاری، حمید رجبی، محسن شفیع زاده صفحه 15
    فعالیت بدنی منظم در تمامی دوران زندگی، بویژه کودکی و نوجوانی حائز اهمیت است و اثرات مفید آن را بر رشد جسمانی، فکری و روانی کودکان و نوجوانان نباید نادیده گرفت. هدف از انجام این تحقیق تعیین اثر شرکت در کلاسهای ورزشی تابستانی بر عوامل آمادگی جسمانی و حرکتی، ترکیب بدنی و خودپنداره بدنی دختران نوجوان بود. بدین منظور، تعداد سه پایگاه تابستانی، از بین پایگاه های شهر تهران انتخاب گردید و تعداد 54 نفر از دانش آموزان این پایگاه ها (با سن15/1±3/13سال و وزن83/8±6/47کیلوگرم) که در طول سال فعالیت بدنی منظم نداشته و فقط در کلاسهای تابستانی (والیبال و بسکتبال) شرکت کردند، به روش نمونه در دسترس انتخاب شدند. همچنین، 10 نفر از دانش آموزان این پایگاه ها که فقط در فعالیتهای هنری و علمی مشارکت داشتند به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. توان هوازی، استقامت عضلانی، انعطاف پذیری، چابکی، ترکیب بدنی و خودپنداره بدنی آزمودنی ها قبل و بعد از کلاسها مورد ارزیابی قرار گرفت. طول دوره 8 هفته و تعداد جلسات تمرینی و علمی 3 نوبت در هفته بود. برای مقایسه تغییرات بین گروهی و درون گروهی به ترتیب، از آزمون t مستقل و t همبسته در سطح معنی داری 05/0 P< استفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که میزان تغییرات حداکثر اکسیژن مصرفی، استقامت عضلانی در هر دو گروه معنی دار (05/0P<) می باشد. از طرفی، میزان تغییرات انعطاف پذیری و خرده مقیاس عزت نفس، تنها در گروه تجربی معنی دار(05/0P<) بود. نتایج تحقیق نشان داد که بین میزان تغییرات توان هوازی، استقامت عضلانی، انعطاف پذیری، چابکی، شاخص توده بدن، خود پنداره بدنی کلی و خرده مقیاسهای خود پنداره بدنی، در گروه گواه و تجربی تفاوت معنی داری (05/0P>)، وجود ندارد. با توجه به نتایج بدست آمده به نظر میرسد که کلاسهای ورزشی تابستانی با چنین الگویی که در این پایگاه ها اجرا می گردد، اثری بر عوامل آمادگی جسمانی، حرکتی، ترکیب بدنی و خودپنداره بدنی ندارد و برای ساماندهی این کلاسها باید چاره اندیشی شود.
    کلیدواژگان: کلاسهای ورزشی فصل تابستان، آمادگی جسمانی، آمادگی حرکتی، ترکیب بدنی، خودپنداره بدنی
  • محمدرضا دهخدا، عباسعلی گائینی، حمید رجبی، عباس قنبری نیاکی، عبدالفتاح صراف نژاد صفحه 29
    پژوهش حاضر تاثیر یک دوره دوی هوازی همراه با مصرف اسپیرولینا بر بیشینه اکسیژن مصرفی و عملکرد برخی از شاخص های دستگاه ایمنی مردان تمرین کرده پس از یک جلسه فعالیت بدنی وامانده ساز را مورد مطالعه قرار داده است. در این پژوهش 40 نفر از دانشجویان تمرین کرده به صورت تصادفی در چهار گروه، اسپیرولینا – دوی هوازی، اسپیرولینا، دارونما – دوی هوازی و گواه موردمطالعه قرار گرفتند. به منظور آزمون فرضیه های تحقیق از روش آماری واریانس (ANOVA) یک سویه با در نظر گرفتن سطح معنی داری 005/0= a و آزمون تعقیبی (LSD) استفاده شد. از آزمودنی ها آزمون مرحله اول در حالت ناشتا و استراحت بلافاصله پس از آزمون بیشینه بروس روی نوارگردان تا رسیدن به واماندگی کامل نمونه خونی گرفته شد و مقدار Vo2max آنها از طریق آزمون مذکور تعیین شد. آزمودنی های گروه های اسپیرولینا – دوی هوازی ودارونما – دوی هوازی به مدت شش هفته روزی سه عدد قرص 500 میلی گرمی اسپیرولینا و 500 میلی گرمی دارونما مصرف نمودند و هفته ای سه بار به مدت 30 دقیقه در آستانه تحریک هوازی دویدند. گروه های اسپیرولینا و دارونما نیز به روش فوق قرص اسپیرولینا و دارونما در مدت شش هفته مصرف نمودند. سپس مجددا همان آزمون مرحله اول را به عنوان آزمون مرحله دوم انجام دادند. نمونه های خونی برای اندازه گیری تعداد CD4+، CD8+، NK و نسبت CD4+ بهCD8+ در چهار نوبت پیش و پس آزمون مرحله یک و دو گرفته شد. تجزیه وتحلیل یافته ها نشان داد که: دوی هوازی و مکمل اسپیرولینا هر یک به تنهایی باعث افزایش Vo2max می شوند، دوی هوازی و مصرف اسپیرولینا باعث افزایش بیشتر Vo2max نسبت به سایر گروه ها می شود (05/0P<)، CD4+ و هموگلوبین گروه اسپیرولینا - دوی هوازی تفاوت معنی داری با سایر گروه ها داشت (002/0 = P)، CD4+ گروه ها با هم اختلاف معنی داری نداشتند، NK تمام گروه ها افزایش داشت، نسبت CD4+ به CD8+ گروه ها با هم اختلاف معنی داری داشت (002/0=P)، نسبت CD4+ به CD8+ در گروه اسپیرولینا – دوی هوازی کمتر از گروه اسپیرولینا و دارونما بود. در مجموع می توان نتیجه گرفت که احتمالا مکمل اسپیرولینا و دوی هوازی باعث افزایش Vo2max و بهبود شاخص های ایمنی می شود.
    کلیدواژگان: اسپیرولینا، فعالیت وامانده ساز، Vo2max، دوی هوازی، CD4+، CD8+، نسبت CD4+ به CD8+، NK، هموگلوبین
  • مهرعلی همتی نژاد، رحیم رمضانی نژاد، احمد علیمردانی صفحه 47
    مسابقات علمی- تخصصی معلمان تربیت بدنی همه ساله در سه مرحله برگزار می شود. هدف تحقیق حاضر ارزیابی این مسابقات بود. جامعه و نمونه آماری تحقیق شامل کلیه معلمانی بود که از استانهای قم، گیلان، مرکزی و مازندران در مرحله نهایی(کشوری) نوزدهمین دوره این مسابقات شرکت داشتند. نتایج نشان داد که تمامی آزمونهای علمی روا بودند. آزمونهای عملی نیز دارای حداقل سطح روایی قابل قبول بودند. پنج آزمون از شش آزمون علمی دارای اعتبار معنادار بودند. ضریب دشواری چهار آزمون از شش آزمون علمی مطلوب بود ولی در آزمونهای عملی در دو روش نتایج متفاوت بدست آمد. ضریب تمیز آزمونهای علمی و عملی نیز در دامنه نامطلوب بودند. بعنوان نتیجه گیری می توان گفت اگر به بررسی و تجدیدنظر در تنه و گزینه های انحرافی تک تک آزمونهای علمی پرداخته شود و در آزمونهای عملی نیز خطاهای اندازه گیری احتمالی به حداقل برسد و از آزمونهای با روایی و اعتبار بالا استفاده شود، می توان مسابقاتی با کیفیت بهتر و موثرتر برگزار کرد.
    کلیدواژگان: مسابقات علمی، تخصصی، معلم تربیت بدنی، روایی، اعتبار، ضریب دشواری و ضریب تمیز
  • سید جعفر موسوی*، سید امیراحمد مظفری صفحه 59
    سلامت جسمی و روانی کارکنان مسئله مهمی است که همواره مورد توجه مدیران و روسای سازمان ها بوده است، زیرا از جمله عواملی است که کارآیی افراد را افزایش داده و موجب بهره وری سازمان می گردد. این تحقیق به بررسی تاثیر ورزش بر فشار روانی کارکنان دانشگاه های آزاد اسلامی منطقه 3 کشور پرداخته است. 905 نفر نمونه به طور تصادفی از واحدهای دانشگاهی انتخاب شدند. با استفاده از دو پرسشنامه ویژگی های فردی و فشار روانی شخصی در چهار حیطه (پاسخ های جسمی، رفتاری، شناختی و هیجانی) دانش های مورد نیاز جمع آوری شد. کارکنان بر اساس میزان شرکت در فعالیت های ورزشی به دو دسته ورزشکار و غیرورزشکار تقسیم شدند. نتایج بررسی ها نشان داد که بین فشار روانی کارکنان ورزشکار و غیرورزشکار تفاوت معنی داری وجود داشت. به طوریکه فشار روانی کارکنان ورزشکار کمتر از کارکنان غیرورزشکار بود (p<001) و کارکنان ورزشکاری که در طول هفته تعداد جلسات تمرین بیشتری داشتند به طور معنی داری فشار روانی کمتری را نشان دادند. همچنین با افزایش مدت هر جلسه تمرین در کارکنان ورزشکار، فشار روانی روند کاهش را نشان داد، اما این تفاوت ها فقط در پاسخ های جسمی بین زمان 15 و 90 دقیقه معنی دار بود. فشار روانی کارکنان ورزشکاری که سوابق طولانی تری در فعالیت های ورزشی داشتند کمتر بود و نیز فشار روانی کارکنان ورزشکار دارای سابقه قهرمانی در هر چهار حیطه، بیشتر از کارکنان ورزشکار بدون سابقه قهرمانی بود، اما این تفاوت ها در هیچ یک از حیطه ها معنی دار نبود. نتایج حاکی از آن است که تمرینات بدنی و ورزش، یک شیوه مفید و موثر در مدیریت فشار روانی و کاهش فشار عصبی می باشد، که باید مورد توجه مدیران سازمان قرار گیرد و متغیرهایی مانند مدت، شدت وتکرار مناسب ورزش عوامل مهمی هستند که می توانند در نیل به اهداف سازمانی بیشتر مفید واقع شوند.
    کلیدواژگان: فشارروانی، بهداشت روانی، اعضاء هیات علمی، کارکنان، ورزشکار، غیرورزشکار
  • قاسم زارع*، مهرزاد حمیدی، سید نصرالله سجادی صفحه 71
    هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی رابطه میان عوامل روان شناختی توانمندسازی کارشناسان و کارآفرینی سازمانی در سازمان تربیت بدنی بود. جامعه این تحقیق شامل کلیه کارشناسان حوزه ستادی سازمان تربیت بدنی می باشد که تعداد 169 نفر به عنوان نمونه آماری از طریق نمونه گیری سیستماتیک انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات لازم، از پرسش نامه استاندارد کارآفرینی سازمانی صمدآقایی و پرسش نامه استاندارد توانمندسازی روان شناختی اسپریتزر استفاده شد. در این پژوهش، پایایی پرسش نامه های کارآفرینی سازمانی و توانمندسازی روان شناختی با استفاده از ضرایب آلفای کرونباخ محاسبه گردید که به ترتیب برابر با 92/0 و 78/0 می باشد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که بین عوامل روان شناختی توانمندی (احساس معنی دار بودن شغل، احساس شایستگی، احساس خودتعیینی، احساس تاثیر و احساس اعتماد) و کارآفرینی سازمانی ارتباط معنی داری وجود دارد (05/0>P). همچنین عوامل روان شناختی توانمندسازی در سازمان تربیت بدنی بوسیله آزمون رتبه ای فریدمن، رتبه بندی شد و مشخص شد که بالاترین رتبه مربوط به احساس شایستگی و دومین رتبه مربوط به احساس خودتعیینی است و احساس اعتماد در رتبه سوم قرار دارد.
    کلیدواژگان: توانمندسازی، توانمندسازی روان شناختی، کارآفرینی، کارشناسان، سازمان تربیت بدنی
  • علی جلالوند، مسعود گلپایگانی، شهرام آهنجان، مهرداد عنبریان صفحه 83
    هدف از انجام این تحقیق بررسی ارتباط برخی از شاخص های پیکر سنجی و ترکیب بدنی و مولفه های گونه پیکری (آندومورفی، مزومورفی و اکتومورفی) در دانشجویان پسر دانشگاه رازی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشجویان پسر دانشگاه رازی در نیمسال اول سال تحصیلی 84-83 تشکیل می دادند. با توجه به جدول ادینسکی و فرمولy=a(logx)b تعداد 320 نفرآزمودنی به صورت تصادفی بعنوان نمونه تحقیق انتخاب گردید. متغیرهای بدن سنجی که در تحقیق حاضر مورد اندازه گیری و ارزیابی قرار گرفت شامل: قد، وزن، قطر و اندازه های پیرامونی، درصد چربی، توده چربی، وزن بدون چربی، شاخص توده بدن، وزن مطلوب، تیپ بدنی و نسبت محیط کمر به محیط لگن، شاخص اندازه دور کمر می باشد. با توجه به توصیفی – همبستگی بودن روش تحقیق از آمار توصیفی جهت طبقه بندی و تنظیم داده ها و در آمار استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون جهت ارتباط بین متغیرها استفاده شده است. بین BMI و WHR (561/0=r، 000/0p=)، بین BMI و WC (812/0=r، 01/0>p)، بین WHR و WC (721/0=r، 01/0>p)، بین BMI و درصد چربی (704/0=r، 01/0>p)، بین WC و درصد چربی (793/0=r، 01/0>p)، بین WHR و درصد چربی (526/0=r، 01/0>p) ارتباط معنی داری وجود دارد. توده چربی با مولفه اندومورفی کا متناسب است (884/0=r، 01/0>p)، اما توده بدون چربی تناسب اندکی با مولفه مزومورفی دارد (200/0=r، 01/0>p). در نتیجه بر اساس یافته های حاصل از ضریب همبستگی، WC شاخص بهتر و قوی تری برای چاقی شکمی و خطرات مرتبط با سلامتی نسبت به WHR است. در بررسی ارتباط بین مولفه های گونه پیکری (فربه پیکری و لاغر پیکری) و متغیرهای ترکیب بدنی (توده چربی و توده بدون چربی) به نظر می رسد اعتبار منتسب به مزومورفی بعنوان توده بدون چربی دچار تردید می گردد، و نیاز به ارزیابی و اعتباریابی دقیق رابطه بکاررفته در مفاهیم مورد استفاده را در تعیین جثه نشان می دهد. در نتیجه بهتر است که از آن برای ارزیابی ترکیب بدنی بعنوان یک مکمل استفاده شود
    کلیدواژگان: نسبت دور کمر به لگن، شاخص توده بدن، درصد چربی بدن، مولفه های گونه پیکری
  • سمیه احمدآبادی، حیدر صادقی صفحه 95
    هدف از انجام این تحقیق، مقایسه کینماتیکی مرکز ثقل بدن در حین اجرای شوت جفت موفق و ناموفق بسکتبال در دو مسافت الف (25/4 متر، خط پرتاب آزاد، 2 امتیازی) و مسافت ب (25/6 متر، خط پرتاب3 امتیازی) بود. 6 نفر از بهترین شوتیست های مرد حاضر در سوپر لیگ بسکتبال باشگاه های کشور با میانگین سنی (04/3±33/23 سال)، قد (21/2±67/189 سانتی متر)، وزن (58/5±84 کیلوگرم)، سابقه بازی (5/2±10 سال) که همگی راست دست بودند، در دو پست گارد راس و فوروارد بازی می کردند و سابقه عضویت در تیمهای ملی را نیز دارا بودند، در این تحقیق شرکت نمودند. پس از تکمیل فرم رضایتنامه توسط بازیکنان، با نصب مارکر بر روی نقطه %57 بدن از شوت جفت موفق و ناموفق در دو مسافت 25/4 متر (خط پرتاب آزاد) و 25/6 متر (خط پرتاب3 امتیازی) با استفاده از دو دوربین کداک فیلمبرداری گردید. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزارتری دی اس مکس8، تجزیه و تحلیل شد. مقایسه میانگین پارامترهای کینماتیکی مرکز جرم بدن در دو شوت جفت موفق و ناموفق با استفاده از نرم افزار spss و به کار گیری روش آماری ویلکاکسونp<0/05)) انجام شد. میانگین ارتفاع ماکزیمم مرکز جرم در شوت موفق 25/4 متری (s4) 10 سانتی متر بیشتر از شوت ناموفق (f4) و در شوت موفق 25/6 متری (s6) 3 سانتی متر بیشتر از شوت ناموفق(f6) بود. در (f4) و (s4) رهایی توپ در 07/0 ثانیه پس از اوج پرش، در (f6) 02/0 ثانیه قبل از اوج پرش، در حالی که در (s6) رهایی همزمان با اوج پرش اتفاق افتاد. مدت زمان در هوا بودن برای شوت 3 امتیازی بیشتر از شوت 2 امتیازی(25/4 متر) بود. اگرچه در این مسافت توپ در درصد کمتری از ارتفاع پرش نسبت به 2 امتیازی رها شد. این یافته ها با نتایج الیوت(1989) همراستا است. بین هیچ یک از پارامترهای کینماتیکی مرکز جرم بدن در شوت جفت موفق و ناموفق تفاوت معناداری دیده نشد.
    کلیدواژگان: کینماتیک، مرکز جرم، بسکتبال، شوت جفت
|
  • Choobineh S., Dabidy Roshan V., Gaieni A.A Page 1
    The purpose of the present study was to determine effect of the continuous and intermittence aerobic training on the most sensitive of inflammatory marker the predictive of cardiovascular disease (high–sensitive C-reactive protein) in the obesity female wistar14848 rats (21.5 months). For this aim, 56 rats were prepared and were divided into seven groups. These groups include: pretest, midtest, posttest both control and continuous training and also intermittence training groups. The training protocol was performed 12 weeks, 5 day in week, with the defined speed and duration. The blood samples of the fasting were drawn in three phases including: the baseline level, after 6 and 12 weeks of training. HS-CRP was measured via Immunoturbidimetric assay. The data was analyzed via analysis of variance and repeated measure tests and the Post Hoc tests of Shepheh and Least significant difference (LSD). The results were showed: HS –CRP levels of continues and intermittence groups were decreased in significantly in the first six weeks (p=0/08 and 0/351) and decreased significantly after 12 weeks(p=0/000 and 0/003) However, the difference of hs–CRP in the control, continues and intermittence aerobic training groups after 6 and 12 weeks only weren’t significant between continues and intermittence aerobic training groups(p=0/936 and 0/427). In generally, on basis of these findings speaking the decline in this inflammatory marker after the continuous and intermittent aerobic training means attenuate in atherogenesis process. Both continues and intermittence aerobic training methods have the similar effects on hs- CRP.
    Keywords: continues training, Intermittence aerobic training, HS, CRP, Rat Inflammatory markers
  • Eftekhari F., Rajabi H., Shafizadeh M Page 15
    Regular physical activity in every stage of life, particularly in the childhood and adolescence is vital. Needless to say, its positive effects on the physical, mental and psychological growth of child and adolescents are considerable. So, the purpose of this study was to determine the effect of participation in summer season sport classes on some factors of physical and motor fitness, body composition and body image in adolescent girls. In order to do this research, three summer vocational centers in Tehran were selected. Among them 54 people (18 from each center) of the students of this center who hadn’t have a regular physical activity through the year and were only attending summer classes (volleyball and basketball), were selected via available samples form. In addition, 10 students who were only attending art and science classes were selected as the control group. Aerobic power, muscle endurance, flexibility, agility, body mass index and physical self-concept, before and after the classes were examined. The period lasted for 8 weeks and the training and science classes were hold three times a week. In order to compare within and between group data, independent t and dependent t test were used. Results of the research proved that the extent of the changes of the maximum oxygen consumption and muscle endurance was significant (p<0.05) both in the experimental and control group. On the other side, the extent of the changes of the flexibility and subscale of the physical self-concept, was only meaningful (p<0.05) in the experimental group. Also, the results showed that there is no significant between the extent of the changes of aerobic power, muscle endurance, flexibility, agility, body mass index, physical self-concept and subscale of the physical self-concept. Finally, according to the findings, it seems that the summer sport classes, with the current pattern in this centers, has no effect on factors of physical and motor fitness, body composition and body image.
    Keywords: summer season sport classes, physical fitness, motor fitness, body composition, body image
  • Dehkhoda M.R., Gaeini A.A., Rajabi H., Sarrafnejad S., Ghanbari A Page 29
    The purpose of this study was to determine the effects of aerobic training and consumption of spirulina on the Vo2max and some selective markers of immunity system of trained men following an exhaustive workout. Forty trained male college students were randomly selected and then randomly assigned to four treatment groups including spirulina-exercise, placebo-exercise, spirulina, and placebo regiment. All subjects performed a fasting exhaustive workout program (Bruce Protocol) on treadmill prior to the start of the experiment. Blood samples were collected before and after the completion of this protocol in addition to obtaining their Vo2max. Then, the experimental groups participated in a 6-week aerobic running program of 30 minutes for 3 days a week. The spirulina group received a 500mg tablet while the placebo group received an identical tablets of placebo. Following the six weeks of the aerobic running programs, all groups participated in an exhaustive workout protocol similar to the one presented at the start of the experiment. Blood samples were collected prior to the start of the second stage and upon the completion of this exercise program. Selected blood components including CD4 +, CD8 +, NK, and the ratio of CD4 +/CD8 + were measured before and after the completion of the first and second part of the exhaustive workouts. Statistical analysis using one way ANOVA, LSD and dependent t was performed on data. The results of analysis showed that the aerobic running exercise plus spirulina consumption group each alone caused increase in Vo2max, aerobic running exercise plus spirulina consumption caused more increase in Vo2max comparing to the other groups (P<0.05). The amount of CD4 + and hemoglobin in aerobic running exercise plus spirulina consumption group was significantly. Different than the other groups (P=0.002). CD4 + in all groups did not differ significantly. NK increased in all groups significantly (P<0.05). The ratio of CD4 +/CD8 + in spirulina-exercise group was significantly lower than the spirulina and also the placebo group (P=0.002). It was concluded that consumption of spirulina in addition to participation in aerobic running program may increase Vo2max and immunity system’s markers.
    Keywords: aerobic running exercise, spirulina, Vo2max, exhaustive physical activities, CD4 +, CD8 +, NK, ratio of CD4 +, CD8 +, hemoglobin
  • Hematinajad M.A., Ramezaninejad R., Alimardani A Page 47
    Scientific proficient competitions of P.E. teachers are held in three periods annually. The purpose of this study was evaluation of this competition. The statistical population and sample of this study included all teachers from provinces of Ghom, Guilan, Markazi and Mazandaran; they attended the final stage of the nineteenth round of national competitions. The results indicate that all scientific tests were valid. The practical tests achieved the minimum threshold of validity. Five tests from six scientific tests have significant reliability. Difficulty coefficient of four tests from six scientific tests were desirable, but in practical tests accomplished with two methods, difficulty results were achieved. Discrimination and difficulty coefficient of scientific and practical tests were in undesirable range. As a result, if one carries out studying and reviewing in the stem and destructors of the scientific result, and in the practical tests the probable measurement faults are minimized, and in the whole, tests of improved competitions could be held.
    Keywords: scientific, proficient competitions, P. E. Teacher, validity, reliability, difficulty coefficient, discrimination coefficient
  • Moosvie J.*, Mozafari S.A.A Page 59
    This research is analyses of the effect of sport on stress of the personnel at the Azad universities of district 3of the country. The necessary data of this research has been garnered by means of two questionnaires entitled: personal stress (PSI) and personal features. The samples include 905 individuals from among the personnel. The results showed that, Athletic personnel's stress in physical, behavioral, cognitive and emotional responses was less than non- athletic. A distinguished difference is observed among those who exercised once, twice and thrice or more in a week. The more exercises, the lessened stress. So that In studying the stress of the personnel who exercised different times, by increasing duration in each session, stress showed decrease in personnel. But this difference was significant in personnel physical responses, between 15 and 90 minutes. The stress of those of those personnel who experienced more in athletic activities was less in physical, cognitive and emotional responses. Athlete Personnel's stress that had record of champion was more than those personnel having no record were, but there were insignificant differences in each. The results of this study showed that physical exercise and sport is useful and helpful way in stress management and reduces nervous pressure and should personnel and organization managers take more into account. But duration, intensity and repetition are important variables.
    Keywords: stress management, sport, personne
  • Zare G.*., Hamidi M., Sajjadi S. N Page 71
    The purpose of this study was to determine the relationship between psychological dimensions of empowerment and entrepreneurship in Physical Education Organization. The population of this study was the staff employees of Physical Education Organization that 169 employees were selected as a statistical sample through systematic sampling. For gathering data, Samadaghaei’s Entrepreneurship Questionnaire and Spreitzer’s Psychological Empowerment Questionnaire were used. The reliability coefficients of questionnaires were calculated by Alpha Cronbach coefficients that are 0/92 and 0/78 respectively. The results of analysis of data demonstrated that there was a significant relationship between psychological dimensions of empowerment (meaningfulness, competency, self-determining, impact and trust) and entrepreneurship (p<0/05). Moreover, the psychological factors of empowerment in this research were classified by Freedman test. The result showed that highest level was competency, the second level was selfdetermining, and third level was trust.
    Keywords: improvement, psychological empowerment, entrepreneurship, staff, Physical Education Organization
  • Jalalvand A., Ahanjan S., Golpayegani M., Anbarian M Page 83
    The purpose of this research was to determine the relationship among anthropometric indexes and somatotype in male student of Razi University. Statistical population in this research includes all the male students in educational year of 1382-83 have been studied taking. Took samples in method random sample which the number of the Samples have taken from 320 student and uedinesky list and y=a(logx) formula. Variables including: age, weight, height, Desired Target, Lean Body Mass, somatotype, BMI, %BF, WHR, WC. The data of this research was analyzed in two levels of descriptive statistics (frequency, percentage of average, deviation of standard) and in the level of inferential statistics (Pearson correlation test). There were a relationship between BMI and WHR(r=0/561), between BMI and WC(r=0/812), between WHR and WC(r=0/721), between BMI and %BF(r=0/704), between %BF and WC(r=0/793), between WHR and %BF(r=0/526). There was a strong relationship between Body Fat Mass and Endomorphy (r=0/884), but there was weak relationship between Lean Body Mass and mesomorphy (r= 0/200). The total results of this study demonstrated that WC may be a better indicator of abdominal fatness, and a predictor of abdominal obesity related risks than WHR. Mesomorphy no reflective Lean Body Mass.
    Keywords: Students percent body fat, body mass index, Waist, hip ratio, waist circumference, Somatotype
  • Ahmadabadi S., Sadeghi H Page 95
    The purpose of this study was to compare the situation of center of mass in basketball successful and unsuccessful jump shot from two distances 4/25 and 6/25 meters. Six right hand men of the best shooters present in the country’s basketball super league having average and standard deviation age of (23/33± 3/04 years), height of (189/67±2/21 cm) and weight of (84±5/58 kg), with 10±2/5 years experience playing in national team who played in point guard and forward position participated in this study. A marker is installed at %57 of the player’s height and 2 high speed kodak camera operating at 60 frames per second have been used for recording jump shot performance in distances of (4/25 m) and (6/25m). Information that gained, by use of 3DS max8 software was analyzed. Comparison between the mean of kinematics parameters of center of mass done by used of wilkxson test (p<0/05). Maximum mean of center of mass in 4/25 meter (s4) successful shot was 10cm more than unsuccessful(f4) shot and in 6/25 meter and in successful shot(s6) was 3 cm more than unsuccessful(f6) shot. Release of ball in(f4) and (s4) was happen 0/07 s after Maximum height of jump and in (f6) 0/02 s before maximum height of jump but in(s6) was synchronized with maximum height of jump. Total time from take-off to landing for 3 point shot was grater of 2 point (4/25 meter) shot. However in this distance ball released in lesser percent of jump height than 2 point shot. These findings are as same as Elliot et all. (1989) and did not show significant difference between successful and unsuccessful jump shot.
    Keywords: kinematics, Center of mass, basketball, jump shot