فهرست مطالب

علوم و فناوری دریا - سال هفتم شماره 30 (پائیز 1382)

فصلنامه علوم و فناوری دریا
سال هفتم شماره 30 (پائیز 1382)

  • 65 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/07/15
  • تعداد عناوین: 5
|
  • آکوستیک زیرآبی
    مهرداد محمودی صفحه 2
    تحقیقات علمی در زمینه آکوستیک زیرآبی از زمان جنگ جهانی اول بوسیله نیروی دریایی آغاز گردید. این تحقیقات بدلیل ارزش بی مانند آکوستیک زیر آبی در عملیات جنگ های زیردریایی، ضدزیردریایی، شناسایی و کشف تهدیدات سطحی و زیرسطحی صورت پذیرفت. در دهه های شصت، هفتاد و هشتاد میلادی، نیروی دریایی آمریکا به استقرار شبکه ای گسترده از هیدروفون در سراسر اقیانوس ها همت گماشت تا بتواند تحرکات زیردریایی های شوروری سابق را تحت نظارت قرار دهد. پس از فروپاشی دیوار برلین، نیروی دریایی آمریکا مجوز دسترسی محافل دانشگاهی و پژوهشی به بخشی از این شبکه هیدروفونی را برای انجام تحقیقات علمی صادر نمود.
  • استفاده از تخمینگرهای H بی نهایت و کالمن در تخمین حالات سیستم کنترل سطح درام بویلر نیروگاهی
    مهندس حمید ملکی زاده صفحه 29
    در این مقاله تخمین Hoo و خواص آن در تخمین حالات سیستم کنترل سطح درام و همچنین مقایسه آن با تخمین کالمن، بیان گردیده است. با توجه به اینکه در پروسه سطح درام دانسیته طیف توان نویز مسخص نیست تخمین Hoo تخمین مناسبی از حالات سیستم خواهد بود. ضمن اینکه تخمین کالمن یکی ایز ابزارهای مهم در کنترل می باشد و چنانچه چگالی طیف توان نویزها شناخته شده باشد، یک فیلتر بینه جهت تخمین حالت ها را ارائه می دهد.
  • محاسبه TRIM DRAG (پسای توازن) در شناورهای بالشتک هوایی و بررسی پارامترهای موثر بر نیروهای مقاوم
    کامبیز عالم پور، علی دهقانیان صفحه 35
    هاورکرافت (Hovercraft) یکی از شناورهای بالشتک هوایی است که بدنه شناور با استفاده از لایه فشرده هوا از سطح آب جدا شده و قابلیت عبور از روی امواج و موانع را بدان می بخشد. این شناور به واسطه عملکرد خاص خود در هنگام حرکت نسبت به تغییرات مرکز جرم و مرکز فشار بسیار حساس بوده و از این نظر تریم شناور فوق العاده حایز اهمیت بوده و عدم توازن باعث ایجاد نیروی مقامی به نام پسای توازن (Trim Drag) می گردد در این مقاله پسای توازن در شناورهای اثر سطحی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته و با بسط معادلات و روابط تجربی به تحلیل پارامترهای موثر بر کاهش این نیروها در هاکروکرافت پرداخته شده است.
  • طراحی و شبیه سازی الگوریتم ارتباط و دسته بندی اهداف راداری در پردازشگر داده ESM
    محمد جواد قلندری صفحه 43
    استخراج اطلاعات سیگنال هایی که توسط یک سیستم ESM در محیط شلوغ پالسی دریافت می شود، اولین گام شنود راداری است. قدم بعدی تفکیک پالسهای راداری بر اساس داده های مرحله قبل می باشد، آخرین قدم شناسایی منابع انتشاری و عوامل تهدید است. در این مقاله، ضمن شرح سامانه ی ESM, الگوریتم ارتباط و دسته بندی اهداف راداری ارائه می گردد. این الگوریتم با بهره گیری از مزایای روش های خوشه بندی، به کانالیزه کردن اهداف، یافتن ارتباط بین فریمهای متوالی، نگهداری اطلاعات جهت بررسی روند تغییرات پارامترها، کشف سامانه های ECCM و حذف و تایید اهداف می پردازد.
  • تست دینامیکی ریزپردازنده ها
    شهریار تمندانی صفحه 55
    با توجه به پیشرفت سریع فناوری ساخت ریزپردازنده ها به نظر می رسد که مواردی همچون خدمات پیش و پس از فروش این قطعات ارزشمند نیز می بایست در نظر گرفته شود. در این مقاله با توجه به کارتهای تست ریزپردازنده ها نمونه ای از این روش تشریح می شود. در اکثر سازمان های متکی به میکروپروسورها، کلیه موارد مربوط به محاسبه و کنترل اعمال دستگاه های ورودی و خروجی مربوط به ریزپردازنده می باشد.