فهرست مطالب

فرهنگ ایلام - پیاپی 40-41 (زمستان 1392)

نشریه فرهنگ ایلام
پیاپی 40-41 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/26
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علی محمد ولوی، فاطمه جمیلی، لیلا محمد نیاکان صفحات 7-29
    درجوامع دینی، تاریخ روستاها، شهرها و مناطق با تاریخ مراکز زیارتی عجین است. زیارتگاه ها از عوامل حفظ سنت ها و هویت فرهنگی جوامع محل استقرارشان هستند. این اماکن کارکردهای آشکار و پنهانی دارند که بر ابعاد مختلف حیات اجتماعی اثر گذار است. این کارکردها (آشکار وپنهان) مدام در مسیر تطور و تحول اند. حوادث مهمی چون انقلاب در این تطور نقش محوری دارند.
    در این پژوهش براساس نظریه ی «مرتون» کارکردهای آشکار و پنهان زیارتگاه های ایلام (حوزه ی شمالی استان) در دو مقطع قبل و بعد از انقلاب مورد مقایسه قرار گرفته اند. روش کار در گردآوری اطلاعات از طریق تبدیل داده های کیفی به کمی با رویکرد مقایسه ای است.نتایج استخراج داده ها حاکی از افزایش کارکرد های آشکار و پنهان زیارتگاه ها در زمینه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نسبت به قبل از انقلاب اسلامی است.
    کلیدواژگان: کارکرد، کارکردآشکار و پنهان، زیارتگاه، ایلام شمالی، انقلاب اسلامی
  • ابراهیم مرادی، خداکرم مظاهری صفحات 30-46
    هدف این تحقیق مطالعه و بررسی منابع تاریخی در مورد شهر یا منطقه ی مرهشی است. این مکان یکی از نواحی پرحادثه ی ایران در هزاره های دوم و سوم ق.م. بوده است. مرهشی در بیشتر دوران حیاتش یکی از متحدان مهم ایلام باستان بوده و در متون و کتیبه های به جای مانده همواره نام آن در کنار نام ایلام باستان ذکر شده است. در واقع، مرهشی قسمتی از کشور ایلام باستان بوده است. این محل پایگاهی بوده که ایرانیان از آنجا به میان رودان حمله می کرده اند و برعکس، هنگامی که میان رودانی ها به سوی ایران حمله ور می شده اند، مرهشی اولین نقطه ای بوده که به تصرف در می آمده است. البته؛ در مورد موقعیت مرهشی نظریات متفاوتی وجود دارد. بعضی از باستان شناسان نظیر فرانسوا والا موقعیت مرهشی را در بلوچستان، استینکلر موقعیت آن را در شرق استان فارس و کرمان، و باستان شناسان دیگر مانند: شاخت، پاتس، هینتس، کامرون، نگهبان و مجیدزاده موقعیت مرهشی را با اختلافات اندکی در مناطقی بین حدود شمال/ شمال غرب خوزستان و میان رودان؛ یعنی منطقه ی پشتکوه استان ایلام یا حوالی آن می دانند. این تحقیق با مطالعه و بررسی منابع تاریخی به این نتیجه رسیده است که به احتمال زیاد مرهشی در محدوده ی منطقه ی پشتکوه استان ایلام قرار داشته است.
    کلیدواژگان: استان ایلام، منطقه ی پشتکوه، مرهشی، هزاره های دوم و سوم ق، م، منابع تاریخی، ایلام باستان
  • مهسا فیضی، نسیم فیضی صفحات 47-67
    شهرستان آبدانان واقع در جنوب شرق استان ایلام، از منظر باستان شناختی و تاریخی یکی از مهم ترین شهرستان های استان به شمار می رود. این منطقه چندین بار مورد بررسی های باستان شناختی قرار گرفته است. در اردبیهشت ماه 1389 از طرف سازمان میراث فرهنگی آخرین فصل بررسی در قسمت شمالی بخش مرکزی آبدانان صورت گرفت. در این بررسی نوزده محوطه مربوط به دوران مختلف پیش از تاریخ(عصر مفرغ)، تاریخی و اسلامی شناسایی گردید. چهار محوطه متعلق به گورستان های دوران اسلامی متاخراند. با توجه به این که تمام این گورستان ها فاقد محوطه های استقراری می باشند؛ احتمالا«متعلق به جوامع سیار بوده اند. نکته ی جالب توجه آن که بر روی سنگ گورهای این منطقه تصاویر مختلفی اعم از نقوش انسانی، حیوانی، گیاهی و نیز ابزار و ادوات دیده می شود که فرهنگ و جهان بینی مردمان ساکن این منطقه را بازتاب می دهند. این تحقیق به روش میدانی (بررسی باستان شناختی در محل) و استفاده از منابع مکتوب (مقایسه آن با قبرها مناطق دیگر) انجام شده است. در این مقاله سعی شده علاوه بر معرفی محوطه های مذکور، به بررسی و مطالعه ی نقوش گورها پرداخته شود و با سایر گورهای مشابه و معاصر قبرستان های شهرستان دلیجان در استان مرکزی، قبرستان دارالسلام در استان فارس و قبرستان سمیران در استان گیلان مقایسه ی مختصری صورت گیرد.
    کلیدواژگان: آبدانان، گورستان، گور، نقش، دوره ی اسلامی
  • حسن امامی، مهدی سبزه صفحات 68-80
    گویش کرمانجی خراسانی و کردی ایلامی دو گویش مختلف زبان کردی هستند. گویش کرمانجی خراسانی، گویش کرد های ساکن استان خراسان شمالی است و گویش کردی ایلامی گویش جمعیت کثیری از کرد های ساکن استان ایلام می باشد. این دو گویش به دلیل تاثیر پذیری از زبان های دیگر تا حدودی این دو گویش از همدیگر فاصله گرفته اند؛ به گونه ای که گویشوران دو گویش، قادر به درک متقابل نیستند. گویش کرمانجی خراسانی اصولا تحت تاثیر زبان فارسی خراسانی قرار داشته است. این گویش در شمال خراسان با زبان ترکی و در جنوب خراسان با زبان فارسی مراوده داشته است. از طرفی، گویش کرمانجی خراسانی بر خلاف گویش کردی ایلامی «ساخت ارگتیو» و «جنس» را که از مهم ترین ویژگی های گویش های کردی شمالی هستند، در خود حفظ کرده است. روش انجام گرفته در این تحقیق از نوع مطالعه ی کتابخانه ای است و از شم زبانی نگارندگان نیز در تجزیه و تحلیل تحقیق استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که گویش کرمانجی خراسانی و گویش کردی ایلامی هر یک دچار تغییر و تحول آوایی شده اند و زبان های مجاور هریک به نوعی در تغییر و تحول دو گویش موثر بوده اند.
    کلیدواژگان: گویش کرمانجی خراسانی، گویش کردی ایلامی، تحولات تاریخی، نظام آوایی، همخوان ها و واکه ها
  • محمد جلیل بهادری صفحات 81-94
    هدف این مقاله بیان برخی از مضامین مرتبط با جنگ تحمیلی و وصف رشادت های مدافعان میهن اسلامی در شعر شاعران ایلامی است. یکی از رویدادهایی که بر شعر معاصر و به ویژه سروده های شاعران ایلامی تاثیر بسزایی داشته، جنگ تحمیلی است. نمادها و مضامین خاص جنگ چنان بر روح و فکر سرایندگان این دیار سایه انداخته، که کمتر اثری را می توان یافت عاری از این مولفه ها باشد. شهید، شهادت طلبی، جبهه، خاطرات جنگ، اسرا، جانبازان، مفقودالاثرها و وصف شهرهای جنگ زده از مضامین عمده ی این نوع شعر شاعران ایلامی است. شاعران استان یا خود لحظات و رویدادهای جنگ را تجربه کرده اند یا بارها از دیگران شنیده و آثار آن را حس کرده اند؛ بنابراین، این حادثه جزء لاینفک روح و ضمیر آنان گشته و در اشعارشان ظهور یافته است. در این مقاله که به روش معمول مطالعات کتابخانه ای و استفاده از اسناد و آثار منظوم شاعران بومی استان به رشته ی تحریر درآمده، تلاش شده برخی از مضامین مرتبط با جنگ تحمیلی در سروده های فارسی شاعران استان ایلام بیان شود.
    کلیدواژگان: شعرایلام، شاعران ایلامی، جنگ، ادبیات پایداری
  • محمد اسحاق افکاری، فیض الله نوروزی، اکبر امیدی صفحات 95-110
    حرکت جامعه به سوی دنیایی جدید یکی از عمده ترین مراحلی است که در مسیر توسعه ی هر جامعه ای قرار می گیرد و راه را برای ارتقای سطح زندگی افراد جامعه باز می کند. فرهنگ نوگرایی از بطن جوامع غربی برخاسته و نتیجه ی شرایط ویژه ی اقتصادی این جوامع بوده و هدف آن رسیدن به توسعه است. یکی از حوزه های مهم و اثرگذار در مباحث توسعه، بخش اداری جامعه می باشد و نوگرایی یکی از مولفه های اثرگذار بر روند توسعه در نظام اداری است. هدف این نوشتار بررسی میزان نوگرایی در بین کارمندان ادارات دولتی شهر ایلام بوده است. روش تحقیق، پیمایشی و ابزار آن پرسش نامه بود. جامعه ی آماری تمام کارمندان ادارات دولتی در شهر ایلام شامل 12 هزار 378 نفر بوده است. با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه به تعداد 400 نفر انتخاب شده است. در بخش تحلیلی، از آزمون های آماری متناسب با متغیر های مورد بررسی نظیر آزمون خی دو و فریدمن استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشانگر بالا بودن زمینه ی نوگرایی در بین کارمندان ادارات دولتی شهر ایلام است؛ به این معنا که کارکنان ادارات، پذیرای دانش جدید و کسب مهارت های تخصصی هستند؛ اما برگزاری دوره های آموزشی تخصصی و مفید برای کارمندان ادارات دولتی در وضعیت مناسبی قرار ندارد. هم چنین؛ میزان سازگاری با تغییرات مداوم، میزان احترام به حقوق و نظرات دیگران و میزان تحرک اجتماعی و جغرافیایی در بین کارمندان ادارات دولتی در سطح متوسط قرار دارد.
    کلیدواژگان: نوگرایی، نوسازی، توسعه، ادارات دولتی، کارمندان
  • محمدرضا ملکی، محمد شوهانی صفحات 111-130
    در یکی دو دهه ی اخیر تحولات اجتماعی و فرهنگی جامعه سبب شده که اشخاص معلول به میزان قابل توجهی جذب جامعه شوند؛ اما وجود برخی موانع به ویژه موانع عرصه ی برنامه ریزی شهری و شهرسازی باعث شده که بسیاری از فضاهای شهری فاقد شرایط لازم برای حضور این قشر در جامعه باشد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی و ارزیابی مبلمان و تجهیزات شهری است و سعی شده ضمن تعریف مبلمان شهری و اهداف طراحی آن به نارسایی ها و کمبودهای مبلمان شهری ویژه ی معلولان در شهر ایلام پرداخته شود. این پژوهش با روش مطالعات کتابخانه ای و اسنادی و با استفاده از شیوه ی مشاهدات میدانی و مصاحبه انجام شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که محدوده ی مورد مطالعه (مرکز شهر ایلام)، شرایط بحرانی و مشکلات زیادی در حوزه ی مبلمان و تجهیزات شهری دارد.
    کلیدواژگان: مبلمان شهری، معلولان و جانبازان، شهر ایلام
  • اسفندیار محمدی، حسین مهدی زاده، ندا فتح الهی صفحات 131-154
    آموزش الکترونیکی یکی از پیشرفت های نوظهور فن آوری های اطلاعات و ارتباطات در عرصه ی آموزش کارکنان است و انجام دادن مطالعات امکان سنجی به منظور سنجش میزان آمادگی سازمان های مختلف برای استقرار این نوع نظام آموزشی ضروری می باشد. پژوهش حاضر به روش توصیفی و با هدف سنجش میزان آمادگی استقرار نظام آموزش ضمن خدمت الکترونیکی در سازمان های فرهنگی و آموزشی استان ایلام و بر مبنای مدل قائنی و عبدالحق(1389) صورت گرفت. به منظور گردآوری داده ها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای، ابتدا پنج سازمان فرهنگی و آموزشی استان ایلام(شامل: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ایلام، سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان ایلام، دانشگاه ایلام، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، اداره کل آموزش و پرورش استان ایلام) انتخاب شدند و نظرات 119 نفر از کارکنان و مدیران در قالب پرسش نامه ای محقق ساخته(مبتنی بر طیف پنج ارزشی لیکرت) اخذ شد. نتایج ضریب آلفای کرونباخ نشان داد که مقیاس های به کار رفته در پرسش نامه دارای پایایی قابل قبول بوده و پنج نفر از صاحب نظران حوزه ی فن آوری اطلاعات و مدیریت، روایی صوری پرسش نامه را تایید کردند. نتایج این پژوهش نشان می دهد که آمادگی سازمان های مورد مطالعه از ابعاد فرهنگی(با میانگین44/2 از 5)، ساختاری(با میانگین14/2 از 5)، منابع انسانی(با میانگین08/2 از 5)، فنی و تجهیزاتی(با میانگین93/1 از 5) و در مجموع، آمادگی کلی(با میانگین33/2 از 5) پایین تر از متوسط بوده و در حد مطلوب قرار ندارد.
    کلیدواژگان: ارزیابی آمادگی الکترونیکی، آموزش الکترونیکی، آموزش ضمن خدمت، سازمان های فرهنگی و آموزشی استان ایلام
  • صادق فیض اللهی، علیرضا شیرمحمدی، نبی امیدی صفحات 155-173
    در تحقیق حاضر تاثیر اتوماسیون اداری بر بهبود تصمیم گیری مدیران و کارشناسان استانداری بررسی شده است. این تحقیق، به لحاظ روش، از نوع تحقیقات علی- همبستگی و بر مبنای هدف، کاربردی است. جامعه ی آماری تحقیق 90 نفر از مدیران و کارشناسان استانداری استان ایلام بوده که به صورت تصادفی انتخاب شده اند؛ و برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری و استفاده از نرم افزار LISREL انجام شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که سیستم اتوماسیون اداری بر افزایش صحت تصمیم گیری، دقت، به هنگام بودن و اقتصادی بودن تصمیم گیری مدیران تاثیر مثبت و معناداری دارد. علاوه بر آن، نتایج آزمون مدل نشان می دهد که از برازش خوبی برخوردار است.
    کلیدواژگان: سیستم، اتوماسیون اداری، تصمیم گیری، معادلات ساختاری
  • علی صیدی صفحات 174-189
    مقاله ی حاضر با هدف «بررسی رابطه ی ابعاد سرمایه ی اجتماعی و هویت اجتماعی دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی شهر ایلام در سال تحصیلی1389-1390» انجام شده است.جامعه ی آماری این تحقیق دانش آموزان پسر مقطع پیش دانشگاهی شهر ایلام به تعداد 582 نفر بوده اند؛ حجم نمونه ی مورد بررسی، 231نفر، روش مورد استفاده، پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی محقق ساخته بود. آزمون فرضیه های تحقیق بر اساس ضریب همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین متغیر های مستقل تحقیق(مشارکت اجتماعی و اعتماد اجتماعی) و هویت اجتماعی دانش آموزان مقطع پیش دانشگاهی شهر ایلام رابطه ی معناداری وجود دارد. نتایج آزمون رگرسیون چند متغیره نشان می دهد که متغیر مشارکت اجتماعی تاثیر بیشتری،(59/0=Beta) و متغیر دیگر تحقیق(اعتماد اجتماعی) تاثیر کمتری در تغییرات هویت اجتماعی دانش آموزان دارد(17/0=Beta).
    کلیدواژگان: هویت اجتماعی، سرمایه ی اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، دانش آموزان شهر ایلام
  • جواد رحیمی مقدم، احسان ناظری صفحات 190-204
    امروزه با توجه به اهمیت و جایگاه صنعت گردشگری و طبیعت گردی و رقابتی شدن این صنعت سرمایه ساز، ضرورت بسترسازی و برنامه ریزی های منطقی و در پی آن، اجرا نمودن زیرساخت های تایید شده در کشور، به ویژه در استان کوچک؛ اما پر استعداد ایلام، صد چندان جلوه گری می نماید. هدف از تحقیق حاضر بررسی قابلیت های طبیعی استان ایلام در راستای جذب طبیعت گرد می باشد. پژوهش حاضر از نوع تحقیق نظری، و روش تحقیق آن توصیفی _ تحلیلی است. داده های حاصل از پرسش نامه ها توسط نرم افزارهای Excel و SPSS تجزیه و تحلیل شده و در پایان با استفاده از روش های حل فرضیات با استفاده از آزمون T این نتیجه به دست آمد که فرضیات موجود تایید شده و استان ایلام قابلیت جذب گردشگر و توسعه ی طبیعت گردی دارد و برای تبدیل شدن به قطب طبیعت گردی غرب کشور از ظرفیت و توانمندی لازم برخوردار است.
    کلیدواژگان: طبیعت گردی، امکان سنجی، استان ایلام، گردشگری
|
  • Ali Mohammad Valavi, Fatemeh Jamili, Laila Mohammad Niakan Pages 7-29
    In religious societies the history of villages, towns and regions has a close relationship with the history of the religious and pilgrimage centers. Such places have overt and covert functions affecting different aspects of social life and are always in evolution. Some significant events such as revolutions have a leading role in this evolution. In this research based on "Merton's Theory", overt and covert functions of Ilam shrines (in the northern part of the province) are compared in two periods; namely before and after the Islamic Revolution. The method of collecting data is exchanging the qualitative data to the quantitative one by using the comparative approach. The data indicated that compared with the period before the Islamic Revolution, there is an increase in overt and covert functions in all of the economic, cultural, political and social backgrounds.
    Keywords: function, overt, covert functions, shrine, northern Ilam, Islamic Revolution
  • Ebrahim Moradi, Khoda Karam Mazaheri Pages 30-46
    The goal of this research is to study and examine the available information in historical resources related to Marhashi. This site is one of the leading regions of Iran in the second and third millenniums B.C. Marhashi was one of the important confederates of ancient Ilam, in most of its life time and its name always mentioned beside the name of ancient Ilam. In fact, it seems that Marhashi had been a part of the ancient Ilam country. This place was a base from which Iranians were attacking Mesopotamia and conversely, when Mesopotamians were attacking Iran, Marhashi was the first place to be occupied. By tsudying and examining the historical resources it is proven that most probably, Marhashi was located in the Pusht-e Kuh region of Ilam province.
    Keywords: Ilam province, Pusht, e Kuh region, Marhashi, second, third millenniums B.C., historical resources, ancient Ilam
  • Mahsa Faizi*, Nasim Faizi Pages 47-67
    Abdanan is located in the southern east of Ilam. In May 2009, an archeological survey was carried out by Ardeshir Javanmardzade in the northern part of Abdanan central district. The main goals of the project were to introduce archeological sites in this area. In this regard, nineteen sites were identified from Bronze Age to later Islamic period among which four sites are related to later Islamic period. There is much stoneware in these cemeteries which carved with a lot of designs including humans, animals, plants and tools and equipment. In this paper in addition to introducing these cemeteries, we study the designs and compare them with other contemporary cemeteries of Iran like Delijan in Markazi province, Dar-ussalam in Shiraz and Semiran in Gilan. Consequently, it seems that these illustrations indicated the thoughts and lifestyle of people who lived here and are considerably different from other cemeteries.
    Keywords: Abdanan, cemetery, grave, design, later Islamic
  • Hasan Emami, Mehdi Sabzeh Pages 68-80
    Khorasani Kurmanji and Ilami Kurdish are two different dialects of Kurdish language. Khorasani Kurmanji is the dialect of Kurds who live in north and Razavi Khorasan provinces and Ilami Kurdish is the dialect of great many of Kurds who live In Ilam province (west part of Iran). Since these two dialects are of the same language, and the people who speak these dialects are Kurds, because of the influence of neighboring dialects and languages, they have been different so that the people of these two dialects are not able to understand each other. Khorasani Kurmanji has primarily been influenced by Persian Language, has had communications with Turkish Language in the north, and with Persian language in the south. And on the other, unlike ilami Kurdish the dialect has kept “ERGATIVITY” and “GENDER” which are the most important features of North Kurdish dialects. In this article the library studies and writer’s knowledge were used to analyze the data. The results show that the two dialect phonetic systems have had phonetic changes and they have been influenced by their neighboring language.
    Keywords: Khorasani Kurmanji Dialect, Ilami Kurdish dialect, Historical Changes, Phonetic Systems, Consonants, Vowels
  • Mohammad Jalil Bahadori Pages 81-94
    This study aims at introducing contemporary Persian poetry of Ilam province. It is important to stress that from sixties the poetry of Ilam has witnessed its remarkable ripening and at the same time got its specific features through its local symbols. One of the most important events that has remarkable impacts on the contemporary poetry and specially on the works of Ilam poets is the concept of imposed war. The specific symbols and motifs of this war have influenced the mind and the soul of Ilam poets so that no work can be released from their effects. Martyrdom, battlefield and its memories, captive, self sacrificing, and the description of war-stricken cities are among the most important motifs of this kind of poetry. Ilam poets either have experienced the moments and the events of imposed war or frequently heard and felt from others. So, war is an integral part of the mind and the soul of these poets and has been manifested in their poetry.
    Keywords: poetry, Ilam poets, war, resistance literature
  • Mohammad Eshagh Afkari, Faizolah Noroozi, Akbar Omidi Pages 95-110
    One of the most important processes that formed naturally in the development of any society is moving towards a modern world that opens the way for further developments. One of the most important and influential domains in the field of development is the administrative sector. The current paper aims at evaluating the modernization of the public services of employees in Ilam city. The research method was survey and the tool was a questionnaire. The statistical population was all of the Ilam employees including of 12,378 people. The sample size was chosen up to 400 people and by the sampling method of Kkran and multicluster. In the analytical section, the statistical tests have been applied in congruence with the studied variable such as chi-square test and Friedman. The results indicate high modernism among employees of state departments of Ilam city. This means that office workers are receptive to new knowledge and specialized skills. However, specialized training courses for the staff is not in a good condition. Also consistent with the constant changes, respecting the rights and opinions of others and the extent of social and geographical mobility are at the intermediate level among the employees.
    Keywords: Modernity, modernization, administrative system, Develop
  • Mohammad Reza Maleki, Mohammad Shohani Pages 111-130
    Social and cultural changes have attracted disabled people to the society considerably, but some obstacles in urban planning and urbanity have resulted in lack of necessary conditions of urban environment for their attendance in society or social programs. Based on the significance of the study, the objective of this research is investigating the urban furniture according to disabled people in Ilam and it is attempted to define the urban furniture and the aims of its designing and it focuses on the shortages of urban furniture for disabled people of Ilam. Moreover, solutions are proposed to improve the quality of the above situation. The research is conducted by secondary and documentary methods and data collection procedures were field observation and interview.
    Keywords: urban furniture, disabled people, Ilam township
  • Esfandiar Mohammadi, Hossin Mehdi Zadeh, Neda Fatholahi Pages 131-154
    In the field of ​​staff training, E-training is one of the new developments in information technology and communication; and doing feasibility studies in the field of organizational readiness for establishing this kind of education system is a prerequisite for success in this field. In order to establish the electronic job training based upon Abdolhaq and Qaeeni model, this research has been conducted to study cultural and educational readiness assessment of Ilam organizations. In this study, the multi-stage random sampling has been used and the data were collected by selecting five cultural and educational organizations of Ilam province as (Headquarter of Culture and Islamic Guidance, Technical and vocational organization, Ilam university, Medical science of Ilam university, and Headquarter of Education). Meanwhile, the comments of 119 individuals of employees and managers were taken using the researcher-made questionnaire (based on five point Likert Scale). The measures in the questionnaires, according to the results of Cronbach's alpha coefficiency, had acceptable reliability, and the validity of questionnaires was confirmed by five experts in the field of Information Technology and management. The results show that the readiness of organizations with cultural dimension (with the average of 2.44 out of the 5), structural dimension (with the average of 2.14 out of the 5), human resources (with the average of 2.08 out of the 5), technology and equipment (with the average of 1.93 out of the 5) and, in total, the general readiness (with the average of 2.33 out of the 5) was below the average level and was not optimal.
    Keywords: E, Readiness Assessment, E, learning, On–Job Training, Cultural, Educational Organizations of Ilam
  • Sadegh Faizolahi, Ali Reza Shir Mohammadi, Nabi Omidi Pages 155-173
    This study investigates the effects of the automation system on the improvement of decision-making process among the experts and managers of Ilam general governorship. This study is of cause and effects type and it is practical according to its goal. In order to collect data, questionnaires were used and they were distributed among 90 managers and experts and after being completed, they were collected. To analyze data, structural equation modeling and LISREL were used. The results show that official automation system has positive effects on manager's decision making correctness, their exactness in decision-making, being on time in decision-making and getting economical decisions. Furthermore, the results of testing model show that it has a good reliability.
    Keywords: official automation system, decision, making, structural equation
  • Ali Saiedi Pages 174-189
    The present study has been conducted in order to study the relationship between social capital dimensions with social identity of pre-university students of Ilam city in the schooling year of 2010-2011. Statistical population included all boy students in Ilam pre-university schools who were 582 students. The sample consisted of 231 students, the research method was of survey type and data collection was done by using researcher made questionnaire. According to spearman's correlation coefficient, research hypotheses showed that there is significant correlation between the independent variables (social participation and social trust) with social identity of pre- university student in Ilam city. Results of multi - variants regression test indicated that social participation’s variable has more effects on social identity changes in students (beta = 0.59). The other variable in this research (social trust) has little effect on social identity changes in students (beta = 0.17).
    Keywords: social identity, social capital, social trust, social participation, pre, university students of Ilam
  • Javad Rahimi Moghadam, Ehsan Nazeri Pages 190-204
    Considering the importance and status of tourism and ecotourism industry and competitiveness of its capital-making property, the necessity of establishing appropriate fields and logical planning is among the prerequisites of Ilam province. The aim of present study is to examine the natural potentials of Ilam province to attract eco-tourists. This study is a theoretical research and method applied in this study is a descriptive-analytical one. Data obtained from questionnaires was analyzed using software Excel and SPSS, and finally by applying T tests, it was obtained that hypotheses are confirmed and Ilam province may attract tourists and develop ecotourism and transform into the ecotourism focus in west of the country.
    Keywords: Ecotourism, Feasibility, Ilam Province, Tourism