فهرست مطالب

نشریه فرهنگ ایلام
پیاپی 42-43 (بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/13
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سیدمحمود نجاتی حسینی، میثم قدسی * صفحات 7-26
    حقوق شهروندی آمیخته ای از وظایف و مسئولیت های شهروندان در قبال یکدیگر، شهر و دولت (قوای حاکم)؛ حقوق و امتیازاتی که وظیفه تامین آن بر عهده ی دولت یا قوای حاکم است. مفهوم حقوق شهروندی یکی از عوامل مهم در توسعه ی اجتماعی و رفاه اجتماعی است. هدف این پژوهش قرائت شهروندان شهر ایوان از مفهوم حقوق شهروندی است. روش شناسی پژوهش حاضر کیفی است. جهت جمع آوری اطلاعات از نمونه گیری سهمیه ای و مصاحبه ی متمرکز(گروه کانونی) استفاده گردیده است. این پژوهش بر روی 50 نفر از شهروندان شهر ایوان انجام شد. شهروندان به پنج گروه ده نفره ی دانش آموزی، دانشجویی، کارمندان، متخصصان، بازاریان و کسبه تفکیک شدند و از هر گروه مصاحبه ی عمیق به عمل آمد؛ نتایج مصاحبه ها ضبط، و به متن تبدیل و تحلیل شدند. نتایج نشان می دهد که در مجموع آگاهی شهروندان از حقوق شهروندی کم است. این مساله ناشی از اعتماد و مشارکت اندک شهروندان از یک سو، و فعالیت کم در ارائه ی آموزش حقوق شهروندی به شهروندان از سوی دیگر، می باشد. هم چنین، در مصاحبه های انجام شده تقریبا بیشتر مصاحبه شوندگان به آموزش حقوق شهروندی توجه نشان داده اند؛ و این آموزش را به طور گسترده در بین تمام اقشار جامعه لازم دانسته اند. بنابراین، فرایند آموزش باید به صورت گسترده و فراگیر از طرف نهادهای ذی ربط مانند آموزش و پرورش، دانشگاه ها، صدا و سیما و مطبوعات انجام شود. در مورد التزام به حقوق شهروندی، مصاحبه شوندگان دیدی انتقادی نسبت به دولت دارند. در این زمینه به مواردی مثل پارتی بازی و رشوه خواری اشاره می کنندکه منجر به فساد اداری و تضییع حقوق شهروندان می شود.
    کلیدواژگان: آموزش حقوق شهروندی، آگاهی از حقوق شهروندی، التزام به حقوق شهروندی، مشارکت، گروه کانونی
  • محمدحسین اسدی، امیدعلی احمدی، نادر بازیار * صفحات 27-55
    این پژوهش در راستای بررسی عوامل اجتماعی موثر بر گرایش به خشونت دانش آموزان دبیرستانی بخش چوار از توابع شهرستان ایلام در سال تحصیلی 1391-1392 صورت گرفته است. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه ‍ی آماری پژوهش را تمامی دانش آموزان مقطع متوسطه بخش چوار (شهرستان ایلام) به تعداد 460 نفر تشکیل داده است. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و فرمول کوکران تعداد210 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسش نامه ی محقق ساخته استفاده شد. روایی آن از طریق نظر خبرگان و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ (α=0.78) مورد بررسی قرارگرفت. فرضیه های پژوهش با استفاده از روش های آماری ضرایب همبستگی پیرسون، اسپیرمن، دورشته ای نقطه ای و آزمون رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که در بحث ابعاد خشونت، وجود انواع خشونت به میزان کل 43/3 درصد مورد تایید قرار گرفته اند. نتایج و یافته های تحقیق نشان داد که متغیرهای قشراجتماعی، شهرنشینی، ارتباط با همسالان بزهکار، برچسب خشونت خوردن و پیوند اجتماعی با مدرسه با خشونت دانش آموزان رابطه مستقیم و معناداری دارند.
    کلیدواژگان: خشونت جسمی، خشونت جنسی، خشونت کلامی، خشونت عاطفی، عوامل اجتماعی
  • وکیل احمدی*، اسحاق قیصریان صفحات 56-68
    هدف از نگارش این مقاله بررسی وضعیت ازدواج و زناشویی در استان ایلام در دهه ی 1380 بوده است. روش پژوهش تحلیلی توصیفی و تحلیل ثانویه با استفاده از داده های سازمان ثبت احوال و سرشماری سال های 1385 و 1390 کل کشور بوده است.
    یافته های شاخص های میزان ازدواج، طلاق و متوسط سن ازدواج برای استان ایلام نشان از وضعیت مناسب شرایط ازدواج و زناشویی نسبت به کل کشور دارد اما بررسی داده های جمعیت هرگز ازدواج نکرده بر حسب جنس به تفکیک گروه های سنی برای مناطق شهری و روستایی استان ایلام نشان داد که جمعیت جوان استان ایلام با دو پدیده ی تاخیر در ازدواج و مضیقه ی ازدواج مواجه بوده است. البته، مضیقه ی ازدواج برای دختران در مناطق روستایی استان ایلام شدیدتر بوده است.
    به طور کلی می توان نتیجه گرفت که نوسانات باروری در دهه های 1360 و 1370 شرایط ازدواج و زناشویی را در دهه های 1380 و 1390 متاثر کرده است.
    کلیدواژگان: ازدواج، طلاق، مضیقه ی ازدواج، ایلام
  • سکینه آزادی، فرشته علی رضایی صفحات 69-83
    همچنان که در کتاب آسمانی قرآن(ق: 6؛سبا: 9؛ آل عمران: 190؛یونس: 6؛ جاثیه: 13 و...) خداوند به مسلمانان دستور می دهد که به تدبر در آسمان ها و ستارگان و شناخت آنها تدبراقدام کنند،ایرانیان نیز از گذشته تا به حال، افلاک و اختران را با عمق اندیشگی می نگریستند.تحت تاثیر این اندیشگی، آسمان و جلوه های آن معمولا از مضامین مورد علاقه ی شاعران و نویسندگان بزرگ بوده است. غلامرضاخان ارکوازی شاعر بزرگ کردی سرای ایلامی(متولد بین سال های1184 - 1189 ه‍. ق)، از این رهگذر بی بهره نبوده است. بازتاب آرا و اندیشه های نجومی در اشعارش قابل رصد است.بررسی اشعار اونشان می دهد که شاعر از این دانش، بهره ای داشته است. اندیشه ی پویای وی سبب شده که از این دانش درراستای سرایش و ارائه ی اشعار و اندیشه هایش بهره گیری نماید.این مقاله به منظور نشان دادن چگونگی استفاده ی غلامرضاخان از افلاک و اختران و نحوه ی پیوند آن ها با اندیشه های وی نگاشته شده و برای جمع آوری اطلاعات از شیوه ی کتابخانه ای و تحلیلی استفاده گردیده است.در میان عناصر آسمانی به کار رفته در اشعار، واژه ی آسمان با عناوین متعددی چون: «عه رش، فه ڵه ک، سه ماء، چه رخ، ئاسمان و...» برجستگی و تشخص بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: غلامرضا خان ارکوازی، دیوان، افلاک و اختران
  • حسین ابراهیمی*، ماندانا غلامی، زهره رئوفی صفحات 84-102
    هدف از انجام دادن این پژوهش، مقایسه ی فاکتورهای آمادگی جسمانی دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی استان ایلام با نرم ملی سال 1391 بوده است. آزمودنی های این تحقیق 200 نفر از دانش آموزان مقطع راهنمایی مدارس دولتی و غیردولتی بودند که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. فاکتورهای اندازه گیری شده در تحقیق حاضر شامل: استقامت قلبی عروقی با آزمون دوی 540 متر، استقامت عضلات شکم با آزمون دراز و نشست، استقامت کمربند شانه ای با آزمون بارفیکس اصلاح شده، چابکی با آزمون دو 9×4 متر، انعطاف پذیری با آزمون خم کردن تنه (نشستن و رسیدن) بر روی جعبه ی انعطاف که با نرم ملی سال 1391 کشوری مقایسه شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و آزمون فرضیه ها از آزمون آمار استنباطی، آزمون لوین (برابر یا نابرابر بودن داده ها) و از آزمون t مستقل (برابر یا نابرابر بودن میانگین ها) استفاده شد. کلیه ی مراحل آمار استنباطی در سطح معناداری (05 /0 p<) انجام گردید.
    نتایج پژوهش نشان داد که بین فاکتورهای آمادگی جسمانی دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی استان ایلام با نرم ملی سال 1391 در کلیه ی پایه ها تفاوت معناداری وجود نداشت و فاکتورهای آمادگی جسمانی در پایه ی سوم نسبت به پایه ی اول و دوم به نرم ملی نزدیک تر بود. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی استان ایلام در وضعیت مطلوبی از آمادگی جسمانی قرار دارند.
    کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، دانش آموز، مقطع راهنمایی، نرم
  • اسدالله نقدی، طوبی رضایی* صفحات 103-119
    شهر ایلام تجربه ی شهری شدن سریع را پشت سر گذاشته و دارای بافت حاشیه قابل توجهی است. اغلب مطالعات مرتبط با حاشیه ها که حجم قابل توجهی را در دهه های گذشته به خود اختصاص داده است، به مسائل عام این مناطق و اغلب از دید مردان یا مردانه پرداخته اند. این پژوهش به بررسی نگرش ها و رفتارهای اجتماعی زنان حاشیه نشین شهر ایلام نسبت به زندگی شهری و مسائل محلات خود می پردازد. مطالعه بر مبنای رهیافت جامعه شناختی، به بررسی نگرش ها و گرایش ها و رفتارهای زنان حاشیه نشین پرداخته است و تاثیر برخی متغیرهای مستقل همچون سن، تحصیلات، تاهل، مهاجرت رضایت مندی یا عدم رضایت از زندگی، تعلق شهروندی بر رفتارهای باروری، ازدواج و مشارکت و روابط اجتماعی زنان حاشیه نشین را مورد کنکاش قرار داده است.
    روش انجام این تحقیق، پیمایشی با رویکرد مقایسه ای و از نظر زمانی مقطعی است. برآورد حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان انجام گرفته است. در این پژوهش، از روش نمونه گیری سهمیه ای – اتفاقی ساده استفاده شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه بوده است.
    یافته های تحقیق نشان می دهد که زنان و خانوارهای آن ها، کسب درآمد و به دست آوردن شغل بهتر و پس از آن، ادامه ی تحصیل فرزندان خود را مهم ترین دلایل مهاجرت به شهر می دانند. تمایل به مشارکت (مشارکت بالقوه) بسیار بالاست. همچنین دلیل اصلی که زنان را به سمت فرزند آوری بیش تر می کشاند، احترام اجتماعی در دوران بارداری و فرزند آوری است.
    کلیدواژگان: حاشیه نشینی، زنان، نگرش ها و رفتارهای اجتماعی، شهر ایلام
  • علیرضا شوهانی، مریم تکش * صفحات 120-146
    از دیرباز انسان با طبیعت و جلوه های متنوع آن در ارتباط بوده و مظاهر و زیبایی های طبیعت بر اندیشه ی آدمی تاثیر گذاشته و به ویژه در آثار ادبی و هنری، نمود چشمگیری یافته است. در ادبیات استان ایلام، ارتباط شاعران ایلامی با طبیعت و عناصر خیال انگیز آن به گونه ای است که نمی توان شعرآنان را جدای از طبیعت دانست؛ چرا که شاعران ایلامی در دامان طبیعت سبز ایلام با گل های رنگارنگ و کوه های سر به فلک کشیده ی آن، بالیده و زندگی کرده اند و این جلوه های طبیعت به گونه ای زیبا و در قالب آرایه های ادبی درشعر آنان نمود یافته است.
    تجلی عناصر طبیعت در شعر معاصر ایلام به گونه ای است که می توان آن ها را – از دیدگاهی - در چهار مقوله ی عناصر آسمانی، عناصر زمینی، عناصر اربعه، عناصر زمانی طبقه بندی نمود. بیشترین تجلی و کارکرد این عناصر، در چهار قالب استعاره، تشبیه، مجاز و کنایه در شعر معاصر استان ایلام نمود یافته است. شاعر معاصر ایلامی بیشتر از آن که بخواهد با ذکر نام عناصر طبیعت در شعر خویش، به توصیف آن عناصر بپردازد، از آن ها برای بیان رویدادها و وقایع گوناگون اجتماعی و مضامین انسانی و عاشقانه بهره برده است. سهم تجلی عناصر طبیعت در شعر معاصر ایلام در دو قالب استعاره وتشبیه، بیشتر از دو قالب کنایه و مجاز بوده است.
    کلیدواژگان: طبیعت، عناصر طبیعی، شعر معاصر ایلام، تصویرسازی
  • مرتضی اکبری صفحات 147-165
    این مقاله با استفاده از منابع و اسناد در صدد است به صورت منسجم سیر تحولات روابط ایران و عراق را درباره ی کردهای فیلی ایلامی که در عصر پهلوی در عراق ساکن بوده اند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. هم چنین، به نقش کردهای ایلامی در اقتصاد و بازار کار عراق اشاره شده است. بررسی نقش کردهای ایلامی در اقتصاد عراق و نقش آنان در روابط ایران و عراق در دوره ی پهلوی مساله ی این تحقیق است. مقاله به این نتیجه رسیده است که بیکاری، مشکلات اقتصادی و معیشتی، فقر عمومی، وجود کار و درآمد زیاد در کشور عراق، ترس مردم از ماموران دولت پهلوی در سال های آغازین پادشاهی رضا شاه و نزدیکی این منطقه به عراق از عوامل عزیمت مردم ایلام به عراق بوده و حمایت دولت ایران از اتباع ایرانی ساکن عراق و اختلافات مرزی باعث می شد بیشتر مواقع روابط ایران و عراق تیره باشد.
    کلیدواژگان: ایران، عراق، ایلام، کردهای فیلی، اختلافات مرزی
  • پروانه دانش، علی فیض اللهی*، سعیده حیدری صفحات 166-181
    مطالعه ی حاضر، به منظور دستیابی به شناختی توصیفی و تحلیلی از میزان شیوع مصرف مواد مخدر در سطح شهرستان ایلام انجام شده و درصدد است میزان و گستره ی شیوع مصرف مواد مخدر، مهم ترین انواع مواد مخدر مصرفی و پراکندگی توزیع مصرف مواد مخدر مصرفی در نواحی چهارده گانه ی شهر ایلام را بررسی نماید. بدین منظور با استفاده از روش تحقیق شیوع شناسی توصیفی و با استفاده از ابزار پرسش نامه ی مبتنی بر چک لیست و شیوه ی نمونه گیری صید– صید مجدد توام با نمونه گیری گلوله برفی به گردآوری داده ها از معتادان مراجعه کننده به مراکز درمانی و کمپ های ترک اعتیاد پرداخته است. سپس، به مدد فرمول آماری فوق هندسی تعداد جمعیت پنهان معتادان محاسبه، تعداد تخمینی معتادان واقعی در سطح شهرستان را برآورد نموده است. نتایج کلی تحقیق نشان می دهد که اعتیاد در شهرستان ایلام به عنوان پدیده ای مذکرگزین، جوان گزین، مجردگزین، شهرنشین گزین، کم سوادگزین و قشر متوسط گزین عمل نموده و روندی تصاعدی و بی وقفه داشته و رشد آن در دهه ی 70 آغاز و در دهه ی 80 سرعت گرفته و نوعی جابه جایی از مصرف مواد سنتی (نظیر تریاک) به سمت مواد مخدر جدید صنعتی و آشپزخانه ای (نظیر شیشه و کراک) در حال رخ دادن است. برآورد می شود تعداد معتادان شهرستان حدود 7 هزار نفر و میزان شیوع اعتیاد 1/5 درصد به ازای جمعیت 15 سال به بالا باشد.
    کلیدواژگان: شیوع اعتیاد، سوءمصرف مواد مخدر، جمعیت پنهان، روش صید و بازصید
  • محمد غفوری زاده، افسانه شجاعی* صفحات 182-198
    گردشگری صنعتی درآمدزا و با صرفه ی اقتصادی بسیار مناسب استکه به خاطر فقدان آلودگی های زیست محیطی، امروزه بسیار مورد توجه ملل مختلف است.جاذبه های طبیعی هر کشور در جذب گردشگری نقش بسزایی دارند.اکو توریست ها امروزه جزء گردشگرانی محسوب می شوند که بدون آسیب های جدی به طبیعت از مناظر طبیعی دیدن می کنند.کشور ایران در زمینه ی توسعه ی ژئوتوریسم و گردشگری ژئولوژیکیظرفیت های فراوانی دارد که یکی از بارزترین آن ها استان ایلام واقع در جنوب غربی ایران است.وجود تپه ماهور های سرسبز و دیواره های کوهستانی، غارهای آبی، رودخانه های خروشان، سلسله کوه های زاگرس، چشمه های آب گرم طبیعی، دریاچه ی دوقلو سیاه گاو و تنگ بهرام چوبین و... از قابلیت ها و ظرفیت های ژئوتوریستی این منطقه به حساب می آیند.استقرار پدیده های ژئومرفولوژیکی خاص در کنار جاذبه های تاریخی و فرهنگی،روستاهای گردشگری و سایر جاذبه های طبیعی استانرا به صورت یک مکان شاخص و بسیار مستعد جهت این نوع گردشگری (ژئوتوریسم)در راستای توسعه ی اقتصادی درآورده است.در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی به تعیین عوامل داخلی (نقاط قوت و ضعف) و عوامل خارجی (فرصت ها و تهدیدها) بامدلswot به ارائه ی استراتژی جهت توسعه ی گردشگری و ژئوتوریسم در استان ایلام پرداخته شده است.تجزیه و تحلیل های تجربی در منطقه ی مطالعه شده(استان ایلام) نشان می دهد که اگر ژئوتوریسم می خواهد به پایداری برسد و نقش مثبتی در زندگی مردم منطقه ایفا کند، نیازمند بازنگری و ارائه ی سیاست های مناسب در راستای رفع محدودیت ها و استفاده از مزیت های نسبی موجود است.
    کلیدواژگان: ژئوتوریسم، توسعه ی پایدار، SWOT، استان ایلام
|
  • Saied Mahmood Nejati Hosini, Maisam Qhodsi* Pages 7-26
    The concept of citizenship rights is an amalgamation of citizenship duties and responsibilities. It is also an essential factor in the development of social wellbeing. This study aims at interpreting the citizenship rights among Eyvan citizens in Ilam province. The methodology of current study is qualitative and in order to collect data, sampling and deep interviews were used. The study was conducted on 50 persons of Eyvan citizens who were divided into various groups of school students, university students, employees, experts and workers and each group consisted of 10 persons. The results were recorded, transcribed and analyzed according to open, axial and optional coding. The findings indicate that the extent of awareness of citizenship rights is too low due to low social participation and confidence. Considering civil rights, the participants criticized the government and referred to nepotism and bribery as factors leading to breaking civil rights.
    Keywords: teaching citizenship rights, awareness of citizenship rights, commitment to the citizenship rights, participation, focus groups
  • Mohammad Hossin Asadi, Omid Ali Ahmadi, Nader Baziar* Pages 27-55
    causes tending to violence for high school students by using discussed hypotheses, in area of sociology of social problems. In field of subject of the research, necessity of construction was felt and proved and since action for research was taken based on a series of scientific and practical goals; results show meeting and achieving both groups of goals. Based on this by studying literature and reviewing different researches in areas of social obliquities and problems, six suppositions were regulated, that their relations were evaluated with independent variable (tendency to violence). The independent variable includes four dimension of physical, emotional, sexual and verbal violence. Also, the present research followed this that showedthe suppositions of research suit to theoretical framework and gathered data and can state student violence. The research method is from type of scale researches and to gather data, a series of document studies and questionnaire tools was used. To evaluate justifiability, structure justifiability and Crownbach alpha coefficient were used to evaluate stability to approve competence of chosen tool. In structure justifiability of gathered data that led to achieving goals of the research, had coordination and adaptation with chosen theoretical framework, and credit of tool to gather data, i.e., total alpha for questionnaire was approved at the rate of 78 percent,too.
    Keywords: violence, physical violence, sexual violence, verbal violence, emotional violence
  • Vakil Ahmadi*, Es, Haqh Qheisarian Pages 56-68
    This article aims at studying the status of marriage and its squeeze in 1380s in Ilam province. Descriptive analysis method and secondary analysis have been utilized based on the data from the registrations organization and census of the entire country during 1385-1390. Findings of the indicators of marriage levels, divorce and the average of marriage in Ilam province in comparison of the entire country indicate a suitable status of marriage and squeeze. However, the analysis of the data of unmarried population in terms of sex and age groups in urban and rural areas showed that young people's delayed marriage and squeeze are two phenomena faced by the young population of Ilam province. Meanwhile, the squeezeof marriage for girls in rural areas of Ilam province is more severe. In general it can be concluded that fluctuations of martial fertility in the decades of 60 and 70 have affected marriage conditions.
    Keywords: Marriage, Divorce, marriage squeeze, Ilam
  • Sakine Azadi, Fereshte Ali Rezaee Pages 69-83
    Allah in Holy Quran (Qāf: 6 /Sabā: 9 / Āle 'emran: 190 / Yūnes: 6 / Jāsiyeh: 13, and so on) orders Muslims to ponder over the spheres and stars. Iranians have thought over them profoundly from past until present. Under the influence of this thought, sky and its manifestations have usually been subjects of interest to poets and great writers. Gholamreza Arkavazi (his birth is probably known between 1189 and 1184 Hegira) who is an Ilami great Kurdish poet, is among those Iranian deep thinkers. The reflection of opinions and astronomical thoughts is observable in his poems which show his undeniable mastery over subtle astronomical information. His dynamic thought would cause him to use this knowledge in the way of composing and presenting his poems and thoughts. In this paper, the library and analytical methods have been used for data collection. Among the celestial elements used in his poems the word “sky” has a greater prominence and distinction with various terms such as “Arsh, Falak, Samā, Čarx, Āseman”, and so on
    Keywords: Gholamreza Arkavazi, Divan, spheres, stars
  • Hosin Ebrahimi*, Mandana Gholami, Zohre Reofi Pages 84-102
    This study aims at comparing the factors of physical fitness of the female students in junior high school with national norms in 2012. The samples of this study were 200 students of junior high schools from public and private schools who were selected in cluster random sampling method. Measured factors in the present study consist of: cardiovascular endurance with running test of 540 meters, abdominal muscle endurance with long meeting with modified bar fix test, agility with running test of 4×9, flexibility with trunk flexion test (sit & reach) which were compared with national average in 2012. To analyze the data, the researchers used descriptive statistic method, and to test the hypotheses they used inferential statistics method, Levine test (equality or inequality of data) and independent T– test (equality or in equality of averages). All levels of inferential statistics in significant level (p<0.05) was performed. The results show that there was no significant difference between physical fitness factors of female students of junior high schools in Ilam with national average in all levels and physical fitness factors in 3rd level was closer than first & second level to the national average. Thus, it can be concluded that female students in junior high schools are in a favorable situation of physical fitness.
    Keywords: physical fitness, students, junior high school, Norm
  • Asadolah Naqhdi, Toba Rezaee* Pages 103-119
    Ilam city has passed the experience of urbanization rapidly and it has significant marginal structures. Most of the studies conducted in the past decades on the margins of the cities often had a male perspective. This paper examined the attitudes and social behaviors of marginalized women toward their urban living in Ilam city. This study has evaluated the attitude and behaviors of the marginalized women based on a sociological approach and impact of independent variables such as age, education, immigration status, marital satisfaction and dissatisfaction with life and social participation. Methodology of this survey is comparative and cross-sectional. Sample size estimation was carried out according to Morgan chart. In this survey quota-randomness approach is used and data collection was a questionnaire. This research shows that, earning money, finding better jobs and their children's education are among main reasons for migrating to the cities. Also, the main reason why these women are more attracted to pregnancy is the social respect in the pregnancy periods.
    Keywords: Marginalization, Women, attitude, social behaviors, Ilam city
  • Alireza Shohani, Maryam Takesh * Pages 120-146
    From time immemorial, man has been in contact with nature and its impacts affecting all aspects of human thought. It has an undeniable role in the literary and artistic works. Ilami poets are said to be related to the nature. They have lived in the lap of nature with high mountains and the effects of nature in their poetry have appeared in literary elements. The nature of the image is centered on four heavenly elements of the Earth, the four elements of time, the four elements and the form of metaphor, simile, metonymy, and irony in poetries of dozen poets of Ilam. These studies show that the Ilami poets are using such tools to express the nature of events and the events of social and romantic themes. Manifestation of nature elements in contemporary poetry of Ilam in the two forms of metaphor and simile is much more than that of metonymy and irony.
    Keywords: Nature, natural elements, contemporary poetry of Ilam, Illustration
  • Morteza Akbari Pages 147-165
    The present article is an attempt to investigate coherent changes and transitions in Iran and Iraq ties concerning Ilami Feili Kurds inhabiting in Iraq during Pahlavi era. It also discusses the role of Ilami Kurds in Iraq economy and employment opportunities. Moreover, it focuses on Ilami Kurd's influence and impact on the relations of two countries at the time of Pahlavi regime. The results of the study show that unemployment, economical problems, livelihood concerns, public poverty, abundant employment and prosperous economy as well as flourishing market in Iraq, the need for labor force in the neighbor country, fear of Pahlavi agents and soldiers lurking in borderlines in the early years of Reza Khan government and lastly adjacency and nearness of this region to Iran had been the most dominant factors and causes for the migration of Ilami Kurds to Iraq. It can be added that most of the time the support of Iran's government to Iranian emigrants to Iraq and boundary disputes caused darkness in Iran and Iraq relations.
    Keywords: Iran, Iraq, Feili Kurds, Ilam, border conflicts
  • Parvane Danesh, Ali Faizolahi*, Saeideh Haidari Pages 166-181
    The purpose of the present study is to obtain an analytical-descriptive knowledge of the narcotic outbreak throughout Ilam city. It tries to analyze the rate and prevalence of the narcotic outbreak and most significant narcotic used and its distribution in fourteen various parts of the city. The data collection of the addicts who have referred to the clinical centers and addiction abandon camps; have been done through the descriptive epidemiology method by the use of questionnaire based on check list and method of prey- reprey along with snowball sampling. Moreover, through the usage of statistical extra geometrical formula, the hidden population of addicts is calculated and the approximate real number of addicts in Ilam city is estimated. The overall findings of the research show that addiction in Ilam city is functioned as a male-chose, young-chose, single - chose, burgess-chose, illiterate-chose and middle class chose phenomenon. It has a continuous and progressive procedure and through the decades of 70s to 80s its development has been increased. The research also indicates that a kind of replacement of traditional use of narcotic (like opium) with the new industrial and kitchen narcotics (such as crack and glass) are going to happen. It is estimated that the addict population in Ilam city are about 7000 and the rate of addiction prevalence is about 5.1% for the population of above 15 years old.
    Keywords: addiction outbreak, drug abuse, hidden population, prey, reprey method
  • Mohammad Ghafory Zadeh, Afsaneh Shojaey* Pages 182-198
    Tourism is an income-making industry with proper economic cost effectiveness and gets more attention by establishing socio-cultural interactions among different nations because of not having environmental pollution. Natural attractions of every country play an important role in tourism. Nowadays, ecotourists are considered as tourists who visit natural sceneries without serious damage to the nature. In the context of geotourism development and geological tourism, Iran has many potentialities and one of the most significant places is Ilam province, located in west of Iran. The existence of green hills, mountain ranges, water caves, streams, Zagros Mountains, natural geyser, Siāhgāv twin lakes, Bahram Chūbin strait and many more sites, all are considered as geotourism potentialities and capabilities. Existence of special geomorphological phenomena along with social and historical attraction, tourism villages and other natural attractions evolved Ilam province into a very optimal and standard place to this kind of tourism (geotourism) in parallel to economic development. This research has presented a strategy to develop tourism and geotourism in Ilam province by means of descriptive-analytical method to determine internal factors (merits and demerits) and external factors (opportunities and threats) through using SWOT model. Experimental analysis of the considered region showed that if geotourism is intended to achieve sustainability and play a positive role in the life of local population, proper policies will are required to be revised in order to resolve limitations and utilize possible relative benefits.
    Keywords: Geotourism, Sustainable Development, SWOT, Ilam province