فهرست مطالب

فرهنگ ایلام - پیاپی 48-49 (پاییز و زمستان 1394)

نشریه فرهنگ ایلام
پیاپی 48-49 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/12/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعید امان پور، علیرضا پرویزیان*، مهدی علیزاده صفحات 7-27
    در برنامه ریزی های توسعه در سطح منطقه ای، شناخت و درک تفاوت های موجود میان مناطق از حیث برخورداری آنها از امکانات و زیرساخت های اجتماعی و اقتصادی، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. یکی از روش های ارزیابی، مدل های تصمیم گیری چند شاخصه است که برای سنجش، ارزیابی و اولویت گذاری چند گزینه به کار گرفته می شود. هدف اصلی این پژوهش، سنجش شاخص های توسعه انسانی در سطح شهرستان های استان ایلام است. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی - تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ای و بررسی های میدانی است. شاخص های منتخب در دو مرحله: مطالعه سوابق (طرح های تحقیقاتی، آمارنامه ها و کتب) و بهره گیری از آرای خبرگان (بهره گیری از تکنیک دلفی و استخراج نظر نظریه پردازان دانشگاهی و مدیران سازمان های مرتبط)، گردآوری و با استفاده از روش دلفی ادغام شدند. شاخص ها پس از استخراج، با استفاده از چهار مدل تاپسیس، ویکور، وزن دهی ساده، تاکسونومی و AHP - FUZZY، وزن بخشی شدند؛ سپس با استفاده از استراتژی های اولویت بندی، ادغام گردیدند؛ در انتها به وسیله نرم افزارGIS و استفاده از تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحقیق نشان می دهد که شهرستان ایلام، نسبت به سایر شهرستان ها از امتیاز بیشتری برخوردار است و شهرستان های دهلران، چرداول و... در رده های بعدی قرار دارند.
    کلیدواژگان: سنجش، توسعه یافتگی، شهرستان های ایلام، ایلام
  • جواد علی بیگی *، فضیله خانی صفحات 28-44
    امروزه، اهمیت مشارکت مردم و نقش موثر آنها در حرکت به سمت توسعه پایدار روستایی بر کسی پوشیده نیست و روشن است که آنها برای حرکت به سمت توسعه ای پویا و پایدار که متعلق به نسل های امروز و آینده باشد، باید از دسترسی به فواید توسعه، احساس رضایت کنند. در این تحقیق با استفاده از روش اسنادی و میدانی، رابطه مشارکت مردمی و توسعه روستایی در روستاهای نمونه شهرستان های سیروان و چرداول - از توابع استان ایلام - بررسی شده است که در آن 316 نفر از سرپرستان خانوار، در 6 روستای نمونه، مورد مطالعه قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات و شناسایی وضعیت مشارکت در روستاهای نمونه، از تکنیک تکمیل پرسش نامه، استفاده شد و برای دستیابی به این هدف، پرسش نامه ها پس از تهیه و بررسی اعتبار و روایی، در بین افراد نمونه، توزیع و از نتایج آنها برای تایید یا رد فرضیه ها استفاده گردید. اطلاعات گرد آوری شده در بخش توصیفی به وسیله نرم افزار Excel و در بخش تحلیلی با استفاده از آماره تحلیلی (یومان ویتنی و ویلکاکسون) در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. یافته های تحقیق نشان می دهد که در مولفه مشارکت های سنتی - اجتماعی، تعداد 5 شاخص، از مجموع 6 شاخص، رابطه معناداری با توسعه روستایی نداشتند و در مولفه های مشارکت در امور سیاسی و مشارکت در امور اجرایی (از نوع مشارکت های جدید)، به غیر از یک شاخص، در تمامی شاخص های دیگر، رابطه معنادار با توسعه روستاهای شهرستان های سیروان و چرداول مشاهده شد.
    کلیدواژگان: مشارکت سنتی، مشارکت سیاسی، مشارکت اجرایی، توسعه روستایی، شهرستان های سیروان و چرداول
  • نجم الدین گیلانی، مرتضی اکبری *، سیاوش یاری صفحات 45-58
    ایلام از زمان ظهور تا فروپاشی به دست آشوریان، در کنار همسایگانی می زیسته که تمدن های بسیار عالی و پیشرفته ای داشته اند؛ مانند: آکد و سومر و بابل که تمدن درخشان خود را به ایلام عرضه داشتند. اصولا ایلام مرکز تلاقی دو تمدن مهم بوده که هریک در دیگری، تاثیر بسیار داشته است: یکی تمدن میان رودان، دیگری تمدن فلات ایران. پارسیان که هرودوت، ظرفیت خوگیری آنان را ستوده است،پس از ورود به انشان که یکی از ایالت های مهم ایلام بود، در اثر همزیستی و ارتباط مداوم با دولت ایلام، جذب فرهنگ پیشرفتهآنها شدند و فرهنگ ایلام در تمدن جوان آنان؛به ویژه در زمان کوروش دوم، تاثیر عمیقی گذاشت؛به گونه ای که کوروش در بسیاری از مولفه های فرهنگی؛ مانند: لباس، ویژگی های اخلاقی و رفتارهای سیاسی، نام و لقب و حتی سیستم حکومت داری، تحت تاثیر ایلامیان بوده است؛از این رو، این مقاله با استناد به منابع،متون کهن و کتیبه ها با روش توصیفی- تحلیلی به این سوال پاسخ داده است که آیا فرهنگ پیشرفته ایلامیان باستان در اندیشه کوروش دوم هخامنشی بازتاب یافته است؟
    کلیدواژگان: کوروش، ایلام باستان، فرهنگ پیشرفته
  • فرشید نمامیان، لطیف امامی* صفحات 59-80
    در دنیای امروز، هیچ عاملی همانند فناوری اطلاعات، قادر به تغییر سازمان ها نخواهد بود. پژوهش حاضر، گامی در جهت بررسی تاثیر فناوری اطلاعات و ابعاد آن (سرعت، سهولت، دقت و قابلیت اطمینان) بر عملکرد سازمانی با تبیین نقش متغیر میانجی ساختار سازمانی در کارکنان بانک ملی شهرستان ایلام است. روش پژوهش، توصیفی - همبستگی است. جامعه آماری آن، کلیه کارکنان بانک ملی شهرستان ایلام می باشد. برای جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسش نامه، استفاده شده که روایی آن، به تایید خبرگان و متخصصان رسیده و پایایی آن نیز با استفاده از آلفای کرونباخ (91%) تعیین شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که: فناوری اطلاعات بر عملکرد سازمانی با تبیین نقش میانجی ساختار سازمانی، تاثیر مثبت و معناداری دارد. ضریب معناداری تاثیر فناوری اطلاعات بر عملکرد، 4.69، فناوری اطلاعات بر ساختار سازمانی، 6.82 و ساختار سازمانی بر عملکرد، 5.80 می باشد؛ همچنین ابعاد فناوری اطلاعات (سرعت، سهولت، دقت و قابلیت اطمینان) با تبیین نقش میانجی ساختار سازمانی، تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد دارند؛ در نتیجه می توان با آموزش کارکنان در زمینه فناوری اطلاعات و اصلاح و تعدیل در ساختار مشاغل، با نصب تجهیزات و نرم افزارهای کاربردی به روز، زمینه های بهبود عملکرد، تسهیم دانش برای تسهیل یادگیری سازمانی، تسریع در اجرای فرایندهای اداری و کاهش حجم کاری را فراهم کرد.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، عملکرد سازمانی، ساختار سازمانی، سازمان
  • فرحناز خورانی کریمی، محمد شوهانی* صفحات 81-103
    شهرها به عنوان مهمترین جوامع زیستی قرن حاضر، از جنبه های محیطی و اکولوژیکی در کنار جنبه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و بهبود کیفیت منظر، بیش از گذشته نیاز به توجه دارند؛ همچنین شهر، یکی از مهمترین پدیده های فرهنگی بشر و به قولی، بخش جدایی ناپذیر (انتگرال) طبیعت به شمار می رود. طبیعت نیز به شکل صمیمانه ای با زندگی اجتماعی شهر، ترکیب و در هم بافته شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی کاربرد الگوهای توسعه پایدار در بازآفرینی منظر شهری ایوان انجام شده است. سوالات این پژوهش؛ عبارتند از: 1. آیا ابعاد توسعه پایدار بر بازآفرینی منظر شهر ایوان تاثیر دارند؟ 2. آیا بین بعد کالبدی توسعه پایدار و بازآفرینی شهر ایوان، همبستگی وجود دارد؟ 3. چه رابطه ای بین بعد اقتصادی توسعه پایدار و بازآفرینی شهر ایوان وجود دارد؟ 4. بعد زیست محیطی شهر ایوان، چه تاثیری بر بازآفرینی آن دارد؟
    روش انجام تحقیق، به کارگیری تکنیک ماتریس SWOT بود که پس از مشخص شدن معیارهای داخلی و خارجی بر اساس اصول توسعه پایدار و ارائه راهبردهای چهارگانه SO و WO و ST و WT و وزن دهی به این معیارها راهبرد نهایی به دست آمد. کلیت یافته ها حاکی از آن بود که اصول توسعه پایدار در بازآفرینی منظر شهری ایوان موثر هستند و می توانند منظری ایجاد کنند که پویا و پایدار باشد، رفاه شهروندان را فراهم کند و پاسخگوی نیاز نسل های آینده باشد.
    کلیدواژگان: توسعه پایدار، توسعه شهری، بازآفرینی، منظر شهری
  • علی نورعلی وند *، ابوالفضل رمضانی صفحات 104-131
    هدف اصلی تحقیق، آشکار ساختن خطوط ربط منطقی بین پژوهش های موجود درباره خودکشی، به منظور دستیابی به یک تصویر کلی از خودکشی در ایران است و هدف فرعی تحقیق، مقایسه وضعیت خودکشی در شهرستان دره شهر با وضعیت آن در سطح کشور است. جمعیت آماری مرور ساختاریافته، متشکل از کلیه تحقیقات انجام شده در حوزه خودکشی است که در فاصله زمانی 1380 تا 1389 چاپ شده اند. در قسمت دوم پژوهش، از تحلیل ثانویه آمار خودکشی که توسط نیروی انتظامی تهیه شده است، برای تحلیل های کشوری استفاده شد. داده های خودکشی در شهرستان دره شهر، با استفاده از پرسش نامه معکوس و با مطالعه 704 پرونده اقدام به خودکشی جمع آوری گردید. مرور ساختاریافته مطالعات انجام شده نشان داد که گروه های اقدام کننده، مهارت های مقابله ای ضعیف تری نسبت به افراد عادی دارند. در تمامی تحقیقات انجام شده، میانگین نمره افسردگی افراد اقدام کننده، بیشتر از افراد عادی است. روش غالب خودکشی در ایران (بیش از 82 درصد) مسمومیت دارویی است. 35 درصد اقدام به خودکشی ها منجر به فوت فرد نمی شوند و به طور میانگین 25 درصد از این افراد، مجددا اقدام به خودکشی می کنند. نتایج تحلیل ثانویه نیز نشان داد که به طور میانگین، در دهه 1380، 35 درصد از افراد خودکشی کننده زنده مانده اند و 65 درصد از اقدام کنندگان فوت شده اند. میانگین خودکشی در استان های ایلام، کرمانشاه، لرستان، همدان، گلستان و کهکیلویه و بویراحمد به طور قابل توجهی بالاتر از میانگین بقیه استان ها است؛ همچنین خودکشی در گروه سنی جوانان بیشتر از سایر گروه هاست.
    کلیدواژگان: مرور ساختاریافته، خودکشی، ایران، دره شهر
  • نبی امیدی*، محمدرضا امیدی، اسفندیار محمدی صفحات 132-146
    صنایع دستی از صنایعی به شمار می رود که از ظرفیت های لازم برای توسعه سرمایه گذاری و ایجاد کسب و کارهای مولد برخوردار است و با قابلیت اشتغال مفید و تولید موثر، می تواند نقشی تاثیرگذار بر افزایش سرانه درآمد ملی داشته باشد. این پژوهش از نوع کمی و هدف و ماهیت آن، کاربردی است و از نظر گردآوری داده ها نیز توصیفی - پیمایشی می باشد. در پژوهش حاضر، به شناسایی و بررسی مهمترین موانع توسعه بازار داخلی صنایع دستی استان ایلام که دارای توانمندی های مناسبی می باشد، پرداخته شده است. جامعه پژوهش؛ شامل 506 نفر از اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، فعالان صنایع دستی، مدیران و کارشناسان بوده است. برای تعیین نرمال بودن جامعه مورد مطالعه، از آزمون کلموگرف - اسمیرنف استفاده شده و حجم نمونه، با استفاده از جدول کرسجی و مورگان 201 نفر برآورد گردیده است. روایی پرسش نامه (ابزار تحقیق) توسط خبرگان (استادان دانشگاه) بررسی و تایید گردید و برای تعیین میزان پایایی از آزمون آلفای کرونباخ با ضریب آزمون 0.903 استفاده شد. داده های پژوهش، با استفاده از نرم افزار SPSS، تجزیه و تحلیل و در محیط نرم افزار LISREL، آزمون تحلیل عاملی تاییدی انجام گردید. برای شناسایی موانع، از تحلیل عاملی اکتشافی و برای تعیین تعداد عوامل قابل استخراج در اجرای تحلیل عاملی، از ملاک کیسر استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که از میان عوامل (موانع) اصلی، عامل بازاریابی و فروش، با بار عاملی 3.089، مهمترین مانع توسعه بازار داخلی صنایع دستی استان ایلام به شمار می رود. تدوین برنامه جامع بازاریابی صنایع دستی، برگزاری دوره های آموزش نوین و گسترش برنامه های ترویجی و تبلیغی؛ از جمله راهکارهای موجود برای بهبود و توسعه بازار داخلی صنایع دستی استان ایلام می باشد.
    کلیدواژگان: موانع، بازار داخلی، صنایع دستی، استان ایلام
  • مسعود رضایی* صفحات 147-164
    در پی اثبات مشکلات ناشی از بهره گیری بی رویه از طبیعت و تخریب های وارد شده به محیط زیست، نظریه توسعه پایدار، به عنوان موضوع روز دهه آخر قرن بیستم، از سوی سازمان ملل، مطرح و به عنوان دستور کار قرن بیست و یکم در سطوح بین المللی، منطقه ای و محلی، تعیین شد که با اهدافی در جهت حفظ منابع طبیعی، احترام به محیط زیست، تامین توان نسل های آینده در برآوردن نیازهایشان، بهبود و ارتقای سطح زندگی برای همه و حفظ و اداره بهتر اکوسیستم ها شکل گرفته و در بیشتر علوم کاربردی از جمله معماری، ریشه دوانده است.
    پژوهش حاضر با استفاده از مطالعات کتابخانه ای، برداشت های میدانی و داده های آماری به روش تحلیلی و توصیفی انجام گرفته است. بررسی میزان ساعات آفتابی، میزان بارش سالیانه و مسیر وزش بادها در شهر ایلام، نشان داد که برای بهره گیری از آفتاب زمستان، بیشترین استفاده از آن در جهت جنوبی بنا صورت پذیرد؛ از طرفی با ایجاد سایه بان و ایوان کوچک و کاشت درختان برگ ریز، می توان تابش آفتاب در فصل تابستان را به بنا کاهش داد. با ایجاد سکو در زیر بنا، شکستگی در فرم و پیش آمدگی در بام، از برخورد باران با جداره بنا جلوگیری کرد و برای محافظت از بادهای مزاحم، موانعی را در سایت، ایجاد کرد و از قرار دادن بازشوها در مقابل این بادها، حتی المقدور خودداری کرد. ایجاد فضای هشتی مانند در ورودی ساختمان برای جلوگیری از ورود باد مزاحم به داخل بنا، هدایت نسیم خنک (از جانب شمال غربی می وزد) به داخل ساختمان و استفاد، بهینه از آن در فصل تابستان، ایجاد فرم های منحنی دار و شکسته در دیوارهای مقابل باد مزاحم، ایجاد ایوان و سایه بان برای جلوگیری ازتابش خورشید به بنا در فصل تابستان و مانعی برای برخورد کج باران ها با دیواره های بنا و همچنین شکل گیری فرم ساختمان به گونه ای که بتواند در تابستان ایجاد سایه نماید، از جمله پیشنهاداتی است که در راستای طراحی معماری پایدار در شهر ایلام، مطرح گردیده است.
    کلیدواژگان: طراحی، معماری پایدار، توسعه پایدار، شهر ایلام
  • خلیل کمربیگی*، مجتبی رشیدی صفحات 165-186
    هدف اصلی پژوهش حاضر، شناسایی مسائل و آسیب های فرهنگی استان ایلام و اولویت بندی آن هاست. برای دستیابی به این هدف، محقق پس از شناسایی 92 مساله و آسیب فرهنگی، به عنوان آسیب های اصلی، برای شناختن مهم ترین مسائل فرهنگی در چهار سطح مسائل و آسیب های اقتصادی فرهنگ- اجتماعی فرهنگ- سیاسی فرهنگی و فرهنگی فرهنگ و اولویت بندی کردن این مسائل، آن ها را در معرض قضاوت جامعه ی آماری گذاشته است. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات توصیفی ساده بوده و محققیناز طریق روش کیو، و پس از طی مراحل مختلف، پرسشنامه ای حاوی مهم ترین مسائل و آسیب های فرهنگی تنظیم و در اختیار تعداد 40 نفر از متخصصین، مدیران و صاحب نظران فرهنگی به عنوان نمونه گذاشته اند. نتایج حاصله نشان می دهد که از نظر پاسخگویان مهم ترین مسائل فرهنگی حاکم بر فضای استان، بیکاری با میانگین(22/68)، پایین بودن فرهنگ کار و تلاش در جامعه با میانگین( 81/64) و کاهش احساس مسئولیت اجتماعی با میانگین(33/63) رتبه های اول تا سوم سطوح مختلف مسائل و آسیب های فرهنگی استان را به خود اختصاص داده اند .نتایج آزمون فرضیات بیانگر آن است که اولا بین ارزیابی از میزان موافقت یا مخالفت با مسائل فرهنگی در استان تفاوت معنا داری وجود دارد و در ثانی، از لحاظ محتوایی به ترتیب مسائل و آسیب های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی سطوح فرهنگدارای بالاترین رتبه می باشند
    کلیدواژگان: فرهنگ، مسائل فرهنگی، آسیب های فرهنگی، سطوح فرهنگی
  • حامد قاسم پور* صفحات 187-204
    بخش مهمی از ظرفیت های گردشگری ایران در مناطق تحت حفاظت قرار دارند؛ ولی بهره مندی هدفمندی از این قابلیت، در جهت توانمندسازی این مناطق و به تبع آن، توسعه منطقه ای در کشور صورت نگرفته است؛ تا جایی که بر اثر فشارهای انسانی و محیطی، به تدریج، شاهد از بین رفتن این گستره های خدادادی هستیم. این امر، ضرورت تدوین برنامه های جامع گردشگری متناسب با شرایط زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی هر منطقه تحت حفاظتی را گوشزد می کند؛ از این رو، تحقیق حاضر، با هدف تبیین برنامه راهبردی توسعه طبیعت گردی در محدوده تحت حفاظت آثار طبیعی - ملی دهلران در استان ایلام با استفاده از چارچوب جامع تدوین راهبرد، به رشته تحریر درآمده است تا از این طریق، زمینه بهره برداری پایدار طبیعت گردی فراهم گردد. این تحقیق به لحاظ روش، از نوع توصیفی - تحلیلی و بر مبنای هدف، کاربردی است. جامعه آماری آن نیز؛ شامل: کلیه کارشناسان ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و حفاظت محیط زیست استان ایلام بوده است که تعداد 30 نفر از آنها با استفاده از روش نمونه گیری قضاوتی هدفمند، به عنوان نمونه انتخاب شدند. شیوه گردآوری داده ها نیز به دو صورت اسنادی و میدانی بوده است.
    نتایج نشان می دهد که این مقصد گردشگری در محیط داخلی با ضعف های بیشتری در قیاس با قوت ها دست و پنجه نرم می کند و در محیط بیرونی با فرصت های بیشتری در مقایسه با تهدیدات روبه روست؛ بنابراین، راهبردهای «محافظه کارانه/ ترمیمی» مبتنی بر نگهداری و حمایت درونی، مناسب ترین قابلیت را در پاسخ به این شرایط خواهند داشت؛ همچنین، سنجش کمی راهبردهای مذکور، نشان داد که راهبرد «تدوین طرح جامع توسعه طبیعت گردی پایدار» با کسب امتیاز 43/9 دارای بیشترین جذابیت و «تدوین مقررات حفاظت» با نمره 81/6 دارای کمترین جذابیت می باشد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی راهبردی، طبیعت گردی، آثار طبیعی - ملی، شهر دهلران
|
  • Saeed Amanpour, Alireza Parvizian *, Mehdi Alizadeh Pages 7-27
    Development plan at the regional level, understanding differences among the regions in terms of their enjoyment facilities and infrastructure social and Economic are among the necessities. One of assessment methods used in decision making techniques is a multi-attribute to assess, assessment and priority investment multiple choice to be handled. The main objective of this research is assessment of human Development Indicators in the townships of Ilam province. The research is an applied, of the nature of cross-sectional study and based on library studies and reviews of the field. Selected indicators in two stages. through the study of history and enjoying expert opinions were collected using Delphi integrated. After extracting indicators with four models namely Topsis, Vikor, Saw, and Taxonomy. Then by using prioritizing, strategies were integrated; at the end by GIS software and analysis Gaussia. The results shows that the city of Ilam is more privileged than other cities
    Keywords: evaluation, Development, townships, Ilam
  • Javad Alibeygi*, Fazileh Khani Pages 28-44
    Today it is clear that participation in rural community has an important role to development achievement and it is clear that to move towards a dynamic and sustainable development that belongs to the people of today and future generations, People should have a sense of satisfaction from access to the benefits of development. In this study, using documents and fieldwork, the relationship between public participation and rural development in selected villages of Sirvan and Chardavol Counties of Ilam province in which 316 heads of households, in the 6 village of samples, were studied. To gather data and identify the status of participation in selected villages the questionnaire technique was used and to achieve this goal, after preparing the questionnaire and assess its validity, the questionnaires were distributed among sample individuals, and the results were used to confirm or reject hypotheses. Gathered information has been analyzed in descriptive part by Excel software and in analytical part with use of analytic statistics (Mann-Whitney U and Wilcox on W) by SPSS software. Findings show that the component of traditional contributions – Social, of the total number of 6 index, nearly 5 index hadn’t a significant relationship with rural development, and in the participation in political affairs and involvement in the administration (of new partnerships aside from the one index, in all other indicators, significant relationship was observed with the development of rural of Sirvan and Chardavol counties.
    Keywords: traditional participation, political participation, Executive participation, rural development, sirvan, Chardavol County
  • Najmedin Gilani, Morteza Akbari*, Siavash Yari Pages 45-58
    Ilam has emerged since the collapse of the Assyrian, and lived next to neighbors who had advanced civilization like Akkad and Sumer and Babylon to the brilliant civilization of Ilam was released. Basically, Ilam has been the center of the integration of important civilizations each having a different impacts: One is a Mesopotamian civilization and the other one civilizations of the Iranian plateau. This article is based on documentary references and old texts. It is of Descriptive - analytic method and tries to find an answer to this question: Has the advanced culture of ancient Ilam been reflected in the thoughts of Achaemenid Cyrus?
    Keywords: Cyrus, the ancient Ilam culture, Achaemenid
  • Farshid Namamian, Latif Emami * Pages 59-80
    In near future, none of factors like information technology will be able to change organizations. This study is a step toward investigating the effect of information technology and its dimensions (speed, easiness, accuracy and reliability) on organizational performance with clarifying the role of mediator variable of organizational structure on the staffs in Ilam Melli Bank. This study is a descriptive –survey one. Its statistical population is all of the staffs in Ilam Melli Bank, questionnaires are used to data collection, its validity was confirmed by experts and its reliability is 91% . For data analyzing, structural equations with utilizing LISREL software was used. Information technology has a positive and significant effect on organizational performance with clarifying the role mediator-variable of organizational structure. Information technology dimensions (speed, easiness, of accuracy and reliability) also has a positive and significant effect with regarding and clarifying the role of organizational structure mediatory. Training of staffs in information technology, modification and adjustment in the structure of jobs with installation and development of software applications will enhance the performance and will cause knowledge sharing and will facilitate organizational learning and accelerate the implementation of administrative process and reduce the amount of work.
    Keywords: Information technology, organizational performance, organizational structure
  • Farahnaz Khoranikarimi, Mohammad Shouhani * Pages 81-103
    Cities, as the most important biological communities of the present century, more than ever need to be paid attention in environmental and ecological aspects of the aspects-social, political, economic, and improve the quality of their perspective. In addition, the city is considered one of the most important cultural phenomena of human and promises "an integral part of nature, and the nature of the social life of the city combined with the intimate and intertwined." These findings are important in the current situation and to improve the quality and view it as many times such as improving the urban landscape has been emphasized. Term perspective can be thought of as a set of cognitive effects, as well as areas of cultural, philosophical, and also the context in which the study of shapes, patterns, forms of life and a lot of natural things in the house. Obviously, in such a situation the influence of landscape on living conditions and human interaction and natural and built environment is also taken into account. the methods used is the SWOT matrix. After identifying the internal and external standards and guidelines based on the four principles of sustainable development and WO, SO and ST and WT, and weight-maintenance of these measures was the final strategy the totality of the findings showed: Eivan urban renewal perspective on the principles of sustainable development matrix is offensive and means proposed strategies in an aggressive strategy matrix (SO) (max-max) are located.
  • Ali Nooralivand*, Abolfazl Ramezani Pages 104-131
    The main objective of this study is to reveal logical connections between studies about suicides to achieve an overview of suicides in Iran and the secondary objective of this study is to compare the suicide status in Darehshahr with the country. Structured review population, consists of all researches published in the field of suicide in the time interval of 1380 to 1389. In the second part of this study, the secondary analysis of suicide statistics, provided by the police, were used for country wide analysis. Suicide data in Darehshahr was collected by using reverse questionnaire and by studying 704 cases of suicide attempts. Structured review of studies showed that the attempting groups have weaker coping skills than normal people. In all conducted researches, the mean depression score of attempting individuals is more than ordinary people. The main method of suicide in Iran (over 82%) is drug intoxication, 35% of attempted suicides are not resulting in death, and on average, and 25% of those people commit suicide again. Secondary analyses showed that, on average, in 1380, 35% of people who committed suicide, have survived it and 65% of suicide attempters have died. The average of suicides in the provinces of Ilam, Kermanshah, Lorestan, Hamedan, Golestan and Kohgiluyeh-Boyer Ahmad is significantly higher than the average of the rest of the provinces. Also committing suicide in young people is more than other groups.
    Keywords: structured review, Suicide, Iran, Darehshahr
  • Nabi Omidi *, Mohammad Reza Omidi, Esfandiyar Mohammadi Pages 132-146
    A handicraft industry is one of the necessary capacities for enterprise development and creation of businesses is capable of generating. This industry with the ability to employment useful and influential role in the increase of per capita national income can be.Inthisresearch wasto identifyandevaluate themost importantbarriers tothe development ofthe internalmarket craftsIlam(which hasgoodcapabilitiesin the field ofhandicraft) is discussed. To determine the normality of the study population (506 people) Kolmogorov _Smimovz test was used and the sample using the table Krejcie and Morgan estimated 201 people. Validity (surveys) by experts (university professors) review and approval, and Cronbach's alpha was used to determine the reliability of the test (test coefficient 0.903). The obtained data were analyzed using SPSS, LISREL. Results showed the factors (barriers), Marketingandsales (with a load factor of 3.089) isthe main obstacle tothe development ofthe internal markethandicrafts Ilam.Comprehensive marketingplan handicrafts,newtrainingcourses and Expand programs promoting such guidelines to develop the domestic market handicraftsIlam province.
    Keywords: Barriers, Local Market, Handicrafts, Ilam Province
  • Masuod Rezaii * Pages 147-164
    Constant development sustainable was formed to aims such as protection natural sources, respect to environment, provide the power of future human in related to provide their needs, improve and rise of life level and better management of ecosystems, and is in many sciences such as architecture. Based on this, importance protect of area data on architecture designs is not neglect able. Create buildings and settlements is requiring attention to area and area studies to reduce the estimated costs and increase the relaxation of environment. Because of various factors such as centrality of province, existence industrial cities create gas centers, and petrochemical, Ilam city had considerable growth in migration. New create buildings and form of city developments was performed without study to efficiency of energies and respect to environment. So new buildings are completely modern and are require to fossil fuels to provide of relaxation of people.
    In present research, beside some definitions of design and architecture, constant development sustainable and aims and indexes by forming and condition of Ilam city were explained and three area factors, sun, wind and rain were studied and results show that best form to building in Ilam city is square form with cycle between 20 degree to west and 45 degree to east. By create a wall in south part and eastern south winter wind was protected and with create wind break in western part it can be controlled the warm winds. Majority of windows must been toward south (with considering winter winds) and a few of them been toward eastern north to using sun of winter. To escape from wet of annual raining, buildings must been with a distance from earth level.
    Keywords: design, architecture, development sustainable, Ilam city
  • Khalil Kamarbeigi *, Mojtaba Rashidi Pages 165-186
    The main aim of the present research is to recognize the cultural damages and problems in Ilam and prioritizing them. To do so, the researchers after recognizing 92 cultural damages and problems as the main damages, classified them into a four-typology of economic damages of culture, social damages of culture, political damages of culture, and cultural damages of culture; then evaluated them according to statistical procedures. In this simple descriptive study, the researchers made a questionnaire by using Q Method after performing many stages. The questionnaire contained the most important cultural damages and problems and was submitted to 40 experts, managers, and pundits as samples. The results showed that the most dominant cultural problems in the province were unemployment (68.22%), the low level of work culture and effort in the society (64.81%), and the decline in the social liability (63.33) respectively. The hypotheses test results indicated that, first, there is a significant difference between the evaluation of agreement or disagreement with cultural problems in the province, and, second, as a matter of significance, the economic, political, cultural and social problems and damages have the highest ranks.
    Keywords: cultural problems, cultural damages, cultural growth, cultural observation, cultural engineering
  • Hamed Ghasempour* Pages 187-204
    Iran is an important part of the tourism potentialities of conservation areas but benefit from these capabilities in order to empower the regions and thus, regional development has taken place in the country, to the extent that the human and environmental pressures, gradually witness the disappearance of these ranges. This requires comprehensive planning tourists through the environmental, economic and social protection for all socioeconomic groups in each region; hence, the present study aims to explain the strategy to develop ecotourism within the conservation of natural national monuments of Dehloran, Ilam Province, using a comprehensive framework strategy. The research in terms of methodology, is a descriptive - analytical and based on objective, functional studies. The population also includes: all experts of Office of Cultural Heritage, Handcrafts and Tourism and Environmental Protection in Ilam province, of whom 30 used judgmental sampling targeted, as were selected. Data collection method is both documentary and field study.
    The results show that the indoor tourist destination with more weaknesses than strengths grapple with and in the external environment faced with more opportunities than threats, so the strategy "Conservative / Restoration" based on the maintenance of internal support, in response to these conditions and have the best capability; also the quantitative strategies, showed that the strategy of "developing sustainable ecotourism development master plan" with a score of 9.43 has the most charm and "developing regulations to protect" with the lowest score of 6.81 is the charm.
    Keywords: strategic Planning, Ecotourism, National Natural Monument, Dehloran city