فهرست مطالب

مطالعات فرهنگ - ارتباطات - پیاپی 31 (پاییز 1394)

فصلنامه مطالعات فرهنگ - ارتباطات
پیاپی 31 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • خدیجه حاجیان صفحه 7
    انقلاب اسلامی ایران به منزله تحولی بنیادین در ارزش ها و اندیشه یک ملت، بی تردید برآمده از سنت دیرینه فرهنگی ما است، زیرا هرگونه دگرگونی در ذهنیت یک جامعه اساسا در جریان پیوسته تاریخی رخ خواهد داد؛ بنابراین باید آن را در تاثیر و تاثری دوسویه دریافت. تغییر در محتوا و مضمون و صورت و قلمروها در انواع گوناگون هنر، اعم از شعر و ادبیات در نتیجه انقلاب، واقعیتی روشن است. بررسی نقش زبان فارسی که زبان و ماوای انقلاب بوده است، در تحقق انقلاب اسلامی و نیز در ترویج ارزش های انقلاب در جهان بسیار اهمیت دارد. پرداختن به این امر در کشورهای حوزه ایران فرهنگی، به دلیل اشتراک ها و پیوندهای فرهنگی، ضرورتی است که باید به آن توجه بیشتری شود. تاکید این تحقیق بر دو کشور افغانستان و تاجیکستان بوده است.
    در این مقاله پس از نشان دادن اهمیت و وجه ضرورت چنین کاری، با مروری بر پیوندهای تاریخی و فرهنگی میان ایران اسلامی و کشورهای حوزه ایران فرهنگی (به ویژه تاجیکستان و افغانستان)، تلاش شده است از طریق تمرکز بر ادبیات انقلاب به نقش زبان و ادبیات فارسی در ترویج ارزش های انقلاب اسلامی در این کشورها پرداخته شود.
    کلیدواژگان: ایران فرهنگی، ادبیات انقلاب اسلامی، ارزش، افغانستان، تاجیکستان
  • اعظم راودراد، سحر فائقی صفحه 39
    در گستره هنر جهان معاصر، موسیقی زیرزمینی بستری برای بیان اندیشه های خوانندگان این سبک از موسیقی است. این گفتمان، انواع متفاوتی از اجتماعی - اعتراضی تا عاشقانه و تنفرآمیز را در بر می گیرد. متن موسیقی ها برآمده از افکار و اندیشه های خوانندگان آن است که از پایگاه و زمینه اجتماعی شان شکل گرفته است. هدف اصلی این مطالعه بازتاب معضلات اجتماعی جامعه در متن آهنگ های یاس؛ رپر اجتماعی معروف فارسی است.
    مفروضه اصلی رویکرد بازتاب که یکی از مهم ترین رویکردها در جامعه شناسی هنر است، بر این انگاره استوار است که هنر همواره چیزی درباره جامعه به ما می گوید. در این مطالعه به منظور بررسی هدف محوری از رویکرد بازتاب استفاده شده است.
    روش تحقیق کیفی است و مجموعا 23 متن آهنگ با موضوعات اجتماعی که بیشترین فراوانی دانلود را داشته اند به منزله نمونه تحقیق انتخاب شده که همگی در دسترس است.
    یافته ها نشان می دهد که متن های انتخاب شده از آهنگ های یاس، یازده معضل اجتماعی شامل فقر، اعتیاد، طلاق، روسپی گری، بیکاری، کودکان خیابانی، خودکشی، گروه های خلاف کار و ضداجتماعی، دزدی و سرقت، خیانت و گسترش خلقیات ناهنجار در سطح جامعه را بازتاب داده است. در تحلیل متن ها نشان داده شد که بیشتر مضامین، نمادی برای بیان اندیشه و دغدغه ها، معضلات و نگرانی های طبقات جامعه به ویژه طبقه محروم بوده است.
    کلیدواژگان: موسیقی زیرزمینی، موسیقی رپ فارسی، رویکرد بازتاب، معضلات اجتماعی، یاس
  • صفیه حاتمی صفحه 63
    فرهنگ هر جامعه نشانه میزان رشد و تعالی معنوی آن جامعه است. بر همین اساس گرافیک محیطی به منزله شاخه ای جدید از هنرهای کاربردی در کنار کاربردهای متنوعی که دارد، از طریق ایجاد ارتباط تصویری در فضاهای عمومی به ارتقای سطح نگرش افراد می پردازد. اما عوامل زیادی چون همزمانی احتمالی سایر رسانه های جمعی و همچنین مشکلات ارزیابی بازخوردها، موجب عدم اطمینان از میزان خالص اثربخشی این رسانه هنری در میان سایرین شده است. اما به راستی میزان اثربخشی گرافیک محیطی در کمک به ارتقای فرهنگ جامعه یا حل نمونه ای از یک مشکل فرهنگی، از نظر کمی چه مقدار است؟
    پژوهش حاضر سعی کرده است از طریق روش های میدانی، ضمن محدود کردن سایر عوامل موثر بر رفتار(چون ترغیب، تشویق های کلامی و...) و با ارسال پیام تنها به گروه هدف، میزان تغییر رفتار آن ها را قبل و بعد از اجرای یک کمپین گرافیک محیطی با موضوع تبلیغ فرهنگی از نظرکمی ارزیابی کند. بر همین اساس شیوه نیمه آزمایشی با مطالعه موردی ارتقای فرهنگ تفکیک پسماند در بین دانش آموزان پایه چهارم، پنجم و ششم دبستان، مبنای کار شد. پس از انتخاب تصادفی نمونه آماری با 230 نفر دانش آموز و 14 نفر پرسنل، چند استند محیطی متناسب با موضوع، طراحی، اجرا و در مدرسه نصب شد. برای ارزیابی بازخوردها نیز از دو روش استفاده شد: 1. اندازه گیری حجم پسماندهای ریخته شده در سطل های بازیافت، قبل و بعد از نصب استندها (متغیر مستقل) بر مبنای شیوه سری های زمانی. 2. توزیع پرسش نامه قبل و بعد از نصب استندها (پیش آزمون و پس آزمون) برای ارزیابی میزان اثربخشی طرح بر متغیرهای وابسته آگاهی، ترغیب، بهبود رفتار و تناسب طرح.
    نتایج پژوهش فوق علاوه بر اثبات اثر ترغیبی گرافیک محیطی در مسائل فرهنگی، نشان داد که حجم پسماندهای تفکیک شده بعد از اجرای این متغیر مستقل، با افزایش بیش از صددرصدی روبه رو بوده است. همچنین تحلیل پرسش نامه دانش آموزان و معلمان، در قالب نمودارهایی به نمایش در آمد که تغییرات معنا داری را در هر یک از متغیرها نشان می دهد.
    کلیدواژگان: گرافیک محیطی، ترغیب، فرهنگ سازی، تفکیک پسماند
  • محمدهادی همایون، سیدجواد یوسفی، رضا امینی هرندی صفحه 83
    تئاتر یا نمایش از نخستین نمونه های هنری بشر است که نمی توان نقش آن در جامعه و اثر گذاری آن را بر فرهنگ نادیده گرفت. در طول تاریخ و مقارن با تغییرات اجتماعی و فرهنگی، تئاتر نیز قالب ها، فرم ها و سلیقه های مختلفی را به خود دیده که یکی از برجسته ترین آن ها گونه طنز و کمدی است که بیش از سایر گونه ها عامه پسند بوده و مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرده است. بخش مهمی از ارزش و اعتبار تئاتر به خصوص تئاترهای طنز به حضور مخاطبان وابسته است، بنابراین ازاین رو دلایل و انگیزه های حضور آنها موضوعی مهم خواهد بود. بر همین اساس این پژوهش مخاطبان تئاترهای طنز در سطح شهر تهران را با دیدگاهی کیفی ارزیابی و سعی کرده با استفاده از داده های میدانی، مصاحبه با مخاطبان، مشاهده مشارکتی و استفاده از دیدگاه ها، به منظور یاری رساندن در تفسیر و ارزشیابی داده ها، دلایل و انگیزه های حضور آنها را بررسی کند. در نهایت، دلایل و انگیزه حضور مخاطبان در ذیل پنج سازه و مولفه اصلی شامل: همراهی با اطرافیان، سرگرمی، آرامش، تقابل با فرهنگ رسمی و بهره مندی تخصصی تبیین و تشریح شده است.
    کلیدواژگان: تئاتر، تئاتر طنز، مخاطبان تئاتر، انگیزه حضور
  • سید محمد مهدی زاده صفحه 105
    این مقاله با بررسی چهار برنامه «پرگار» در تلویزیون بی بی سی فارسی درباره «نسبت» دین و مدرنیته و به طور خاص، اسلام وسیاست، با روش تحلیل گفتمانی، نتیجه می گیرد که گفتار غالب پرگار، «سکولاریزم» فلسفی و اعتقادی،و سیاسی است. این دو گفتار، ضمن نفی و انکار پیوند دین و سیاست و طرد انگاره حکومت دینی، دست به حذف و خشونت نمادین علیه گفتمان اسلام سیاسی می زنند و به سبب برخورداری از قدرت و موقعیت و «دسترسی» به تریبون های عمومی، روش های شناخت خودشان از جهان را به شیوه ای گفتمانی اشاعه می دهند و به تمام امور و پدیده ها، معنای متناسب با «دال» مرکزی خود می بخشند.
    گفتمان سکولار به منظور تعریف و توانمندسازی و نیز برای خاموش سازی و برون گذاری عمل می کند و افزون بر تجسم تهدید علیه سنت و ایمان اسلامی، به منظور یک اصل مشروعیت بخش برای سرکوب فعالیت های سیاسی در منطقه نیز به کار گرفته می شود.
    کلیدواژگان: گفتمان، خشونت نمادین، سکولاریزم، اسلام سیاسی، نوگرایی دینی
  • علی صباغیان صفحه 131
    اکنون نقش ورزش و فعالیت های ورزشی از یک فعالیت بدنی یا نوعی تفریح و سرگرمی فراتر رفته و کارکردهای مختلف بهداشتی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، زیست محیطی و مهم تر از آن سیاسی و بین المللی پیدا کرده است. امروزه ورزش به طور گسترده در سراسر جهان رواج یافته و اسناد بین المللی جدید نیز به نوعی به ورزش توجه کرده اند. بین المللی شدن بسیاری از ورزش ها موجب شده تا کشورها به رقابت ورزشی بین المللی، میدان برای پیشبرد منافع ملی و تحقق اهداف سیاسی و بین المللی خود توجه کنند. در این چارچوب است که مفهوم دیپلماسی ورزشی در کنار انواع دیپلماسی های دیگر ظهور کرده است. این مقاله تلاش کرده است جایگاه و نقش ورزش را به ویژه در رویدادهای بزرگ ورزشی بین المللی به منظور پیشبرد اهداف دیپلماتیک کشورها بررسی کند.
    کلیدواژگان: ورزش، دیپلماسی، دیپلماسی عمومی، دیپلماسی ورزشی، بازی های المپیک، جام جهانی فوتبال
  • ایمان زکریایی کرمانی صفحه 153
    امروزه و در مواجهه با فرهنگ جهانی سازی، اهمیت هویت های قومی و ملی در عرصه های خرد و کلان فرهنگی حائز اهمیت بیشتری می شود. مفاخر یک ملت رابطه ای مستقیم با هویت و خودباوری فرهنگی آن ملت در فرایند جهانی سازی دارند. مفاخر افراد یا پدیده هایی هستند که می توان به آنها افتخار کرد و به عبارتی مایه فخر و مباهات هستند. در مورد مفاخر در فرهنگ ها و تمدن های گوناگون مطالعات و تحقیق هایی انجام گرفته که بیشتر این تحقیق ها مربوط به افراد یا اشخاصی است که در یک حوزه نخبه بوده و برای فرهنگ میزبان نوعی افتخار به حساب می آمدند. این تحقیق ها را می توان در یک دایره شناختی با عنوان مفخره شناسی قرار داد. اما نکته ای که باید به آن اشاره کرد این است که اصولا معنا و گستره مفاخر چیست و آیا معیارها و شاخصه هایی برای شناسایی این مفاخر وجود دارد یا خیر و اگر وجود دارد این شاخصه ها کدامند. پس از این مفاهیم اساسی، مهم ترین بعد کارکردی شناخت مفاخر بعد هویتی آنهاست. شاید ابعاد تخصصی و حرفه ای یک مفخره تنها برای علاقه مندان و متخصصان آن حوزه قابل اهمیت باشد، اما بعد هویتی آنها می تواند موجب ارتقای فرهنگ عمومی و اعتلای هویت قومی و ملی در گستره ای فراخ تر باشد. بنابراین به نظر می رسد شناخت مفاخر فرهنگی و هنری یک ملت و تلاش برای الگوسازی آنها تا حد قابل توجهی در اعتلای هویت فردی، اجتماعی و ملی آن ملت موثر خواهد بود. بنابراین این تحقیق بر مبنای روشی اکتشافی تبیینی به دنبال طرح بخشی از مبانی نظری مفخره شناسی در حوزه فرهنگ و هنر ایران زمین است تا علاوه بر پاسخگویی به پرسش های طرح شده، زمینه بررسی های تکمیلی در این حوزه را فراهم کند.
    کلیدواژگان: مفاخر، مفخره شناسی، هویت، مفاخر فرهنگی، مفاخر هنری
  • ولی محمد درینی، محمد تابان، احسان نامدار جویمی، ناصر باهنر صفحه 177
    رابطه میان سرمایه و نرخ تبدیل سرمایه ها به یکدیگر از اهمیت شایانی برخوردار است. هدف، این تحقیق بررسی رابطه سرمایه نمادین با ابعاد سرمایه فرهنگی است. در این راستا یک فرضیه کلی و سه فرضیه جزئی شکل گرفت. سرمایه نمادین شامل سه بعد نمادین اقتصادی، نمادین اجتماعی و نمادین فرهنگی است. سرمایه فرهنگی شامل سه بعد تجسم یافته، عینیت یافته، نهادینه شده است. روش تحقیق برای هدف کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی و از نظر روش، پیمایشی است و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss19و lisrel8/8 صورت گرفته است. جامعه مورد نظر، 4620 نفر است. تعداد نمونه با استفاده از جدول کرجسی مورگان بالغ بر 353 نفر است. میزان آلفای کرونباخ برای پرسش نامه های سرمایه نمادین و سرمایه فرهنگی برابر با0/846 و 934/0 بود. یافته ها، شدت رابطه (r) سرمایه اجتماعی با ابعاد سرمایه فرهنگی (تجسم یافته، عینیت یافته، نهادینه شده(به ترتیب برابر با 91/0، 75/0، 71/0 و میزان رابطه کلی سرمایه اجتماعی با سرمایه فرهنگی برابر با 89/0 بود. نتایج به دست آمده نشان می دهد، افرادی که سرمایه نمادین بیشتری دارند، از سرمایه فرهنگی بیشتری برخوردار هستند؛ چنانچه در سازمان یا جامعه، بخواهیم فرهنگی را تغییر بدهیم یا روی آن تاثیر بگذاریم، باید از انواع سرمایه نمادین(اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی) استفاده کنیم و سرمایه فرهنگی موجود را به سمت هدف نهایی (سرمایه نمادین مقبول جامعه ایرانی و اسلامی) تغییردهیم.
    کلیدواژگان: سرمایه نمادین اقتصادی، سرمایه نمادین اجتماعی، سرمایه نمادین فرهنگی، سرمایه فرهنگی
  • توحید محرمی صفحه 199
    جنگ ها در طول تاریخ، پیامدهای خواسته و ناخواسته بسیاری را به همراه داشته اند، که تاثیر زیادی بر وضعیت حال و آینده جامعه جنگ زده و محیط های پیرامونی خود به جا گذاشته است؛ که از جمله آنها می توان به؛ آوارگی، مهاجرت و پناهندگی انبوه جمعیت، گسترش و شیوع فرهنگ خشونت و افراطی گری، انهدام آثار فرهنگ و تمدنی، تهدید جدی بنیان خانواده، کاهش انسجام اجتماعی و تنزل هویت جمعی با افزایش تفاوت های قومی و مذهبی و ناهنجاری های فرهنگی و اجتماعی و هویت های برساخته مجعول... اشاره کرد. یورش به سرزمین عراق و اشغال این کشور هم از این قاعده مستثنی نبوده و آثار و تبعات فرهنگی و اجتماعی بسیاری را به همراه داشته است که جامعه عراقی را در معرض از هم گسیختگی وآسیب های فرهنگی اجتماعی فراوان قرار داده است. همه اینها حاصل خشونت، ناامنی و ناپایداری ناشی جنگ و اشغال این کشور است. این درحالی است که اخبار منتشره درباره پیامدهای فرهنگی اشغال عراق، اغلب به انهدام و غارت آثار باستانی این کشور معطوف بوده وکمتر به دیگر ابعاد اشغال پرداخته شده است.
    در این مقاله تلاش شده، ضمن طرح برخی از پیامدهای فرهنگی و باتوجه به مقوله هویت و پیامدهای ایجابی بر فرهنگ عراق در قانون جدید این کشور، ارزیابی مناسبی از پیامدهای فرهنگی ناشی از اشغال این کشور ارائه شود و به این سوال که پیامدهای فرهنگی ناشی از اشغال عراق چه بوده است؟ پاسخ داده شود. روش تحقیق آن توصیفی- تحلیلی است، که از دیدگاه اندیشمندان حوزه امنیت فرهنگی با رویکرد سازه انگارانه بهره خواهیم برد.
    کلیدواژگان: عراق، اشغال، فرهنگ، هویت، پیامدهای فرهنگی
|
  • Khadijeh Hajiyan Page 7
    Throughout the history, wars have many wanted and unwanted consequences which have great impact on the present and future situation of conflict society and its surrounding areas. Among them displacement, Immigration and mass Refugee, deploy and prevalence of Violence culture and extremism, culture and civilization monument destruction, serious threat to the family, social solidarity and degradation of collective identity reduction, by increasing divisions ethnic and religious divisions and also cultural and social disorders and constructed false identities and so on can be mentioned. Raiding on Iraq and occupying this country was no exception. It has had many cultural and social consequences which has subjected Iraq under too many social and cultural damages and Disruptions. All of them were resulted from violence, insecurity and instability caused by the war and the occupation of the country, while news about the cultural consequences of the occupation, often have been focused on Ancient relics destruction and looting of the country and less has been said about another dimensions of occupation.This paper after discussing cultural consequences regarding to the issue of identity and positive impact on Iraqi culture in new law of the country, attempts to present a proper assessment of the cultural consequences of the occupation of the country. At last the question of the research, what have been the cultural consequences of the occupation, would be answered.
    Keywords: Iraq, Occupation, Culture, Identity, Cultural Consequences
  • Azam Ravadrad, Sahar Faeghi Page 39
    In the arena of Universal contemporary art, Underground music is a field to express thoughts of singers of this style of music. This discourse includes different types of protest to love and hate. The text of this kind of music's are emanating from thoughts and beliefs of its singers and their thoughts are formed in terms of their social base. The main purpose of this study is the reflection of social problems in texts of Yas songs who is a well-known Persian social rapper. The approach is based on the idea that art always is a reflection of what society tells us. Given the assumptions of this approach as one of the important approaches in the sociology of art, it was used to check the above object. The research method is qualitative and a total 23 texts of songs including social issues with highest frequency of downloading are selected as research sample which all of them are available. Findings show that selected texts from songs of Yas reflect eleven social problems such as poverty, addiction, divorce, prostitution, unemployment, street children, suicide, gangs and anti-social, burglary and theft, betrayal and spread of abnormal moods in the society. More themes in analysis of texts were symbols to express ideas and concerns and problems and concerns of society members, especially deprived people.
    Keywords: Underground music, Persian rap, Reflective approach, Social problems, Yas
  • Safieh Hatami Page 63
    The word culture has many different meanings. However, for anthropologists and other behavioral scientists, culture is the full range of learned human behavior patterns and is that complex whole which includes knowledge, belief, art, law, morals, custom, and any other capabilities and habits acquired by man as a member of society. Culture is a powerful human tool for survival, but it is a fragile phenomenon. It is constantly changing and easily lost because it exists only in our minds. Environmental Graphic Design (EGD) can play a role in social life of urban societies. EGD embraces many design disciplines including graphic, architectural, interior, landscape, and industrial design, all concerned with the visual aspects of way-finding, communicating identity and information, and shaping the idea of creating experiences that connect people to place. However, the question is how much this role may be quantitatively effective in a given community and contribute to different dimensions and aspects of its culture. The focus of this study is to measure, quantitatively, the effect of using EGD on primary school students’ attitude and behavior with regard to separating waste material. The study enjoys a time-series quasi experimental design. To this end, a primary school in Isfahan was randomly selected from among the girls’ schools. The sample who participated in the study were 230 fourth-, fifth-, and sixth-graders. After three pretests, the EGD was implemented where the students’ awareness towards separation of waste material was raised. The treatment included educating, informing, and encouraging the use of sorted waste baskets. This was followed by three post-tests. Both pretests and post-tests involved three measures each time a measure of the volume and weight of the waste material was obtained. A questionnaire was also used to study the effectiveness of EGD in improving the participants’ awareness, attitude, and behavior. The questionnaire was developed by experts in the field. Results showed significant difference between the amount of waste material before and after implementation of EGD. The results also showed changes in the participants’ attitude towards handling waste material. Results of the Q also showed improvements in the attitude of the school teachers and students in using waste material sorting baskets.
    Keywords: Environmental graphic, Encouragement, Cultural development, Separation of waste material
  • Mohammad Hadi Homayoun, Seyed Javad Yousefi, Reza Amini Harandi Page 83
    Theatrical presentation is accounted as one of the first artistic works of human being. its role and effect on the society and culture cannot be ignored. Different templates, forms and styles have been dealt with the theatrical presentation along with the cultural and social changes throughout the history. The satiric and comic theatrical presentation is accounted as one of the most prominent styles which has been more popular than other styles and it has been attracted many audiences. An important part of theatrical presentation׳s validity, especially the satiric ones, depends on audience attending; therefore the reasons and motives of audience attending will be the most important issue which should be considered. Accordingly, the research considers the audience of satiric theatrical presentation in theaters of Tehran through the qualitative perspective and tries to interpret and validate the reasons and motives of the audience attending through field data, interview with the audience, participant observation and use of theories. Finally, the reasons and motives of the audience attending explained in the following five main structures and components including accompanying the friends and relatives, entertainment, relaxation, being against the current culture and specialized utilizing.
    Keywords: Theatrical presentation, Satiric theatrical presentation, Audience of theatrical presentation, Motive of attending
  • Seyyed Mohammad Mehdizadeh Page 105
    This article studies four episodes of BBC Persian’s “Pargar” on the relation between religion and modernism, and specifically Islam and politics using discourse analysis. It concludes that the dominant discourse of Pargar is philosophical-ideological and political secularism. These two discourses reject and deny the combination of religion and politics and reject the idea of religious governance and also indicate symbolic violence against political Islam and try to eliminate it. Since they have power and access to public tribunes, they express their understanding of the world in the form of a discourse and give all affairs and phenomena a meaning congruent to their core signifier. Secular discourse works towards defining and empowering and also suppressing and omitting. Secularism is formed against Islamic tradition and faith and also becomes a legitimizing principle to suppress political activities in the region.
    Keywords: Discourse, Symbolic violence, Secularism, Political Islam, Religion modernism, BBC Persian, Pargar
  • Ali Sabbaghian Page 131
    Today the role of sports and physical activities are going beyond an exercise or a kind of entertainment, and has various health, social, cultural, economic, and most importantly political and international functions. The widely spread around the world; sport has become as an international instrument in international relations. The internationalization of some kind of sports has led many countries to see international sports competition as a field to advance their national interests and political goals. In this context, the concept of sports diplomacy beside other types of diplomacy has emerged. This paper investigates the role of sports in particular, major international sporting events in advancing countrie's diplomatic goals.
    Keywords: Sport, Diplomacy, Public diplomacy, Sport diplomacy, Olympics games, fifa world cup
  • Iman Zakariaee Kermany Page 153
    Today, facing globalization, national and ethnic identities have become more important in micro and macro cultural fields. In globalization process, pride worthies of one nation have direct relation with cultural identity. Pride worthies are person or Phenomenon that we can be proud of them. In various cultures and civilizations some research has be done about figures but more of them are about persons who are elites or famous in one or several fields like science, art, culture, politics, religious and etc. The main purpose of this research is redefinition of the concept pride worthy in Iranian contemporary culture. In order to achieve this purpose, the following questions must be answered. What is the meaning and scope of pride worthies and are there any factors or the criteria for identifying these pride worthies? Although in the first section of this paper, concept and scope of pride worthies have been studied and in the other part, identity dimension as the most important function of pride worthies’ cognition has been studied. Maybe professional dimension of one pride worthy be attractive for expert persons of that field but identity dimension could elevate public culture and national and ethnic identities in wider area. This research is done with exploratory-explanatory method and the main result of it is introduction and cognition of cultural and artistic pride worthies of one nation and effort to make models for members of society, will be effective to elevate individual, social and national identities.
    Keywords: Pride worthies, Identity, Cultural pride worthies, Artistic pride worthies
  • Vali Mohammad Darini, Mohammad Taban, Ehsan Namdar Joyami, Naser Bahonar Page 177
    Relationship between capital and the rate of capital's transformation into each other is of utmost importance. The aim of this study is to investigate the relationship between symbolic capital and cultural capital facets. In this regard, a major hypothesis and three minor hypotheses are formed. Symbolic capital consists of three dimensions: visualized capital, objectified capital, institutionalized capital. Research method is practical with respect to its purpose, is descriptive regarding its nature and is a kind of survey study. Data analysis is taken place using SPSS 19 and lisrel 8.8 software. The population under investigation consists of 4620 individuals. Number of individuals in the sample is determined to be 353 using Kerjsi-Morgan table. Cronbach Alpha coefficients for symbolic capital and cultural capital are equal to 0.846 and 0.934, respectively. The findings show that the rate of the relationships (r) between social capital and cultural capital facets (visualized, objectified, institutionalized) equals 0.91, 0.75 and 0.71, respectively and the rate of the total relationship between social capital and cultural capital is equal to 0.89. The results indicate that individuals, who possess a higher symbolic capital, have a greater cultural capital. If we want to change or influence a culture in a society, we must use different types of symbolic capital (economic, social and cultural) and direct the existing cultural capital towards the expected goal of (our symbolic capital).
    Keywords: Economic Symbolic Capital, Social Symbolic Capital, Cultural Symbolic Capital, Cultural Capital
  • Tohid Moharrami Page 199
    Throughout the history، wars have many wanted and unwanted consequences which have great impact on the present and future situation of conflict society and its surrounding areas. Among them displacement، Immigration and mass Refugee، deploy and prevalence of Violence culture and extremism، culture and civilization monument destruction، serious threat to the family، social solidarity and degradation of collective identity reduction، by increasing divisions ethnic and religious divisions and also cultural and social disorders and constructed false identities and so on can be mentioned. Raiding on Iraq and occupying this country was no exception. It has had many cultural and social consequences which has subjected Iraq under too many social and cultural damages and Disruptions. All of them were resulted from violence، insecurity and instability caused by the war and the occupation of the country، while news about the cultural consequences of the occupation، often have been focused on Ancient relics destruction and looting of the country and less has been said about another dimensions of occupation. This paper after discussing cultural consequences regarding to the issue of identity and positive impact on Iraqi culture in new law of the country، attempts to present a proper assessment of the cultural consequences of the occupation of the country. At last the question of the research، what have been the cultural consequences of the occupation، would be answered.
    Keywords: Iraq, Occupation, Culture, Identity, Cultural Consequences