فهرست مطالب

پژوهش توانبخشی در پرستاری - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، بهار 1397)

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کبری همتی، کیان نوروزی، نرگس ارسالانی، هیمن سعادتی صفحات 1-7
    مقدمه
    با توجه به اهمیت دوران سالمندی و نیاز آنان به خدمات بستری در بیمارستان و در نظر گرفتن تفاوت میان کیفیت خدمات ادراک شده از منظر بیماران و کارکنان بیمارستان، پژوهش حاضر با هدف بررسی تفاوت کیفیت ادراک شده از منظر سالمندان بستری و کادر درمانی بیمارستان پرداخته است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 295 نفر از سالمندان واجد شرایط بستری در بیمارستان فوق تخصصی ولیعصر و بیمارستان تخصصی امام سجاد (ع) در محدوده زمانی تیر و مرداد سال 94 و 242 نفر از کارکنان کادر درمانی بیمارستان های فوق وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسسشنامه سروکوال جمع آوری شد و با استفاده از نسخه 21 نرم افزار SPSS توسط آزمون تی گروه های مستقل تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین میانگین نمره انتظارات از کیفیت خدمات در گروه سالمندان در هر پنج بعد با میانگین نمره انتظارات از کیفیت خدمات در گروه کارکنان وجود داشت (001/0 > P)، به طوری که میانگین نمره انتظارات از کیفیت خدمات در گروه سالمندان بیشتر از میانگین نمره انتظارات از کیفیت خدمات در گروه کارکنان بود. همچنین تفاوت معنی داری بین میانگین نمره ادراکات از کیفیت خدمات در گروه سالمندان در هر پنج بعد با میانگین نمره ادراکات از کیفیت خدمات در گروه کارکنان وجود داشت (001/0 > P)، به عبارتی در هر پنج بعد میانگین نمرات کیفیت خدمات ادراک شده توسط سالمندان بیشتر از کارکنان بود.
    نتیجه گیری
    سالمندان دارای سطح انتظارات بالاتری از کیفیت خدمات نسبت به کارکنان بودند و همچنین میزان ادراکات از کیفیت خدمات در سالمندان بالاتر از کارکنان بود. سنجش کیفیت خدمات بیمارستانی از منظر سالمندان می تواند به عنوان عامل مهمی جهت برنامه ریزی های آینده دولت و وزارت بهداشت، سازمان های بیمه گر، سازمان های نیروهای مسلح و ارگانها و سازمان های مرتبط با این امر جهت ارائه خدمات بهتر و مرتبط با نیازهای این قشر از جامعه در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات درمانی، سالمندان، بیمارستان
  • بهرام پیمان نیا، نجمه حمید، مهناز مهرابی زاده هنرمند، مجید محمودعلیلو صفحات 8-17
    مقدمه
    خودجرحی یا خودزنی در نوجوانان به رفتارهای خود آسیب رسان عمدی اشاره داره که فاقد هر گونه قصد یا نیت از پیش تعیین شده است. پژوهش حاضر جهت تعیین اثربخشی رفتاردرمانی دیالکتیک مبتنی بر آموزش مهارت ها به خانواده و فرزند بر تکانشگری و کیفیت زندگی، در دختران دارای رفتارهای خودجرحی در شهر اهواز انجام گردید.
    روش کار
    این مطالعه از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. ابتدا با استفاده از روش تصادفی چندمرحله ای 30 نفر از دانش آموزان دختر 17-15 ساله (مقطع متوسطه دوم) و والدین آن ها در سال تحصیلی 94-95 انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (15 نفر در هر گروه) قرار گرفتند.
    دانش آموزان عضو گروه مداخله یک دوره مداخله 16 جلسه ای و والدین آن ها 8 جلسه دریافت کردند و به پرسشنامه های تکانشگری بارت (2002) و شاخص کیفیت زندگی کامینز (2002) پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس داده ها نشان داد که مداخله ی رفتاردرمانی دیالکتیک مبتنی بر آموزش مهارت ها به خانواده و فرزند باعث کاهش علائم تکانشگری (21/83= F و 0/001 p≤) و افزایش کیفیت زندگی (46/58 = F و 0/001 p≤) دختران گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل شده است، و نتایج درمانی 2 ماه پس از پایان دوره در گروه آزمایش حفظ شده است (0/001 P<).
    نتیجه گیری
    بر مبنای یافته های حاصل می توان گفت مداخله ی رفتاردرمانی دیالکتیک مبتنی بر آموزش مهارت ها به خانواده و فرزند در کاهش تکانشگری و ارتقای کیفیت زندگی دختران دارای رفتارهای خودجرحی موثر بود، لذا پیشنهاد می شود این رویکرد برای دانش آموزان دارای رفتارهای خودجرحی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خانواده، رفتاردرمانی دیالکتیک، تکانشگری، خودجرحی
  • مهدیه صدیقی پاشاکی، فرحناز محمدی شاهبلاغی، مجتبی عظیمیان، اصغر دالوندی، آسیه شجاعی صفحات 18-24
    مقدمه
    حدود نیمی از بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس از اختلال خواب رنج می برند. اختلال خواب با مرگ و میر و بروز علایم درد، خستگی و افسردگی این بیماران ارتباط دارد. مطالعه حاضر با تعیین اثر گیاه والرین بر کیفیت خواب بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سو کور می باشد که در زمستان سال 1395 بر روی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به بیمارستان توانبخشی رفیده شهر تهران در دو گروه 23 نفری مداخله و کنترل انجام شده است. ابزار گردآوری داده ها مشتمل بر دو پرسشنامه جمعیت شناختی و کیفیت خواب پیتزبرگ بود. به گروه مداخله گیاه نیمه خرد شده والرین در پوششی شبیه چای کیسه ای داده شد تا به مدت 21 شب (30 تا 90 دقیقه قبل از خواب) آن را مصرف کنند. در گروه کنترل نیز دارونما متشکل از آرد تفت داده شده و شکر قرمز با همان شکل و بسته بندی تحویل داده شد. نمره کیفیت خواب دو گروه قبل و بعد از مصرف والرین ثبت گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تی زوجی و تی مستقل به وسیله نرم افزار SPSS 18 صورت گرفت.
    یافته ها
    دو گروه از نظر تمامی متغیرهای جمعیت شناختی (بجز جنسیت) با هم همسان بودند. نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که گیاه والرین روی تمامی ابعاد کیفیت خواب (بجز کیفیت ذهنی خواب و مصرف داروهای خواب آور) معنی دار بود (0001/0 = P) و توانسته بود به ترتیب کیفیت کلی خواب را 6/24% و کیفیت ابعاد خواب را بین 3/9% تا 9/13% بهبود ببخشد. اجرای مداخله فوق در گروه مداخله با (017/0 = P) معنا دار گزارش گردید اما در گروه شاهد مداخله معنا دار نبود (775/0 = P) ومیانگین نمره کیفیت خواب کل گروه های مداخله و شاهد در پیش آزمون (116/0 = P) با هم تفاوت معنی داری نداشت اما در پس آزمون تفاوت معنی داری داشتند (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از مطالعه فوق، گیاه والرین توانسته است بر 5 بعد از 7 بعد کیفیت خواب موثر واقع گردد لذا می توان در استفاده از آن به عنوان یک درمان مکمل در بیماران دارای اختلالات خواب اندیشید.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، والرین، خواب
  • بهناز بصیری، مریم شکوهی، مرضیه اتوگرا، نسرین شیرمحمدی، آرزو شایان صفحات 25-30
    مقدمه
    میزان مرگ و میر نوزادان یکی از پارامترهای مهم در ارزیابی شاخص سلامت در جوامع می باشد. مطالعه حاضر به منظور تعیین فراوانی وعلل مرگ و میر نوزادان در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان فاطمیه همدان در سال 1394 انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه مقطعی-توصیفی گذشته نگر بود. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه نوزادان فوت شده بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان فاطمیه در سال 1394 بودند. با مراجعه به بایگانی بیمارستان، اطلاعات مورد نیاز از پرونده های مرتبط با نوزادان فوت شده استخراج شد و با نرم افزار SPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر تعداد کل نوزادان بستری شده در بخش NICU تعداد 1080 نفر بوده و تعداد 200 نفر از نوزادان فوت شده بودند که 48% (96 نفر) دختر و 52% (104 نفر) پسر بودند. بیشترین فراوانی مرگ و میر نوزادان در سن بارداری 28-32 هفته 63% (126 مورد)، با نوع زایمان سزارین 5/74% (149 مورد) بود از بین 200 نوزاد، 5/3% (7 مورد) ناهنجاری و 4% (8 مورد) عوامل خطر بارداری در مادر گزارش شد. شایع ترین علت مرگ، سندروم دیسترس تنفسی 5/74% (149 مورد) بود و 44 مورد حاصل چند قلویی بودند، بطوریکه 4/61% (27 مورد) از قل دوتایی و 6/38% (17 مورد) از قل سه تایی بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به فراوانی بالای مرگ نوزادان نارس در سن کمتر از 37 هفته، باید توجه بیشتری در جهت پیشگیری از زایمان زودرس و همچنین پیشگیری از سندرم دیسترس تنفسی، آسفیکسی حول وحوش تولد در دستور کار قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مرگ و میر نوزادی، مراقبت های ویژه، نوزادان
  • عبدالصالح زر، سلمان علوی، سیدعلی حسینی، منصور جعفری صفحات 31-39
    مقدمه
    معلولیت، موجب ایجاد اختلالات جسمانی، روانشناختی و اجتماعی در افراد معلول می شود. برخی مطالعات از فعالیت ورزشی به عنوان عاملی جهت کاهش این اختلالات یاد کرده اند. لذا هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی فعالیت ورزشی بر میزان کیفیت زندگی، سلامت روانی و افسردگی معلولان می باشد.
    روش کار
    جامعه آماری این مطالعه نیمه تجربی را کلیه معلولین جسمی_حرکتی مرد شهر شیراز تشکیل داده اند. به دلیل محدودیت دسترسی به جامعه مورد نظر، به صورت هدفمند تعداد 69 نفر (18 نفر غیر فعال و 51 نفر فعال) که به مدت یک ماه به سازمان بهزیستی شهر شیراز مراجعه کردند، وارد مطالعه شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد کیفیت زندگی (71/0 = α)، سلامت روانی (75/0 = α) و افسردگی (81/0 = α) استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار 18 SPSS از آزمون کالموگروف- اسمیرنوف و آزمون آزمون Mann–Whitney U test استفاده شد (05/0 = α).
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که افراد معلول فعال نسبت به افراد غیر فعال در نمره کلی سلامت روانی (001/0 = P) و خرده مقیاس های علائم جسمانی (001/0 = P)، اضطراب (001/0 = P)، افسردگی (001/0 = P)، نمره کیفیت زندگی (001/0 = P)، محدودیت ایفای نقش به دلایل روانی (هیجانی) (03/0 = P)، عملکرد اجتماعی (001/0 = P)، محدودیت ایفای نقش به دلایل جسمانی (01/0 = p) و سلامت عمومی (03/0 = P) دارای وضعیت بهتری بودند.
    نتیجه گیری
    به طور کلی یافته های این تحقیق نشان داد که فعالیت ورزشی می تواند موجب بهبود کیفیت زندگی، سلامت روانی و افسردگی افراد معلول بشود. لذا پیشنهاد می شود که انجام فعالیت ورزشی منظم، در برنامه هفتگی این قشر آسیب پذیر گنجانده شود.
    کلیدواژگان: افراد معلول، کیفیت زندگی، سلامت روانی، افسردگی، ورزش
  • سجاد دوست محمدی، کیان نوروزی، اصغر دالوندی، مهدی نوروزی صفحات 40-46
    مقدمه
    فشار خون بالا، یکی از علل عمده ناتوانی است. ادراک بیماری، بازنمایی شناختی سازمان یافته بیمار از بیماری خود می باشد و می تواند تبعیت از درمان بیمار را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از مطالعه بررسی ارتباط بین پایبندی به رژیم درمانی با درک از بیماری در سالمندان مبتلا به فشارخون بالا بود.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی بر روی 325 نفر از سالمندان مبتلا به فشار خون مراجعه کننده به کانون های سلامت سالمندان شهر تهران با روش نمونه گیری تصادفی سیستمیک خوشه ایدر سال 1395 انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه دموگرافیک، مقایس پایبندی به درمان موریسکی (MMAS)، پرسشنامه کوتاه تجدید نظر شده ادراک بیماری ((BIPQ-r بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون توسط نرم افزار آماری SPSS-18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین ادراک بیماری و پایبندی به درمان در سالمندان مبتلا به فشار خون ارتباط معنادار و در جهت مستقیم وجود دارد (001/0 > P، 181/0 = r) بنابراین هر چه سالمندان، درک بالاتری از بیماری پر فشاری خون داشته باشند، پایبندی به درمان بیشتری را گزارش می کنند.
    نتیجه گیری
    درک از بیماری با پایبندی به رژیم درمانی رابطه معناداری دارد و از طریق اندازه گیری سطح درک از بیماری می توان میزان پایبندی سالمندان به رژیم درمانی را پیش بینی نمود. بنابراین تقویت ادراک بیماری به منظور افزایش تبعیت از درمان بیماران، به عنوان یک راهبرد مهم در مداخله های آموزشی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: پایبندی به رژیم درمانی، درک از بیماری، سالمندان، فشارخون بالا
  • حسنیه حسینی، محبوبه صفوی، محمد فشارکی صفحات 47-53
    مقدمه
    فشار خون بالا اولین دلیل مرگ زودرس در جهان است که منجر به سکته قلبی و مغزی و نارسایی قلبی می شود. سندرم پاهای بیقرار یکی از عواملی است که ممکن است با فشار خون بالا ارتباط داشته باشد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین سندرم پاهای بیقرار و فشار خون بالا در بیماران قلبی عروقی می باشد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در سال 1395 روی 290 بیمار قلبی عروقی بستری در بیمارستان های منتخب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. نمونه ها به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای بررسی سندرم پاهای بیقرار از پرسشنامه غربالگری سندرم پاهای بیقرار استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آمار توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار SPSS نسخه 18 انجام شد. سطح معنی داری برای تمامی آزمون ها 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    109 مرد (6/37%) و 181 زن (4/62%) با میانگین سنی 3/12 ± 1/56 سال در این مطالعه شرکت داشتند. 8/34% نمونه ها دارای فشار خون بالا و 9/27% دارای سندرم پاهای بیقرار بودند. بین سندرم پاهای بیقرار و فشار خون بالا ارتباط معنی داری وجود داشت به طوری که شانس فشار خون بالا در بیماران دارای سندرم پاهای بیقرار 6/3 برابر بیماران فاقد سندرم پاهای بیقرار بود.
    نتیجه گیری
    بین سندرم پاهای بیقرار و فشار خون بالا در بیماران قلبی ارتباط وجود دارد. به نظر می رسد بررسی سندرم پاهای بیقرار در بیماران دارای فشار خون بالا همواره باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سندرم پاهای بیقرار، فشار خون بالا، بیمار قلبی عروقی
  • سمیه زارعی نژاد، کیان نوروزی، فیروزه ساجدی، ابوالفضل رهگوی، مهدی نوروزی، آرزو همتی صفحات 54-61
    مقدمه
    مادر شدن یک فرایند پویا، قابل یادگیری، استرس زا، فاقد هر گونه دستورالعمل و وابسته به فرهنگ و اجتماع می باشد. اگرچه تجربه مادر شدن دوران مسرت بخشی است اما گاهی اوقات می تواند همراه با مشکلات و تغییرات متعدد ناشی از مراقبت از نوزاد باشد. تولد نوزاد نارس یکی از مواردی است که مادر را در شرایط مشکل زا قرار می دهد. با به دنیا آمدن یک نوزاد نارس فرایند طبیعی نگهداری از نوزاد و نقش والدین به خصوص نقش مادر تحت تاثیر قرار می گیرد. خودکارآمدی عامل اصلی تاثیرگذار بر عملکرد صحیح و مسئولیت پذیری مادران و عامل تعیین کننده اصلی سطح عملکرد مادر است و ارتباط نزدیکی با تکامل کودک دارد. شرایط نوزاد نارس بیش از هر زمان دیگری خودکارآمدی مادر را به چالش می کشد و قضاوت های او را نسبت به خود متمایل با احساس گناه و ناکارآمدی می کند. در مطالعات کیفیت زندگی مادران نوزادان نارس نسبت به نوزادان طبیعی پایین تر گزارش شده است. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط خودکارآمدی و کیفیت زندگی در مادران دارای نوزاد پره ترم در بیمارستان کمالی شهر کرج در سال 1394 طراحی و اجرا شده است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع مقطعی (توصیفی - تحلیلی) با استفاده از نمونه گیری در دسترس بر روی 115 مادر دارای نوزاد پره ترم انجام شد. اطلاعات لازم با استفاده از پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه خودکارآمدی درک شده مادران در مادری کردن (PMP S-E) و پرسش نامه کیفیت زندگی (گونه ایرانی) جمع آوری و سپس ارتباط ابعاد کیفیت زندگی با خودکارآمدی و برخی از عوامل مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه میانگین نمره کل خود کارآمدی شرکت کنندگان 9/9±19/65 و سطح خودکارآمدی متوسط، و میانگین نمره کل کیفیت زندگی شرکت کنندگان 24/11 ± 77/79 و در سطح متوسط بود. با افزایش نمره خود کارآمدی بطور مستقل، کیفیت زندگی نیز افزایش یافت. شاخص های سطح درآمد و میزان تحصیلات مادر به عنوان عواملی که با احتمال زیاد موجب افزایش خود کارآمدی و کیفیت زندگی شود، مورد توجه قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه مشخص شد که کیفیت زندگی بر اساس معیار خودکارآمدی قابل پیش بینی است با توجه به نتایج حاصل که بر تاثیر مستقیم خودکارآمدی بر کیفیت زندگی مادران دلالت دارد به نظر می رسد بتوان در حوزه اختیارات کادر درمانی برنامه هایی هدفمند به منظور ارتقای خودکارآمدی و کیفیت زندگی در مادران نوزادان نارس طراحی نمود.
    کلیدواژگان: مادر، نوزاد نارس، خودکارآمدی، کیفیت زندگی
|
  • Kobra Hemati, Kian Nourozi, Narges Arsalani, Hemn Saadati Pages 1-7
    Introduction
    Considering the difference between perceived service quality from the viewpoint of patients and hospital staff, the purpose of this study was to compare perceived service quality from the viewpoint of elderly patients and medical staff.
    Methods
    In this descriptive and analytical study, all elderly patients hospitalized during July and August at Valiasr and Imam Sajjad Hospital and also 242 medical staff of these 2 hospitals were studied. Data were collected by the SERCQUAL scale.
    Results
    Average scores of service quality expectations in patients was higher than the average score of expectations in medical staff. Also, the elderly patients had higher scores than the medical staff in 5 dimensions of perceived service quality.
    Conclusions
    The results of this study showed that the perception of service quality and expectations of service quality were different in elderly patients and medical staff.
    Keywords: Medical Service Quality, Elderly, Hospital
  • Bahram Peymannia, Najmeh Hamid, Mahnaz Mehrabizadehhonarmand, Majid Mahmoudalilu Pages 8-17
    Introduction
    Self-harm in adolescents defined here as intentional self-injury or self-poisoning irrespective of motivation or intent. Present study has been aimed to evaluate effectiveness of Dialectic Behavioral Therapy - Family and child Skills Training (DBT-FST) on Impulsivity and quality of life in girls with self-harm behaviors of 15-17 year old children in Ahvaz city.
    Method
    This research design is quasi-experimental design. In this study, 30 children were selected by using random Multistage sampling method and were assigned to two experimental group and control group (n=15). The experimental group received 16 sessions of intervention for children (one session per week for 1 hours) and received 8 sessions of intervention for mothers (one session per two week for 2 hours) and control group were waiting for intervention. The participants of both groups responded to barratt impulsivity questionnaire (2002) and Quality of Life Index Cummins (2002).
    Results
    The findings of data analysis multivariate covariance showed that Dialectic Behavioral Therapy - Family and child Skills Training in (DBT-FST) has significantly reduced symptoms of Impulsivity (p
    Conclusion
    Based on findings we can say Dialectic Behavioral Therapy - Family and child Skills Training was effective in reducing Impulsivity and improves quality of life in girls with self-harm behaviors, so it is recommended to use this approach for students with self – harm behaviors.
    Keywords: Family, dialectic behavior therapy, impulsivity, self-harm
  • Mahdieh Sedighi Pashaki, Farahnaz Mohamadi Shahbolaghi, Mogtaba Azimian, Asghar Dalvanai, Asieh Shojaeei Pages 18-24
    Introduction
    About half of multiple sclerosis patients experience sleep disorder. Sleep disturbance is associated with death and symptoms of pain, fatigue, and depression in these patients. The present study was conducted to determine the effect of Valerian plant on the quality of sleep in patients with multiple sclerosis.
    Methods
    The present study was a double-blind randomized clinical trial, which was conducted on patients with multiple sclerosis in the winter of 2017 and referring to the Rehabilitation Hospital of Tehran city in 2 groups; 23 patients received the intervention and served as controls. The data gathering tool included a demographic questionnaire and Pittsburgh sleep quality index. In the intervention group, Valerian's half-crushed plant was given in a bag to take for 21 nights (30 to 90 minutes before bedtime). In the control group, the placebo was made up of flour and red sugar and was delivered in the same shape and package. Sleep quality score was recorded before and after Valerian consumption. Data analysis was performed using the paired t-test and independent t-test with the SPSS 18 software.
    Results
    The 2 groups were matched in terms of all demographic variables (except gender). The results of covariance analysis showed that the Valerian plant was significant on all aspects of sleep quality (except sleep quality and taking sleep medications) (P = 0.0001) and was able to improve overall sleep quality by 24.6% and improve the quality of sleep dimensions at 9.3% and 13.9%. The changes in the intervention group was significant (P = 0.017) yet was not significant in the control group (P = 0.757). There was no significant difference in sleep quality score of all intervention and control group members in the pre-test (P = 0.16), yet there was a significant difference in the posttest (P = 0.001).
    Conclusions
    According to the results of this study, Valerian plant was able to effect sleep quality in 5 of 7 aspects, therefore, it can be thought of as a complementary therapy in patients with sleep disorders.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Sleep, Valerian
  • Behnaz Basiri, Maryam Shokoohi, Marziyeh Otogara, Nasrin Shirmohamadi, Arezoo Shayan Pages 25-30
    Introduction
    The infants mortality rate is one of the important health indices in the communities. The current study aimed at determining the frequency and causes of infants mortality in the neonatal intensive care unit (NICU) at Fatemieh Hospital of Hamadan, Iran in 2015.
    Methods
    The present retrospective, cross sectional study was conducted on all the infants admitted to NICU at Fatemieh Hospital of Hamadan in 2015 and died. Referring to the archives of the hospital, the required information about the infants died during the stay at NICU were extracted and analyzed with SPSS version 19.
    Results
    In the current study, a total of 1080 newborns admitted to NICU were investigated, of which 200 cases including 96 males (48%) and 104 females (52%) died. The most frequent infants mortality was observed in the cases aged 28-32 weeks of gestation (63%; n = 126); of the 200 studied cases, 74.5% (n = 149) were delivered via cesarean section, 3.5% (n = 7) had anomalies, and 4% (n = 8) reported the maternal risk factors. The most common causes of death were the respiratory distress syndrome (74.9%; n = 149), followed by multiple pregnancies (n = 44) of which 27 cases (61.4%) were twins and 17 cases (38.6%) were the triples.
    Conclusions
    Considering the high prevalence of premature death in infants less than 37 weeks of gestation, more attentions should be paid on the control of preterm delivery in order to prevent respiratory distress syndrome and birth asphyxia.
    Keywords: Intensive Care Unit, Infant Mortality, Infants
  • Abdossaleh Zar, Salman Alavi, Seyed Ali Hosseini, Mansur Jafari Pages 31-39
    Introduction
    Disability causes physical, psychological, and social disorders in the suffering people. Some studies suggested that exercise can reduce such disorders. Therefore, the current study aimed at investigating the effect of sport activities on the quality of life, mental health, and depression in the people with disability.
    Methods
    The statistical population of the current quasi-experimental study was all the patients with physical and mental disorders in Shiraz, Iran. Because of limited access to the target population, using the purposive sampling method, 69 subjects (18 patients with disabilities and 51 healthy subjects) referring to the Welfare Organization of Shiraz, Iran were enrolled in the study. Data collection tools were the 36-item short-form health survey (SF-36), general health questionnaire (GHQ-28) and the Beck depression inventory. For data analysis, SPSS version 18 with Mann-Whitney U test was used (α = 0.05).
    Results
    The findings of the current study showed that the active disabled people got higher total scores in mental health (P = 0.001) as well as subscales of physical symptoms (P = 0.001), anxiety (P = 0.001), depression (P = 0.001), quality of life (P = 0.001), role play limitations due to mental (emotional) reasons (P = 0.03), social functioning (P = 0.001), and role play limitations due to physical (P = 0.01) and general health (P = 0.03) reasons than the inactive ones.
    Conclusions
    The findings of the current study showed that exercise can improve the quality of life, mental health, and depression in people with disabilities. Therefore, it is suggested to include exercises in the weekly rehabilitation schedule of this vulnerable group of the community.
    Keywords: People with Disabilities, Quality of Life, Mental Health, Depression, Exercise
  • Sajjad Doust Mohammadi, Kian Norouzi, Asghar Dalvandi, Mahdi Norouzi Pages 40-46
    Introduction
    Hypertension is one of the major causes of disability. Illness perception is an important predictor for adherence to therapeutic regimens. The current study aimed at determining the relationship between adherence to a regimen and illness perception among elderly with hypertension.
    Methods
    The current descriptive, analytical, cross sectional study was performed on 325 elderly people with hypertension referring to the elderly health centers of Tehran, Iran, selected via the random cluster sampling method in 2016. The data gathering instrument was the demographic questionnaire, Morisky medication adherence scale (MMAS), and illness perception questionnaire-revised (BIPQ-r). Data were analyzed using descriptive statistics, Pearson correlation coefficient, and regression coefficient with SPSS version18.
    Results
    Pearson correlation coefficient showed that there was a significant direct correlation between perceived disease and adherence to treatment in the elderly with hypertension (P
    Conclusions
    The results showed that there is a significant relationship between adherence to a regimen and illness perception. Therefore, strengthening the perception of the disease in order to increase adherence regimens in patient is considered as an important strategy in educational interventions.
    Keywords: Adherence to a Regimen_Illness Perception_Elderly_Hypertension
  • Hosnieh Hosseini, Mahboubeh Safavi, Mohammad Fesharaki Pages 47-53
    Introduction
    Hypertension is the primary cause of premature death in the world that leads to heart attacks, strokes and heart failure. Restless legs syndrome is one of the factors that may be associated with Hypertension. The aim of this study was determining the association between Hypertension and restless legs syndrome in patients with cardiovascular disease.
    Methods
    This cross-sectional study on 290 patients with cardiovascular disease admitted to hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences was done in 2016 with convenience sampling. For restless legs syndrome, restless leg syndrome screening questionnaire was used. Data was analyzed by descriptive statistics and inferential using SPSS v18. The significant level for all the tests was 0.05.
    Results
    109 males and 181 females with a mean age of 56.1 ± 12.3 years participated in this study. 34.8% of patients have high blood pressure and 27.9% had restless legs syndrome. There was a significant relationship between hypertension and restless legs syndrome; the chance for hypertension in patients with restless legs syndrome was 3.5 times more than patients without restless legs syndrome (95% CI:2.1-6. 2, OR=3.6, p=0.0001).
    Conclusion
    There is a relationship between hypertension and restless legs syndrome in cardiac patients. It seems that evaluating restless legs syndrome as a risk factor for hypertension in cardiac patients is necessary.
    Keywords: restless legs syndrome, hypertension, cardiovascular disease
  • Somaye Zareinejad, Kian Norouzi, Firouzeh Saajedi, Abolfazl Rahgooy, Mahdi Norouzi, Arezoo Hemmati Pages 54-61
    Introduction
    A preterm neonate puts the mother in complicated conditions, and affects the natural process of neonatal care as well as parental role, particularly the mother’s role. Self-efficacy is a factor that significantly influences the proper function and responsibility of mother, and also is a determining factor in the evolution of mother’s performance and has a close relationship with the growth and development of infant. On the other hand, quality of life (QoL) is related with self-efficacy. The current study aimed at determining the relationship between self-efficacy and QoL in mothers with preterm neonates in Kamali Hospital, Karaj, Iran, in 2015.
    Methods
    The current cross sectional, descriptive-analytical study was conducted using the convenience sampling method on 115 mothers with preterm neonates. Data were collected using a demographic questionnaire, perceived maternal parenting self-efficacy (PMP S-E), and the Persian version of quality of life questionnaire. Then, the relationship of QoL with self-efficacy and some relevant factors was assessed.
    Results
    In the current study, by increasing the self-efficacy, the QoL also increased. In other words, by one point increase in self-efficacy, the QoL increased 0.5 point. Level of income and maternal education were considered as the factors significantly influencing the increase of self-efficacy and QoL. In this regard, it seems that the employment of the mother and unwanted pregnancy were the indices that affected the reduction of self-efficacy and QoL scores.
    Conclusions
    According to the positive and direct relationship between self-efficacy and QoL that plays a significant role in different aspects of individuals’ social life, targeted therapeutic programs to promote self-efficacy and QoL in mothers with preterm infants should be planed.
    Keywords: Mothers of Preterm Neonates, Self-efficiency, Quality of Life