فهرست مطالب

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 17، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حمیدرضا صفری، عبدالصالح زر *، سیده زهرا سپهری صفحات 1-7
    مقدمه

    ورزش و فعالیت بدنی به عنوان یکی از عوامل کلیدی می تواند تاثیر بسزایی بر سلامت اجتماعی داشته باشد. هدف تحقیق حاضر مقایسه ابعاد سلامت اجتماعی دانشجویان رشته علوم ورزشی با سایر دانشجویان دانشگاه جهرم می باشد.
    مواد و

    روش کار

    جامعه آماری مطالعه حاضر را دانشجویان دانشگاه جهرم تشکیل میدادند که از میان آنها به روش تصادفی تعداد 76 نفر دانشجوی رشته علوم ورزشی (29 نفر دختر ، 47 نفر پسر) به عنوان گروه فعال و تعداد 76 نفر از دانشجویان سایر رشته ها (47 نفر پسر ، 29 نفر دختر) به عنون گروه غیرفعال انتخاب شدند. به منظور اندازه گیری سلامت اجتماعی افراد، از پرسش نامه سلامت اجتماعی کییز استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کالموگروف اسمیرنف و آزمون t مستقل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین دانشجویان علوم ورزشی و سایر رشته ها در مقیاس های شکوفایی اجتماعی (0/004 p =) ، همبستگی اجتماعی (0/046 p =) ، انسجام اجتماعی (0/019 p =) ، پذیرش اجتماعی (0/041 p =) ودر نهایت نمره کل سلامت اجتماعی (0/001 p =) تفاوت معنی داری وجود دارد.
    بحث و

    نتیجه گیری

    دانشجویان علوم ورزشی در مقایسه با سایر دانشجویان دانشگاه (غیرفعال) ، با مشارکت در فعالیت های ورزشی علاوه بر کسب سلامتی جسمانی می توانند با توسعه روابط اجتماعی، هنجارهای اجتماعی جامعه خود را بهتر درک کنند و در سایه فعالیت های اجتماعی و گروهی در ورزش، سلامت اجتماعی خود را ارتقاء دهند.

    کلیدواژگان: ورزش، سلامت اجتماعی، دانشجو، ارزش اجتماعی
  • حامد اسماعیلی، محمدحسین قاسمی، مهرداد عنبریان، امین قویمی صفحات 8-18
    مقدمه و هدف

    ساختارهای متفاوت پا با تفاوت در عملکرد آن در حین حرکت در ارتباط است. هدف از این مطالعه مقایسه الگوی توزیع فشار کف پایی دوندگان با ساختارهای متفاوت کف پا بود.

    روش

    60 مرد و زن با ساختارهای پای صاف، گود و نرمال در این مطالعه شرکت کردند. شرکت کنندگان در مسیر 17 متری مورد مطالعه 6 بار با سرعت 3/3 متر بر ثانیه دویدند. حداکثر فشار کف پایی، حداکثر نیروی کف پایی و ایمپالس وارد بر نواحی مختلف پا و همچنین نسبت نیروی داخلی-خارجی و درصد زمانی هر یک از فازهای استانس با استفاده از دستگاه فوت اسکن اندازه گیری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری ANOVA و MANOVA با آزمون تعقیبی بنفرونی در سطح معناداری0/05 استفاده شد.

    یافته ها

    افراد با کف پای صاف توزیع بار بیش تری در نواحی انگشت شست، انگشتان کوچک، متاتارسال دوم و وسط پا نسبت به افراد دارای پای گود و نرمال داشتند (0/05>P). همچنین، بارهای وارد بر گروه پای گود در نواحی متاتارسال پنجم، بخش خارجی و داخلی پاشنه از گروه های پای صاف و پای نرمال بیش تر بود (0/05>P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که افراد با ساختارهای متفاوت کف پا الگوی توزیع فشار متفاوتی را نسبت به یکدیگر به نمایش می گذارند. مطالعات آتی برای بررسی سایر اثرات مختلف تفاوت در ساختار پا به خصوص در زمینه شناسایی آسیب های متفاوت برای افراد هر گروه لازم است

    کلیدواژگان: ساختار پا، فشار کف پایی، دوندگان
  • علی رفیعی، اکبر اعظمیان جزی، ابراهیم بنی طالبی صفحات 19-26
    مقدمه

    کمرین نقش مهمی در التهاب و متابولیسم گلوکز دارد و سطوح خونی آن در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو بالاست. از طرف دیگر، تمرینات در آب می تواند بر متابولیسم چربی تاثیر داشته باشد و ممکن است سطوح کمرین بعنوان یک آدیپوکاین را تعدیل نماید. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر 12 هفته تمرین در آب بر سطوح کمرین در مردان مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.

    روش کار

    در این تحقیق نیمه تجربی، 28 مرد مبتلا به دیابت نوع دو با میانگین سنی3/66±54/50 سال و نمایه توده بدنی 1/93±22/27 کیلو گرم بر متر مربع انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه کنترل (13=تعداد) و تجربی (15=تعداد) تقسیم شدند. آزمودنی‏های گروه تجربی به مدت 12 هفته (3 جلسه در هفته) در تمرینات در آب شرکت کردند. سطوح سرمی کمرین، درصد چربی بدن، نسبت دور کمر به دور باسن، نمایه توده بدن و قند خون ناشتا قبل و بعد از 12 هفته تمرین در آب اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آنکوآ تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    سطوح سرمی کمرین (0/044=P) ، درصد چربی بدن (0/001=P) ، نسبت دور کمر به دور باسن (0/011=P) و نمایه توده بدن (0/001=P) در گروه تجربی پس از 12 هفته تمرین در آب در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافت، اما قند خون ناشتا تغییر معنی داری نداشت (0/137=P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تمرینات ورزشی در آب می تواند با کاهش سطوح کمرین و بهبود ترکیب بدن نقش موثری در بهبود بیماری دیابت نوع دو داشته باشد.

    کلیدواژگان: دیابت ملیتوس نوع 2، تمرین ورزشی، کمرین
  • آلاله عاشوری ، رضا پاشا ، حسن احدی ، فریبا حافظی ، بهنام مکوندی صفحات 27-35
    مقدمه
    مولتیپل اسکروزیس یک اختلال عصبی است که می تواند فعالیت های افراد را در ادامه زندگی محدود و باعث کاهش سلامت و کیفیت زندگی آنان شود. این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی معنا درمانی و رفتار درمانی دیالکتیکی بر سلامت عمومی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش بیماران دارای پرونده در انجمن مولتیپل اسکلروزیس استان گیلان در سال 1395 بودند که از میان آنان 60 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و با روش تصادفی در سه گروه مساوی جایگزین شدند. گروه های آزمایش به تفکیک 8 جلسه 90 دقیقه ای با روش های معنا درمانی و رفتار درمانی دیالکتیکی آموزش دیدند و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های سلامت عمومی و کیفیت زندگی بودند. داده ها با نرم افزار SPSS-21 و با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد هر دو روش معنا درمانی و رفتار درمانی دیالکتیکی باعث بهبود معنادار سلامت عمومی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس شدند. همچنین معنا درمانی در مقایسه با رفتار درمانی دیالکتیکی باعث بهبود معنادار سلامت عمومی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکروزیس شد (0/05>p).
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از اهمیت معنا درمانی در مقایسه با رفتار درمانی دیالکتیکی در بهبود سلامت عمومی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکروزیس بود. بنابراین مشاوران و درمانگران می توانند از هر دو روش به ویژه از روش معنا درمانی برای بهبود سلامت عمومی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکروزیس استفاده کنند
    کلیدواژگان: معنا درمانی، رفتار درمانی دیالکتیکی، سلامت عمومی، کیفیت زندگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • حمید حجتی ، حبیب قیصران، نورمحمد بخشانی صفحات 36-43
    مقدمه
    تالاسمی یکی از شایع ترین بیماری های ارثی و مزمن دنیاست و در والدینی که دارای فرزند مبتلا به بیماری اند توانایی بازگشت به کیفیت عادی زندگی و سازگاری با بیماری امری بسیار مهم است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط تاب آوری و کیفیت زندگی در والدین کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی همبستگی است که روی 165 نفر از والدین کودکان دارای تالاسمی ماژور در شهر زاهدان در سال 1395 که دارای معیار های ورود بودند انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها شامل فرم اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه تاب آوری کانر-دیویدسون و پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 بود. داده ها پس از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS ویرایش 22 شدند و توسط آزمون های آماری توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی چند متغیره با سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها
    بین افزایش کیفیت زندگی و تاب آوری ارتباط معنادار مستقیم (p<0/001) یافت شد. همچنین بین تاب آوری با تحصیلات والدین و جنسیت فرزندان رابطه ی معنی دار وجود دارد (p=0/002 p=0/007). بین کیفیت زندگی با تحصیلات والدین نیز ارتباط مستقیم معنادار وجود دارد (p<0/001).
    نتیجه گیری
    با توجه به پایین بودن نسبی کیفیت زندگی در والدین کودکان مبتلا به تالاسمی ماژور، باید آموزش ها و پیگیری خدمات بهداشتی و درمانی توسط کادر پزشکی روی این والدین صورت گیرد تا بتوانند کیفیت زندگی خود و فرزندانشان را ارتقا دهند. همچنین با توجه به مشخص شدن ارتباط تاب آوری و کیفیت زندگی با سطح تحصیلات والدین، بایستی اقداماتی اساسی و ساختاری جهت ارتقای سواد علمی در والدین افراد مبتلا به تالاسمی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: تاب آوری، کیفیت زندگی، والدین، تالاسمی ماژور
  • دنیا ساجدی، رامین شعبانی * صفحات 44-53
    مقدمه

    چاقی مهم ترین مشکل تغذیه ای - بهداشتی نوجوانان در کشورهای توسعه یافته است که علاوه بر عوارض جسمی، می تواند پیامدهای روحی و روانی زیادی از جمله افزایش سطح اضطراب را در بر داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر یک دوره تمرینات هم زمان هوازی و مقاومتی بر هورمون های لپتین و کورتیزول در دختران نوجوان مضطرب دارای اضافه وزن و چاق بود.

    روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی، 30 دختر نوجوان دارای اضافه وزن و چاق مضطرب به طور تصادفی به دو گروه تجربی (15 نفر؛ سن: 0/97 ± 16/33سال؛ شاخص توده بدن: 3/26 ± 30/48 کیلوگرم بر متر مربع) و کنترل (15 نفر؛ سن: 1/18 ± 16/53 سال؛ شاخص توده بدن: 2/21 ± 30/32 کیلوگرم بر متر مربع) تقسیم شدند.
    گروه تجربی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه 85 دقیقه تمرینات هوازی و مقاومتی را انجام دادند و پس از هشت هفته تمرین اندازه گیری های درصد چربی بدن، لپتین و کورتیزول به عمل آمد. اطلاعات آماری توسط آزمون t وابسته و مستقل از طریق نرم افزار SPSS نسخه 22 اندازه گیری، سطح معنی داری 0/05>P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    8 هفته تمرین همزمان هوازی و مقاومتی بر کاهش لپتین (0/01=P) و میزان اضطراب (0/04(p= در دختران نوجوان مضطرب دارای اضافه وزن و چاق تاثیر معنی دار داشت و در کورتیزول اختلاف معنی دار مشاهده نشد (0/05 <P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که هشت هفته تمرین هوازی و مقاومتی موجب کاهش میزان لپتین و اضطراب در دختران نوجوان مضطرب دارای اضافه وزن و چاق می شود.

    کلیدواژگان: اضطراب، اضافه وزن، لپتین، کورتیزول، فعالیت بدنی
  • شیما شیراوژن، اصغر دالوندی، محمد علی حسینی، احمد رئیس سادات، مهدی رهگذر صفحات 54-60
    مقدمه

    درد شانه پس از سکته مغزی از شایعترین انواع درد و عوارض پس از سکته مغزی می باشد که موجب کاهش عملکرد دست مبتلا می گردد. درد شانه، از موانع توانبخشی و استقلال بیمار در فعالیت های روزانه زندگی می شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مگنت تراپی ثابت بر میزان درد ناشی از نیمه دررفتگی شانه در بیماران مبتلا سکته مغزی انجام شد.
    روش اجرا: در این مطالعه کارآزمایی بالینی نیمه تجربی دوسو کور ، 36 بیمار مبتلا به سکته مغزی مراجعه کننده به مرکز توانبخشی سکته مغزی تبسم شهر تهران در سال 1396 که از درد شانه ناشی از نیمه دررفتگی شکایت داشتند، پس از یک مطالعه آزمایشی با کمک روش نمونه گیری تصادفی وارد مطالعه شدند. پس از تخصیص تصادفی بیماران به دو گروه 19 نفره ، در گروه مداخله از شانه بندهای طبی با شدت 1500 گوس و در گروه شاهد از شانه بند های طبی بدون خاصیت مغناطیسی به مدت 48 ساعت مداوم استفاده شد. قبل و پس از مداخله میزان درد با مقیاس بصری درد اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و به کمک آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تحلیل شد. سطح معنی داری 0/05 در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    . اکثریت گروه مداخله (%66/7) را زنان و گروه کنترل را مردان (%66/7) تشکیل داده بودند. میانگین نمره درد دست مبتلا در دوگروه ، قبل از مداخله با هم تفاوت معنی داری نداشت اما پس از مگنت تراپی، میانگین نمره درد تنها در گروه مداخله به طور معنی داری کاهش یافته بود. (0/001p=)

    نتیجه گیری

    مگنت تراپی در بیماران مبتلا به سکته مغزی باعث کاهش درد شانه مبتلا می شود. استفاده از مگنت تراپی در کنار درمان های دارویی برای به حداقل رساندن عوارض دارویی در این بیماران ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: مگنت تراپی، سکته مغزی، درد، توانبخشی، پرستاری
  • خانم آسیه پشت یافته، فضلاللهمیردریکوند صفحات 61-67
    مقدمه

    آثار و نتایج زیانبار و مخرب فردی، اجتماعی و فرهنگی وابستگی و اعتیاد به شیشه سبب شده است تا کادر درمانی جامعه برای پیشگیری، ترک و جلوگیری از عود مصرف این ماده مخدر اقدام کنند. هدف این پژوهش اثربخشی آموزش ذهن آگاهی بر خودکارآمدی اجتماعی و تاب آوری در بیماران وابسته به شیشه شهر دزفول می باشد.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک تحقیق نیمه تجربی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری شامل کلیه مردان وابسته به شیشه شهر دزفول بود. نمونه پژوهش شامل 34 آزمودنی بود که به صورت تصادفی ساده از بین افرادی که در تابستان 96 به کمپ ترک اعتیاد تحت نظر بهزیستی شهرستان دزفول مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند و به گونه ی تصادفی ساده در دو گروه آزمایشی و کنترل (هر گروه 17 نفر) گمارده شدند. گروه آزمایش 10 جلسه 90 دقیقه ای آموزش ذهن آگاهی دریافت کردند و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکردند. گروه ها پرسشنامه خودکارآمدی اجتماعی گادیانو و هربرت و مقیاس تاب آوری کانر و دیویدسون را به عنوان پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS-21 و روش تحلیل کوواریانس چندمتغیره (MANCOVA) انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد در مرحله پس آزمون بین میانگین خودکارآمدی اجتماعی و تاب آوری گروه های آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر آموزش ذهن آگاهی باعث افزایش خودکارآمدی اجتماعی و تاب آوری در بیماران وابسته به شیشه شهر دزفول شد (0/001P<).

    نتیجه گیری

    ارائه آموزش ذهن آگاهی بیماران را به نقاط ضعف و قوت خود و کاستن از ضعف های خود آگاه می کند. لذا با توجه به تاثیر آموزش ذهن آگاهی بر افزایش خودکارآمدی اجتماعی و تاب آوری در بیماران وابسته به شیشه توصیه می شود مشاوران، درمانگران و روانشناسان بالینی از روش مذکور برای افزایش خودکارآمدی اجتماعی و تاب آوری در این افراد استفاده کنند.

    کلیدواژگان: اعتیاد، تاب آوری، خودکارآمدی اجتماعی، ذهن آگاهی
|
  • Hamid reza Safari, Abdossaleh Zar, Syedeh Zahra Sepehri Pages 1-7
    Introduction

    Exercise and physical activity as one of the key factors can have a significant impact on social health. The purpose of this study was to Comparison of social health dimensions in sport science students with other students from the Jahrom University.

    Materials and Methods

    The statistical population of this study was all students of Jahrom University.
    Seventy-nine sport science students (29 girls, 47 boys) were randomly selected as active group and 76 other students (47 boys, 29 girls) were selected as inactive group. In order to measure social health of individuals, the Keiz social health questionnaire was used. Kolmogorov-Smirnov test and independent t-test were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that there is significant different between sport science students with other students in social fluctuation scales (p = 0.004), social solidarity (p = 0/046), social cohesion (p = 0/019), social acceptance (p = 0/041) and the total score of social health (p = 0/001).
    Discussion and

    Conclusion

    Students of Sport Sciences compared to other university students (inactive), By participating in sports activities in addition to physical well-being, by developing social relationships, they can better understand the social norms of their community and promote social health through social and group activities in sport

    Keywords: exercise, Social health, student, Social Value
  • Hamed Esmaeili, Mohammad Hosein Ghasemi, Mehrdad Anbarian, Amin Ghavimi Pages 8-18
    Background and Aim

    Differences in foot structure are thought to be associated with differences in foot function during movement. The aim of this study was to comparison of plantar pressure distribution in runners with different foot types.

    Methods

    60 male and female runners with normal, flat and cavus foot types participated in this study. Participants ran in 17-m run-way at 3.3 m/s for six times. Peak plantar pressure, peak plantar force and impulse underneath each region of foot, and medio-lateral and relative time for stance phases were recorded by Footscan® platform. For data analysis, ANOVA and MANOVA with Bonferroni post hoc statistical tests at significance level of 0.05 were used.

    Results

    Flat feet group have more loading rate in toe1, lesser toes, second metatarsal and midfoot than normal and cavus foot groups. Also, loading rate in fifth metatarsal, lateral and medial heel at cavus group was higher compared to flat and normal groups.

    Conclusion

    It seems individuals with different foot types exhibit different plantar pressure distribution patterns. Future studies are needed to assess other effects of different foot structures especially to identify injury patterns for each group

    Keywords: Foot Structure, Plantar Pressure, Runners
  • Ali Rafiei, Akbar Azamian Jazi, Ebrahim Banitalebi Pages 19-26
    Introduction

    Chemerin plays an important role in the glucose metabolism and inflammation. It was shown that circulatory levels of chemerin increased in patients with type 2 diabetes. Aquatic exercise has an effect on adipose tissue metabolism, and may modulate the chemerin levels as an adipokine. The purpose of this study was investigate the effect of 12-Weeks aquatic exercise on serum levels of chemerin in men with type 2 diabetes.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 28 men with type 2 diabetes ( age50.54 ± 6.19 years old, BMI 27.22±1.93 kg/m2) were selected based on our inclusion criteria and randomly divided into experimental (n=14) and control (n=13) groups. The experimental group participated in 12-weeks of aquatic exercise (three session per week). Serum levels of chemerin, body fat percent, waist to hip ratio (WHR), body mass index (BMI) and fasting blood sugar (FBS) were measured before and after the 12-weeks aquatic exercise. Data were analyzed using SPSS and ANCOVA was using evaluate the differences between groups.

    Results

    Serum levels of chemerin (P=0.044), body fat percent (P=0.001), WHR (P=0.011) and BMI (P=0.001) significantly decreased, but FBS has not significant changes (P=0.137) in the experimental group compared to the control group.

    Conclusion

    It seems that aquatic exercise can play an effective role in the improvement of type 2 diabetes by reducing the chemerin levels and improving the body composition

    Keywords: Diabetes Mellitus Type 2, Exercise training, Chemerin
  • Alaleh Ashouri , Reza Pasha , Hasan Ahadi , Fariba Hafezi , Behnam Makvandi Pages 27-35
    Introduction
    Multiple Sclerosis is a one neurological disorder that can restrict individual's activity and let to decrease their health and quality of life. This research aimed to comparison the effectiveness of logo therapy and dialectical behavior therapy on general health and quality of life in patients with multiple sclerosis.
    Methods
    This research was a semi-experimental study with a pre-test and post-test design with a control group. The research population was the patients with a file in Multiple Sclerosis Society of Gilan province in 2016 year that 60 person were selected by available sampling method and randomly assigned to three equal groups. The experimental groups trained 8 sessions of 70 minutes by the methods of logo therapy and dialectical behavior therapy and the control group was put on a waiting list. The research instruments were general health and quality of life questionnaires. The data were analyzed by using SPSS-21 software and by MANCOVA method.
    Results
    The findings showed both methods of logo therapy and dialectical behavior therapy led to improve the general health and quality of life of patients with multiple sclerosis. Also, the logo therapy in comparison the dialectical behavior therapy led to improve the general health and quality of life of patients with multiple sclerosis (P<0/05).
    Conclusions
    The results indicate the importance of logo therapy in comparing with dialectical behavior therapy in improve the general health and quality of life of patients with multiple sclerosis. Therefore, counselors and therapists can use both methods especially from the logo therapy in order to improve the general health and quality of life of patients with multiple sclerosis
    Keywords: Logo Therapy, Dialectical Behavior Therapy, General Health, Quality of Life, Multiple Sclerosis
  • Hamid Hojjati , Habib Ghsaran Pages 36-43
    Thalassemia is one of the most common hereditary and chronic diseases in the world, and in parents with a child with this disease the ability to return to normal quality of life and adaptation to disease is very important. The aim of this study was to determine the relation between resilience and quality of life in the parents of children with thalassemia major.
    Materials and Methods
    This is a descriptive-correlational study that was performed on 165 parents of children with thalassemia major in Zahedan in 2016 who had inclusion criteria. The data collection tool was a demographic data form, a Conner-Davidson resiliency questionnaire, and a SF-36 quality of life questionnaire. Data were collected by SPSS software version 22 and analyzed by descriptive statistics, Pearson correlation coefficient and multivariate linear regression with significance level of 0.05.
    Findings: There was a significant direct correlation between the increase in quality of life and resilience (p <0.001). Also, there is a significant relationship between resiliency with parental education and the gender of children (p = 0.02, p = 0.007). There is a significant direct correlation between quality of life and parent education (p <0.001).
    Conclusion
    Due to the low relative quality of life in the parents of children with thalassemia major, training and follow-up of health care services should be provided by the medical staff to improve their quality of life and their children. Also, considering the relationship between quality of life and quality of life and the level of education of parents, fundamental and structural measures should be taken to improve the academic literacy of the parents of people with thalassemia.
    Keywords: Resilience, Quality of Life, Parents, Thalassemia Major
  • Donya Sajedi, Ramin Shabani Pages 44-53
    Introduction

    The purpose of this study was to investigation the effect of aerobic and resistance exercise leptin and cortisol levels in overweight and obese anxious adolescent girls.

    Methods

    In this quasi- experimental study, 30 over weight and obese anxious teenage girls were randomly divided to experimental (n = 15, age: 16.33 ± 0.97 years, BMI: 30.48 ± 3.26 kg/m2) and control (n = 15, age: 16.53 years, BMI: 30.32 ± 2.21 kg/m2) groups.
    Participants in experimental group performed aerobic exercise training program consisted of 3 sessions per week, each session of 90 minutes for 8 weeks. Aerobic exercises performed at 60-80% of maximal heart rate and resistance training performed at 50-70% of one-repetition maximum. Leptin, cortisol levels and anxiety variables were measured before and after 8 weeks of exercise. Data were analyzed using independent and dependent t-test and Spss statistical software version 22 and the significance level was considered at < 0.05.

    Results

    The results indicated that 8 weeks of Concurrent training caused a significantly decrease in leptin (P = 0.01) and anxiety (P = 0.04). However, there was no significantly difference in cortisol levels (P > 0.05).

    Conclusions

    It seems that 8 weeks aerobic and resistance concurrent training may significantly improve leptin and anxiety levels in overweight and obese adolescent girls

    Keywords: Anxiety, Overweight, Leptin, Cortisol, Physical Activity
  • Shima Shirozhan, Asghar Dalvandi, Mohammadali Hosseini, Ahmad Raeessadat, Mahdi Rahgozar Pages 54-60

    Aim and background:

    Shoulder pain after stroke is one of the most common types of pain and post-stroke complications, which also reduces the function of the affected hand. Shoulder pain is one of the obstacles to rehabilitation and independence on the patient's daily activities. The aim of this study was to investigate the effect of magnetic field therapy on the shoulder pain of patients with subluxation after stroke.

    Method

    In this double-blind randomized, clinical trial, 36 patients with stroke who referred to the Tabassom rehabilitation stroke center in Tehran, complained of subluxation and shoulder pain, were included in the study by randomized sampling. After assigning patients in two groups of 19, in the intervention group, the magnetic shoulder support with the intensity of 1500 Guess and in the control group were used the shoulder without the magnetic feature for 48 hours continuous. Before and after the intervention, the pain was measured by the visual analog scale (VAS). Data were analyzed by SPSS software version 18 and using descriptive and inferential statistics. The significance level was considered (0.05).

    Results

    The majority of the intervention group (66.7%) were women and the control group was male (66.7%). There was no significant difference between the mean pain score of hands in two groups before intervention. However, after the magnetic therapy, the mean score of pain in the intervention group was significantly decreased (p = 0.001), but the changes in the control group were not significant.

    Conclusion

    Magnetic therapy in patients with stroke reduces shoulder pain. Magnetic therapy can replace or complement other therapeutic and surgical treatment for shoulder pain

    Keywords: Magnetic field therapy, Nursing, Pain, Rehabilitation, Stroke
  • Asieh Poshtyafte Mrs Pages 61-67
    Introduction

    Mindfulness is a method for knowing the present, in a non-judgmental way, and a way to minimize involvement in thoughts and feelings. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of awareness education on social self - efficacy and resilience in the glass-dependent patients.

    Methods

    The present study is a quasi-experimental study with pretest-posttest design with control group. Research population include all men dependent on glass in Dezful city. The sample consisted of 34 subjects who were randomly selected from those who were referred to Dezful Hospital in summer of 2017 and were randomly assigned to experimental and control groups (each group was 17). The experimental group received 10 sessions of 90 minutes of mindfulness training and the control group did not receive an intervention. The groups completed the social self-efficacy questionnaire of Guardiola and Herbert and the Conner and Davidson Resilience Scale as pre-test and post-test. Data were analyzed using SPSS-21 software and multivariate analysis of covariance (MANCOVA).

    Results

    The findings showed that there was a significant difference between the mean of social self-efficacy and the resilience of the experimental and control groups in the post-test. In other words, mindfulness training increased social self-efficacy and resiliency of glass-dependent men patients in Dezful city (P <0.001).

    Conclusions

    Considering the effect of mindfulness education on increasing social self-efficacy and resilience in glass-dependent patients, advisers, therapists and clinical psychologists recommend using this method to increase social and resilient self-efficacy in these individuals

    Keywords: Addiction, Resilience, Social self-efficacy, Mindfulness