فهرست مطالب

پژوهش توانبخشی در پرستاری - سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، زمستان 1397)

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 18، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد افشار، حمیدرضا صادقی گندمانی، نگین مسعودی علوی* صفحات 1-9
    مقدمه
    پرستاران بخش جراحی بطور مکرر نیاز به اتخاذ تصمیمات فوری برای بیماران بدحال را تجربه می نمایند. در چنین محیط بالینی، پرستاران احساس می کنند که جهت ارائه مراقبت ایمن و با کیفیت بالا از بیماران و اتخاذ تصمیمات بالینی روزانه نیاز به توانمندی حرفه ای بالایی دارند.
    هدف
    هدف از این مطالعه شناسایی موانع ارتقاء توانمندی حرفه ای از نظر پرستاران شاغل در بخش جراحی ایران بود.
    روش
    در این مطالعه توصیفی-اکتشافی کیفی ، 15 پرستار شاغل در بخش جراحی، بیمارستان آموزشی درمانی کاشان، ایران به روش نمونه گیری هدفمند با حداکثر تنوع انتخاب شدند. داده های مطالعه از آذر تا بهمن ماه 18-2017 از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته جمع آوری شدند. مصاحبه ها هم زمان با جمع آوری اطلاعات، کلمه به کلمه تایپ و تجزیه و تحلیل داده ها به روش تحلیل محتوای قراردادی انجام شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها منجر به شناسایی درون مایه اصلی تحت عنوان " ناتوانی آموخته شده" شد. مشارکت کنندگان در این مطالعه، ناتوانی آموخته شده را به عنوان یک چالش مهم در دستیابی به توانمندی حرفه ای شناسایی کردند. این درون مایه اصلی از سه طبقه اصلی « کم صلاحیتی حرفه ای »، « کمبود حمایت حرفه ای » و « کمبودهای پایه ای » تشکیل شده است.
    نتیجه گیری
    پرستاران بخش جراحی در ایران با چالش های متعددی در دستیابی به توانمندی حرفه ای مواجهه می شوند. لذا، می بایست توانمندی حرفه ای پرستاران بخش جراحی از طریق فراهم کردن فرصت کسب دانش و مهارت بالینی ارتقاء یابد. همچنین با توجه به نقش پرستاران بعنوان شاخصی موثر بر کیفیت مراقبت و ایمنی بیمار نیاز به سازمان های حرفه ای قدرتمند جهت حمایت حرفه ای از پرستاران، به رسمیت شناخت شدن پرستاران، توصیف کامل قلمرو پرستاری و شفاف سازی وظایف شغلی ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: توانمندی حرفه ای، تحقیق کیفی، تحلیل محتوا، پرستاری
  • ابوطالب سعادتی شامیر، ماندانا صنیعی، الهام زارع* صفحات 10-17
    مقدمه
    زوجین متقاضی طلاق مشکلات فراوانی به ویژه در زمینه عملکرد خانواده و سازگاری زناشویی دارند و انجام مداخلات روانشناختی برای بهبود ویژگی های آنها ضروری است. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی زوج درمانی به روش گاتمن بر عملکرد خانواده و سازگاری زناشویی در زوجین متقاضی طلاق انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش زوجین متقاضی طلاق مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر قرچک در فصل بهار سال 1397 بودند. نمونه پژوهش 50 زوج بودند که با روش در دسترس انتخاب و با روش تصادفی ساده در دو گروه مساوی (هر گروه 25 زوج) جایگزین شدند. گروه مداخله 8 جلسه 90 دقیقه ای (هفته ای دو جلسه) تحت آموزش زوج درمانی با روش گاتمن قرار گرفت. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های عملکرد خانواده و سازگاری زناشویی بودند که در مراحل پیش آزمون و پس آزمون توسط هر دو گروه تکمیل شدند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که زوج درمانی به روش گاتمن باعث افزایش عملکرد خانواده (0/000P< 47/50F=) و سازگاری زناشویی (0/000P< ,44/82F=) در زوجین متقاضی طلاق شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از اهمیت زوج درمانی به روش گاتمن بر افزایش عملکرد خانواده و سازگاری زناشویی در زوجین متقاضی طلاق بود. در نتیجه، روانشناسان بالینی و درمانگران می توانند از زوج درمانی به روش گاتمن برای بهبود ویژگی های روانشناختی به ویژه بهبود عملکرد خانواده و سازگاری زناشویی در زوجین متقاضی طلاق استفاده کنند.
    کلیدواژگان: زوج درمانی، سازگاری زناشویی، طلاق، عملکرد خانواده
  • شیما شهرکی قدیمی، افسانه خواجوندخوشلی*، جوانشیر اسدی صفحات 18-24
    مقدمه
    علائم قبل از قاعدگی یک رخداد دوره ای است که ترکیبی از تغییرات فیزیکی، هیجانی، روانشناختی و رفتاری می باشد و نقش مهمی در دلزدگی زناشویی دارد. با توجه به عوارض درمان های دارویی و عدم وجود پژوهش های کافی درباره نمایش درمانی، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی نمایش درمانی بر علائم قبل از قاعدگی و دلزدگی زناشویی در زنان انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه های مداخله و کنترل بود. جامعه پژوهش زنان 35-25 ساله دارای مشکل در روابط زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر مشهد در فصل بهار سال 1397 بودند. نمونه پژوهش 44 زن بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. گروه مداخله 10 جلسه 90 دقیقه ای با روش نمایش درمانی آموزش دید. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های علائم قبل از قاعدگی (سیه بازی و همکاران، 2011) و دلزدگی زناشویی (پاینز، 1996) بودند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری با استفاده از نرم افزار SPSS-21 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در مرحله پس آزمون بین گروه های مداخله و کنترل از نظر علائم قبل از قاعدگی و دلزدگی زناشویی در زنان تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر نمایش درمانی باعث کاهش معنادار علائم قبل از قاعدگی (0/001P<، 154/570F=) و دلزدگی زناشویی (0/001P<، 109/643F=) در زنان شد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از اهمیت نمایش درمانی در بهبود علائم قبل از قاعدگی و دلزدگی زناشویی در زنان بود. در نتیجه، درمانگران می توانند از نمایش درمانی برای کاهش علائم قبل از قاعدگی و دلزدگی زناشویی در زنان استفاده کنند.
    کلیدواژگان: نمایش درمانی، علائم قبل از قاعدگی، دلزدگی زناشویی، زنان
  • مسعود صیادی، زهرا افتخارصعادی*، بهنام مکوندی، فریبا حافظی صفحات 25-32
    مقدمه
    زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان دارای مشکلاتی مانند اضطراب، افسردگی و تنظیم هیجانی هستند که آموزش توانبخشی شناختی می تواند در بهبود آنها موثر باشد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر آموزش توانبخشی شناختی بر اضطراب، افسردگی و تنظیم هیجان در زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان انجام شد.
    روش کار
    مطالعه حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه های آزمون و کنترل بود. جامعه پژوهش زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر بوشهر در سال 1396 بودند که 40 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. گروه آزمون 10 جلسه 45 دقیقه ای با روش توانبخشی شناختی آموزش دید. گروه ها از نظر اضطراب، افسردگی و تنظیم هیجان در مراحل پیش آزمون و پس آزمون ارزیابی شدند. داده ها با نرم افزار SPSS-19 و با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که آموزش توانبخشی شناختی باعث کاهش معنادار اضطراب و افسردگی و افزایش معنادار تنظیم هیجان در زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان شد (p<0/001).
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از تاثیر آموزش توانبخشی شناختی بر اضطراب، افسردگی و تنظیم هیجان در زنان مبتلا به افسردگی پس از زایمان بود، پس به مشاوران و درمانگران پیشنهاد می شود که از روش آموزش توانبخشی شناختی برای بهبود ویژگی های مذکور استفاده کنند.
    کلیدواژگان: آموزش توانبخشی شناختی، اضطراب، افسردگی، هیجان، افسردگی پس از زایمان
  • محمود مرادی، حسین ابراهیمی، حسین نامدار ارشتناب* صفحات 33-40
    مقدمه
    به دنبال هر جنگی، اختلالات روانی در سربازان و خانواده آنها دیده می شود. ازجمله این اختلالات، استرس های زندگی بعد از جنگ بر روی این خانواده ها است. نژاد و فرهنگ نقش مهمی در میزان استرس دارد. همچنین فرهنگ می تواند در ارزیابی رویدادهای استرس زا، درک و رفتار های مقابله ای با آن را تحت تاثیر قرار دهد. هدف این مطالعه تعیین رابطه میان استرس و فرهنگ فردگرایی- جمع گرایی در مراقبین جانبازان که عضوی از خانواده جانباز می باشد، است.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی همبستگی است. جمعیت هدف مراقبین جانبازان شهر تبریز می باشد. باتوجه به فرمول کوکران از میان حدودا 6000 مراقب جانباز، 360 نفر از آنان که به کلینیک فجر تبریز مراجعه می کردند به صورت تصادفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه ثبت اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه سنجش میزان استرس کوهن و ویلیامسون و پرسشنامه فرهنگ فردگرایی- جمع گرایی اوکلند استفاده شد و داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آماری رگرسیون تحلیل شد.
    یافته ها
    بین هر دو بعد فرهنگ فردگرایی و جمع گرایی با استرس در گروه سنی جوانان رابطه معنادار وجود دارد(p<0/05). افراد جوانی که فرهنگ فردگرا دارند استرس کمتر و افراد جوانی که فرهنگ جمع گرا دارند استرس بیشتری دارند. در گروه سنی بزرگسالان بین فرهنگ فردگرایی با استرس رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد(P<0/05)، به این معنی که گروه سنی بزرگسالی که فرهنگ فردگرایی دارند استرس بیشتری را تجربه می کنند در صورتی که بین فرهنگ جمع گرایی و استرس در گروه سنی بزرگسال رابطه ای یافت نشد(P>0/05).
    نتیجه گیری
    اگر مراقبین جوان باورهای فردی و استقلال را در اولویت قرار دهند استرس کمتری را تجربه خواهند کرد و افراد جوانی که در اختیار گروه باشند استرس بیشتری خواهند داشت. اگر مراقبین بزرگسال در اختیار گروه باشند استرس کمتری را تجربه می کنند.
    کلیدواژگان: فرهنگ، فردگرایی، جمع گرایی، استرس، مراقبین، جانبازان
  • ابوالفضل رحیمی، حمیدرضا تقی پور، عباس عبادی، محمد پورابراهیمی* صفحات 41-46
    اهداف
    بیماری های قلبی عروقی یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان می باشد. بیماری کرونری قلب یکی از بیماری های قلبی-عروقی است که سبب تاثیر بر عملکرد جنسی در مبتلایان می گردد. این تحقیق با هدف بررسی عملکرد جنسی در بیماران قبل و بعد از عمل جراحی پیوند عروق کرونر انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی در 90 بیمار کاندید عمل جراحی پیوند عروق کرونر در بیمارستانهای بقیه ا..(عج) و قلب جماران تهران انجام شد. در این پژوهش از پرسشنامه اختصاصی شاخص بین المللی عملکرد نعوظ قبل و دو ماه بعد از جراحی قلب استفاده شده است.
    یافته ها
    میانگین نمره کل عملکرد جنسی قبل از عمل جراحی 13/43 و دو ماه بعد از عمل جراحی 6/93 بوده است. همچنین عملکرد جنسی در حیطه های عملکرد نعوظی، عملکرد ارگاسمیک،میل جنسی، رضایت از مقاربت و رضایت زناشویی قبل از عمل نسبت به بعد از عمل کاهش معنی دار داشته است (0/001 P<).
    نتیجه گیری
    احتمالا به علت عوارض جراحی عملکرد جنسی در کوتاه مدت دچار افت می شود. بنابراین جهت بررسی دقیق تر مطالعات طولی جهت بررسی این مفهوم توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: عمل جراحی پیوند عروق کرونر عملکرد جنسی پرسشنامه شاخص بین المللی عملکرد نعوظ
  • هاجر طهماسبی، سادات سید باقر مداح*، اصغر دالوندی، سیما قاسمی، مهدی رهگذر صفحات 47-54
    هدف
    افزایش طول عمر انسان ها و اضافه شدن جمعیت سالمندان یکی از دستاوردهای قرن 21 بوده و سالخوردگی جمعیت پدیده ای است که برخی از جوامع بشری با آن روبرو شده یا خواهند شد. انتخاب سبک زندگی سالم در این سنین به دلیل قابلیت آن در پیشگیری از بیماری ها و بهبود سلامت جسم و روان از اهمیت والایی برخوردار است. این مطالعه به منظور تعیین تاثیر برنامه آموزشی رفتارهای ارتقا دهنده سلامت بر سبک زندگی سالمندان مراجعه کننده به مرکز بهداشت شهرستان مرودشت طراحی و اجرا شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مداخله ای نیمه تجربی با دو گروه مداخله و کنترل بر روی 170 فرد سالمند مراجعه کننده به مرکز بهداشت شهرستان مرودشت در سال 96-97 اجرا شد. نمونه گیری از بین سالمندان مراجعه کننده به مرکز بهداشت شهرستان مرودشت به صورت تصادفی انجام گردید. سپس مشارکت کنندگان با روش تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله(85 نفر) و کنترل(85 نفر) تقسیم شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد سبک زندگی سالمندان بود. افراد گروه مداخله در برنامه های آموزشی طراحی شده شرکت نمودند. 3 ماه پس از پایان مداخله، پس آزمون در هر دو گروه انجام گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss16و آزمون های کای دو، تغییرات میانگین و انحراف معیار، تی مستقل و زوجی و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی سالمندان در گروه مداخله و کنترل به ترتیب 65/3 و 65/9 بود. نتایج پژوهش نشان داد سه ماه بعد از مداخله میانگین نمره کلی سبک زندگی و ابعاد آن(ورزش، پیشگیری، تغذیه، مدیریت استرس و روابط بین فردی) در سالمندان دو گروه مداخله و کنترل اختلاف معنی دار آماری داشتند(0/001= p).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق نشان داد که آموزش رفتارهای ارتقا دهنده سلامت بر ارتقای سبک زندگی سالمندان موثر است. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، مداخلات بیشتری با هدف افزایش آگاهی سالمندان در خصوص بهبود وضعیت سبک زندگی امری ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سالمندی، سبک زندگی، رفتار سلامت، آموزش
  • افسانه سطوت، آناهیتا خدابخشی کولایی، محمدرضا فلسفی نژاد، اکرم ثناگو* صفحات 55-62
    مقدمه
    یکی از چالش هایی که معلولین جسمی- حرکتی با آن مواجه اند ازدواج است. چرا که با ازدواج علاوه بر این که افراد با ‏مشکلات جدیدی مواجه می شوند ولی به لحاظ روانی می توانند به آرامش رسیده و در زندگی احساس آرامش و خوشبختی ‏کنند، لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی چالش های ازدواج معلوین جسمی- حرکتی شهر تهران بود.‏
    روش کار
    روش تحقیق بر اساس ماهیت داده کیفی از نوع پدیدارشناسی توصیفی، بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع مصاحبه نیمه ساختارمند بود. مشارکت کنندگان این پژوهش را معلولین جسمی - حرکتی مراکز بهزیستی شهر تهران تشکیل می داد که از بین آنها 20 نفر به صورت هدفمند برای مصاحبه انتخاب شدند. روش تجزیه و تحلیل بر اساس تحلیل هفت مرحله ای کلایزی بود.
    یافته ها
    نتایج بررسی ها نشان داد که، چالش های ازدواج معلولین جسمی - حرکتی را می توان در چهار طبقه اصلی شامل" احساسات و نگرشهای منفی پیرامون ازدواج، دغدغه ها و فشارهای خانواده، استیگما اجتماعی و عدم پذیرش جامعه و عدم کفایت منابع حمایتی و اشتغال سفید" طبقه بندی کرد.
    نتیجه گیری
    توجه به چالش های ازداواج معلولین از سوی متخصصان مشاوره توانبخشی ضروری به نظر می رسد. چالش هایی که بخشی از آنها ریشه در مشکلات روان شناختی و احساسی فرد معلول دارد و بخش دیگر مربوط به شرایط اجتماعی و حمایتی معلول است. به نظر می رسد که، مداخله های روان شناختی باید در جهت بعد فردی -اجتماعی برای کم کردن چالش های ازدواج این افراد انجام بگیرد. همچنین، در بعد اجتماعی، جامعه نیازمند آگاهی و آماده سازی محیط برای پذیرش ازدواج معلولین است.
    کلیدواژگان: ازدواج، معلول، جسمی- حرکتی، پدیدارشناسی
|
  • Mohammad Afshar, Hamidreza Sadeghi, Gandomani, N Masoudi, Alavi* Pages 1-9
    Introduction
    Nurses in surgical wards frequently need to make prompt decisions for critically-ill patients. Therefore, they need to be professionally empowered to make sound decisions and provide quality care. This study aimed to explore barriers to the promotion of nurses’ professional empowerment from the Perspectives of Nurses working in Surgical Ward of Kashan Shahid-Beheshti hospital.
    Methods
    In this exploratory-descriptive qualitative study, 15 nurses working in the surgical ward, Kashan University of Medical Sciences Hospital, Iran were selected by purposeful sampling with maximum variability. Data were collected through fifteen in-depth semi-structured interviews from December to February 2018. The data were analyzed via conventional content analyses.
    Results
    Data analysis led to the identification of the main theme as "imposed and learned powerlessness." Participants in this study identified imposed and learned powerlessness as an important challenge in achieving professional empowerment. This main theme consists of the three main categories of low professional competence, lack of professional support, and shortage of resources.
    Conclusions
    Surgical nurses in Iran are confronted with numerous challenges in achieving professional empowerment. Therefore, the professional empowerment of nurses in the surgical department should be enhanced by providing opportunities for achieving clinical knowledge and skills. Considering the role of nurses as an effective indicator on the quality of patient care and safety, the need for powerful professional organizations to professional support of nurses, nurses' recognition, and full description of the nursing realms and the clarification of job tasks is necessary.
    Keywords: Professional empowerment, Nursing, Qualitative study, Content analysis
  • Abootaleb Saadati Shamir, Mandana Saniee, Elham Zare* Pages 10-17
    Introduction
    Divorce applicant couples have many problems, especially in the field of family function and marital adjustment and psychological interventions are necessary to improve their characteristics. This research aimed to determine the effectiveness of couple therapy by Gottman method on family function and marital adjustment in divorce applicant couples.
    Methods
    This research was semi-experimental with a pre-test and post-test. The research statistical population was divorce applicant couples referring to counseling centers of Gharchak city in spring season of 2018 year. Research sample was 50 couple that were selected by available sampling method and randomly assigned to two equal groups (each group 25 couple). The experimental group trained couple therapy by Gottman method for 8 sessions of 90 minutes (two sessions a week). The research instruments were family function and marital adjustment questionnaires that completed in pre-test and post-test stages by both groups. Data were analyzed by multivariate analysis of covariance method.
    Results
    The findings showed that couple therapy by Gottman method led to increase family function (F=47/50, P<0/000) and marital adjustment (F=44/82, P<0/000) in divorce applicant couples.
    Conclusions
    The results indicate the importance of couple therapy by Gottman method on increase the family function and marital adjustment in divorce applicant couples. As a result, clinical psychologists and therapists can use couple therapy by Gottman method to improve psychological characteristics, especially improving family function and marital adjustment in divorce applicant couples.
    Keywords: Couple Therapy, Marital Adjustment, Divorce, Family Function
  • Shima Shahraki Ghadimi, Afsane Khajevand Khoshli*, Javanshir Asadi Pages 18-24
    Introduction
    Premenstrual symptoms are a periodic event that combination of physical, emotional, psychological and behavioral changes and have an important role in marital burnout. Due to the complications of drug treatments and the lack of adequate research about drama therapy, present study aimed to determine the effectiveness of drama therapy on premenstrual symptoms and marital burnout in women.
    Methods
    This research was a semi-experimental with a pre-test and post-test design with an experimental and control groups. Research population was women aged 25-35 years with problem in marital relationship referring to the counseling centers of Mashhad city in spring season of 2017 year. Sample research was 44 women that selected by available sampling method and randomly assigned to two group. The experimental group 10 sessions of 90 minutes trained by drama therapy. Research tools were the questionnaires of premenstrual symptoms (Siahbazi & et al, 2011) and marital burnout (Pines, 1996). Data were analyzed by multivariate analysis of covariance method with using SPSS-21 software.
    Results
    The results showed that in the post-test stage there was a significant difference between the experimental and control groups in terms of premenstrual symptoms and marital burnout in women. In other words, drama therapy significantly reduced premenstrual symptoms (F=154/570, P<0/001) and marital burnout (F=109/643, P<0/001) in women.
    Conclusions
    The results indicated the importance of drama therapy in improving the premenstrual symptoms and marital burnout in women. As a result, therapists can use the drama therapy to reduce premenstrual symptoms and marital burnout in women.
    Keywords: Drama Therapy, Premenstrual Symptoms, Marital Burnout, Women
  • Masoud Sayadi, Zahra Eftekhar Saadi*, Behnam Makvandi, Fariba Hafezi Pages 25-32
    Introduction
    Women with postpartum depression have problems such as anxiety, depression and emotion regulation that cognitive rehabilitation training can be effective in them. As a result, this research aimed to investigate the effect of cognitive rehabilitation training on anxiety, depression and emotion regulation in women with postpartum depression.
    Methods
    Present study was a semi-experimental with a pre-test and post-test design with a test and control groups. Research population was included all women with postpartum depression that referring to health care centers of Bushehr city in 2017 year that 40 person were selected by available sampling method and randomly divided into two equal groups. The test group 10 sessions of 45 minutes trained by cognitive rehabilitation. Groups were evaluated in terms of anxiety, depression and emotion regulation in pre-test and post-test stages. The data were analyzed with using of SPSS-19 software and by multivariate analysis of covariance method.
    Results
    The results showed that cognitive rehabilitation training significantly led to decrease anxiety and depression and increase emotion regulation in women with postpartum depression (P<0/001).
    Conclusions
    The results indicate the cognitive rehabilitation training on anxiety, depression and emotion regulation in women with postpartum depression, so it is suggested to counselors and therapists that use from the cognitive rehabilitation training method to improve these characteristics.
    Keywords: Cognitive Rehabilitation Training, Anxiety, Depression, Emotion, Postpartum Depression
  • Mahmoud Moradi, Hossein Ebrahimi, Hossein Namdar Areshtanab* Pages 33-40
    Introduction
    Following any war, mental disorders are seen among the soldiers and their families. The post-war anxieties in these families are among these disorders. Race and culture have a crucial role in the level of stress. Culture can also affect the discernment of stress and its counter-measures in the assessment of the stressful events. The aim of this study is to determine the relationship between stress and the individualism-collectivism culture among the caregivers of the veterans who are a member of the veteran’s family.  
    Methods
    This study is descriptive and correlational. The target population comprises of the veterans’ caregivers in the city of Tabriz. With regard to Cochran’s formula, 360 caregivers who visited Fajr Clinic located in Tabriz were randomly selected from approximately 6000 veteran care-givers. To collect the data, the questionnaire of the demographic information record, Cohen and Williamson stress assessment questionnaire and Aukland individualism-collectivism cultural questionnaire have been used and the data were analyzed using descriptive statistics and the regression statistical test.
    Findings
    there is a significant relationship between both of the dimensions of the individualism and collectivism culture and stress within the youth age group (p< 0.05). The young individuals who have an individualistic culture have less stress and the young individuals who have a collectivistic culture have more stress. Within the adult age group, there is a direct and significant relationship between individualism and stress (p< 0.05) which means that the adult age group that has an individualistic culture experiences more stress while no relationship was found between a collectivistic culture and stress in the adult age group (P> 0.05).
    Conclusion
    with regard to the findings of this study, the veterans’ caregivers between the age of 15 to 44 have a more individualistic culture whereas the caregivers between the age of 45 to 78 have a more collectivistic culture. This finding shows that if young caregivers give priority to individual beliefs and independence, they will experience less stress and the young individuals who are in charge of the group will have more stress. If adult caregivers are in charge of the group, they will arguably experience less stress.
    Keywords: Culture, individualism, collectivism, stress, caregivers, veterans
  • Abolfazl Rahimi, Hamid Reza Taghipour, Abbas Ebadi, Mohammad Pourebrahimi* Pages 41-46
    Aims
    Cardiovascular diseases is one of the main causes of mortality in the world. Coronary artery disease is one of the cardiovascular diseases that affects the sexual function of this patients. This study was performed to evaluate the sexual function of patients before and after coronary artery bypass graft surgery.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 90 patients undergoing coronary artery bypass graft surgery in the two military Hospitals, Iran. In this research the international index of erectile function before and after two months after cardiac surgery was used for data gathering.
    Results
    The mean of total sexual function before surgery was 13.43 and 2 months after surgery was 6.93. Also, sexual function was decreased significantly in the areas of erectile function, orgasmic function, sexual desire, satisfaction with intercourse and marital satisfaction after surgery. (P <0.001).
    Conclusion
    Probably due to the complications of surgery sexual function decreased in the short term. Therefore, in order to study more precisely, longitudinal studies are recommended to evaluation of this concept. Keywords: Coronary Artery Bypass Graft, Sexual Function, International Index of Erectile Function
    Keywords: Coronary Artery Bypass Graft Function - Sexual Function - International Index of Erectile Function
  • Hajar Tahmasebi, Sayed Baqer Maddah Sadat*, Asghar Dalvandi, Sima Ghasemi, Mahdi Rahgozar Pages 47-54
    Introduction
    Increasing the lives of humans and adding elderly populations is one of the achievements of the 21st century, and aging is a phenomenon that some human societies encounter or will face. Choosing a healthy lifestyle in this age is important because of its ability to prevent diseases and improve the physical and mental health. This study was designed to determine the effect of health promoting behaviors on the life style of the elderly referred to Marvdasht health center.
    Methods
    This quasi-experimental interventional study with 170 intervention and control groups referred to Marvdasht health center. It was performed in 1996-96. Sampling was done randomly from elderly patients referred to Marvdasht health center. The participants were randomly assigned to two groups of intervention (85 people) and control (85 people). The data gathering tool was a standard elderly lifestyle questionnaire. Individuals in the intervention group participated in planned training programs. Three months after the end of the intervention, post-test was performed in both groups. Data were analyzed using SPSS16 software, Chi-square, mean and standard deviation, independent t-test and ANOVA.
    Results
    Based on the findings, the mean age of the elderly in the intervention and control group was 65.3 and 65.9, respectively. The results showed that there was a significant difference between the three months after the intervention in the dimensions of exercise, prevention, nutrition, stress management, and interpersonal relationships in the elderly before and after the intervention (P = 0.001).
    Conclusions
    The results of the research showed that education of health promotion behaviors is effective on improving lifestyle in the elderly. According to the results of this study, further interventions with the aim of increasing the awareness of the elderly regarding the improvement of lifestyle status seems necessary.
    Keywords: Aged, Life Style, Health Behavior, Education
  • Afsaneh Satvat, Anahita Khodabakhshi, Koolaee, Mohammad Reza Falsafinejad, Akram Sanagoo* Pages 55-62
    Introduction
    One of the challenges faced by Physical-motorized disabilities is marriage. Because with marriage, in addition to being faced with new problems, they can be mentally restored and feel relaxed and happy in life. Therefore, the aim of this study was to investigate the challenges of physical and motorretardation marriage in Tehran.
    Methods
    The method of research was based on the nature of data of qualitative type, based on the purpose of the applied type and based on the method of data collection; a descriptive type of interview was semistructured. Participants of this study were physically-handicapped persons of Tehran's well-being centers, of which 20 were targeted for interview. The analysis method was based on a seven-step Colaizzi analysis.
    Results
    The results of the study showed that four main categories were stem from the result. They were including; psychological-emotional problems, Family issue, Stigma and unaccepted by society, the lack of supportive resources and low income jobs.
    Conclusions
    According to the findings of research it seems that counseling and rehabilitation professionals might be more attention to psycho-social challenges that disabled people faced them for marriage. The challenges were divided to sections. First section was psychological-emotional problems like; sense of useless and low self-confidence and the second section return to the view of family and society. In addition, the dependence to family, low income jobs and the negative perspective to marriage of disabled persons were mentioned. Psychological and educational interventions to reducing the psychological problems are necessary. In addition, the family education program and awareness programs for society are useful for overcoming the marriage obstacles in disabled persons.
    Keywords: Marriage, Disabled, Physical-motor, Phenomenology