فهرست مطالب

پژوهش توانبخشی در پرستاری - سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، زمستان 1396)

نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود فلاحی، خشکناب، نرگس ارسلانی صفحات 1-7
    مقدمه
    باتوجه به تغییرات دموگرافیک جوامع امروزی ومشارکت فزاینده زنان در بازار کار، یکی از مهم ترین چالش ها در مشاغل دارای نوبت کاری مانند پرستاری ایفای نقشهای کاری و خانوادگی می باشد. چگونگی ایفای نقشهای کاری و خانوادگی در پرستاران زن بعنوان هدف اصلی این مطالعه کیفی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    بر اساس روش نظریه زمینه ای استراوس و کوربین 1998 تجارب روزمره 20 نفر از کارشناسان پرستاری زن شاغل در بیمارستان های آموزشی تهران بامیانگین سابقه کار 12 سال، در مورد فرآیند ایفای نقشهای کاری و خانوادگی با استفاده از روش مصاحبه انفرادی و بحث و گفتگوی گروهی در سال 1392 گردآوری شده و تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    چهار طبقه اصلی حاصل از تجربیات شرکت کنندگان شامل «سختی نقشهای خانوادگی»، «سختی شرایط کار» ، «منابع حمایتی غیر موثر» و «نارضایتی» بود. در پایان طبقه مرکزی پدیدار شده از این طبقات «تلاش مداوم برای استمرار موقعیت شغلی و خانوادگی» تعیین گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد پرستاران با توجه به فشار نقشهای خانوادگی و کاری، کمبود تسهیلات محل کار ومنابع حمایتی غیر موثر ضمن تلاش مداوم برای ایفای نقشهای کاری و خانوادگی خود، اغلب مجبوربه غفلت از نیازهای خود مانند نیاز به استراحت و خواب کافی و... می شوند. در نهایت تحت این شرایط پیامد فرآیند ایفای نقشهای کاری و خانوادگی خستگی مزمن، بروز مشکلات سلامتی و نارضایتی در اغلب پرستاران شاغل است که موجب کاهش اثربخشی شغلی پرستاران و مراقبتهای ارائه شده به بیماران خواهد شد. بنابراین لازمست ارتقاء وضعیت سلامت و بهبود شرایط شغلی پرستاران زن بیشتر مد نظر واقع شود.
    کلیدواژگان: نقش کاری، نقش خانوادگی، پرستار
  • امیر عزیزی، حدیث بیرانوند صفحات 8-14
    مقدمه
    سبک های دلبستگی یکی از عوامل مهم و تاثیرگذار بر رضایت زناشویی می باشد؛ به همین منظور پژوهش حاضر با هدف تعیین همبستگی سبک های دلبستگی با رضایت زناشویی در پرستاران زن شاغل انجام شد.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه پرستاران زن شاغل در بیمارستان های دانشگاهی شهر خرم آباد در سال 1394 بود و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تعداد 150 نفر انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه دلبستگی بزرگسال و رضایت زناشویی اینریچ استفاده شد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه در نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین رضایت زناشویی با دلبستگی ایمن (38/0= r،001/0 = P) همبستگی مثبت و با دلبستگی اجتنابی (25/0- = r،001/0 = P) همبستگی منفی دارد، اما بین رضایت زناشویی با سبک دلبستگی دوسوگرا (063/0- = r،378/0 = P) همبستگی وجود ندارد. نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که سبک های دلبستگی حدود 40 درصد از تغییرات واریانس مربوط به رضایت زناشویی را تبیین می کند؛ به طوری که سبک های دلبستگی ایمن با بتای 322/0 و اجتنابی با بتای 132/0- در پیش بینی نتایج موثر هستند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه رضایت زناشویی از طریق سبک های دلبستگی قابل تبیین است؛ لذا به نظر می رسد نتایج این پژوهش تلویحات مهمی در زمینه تببین سبک های دلبستگی پرستاران به منظور بهبود رضایت زناشویی آنان به همراه دارد.
    کلیدواژگان: دلبستگی، رضایت زناشویی، پرستاری، زن
  • آسیه سلحشوریان فرد، آمنه سادات کاظمی، عاطفه بهرامی بسحاق صفحات 15-20
    مقدمه
    بیماران مبتلا به تومورهای مغزی به دلیل محدود بودن درمان، پیش آگهی ضعیف و پیامدهای نامطلوب بیماری، اضطراب بالایی دارند که در زمان جراحی به حداکثر خود می رسد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر آموزش های قبل از عمل روی اضطراب قبل از عمل نمونه برداری به روش استریوتاکسیک بیماران مبتلا به تومور مغزی می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 40 بیمار مبتلا به تومور مغزی به صورت دردسترس انتخاب شدند و آموزش های قبل از عمل به صورت چهره به چهره به مدت سی دقیقه به آن ها آموزش داده شد. قبل و بعد از ارائه آموزش، سطح اضطراب بیماران با پرسشنامه DASS سنجیده شد. داده ها با آزمون های آمار توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار PASW تجربه و تحلیل و 05/0P < معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نمونه های مورد مطالعه را 24 مرد (60%) و 16 زن (40%) در محدوده سنی 18 تا 63 سال با میانگین سنی 6/13 ± 9/42 سال تشکیل داده بودند که اغلب متاهل (5/92%) و دارای سواد ابتدایی تا دیپلم (5/47%) بودند. میانگین نمره اضطراب قبل از عمل نمونه برداری بیماران 7/5 ± 5/21 بود که پس از اجرای آموزش به 2/6 ± 1/16 کاهش یافته بود (001/0 = P).
    نتیجه گیری
    آموزش چهره به چهره یکی از روش های آموزشی است که می توان برای کاهش اضطراب قبل از عمل بیماران مورد استفاده قرار گیرد. در این روش آموزشی پرستاران می توانند محتوای آموزش را تعدیل و با توجه به نیازهای بیماران ارائه دهند.
    کلیدواژگان: اضطراب قبل از عمل، تومور مغزی، نمونه برداری
  • محمد جواد حسین آبادی فراهانی، سمیرا رومینا، شهاب درزی رامندی صفحات 21-28
    مقدمه
    یکی از مشکلات مراقبتی و پایش بیماران تنفسی در شرایط اورژانسی، بیمارستانی و بستری در منزل تنظیم میزان اکسیژن مورد نیاز با فلومتر های موجود در بازار است و نیاز به مراقبت همیشگی و تعیین میزان اکسیژن مورد نیاز این بیماران به صورت دائم زیر نظر پرسنل مجرب پرستاری دارد، هدف از این مطالعه طراحی « فلومتر دیجیتال برای تنظیم خودکار و دستی اکسیژن مورد نیاز برای بیماران تنفسی» و اطمینان از ارائه اکسیژن کافی و متناسب با شرایط بیماردر هر شرایطی و در هر محیطی می باشد.
    روش کار
    این دستگاه در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به شماره ثبت اختراع 91414 مورخ 09/12/1395 به ثبت رسیده است. فلومتر دیجیتال شامل یک فلومتر، صفحه نمایشگر دیجیتالی، ورودی پالس اکسیمتر، ورودی و خروجی اکسیژن می باشد. میزان اکسیژن مورد نیاز بیمار بر اساس سطح اشباع هموگلوبین از اکسیژن (Spo2) که بوسیله پالس اکسیمتری تعیین شده است به صورت اتوماتیک و یا دستی به بیمار ارائه می گردد. نمایش میزان اکسیژن تحویلی به بیمار و نمایش تعداد ضربان قلب وی بصورت دیجیتالی و همچنین وجود سیستم اعلام هشدار صوتی نشاندهنده قطع جریان اکسیژن از دیگر کارکردهای این دستگاه می باشد.
    یافته ها
    با بکارگیری این وسیله نگرانی های حاصل از دریافت اکسیژن بیشتر و یا کمتر از حد مورد نیاز توسط بیماران بویژه بیماران بستری در منزل تا حد قابل توجهی برطرف خواهد شد.
    نتیجه گیری
    فلومتر دیجیتال هوشمند وسیله ای مطمن جهت ارائه اکسیژن مورد نیاز به بیماران تنفسی می باشد. ارائه اکسیژن مورد نیاز بر اساس میزان اشباع هموگلوبین از اکسیژن پایه کارکرد این وسیله می باشد. اجراء مطالعات کارآزمایی بالینی در خصوص کاربردهای بالینی بیشتر فلومتر دیجیتال توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اکسیژن تراپی، فلومتر، پالس اکسیمتری، پرستار
  • حسین شرفی، پریسا غلامی، سوسن صادقی، مصطفی قربانی، فاطیما رضایی صفحات 29-34
    مقدمه
    استرس بیماری شایع قرن حاضر و عامل یک سوم بیماری ها و غیبت های کاری کادر مراکز بهداشتی درمانی است. شغل و مسائل شغلی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده استرس می باشد. این مطالعه با هدف بررسی استرس شغلی و عوامل مرتبط با آن در پرسنل اتاق عمل شهر بندرعباس انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی 122 نفر از کادر اتاق عمل بیمارستان های آموزشی شهر بندرعباس در سال 1395 با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از فرم اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه استرس شغلی HSE جمع آوری و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و روش های آمار توصیفی و استنباطی در سطح معنی داری 05/0 = P تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نمونه های مورد مطالعه را 30 مرد و 92 زن با میانگین سنی 39/5 ± 31/33 سال تشکیل داده بودند. میانگین نمره کلی استرس شغلی نمونه ها 53/10 ± 07/115 بود که نشان می داد نمونه ها از استرس شغلی متوسطی رنج می برند. بین نمره کلی استرس شغلی کارکنان با متغیرهای جمعیت شناختی ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    پرسنل اتاق عمل دارای استرس شغلی متوسطی بودند. با توجه به پیامدهای سوء استرس شغلی ارائه راهکارهایی جهت کاهش استرس شغلی پرسنل اتاق عمل ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، استرس، اتاق عمل
  • سرگل نوربخش، نادر اعیادی، مینا فیاضی، اسماعیل صدری صفحات 35-43
    مقدمه
    معلولیت دارای ابعاد جسمانی و روان شناختی است و همانطور که سلامت جسمی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد، سازگاری روانی- اجتماعی و سلامت روانی او را نیز متاثر می سازد. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش شادکامی به شیوه شناختی- رفتاری فوردایس بر کیفیت زندگی و تحمل آشفتگی زنان با معلولیت جسمی- حرکتی بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر آزمایشی از نوع نیمه تجربی است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه زنان معلول جسمی- حرکتی انجمن معلولین جسمی- حرکتی شهرستان اردبیل بودند که از بین آنها 30 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. بعد از اجرای پیش آزمون بر روی هر دو گروه، مداخله آزمایشی در طی 8 جلسه 90 دقیقه ای به صورت یک جلسه در هر هفته به اجرا در آمد و پس از اتمام برنامه درمانی، پس آزمون اجرا گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی و مقیاس تحمل آشفتگی سیمون و گاهر استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده های تحقیق حاضر از تحلیل کوواریانس استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که پس از آموزش شادکامی در میانگین نمرات کیفیت زندگی و تحمل آشفتگی گروه های مداخله نسبت به گروه شاهد تفاوت معناداری وجود دارد. به طوری که نمرات کیفیت زندگی و تحمل پریشانی گروه مداخله پس از آموزش شادکامی به شیوه شناختی-رفتاری فوردایس به صورت معناداری افزایش یافت (01/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که استفاده از آموزش شادکامی به شیوه شناختی- رفتاری فوردایس، می تواند موجب بهبود کیفیت زندگی و تحمل پریشانی معلولین جسمی- حرکتی شود.
    کلیدواژگان: شادکامی، کیفیت زندگی، تاب آوری، افراد معلول و زنان
  • نسرین گودرزی، فرحناز محمدی شاهبلاغی، ابوالفضل رهگوی، اکبر بیگلریان صفحات 44-52
    مقدمه
    افزایش شیوع بیماری دمانس از جمله پیامدهای دوران سالمندی است، این بیماران با توجه به اختلال در شناخت، رفتار و عملکرد برای انجام فعالیت های عادی زندگی وابسته به دیگران هستند که اکثر آنها توسط مراقبان خانوادگی انجام می گیرد. تنوع و سختی نقش های مراقبتی منجر به مشکلات روانی (افسردگی، استرس و اضطراب) در مراقبان می گردد، از طرفی وجود بیماری منجر به اختلال در عملکرد خانواده می شود. از اینروسنجش عملکرد خانواده می تواند ابزار پیش بینی کننده مناسبی برای سلامت روان خانواده باشد.
    روش کار
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد. تعداد 150 نفر از مراقبین خانوادگی سالمندان مبتلا به دمانس مراجعه کننده به انجمن آلزایمر از طریق نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. داده ها از طریق پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، عملکرد خانواده مک مستر، افسردگی بک، اضطراب زونگ و پرسشنامه استرس درک شده در مراقبین مورد مطالعه جمع آوری گردید و از طریق نرم افزار SPSS و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس، آزمون تعقیبی شفه و رگرسیون خطی چند متغیره گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    عملکرد خانواده در بیماران مبتلا به دمانس تحت مطالعه در همه ابعاد بجز حل مسئله دارای اختلال بوده و بین همه خرده مقیاس های عملکرد خانواده با افسردگی، اضطراب و استرس مراقبین رابطه منفی و معنی دار (001/0 > P) وجود داشت. بعد کنترل رفتار قادر بود 1/19 درصد از واریانس اضطراب و 9/19 در صد از واریانس استرس مراقبین را تبیین کند همچنین ابعاد کنترل رفتار، نقش ها و همراهی عاطفی قادر بودند 3/45 درصد از واریانس افسردگی مراقبین را تبیین کنند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد یکی از عوامل مهم تاثیر گذار بر افسردگی، اضطراب و استرس مراقبین عملکرد خانواده می باشد، بنابراین بررسی ابعاد عملکرد خانواده می تواند نشان دهد کدام بعد از ابعاد عملکرد خانواده دچار اختلال است.
    کلیدواژگان: عملکرد خانواده، افسردگی، اضطراب، استرس درک شده، مراقبین خانوادگی، دمانس
  • فرشته نجفی، فتیحه کرمان ساروی، المیرا گنگوزهی صفحات 53-59
    مقدمه
    پرستاران به عنوان بزرگترین گروه حرفه ای در سیستم مراقبت بهداشتی و درمانی، در محیط کار با عوامل تنش زای متعددی مواجه می شوند که می تواند کیفیت زندگی کاری و سلامت عمومی آنها را به مخاطره بیاندازد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سلامت عمومی با کیفیت زندگی کاری پرستاران شاغل در بیمارستانهای آموزشی زاهدان صورت گرفت.
    روش کار
    در مطالعه مقطعی حاضر، جامعه پژوهش کلیه پرستاران شاغل در بیمارستانهای آموزشی زاهدان در سال 1395بودند. تعداد240 پرستار به روش نمونه گیری چند مرحله ای و بر اساس نسبت پرستاران در بیمارستانها وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ویژگی های فردی، «پرسشنامه سلامت عمومی28 سوالی،General Health Questionnaire-28(GHQ-28) »و «پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتونQuality of Work Life(QWL) » بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های تحلیلی تی مستقل، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون تحت نرم افزار SPSS.22 تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره سلامت عمومی پرستاران 99/11±83/56 و میانگین نمره کیفیت زندگی کاری آنان 33/61±114 بود. 7/48% پرستاران سلامت عمومی نامطلوب گزارش کردند. 3/29% پرستاران از کیفیت زندگی کاری ضعیف و 1/42% از کیفیت زندگی کاری متوسط برخوردار بودند. بین کیفیت زندگی کاری و سلامت عمومی پرستاران ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت (63/0=p).
    نتیجه گیری
    هر چند ارتباط بین کیفیت زندگی کاری و سلامت عمومی پرستاران معنی دار نبود، اما نزدیک به نیمی از آنها از سلامت عمومی نامطلوب و کیفیت زندگی کاری متوسط برخوردار بودند. ضروری است مدیران و سیاستگذاران بهداشتی، برنامه های مدون جهت پایش مداوم سلامت عمومی و کیفیت زندگی کاری پرستاران را طراحی و راهکارهای مناسب جهت ارتقای آنها را اتخاذ نمایند.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، کیفیت زندگی کاری، پرستاران
|
  • Masoud Fallashi-Khoshknab, Narges Arsalani Pages 1-7
    Introduction
    The current changes in the society has led to an increase in the number of working females and it is important to investigate how these women handle both work and family roles, especially when they are appointed difficult shift work such as nursing jobs. This study aimed at exploring “how female nurses play their work and family roles”.
    Methods
    In this qualitative study, data was gathered from 20 female nurses, who were working at two educational hospitals via both individual and focus group interviews. Grounded theory presented by Strauss and Corbin 1998 guided the data analysis.
    Results
    Five categories emerged, including hard working conditions, high family role, ineffective support resources, and dissatisfaction. The emerged core category was “striving for continuity of work and family situation”.
    Conclusions
    Nurses faced inadequate support resources and mainly relied on their own abilities to play their family and work roles, thus their basic needs, such as sleep and rest was neglected. Finally, the health of nurses was affected and they perceived dissatisfaction, which led to low work efficiency and decreased quality of health care. Consideration of the health of nurses and improving their working conditions is recommended.
    Keywords: Work Role, Family Role, Nurse
  • Amir Azizi, Hadis Beyranvand Pages 8-14
    Introduction
    Attachment is one of the most important factors influencing marital satisfaction, therefore, this study aimed at investigating the correlation between attachment styles and marital satisfaction among working nurses.
    Methods
    The study had a cross-correlative design. The study population consisted of all nurses at university hospitals of Khorramabad during year 2014, and 150 individuals were selected by the stratified random sampling method. Data were collected through questionnaires, including adult attachment and Enrich marital satisfaction. Using descriptive statistics, such as mean and standard deviation, and inferential statistics, such as Pearson's correlation and regression analysis, the data were analyzed with the SPSS version 20 software.
    Results
    Pearson correlation coefficient showed that there was a positive correlation between marital satisfaction and secure attachment (r = 0.38, P = 0.001) and with avoidance attachment (r = -0.25, P = 0.001), yet there was no correlation between marital satisfaction and ambivalent attachment style (r = -0.063, P = 0/378). The regression results also showed that about 40% of the variance attachment styles explained marital satisfaction; therefore, secure attachment styles with beta-beta avoidance of 0.322 and – 0.132 were effective in predicting results.
    Conclusions
    Given that marital satisfaction is predicted by attachment styles, it is important to recognize the attachment styles of nurses in order to improve their marital satisfaction.
    Keywords: Attachment, Marital Satisfaction, Nursing, Woman
  • Asieh Salahshourian Fard, Ameneh Sadat Kazemi, Atefeh Bahrami Boshagh Pages 15-20
    Introduction
    Patients with brain tumors due to limited treatment, poor prognosis, and adverse consequences of illness, experience high anxiety that reaches maximum levels at the time of surgery. The aim of this study was to evaluate the effect of preoperative education on preoperative anxiety in patients with brain tumor under stereotaxic biopsy.
    Methods
    In this quasi-experimental study, 40 patients with brain tumors were selected with the convenience sampling method. The sample underwent face to face training before the surgery for thirty minutes. Before and after training, patient's anxiety levels were measured by the DASS questionnaire. Data were analyzed using the PASW software and through descriptive and inferential statistics. P of
    Results
    The sample included 24 males (60%) and 16 females (40%), aged 18 to 63 years, with mean age of 42.9 ± 13.6. Most cases were married (92.5%) and had primary education to diploma (47.5%). The mean score of patient's anxiety before sampling was 21.5 ± 5.7, and after the education it was reduced to 16.1 ± 6.2 (P = 0.001).
    Conclusions
    Face to face training is a training method that could be used to reduce preoperative anxiety. In this way, nurses could adjust training and present content according to the needs of patients.
    Keywords: Preoperative Anxiety, Brain Tumors, Biopsy
  • Mohammad Javad Hosseinabadi-Farahani, Samira Romina, Shahab Darzi Ramandi Pages 21-28
    Introduction
    One problem that arises when caring for patients with respiratory diseases is setting of oxygen with current flow meters, which needs monitoring by proficient nurses. This study aimed at designing a flow meter for oxygen setting in patients with respiratory diseases.
    Methods
    This device was registered in Real Estate Registration Organization of Iran with the following code 91414 dated 27/3/2017. The digital flow meter includes one flow meter, digital display screen, pulse oximeter input, entrance and exit of oxygen. The amount of needed oxygen for the patient is determined by the hemoglobin saturation level of the oxygen (Spo2) and delivery to the patient is by an automatic ally or manually. Display of delivered oxygen to the patient and heart rate in the digital method and existence of acoustic alarms that announce disconnection of oxygen are other functions of this device.
    Results
    Application of this device could reduce concerns about delivery of less or more oxygen than needed by patients, especially at home.
    Conclusions
    The digital flow meter is a safe device for delivery of oxygen to respiratory patients. Basis of this device is delivery of oxygen by hemoglobin saturation level. The researchers suggest clinical trial studies to demonstration the clinical function of this device.
    Keywords: Oxygen Therapy, Flow Meter, Pulse Oximeter, Nurses
  • Hossein Sharafi, Parisa Gholami, Susan Sadeghi, Mostafa Ghorbani, Fatima Rezaei Pages 29-34
    Introduction
    Stress is a common disease of this century, which is responsible for one-third of diseases and the absence of health care workers. Job and career issues are the most important causes of stress. The aim of this study was to assess job stress and its related factors in operating room personnel residing in Bandar Abbas.
    Methods
    In this descriptive study, 120 operation room staff of a teaching hospital of Bandar Abbas were recruited by the convenience sampling method, during year 2016. Data was collected by a demographic form and the Job Stress questionnaire and analyzed by descriptive and inferential statistics using the SPSS-18 software. P values of less than 0.05 were considered significant.
    Results
    Thirty males and 92 females with an average age of 33.31 ± 5.39 years participated in this study. The average score of job stress was 115.07 ± 10.53 and showed that the subjects had moderate job stress. There was no significant relationship between job stress and demographic variables.
    Conclusions
    Operating room personnel had moderate stress. Regarding the consequences of job stress, it is essential to provide solutions to reduce occupational stress in operating room staff.
    Keywords: Job Stress, Stress, Operating Room
  • Sorghol Nourbakhsh, Nader Ayadi, Mina Fayazi, Esmail Sadri Pages 35-43
    Introduction
    Disabilities have a physical and psychological dimension and as they affect one's physical health, they also affects psycho-social adjustment and psychological well-being. The aim of this study was to determine the Effectiveness of happiness training program based on Fordyce cognitive behavioral theory on quality of life and ability to tolerate the disorder in women with physical-motor disabilities.
    Methods
    This study was quasi-experimental. The study population included all females with physical-motor disabilities registered at the Association of Physical-Motor Disabilities of Ardabil city, among which 30 were selected by the available sampling method and were randomly assigned to experimental and control groups. After running the pretest on both groups, the experimental intervention was carried out during 8 sessions of 90 minutes each and with one session per week. After completion of the treatment program, the post-test was taken. To collect the data, the World Health Organization Quality of Life Questionnaire and Simon and Gahr distress tolerance scale was used. Also, for data analysis, analysis of covariance was performed.
    Results
    The results showed that there were significant differences between the two groups in mean scores of quality of life and distress tolerance after happiness training. The scores of quality of life and distress tolerance in the experimental group were significantly increased after the training of happiness based on the Fordyce cognitive behavioral theory (P>0/001).
    Conclusions
    According to the obtained results, it could be suggested that training of happiness based on the Fordyce cognitive behavioral theory could improve the quality of life and ability to tolerate the disorder in females with physical-motor disabilities.
    Keywords: Happiness, Quality of Life, Resilience, Disabled Persons, women
  • Nasrin Goodarzi, Farahnaz Mohammadi Shahboulaghi, Abolfazl Rahgoi, Akbar Biglarian Pages 44-52
    Introduction
    Increased incidence of dementia is one of the outcomes of old age. These patients, due to disruptions in cognition, behavior and performance, rely on other people, usually familial observers, for their personal tasks. Diversity and adversity of caring roles lead to mental problems for observers (depression, anxiety, and stress) and on the other hand, illness of a family member causes problems in family performance. Thus, evaluation of family performance could be a suitable predictor of mental health of a family.
    Methods
    This was a cross-sectional study. Overall, 150 familial caregivers of elderly patients with dementia, referring to the Alzheimer's association, participated in this analysis. Data were collected through the demographic questionnaire, McMaster family function, Beck depression, Zuong anxiety, and perceived stress questionnaire of observers, and the analysis was conducted by Pearson correlation coefficient test, analysis of variance, Scheffe post hoc test, multi-variate stepwise linear regression, and the SPSS software.
    Results
    Family functioning in study observers is impaired in all aspects except the problem and there is a significant negative correlation between all subscales of family performance and depression, anxiety, and stress of observers. Family performance is able to predict changes in depression, anxiety, and stress of familial observers of patients with dementia. Aspects of behavior control was able to explained 1.19% of the variance of anxiety and 9.19% of the variance of stress in caregivers, as well as aspects of behavior control, roles, and emotional companionship, and 3.45% of the variance of depression in caregivers were able to be explained.
    Conclusions
    Results of this study showed that family functioning is one of the most important factors affecting depression, anxiety and stress of familial observers. Thus, studying the dimensions of family functioning shows which aspects are affected by these disorders.
    Keywords: Family Function, Depression, Anxiety, Perceived Stress, Family Caregivers, Dementia
  • Fereshteh Najafi, Fatihe Kermansaravi, Elmira Gangoozehi Pages 53-59
    Introduction
    Nurses as the largest professional group in the health care system, encounter numerous stressors in the workplace which can threaten their quality of work life and general health. The aim of this study was to determine the relationship between general health and quality of work life of nurses working in Zahedan teaching hospitals.
    Methods
    In this cross-sectional study, the research population was all nurses working in Zahedan teaching hospitals in 1395. 240 nurses were enrolled in a multi-stage sampling method based on the ratio of nurses in hospitals. Data collection tools were personal characteristics questionnaire, General Health Questionnaire-28 (GHQ-28) and Walton's Quality of Work Life (QWL). Data were analyzed using descriptive statistics, independent t-test, ANOVA and Pearson correlation using SPSS.22 software.
    Results
    The mean score of nurse's general health was 56.83 ± 11.69 and quality of work life of nurses was 114 ± 61.33. 48.7% reported undesirable general health. 29.3% of nurses had poor quality of work life and 42.1% of them reported average quality of work life. There was no significant correlation between quality of work life and general health of nurses.
    Conclusions
    Although the relationship between quality of work life and general health of nurses was not significant in this study, nearly half of them had poor general health and average quality of working life. It is essential that health managers and policymakers develop appropriate programs and strategies to continuously monitor the general health and quality of working life of nurses in order to promote them.
    Keywords: General Health, Quality of Work Life, Nurse