فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال نوزدهم شماره 3 (پیاپی 108، خرداد 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سمیه باقری، حسین مقصودی، فاطمه متولی، فرحناز خوشدل نظامیها، سید مهدی حسن زاده، رضا عربی میانرودی * صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    استرپتوکیناز رایج ترین و در حال حاضر مقرون به صرفه ترین داروی فیبرینولیتیک برای درمان سکته های قلبی و گرفتگی رگ ها می باشد. علی رغم مزایا و برتری هایی که استرپتوکیناز نسبت به داروهای ترومبولیتیک دیگر دارد، تجویز آن می تواند با مشکلاتی از جمله تحریک سیستم ایمنی بدن و هموراژی همراه بوده و هم چنین نیمه عمر نسبتا پایین آن منجر به درمان ناقص شود. پگیلاسیون یکی از روش های رایج برای اصلاح برخی از این معایب می باشد.
    مواد و روش ها
    در تحقیق حاضر برای طراحی و تولید پروتئینی مناسب برای پگیلاسیون اختصاصی با سیستئین، نرم افزار SPDBviewer استفاده شد. پس از انجام موتاسیون هدف مند به روش SOEing PCR، ژن موتانت (sk45cys) و غیرموتانت (ski) به درون وکتور pET26-b وارد شده و ساختارهای حاصل به درون اشرشیاکلی ترنسفرم شدند. کلون های حاصل پس از رشد توسط IPTG بیان شده و بیان پروتئین ها توسط SD-PAGE و وسترن بلاتینگ بررسی گردید. پروتئین ها با تکنیک افینیتی کروماتوگرافی با ستونNi-NTA تخلیص شدند و فعالیت آن ها با استفاده از روش کروموژنیک و از طریق سوبسترای S2251 بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از فعالیت سنجی نشان داد که فعالیت آمیدولیتیک sk45cys در مقایسه با ski، پس از 30 دقیقه از تشکیل کمپلکس با پلاسمینوژن، 10 درصد افزایش فعالیت داشته است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که با توجه به سطحی بودن مکان سیستئین جایگزین شده و هم چنین افزایش نسبی فعالیت SK45cys این پروتئین می تواند مولکول مناسبی برای انجام فرآیند پگیلاسیون اختصاصی باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت سنجی، موتاسیون، پگیلاسیون، استرپتوکیناز
  • حمیدرضا جمیلیان، مصطفی نوکنی، محمدرضا خوانساری، محمود عاجلو، فرزانه درودگر، مهری جمیلیان* صفحات 11-18
    زمینه و هدف
    فرزندخواندگی در استحکام و گرمی بخشیدن به کانون خانواده های بدون فرزند و هم چنین رفع مشکلات روحی اطفال بدون سرپرست نقش چشم گیری دارد. این مطالعه با هدف ارزیابی دقیق تر وضعیت روان شناختی زوج های متقاضی فرزندخواندگی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اراک و سازمان بهزیستی استان مرکزی در سال 1393، کلیه زوج های متقاضی فرزندخواندگی مراجعه کننده به سازمان بهزیستی (جمعا 195 نفر) در بازه زمانی یک سال وارد مطالعه شدند. سپس پرسش نامه جمعیت شناختی و MMPI-II برای جمع آوری داده ها در اختیار آن ها قرار گرفت. در تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی، شاخص های میانه و میانگین و تحلیل کوواریانس استفاده شده است.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار کلیه مقیاس های بالینی و اعتبارMMPI-II در کل نمونه ها و هم چنین در زیر گروه های مختلف جامعه آماری، کمتر از نقطه برش 65 بود. همه متقاضیان در کلیه مقیاس های بالینی و اعتبار، از سلامت روان برخوردار بوده و به لحاظ روان شناختی، واجد شرایط فرزندپذیری بودند. گروهی از متقاضیان فرزندخواندگی، با نگرانی از رد شدن در پذیرش فرزند، به لحاظ آسیب شناسی، خود را بهتر از آن چه که هستند وانمود کرده اند که موجب بروز تفاوت معنی دار در مقیاس k شده است(019/0=p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه، متقاضیان فرزندخواندگی از سلامت روان برخوردار بوده و هیچ آسیب روان شناختی نداشتند، ولی گاهی جهت ارائه ی چهره ی بهتر از خود، اقدام به «خودبهترنمایی» کردند. بررسی سایر ابزارهای تشخیصی در مطالعات بعدی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: نیمرخ شخصیتی، فرزندخواندگی، ناباروری
  • پریسا زرگر، اسماعیل غنی، فریده جلالی مشایخی، ابراهیم افتخار * صفحات 19-26
    زمینه و هدف
    درصد کمی از بیماران مبتلا به سرطان کولورکتال (CRC) به داروی 5- فلورویوراسیل (5-FU)، به عنوان داروی شیمی درمانی رایج، پاسخ می دهند. در مطالعه حاضر با هدف طراحی و مطرح ساختن یک پروتکل شیمی درمانی جدید، تاثیر ترکیب هم زمان اکریفلاوین (ACF) با 5-FU برمیزان مرگ و میر سلول های CRC مورد مطالعه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    از تست MTT برای ارزیابی اثر سیتوتوکسیک داروهای 5-FU و ACF بر رده های سلولی CRC (HCT116،LS174T و SW480) استفاده شد. سلول ها با غلظت های متفاوت آکریفلاین (07/0 تا 5 میکرومولار) یا 5-FU (5/0 تا 64 میکرومولار) برای 72 ساعت تیمار شدند و سپس درصد زنده ماندن سلول ها و IC50 داروها محاسبه شد. برای ارزیابی تاثیر داروی ACF بر خاصیت ضد سرطانی 5-FU، سلول ها با غلظت های متفاوت 5-FU و غلظت IC30 داروی ACF به صورت هم زمان تیمار شدند.
    یافته ها
    ACF و 5-FU یک اثر مهاری وابسته به دوز بر رشد سلول های رده CRC داشتند. سلول های LS174T بیشترین و سلول های SW480 کمترین حساسیت را در مقابل داروی ACR و 5-FU نشان دادند. تیمار هم زمان دو دارو نشان داد که در حضور ACF حساسیت سلول ها در مقابل 5-FU تغییر معنی داری نمی یابد(05/0p>).
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که داروی ACF بر هر سه رده سلول های CRC دارای اثر سیتوتوکسیک بوده و باعث مرگ و میر آن ها می شود. با این حال استفاده هم زمان از ACF و 5-FU نمی تواند خاصیت ضد سرطانی داروی 5-FU را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: 5، فلوئورویوراسیل، اکریفلاوین، سرطان کولورکتال، شیمی درمانی
  • اسماعیل سلیمانی، مجتبی حبیبی عسگرآباد، سجاد بشر پور، علی شیخ الاسلامی، رقیه نوری پور لیاولی* صفحات 27-37
    زمینه و هدف
    میگرن یکی از اختلالات نورولوژیک مزمن است که سبب ناتوانی و دوری از هر گونه فعالیت افراد می گردد. از آن جایی که عوامل مختلفی در بروز و ایجاد میگرن نقش دارند، تنوع داروهایی که در پیش گیری و درمان میگرن به کار می روند نیز زیاد می باشد. درمان های ترکیبی نیز در تسکین میگرن کاربرد دارند. هدف این پژوهش اثربخشی آموزش کنترل خود بر ابعاد کیفیت زندگی بیماران مبتلا به میگرن بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری این پژوهش را کلیه بیماران مبتلا به میگرن شهر اردبیل در سال 1393 تشکیل می دهند (برآورد تقریبی: 1150N=). نمونه این پژوهش شامل 40 بیمار مبتلا به میگرن بود که از میان بیماران مبتلا به میگرن شهر اردبیل به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. از پرسش نامه جمعیت شناختی و اطلاعات بیماری و نیز پرسش نامه کیفیت زندگی (36 سوال) برای جمع آوری داده ها در مراکز درمانی استفاده شد. از آن جاکه پژوهش حاضر یک مطالعه آزمایشی با کار آزمایی بالینی و طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه شاهد است، برای تحلیل داده ها از تجزیه و تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین دو گروه بیماران مبتلا به میگرن و گروه کنترل در ابعاد کیفیت زندگی تفاوت معنی داری وجود دارد و این بدان معنی است که ابعاد سلامت جسمانی و سلامت روانی کیفیت زندگی بین دو گروه آزمایش و کنترل بعد از آموزش کنترل خود متفاوت است.
    نتیجه گیری
    آموزش کنترل خود می تواند برای ارتقای کیفیت زندگی بیماران مبتلا به میگرن استفاده شود. این نتایج کاربرد موثر و مهمی در درمان بیماران مبتلا به میگرن دارد. به طورکلی، متخصصان مراکز درمانی می توانند از این روش در کنار سایر مداخلات درمانی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: بیماران مبتلا به میگرن، کیفیت زندگی، کنترل خود
  • حمیدرضا شکرانی *، رضا نبوی، زهرا علیزاده سرابی صفحات 38-45
    زمینه و هدف
    جرب های دمودکس، فولیکول های مو و غدد سباسه ی نواحی مختلف بدن به ویژه ناحیه صورت را آلوده می کنند. دمودیکوزیس به عنوان یکی از عوامل موثر در پاتوژنز برخی از اختلالات پوستی مطرح است. این پژوهش با هدف تعیین میزان شیوع جرب های دمودکس و هم چنین بررسی ارتباط آن با برخی از عوامل خطرساز انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی- تحلیلی بر روی 100 نفر از دانشجویان شهرستان خرم آباد انجام پذیرفت. نمونه گیری از سه ناحیه صورت (بینی، گونه ها و پیشانی) با استفاده از دو روش نوار چسب سلوفنی (CTP) و فشاری پوست انجام گردید. اطلاعات فردی مورد نظر در پرسش نامه ثبت گردید و داده ها با استفاده از آزمون مربع کای مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    شیوع کلی دمودکس 55 درصد بود. میزان ردیابی آلودگی با استفاده از روش نوار چسب سلوفنی به طور معنی داری بیش از روش فشاری پوست بود(01/p<0). نتایج نشان داد شیوع دمودکس در مردان و در افراد دارای پوست چرب به طور معنی داری بیشتر است(05/p<0). به علاوه، میزان آلودگی در بین دانشجویان مبتلا به آکنه وولگاریس به طور معنی داری بیش از افراد فاقد آکنه بود(05/p<0). تفاوت معنی داری بین شدت آلودگی به دمودکس و ابتلا به آکنه مشاهده شد(01/p<0).
    نتیجه گیری
    روش نوار چسب سلوفنی روشی مناسب و آسان برای انجام مطالعات اپیدمیولوژیک است. نوع پوست و جنسیت به عنوان عوامل خطرساز شناسایی گردیدند. یافته های این مطالعه بر امکان ارتباط بین آلودگی به دمودکس و ابتلا به آکنه وولگاریس دلالت دارد.
    کلیدواژگان: آکنه وولگاریس، دمودیکوزیس، عوامل خطر
  • فاطمه طرقی، فرهاد مشایخی *، وحید منتظری، حمید سعیدی ساعدی صفحات 46-53
    زمینه و هدف
    9MMP یکی از اعضای خانواده ماتریکس متالوپروتئینازها (MMPs) می باشد که پروتئین حاصل از آن قادر است شرایط مناسب برای مهاجرت سلول های سرطانی و رگ زایی درون تومور را فراهم نماید. هدف از این تحقیق بررسی ارتباط پلی مورفیسم C>T در ناحیه 1562- راه انداز ژن 9MMP و پیشرفت سرطان سینه در جمعیت شمال غرب ایران می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق مورد- شاهدی، جمعا 187 زن مشارکت داشتند. پلی مورفیسم مورد نظر با روش PCR-RFLP و با استفاده از آنزیم Pae I بررسی گردید و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار مدکالک انجام گرفت.
    یافته ها
    توزیع ژنوتیپ CC در گروه های سرطانی و کنترل به ترتیب 44 و 5/62 و توزیع ژنوتیپ CT در گروه های سرطانی و کنترل به ترتیب 56 و 5/37 بود. در تحلیل آماری، مجذور کای و سطح معنی داری به ترتیب4/5 و 01/0 می باشد. علاوه بر این، بین پلی مورفیسم مورد نظر با درگیری غدد لنفاوی بیمار و نیز وجود تومور بزرگ تر از 2 سانتی متر مکعب ارتباط معنی دار وجود دارد(به ترتیب، 005/p=0 و 03/p=0). نتایج این تحقیق نشان داد که مورد مطالعه ما، پلی مورفیسم C>T 1562- ژن 9MMP با سرطان سینه در مرحله ی 2 و بالاتر ارتباط دارد. هم چنین وجود ژنوتیپ CT می تواند خطر متاستاز به غدد لنفاوی و خطر وجود تومور بزرگ تر از 2 سانتی متر مکعب را 4 برابر کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتیجه دست آمده ممکن است از این پلی مورفیسم به عنوان بیومارکر پیش آگهی استفاده کرد، هرچند نتیجه گیری قطعی نیازمند انجام این تحقیق با جامعه آماری بزرگ تر می باشد.
    کلیدواژگان: سرطان، 9MMP، پلی مورفیسم
  • بهزاد عابدی، عطاالله عباسی *، یاشار سرباز، عاطفه گشوارپور صفحات 54-61
    زمینه و هدف
    ALS یک بیماری عصبی ماهیچه ای پیش رونده است که از مهم ترین مشخصات آن تخریب نورون های حرکتی در سیستم عصبی مرکزی و محیطی است. در حال حاضر هیچ روش کلینیکی دقیقی برای تشخیص این بیماری ارائه نشده است. در اغلب موارد افراد دارای ALS به دلیل اختلالات موجود در سیستم عصبی نمی توانند به صورت عادی راه بروند. به همین دلیل، یکی از روش های مفید برای تشخیص این بیماری از سایر بیماری های عصبی و یا تشخیص بیماران مبتلا به ALS از افراد سالم، تحلیل سیگنال حرکتی راه رفتن است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از دادگان موجود در سایت فیزیونت استفاده شده است. این پایگاه داده ای از 13 بیمار دارای ALS(ALS1،ALS2،...،ALS13) به همراه 16 فرد سالم (CO1،CO2،...،CO16) تشکیل شده است. افراد بیمار شرکت کننده در این مطالعه هیچ گونه سابقه بیماری عصبی دیگری نداشتند و در هنگام راه رفتن از هیچ وسیله کمکی مانند ویلچر استفاده نمی کردند.
    یافته ها
    در این مطالعه از طیف توان که از ویژگی های فرکانسی است، برای آشکارسازی تفاوت های احتمالی سری های زمانی افراد بیمار و سالم استفاده شد. توان طیف هر دو گروه در فرکانس های بالا مشابه است، ولی در فرکانس های پایین، توان طیف در افراد سالم معمولا کمتر از افراد بیمار است.
    نتیجه گیری
    شبکه عصبی مصنوعی با بیان گر قدرت تفکیک 83 درصد برای مجموعه داده های آزمایش در بین افراد سالم و بیمار به کار رفت. به نظر می رسد این الگوریتم روش مناسبی برای جداسازی افراد بیمار و سالم در مراحل اولیه بیماری باشد.
    کلیدواژگان: سیگنال حرکتی راه رفتن، پردازش سیگنال، بیماری ALS، شبکه عصبی
  • پروین فرزانگی، معصومه حبیبیان *، هادی علی نژاد صفحات 62-70
    زمینه و هدف
    بیماری مزمن کلیوی به عنوان یک فاکتور خطرزای مهم با برخی از اختلالات همراه است که از دلایل اصلی مرگ و ناتوانی در افراد پیر هستند. از این رو، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ترکیبی تمرین هوازی منظم و مصرف عصاره سیر بر سطوح برخی از فاکتورهای تنظیمی آپوپتوز کلیوی در موش های پیر مبتلا به بیماری مزمن کلیوی بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی، 42 سر موش صحرایی نر ویستار پیر(48 تا50 هفته) انتخاب و به طور تصادفی به 6 گروه کنترل، دوکسوروبیسین، دوکسوروبیسین-سالین، دوکسوروبیسین- تمرین، دوکسوروبیسین- سیر و دوکسوروبیسین- سیر-تمرین(ترکیبی) تقسیم شدند. بیماری مزمن کلیوی با یک بار تزریق زیر جلدی دوکسوروبیسین (5/8 میلی گرم بر کیلوگرم وزن) القا شد. برنامه تمرینی شنا شامل3 روز در هفته، روزی 30 دقیقه برای مدت 8 هفته بود. گروه های دوکسوروبیسین- سیر و ترکیبی با عصاره سیر(5/2گرم بر کیلوگرم وزن بدن) گاواژ شدند. سطوح کلیوی Bax و Bcl-2 به روش الایزا سنجیده شد. از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه برای تحلیل داده ها استفاده شد(05/0>p).
    یافته ها
    نتایج نشان داد القای بیماری مزمن کلیوی با افزایش سطوح کلیوی Bax و کاهشBcl-2 در رت های پیر همراه است. هم چنین 8 هفته شنا، مصرف عصاره سیر و مداخله ترکیبی به طور معنی داری این تغییرات را معکوس نمود. به علاوه تفاوت معنی داری بین تاثیر مداخله های فوق بر سطوح کلیوی Bcl-2 و Bax در رت های پیر مبتلا به بیماری مزمن کلیوی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از شیوه های درمانی غیر دارویی تمرین ورزشی، مکمل سیر و ترکیبی این دو مداخله ممکن است در کاهش آپتوز کلیوی ناشی از بیماری مزمن کلیوی در افراد مسن موثر باشد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، پیری، آپوپتوز، بیماری مزمن کلیوی، سیر
  • مهیار نوریان، علی محمد اصغریان *، حمید اسد زاده عقدایی صفحات 71-79
    زمینه و هدف
    بیماری های التهابی روده(IBD) شامل دو دسته اساسی کولیت اولسرو(UC) و کرون(CD) می باشند که اتیولوژی آن ها هم چنان مبهم باقی مانده است. پلی مورفیسم های پروموتر فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا (TNFα) نامزد مناسبی در استعداد ابتلا به IBD می باشند، هم چنان که رابطه معنی داری بین آن ها وجود دارد. هدف اصلی این مطالعه بررسی ارتباط پلی مورفیسم ژن TNFα در ناحیه 1031- با استعداد ابتلا به IBD در بیماران ایرانی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، 101 نفر بیمار مبتلا به IBD (86 نفر کولیت اولسرو و 15 نفر کرون) و 100 فرد سالم مورد بررسی قرار گرفتند. روش PCR-RFLP برای تعیین ژنوتایپ استفاده شد. در نهایت فرکانس آللی و توزیع ژنوتیپی در پلی مورفیسم T>C ژن TNFα بین دو گروه تعیین گردید.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ TT، TC و CC در بیماران به ترتیب 4/64 ، 7/28 و 9/6 درصد و در گروه شاهد به ترتیب 63 ، 29 و 8 درصد محاسبه گردید. هم چنین فرکانس آلل T1031- ژن TNFα در بیماران مبتلا به IBD بالا بود، در حالی که از نظر آماری معنی دار نبود(05/p>0).
    نتیجه گیری
    ارتباط معنی داری بین پلی مورفیسم ناحیه 1031- در ژن TNFα و استعداد ابتلا به IBD دست نیامد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که پلی مورفیسم مطالعه شده در ژن TNFα به عنوان عامل پیش آگهی در مورد استعداد افراد به ایجاد IBD در جمعیت ایرانی مطرح نمی باشد.
    کلیدواژگان: بیماری های التهابی روده، فاکتور نکروز دهنده تومورآلفا، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی
  • احمد همتا، رضوان قدبیگی * صفحات 80-89
    زمینه و هدف
    ژنANKK1 (حاوی تکرار آنکیرین و دومین کیناز 1) عضوی از خانواده سرین/ترئونین کیناز است. این خانواده در مسیرهای انتقال سیگنال دخالت دارد. این ژن شامل پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی Taq1A (rs1800497) می باشد. حاملین آلل A1 پلی مورفیسم TaqIA ، کاهشDRD2 (گیرنده دوپامین D2) را نشان داده اند. این کاهش افراد را مستعد می کند تا برای جبران این کمبود در سیستم دوپامینرژیک، مواد اعتیادآور را جستجو کنند. مطالعه حاضر پلی مورفیسم TaqIA (rs1800497) را در اعتیاد به هروئین و مت آمفتامین بررسی کرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، 91 مرد معتاد به هروئین و مت آمفتامین و تحت درمان با متادون و 100 مرد کنترل سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. استخراج DNA ژنومیک خون محیطی از طریق روش استخراج نمکی انجام شد و افراد از لحاظ پلی مورفیسم TaqIA به وسیله روش RFLP-PCR تعیین ژنوتیپ شدند و آنزیم TaqI برای RFLP به کار برده شد.
    یافته ها
    این بررسی نشان داد که فراوانی آلل A1 پلی مورفیسم TaqIA به طور معنی داری در افراد بیمار نسبت به گروه کنترل بالاتر است(001/p<0). فراوانی آلل A1 در افراد بیمار و کنترل به ترتیب 51 درصد و 5/22 درصد می باشد. ژنوتیپ A1A1 در 25 درصد بیماران و 7 درصد کنترل ها یافت شد(8/25-64/3= CI 95%، OR=9/7، p<0/001).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بین آلل A1 پلی مورفیسم TaqIA و اعتیاد به هروئین و مت آمفتامین ارتباط معنی داری وجود دارد.
    کلیدواژگان: اعتیاد هروئین و مت آمفتامین، ژن ANKK1، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، RFLP، PCR
|
  • Somayeh Bagheri, Hossein Maghsoudi, Fatemeh Motevalli, Farahnaz Khoshdel Nezamiha, Seyed Mehdi Hasanzadeh, Reza Arabi Mianroodi* Pages 1-10
    Background
    Streptokinase is one of the most common and cost effective fibrinolytic drugs for treatment of heart attacks and vein thrombosis. Unlike many advantages over other thrombolytic drugs, administration of streptokinase can produce some complications such as immunologic reactions, hemorrhage and incomplete treatment due to relative short half life. Pegylation is one of the most common methods for improving of these shortcomings.
    Materials And Methods
    In this study, designing a proper candidate for specific pegylation with cysteine was done by means of SPDBviewer software. After a meaning ful mutation by SOEing PCR method, mutated (sk45cys) and intact SK (ski) genes were cloned in pET26-b vector and the structures were transformed in E.coli. Clones, Afrer growing, were expressed by IpTG and exptression of proteins was confirmed by SDS-PAGE and western blotting. The proteins were purified by affinity chromatography with NiNTA columns and amidolytic activity of purified proteins was assayed using chromogenic method and different concentrations of S2251 substrate.
    Results
    Results of activity assays showed that amidolytic activity of SK45cys had about 10% increase in comparison to Ski, after 30 minutes of complex formation with plasminogen.
    Conclusion
    Generally, it was concluded that, considering cys45 as a superficial aminoacid and also relative increase of activity, SK45cys can be considered a suitable protein for specific pegylation.
    Keywords: Activity assay, Mutation, Pegylation, Streptokinase
  • Hamid Reza Jamilian, Mostafa Nokani, Mohammad Reza Khansari, Mahamood Ajloo, Farzaneh Doroodgar, Mehri Jamilian Pages 11-18
    Background
    Adoption has a significant role for strengthening families without children and also resolution of psychological confilicts of unsupervised children. The goal of this study is to assess the psychological status of adoption applicant couples.
    Materials And Methods
    This is a descriptive- analytic study that is done with cooperation of welfare organization and Arak University of Medical Sciences in 2014. All adoption applicant couples referred to welfare organization for 1 year participated in the study. Data were gathered by using demographic questionnaire and MMPI-II. Data were showed by descriptive statistic and were analyzed by using mean, average and covariance analysis indices.
    Results
    Mean and standard deviation of all clinical scales and reliability of MMPI-II in all samples and also different subgroups of statistical population were under 65. All applicants had good mental health and psychologically were eligible for adoption. A group of applicants have pretended themselves better than what they are because of the fear of rejection that led to significant difference in k scale(p=0.019).
    Conclusion
    According to the findings of this study, applicants had good mental health and didn’t have any psychopathologic damage, but sometimes they have pretended themselves better than what they are. Investigation of other diagnostic tools in future studies is recommended.
    Keywords: Personality profile, Adoption, Infertility
  • Parsa Zargar, Esmaeel Ghani, Farideh Jalali Mashayekhi, Ebrahim Eftekhar* Pages 19-26
    Background
    A small percent of patients with colorectal cancer (CRC) respond to 5-Fluorouracil (5-FU), as a first line of chemotherapy. In this study in, in order to design a new chemotherapy protocol, the effect of 5-FU and acriflavine (ACF) cotreatment on mortality rate of CRC cell lines was investigated.
    Materials And Methods
    Cytotoxicity of 5-FU and ACF against CRC cell lines (LS174T, SW480 and HCT116) was detected using MTT assay. Cells were treated with different concentrations of 5-FU (0.5-64 µM) or ACF (0.07-5 µM) for 72 hours and then cell viability and drugs IC50 was calculated. To assess the effect of ACF on anticancer activity of 5-FU, cells were cotreated with different concentrations of 5-FU and IC30 concentration of ACF.
    Results
    ACF and 5-FU suppress the viability of CRC cell lines in dose-dependent manner. 5-FU and ACF have most cytotoxic effect on LS174T and the lowest cytotoxic effect on SW480 cells. Cotreatment of ACF with 5-FU could not significantly change the sensitivity of cells against 5-FU (p>0.05).
    Conclusion
    In this study, the fatal and cytotoxic effect of ACF on three CRC cell lines was shown. However, cotreatment of ACF with 5-FU could not improve the anticancer activity of 5-FU.
    Keywords: 5, fluorouracil, Acriflavine, Colorectal cancer, Chemotherapy
  • Esmaeel Soleimani, Mojtaba Habibi Asgarabad, Sajjad Basharpour, Ali Shikheslami, Roghayeh Nooripour Liavali* Pages 27-37
    Background
    Migraine is a chronic neurological disorder that leads patients to avoid any kind of activities. Since different factors are involved in migraine incidence and its triggers, so drugs are used to prevent or treat it are so variable. Also, combined medications are used to relieve migraine. This study examined the effectiveness of self-control training on quality of life in patients with migraine.
    Materials And Methods
    Statistic population of this study included all migraine patients in Ardabil in 2014(Estimation: N=1150) that 40 patients were selected by convenience sampling. Demographic and disease information questionnaire and quality of life questionnaire (SF-36) were used to collect data in clinical centers. Multivariate analysis of variance (MANCOVA) was used to analyze data, because present research was a experimental and clinical trial with pre-test and post-test with control group.
    Results
    The results showed that there is a significant difference between mean in quality of life in migraine patients and control subjects. It means that physical health and mental health of quality of life was different between control and experimental groups after self- control training.
    Conclusion
    Self-control training can be used to enhance quality of life in migraine patients. These results have important and effective applications in the treatment of migraine patients. Generally, specialists of clinical centers can use this method alongside other treatment interventions.
    Keywords: Migraine patients, Quality of life, Self, control
  • Hamidreza Shokrani *, Reza Nabavi, Zahra Alizade Sarabi Pages 38-45
    Background
    Demodex mites can infect the sebaceous glands and hair follicles from almost every area of human skin especially on the face. Demodicosis is considered to be a factor in the pathogenesis of some skin disorders. The aim of this study was to determine the prevalence of Demodex mites and to identify the association between risk factors and Demodex infection.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted with 100 university students in Khorramabad, Iran. Samples were collected from three different regions of the face (nose, cheeks and forehead) using two different methods, including cellophane tape method (CTP) and skin pressurization. A questionnaire was filled for each individual and data were subjected to statistical analyses using chi-square test.
    Results
    The overall prevalence of Demodex mites was 55%. The detection rate of infection by cellophane tape method was much higher than that of the skin pressurization (p
    Conclusion
    The cellophane tape method (CTP) is an easy and suitable method for epidemiologic investigations. Skin types and gender were identified as risk factors. Our study suggests that Demodex infection could be associated with acne vulgaris.
    Keywords: Acne vulgaris, Demodicosis, Risk factors
  • Fatemeh Toroghi, Farhad Mashayekhi *, Vahid Montazeri, Hamid Saeedi Saedi Pages 46-53
    Background
    MMP9, as a member of the MMPs family, codes a protein that is able to provide suitable infrastructures for the migration of cancer cells and angiogenesis within tumor. The aim of this study was to investigate the relationship between -1562 C> T polymorphism in MMP9 promoter and progression of breast cancer in northwest of Iran.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 187 females from northwest of Iran were involved. Polymorphism of interest was determined by PCR-RFLP method using enzyme PaeI and statistical analysis was done by Med Calc software.
    Results
    Distribution of CC genotype in cancer and control groups was,44 and 62.5, tespectively and distribution of CT genotype in cancer and control groups was 56 and 37.5, respectively, In the statistical analysis, χ2 and p value were respectively, 5.4 and 0.01. There is a significant association between this polymorphism and lymph nodes involvement and presence of tumor larger than 2cm3 (respectively p= 0.005 and p = 0.03). The results of this study showed -1562 C> T polymorphism in MMP9 promoter is associated with stage II and higher stages of breast cancer in our population. Furthermore, CT genotype may increase the risk of lymph node metastasis and presence of tumor larger than 2 cm3 (OR= 4).
    Conclusion
    According to the results of this study, MMP9 (-1562 C> T) polymorphism may be used as a biomarker for breast cancer prognosis. Although, to achieve more definitive results, it is necessary to examine a larger population.
    Keywords: Cancer, MMP9, Polymorphism
  • Behzad Abedi, Ataollah Abbasi *, Yashar Sarbaz, Atefeh Goshvarpour Pages 54-61
    Background
    ALS is a progressive neuro-muscular disease, which is characterized by motor neuron loss in the Central Nervous System (CNS) and Peripheral Nervous System (PNS). Up to now, no accurate clinical method for diagnosis of the disease have been provided. In most cases, ALS patients are unable to walk normally due to abnormalities in the nervous system. For this reason, one of the most appropriate methods in the diagnosis of ALS from other neurological diseases or from healthy volunteers is the gait motor signal analysis.
    Materials And Methods
    In this study, gait signals available in Physionet database have been used. The database consists of 13 patients with ALS (ALS1, ALS2, …, ALS13) and 16 normal subjects (CO1, CO2, …, CO16). The patients participating in this study had no history of any psychiatric disorders and did not use any assistive device for walking, like wheelchair. The power spectrum of stride, swing, and stance of normal subjects and patients was computed for both left and right legs. To provide appropriate inputs for the classifier, the frequency band of the power spectrum of all signals was divided into eight equal parts. The area of all regions was computed. Three frequency band of the lower range of power spectra selected as inputs of the classifier.
    Results
    In this study, power spectra, as frequency attributes, were used to explore probable differences of time series in both patients and healthy subjects.
    Conclusion
    Artificial Neural Network was used to classify normal and ALS groups with the accuracy of 83% for the test data set. It seems that the present algorithm can be used in discriminating patients from normal subjects in the early stages of the disease.
    Keywords: Gait motor signal, Signal processing, ALS disease, Neural network
  • Parvin Farzanegi, Masoumeh Habibian *, Hadi Alinejad Pages 62-70
    Background
    Chronic kidney disease as an important risk factor is associated with some disorders which are key causes of death and disability in older people. Therefore, the aim of this study was to assess the combined effect of regular aerobic exercise with garlic extract on renal apoptosis regulatory factors in aged rats with chronic kidney disease.
    Materials And Methods
    In this experimental research, 42 aged male Wistar rats(48-52 weeks) were selected and randomly divided into 6 groups: control, doxorubicin, doxorubicin-salin, doxorubicin- garlic, doxorubicin - exercise, doxorubicin –garlic-exercise(combined). Chronic kidney disease was induced by a single subcutaneous injection 8.5 mg/kg of doxorubicin. Swimming training was programmed 3 days /week, 30 min/day for 8 weeks. Both the doxorubicin garlic and combined groups with garlic extract were administered by garlic gavage at a dose of 2.5 g/kg. The renal Bax and Bcl-2 levels were evaluated by ELIZA method. A one-way analysis of variance was used to data analysis (p
    Results
    The results showed that induced chronic kidney disease was associated with a significant increase on Bax and a decrease on Bcl-2 in aged rats. Also, 8 weeks swimming training, garlic supplementation and the combined intervention significantly reversed these changes. Furthermore, no significant difference have been observed in the effect of these interventions on Bax and Bcl-2 in aged rats with chronic kidney disease.
    Conclusion
    It seems that the use of non-pharmacological treatment methods such as exercise training, garlic extract supplement, and combination of the both interventions may be effective in reducing apoptosis resulted from chronic kidney disease in aged rats.
    Keywords: Aerobic exercise, Aging, Apoptosis, Chronic kidney disease, Garlic
  • Mahyar Nourian, Ali Mohammad Asgharian *, Hamid Asadzadeh Aghdaei Pages 71-79
    Background
    Inflammatory bowel disease (IBD) includes two basic categories ulcerative colitis (UC) and Crohn's disease (CD) that the etiology of which remains unclear. Tumor necrosis factor alpha (TNFα) promoter polymorphisms are a good candidate for susceptibility to IBD as there is a significant relationship between them. The main aim of this study was to assess TNFα gene polymorphisms with IBD susceptibility at positions -1031in Iranian patients.
    Materials And Methods
    In this case-control study, were studied 101 patients with IBD (86 ulcerative colitis, 15 Crohn's disease) and 100 healthy controls were studied. PCR-RFLP (Polymerase Chain Reaction-Restriction Fragment Length Polymorphism) was used for determining of genotyping. In following, allele frequency and genotype distribution of polymorphism T> C in TNFα gene between the case and control groups were typed.
    Results
    The frequency of genotype TT, TC and CC among patients was 64.4%, 28.7% and 6.9% and in control group was 63%, 29% and 8%, respectively. Also, allele frequency T-1031 of TNFα gene in IBD patients was high, while there is no statistical significant(p>0.05).
    Conclusion
    There was no significant correlation between TNFα gene polymorphisms and susceptibility to IBD at position -1031. Our results showed that TNFα gene polymorphisms cannot be considered as a potential prognostic marker cause of IBD in Iranian population.
    Keywords: Inflammatory bowel disease, TNF, alpha, Single nucleotide polymorphism
  • Ahmad Hamta, Rezvan Ghadbeigi* Pages 80-89
    Background
    ANKK1 (ankyrin repeat and kinase domain containing 1) gene is a member of the serine/threonine kinase family. This family involved in signal transduction pathways. This gene contains Taq1A (rs1800497) single nucleotide polymorphism. The A1 allele carriers of TaqIA polymorphism have shown reduced DRD2 (Dopamine Receptor D2) receptors. This decrease predisposes individuals to seek for addictive substances to compensate this deficiency in dopaminergic system. The present study investigated TaqIA (rs1800497) polymorphism in heroin and methamphetamine addiction.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 91 male methadone-maintained heroin and methamphetamine addicts and 100 male healthy controls were studied. Genomic DNA extraction was carried out from peripheral blood through salting-out method and individuals were genotyped for TaqIA polymorphism by RFLP-PCR technique and TaqI enzyme was used for RFLP.
    Results
    This survey revealed the significantly higher frequency of the A1 allele of TaqIA polymorphism in patients than control individuals (p
    Conclusion
    The results of this study revealed that the A1 allele of TaqIA polymorphism is significantly associated with heroin and methamphetamine addiction.
    Keywords: Heroin, methamphetamine addiction, ANKK1 gene, Single nucleotide polymorphism, RFLP, PCR