فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال نوزدهم شماره 4 (پیاپی 109، تیر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/04/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محسن حیدری، عقیل بهرامیان، حسین گودرزی، گیتا اسلامی، علی هاشمی، سعید خشنود صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    پمپ های تراوشی از مهمترین مکانیسم های مقاومت به آنتی بیوتیک ها در سویه های اشرشیا کلی و کلبسیلا پنومنیه هستند. هدف از این مطالعه، بررسی ارتباط رخداد ژنهای کد کننده پمپ های تراوشی Qep A و AcrAB در سویه های بالینی اشرشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه با مقاومت نسبت به سیپروفلوکسازین می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه روی 100سویه اشرشیا کلی جدا شده از بیمارستان های لبافی نژاد و طالقانی و 100سویه کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیمارستان های کودکان مفید و طالقانی شهر تهران انجام شد. تست های حساسیت ضد میکروبی با استفاده از روش های دیسک دیفیوژن بر اساس رهنمودهای CLSI انجام گردید. شناسایی ژنهای کد کننده پمپ های تراوشی Qep Aو AcrAB با استفاده از تکنیک PCR انجام گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه بهترین اثر را علیه سویه های اشرشیا کلی فسفومایسین و ایمی پنم و علیه سویه های کلبسیلا پنومونیه فسفومایسین و تیجیسیکلین داشتند. نتایج PCR نشان داد میزان شیوع ژنهای Acr A ، Acr B و Qep A در سویه های اشرشیا کلی به ترتیب 92% ، 84% و 0% و در سویه های کلبسیلا پنومنیه به ترتیب 94% ،87% و 4% بودند.
    نتیجه گیری
    شیوع ژنهای کدکننده پمپ های تراوشی در سویه های اشرشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه، که عامل مقاومت به سیپروفلوکسازین هستند، موجب نگرانی است. از این رو برای کنترل عفونت و جلوگیری از گسترش باکتری های مقاوم به دارو، نیاز به مدیریت دقیق در تجویز دارو و شناسایی ایزوله های مقاوم می باشد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، پمپ تراوشی، فلوروکینولون، حسایت آنتی بیوتیکی
  • فیروزه رئیسی، حبیب الله قاسم زاده، نرگس کرمقدیری، ریحانه فیروزی خجسته فر*، علی پاشا میثمی، عباسعلی ناصحی، مریم سرایانی، جلیل فلاح، نرگس ابراهیم خانی صفحات 11-19
    با توجه به شیوع بالای اختلال عملکرد جنسی در زنان مبتلا به وسواس و تاثیر آن بر رضایتمندی زناشویی، هدف پژوهش حاضر، بررسی عملکرد جنسی و رضایتمندی زناشویی در زنان مبتلا به وسواس است. شرکت کنندگان، 36 بیمار وسواسی متاهل مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان روزبه ( وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران) و چند مطب خصوصی بودند که پس از مصاحبه بالینی روانپزشک ( بر اساس ملاک های DSM-IV و انجام مصاحبه ساختار یافته SCID ) ، پرسشنامه های دموگرافیکOCI-R ، MOCI ، BDI-II ، FSFI،و رضایتمندی زناشویی را تکمیل نمودند. به علت عوارض جنسی داروهای SSRI ، معیار اصلی برای شرکت در پژوهش عدم مصرف دارو در 3 ماه اخیر بود .در این مطالعه ، 6/80 درصد زنان، اختلال عملکرد جنسی را گزارش کردند. بررسی خرده مقیاس های پرسشنامة عملکرد جنسی زنان مشخص کردکه 50درصد زنان در میل جنسی، 3/58 درصد در برانگیختگی، 1/36 درصد زنان در لوبریکاسیون، 4/44 درصد در ارگاسم، 7/41 درصد در رضایت جنسی و 8/52 درصد در خرده مقیاس درد با مشکل مواجه هستند. ارتباط میان رضایتمندی زناشویی و عملکرد جنسی زنان، در خرده مقیاس های برانگیختگی ، لوبریکیشن، رضایت جنسی ، درد و نمره کلی عملکرد جنسی زنان با رضایتمندی زناشویی همبستگی معناداری نشان دادند. در بررسی ارتباط میان وسواس ( پرسشنامه MOCI) و رضایتمندی زناشویی مشخص شد که خرده مقیاس MOCI-washing با رضایتمندی زناشویی همبستگی معناداری دارد. شیوع بالای اختلال عملکرد جنسی در زنان مبتلا به و سواس و همبستگی معنادار بین وسواس و رضایتمندی زناشویی و نیز، عملکرد جنسی و رضایتمندی زناشویی می تواند نشان دهنده ارتباط بین وسواس، رضایت زناشویی و عملکرد جنسی باشد. بنابراین، ارزیابی ویزگی های عملکرد جنسی زنان مبتلا به وسواس از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید در بررسی های بالینی و پژوهشی حتما مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: رضایت مندی زناشویی، اختلال وسواس جبری(OCD)، عملکرد جنسی
  • رحمان سوری*، محمدرضا اسد، محبوبه خسروی، صادق عباسیان صفحات 20-30
    زمینه و هدف
    آیریزین مایوکاین جدید است که اثرات مفید خود را از طریق افزایش هزینه کرد انرژی انجام می دهد. هدف از تحقیق حاضر تعیین اثر تمرین ورزشی هوازی زیربیشینه بر آیریزین سرمی و تغییر مقاومت انسولینی ناشی از تمرین مرتبط با آیریزین در مردان چاق بود.
    مواد و روش ها
    نمونه آماری تحقیق تجربی را 26 آزمودنی چاق تشکیل می دادند که به نحو تصادفی در گروه های تجربی قرار گرفتند؛ گروه اول (13 آزمودنی) برنامه تمرینی هوازی را تقریبا با شدتی برابر 50 الی 60 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 10 هفته متداوم تمرینی (3 جلسه در هفته و هر جلسه 30 الی 45 دقیقه) انجام می دادند و گروه دوم (13 آزمودنی) هیچ نوع فعالیتی را در طول مداخله ورزشی انجام نمی داد. پس از مداخله های تحقیقی، سطوح سرمی آیریزین، شاخص های مقاومت انسولینی، ترکیب بدنی و حداکثر اکسیژن مصرفی بررسی شد. در نهایت، داده ها با استفاده از نرم افزار آماری Stata مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی های آماری نشان داد که مقادیر سرمی آیریزین پس از مداخله تحقیقی در گروه تمرین ورزشی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری افزایش یافته بود (022/0=p ، 22/6±75/14). در همین راستا، تنها درصد چربی بدنی (57/0±242/1) و همچنین حداکثر اکسیژن مصرفی (328/0±509/1) آزمودنی ها به طور معناداری افزایش یافته بود (به ترتیب034/0=p و 0001/0=p). با این حال، تغییرات معناداری در شاخص های مقاومت انسولینی در ارتباط با آیریزین مشاهده نشد (05/0
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که آیریزین سرمی متعاقب 30 جلسه تمرین هوازی زیربیشینه مستقل از تغییرات مقاومت انسولینی در افراد چاق افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: آیریزین، مقاومت انسولینی، چاقی
  • بهمن صالحی، شیرین مرادی*، سمیه ابراهیمی، محمد رفیعی صفحات 31-41
    زمینه و هدف
    بی حوصلگی پدیده ای روانی است که به عنوان یک حالت تنفر یا ناسازگاری با هر نوع تجربه تکراری در شرایطی که رهایی از ثبات امکان پذیر نیست، تعریف می گردد و عوارض متعددی به دنبال دارد؛ از اینرو هدف از اجرای این پژوهش مقایسه عوامل پیش بینی کننده بی حوصلگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی و آزاد اسلامی اراک بود.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقایسه ای بود که بر روی نمونه ای متشکل از 996 دانشجو اجرا گردید. چک لیست اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه های ارزیابی عوامل پیش بینی کننده بی حوصلگی و آمادگی برای تجربه بی حوصلگی فارمر و ساندبرگ ابزارهای بکار رفته بودند و آزمون های بکار رفته عبارت بودند از خی دو، ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون چند متغیره، Z فیشر.
    یافته ها
    بیشترین تعداد از دانشجویان هر دو دانشگاه دارای بی حوصلگی نرمال بودند و بین دانشجویان زن و مرد هر دو دانشگاه از نظر بی حوصلگی تفاوت معناداری وجود نداشت(06/0 = p) دانشگاه از بالاترین میانگین در بین دانشجویان هر دو دانشگاه برخوردار بود. بی حوصلگی با هر یک از عوامل خانه (000/0=P) و اجتماع (001/0=P) ارتباط معناداری داشت و هر سه عامل خانه(033/0 = P)، دانشگاه(033/0 = P) و اجتماع(031/0 = P) به طور معناداری بی حوصلگی دانشجویان را پیش بینی نمودند.
    نتیجه گیری
    دانشگاه مهمترین عامل پیش بینی کننده بی حوصلگی دانشجویان است ؛ از اینرو جهت جلوگیری از اثرات سوء بی حوصلگی بر دانشجویان، توجه کافی به این پدیده و عوامل پدید آورنده آن ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: بی حوصلگی، دانشجو، دانشگاه
  • معصومه علی محمدی، فرشید یگانه، مصطفی حاجی ملاحسینی* صفحات 42-50
    سابقه و هدف
    میکروپارتیکل های کیتین و مشتقات آن خواص تعدیل پاسخهای ایمنی را دارند. در این تحقیق تاثیر اندازه، خلوص و میزان استیلاسیون میکروپارتیکل ها بر بیان ژن CHID1 - که پروتئین التهابی SI-CLP را کد می کند - در کشت مختلط لکوسیتی مورد سنجش قرار گرفت.
    روش بررسی
    میکروپارتیکل های کیتین در اندازه کوچک(40> میکرون) و متوسط(70-40 میکرون) به روش سونیکاسیون تهیه شد و در مقایسه با میکروپارتیکل های کوچک اندزه کیتین داستیله (کیتوسان) و ناخالص (پوسته میگو)، در تیمار کشت مختلط لکوسیتی مورد استفاده قرار گرفت. برای بررسی توکسیسیتی میکروپارتیکل ها از روش نوترال رد و سنجش میکروسکوپی آپوپتوز استفاده شد. در نهایت به دنبال تیمار سلولها با غلظت μg/mL 100 میکروپارتیکل ها به مدت 48 ساعت، بیان ژنCHID1 به روش Real Time PCR اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میکروپارتیکل های مختلف کیتینی در غلظتهای مختلف اثرات سایتوتوکسیک نداشتند. در بررسی بیان ژن، فقط میکروپارتیکل های کوچک اندازه کیتین، باعث کاهش بیان CHID1 شدند(P=0.004)، در حالی که سایر میکروپارتیکل ها تغییرمعنی داری در کاهش یا افزایش بیان این ژن ایجاد نکردند.
    نتیجه گیری
    مداخله میکروپارتیکل های کیتینی در میانکنش سلولهای ایمنی متاثر از اندازه،خلوص و میزان استیلاسیون آن ها است و به نظر می رسد میکروپارتیکل های کوچک اندازه کیتین توان تغییر وتعدیل پاسخ های ایمنی را از طریق کاهش بیان ژن CHID1 داشته باشند. استفاده از میکروپارتیکل های کوچک اندازه کیتین ممکن است در درمان آلرژی ها، که راهکار درمانی آن ها تعدیل پاسخ های ایمنی است موثر باشد.
    کلیدواژگان: کیتین، کیتیناز، کیتوسان، تعدیل ایمنی
  • فاطمه علیان فینی، مرتضی قاسمی صفحات 51-59
    زمینه و هدف
    سلامت روانی یکی از ابعاد مهم سلامت است و سازمان بهداشت جهانی سلامت را بعنوان رفاه کامل جسمی ذهنی و اجتماعی و نه صرفا غیاب بیماری تعریف می کند. با توجه به اینکه 79 درصد از آموزش بهداشت بر جنبه های فیزیکی متمرکز شده است در واقع بیشترین تمرکز بر پارامترهای بیولوژیک افراد جهت سنجش میزان سلامت افراد صورت می گیرد . لذانیاز به وجود پرسشنامه ای معتبر جهت سنجش سلامت افراد در جامعه پژوهشی از لحاظ روانی و فیزیکی احساس می شود.
    کلیدواژگان: پرسش نامه سلامت روانی و فیزیکی، پایایی، روایی
  • سمیه کدخدایان، شیوا ایرانی، سید مهدی سادات، فاطمه فتوحی، اعظم بوالحسنی* صفحات 60-68
    زمینه و هدف
    ویروس HIV-1 یک لنتی ویروس و عامل بیماری ایدز میباشد که امروزه به عنوان معضل بهداشت جهانی مطرح است. یکی از پروتئینهای مهم ویروس به نام Nef نقش مهمی در چرخه تکثیر ویروس و پیشرفت بیماری ایدز دارد و القای پاسخ ایمنی بر ضد آن می تواند تا حدی عفونت ویروسی را مهار نماید؛ بنابراین، این پروتئین میتواند کاندید مناسبی برای تهیه واکسن ضد ویروس HIV باشد. بعلاوه، بخشی از ناحیه پروتئین فعال کننده رونویسی (Tat، اسید آمینه های 48 تا 60) از ویروس HIV توانسته است به عنوان یک پپتید نفوذ کننده سلولی (CPP) عمل نماید. در این تحقیق، با توجه به نقشهای مهم این دو پروتئین به ویژه در طراحی واکسن، برای اولین بار کلونینگ و بیان فیوژن Tat-Nef در باکتری اشریشیاکلی صورت گرفت. تایید بیان پروتئین توسط آنالیز وسترن بلات و تخلیص آن توسط روش رنگ آمیزی معکوس انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تکثیر فیوژن Tat-Nef با پرایمرهای اختصاصی توسط تکنیک PCR انجام شد. پس از هضم آنزیمی محصول PCR با آنزیم های Not I و EcoRI، الحاق ژن در وکتور خطی شده pGEX6p2 صورت گرفت. پس از ترنسفورماسیون باکتری E.coliسویه BL21 (DE3) با پلاسمید نوترکیب pGEX-Tat-Nef، و تایید کلونهای نوترکیب با استفاده از روش هضم آنزیمی و آنالیز PCR، القای بیان پروتئین نوترکیب توسط القا کننده IPTG انجام شد. تایید بیان توسط تکنیک SDS-PAGE و وسترن بلات با استفاده از آنتی بادی منوکلونال ضد Nef صورت گرفت. سپس، تخلیص پروتئین فیوژن توسط تکنیک رنگ آمیزی معکوس از روی ژل انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آنالیز PCR و هضم آنزیمی، وجود باند واضح حدود 726 جفت باز را روی ژل آگارز تایید کرد که نشانگر کلونینگ صحیح فیوژن Tat-Nef در وکتور بیان پروکاریوتی pGEX6p2 بود. همچنین، وجود باند پروتئینی حدود 54 کیلودالتون روی ژل SDS-PAGE نشانگر بیان پروتئین Tat-Nef تحت القای آنتی رپرسور IPTG می باشد که توسط آنتی بادی منوکلونال ضد Nef در آنالیز وسترن بلات تایید شد. نهایتا، باند خالص شده پروتئین توسط تکنیک رنگ آمیزی معکوس به دست آورده شد.
    نتیجه گیری
    پروتئین فیوژن نوترکیبTat-Nef در میزبان E.coli با مقدار مناسب بیان و تخلیص شد. پروتئین مورد نظر به عنوان یک آنتی ژن برای طراحی واکسن پروتئینی در مقابل عفونت ویروس HIV استفاده خواهد شد.
    کلیدواژگان: ویروس HIV، Nef، Tat، پروتئین نوترکیب، باکتری اشرشیاکلی، واکسن
  • فهیمه نوربخش *، حسن ممتاز صفحات 69-79
    زمینه و هدف
    تشکیل بیوفیلم یکی از عوامل بیماری زایی این باکتری محسوب می شود که به باکتری امکان اتصال به سطوح مختلف و همچنین افزایش الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی را می دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شاخصه های فنوتیپی و ژنوتیپی تشکیل بیوفیلم در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه های عفونی در استان شهرکرد انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تعداد 250 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از عفونت های بیمارستانی انتخاب گردید. جهت تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی از روش انتشار از دیسک استفاده شد. توان تشکیل بیوفیلم به روش مولکولی و فنوتیپی بررسی گردید.
    یافته ها
    در این بررسی 5/73 درصد از ایزوله ها توانایی اتصال قوی، 33/5 درصد از آن ها توان اتصال متوسط و 4/15 درصد از ایزوله ها توانایی اتصال ضعیف را در تولید بیوفیلم نشان دادند. فراوانی حضور ژن icaC 3/67 درصد و ژن icaB 2/63 درصد برآورد گردید. 2/92 درصد از ایزوله های مولد بیوفیلم واجد ژن mecA بودند.
    نتیجه گیری
    گسترش مقاومت آنتی بیوتیکی به ویژه در ایزوله های مولد بیوفیلم مشکلات جدی در بخش های درمانی بیمارستان ایجاد خواهد کرد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، شهرکرد، بیوفیلم
  • لیلا وصالی اکبر پور، محمد علی سمواتی شریف* صفحات 80-88
    زمینه و هدف
    فعالیت های استقامتی می توانند از طریق ایجاد استرس اکسایشی، منجر به آسیب و تخریب بافتی گردند. اما به نظر می رسد فعالیت های استقامتی و وامانده ساز نتایج متفاوتی با یکدیگر دارند. هدف از این پژوهش بررسی مقایسه دو شیوه تمرین شنای استقامت بر سطوح کراتین کیناز، لاکتات دی هیدروژناز و مالون دی آلدئید رت های نر ویستار است.
    مواد و روش ها
    تعداد 18 سر رت نر نژاد ویستار در محدوده 250 تا 300 گرم بطور تصادفی به سه گروه شش تایی؛ 1- شنای استقامت (EN)، 2- شنای وامانده ساز (EX) و 3- کنترل (C)، تقسیم شدند. گروه های تمرینی به مدت ده هفته، پنج روز در هفته و هر جلسه یک ساعت شنا کردند. هر هفته به طور فزاینده 30 دقیقه به مدت زمان شنای گروه وامانده ساز افزوده شد، بطوری که شش هفته پایانی، سه ساعت در هر جلسه شنا کردند. یک روز پس از اتمام پروتکل تمرینی، نمونه گیری خونی از سیاهرگ زیرین رت ها انجام شد. فعالیت LDH و CK به روش رنگ سنجی(DGKC) و MDA از طریق واکنش با TBA سنجیده شدند. نتایج توسط آزمون ANOVA یک طرفه و پس از آن تست تعقیبی توکی با سطح معناداری(05/0 P<) آنالیز شدند.
    یافته ها
    گروه (EN)، افزایش معناداری در سطوح CK سرمی نسبت به گروه (EX) و گروه (C) داشتند (P=0.0001)، در حالی که سطوح مالون دی آلدئید به طور معناداری نسبت به گروه (C) کم تر بود (P=0.011). اما در سطوح LDH تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    می توان نتیجه گرفت تمرین استقامتی، آسیب عضلانی بیشتری دربر دارد، در حالی که پراکسیداسیون لیپید کمتری ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: پراکسیداسیون لیپید، آسیب عضلانی، شنای استقامتی، شنای وامانده ساز
  • حسینعلی عبدالرزاقی، آزاده ریاحی* صفحات 89-95
    مقدمه
    این مقاله به گزارش یک مورد نقص بافتی پاشنه به دنبال برداشتن تومور ملانوم پاشنه اشاره دارد. معرفی بیمار: بیمار آقای 60 ساله با زخم پاشنه که در بیوپسی ملانوم بدخیم گزارش شده بود، تحت اکسیزیون با مارژین مناسب قرار گرفت.
    روش کار
    برای پوشش نقص بافتی حاصله که حتی ممکن است تاندون آشیل یا استخوان پاشنه در معرض دید باشد بایستی از فلاپ استفاده شود. به نظر رسید در این مورد استفاده از گرافت مناسب نباشد چون در تماس مداوم با کفش دچار زخم مزمن می شود. از بین فلاپها هم می توان از سورال فلاپ استفاده کرد و هم از فلاپ مدیال پلانتار که تصمیم به استفاده از فلاپ مدیال پلانتار گرفتیم. مزیت این فلاپ حس دار بودن آن و حجم کمتر فلاپ می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتیجه موفقیت آمیز کاربرد این نوع فلاپ، به عنوان روشی کارآمد در بازسازی پاشنه به ویژه به دنبال اکسیزیون ملانوما توصیه می گردد..
    کلیدواژگان: نقص پاشنه، ملانومای پاشنه، بازسازی پاشنه، فلاپ مدیال پلانتار
|
  • Mohsen Heidary, Aghil Bahramian, Hossein Goudarzi, Gita Eslami, Ali Hashemi, Saeed Khoshnood Pages 1-10
    Background
    The efflux pumps are one of the main mechanisms of resistance to antibiotics in E. coli and K. pneumoniae strains. The aim of this study is to study the association between genes coding efflux pumps AcrAB and Qep A and ciprofloxacin resistance among E. coli and K. pneumoniae clinical strains
    Materials And Methods
    This study was done on 100 strains of E. coli isolated from Taleghani and Labbafinejad Hospitals and 100 strains of K. pneumoniae isolated from Taleghani and Mofid Children Hospitals. Antimicrobial susceptibility tests were performed by disk diffusion method based on CLSI guidelines. Identification of genes encoding efflux pumps Acr AB and Qep A was done by PCR technique.
    Results
    In this study, fosfomycin and imipenem had the best effect against E. coli clinical isolates and fosfomycin and tigecycline had the best effect against K. pneumoniae clinical isolates. PCR assay demonstrated that the prevalence of AcrA, AcrB and QepA genes among E. coli isolates were 92%, 84% and 0%, respectively and among K. pneumoniae isolates were 94%, 87% and 4%, respectively.
    Conclusion
    The prevalence of genes encoding efflux pumps in E. coli and K. pneumoniae clinical strains, which causes resistance to fluoroquinolones, is cause for concern. Therefore, controlling infection and preventing the spread of drug-resistant bacteria needs to manage medication carefully and identify resistant isolates.
    Keywords: Klebsiella pneumoniae, Efflux pump, Fluoroquinolone, Antibiotic sensitivity
  • Fahimeh Raeisi, Habibollah Ghasemzadeh, Narges Karamghadiri, Reyhaneh Firoozikhojastefar*, Ali Pasha Meysami, Abbas Ali Nasehi, Maryam Sorayani, Jalil Fallah, Narges Ebrahimkhani Pages 11-19
    Background
    Considering the high prevalence of sexual dysfunction in females with OCD and its impact on marital satisfaction, the purpose of this study was to investigate the relationship between sexual function and marital satisfaction in a group of female OCD patients.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 36 females with OCD, referred to the clinic of Roozbeh Psychiatric Hospital (related to Tehran University of Medical Sciences) and 3 private offices in Tehran, were selected by random sampling and completed questionnaires including: demographic FSFI, BDI-II, MOCI, OCI-R and researcher-developed marital satisfaction questionnaire.
    Results
    80.6% of women reported sexual dysfunction. The results of studying sexual function questionnaire subscales was as following: 50 % low sexual desire, 58.3 % low sexual arousal, 36.1 % decreased lubrication, 44 % orgasmic disorder, 52.8 % sexual pain disorder and 41.7 % sexual dissatisfaction. Furthermore, statistically significant correlation was found between sexual dysfunction (total score and arousal, lubrication, pain and satisfaction subscales) and marital dissatisfaction. Studying the relation between obession(MOCI questionnaire) and marital satisfaction revealed that the correlation between washing subscale of MOCI and marital dissatisfaction was also significant while there were not any significant correlation between obsession (OCJ-R, MOCI) and sexual function (FSFI).
    Conclusion
    High prevalence of sexual dysfunction in OCD patients, significant relationship between obsession and marital satisfaction, and sexual function and marital satisfaction could demonstrate relationship between sexual function, OCD and marital satisfaction.
    Keywords: Marital satisfaction, Obsessive, Compulsive Disorder (OCD), Sexual function
  • Rahman Soori *, Mohammad Reza Asad, Mahboobe Khosravi, Sadegh Abbasian Pages 20-30
    Background
    Irisin is a new myokine that exerts its positive effects via increasing energy expenditure. The purpose of this study was to determine the effect of submaximal aerobic training on serum irisin level and irisin-related insulin-resistance change in obese men.
    Materials And Methods
    In this study, 26 obese men were selected as statistical sample and they were divided into experimental groups. Former group (13 men) consisted of subjects who carried out exercise training with 50-60 percent of maximum max heart rate for 10 continuous weeks (3 sessions per week for 30 to 45 minutes in each session). Later group was consisted of subjects who do not carried out exercise training. After the interventions of study, irisin serum levels, insulin resistance indices, body composition and maximum oxygen consumption were determined. Finally, data were analyzed by Stata software.
    Results
    Statistical data analysis illustrated that the amounts of irisin serum were significantly increased in exercise training group than control group (14.75±6.22; p=0.022) after the intervention. Also, only body fat percentage (1.242±0.57) and max oxygen consumption (1.509±0.328) of subjects were significantly increased (p=0.034 and p=0.0001, respectively). However, there were not statistically significant changes in irisin- related insulin-resistance indices (p>0.05).
    Conclusion
    Current study presented that serum irisin was increased after 30 submaximal exercise training sessions regardless of insulin resistance changes in obese men.
    Keywords: Irisin, Insulin resistance, Obesity
  • Bahman Salehi, Shirin Moradi *, Somayeh Ebrahimi, Mohammad Rafiei Pages 31-41
    Background
    Boredom is a psychological phenomenon that was defined as an aversive state or incompatibility with every repetitive experience while the release of stability is not allowed. Boredom has several complications. So, the goal of this study is to compare the predictors of boredom in students of Arak University of medical sciences and Islamic Azad University.
    Materials And Methods
    The current descriptive-comparative study has been done on966 students (from Arak University of medical sciences and Islamic Azad University). The scale of current study was a checklist list of demographic information, predictors of boredom assess questionnaire, Farmer and Sundberg’boredom proneness scale. Data were analyzed by using chi-square, Pearson correlation, multivariate regression, and Fishersz.
    Results
    The greatest number of students from both universities have normal boredom without a statistically significant difference between male and female students (p=0.06). University factor had the highest average between students. Totally, boredom had a significant correlation with each of the home (p=0.000) and society (p=0.001) factors. All three factors including home (p=0.033), university (p=0.033) and society (p=0.031) can explain and predict boredom in male and female students.
    Conclusion
    The results showed that university factor was the most important factor for predicting boredom between college students. Thus, in order to avoid adverse effects of boredom on students educational activities, this phenomenon and its causes should be considered.
    Keywords: Boredom, Student, University
  • Masumeh Alimohammadi, Farshid Yeganeh, Mostafa Haji Molla Hoseini* Pages 42-50
    Background
    chitin and its derivates microparticles (MPs) have immunomodulatory activities. In this study, we examined the effect of size, purity and acetylation degree of chitin MPs on CHID1- encoding SI-CLP, involved in inflammation- gene expression in mixed leukocyte culture.
    Materials And Methods
    Small (
    Results
    Different concentrations of chitinous MPs hadn’t any cytotoxic effects. In gene expression analysis, small-sized chitin MPs (
    Conclusion
    Size, purity and acetylation degree of chitin MPs influence their interference in immune cells interactions and it seems small-sized chitin MPs can potentially modulate immune responses through decreasing CHID1 gene expression. Using small-sized chitin MPs may be effective to treat allergies which their treatment strategies rely on modulating the immune responses.
    Keywords: Chitin, Chitinase, chitosan, Immune modulation
  • Fatemeh Alian Fini, Morteza Ghasemi Pages 51-59
    Background
    Mental health is an important aspect of health and the World Health Organization defines health as "full physical, mental and social welfare, and not merely the absence of disease". Given that 79 percent of the health education focused on physical aspects, in fact, the most focus is on biological parameters of people to measure their health. So we need a valid questionnaire to measure mentally and physically the health of people in the research community.
    Materials And Methods
    The Holistic Wellness Model reflects that the researches is done on health which is different in variant cultures perspectives.102 managers and officials of Islamic Azad University of Arak participated in this studyin 2014 and the validity and reliability of the questionnaire were analyzed using the software SPSS20.
    Results
    102 people were enrolled in this study, 74 males (72.5%) and the rest were female. Cronbach' Alpha coefficient for the entire questionnaire was 0.93.In all six aspects which reviewed, the correlation between all questions and its perspective was measured by using Spearman test. There was a significant positive correlation among all the questions and the related aspects.
    Conclusion
    The Persian version of physical and mental health questionnaire, based on the Holistic Wellness Model, is suitable to assess the health of people. Also, validity and reliability is appropriate.
    Keywords: Mental, physical health questionnaire, Reliability, Validity
  • Somayeh Kadkhodayan, Shiva Irani, Seyed Mehdi Sadat, Fatemeh Fotouhi, Azam Bolhassani* Pages 60-68
    Background
    Nef is one of the HIV-1 critical proteins, because it is essential for viral replication and AIDS disease progression and induction of immune response against it can partially inhibit viral infection. Moreover, a domain of the HIV-1 Trans-Activator of Transcription (Tat, 48-60 aa) could act as a cell penetrating peptide (CPP). In current study, cloning and expression of Tat-Nef fusion protein was performed in E. coli for the first time. The protein expression was confirmed by western blot analysis and was purified using reverse staining method.
    Materials And Methods
    In this experimental study, primarily, cloning of Tat-Nef fusion gene was done in pGEX6p2 expression vector. Then, the expression of Tat-Nef recombinat protein in E.coli BL21 (DE3) strain was performed by using IPTG inducer. The protein expression was confirmed by SDS-PAGE and western blotting using anti-Nef monoclonal antibody. Then, the recombinant fusion protein was purified from gel using reverse staining method.
    Results
    The results of PCR analysis and enzyme digestion showed a clear band of ~ 726 bp in agarose gel indicating the correct Tat-Nef fusion cloning in pGEX6p2 prokaryotic expression vector. In addition, a 54 kDa band of Tat-Nef on SDS-PAGE revealed Tat-Nef protein expression that western blot analysis using anti-Nef monoclonal antibody confirmed it.
    Conclusion
    The purified Tat-Nef recombinant fusion protein will be used as an antigen for protein vaccine design against HIV infection.
    Keywords: HIV virus, Nef, Tat, Recombinant protein, E. coli, Vaccine
  • Fahimeh Nourbakhsh *, Hassan Momtaz Pages 69-79
    Background
    Biofilm formation is one of the pathogenicity factors of Staphylococcus aureus that can help the bacteria to stick to the other surface and also increase antibiotic resistance pattern. This study aimed to investigate the phenotypic and genotypic indices for formating biofilm in Staphylococcus aureus isolates isolated from infectous samples.
    Materials And Methods
    250 Staphylococcus aureus strains isolated from hospital infections were selected. Antibiotic resistance pattern was determined by using disk diffusion method. The ability of biofilm formation was investigated by molecular and phenotypic method.
    Results
    In this study, 73.5% of isolates were able to bind strongly, 5.33% had the ability of medium connection and 15.4% had the ability of weak connection in biofilm production. The frequency of icaC and icaB genes were 67.3% and 63.2%, respectively. 92.2% of biofilm producing isolates have mecA gene.
    Conclusion
    The spread of antibiotic resistance in isolates especially isolates that produce biofilm will create serious problems in the hospital therapeutic wards.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Shahrekord, Biofilm
  • Leila Vesaliakbarpour, Mohammad Ali Samavatisharif* Pages 80-88
    Background
    Endurance training can lead to tissue damage and destruction by creating oxidative stress. But, it seems that exhaustive and endurance swimming indicated different results with each other. The purpose of this research was to compare two kinds of endurance swimming training on levels of LDH, CK and MDA in male Wistar rats.
    Materials And Methods
    18 male Wistar rats with 12 weeks old, weighting 250 to 300 g, were randomly divided into three groups (6 in each): 1) endurance swimming (EN), 2) exhaustive swimming (EX) and 3) Control (C). Both groups swam for 1 h/d and 5 d/w for 10 weeks. Swimming duration in EX groups was increased progressively by fiveth weeks, by 30 min/week, reaching 3 h/d by final 3 weeks of traninig protocol. In this duration, C group didnt receive any intervention. One day after the end of training protocol, blood samples of rats were obtained on vena cava. The activity of lactate dehydrogenase (LDH) and creatine kinase (CK) was measured with DGKC method and malondialdehyde (MDA) through reaction with TBA. Results were analyzed using the one- way ANOVA followed by a Tukey test. Significant level was 0.05.
    Results
    EN groups significantly increased the levels of CK compared with EX and C groups (p=0.001), when indicated significantly lesser levels of MDA than C group (p=0.011). But, no significantly difference observed in the levels of LDH.
    Conclusion
    It seems that endurance swimming creates more muscle damage, while were generates lesser lipid peroxidation.
    Keywords: Lipid peroxidation, Muscle damage, Endurance swimming, Exhaustive swimming
  • Hosseinali Abdolrazaghi, Azade Riyahi* Pages 89-95
    Background
    This essay reports a case about tissue defect of heel due to melanoma excision.
    Patient history: The patient was a man 60 years old with a heel ulcer that had reported malignant melanoma in biopsy. Then the ulcer was done under wide local excision.
    Materials And Methods
    We should use flap for tissue defect coverage that tendon and heel bone are exposed from it. It seems using skin graft is not useful, because skin graft in persistent contact with shoes will get chronic ulcer. Among different flaps (sural flap or medial plantar flap), we decided to use medial plantar flap. The advantage of this flap is its sensority and low volume.
    Conclusion
    Conclusion with due attention the results, The meial planter flap, as an efficient method, is adviced to teconstruct heed specially after excision of melanoma.
    Keywords: Heel defect, Heel melanoma, Heel reconstruction, Medial plantar Flap