فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال نوزدهم شماره 11 (پیاپی 116، بهمن 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فرید اقبالی*، مهدی مرادی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    فشار خون بالا حوادث مختلف قلبی- عروقی را در یک فرد حدود 2 تا 3 برابر افزایش می دهد. هدف از انجام تحقیق حاضر، شناسایی تاثیر یک دوره تمرینات پیلاتس بر پرفشار خونی، نیتریک اکساید و ضربان قلب استراحتی مردان سالمند مبتلا به پرفشار خونی می باشد.
    مواد و روش ها
    آزمودنی های این تحقیق نیمه تجربی شامل 30 نفر از مردان سالمند مبتلا به پرفشار خونی درجه یک(محدوده سیستولی – دیاستولی 140 به 90 تا 159 به 99 میلی متر جیوه) بود(26-25) که به روش داوطلبانه در این تحقیق شرکت کرده و به طور تصادفی به دو گروه همسان تجربی(15 نفر) و کنترل(15 نفر) تقسیم شدند. وزن، قد و شاخص توده بدنی آزمودنی ها به ترتیب برابر با 80±75 ، 175±170و 26-25 بود. گروه تجربی تمرینات منتخب پیلاتس را به مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه و هر جلسه یک ساعت انجام دادند. 24 ساعت قبل از شروع تمرینات و 24 ساعت بعد از آخرین جلسه، متغیرهای مورد نظر آزمودنی های دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی وابسته و مستقل با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 در سطح معنی داری (05/0≥p) انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هشت هفته تمرینات پیلاتس باعث کاهش فشار خون(05/0≥p) و ضربان قلب استراحتی (05/0≥p) و افزایش نیتریک اکساید(05/0≥p) در مردان سالمند مبتلا به پرفشار خونی می شود(05/0≥p).
    نتیجه گیری
    تمرینات پیلاتس باعث کاهش فشار خون و ضربان قلب استراحت و افزایش تولید اکسید نیتریک در مردان سالمند شد. از این رو، به نظر می رسد تمرینات بدنی منظم و مستمر می تواند به عنوان یک عامل پیش گیری کننده در بروز بیماری های قلبی - عروقی مردان سالمند موثر باشد.
    کلیدواژگان: پرفشار خونی، تمرینات پیلاتس، ضربان قلب، نیتریک اکساید
  • محمد بکاییان، جواد ادبی، بهروز زینی، حامد طهماسبی* صفحات 11-25
    زمینه و هدف
    آمینوگلیکوزیدها از جمله آنتی بیوتیک هایی هستند که با آنتی بیوتیک های بتالاکتامی برای درمان بسیاری از عفونت های استافیلوکوکی کاربرد دارند. بروز مقاومت در سویه های مقاوم به واسطه آنزیم هایی صورت می گیرد که توسط ژن های موثری تولید می شوند که سبب تخریب ساختار آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزیدی می گردند. هدف از این مطالعه، بررسی حضور ژن هایaac(6'')Ie/aph(2«)، aph(3'')-IIIa1 ، ant(4'')-Ia1 و mecA در ایزوله های استافیلوکوک است که نقش موثری در مقاومت های آمینوگلیکوزیدی دارند.
    مواد و روش ها
    در این بررسی توصیفی-مقطعی، از مجموع 459 نمونه بالینی، 113 نمونه بالینی شامل 68 استافیلوکوک اپیدرمیدیس و 45 استافیلوکوک ساپروفیتیکوس با تست های بیوشیمیایی و مولکولی جداسازی شد. برای تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی از روش تعیین حداقل غلظت مهاری با نوارهای E-test استفاده شد. سپس برای تعیین حضور ژن های عامل مقاومت به آمینوگلیکوزیدها از پرایمرهای اختصاصی این ژن ها استفاده شد.
    یافته ها
    از 68 ایزوله به دست آمده از استافیلوکوک ساپروفیتیکوس، 39 ایزوله(35/57 درصد) دارای ژن mecA بودند. هم چنین 13ایزوله(11/19 درصد) دارای ژن aac(6'')Ie/aph(2»)، 9 ایزوله(23/13 درصد) دارای ژنaph(3'')-IIIa1 و 5 ایزوله(3/7 درصد) دارای ژن ant(4'')-Ia1 بودند. از 45 ایزوله استافیلوکوک ساپروفیتیکوس نیز 23 ایزوله(11/51 درصد) دارای ژن mecA ، 8 ایزوله(77/17 درصد) دارای ژن aac(6'')Ie/aph(2«)، 4 ایزوله(8/8 درصد) دارای ژن aph(3'')-IIIa1 و 2 ایزوله(4/4 درصد) دارای ژن ant(4'')-Ia1 بودند.
    نتیجه گیری
    با بررسی آماری انجام شده مشخص شد که شیوع ژن های آمینوگلیکوزیدی در بین ایزوله های مقاوم به متی سیلین بیشتر می باشد و این امر بیان کننده این است که سویه های مقاوم به متی سیلین شرایط مناسبی را برای کسب مقاومت به آنتی بیوتیک های دیگر دارا می باشند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوک ساپروفیتیکوس، استافیلوکوک اپیدرمیدیس، آمینوگلیکوزید، مقاومت دارویی
  • سعید تائبی*، مختار نصرتی صفحات 26-38
    زمینه و هدف
    معرفی ترکیبات گیاهی با قابلیت حذف یا کنترل تشکیل بیوفیلم های استرپتوکوکوس موتانس در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه ی حاضر، بررسی قابلیت ضد باکتریایی و مهار تشکیل فرم بیوفیلمی استرپتوکوکوس موتانس به وسیله ی عصاره ی متانولی مرزه ی خوزستانی است.
    مواد و روش ها
    نمونه های گیاهی پس از جمع آوری و شست و شو در سایه خشک و سپس آسیاب شدند. عصاره ی متانولی بخش های مختلف با روش غوطه وری در متانول تهیه شد، سپس با استفاده از بافر فسفات استریل رقیق گردید. قابلیت ضد باکتریایی و مهار کنندگی فرم بیوفیلمی با استفاده از روش انتشار دیسک و میکروتیتراسیون ارزیابی شد. بررسی بیوانفورماتیکی قابلیت مهار کنندگی آنزیم گلوکان سوکراز توسط ترکیبات غالب گیاهی با استفاده از روش داکینگ مولکولی در نرم افزار Auto dock4 صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که عصاره ی گیاه مذکور به ویژه عصاره ی برگ از قابلیت ضد باکتریایی بالایی در برابر فرم منفرد استرپتوکوکوس موتانس برخوردار می باشد. نتایج هم چنین نشان داد که عصاره ی برگ و ساقه به ترتیب با 70 و 13 درصد بیش ترین و کم ترین اثربخشی را در مهار تشکیل ساختار بیوفیلمی داشتند. نتایج بررسی بیوانفورماتیکی نیز نشان داد که ترکیبات گیاهی مورد بررسی به ویژه گاماترپینن، کارواکرول و بتا-بیسابولن به طور موثر می توانند گلوکان سوکراز را مهار نمایند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که مرزه خوزستانی قابلیت ضد باکتریایی بالایی در برابر فرم منفرد استرپتوکوکوس موتانس داشته و گاماترپینن، کارواکرول و فامسن ترکیبات موثر این گیاه در ظهور قابلیت مهار تشکیل بیوفیلم باکتری مذکور می باشند.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس موتانس، آنزیم گلوکان سوکراز، بیوفیلم، مرزه خوزستانی
  • مینا ذوالفقاری، بهزاد خوانساری نژاد، علی گنجی، زینب حمزه لو، حمید ابطحی* صفحات 39-46
    زمینه و هدف
    گونه های اوره آپلاسما و مایکوپلاسما ژنیتالیوم از باکتری هایی هستند که از راه جنسی منتقل می گردند. این باکتری ها عامل ایجاد کننده بیماری التهاب لگن، اورتریت غیرگنوکوکی و غیره می باشند. هدف از این تحقیق، تعیین فراوانی گونه های اوره آپلاسما و مایکوپلاسما ژنیتالیوم در خانم های دارای عفونت واژینال و شریک های جنسی متعدد مراجعه کننده به مرکز ارتقای بهداشت و درمان زنان در اراک می باشد.
    مواد و روش ها
    نمونه سوآب اندوسرویکال از110 خانم دارای عفونت های واژینال(واژینیت و سرویسیت) مراجعه کننده به مرکز و ارتقای بهداشت و درمان زنان در شهر اراک تهیه گردید. نمونه ها در محیط ترانسپورت به آزمایشگاه منتقل شده و پس از استخراج DNA، طبق دستورالعمل روش سنجش Real Time PCR بررسی شدند.
    یافته ها
    باکتری های اوره آپلاسما و مایکوپلاسما ژنیتالیوم به ترتیب در 96(27/87 درصد) و 4(63/3 درصد) نفر از بیماران وجود داشت که از این میان، 4 مورد آلودگی مشترک با هر دو باکتری را داشتند. میزان جداسازی این باکتری در زنان جوان 30 تا 39 سال بیش از سایرین بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که میزان کلونیزاسیون گونه های اوره آپلاسما در زنان بالغ 40 تا 80 درصد می باشد و میزان کلونیزه شدن این باکتری در گروه مورد مطالعه 27/87 درصد است. این نتایج می تواند نشان دهنده ی این مسئله باشد که با افزایش تعداد شریک های جنسی و افزایش فعالیت جنسی میزان کلونیزاسیون گونه های اوره آپلاسما در خانم ها افزایش می یابد. با توجه به تاثیر بالقوه مایکوپلاسماها در عوارض ناشی از عفونت بارداری مادران و مرگ و میر، ضرورت تشخیص و درمان به موقع بیش از پیش مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: عفونت واژینال، اوره آپلاسما، مایکوپلاسما ژنیتالیوم، Real-time PCR
  • نادر زرین فر، مریم ولیخانی*، بهمن صادقی، معصومه صوفیان، مجید اکبری صفحات 47-56
    زمینه و هدف
    پروبیوتیک ها به عنوان عامل پیش گیری در بیماری های عفونی نظیر عفونت ادراری استفاده می شوند. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات مفید پروبیوتیک لاکتوکر بر عفونت ادراری در بیماران با کاتتر ادراری در بخش مراقبت های ویژه بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کار آزمایی بالینی سه سو کور، 125 بیمار با کاتتر ادراری در بخش های مراقبت ویژه به شکل تصادفی انتخاب شده و به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. گروه درمانی(63 نفر) از نظر سن، جنس و مدت پذیرش به شکل مناسب با گروه پلاسبو (62 نفر) همسان بود. گروه مورد به مدت 10 روز روزانه یک عدد کپسول لاکتوکر و گروه کنترل نیز به مدت 10 روز روزانه یک عدد کپسول پلاسبو دریافت نمودند. هر دو گروه در شروع مطالعه و در روز بیستم تست آنالیز کامل ادرار و کشت ادرار به روش مشابه سنجیده شدند و در نهایت داده ها با آزمون تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    بروز عفونت ادراری بین دو گروه مورد و شاهد( به ترتیب 4/17 درصد و 5/22 درصد) تفاوت آماری معنی دار نداشت(672/0=p). اما به تفکیک جنس، تفاوت معنی داری در شرایط بروز عفونت ادراری زنان نسبت به مردان مشاهده شد(002/0=p). در گروه مورد با کاتتریزاسیون طولانی مدت، بروز عفونت ادراری از تفاوت معنی داری برخوردار بود(041/0=p).
    نتیجه گیری
    تجویز کپسول لاکتوکر در پیش گیری از عفونت ادراری در بیماران مورد و شاهد بخش های مراقبت ویژه اثری نداشت. ولی در مقایسه زنان با مردان با کاتتر ادراری و دریافت کننده پروبیوتیک، عفونت ادراری در زنان بیشتر کاهش داشت. پروبیوتیک تاثیر پیش گیرانه ای بر روی کاتتریزاسیون طولانی مدت داشت.
    کلیدواژگان: بخش مراقبت ویژه، پروبیوتیک، عفونت ادراری
  • رحمان سوری*، فردین سهرابی، سیروس چوبینه، علی اصغر رواسی، کاظم باعثی، صادق عباسیان صفحات 57-67
    زمینه و هدف
    پروتئین-تیروزین فسفاتاز 1 نوع B(PTP1B) یک آنزیم کلیدی در دفسفوریله کردن گیرنده انسولینی(IR) و ایجاد مقاومت انسولینی است. هدف از این تحقیق، تعیین اثر 12 هفته تمرین هوازی بر بیان ژن پروتئین-تیروزین فسفاتاز 1 نوع B و مقاومت انسولینی رت‎های دیابتی بود.
    مواد و روش ‏ها: در این تحقیق، 16 سر رت نژاد ویستار در دو گروه تمرین هوازی و کنترل قرار گرفتند. پس ازالقای دیابت به روش درون صفاقی، رت‎های گروه تمرین هوازی، پروتکل تمرینی‎شان را به مدت 12 هفته، 5 جلسه در هفته و با افزایش تدریجی سرعت (18 الی 26 متر بر دقیقه) و زمان (10 الی 55 دقیقه) دویدن روی تردمیل انجام دادند. سپس، نمونه گیری خونی و بافت‏ برداری از عضله دو قلوی رت‏ های دیابتی انجام شد. نشان گرهای مقاومت انسولین با استفاده از کیت‎های تجاری و بیان ژن PTP1B از طریق روش Real-Time PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها: نتایج بیان گر کاهش معنی دار PTP1B در رت‎های دیابتی گروه تمرین هوازی بود(0001/0=p). هم چنین، مقادیر گلوکز و مقاومت انسولینی رت‎های گروه تمرین هوازی به طور معنی دار کاهش یافته بود(به ترتیب، 02/0=p و 006/0=p). با این حال، میزان انسولین سرمی رت‏ های گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافته بود(015/0=p).
    نتیجه ‏گیری: به نظر می ‏رسد پروتکل تمرین هوازی در رت‎های دیابتی قادر است مقاومت انسولینی و PTP1B را به طور معنی داری کاهش دهد. هم چنین، وجود ارتباط بین PTP1B و مقاومت انسولینی احتمالا موید این مطلب است که هر گونه تغییر در مقاومت انسولینی به واسطه تمرین ورزشی، با کاهش تنظیم منفی مسیر سیگنالی انسولین انجام می‏ پذیرد.
    کلیدواژگان: تمرین هوازی، دیابت، ژن PTP1B، مقاومت انسولینی
  • محسن گلناری مرنی، محمد ربانی خوراسگانی*، محمدعلی اسداللهی، رسول شفیعی صفحات 68-78
    زمینه و هدف
    گسترش شیوع باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک باعث ایجاد نگرانی هایی در زمینه ی کنترل عفونت ها به ویژه عفونت های بیمارستانی شده است. تلاش های زیادی برای محدود کردن مصرف آنتی بیوتیک ها یا جایگزینی آن ها صورت گرفته است. استفاده از مواد ضد میکروبی تولید شده توسط باکتری ها به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک ها در سال های اخیر نوید بخش بوده است. هدف از این مطالعه، جداسازی و بررسی فعالیت ضد میکروبی سویه های باسیلوس بر ضد تعدادی از باکتری های بیماری زا و مقاوم به آنتی بیوتیک بالینی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، سویه های باسیلوس از منابع مختلف جداسازی و به روش 16S rDNA PCR شناسایی شدند. سپس درخت فیلوژنتیک سویه ها رسم شد و فعالیت ضدمیکروبی آن ها در مقابل تعدادی از سویه های بیماری زا و مقاوم به آنتی بیوتیک بالینی به دو روش لکه گذاری و چاهک گذاری بررسی شد.
    یافته ها
    8 سویه ی باسیلوس از 15 نمونه ی مختلف جداسازی شد. براساس شناسایی مولکولی، سویه ها مربوط به گونه های باسیلوس پومیلوس، باسیلوس کواگولانس، باسیلوس لایکنی فورمیس، باسیلوس اندوفیتیکوس و باسیلوس آمیلولیکوئی فاسینس بودند. نتایج حاکی از فعالیت ضدمیکروبی سویه ها بر ضد استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، انتروکوکوس فکالیس مقاوم به ونکومایسین، کبسیلا، اسینتوباکتر، سالمونلا، شیگلا، لیستریا، استرپتوکوکوس و اشریشیا کلای بود.
    کلیدواژگان: فعالیت ضدمیکروبی، باسیلوس، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، انتروکوکوس فکالیس مقاوم به ونکومایسین
  • علیرضا مرادآبادی، علیرضا فارسی نژاد، مریم فکری صوفی آبادی* صفحات 79-86
    زمینه وهدف
    لیشمانیوز یک بیماری انگلی تک یاخته ای است که به عنوان یک معضل بهداشتی در بسیاری از کشورها مطرح است.هدف از این مطالعه، تشخیص عفونت انگل در انسان به منظور شناسایی اپیدمیولوژیک و ارائه برنامه کنترل با استفاده از پرایمر اختصاصی مشترک طراحی شده در سه گونه لیشمانیا است.
    مواد و روش ها
    30 نمونه ایزوله شایع انگل لیشمانیا از مراکز مختلف در ایران جمع آوری شد. DNA این ایزوله ها پس از کشت در محیط Rpmi1640 استخراج و ژن ITS2-rRNA با استفاده از PCR تکثیر یافت. امپلیکون ها توسط الکتروفورز در ژل آگارز 2 درصد مورد بررسی قرار گرفتند. از روش FLASH PCR نیز، یک پروب اختصاصی و رنگ فلورسانس به منظور بررسی وجود یا عدم وجود امپلیکون به کار گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از روش هایPCR و FLASH PCRنشان می دهند این دو روش دارای دقت و حساسیت قابل قبولی برای شناسایی لیشمانیا هستند.
    نتیجه گیری
    تعیین آلودگی انگل لیشمانیا با استفاده از جفت پرایمر اختصاصی موفقیت آمیز بود و روش TaqMan می تواند یکی از حساس ترین روش های تشخیصی برای شناسایی کیفی انگل در ناحیه ی ITS2 لیشمانیا باشد.
    کلیدواژگان: لیشمانیاPCR، ITS2، rRNA، FLASH PCR
  • اعظم هاشمیان مقدم، حمیدرضا آقا محمدیان شعرباف*، علی مشهدی صفحات 87-98
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر سنجش میزان اثربخشی حساسیت زدایی منظم از طریق حرکت چشم و پردازش مجدد بر کاهش شدت علائم اختلال استرس پس از سانحه و لکنت زبان در کودکی چهار ساله بود. اختلال استرس پس از سانحه در کودکان از جمله اختلال های مربوط به سانحه و عوامل استرس زا و لکنت زبان یا اختلال فصاحت کلام از جمله اختلالات رشد عصبی است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر در قالب یک طرح مطالعه تک موردی به صورت خط پایه چندگانه انجام شد. مورد، کودکی چهار سال و دو ماهه بود که پس از مواجهه با یک حادثه تروماتیک دچار علائم استرس پس از سانحه و لکنت زبان شدید شده بود که در مرکز مشاوره بنیاد شهید بیرجند تحت ارزیابی و درمان قرار گرفت .ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه محقق ساخته جمعیت شناختی، نسخه سوم آزمون شدت لکنت، مقیاس گزارش کودکان از علائم پس از ضربه و گزارش والدین از علائم پس از ضربه بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل نموداری و توصیفی استفاده شد. داده ها به صورت خط پایه در خلال درمان و پس از درمان و پی گیری 3 و 24 ماهه جمع آوری شد.
    یافته ها
    درصد بهبودی برای بیمار در کاهش شدت علائم پس از سانحه به میزان 66/74 درصد و در کاهش شدت لکنت زبان 06/56 درصد به دست آمد و این اثرات در دوره پی گیری هم باقی ماند.
    نتیجه گیری
    روش درمانی EMDR در کاهش شدت علائم اختلال استرس پس از سانحه و لکنت زبان موثر بود.
    کلیدواژگان: حساسیت زدایی منظم از طریق حرکت چشم و پردازش مجدد، اختلال استرس پس از سانحه، لکنت زبان با منشاء روانی
  • احمد همتا، مهسا محمدی، جمشید انصاری صفحات 99-109
    زمینه و هدف
    داده های بیولوژیکی و اپیدمیولوژیکی نشان می دهند که سطوح ویتامین D ممکن است میزان ابتلا به سرطان پستان را تحت تاثیر قرار دهد. ویتامین D در تکثیر سلولی، وقوع آپپتوز و سرکوب رشد تومور نقش مهمی دارد. گیرنده ویتامینD یک واسطه ی حیاتی برای واکنش های سلولی ویتامین D است. برخی از مطالعات اپیدمیولوژیکی ارتباط بین چندشکلی ApaI ژن VDR و سرطان پستان را بررسی نموده اند، اما نتایج متناقضی به دست آمده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش در یک جمعیت مبتنی بر مطالعه مورد- شاهدی شامل 140 بیمار و 160 فرد سالم از زنان ساکن استان مرکزی انجام شد. DNA ژنومی از نمونه های خون با روش نمکی استخراج گردید. چند شکلی مورد نظر از طریق روش PCR-RFLP و با استفاده از آنزیم ApaI مورد بررسی قرار گرفت و تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت.
    یافته ها
    باتوجه به نتایج این پژوهش، به ترتیب توزیع ژنوتیپ AA برای افراد بیمار و کنترل برابر با 6/38 و 87/26 درصد، برای ژنوتیپ AC برابر با 00/55 و 87/66 درصد و در نهایت برای ژنوتیپ CC برابر با 26/6 و 43/6 درصد به دست آمد. طبق یافته های حاصل، هیچ گونه ارتباط معنی داری بین ژنوتیپ های جایگاه ApaI ژن VDR و سرطان پستان مشاهده نشد(95/2-029/0 ، 95%= CI ، 903/0=OR).
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق حاکی از عدم ارتباط معنی دار بین چند شکلی ApaI و سرطان پستان است که مطابق با نتایج برخی از پژوهش گران می باشد. برای نتیجه گیری بهتر، نیاز به بررسی جامعه ی آماری بزرگ تری می باشد.
    کلیدواژگان: چندشکلی ApaI، سرطان پستان، ژن گیرنده ویتامینD
|
  • Farid Eghbali *, Mahdi Moradi Pages 1-10
    Background
    High blood pressure increases various cardiovascular events about 2 to 3 times in a person. The purpose of this study is to recognize the effect of a course of pilates exercise on hypertension, nitric oxide, and resting heart rate in the eldrlymen with hypertension.
    Materials And Methods
    Subjects of this quasi-experimental research included 30 elderly men with hypertension grade one(in the range of systolic-diastolic 140/90 to 159/99mm Hg) who participated voluntarily and accessibly in the study and were divided randomly into two experimental peer (15 people) and control (15 people) groups. Weight, height and BMI of subjects were 75±80, 170±175 and 25-26, respectively. The experimental group did selected exercise of Pilates for eight weeks (three one-hour sessions per week). Desired variables of the subjects of both groups were evaluated 24 hours before the start of exercise and 24 hours after the last session. Data analysis was conducted using dependent and independent t-test by SPSS16 statistical software at the significant level of p≥0.05.
    Results
    The research results showed that the eight-week pilates exercise gave rise to reduction in blood pressure(p≤0.05) as well as resting heart rate (p≤0.05) and to increase in nitric oxide of elderly men with hypertension (p≤0.05).
    Conclusion
    The eight-week pilates exercise reduced blood pressure and resting heart rate and increased the production of nitric oxide in elderly men. So, it seems that the regular physical exercise can be effective as a preventive factor in the outbreak of cardiovascular diseases of the elderly men.
    Keywords: Heart rate, Hypertension, Nitric oxide, Pilates exercise
  • Mohammad Bokaeian, Javad Adabi, Behroz Zeyni, Hamed Tahmasebi * Pages 11-25
    Background
    Aminoglycosides are used as antibiotics in combination with beta-lactamas for many treatments of staphylococcal infections. Development of resistance in resistant strains can be done by enzymes produced by effective genes that cause the destruction of aminoglycoside antibiotics. The aim of this study was to investigate the prevalence of the aac (6 ') Ie / aph (2 "), aph (3') - IIIa1, ant (4 ') - Ia1 genes and mecA in staphylococcus strains which play an effective part in the resistance of aminoglycosides.
    Materials And Methods
    in this descriptive cross-sectional observation, 113 clinical samples including 68 isolate of Staphylococcus epidermidis and 45 isolate of Staphylococcus saprophyticus of 459 clinical samples were identified by biochemical and molecular tests. The antibiotic susceptibility pattern of isolates was determined using MIC method by E-test strips. Then, to determine the presence of genes responsible for resistance to aminoglycosides, gene-specific primers were used.
    Results
    Of 68 isolates obtained from saprophyticus Staphylococcus aureus, 39isolates(57.35%) were mecA gene. As well, 13 isolates (19.11%) have aac (6 ') Ie / aph (2 ") gene, 9 isolates (13.23%) have aph (3') - IIIa1 gene and 7 isolates (7.3%) have ant (4 ') - Ia1 gene. Of 45 isolates of Staphylococcus saprophyticus, 23 isolates(51.11%) have mecA genes, 8 isolates (17.77%) have aac (6') Ie / aph (2 ") gene, 4 isolates (8/8%) have aph (3 ') - IIIa1 gene and 2 isolates (4.4%) have gene ant (4') - Ia1 gen.
    Conclusion
    Statistical analysis showed that the prevalence of aminoglycoside genes is more among strains resistant to methicillin and this would suggest that methicillin-resistant strains are easy situation for the acquisition of resistance to other antibiotics.
    Keywords: Aminoglycosides, Drug resistance, Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus saprophyticus
  • Saeed Taebi *, Mokhtar Nosrati Pages 26-38
    Background
    In the recent years, introducing plant materials with the ability to destroy or control of biofilm formation of Streptococcus mutans is highly regarded.This study was planned to investigate the anti-bacterial activity and biofilm inhibition of Satureja Khuzestanica Jamzad against biofilm and single form of S.mutans.
    Materials And Methods
    The plant material collected, air dried and powdred. Then thier methanolic extract prepared by maceration method.The concentrated extract then diluted by sterile phosphate buffer.The anti-bacterial and biofilm inhibition activity of the extracts evaluated by dick diffiusion and micro titeration method respectively. Also, bioinformatic study of glucansucrase inhibition by dominant plant compounds of S.Khuzestanica Jamzad investigated by molecular docking method using Auto dock4 software.
    Results
    The results revalued that all tested extracts especially leaf ectract had significant antibacterial activity against single form of S.mutans.Results also showed that leaf and stem extract had most and least biofilm inhibition with 70 and 13 presend inhibition, respectively. The bioinformatics results also confirmed that studied phytochemicals especially gama-terpinen, carvacrol and beta-bisabolene can effectively inhibit the glucansucrase.
    Conclusion
    The results of present study showed that S.Khuzestanica Jamzad had significant antibacterial activity against single form of S.mutans and gama-terpinen, carvacrol and beta-bisabolene are most effective compounds in biofilm inhibition.
    Keywords: Biofilm, Glucansucrase enzyme, Satureja Khuzestanica Jamzad, Streptococcus mutans
  • Mina Zolfaghari, Behzad Khansarinejad, Ali Ganji, Zeinab Hamzehloo, Hamid Abtahi* Pages 39-46
    Background
    Ureaplasma and M. genitalium species belong to a kind of bacteria that are sexually transmitted and are the possible cause of pelvic inflammatory disease and nongonococcal urethritis, and et al. The aim of this study was to determine the urea plasma and Mycoplasma genitalium species frequency in women with vaginal infection and various sexual partners who referred to women, s health promotion and treatment center in Arak.
    Materials And Methods
    Endocervical swab samples from 110 women with vaginal infections referred to women’s health promotion and treatment center in Arak, were prepared. Patients’ personal information and identities during reception process were registered. The samples were transferred to the laboratory in the transport environment and after DNA extraction, were evaluated according to Real-time PCR assay.
    Results
    Urea plasma and Mycoplasma genitalium bacteria existed in 96(87.27%) and 4(3.63%) of patients, respectively. Among them, 4 cases had both bacteria infections. The amount of isolation in young women between 30-39 years old was more than others.
    Conclusion
    The results show that the colonization of urea plasma species in adult women is 40-80% and in studied group is 87.27%. These results indicate that with due attention to the increasing number of sexual partners and the increase of sexual activity, the urea plasma colonization of women will increase. In view of the potential influence of mycoplasma species on side effects resulted from pregnancy infection of mothers and mortality, on-time diagnosis and treatment will be increasingly essential.
    Keywords: Mycoplasma genitalium, Real, time PCR, Urea plasma, Vaginal infection
  • Nader Zarinfar, Maryam Valikhani *, Bahman Sadeghi, Masoumeh Soufian, Majid Akbari Pages 47-56
    Background
    Probiotics are known as a factor for prevention of infectious diseases such as urinary tract infection(UTI). The present study aimed to investigate the positive effects of probiotics on urinery truct infection of cateterized intensive care unit patients.
    Materials And Methods
    In a triple blind clinical trial, 125 cateterized intensive care unit patients were randomly selected and divided into two groups, Treatment group (n = 63) was well matched with placebo group (n = 62) for age and sex and duration of admission .Case group received one lactocare capsule for 10 days and control group with a same method received placebo for 10 days. In both groups urine analysis and urine culture were measured with a same method at the first day and then twentieth day and finally data were analysed with t-test.
    Results
    The incidence of urinary tract infection between treatment and control group (respectively 17.4% and 22.5%) had no statistically significant difference (p=0.672). But, in terms of sex, incidence of urinary tract infections in women compared to men with the same condition was significantly different(p=0.002). In treatment group with long term cathetrization, urinary tract infections significantly were significantly different(p=0.041).
    Conclusion
    Administration of lactocare capsule has no statistically significant impact on the incidence of urinery truct infection of cateterized intensive care unit patients. In comparsion of cateterized men and women receiving probiotics, the reduction of urinary tract infection in women was more than in men. Probiotics had preventive effects on long term catheterization.
    Keywords: Intensive care unit, Probiotics, Urinary tract infection
  • Rahman Soori *, Fardin Fardin Sohrabi, Sirous Choobineh, Ali, Asghar Ravasi, Kazem Baesi, Sadegh Abbasian Pages 57-67
    Background
    Protein tyrosine phosphatase 1B (PTP1B) is a key enzyme in dephosphorylation of the insulin receptor (IR) and it is a central factor to induce the insulin resistance. The purpose of this study was to evaluate the effect of 12-week aerobic training on protein tyrosine phosphatase 1B gene expression and insulin resistance in diabetic rats.
    Materials And Methods
    In this study, 16 Wistar rats were divided into aerobic training and control groups. After inducing diabetes intra protaneally, aerobic training group performed training protocol for 12 weeks and 5 session/week. The duration and speed of each session increased progressively as 18 to 26 m/min and 10 to 55 min, respectively. Then, blood and tissue (from gastrocnemius) sampling were carried out in diabetic rats. Insulin resistance markers and PTP1B gene expression were evaluated by commercial kits and Real-Time PCR method, respectively.
    Results
    Findings showed that PTP1B significantly was decreased in diabetic rats of aerobic training group (p=0.0001). Also, glucose and insulin resistance significantly was decreased in aerobic training groups (p=0.02 and p=0.006, respectively). However, insulin in control rats was significantly increased (p=0.015).
    Conclusion
    It seems that, current aerobic training protocol has capability to decrease PTP1B and insulin resistance in diabetic rats. Furthermore, the direct correlation between PTP1B and insulin illustrated that any changes in insulin resistance due to exercise training associated with diminution of negative regulation of insulin signaling pathway.
    Keywords: Aerobic training, Diabetes, Insulin resistance, PTP1B gene
  • Mohsen Golnari Maranni, Mohammad Rabbani Khourasgani *, Mohammad Ali Asadollahi, Rasoul Shafiei Pages 68-78
    Background
    Prevalence extension of antibiotic resistant bacteria has raised concerns about control of infections especially nosocomial infections. Many attempts have been done to replace antibiotics or limit their use. The use of antimicrobial agents produced by bacteria as antibiotic replacement has been promising in recent years. The goal of this study was to isolate Bacillus strains and evaluate their antimicrobial activity against some standard pathogens and clinical antibiotic resistant strains.
    Materials And Methods
    In the present study, Bacillus strains were isolated from various resources and identified by 16S rDNA PCR method. Then, the phylogenetic tree of the isolates was constructed and antimicrobial activity of the isolates was investigated against some standard pathogens and clinical antibiotic resistant strains using spotting and well diffusion methods.
    Results
    Eight Bacillus strains were isolated from 15 different samples. Based on the molecular identification, the isolates were identified as B.pumilus, B.coagulans, B.licheniformis, B.endophitycus and B.amiloliquefaciens. The results showed that isolates have antimicrobial activity against meticilin-resistant Staphylococcus aureus, vancomycin resistant enterococci, Klebsiella, Acinetobacter, Salmonella, Shigella, Listeria, Streptococcus and Escherichia coli.
    Conclusion
    In this study, isolated Bacillus strains produced antimicrobial agents against pathogens and antibiotic resistant strains and inhibited their growth.
    Keywords: Antimicrobial activity, Bacillus, Meticilin-resistant Staphylococcus aureus, Vancomycin resistant enterococci
  • Alireza Moradabadi, Alireza Farsinezhad, Maryam Fekri Soofiabadi * Pages 79-86
    Background
    Leishmaniasis is a protozoan parasitic disease and a global health problem. The aim of this study is to diagnose the parasitic infection in humans for epidemiological identification and providing control programs using proprietary co-designed primers in three species of Leishmania.
    Materials And Methods
    30 common Leishmania isolates were gathered from different centers in Iran. Having been cultured in RPMI-1640 Medium, DNA was extracted and the gene ITS2-rRNA was amplified by PCR. The amplicons were examined by electrophoresis on agarose gel 2%. Also, in FLASH PCR method, a specific probe and florence colour were used to investigae the amplicon existence on sample.
    Results
    The results of the investigations by PCR and FLASH PCR methods show that these methods are sensitive and specific for diagnosis of Leishmania
    Conclusion
    In this study, identification of Leishmania parasite using specific primer pairs was successful and TaqMan could be one of the most sensitive diagnostic methods to identify parasite load for the ITS2 region of Leishmania.
    Keywords: FLASH PCR, ITS2, rRNA, Leishmania, PCR
  • Azam Hashemian Moghadam, Hamidreza Agha Mohammadian Sharbaf *, Ali Mashhadi Pages 87-98
    Background
    The present research aimed to measure the effectiveness of Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) on reducing the severity of symptoms of post-traumatic Stress Disorder (PTSD) and Stuttering in a four-year-old child post-traumatic stress disorder in children is one of the disorders relating to trauma and stressful factors, also, stutterring or word fluency disorder is a nerve growth disorder.
    Materials And Methods
    This research design was conducted as a case study with a multiple baseline design. Participant in this research was a four-year- old child with Diagnostic Posttraumatic Stress Disorder and Psychogenic Stuttering. He had been placed under the intervention with EMDR at Shahid Birjand Counseling Center. The instruments used for this research included demographic researcher-made questionnaire, the third edition of stuttering severity test, the scale of parents’ report of post-traumatic Symptoms and child’s report of posttraumatic Symptoms. Data analysis was done through graphic and descriptive analysis. The data was collected as base line and during the treatment as well as after the treatment and follow-up (in terms of 3 and 24 months).
    Results
    Means percentage improvement (MPI) to reducing the severity of post-traumatic symptoms was achieved as %74.66 and it was %56.06 for reduction of the severity of stuttering and they continued to maintain in the follow-up period.
    Conclusion
    Results showed that EMDR method had affected on reduction of the severity of post-traumatic stress disorder symptoms and stuttering intensity.
    Keywords: Eye Movement Desensitization, Reprocessing (EMDR), Post-traumatic stress disorder, Psychgenic sttutering
  • Ahmad Hamta, Mahsa Mohammadi, Jamshid Ansari Pages 99-109
    Background
    Biological and epidemiological data indicate that the levels of vitamin D maybe affect the breast cancer risk. Vitamin D plays an important role in cell proliferation, apoptosis and tumor growth suppression. Vitamin D receptor is a critical mediator for the cellular reactions of vitamin D. Some of the epidemiological studies, reviewed the relationship between VDR gene polymorphism ApaI and breast cancer, but the controversial findings have been achieved.
    Materials And Methods
    In this study, a population-based case-control study including 140 patients and 160 healthy individuals of women in Markazi Province were evaluated using PCR-RFLP approach. Genomic DNA was extracted from blood samples using the salting-out procedure. Polymorphism of interest was determined by PCR-RFLP method using ApaI enzyme and statistical analysis was performed by SPSS software.
    Results
    Based on the results of this study, distribution of AA genotype in cancer and control groups was, 38.6 and 26.87, for AC genotype 55.00 and 66.87, and finally for CC genotype 6.43 and 6.26 respectively. The results of this study showed no association between ApaI polymorphism of the VDR gene and breast cancer(OR=0.903,CI=95%, 0.29-2.95.)
    Conclusion
    In this study, we found no association between ApaI polymorphism and breast cancer, which are consistent with the findings of some other researchs. It is necessary to examine a larger population to achieve more definitive results.
    Keywords: ApaI Polymorphism, Breast Cancer, Vitamin D