فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال بیست و یکم شماره 2 (پیاپی 131، اردیبهشت 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/02/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی آرش انوشیروانی، اعظم احمدی*، رضا آقابزرگی، سارا خلیلی، مریم صحرایی، طه فریدونی، ضحی خادمی صفحات 1-9
    زمینه و هدف
    سرطان سینه شایع ترین سرطان در زنان سراسر جهان است. ارتباط این بیماری با وقوع تغییرات در ژن های متعدد اثبات شده است. یکی از مسیرهای مرتبط با سرطان سینه مسیر بازجذب فولات است. آنزیم کلیدی این مسیر پیام رسانی توسط ژن TYMS کد می شود. miRNAها با اتصال به نواحی تنظیمی ژن ها بیان آن ها را کنترل می کنند. در این مطالعه، وجود تغییر در ناحیه تنظیمی TYMS در ارتباط با ویژگی های دموگرافیکی (شامل گرید و متاستاز) بیماران سرطان سینه مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ابتدا ناحیه تنظیمی ژن TYMS با کمک نرم افزارهای بیوانفورماتیکی مرتبط، مورد بررسی قرار گرفت. پس از جمع آوری نمونه های سرطانی و استخراج DNAاز نمونه های خون، تغییر در ناحیه اتصال miRNA مورد مطالعه توسط برش آنزیمی NlaIII بررسی شد.
    یافته ها
    بررسی های بیوانفورماتیکی نشان داد که محل اثر برخی از آنزیم های محدود کننده در 3''-UTR ژن TYMS مرتبط با ناحیه اتصال miRNAهایی از جمله Hsa-miR-433-3p قرار دارد. نتایج حاکی از صحت فرآیند تخلیص ماده ژنومی، PCR و برش آنزیمی بود. در ناحیه تنظیمی مورد بررسی، ژنوتایپ های هوموزیگوت CC، هتروزیگوت AC و واریانت هوموزیگوت موتانت AA با فراوانی متفاوت نسبت به نمونه های سالم مشاهده شد (05/0 > p ، 4923/2 تا 7275/. : CI 95% ، 3465/1 : OR). هم چنین ارتباط ژنوتایپ AA با گرید بالا و متاستاز از نظر آماری تایید شد.
    نتیجه گیری
    در مطالعات متعدد مشخص شده است برخی از پلی مورفیسم ها در ژن های کلیدی مرتبط با سرطان با تشخیص و پروسه درمان آن ها ارتباط مستقیم دارد. با توجه به اهمیت تشخیص به موقع در درمان سرطان، دستیابی به بیومارکرهای تشخیصی در سرطان سینه در مراحل اولیه حائز اهمیت خواهد بود. احتمالا تغییر نوکلئوتیدی در سایت اتصال miRNA مورد مطالعه می تواند به عنوان بیومارکر تشخیصی تومور مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، TYMS، 3'-UTR، بیومارکر
  • بزرگمهر ایمانی پیرسرایی، نجمه رنجی*، لیلا اسدپور صفحات 10-20
    زمینه و هدف
    سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری گرم منفی و فرصت طلب است که علت اصلی عفونت های بیمارستانی مانند سوختگی شدید می باشد. کورکومین جزء اصلی گیاه زردچوبه (Curcuma longa)است که دارای اثرات ضد سرطانی و ضد التهابی است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر ضد باکتریایی کورکومین در سودوموناس آئروژینوزا از طریق بیان mexC و mexD بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، سویه های سودوموناس آئروژینوزا از بیمارستان ها و آزمایشگاه های استان گیلان تهیه شد.
    پس از تست آنتی بیوگرام و آزمایش MIC، چهار جدایه مقاوم به سیپروفلوکساسین با استفاده از سیپروفلوکساسین به تنهایی (MIC2/1) (نمونه کنترل) و در ترکیب با کورکومین انکپسوله در نانوذرات میسلی (نمونه تست) تیمار شدند. پس از 24 ساعت، استخراج RNA و سنتز cDNA انجام شد. سپس بیان ژن های mexC وmexD با استفاده از روش Real-Time PCR در سلول های تحت تیمار با کورکومین و بدون تیمار مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که ترکیب سیپروفلوکساسین (MIC2/1) با کورکومین انکپسوله در نانوذرات میسلی باعث مهار رشد تقریبا 50 درصدی در سودوموناس آئروژینوزا می شود. در سلول های تیمار شده با کورکومین و سیپروفلوکساسین در مقایسه با سلول های تیمار شده با سیپروفلوکساسین به تنهایی، ژن های mexCو mexD به میزان 65/0< و 1/0< به ترتیب در سه جدایه و چهار جدایه کاهش بیان معنی دار (05/0> p) داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج ما نشان داد که کورکومین انکپسوله در نانوذرات میسلی همراه با غلظت MIC2/1 سیپروفلوکساسین موجب مهار رشد سودوموناس آئروژینوزا از طریق کاهش بیان ژن های mexC و mexD می شود.
    کلیدواژگان: سیپروفلوکساسین، کورکومین، mexC، mexD، نانوذرات میسلی، سودوموناس آئروژینوزا
  • محمد پرستش*، نادر شوندی صفحات 21-32
    زمینه و هدف
    دیابت ملیتوس با کاهش شاخص های باروری همراه است. از طرفی، تمرین تناوبی با شدت بالا با کاهش عوارض دیابت تاثیر مثبتی بر افراد دیابتی دارد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر 10 هفته اثر تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) بر سطوح سرمی هورمون های جنسی و پارامترهای اسپرم موش های صحرایی دیابتی نوع 2 بود.
    مواد و روش‏ها: در این مطالعه تجربی، 36 سر موش صحرایی از نژاد ویستار در محدوده وزنی 48±200 به طور تصادفی به سه گروه (کنترل سالم، کنترل دیابتی و دیابتی همراه با تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) تقسیم شدند. گروه دیابتی تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) یک هفته بعد از القاء دیابت، به مدت 10 هفته تمرینات HIIT منظم را به وسیله تردمیل انجام دادند. 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، اپیدیم چپ جهت بررسی پارامترهای اسپرم و سرم خون موش های صحرایی جهت بررسی هورمون های جنسی جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری 05/0 بررسی شدند.
    یافته ها: 10 هفته تمرین HIIT موجب کاهش معنادار در قند خون ناشتا (001/0p=) و افزایش معنا دار سطوح سرمی تستوسترون (001/0p=)، (042/0P=) LHو FSH (024/0p=) در گروه تمرین HIIT نسبت به گروه کنترل دیابتی شد. هم چنین پارامترهای اسپرم (تعداد، قابلیت حیات و تحرک) در گروه تمرین HIIT نسبت به گروه دیابتی بهبود یافت (05/0p<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرین HIIT از طریق افزایش سطوح سرمی هورمون های جنسی تستوسترون، LH و FSH موجب بهبود تعداد، زنده مانی و قابلیت حرکت اسپرم در موش های دیابتی نوع 2 می شود.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، پارامترهای اسپرم، هورمون های جنسی، تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT)
  • سید ضیاالدین راثی هاشمی، علی راموز * صفحات 33-42
    زمینه و هدف
    از درمان های مرسوم برای پلورال افیوژن راجعه ناشی از بدخیمی پلوردزیس با مواد شیمیایی نظیر پودر تالک، بلئومایسین و تتراسایکلین می باشد. هدف از این تحقیق ارزیابی اثربخشی و ایمنی بتادین به عنوان یک عامل شیمیایی ارزان و در دسترس برای پلوردزیس می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، تمامی بیماران مبتلا به پلورال افیوژن راجعه در زمینه ی بدخیمی وارد مطالعه شدند. جهت انجام پلوردزی، پس از تعبیه لوله قفسه سینه، پلورودز با محلولی حاوی یدوپوویدون، لیدوکائین و نرمال سالین از طریق لوله قفسه سینه به داخل حفره پلور تزریق گردید و بیماران در بازه ی 6 ماهه از نظر عود افیوژن پلورال و عوارض پلوردزیس معاینه گردیدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، از مجموع 50 بیمار، 23 بیمار مرد (46 درصد) و 27 بیمار زن (54 درصد) بودند. در طی پیگیری شش ماهه، در 40 بیمار (80 درصد) بهبودی کامل و در 10 بیمار (20 درصد) عود مشاهده گردید. مقایسه میزان موفقیت درمان بر حسب جنسیت نشان داد که ارتباط معنی داری بین جنسیت بیماران و پاسخ مطلوب به درمان وجود ندارد (219/0= p). از مجموع 32 بیمار (64 درصد) با درد قفسه سینه به دنبال پلوردزی، 23 بیمار بهبودی کامل داشتند، که شیوع درد قفسه سینه در بیماران با عدم بهبودی به طور معنی داری بیشتر بود (018/0= p).
    نتیجه گیری
    یدوپوویدین در مقایسه با سایر مواد شیمیایی اسکلروزان، ماده ای ارزان، در دسترس و با اثربخشی بالا می باشد که جهت پلوردز پلورال افیوژن بدخیم بیماران گزینه ی مناسبی می باشد.
    کلیدواژگان: بتادین، بدخیمی، پلورودز، پلورال افیوژن بدخیم
  • امیر خسروی*، فاطمه امید علی صفحات 43-54
    زمینه و هدف
    فعالیت های بدنی با شدت بالا و وامانده ساز، ممکن است اثرات آسیب زایی بر قلب داشته باشند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر تروپونین T قلبی و ایزوآنزیم قلبی کراتین کیناز سرم موش های صحرایی نر متعاقب فعالیت وامانده ساز بود.
    مواد و روش ها
    64 سر موش صحرایی نر ویستار به 4 گروه مساوی(14= n) تقسیم شدند: گروه 1) بدون تمرین+ 2 میلی لیتر آب مقطر، گروه 2) بدون تمرین+ 50 میلی گرم عصاره آبی کلاله زعفران محلول در 2 میلی لیتر آب مقطر، گروه 3) 8 هفته تمرین استقامتی + 2 میلی لیتر آب مقطر و گروه 4) 8 هفته تمرین استقامتی + 50 میلی گرم عصاره آبی کلاله زعفران محلول در 2 میلی لیتر آب مقطر. در پایان تحقیق نیمی از موش ها بلافاصله پیش از وامانده شدن و نیمی دیگر بلافاصله پس از آن بر روی نوار گردان قربانی شدند. تروپونین T قلبی و ایزوآنزیم قلبی کراتین کیناز سرم به ترتیب با استفاده از روش ELISA و اسپکتوفتومتری سنجیده شدند. داده ها با استفاده از آزمون آنووای یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    مقادیر تروپونین T قلبی و ایزوآنزیم قلبی کراتین کیناز سرم تمامی گروه ها متعاقب وامانده سازی افزایش نشان داد (05/0p<). کمترین افزایش در گروه 4 و بیشترین افزایش در گروه 1 مشاهده شد (05/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل نشان داد مصرف عصاره زعفران به همراه تمرین هوازی نسبت به تمرین هوازی و یا مصرف عصاره زعفران به تنهایی در تعدیل افزایش تروپونین T قلبی و ایزوآنزیم قلبی کراتین کیناز سرم متعاقب یک وهله فعالیت وامانده ساز موثرتر می باشد.
    کلیدواژگان: فعالیت استقامتی حاد وامانده ساز، عصاره آبی زعفران، تروپونین T قلبی، ایزوآنزیم قلبی کراتین کیناز
  • عباس علیمرادیان*، محسن شمسی، فردین فرجی، مهدی احمدی، سید ابراهیم سیدی صفحات 55-64
    زمینه و هدف

    مالتیپل اسکلروز (MS) یک التهاب میلین زدای و اختلال در بازسازی سلول های عصبی در سیستم عصبی مرکزی با علت های ناشناخته است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی سطح ملاتونین سرمی در روند درمانی بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس انجام پذیرفت..

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع آینده نگر و کوهورت بر روی 40 نفر از بیماران مالتیپل اسکلروزیس انجمن MS شهر اراک به مدت یک سال انجام پذیرفت. بیمارانی که تحت درمان با داروهای تعدیل کننده از خانواده اینترفرون بوده و بیش از یک سال از درمان آن ها نگذشته بود به صورت تصادفی انتخاب شدند. پرسشنامه ای حاوی اطلاعات جمعیت شناختی و اطلاعات بالینی شامل وضعیت MRI، VEP، نمرهEDSS (آزمون وضعیت گسترش ناتوانی) و علائم بالینی و عوامل تداخل گر تکمیل گردید. نمونه خون محیطی 3 بار به فاصله 6 ماه برای اندازه گیری ملاتونین از بیماران گرفته شد و سپس ارتباط بین اطلاعات بالینی، تستEDSS و میزان ملاتونین سرمی با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در بیماران MS علیرغم گرفتن درمان دارویی میزان ملاتونین به عنوان یک آنتی اکسیدان در مرتبه دوم نمونه گیری کاهش یافت که این مساله با بدتر شدن وضعیت بالینی بیمار (آزمون EDSS) همخوانی داشت. این وضعیت در گروه کنترل مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این مطالعه، سطح ملاتونین یک متغیر عینی و آزمایشگاهی قابل اندازه گیری (البته به کمک الیزا) است که می تواند در پیگیری این بیماران همراه با ارزیابی های کلینیکی و پرسشنامه ها کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: ملاتونین، بیماران، ارزیابی سرمی، مالتیپل اسکلروزیس
  • فرشید فرزین، مسعود گلپایگانی*، فردین فرجی، شهناز شهرجردی، پرستو قاسمی صفحات 65-74
    زمینه و هدف
    مولتیپل اسکلروزیس ناشی از تخریب میلین در سیستم عصبی مرکزی است که منجر به ضایعات کارکردی می شود. مشکلات تعادلی از اختلالات شایع و سرگیجه به عنوان اولین تظاهر در این بیماران محسوب می شود. هدف این پژوهش بررسی تاثیر توانبخشی وستیبولار از طریق تمرینات کوکسی و کاوتورن بر تعادل و میزان معلولیت ناشی از سرگیجه بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع نیمه تجربی و با طرح پیش آزمون و پس آزمون بود. 30 زن مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس بدون در نظر گرفتن نوع ام اس و سرگیجه در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند که گروه تجربی تمرینات را به مدت 12 هفته و 3 جلسه در روز به مدت 5 تا 15 دقیقه اجرا کردند. جهت ارزیابی تعادل و معلولیت ناشی از سرگیجه قبل و بعد از مداخله از آزمون های برگ و پرسشنامه معلولیت ناشی از سرگیجه (DHI) استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن بود که پس از اتمام پروتکل تمرینی در گروه تجربی بین میزان تعادل و معلولیت ناشی از سرگیجه بیماران، قبل و بعد از اجرای تمرینات اختلاف معنی داری وجود داشت، در حالی که در گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تمرینات کوکسی و کاوتورن می تواند به عنوان یک روش درمانی غیر تهاجمی، عامل موثر در بهبود تعادل و معلولیت ناشی از سرگیجه مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس شود.
    کلیدواژگان: تعادل، تمرینات کوکسی و کاوتورن، توانبخشی وستیبولار، سرگیجه، مولتیپل اسکلروزیس
  • ساره کریمی، اعظم حدادی *، پروین تراب زاده صفحات 75-85
    زمینه و هدف
    در سال های اخیر، مقاومت های آنتی بیوتیکی رو به افزایش در ایزوله های کلبسیلا پنومونیه و نیز عوارض جانبی ناشی از سوء مصرف آنتی بیوتیک ها، محققین را در مطالعه و کشف اثرات ضدمیکروبی گیاهان دارویی مصمم تر ساخته است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر عصاره آبی و اتانولی گیاه قره قاط بومی ایران (Vaccinium arctostaphylos) علیه ایزوله های کلبسیلا مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف و مولد عفونت ادراری بود.
    مواد و روش ها
    از بین 143 ایزوله کلبسیلا جداسازی شده از نمونه های ادراری، باکتری های مولد ESBLs با روش دابل دیسک دیفیوژن توسط دیسک های ترکیبی مشخص شدند. یکی از ایزوله های مولد ESBL، با روش شناسایی مولکولی 16S rRNA، تعیین توالی شد. پس از تهیه میوه ی گیاه قره قاط و عصاره گیری از آن، MIC و MBC عصاره های آبی و اتانولی آن با روش میکرودایلوشن برای ایزوله های منتخب محاسبه شد.
    یافته ها
    درصد فراوانی مقاومت ایزوله ها به سه آنتی بیوتیک سفتازیدیم، سفوتاکسیم و سفتریاکسون، یکسان و برابر با 7/14 درصد بود. 32 ایزوله (22 درصد) به عنوان نمونه های مولد ESBL تعیین شد. نتایج تست های MIC و MBC نشان داد که هر دو عصاره آبی و اتانولی اثر مهاری روی ایزوله های کلبسیلا مولد ESBLs دارند. بررسی های آماری اختلاف کاملا معناداری را بین MIC وMBC این دو عصاره در بین گروه های مورد تحقیق نشان داد.
    نتیجه گیری
    می توان وجود فعالیت آنتی باکتریال را در اکثر گیاهان دارویی ایران که به صورت سنتی در درمان استفاده می شوند تایید کرد و درمان های سنتی را در نظام بهداشت و درمان عمومی به شیوه ای نوین ادغام نمود.
    کلیدواژگان: کلبسیلا، مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتامازهای وسیع الطیف، قره قاط
  • حمیده محمدنیاکجیدی، محمد رفیعی*، محمدعلی دانشمند، جلال رضایی صفحات 86-96
    زمینه و هدف
    تشخیص زودرس بیماری های پیش از تولد و درمان به موقع ناهنجاری های مادرزادی، جزء دغدغه های اصلی سیستم بهداشت و درمان بوده است. هدف از این مطالعه، ارائه روش های مدل بندی چند متغیره منحنی راک در تشخیص ناهنجاری های جنین با کمک مارکر های مورد سنجش غربال گری سندرم داون در سه ماهه اول و دوم بارداری بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است که از اطلاعات مربوط به دو مجموعه داده استفاده شده است: مجموعه اول شامل تعداد 152 فرد که نتایج تست های غربالگری سه ماهه اول ودوم بارداری آن ها پر خطر بود و مجموعه دوم شامل تعداد 75 فرد که نتایج نرمالی را نشان دادند. متغیرهای مطالعه شامل مارکرهای سرم مادر در غربال گری سه ماهه اول و دوم و متغیرهای کمکی(شامل اطلاعات جمعیت شناختی) بوده است. آنالیزهای آماری به کمک تحلیل های رگرسیون راک، ارزش افزایشی و با استفاده از نرم افزار Stata نسخه 12 نجام گرفته است.
    یافته ها
    در بررسی ارزش هر کدام از تست های تشخیصی در حضور متغیرهای کمکی با استفاده از رگرسیون لجستیک و منحنی راک در غربال گری سه ماهه اول PAPP-A و در غربال گری سه ماهه دوم نیز Inhibin-A می تواند به تنهایی به عنوان آزمون تشخیصی استفاده شود.
    نتیجه گیری
    بهترین آزمون تشخیصی در سه ماهه اول به ترتیبA PAPP-، NT و Free B-HCG و در سه ماهه دوم غربال گری به ترتیب Inhibin-A، HCG، UE3 و AFP براساس سطح زیر منحنی راک شناخته شدند. علاوه بر آن، بیشترین تاثیر متغیر پیشگو بر روی نتیجه تست تشخیصی مربوط به سابقه خانوادگی بود.
    کلیدواژگان: آمنیوسنتز، آنوپلوئیدی، غربال گری سه ماهه اول بارداری، غربال گری سه ماهه دوم بارداری، منحنی راک
  • سعید محمدی مولود، علی حیدریان پور*، الناز شکری صفحات 97-106
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تمرینات ورزشی زیر بیشینه بر غلظت سرمی عامل نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) و عملکرد توجه پسران دبستانی مبتلا به اختلال نقص توجه-بیش فعالی (ADHD) انجام شد.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی بودند که در بررسی های اولیه دارای علائم نقص توجه و بیش فعالی تشیخص داده شده و جهت بررسی بیشتر و درمان در سال تحصیلی 96-95 به هسته مشاوره و روانشناسی آموزش پرورش منطقه سردرود ارجاع داده شده بودند. از جامعه مذکور، 30 پسر 7 تا 12 ساله به عنوان نمونه انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و آزمایش گمارده شدند. برای تشخیص نقص توجه از پرسشنامه کانرز نسخه والدین و مصاحبه بالینی، جهت سنجش میزان توجه از آزمون عملکرد توجه پیوسته(CPT) و برای اندازه گیری سطوح سرمی BDNF از کیت شرکت استوبیوفارم استفاده شد. آزمودنی های گروه آزمایش به مدت 12 هفته و در قالب 36 جلسه تمرینی 25 تا 75 دقیقه ای به تمرینات هوازی با شدت 45 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب پرداختند. داده ها با روش تحلیل کواریانس چند متغیره تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین دو گروه آزمایش و کنترل از لحاظ سطوح سرمی BDNF و عملکرد توجه پیوسته تفاوت معنادار وجود دارد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاضر می توان گفت تمرینات زیربیشینه باعث افزایش BDNF و در نتیجه بهبود توجه در دانش آموزان پسر دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی می گردد.
    کلیدواژگان: بیش فعالی، تمرینات استقامتی، توجه پیوسته، عامل نوروتروفیک مشتق از مغز، نقص توجه
|
  • Ali Arash Anoushirvani, Azam Ahmadi *, Reza Aghabozorgi, Sara Khalili, Maryam Sahraei, Taha Fereydouni, Zoha Khademi Pages 1-9
    Background
    Breast cancer is the most common cancer in women. It has been proven the association of cause of this disease with changes in several genes. One of the pathways associated with breast cancer is the folate reuptake pathway. The key enzyme of this pathway is coded by the TYMS gene. MicroRNAs control the expression of genes by binding to their regulatory regions. In this study, we evaluated changes in the regulatory region of TYMS gene with demographic characteristics (including the grade of cancer and metastasis) in breast cancer patients.
    Materials And Methods
    In this study, the regulatory region of TYMS gene was investigated using related bioinformatics software. After collecting cancerous samples and DNA extraction from blood samples of normal and patients, change in the miRNA binding region by digestion with NlaIII enzyme was assayed.
    Results
    Bioinformatics studies showed that the restriction site of some of the endonuclease enzymes in the 3'-UTR of the TYMS gene is related to the binding region of miRNAs, including Hsa-miR-433-3p. The results indicated the correctness of the genomic purification process, the PCR and enzymatic digestion reaction. In this study, in the regulatory region, CC homozygote, AC heterozygote and AA mutant homozygote variant had differences with control group (OR: 1.3465, %95 CI: 0.7275 to 2.4923, p
    Conclusion
    Studies have shown that some of polymorphisms in the key genes involved in cancer are directly related to their diagnosis and treatment process, and given the importance of timely diagnosis of cancer, the achievement of diagnostic biomarkers in breast cancer in the early stages will be important. Probably, the nucleotide change at the site of the microRNA binding site could be used as a diagnostic biomarker for degree of tumor progression.
    Keywords: Biomarker, Breast Cancer, TYMS, 3', UTR
  • Bozorgmehr Imani Pirsaraei, Najmeh Ranji *, Leila Asadpour Pages 10-20
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic gram-negative bacterium that is a major cause of nosocomial infections such as severe burns. Curcumin is the main component of turmeric (Curcuma longa) that has anti-cancer and anti-inflammatory effects. The aim of this study was to evaluate antibacterial effect of curcumin in ciprofloxacin resistant isolates of Pseudomonas aeruginosa through mexC and mexD gene expression.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study, Pseudomonas aeruginosa strains were obtained from hospitals and laboratories in Guilan province. After disc difusion and MIC tests, four ciprofloxacin resistant strains of Pseudomonas aeruginosa were treated by ciprofloxacin (1/2MIC) only (control sample) and in the combination with curcumin encapsulated in micelle nanoparticles (test sample). After 24h, RNA extraction and cDNA synthesis was performed. Then, the expression of mexC and mexD genes was evaluated quantitatively by Real-time PCR method in curcumin treated and un-treated cells
    Results
    This study showed that combination of ciprofloxacin (1/2 MIC) with curcumin encapsulated in micelle nanoparticles led to approximately 50% of growth inhibition in Pseudomonas aeruginosa. In treated cells with curcumin and ciprofloxacin compared to treated cells with ciprofloxacin alone, mexC and mexD genes were significantly (p0.65 fold in three isolates and >0.1 fold in four isolates, respectively.
    Conclusion
    Our results suggested that curcumin encapsulated in micelle nanoparticles combined with 1/2 MIC value of ciprofloxacin inhibits the growth of Pseudomonas aeruginosa through reducing mexC and mexD expression.
    Keywords: Ciprofloxacin, Curcumin, MexC, MexD, Micelle nanoparticles, Pseudomonas Aeruginosa
  • Mohammad Parastesh *, Nader Shavandi Pages 21-32
    Background
    Diabetes mellitus is associated with reductions in fertility indices. Interval training, on the other hand, through reducing the adverse effects of diabetes, exerts a positive impact on diabetic individuals.The aim of the present study was to examine the effects of ten weeks of High Intensity Interval Training (HIIT) on reproductive hormones and sperm parameters in Wistar rats with diabetes mellitus type 2.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 36 Wistar rats with mean weight of 200±48 were randomly assigned to healthy control, diabetic control and diabetic high intensity interval training groups. The diabetic training group received ten weeks of HIIT training by treadmill following the induction of diabetes. Twenty-four hours after the last training session, left epididymis of the rats was examined for studying sperm parameters and blood serum samples were examined for evaluating reproductive hormones. Data were analyzed by one-way ANOVA and Tukey's post hoc test at a significant level of 0.05%.
    Results
    Ten weeks of HIIT training reduces fasting blood glucose (p=0.001) and significantly increases serum testosterone (p=0.001), LH (p=0.042) and FSH (p=0.024) levels in the HIIT training group in comparison to the diabetic group. In addition, sperm parameters (sperm count, survival rate and motility) presented significant improvements compared to the diabetic group (p
    Conclusion
    It seems that HIIT training can improve sperm count, survival rate and motility, through increasing serum testosterone, LH and FSH levels (reproductive hormones) in rats with diabetes mellitus type 2.
    Keywords: Diabetes mellitus type 2, HIIT training, Reproductive hormones, Sperm parameters
  • Ziaeddin Rasi Hashemi Seyed, Ali Ramouz * Pages 33-42
    Bakcground: Application of Talc powder, Bleomycin and Tetracycline is among conventional treatments in recurrent malignant pleural effusion caused by malignant pleurodesis. The aim of this research is to estimate the effect and safety in application of betadine as a cheap and available chemical factor in treatment of pleurodesis.
    Materials And Methods
    In this semi-empirical study, all patients suffering from recurrent pleural effusion enrolled the study. In order to perform pleurodesis, after chest tube insertion, solution containing iodopovidon, lidocaine, and normal saline was injected into the pleural cavity through chest tube. All the patients were examined for the pleural effusion and pleurodesis recurrence during a 6-month follow-up.
    Results
    In this study, a total number of patients was 50 among whom 23 were male (46%) and 27 were female (54%). In the 6-month follow-up, 40 patients (80%) were completely recovered and the recurrence of the pleural effusion was noticed in 10 patients (20%). Comparison of the success rate of recovery in terms of the gender of the patients showed no significant relation between gender and response to the recovery process (p=0.219). Of the total of 32 patients (64%) with chest pain after pleurodesis, 23 patients had complete recovery, and the incidence of chest pain in patients with no improvement was significantly higher (p=0.018).
    Conclusion
    Iodopovidone is a cheap, highly available material and of high efficacy in comparison to other sclerosant chemical substances, that provides an appropriate option in treatment of malignant pleural effusion.
    Keywords: Iodopovidine, Malignancy, Pleurodesis, Recurrent Pleural Effusion
  • Amir Khosravi *, Fatemeh Omid Ali Pages 43-54
    Background
    The exhaustive and strenuous exercise may cause damaging effects to the heart. The present study aims to investigate the effect of Saffron stigmas aqueous extracts on serum cardiac troponin T and Creatine kinase MB isoenzyme of male rats following an exhaustive exercise.
    Materials And Methods
    64 Wistar male rats were assigned into following four groups (n=16) :1) without exercise 瘫ⶊ奞 water 2 ml, 2) without exercise aqueous saffron extract, 50 mg/kg distilled water 2 ml, 3) distilled water 2 ml 8 weeks exercise, and 4) aqueous saffron extract, 50 mg/kg 瘫ⶊ奞 water 2 ml 8 weeks exercise.At the end of experiment, half of the rats were killed immediately before exhaustive exercise; on the other hand remaining rats were killed immediately after performing an acute bout of exhaustive exercise on the treadmill. Serum cardiac troponin T and CK-MB isoenzyme levels were measured by ELISA and spectrophotometric methods, respectively. Data were analyzed by one–way ANOVA.
    Results
    The results show that in all groups, cardiac troponin T and CK-MB isoenzyme serum levels were significantly increased following an exhaustive exercise. The lowest increase was observed in group 4 and the highest increase was observed in group 1 (p
    Conclusion
    Based on the results of this study, it can be concluded that the use of saffron extract with aerobic training is more effective than aerobic exercise or saffron extract alone in modifying the increase of serum troponin T and CK-MB isoenzyme level following an exhausting exercise.
    Keywords: Cardiac troponin T, CK, MB isoenzyme, Exhaustive acute exercise, Saffron aqueous extracts
  • Abbas Alimoradian *, Mohsen Shamsi, Fardin Faraji, Mehdi Ahmadi, Sayyed Ebrahim Sayyedi Pages 55-64
    Background

    Multiple sclerosis (MS) is a myelinating inflammation and an impairment of neuronal cell regeneration in the central nervous system with unknown causes. The aim of this study was to evaluate serum melatonin levels in the treatment of patients with multiple sclerosis.

    Materials And Methods

    A prospective study and a Cohort were conducted on 40 MS patients with multiple sclerosis patients referring to instituate MS in Arak city for one year. In this study, patients who were treated with interferon-moderating drugs and who had not been treated for more than one year were randomly selected. A questionnaire containing demographic information and clinical information and separation of interacting factors was completed and completed. Clinical information included MRI, VEP, EDSS (Expanded Disability Status Scale) score, and clinical symptoms. The patients also received peripheral blood samplers 3 times in 6 months intervals to measure melatonin and their melatonin levels, and then the relationship between the data obtained from the patient's clinical data, EDSS, serum melatonin levels using the software SPSS with ANOVA and Post-hoc statistical analyzed.

    Results

    In patients with MS, in spite of receiving drug treatment, the level of melatonin as an antioxidant decreased in second order sampling, which is consistent with the deterioration of the patient's clinical condition (EDSS test), and this is not observed in the control group.

    Conclusion

    According to the findings of this study, it can be argued that the level of melatonin is a measurable objective and measurable variable (with the help of ELISA) that can be used in the follow-up of these patients, along with clinical evaluations and questionnaires.

    Keywords: Melatonin, Multiple sclerosis, Patients, Serum Evaluation
  • Farshid Farzin, Masoud Golpayegani *, Fardin Faraji, Shahnaz Shahrjerdi, Parastoo Ghasemi Pages 65-74
    Background
    Multiple sclerosis (MS) is caused by thedestruction of myelin in central nervous system which leads to functional disabilities. Balancing problems are the most common dysfunctions and dizziness is known as its first sign in these patients.This study aimed to assessthe effects of vestibular rehabilitation by Cawthorne & Cooksey exercises on balance and the following disabilities caused by dizziness in patients with MS.
    Materials And Methods
    This study was a semi-experimental research with pre-test and post-test. Subjects of this study were 30 women with Multiple sclerosis regardless of the type of MS and dizziness that were divided into control and experimental groups. Experimental group performed the exercise protocol for a 12 week period and 3 times per day for 5-15 minutes. Berg balance scale (BBS) was used to access the balance and (Dizziness Handicap Inventory) DHI questionnaire was used to accessing the dizziness before and after intervention.
    Results
    The results showed that, after finishing exercise protocol, in experimental group there was a significant difference in patient with MS, whereas there was no significant difference between pre and post-test in control group.
    Conclusion
    Cawthorne & Cooksey exercises as a non-invasive method can be an effective therapy to improving the balance and disability caused by dizziness in patients with MS.
    Keywords: Balance, Cawthorne, Cooksey exercises, Dizziness, Multiple sclerosis, Vestibular rehabilitation
  • Azam Haddadi *, Sare Karimi, Parvin Torabzadeh Pages 75-85
    Background
    In recent years, increasingly antibiotic resistance problem among Klebsiella isolates and side effects of antibiotics overuse have made researchers to study the antimicrobial activity of medicinal plants. The aim of this study was to study the inhibitory effect of ethanolic and aqueous extract of Vaccinium arctostaphylos on ESBLs producing Klebsiella strains.
    Materials And Methods
    Among 143 isolates of Klebsiella collected from some hospitals and clinical laboratories in Karaj, ESBLs producer were screened by phenotypic confirmatory test (PCT). One of them was identified based on 16S rRNA gene sequencing. MIC and MBC of ethanol and aqueous extracts of Vaccinium arctostaphylos were determined using microdilution method on selected ESBLs producing Klebsiella strains.
    Results
    Resistance to ceftazidime, ceftriaxon and cefotaxime was observed in 14.7% of the isolates. 32 isolates (22%) were detected as ESBL producers. Results of MIC and MBC tests showed that ethanolic and aqueous extract of Vaccinium arctostaphylos have inhibitory effect on ESBLs producing Klebsiella strains,
    Conclusion
    The presence of antibacterial activity could be confirmed in most plant species used in traditional medicine in Iran and we should focus on combining traditional medicines and modern drugs.
    Keywords: Antibiotic resistance, ESBLs, Klebsiella, Vaccinium arctostaphylos
  • Hamideh Mohammadnia Kojidi, Mohammad Rafeie *, Mohammad Ali Daneshmand, Jalal Rezaei Pages 86-96
    Background
    Early diagnosis of prenatal illnesses and timely treatment of congenital anomalies has been the mainstay of the health system. In this study, our aim is to provide Roc curve multivariate modeling in detection of fetal abnormalities using associated markers in screening Down syndrome in the first and second periods of pregnancy.
    Materials And Methods
    This is a descriptive-analytical study that uses information from two sets of data. In the first set, 152 individuals, who had the results of the first- trimester and second screening tests at risk and in the second group, 75 individuals with normal results. The studied variables included the serum markers in the first- trimester and the second- trimester screening, auxiliary variables (includes demographic information). Statistical analysis was performed by using ROC regression, incremental value analysis and Stata 12 software.
    Results
    In evaluating the value of each diagnostic test in the presence of auxiliary variables using logistic regression and rock curves, the results generally showed that in screening the first- trimester of PAPP-A and in the screening the second-trimester,Inhibin-A can be used alone as a diagnostic test.
    Conclusion
    Best diagnostic test in the first- trimester, respectively, PPAP-A, NT, FREE B-HCG and in the second- trimester of screening, respectively, Inhibin-A, HGG, UE3 and AFP were based on the area under the ROC curve. In addition, the most significant effect of the predictor variable on the outcome of the diagnostic test was family history.
    Keywords: Amniocentesis, Aneuploidy, Screening of the first trimester of pregnancy, Second trimester screening, ROC curve
  • Saeed Mohamadi Molod, Ali Heidarian Pour *, Elnaz Shokri Pages 97-106
    Background
    The aim of this research was to investigate the effect of substructural exercises on serum brain-derived neurotrophic factor (BDNF) and attention function in boys with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD).
    Materials And Methods
    The research method was semi-experimental with pre-test and post-test design with control group. Statistical population of this research included all elementary male students who in the early reviews, the symptoms of attention deficit hyperactivity disorder were diagnosed and referred for further study and treatment to the core of counseling and psychology of education in Sardar district in academic year 2016-2017. From the above community, 30 boys aged 7 to 12 years old were selected as the sample and randomly assigned to control and experimental groups. In order to recognize the attention deficit, the Conner's Parent's Questionnaire and clinical interview were used and to measure attention, Continuous Performance Test (CPT) and to measure the serum levels of BDNF, ESTOBIOPHARM kit were used. The experimental group subjects performed aerobic exercises with intensity 45-75% of maximal heart rate for 12 weeks in 36 sessions of training, 25-75 minutes, and data were analyzed using multivariate covariance.
    Results
    The results showed that there was a significant difference between control and experimental groups in serum levels of BDNF and continuous attention function (p
    Conclusion
    Regarding the results of this study, it can be concluded that endurance training increases the BDNF and thus improves attention in boy with attention deficit hyperactivity disorder (ADHD).
    Keywords: Attention deficit, Brain, derived neurotrophic factor, Continuous attention, Endurance training, Hyperactivity