فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال هفدهم شماره 7 (پیاپی 88، مهر 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • اعظم آفاقی*، شهربانو عریان، محمد عبدالهی، کبری راهزانی، علی اکبر ملکی راد، حسین کاکویی صفحات 1-11
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه بررسی میزان فیبرهای آزبست در نمونه های خلط و مقایسه پارامترهای خونی، آنزیم های کبدی و فاکتورهای تست عملکرد ریوی کارگران مواجهه یافته با آزبست با گروه شاهد می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی گروه مورد شامل 50 نفر کارگر مرد در محدوده سنی 60-25 سال بودند که حداقل به مدت 5 سال در کارخانه آزبست - سیمان مشغول به کار بوده اند. گروه کنترل نیز شامل 50 نفر از افراد عادی که از نظر سن و جنس با گروه فوق همسان سازی شده و هیچ نوع سابقه مواجهه شغلی با آزبست نداشته اند. تست های عملکرد ریه، آنزیم های کبدی و سلول های خونی اندازه گیری شد. برای سنجش تعداد فیبرهای آزبست و اجسام آزبستی در نمونه های خلط نیز از میکروسکوپ نوری پلاریزان استفاده شد.
    یافته ها
    فیبرهای آزبست در نمونه های خلط کارگران مشاهده شد و بررسی ها نشان داد که فیبرهای آزبست از نوع کریزوتایل می باشند. اجسام آزبستی فقط در 10 درصد کارگران مشاهده شد. کاهش فاکتورهای عملکرد ریوی در گروه مورد نسبت به گروه شاهد مشاهده شد ولی این کاهش معنی دار نبود. مقادیر گلبول های سفید خونی، ائوزینوفیل، نوتروفیل، لنفوسیت، منوسیت و آنزیم های کبدی در گروه مورد نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بالا، ولی در محدوده طبیعی بود.
    نتیجه گیری
    وجود فیبرها و اجسام آزبستی در نمونه های خلط کارگران نشان دهنده مواجهه شغلی با آزبست بوده، کاهش فاکتورهای عملکرد ریوی و افزایش لکوسیت ها نشان دهنده التهاب بافت ریوی به علت مواجهه با آزبست می باشد. نتایج هم چنین پیشنهاد می کنند که مواجهه شغلی با آزبست، ممکن است منجر به اختلال در پارامترهای عملکرد کبد شود.
    کلیدواژگان: آزبست، پارامترهای خونی، عملکرد ریوی، کارخانه، آنالیز خلط
  • سعید بابایی*، محمدرضا دارابی، محمد بیات، محمود رضا نخعی، پرویندخت بیات، مریم با عزم، مینا قدمیان، سهیلا بناصادق صفحات 12-21
    زمینه و هدف
    مبتلایان به دیابت تا سال 2030 به 439 میلیون نفر افزایش می یابند که 15 درصد این بیماران از بیماری زخم مزمن پا رنج می برند. تحقیقات روز افزون بیان گر اثرات مثبت پنتوکسیفیلین بر روند بهبود زخم های پوستی است. پنتوکسی فیلین یک مشتق گزانتینی است که سبب تعدیل و یا مهار عملکرد فاکتورهای التهابی، کاهش ویسکوزیته خون، بهبود جریان خون محیطی و افزایش اکسیژن رسانی به بافت ها می گردد. در این مطالعه اثر پنتوکسیفیلین بر شاخص های بیو مکانیک پوست در فاز حاد زخم پوستی موش صحرایی دیابتی مورد توجه قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه اخیر از نوع تجربی- مداخله ای بوده و طی آن چهارده سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به گروه تجربی (7 سر) دریافت کننده پنتوکسیفیلین داخل صفاقی و کنترل (7 سر) دریافت کننده آب مقطر تقسیم شد. بیماری دیابت با تزریق داخل صفاقی استرپتوزوتوسین در موش های هر دو گروه ایجاد شد، سپس برش پوستی به طول 20 میلی متر با الگوی یکسان در ناحیه پشت موش ها ایجاد شد. پس از 15 روز نوارهای پوستی حاوی زخم جدا شده و برای سنجش شاخص های بیومکانیک (نیروی کار انجام شده و استرس حد اکثر) مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصله به کمک نرم افزارSPSS نسخه 19 مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    تجویز پنتوکسیفیلین سبب بهبود شاخص های بیومکانیک پوست پس از گذشت 15 روز از زمان ایجاد زخم پوستی شد و اختلاف بین شاخص ها در گروه های تجربی و کنترل معنی دار بود(p<0.05).
    نتیجه گیری
    پنتوکسیفیلین سبب تسریع التیام زخم پوستی و بهبود استحکام کششی پوست در موش های دیابتی گروه تجربی شده است.
    کلیدواژگان: التیام زخم، پنتوکسیفیلین، دیابت، موش صحرایی
  • بختیار ترتیبیان، بهمن ابراهیمی ترکمانی* صفحات 22-29
    زمینه و هدف
    هدف از این تحقیق بررسی ارتباط بین شاخص های التهابی فیبرینوژن، کراتین کیناز و پروتئین واکنش گر C با شاخص های تنفسی FEF25_75% وFEV1 در پسران 16- 14سال شهر ارومیه در پاسخ به فعالیت شدید فزاینده بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تحقیقات نیمه تجربی با طرح اندازه های تکراری بود. 24 پسرسالم 16-14 سال شهر ارومیه در این تحقیق شرکت کردند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه تمرین (12 نفر) و گروه کنترل (12نفر) تقسیم شدند. از گروه تمرین در حالت پایه و2 دقیقه بلافاصله بعد از انجام فعالیت ورزشی اصلاح شده بالک و از گروه کنترل در حالت پایه و 48 ساعت بعد از آن خون گیری به عمل آمد. پاسخ های تهویه ای گروه تمرین بلافاصله بعد از انجام فعالیت ورزشی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    سطح پروتئین واکنش گر C و فیبرینوژن در گروه تمرین افزایش معنی داری یافت(p<0.001) این گروه دارای سطح بالایی از این نشانگرها در مقایسه با گروه کنترل بودند. FEV1 و FEF25_75% تغییر معنی داری نیافتند. ارتباط بین پروتئین واکنش گر C با FEF25_75%، فیبرینوژن باFEF25_75%، کراتین کیناز با FEF25_75% در گروه تمرین معنی دار شد(p≤0/05)
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که فعالیت بدنی فزاینده، افزایش عوامل التهابی را در کودکان فعال به همراه دارد. هم چنین فعالیت بدنی فزاینده وجود رابطه قوی بین بعضی از شاخص های التهابی و شاخص های تنفسی در نوجوانان 16-14 سال را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پسران، التهاب، فعالیت شدید فزاینده، تنفس
  • بهناز توسلی، صابر ابراهیمی، ریما منافی، فاطمه کیانی، مجید صفا*، احمد کاظمی صفحات 30-40
    زمینه و هدف
    لوسمی لنفوبلاستیک حاد شایع ترین بدخیمی در کودکان محسوب شده و مهم ترین روش درمانی آن شیمی درمانی می باشد. راهبردهای جدید سرطان درمانی به منظور کاهش اثرات جانبی داروهای شیمی درمانی به کارگیری ترکیباتی را پیشنهاد می کند که مسیرهای پیام دهی را در سلول های بدخیم هدف قرار دهند. ایندول تری کربینول به عنوان یک ترکیب گیاهی با هدف قرار دادن مسیرهای پیام دهی سلولی خاصیت ضد سرطانی خود را در انواع مختلفی از بدخیمی ها اعمال می کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر ایندول تری کربینول بر رده سلولی لوسمی لنفوبلاستیک حاد پیش ساز سلول B می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی سلول های NALM-6 با غلظت های مختلف ایندول تری کربینول در فواصل زمانی معین تیمار شدند. تاثیر ایندول تری کربینول بر سیکل سلولی، با رنگ آمیزی محتوای DNA با پروپیدیوم ایداید و به کمک فلوسایتومتری مطالعه و تغییرات در بیان پروتئین های p21، p53 و c-Myc در سلول های تیمار شده با ایندول تری کربینول نیز با کمک تکنیک وسترن بلات بررسی شد. اختلاف بین گروه ها با آزمون تی زوجی مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    داده های سیکل سلولی افزایش معنی دار (p<0.05) جمعیت سلول های ناحیه G1 را در اثر مجاورت با ایندول تری کربینول در مقایسه با سلول های کنترل نشان داد. هم چنین نتایج وسترن بلات نشان دهنده اثر ایندول تری کربینول در افزایش معنی دار (p<0.05) بیان پروتئین های p21 و p53 و کاهش بیان پروتئین c-Myc بود.
    نتیجه گیری
    ایندول تری کربینول می تواند با کاهش بیان پروتئین c-Myc و افزایش بیان پروتئین های p21 و p53باعث ایجاد توقف در مرحله G1 چرخه سلولی در سلول های لوسمی لنفوبلاستیک حاد پیش ساز سلول B شود.
    کلیدواژگان: ایندول تری کربینول، توقف فازG1، لوسمی لنفوبلاستیک حاد سلول B
  • طیبه خوشبخت، محسن سوسن آبادی، مسعود کریملو، مریم نیشابوری، حمیدرضا خرم خورشید* صفحات 41-47
    زمینه و هدف
    اینترلوکین 16 یک تنظیم کننده مهم فعالیت سلول T است و به عنوان یک جاذب شیمیایی تعریف می شود. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد، اینترلوکین 16 پروسه های پیش التهابی را در بیماری آلزایمر کنترل می کند. این مطالعه برای نشان دادن همراهی پلی مورفیسم ژن اینترلوکین 16 (rs11556218) با خطر ابتلا به بیماری آلزایمر تک گیر در جمعیت ایرانی صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، DNA از خون محیطی 137 فرد بیمار و 147 فرد شاهد به روش Salting out استخراج شد و به روش PCR-RFLP و با استفاده از آنزیم NdeI مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بعد از تعیین ژنوتیپ و آنالیز آماری ارتباط معنی داری بین حالت هتروزیگوت پلی مورفیسم و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر نشان داده شد(p=0.001، OR=0.16(0.1-0.28)).
    هم چنین بین فراونی الل T از rs11556218 و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر تک گیر همراهی مشاهده گردید((p=0.001، OR=0.32(0.21-0.49)نتیچه گیری:نتایج نشان می دهد که الل T از این پلی مورفیسم نقش حفاظتی در برابر بیماری آلزایمر تک گیر در جمعیت ایرانی دارد.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، مطالعات ارتباط ژنتیکی، اینترلوکین 16، پلی مورفیسم
  • محمدرضا دایر*، نوشین آذری، نعمت الله رزمی، محمدسعید دایر صفحات 48-58
    زمینه و هدف
    بیماری های پریونی گروهی از اختلالات تحلیل برنده دستگاه عصبی بوده که منجر به مرگ بیمار می شوند. این بیماری ها تبدیل پروتئین پریون سلولی طبیعی (PrPC) به ایزوفرم غیرطبیعی آن با صفحات بتای فراوان (PrPSc)، تشکیل و تجمع رشته های آمیلوییدی با مکانیسمی ناشناخته در سلول های عصبی را به دنبال دارند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر افزایش یا کاهش موضعی درجه حرارت بر این فرآیند تبدیل می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه علمی-پژوهشی، ساختار بلوری پروتئین پریون انسانی از بانک اطلاعات پروتئین (با کد 2LEJ) به عنوان ساختار اولیه استفاده و به طور جداگانه در دماهای27، 37 و 47 درجه سانتی گراد در بازه زمانی 10 نانو ثانیه و با کمک نرم افزار گرومکس شبیه سازی گردید. نتایج حاصل از شبیه سازی با استفاده از دستورات گرومکس از فایل مسیر استخراج و با کمک نرم افزارهای SPSS، SPDBV و WebLab تحلیل گردید.
    یافته ها
    تغییر درجه حرارت از 37 به 27 یا 47 درجه سانتی گراد باعث ایجاد تغییرات قابل توجهی در ساختار PrPC می گردد و PrPC ساختار سوم بسیار تاخورده تری در مقایسه با ساختار طبیعی آن در 37 درجه سانتی گراد، پیدا می کند. علاوه براین، کاهش در تعداد پیوندهای هیدروژنی بین پروتئین و حلال در این دو دما میزان سطح قابل دسترس حلال هیدروفوبیک PrPC را افزایش می دهد که این می تواند دلیلی برای افزایش مقاومت پروتئین به هیدرولیز پروتئولیتیک و کاهش قابلیت انحلال آن در آب باشد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که تغییرات درجه حرارت باعث تسریع تغییرات ساختاری PrPC و کاهش حلالیت آن می شود و آن را مستعد تبدیل شدن به PrPSc می سازد.
    کلیدواژگان: پروتئین پریون انسانی، شبیه سازی دینامیک مولکولی، بیماری های پریونی، درجه حرارت
  • حمیدرضا درستکار، هادی انصاری هادی پور*، محمد تقی گودرزی صفحات 59-70
    زمینه و هدف
    دیابت و دیالیز با استرس اکسیداتیو در ارتباط اند. هدف از این مطالعه، مقایسه تغییرات ساختاری هموگلوبین، میزان آسیب اکسیداتیو پروتئین های پلاسما و قدرت آنتی اکسیدانی در این بیماران و گروه شاهد است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، نمونه خون وریدی از بیماران دیابتی دیالیزی و گروه شاهد تهیه شد. آسیب اکسیداتیو پروتئین های پلاسما به وسیله سنجش کربنیل و قدرت آنتی اکسیدان پلاسما با روش FRAP بررسی شد. تغییرات ساختاری هموگلوبین نیز با بررسی اسپکتروفتومتریک بررسی شد. قند، اوره، کراتینین و اسید اوریک بیماران نیز توسط روش های روتین آزمایشگاهی اندازه گیری شدند. در نهایت یافته ها با استفاده از آزمون همبستگی، تی تست و شاخص های میانگین و انحراف معیار توسط نرم افزار SPSS تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه ارتباط معنی داری بین میزان کربنیل پلاسما و جذب نوری هموگلوبین در طول موج های 275 و 630 نانومتر که مبین تغییرات ساختاری هموگلوبین است، مشاهده شد. هم چنین در بیماران دیابتی دیالیزی میزان FRAP، به عنوان شاخص ظرفیت آنتی اکسیدان تام پلاسما افزایش معنی داری را (از 1019.62±129 به 1354.54±129 میکرومولار) نسبت به گروه شاهد نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که فاکتورهای القا شده در بیماران دیابتی همودیالیزی، در فعالیت آنتی اکسیدان پلاسما دخیل هستند و احتمالا مسئول جلوگیری از تشکیل کربنیل پروتئین های پلاسما و حفاظت در مقابل استرس اکسیداتیو در هموگلوبین می باشند.
    کلیدواژگان: اریتروسیت، بیماران دیابتی دیالیزی، وضعیت اکسیداتیو، هموگلوبین
  • سید علیرضا طلایی، محمود سلامی*، سید مجتبی بنی طباء صفحات 71-79
    زمینه و هدف
    سیگنال های حسی محیطی نقش مهمی در تکامل ساختار و عملکرد مغز در دوران بحرانی تکامل مغز دارند. در این مطالعه اثر تکاملی محرومیت از بینایی بر روی پدیده شکل پذیری سیناپسی در نورن های ناحیه شکنج دندانه ای هیپوکامپ مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضر 48 سر موش صحرائی نر در دو گروه روشنائی و تاریکی قرار گرفتند. حیوانات گروه روشنائی از بدو تولد تا لحظه آزمایش در شرایط معمول حیوانخانه و حیوانات گروه تاریکی در شرایط تاریکی کامل قرار گرفتند. سپس، حیوانات هر گروه به 3 زیر گروه 2، 6 و 10 هفته (هر گروه 8 سر) تقسیم شدند. با تحریک مسیر پریفورنت، پاسخ های میدانی نورون ها در ناحیه شکنج دندانه ای برای مدت 30 دقیقه ثبت شدند. سپس تحریک تتانیک بر کولترال های شافر اعمال شد و آزمایش به مدت 120 دقیقه دیگر ادامه یافت.
    یافته ها
    هم زمان با افزایش سن از اندازه پاسخ های پایه حیوانات گروه روشنائی کاسته شد و بر اندازه پاسخ های حیوانات گروه تاریکی افزوده گردید. پس از القای LTP نیز اندازه دامنه پاسخ در همه گروه ها افزایش یافت ولی میزان افزایش و ماندگاری آن در حیوانات گروه تاریکی کمتر از حیوانات گروه روشنائی بود.
    نتیجه گیری
    تغییر در سیگنال های محیطی بینائی باعث ایجاد اختلال در فعالیت پایه و نیز القای LTP در نورون های ناحیه شکنج دندانه ای هیپوکامپ می شود.
    کلیدواژگان: شکل پذیری سیناپسی، شکنج دندانه ای، محرومیت از نور، موش صحرایی
  • زهرا علیزاده، مسعود فریدونی*، مرتضی بهنام رسولی صفحات 80-87
    زمینه و هدف
    از آنجا که اثرات ضد التهابی مرفین در دوزهای معمول (10 میلی گرم بر کیلوگرم) ثابت شده و هم چنین با توجه به این که نقش فیبرهای C در آزاد سازی ماده P و CGRP نیز مشخص شده است و از طرفی اثرات تحریکی دوزهای بسیار ناچیز مرفین (1 میکروگرم بر کیلوگرم) بر فیبرهای C نیز گزارش شده است، پژوهش حاضر نقش این فیبرها و نیز دوزهای معمول و بسیار ناچیز مرفین را در حضور و کاهش فیبرهای C در ادم ناشی از تزریق کف پایی فرمالین مورد بررسی قرار داده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پژوهشی موش های صحرایی نر (200-180 گرم) در دو دسته حلال (دریافت کننده نوزادی حلال کپسایسین) و تجربی (دریافت کننده نوزادی کپسایسین) قرارگرفتند. هر دسته شامل سه گروه دریافت کننده سالین، دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم و دوز 1 میکروگرم بر کیلوگرم مرفین طی تجویز درون صفاقی بود. در هر گروه حجم ادم التهابی ناشی از تزریق کف پایی 0/05 میلی لیتر فرمالین2/5 درصد توسط آزمون پلتیسمومتری سنجش شد.
    یافته ها
    در گروه های حلال، دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم مرفین اثرات ضد التهابی (p<0.01) و دوز 1 میکروگرم بر کیلوگرم آن اثرات پیش برنده التهاب (p<0.01) داشت. کاهش فیبرهای C در گروه های تجربی منجر به کاهش التهاب ناشی از فرمالین شد (p<0.001)، هم چنین در این گروه ها دوز 10 میلی گرم بر کیلوگرم مرفین اثرات ضد التهابی قوی تری را نشان داد(p<0.001) و اثرات پیش برنده التهاب دوز 1 میکروگرم بر کیلوگرم آن کاهش یافت(p<0.001).
    نتیجه گیری
    فیبرهای C با آزاد کردن ماده P و CGRP، نقش مهمی در ایجاد التهاب در محل آسیب بافت دارند. کاهش این فیبرها منجر به کاهش التهاب می شوند. بنابراین حضور فیبرهای C اهمیت بسزایی در پیشرفت التهاب و ایجاد ادم دارند.
    کلیدواژگان: فیبرهای C، ادم، التهاب، مرفین
  • محمد مصلح آبادی فراهانی*، ناصر امیری زاده، آرزو اودی، مونا خورشید فر، مهین نیکوگفتار ظریف صفحات 88-98
    زمینه و هدف
    امروزه پیوند سلول های بنیادی خونساز به طور گسترده ای برای درمان بیماران مبتلا به سرطان و دیگر اختلالات خونی استفاده می گردد. استئوبلاست ها بخشی از سلول های استرومال مغز استخوان می باشند که خون سازی را با تشکیل نیچ حمایت می کنند. عقیده بر این است که سلول های خونساز و استئوبلاست ها، فعالیت های یکدیگر را تنظیم می کنند. ثابت شده است که از دست دادن حاد خون در مدل های حیوانی، تشکیل استخوان و توسعه نیچ را به دلیل تحریک اریتروپویتین فعال می کند. در این مطالعه تجربی تاثیر سلول های بنیادی خونساز جدا شده از خون بند ناف که با اریتروپویتین تیمار شده اند، روی تمایز استئوبلاستیک سلول های بنیادی مزانشیمال بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی سلول های بنیادی مزانشیمال از مغز استخوان جدا و با سلول های بنیادی خونساز CD34+،CD38- خون بند ناف، تحت تاثیر دوزهای متفاوت اریتروپویتین به مدت 14 روز کشت هم زمان داده شد، RNA سلول های مزانشیمال استخراج و از روش RT-PCR برای ارزیابی بیان ژن های استئوپونتین و استئوکلسین استفاده گردید. رنگ آمیزی های آلکالین فسفاتاز و آلیزارین رد و فلوسایتومتری بر روی سلول های تمایز یافته صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند ژن های استئوپونتین و استئوکلسین در سلول های مزانشیمال بیان شدند، رنگ آمیزی های آلکالین فسفاتاز و آلیزارین رد مثبت بود. سلول های تمایز یافته مارکرهای استئوبلاست ها را عرضه کردند.
    نتیجه گیری
    بر اساس این نتایج اریتروپویتین از طریق تاثیر بر سلول های بنیادی خونساز در کشت هم زمان، باعث تمایز استئوبلاستیک سلول های مزانشیمال مغز استخوان می گردد.
    کلیدواژگان: اریتروپویتین، تمایز استئوبلاستیک، سلول های بنیادی خون ساز، خون بند ناف، سلول های بنیادی مزانشیمال، استئوپونتین، استئوکلسین
|
  • Azam Afaghi*, Shahrbanoo Oryan, Mohammad Abdollahi, Kobra Rahzani, Aliakbar Malekirad, Hossein Kakooie Pages 1-11
    Background
    The current paper set out to investigate the level of asbestos fiber and asbestos body in sputum and assayed of haematological factors، liver enzymes and pulmonary function test in asbestos exposed group.
    Materials And Methods
    An analytical cross-sectional study was conducted with a total number of 100 subjects. The case group included 50 male workers with the age range of 25-60 who had at least worked for five years in the asbestos-cement factory. Control subjects consisted of 50 people who had no history of occupational exposure to asbestos. Lung function tests were measured with a portable calibrated vitalograph-PFT spirometer. liver enzymes were assayed with Pars Azmoon kits. Counts of red blood cells and white blood cells were assayed with a cell counter. We used light polarizan microscope to study the level of asbestos fiber and asbestos body in sputum.
    Results
    Asbestos fiber observed in sputum sample of workers and type of asbestos fiber is chrysotile. Asbestos bodies were found in only 10% of the workers. Decrease (but not significant) in lung function factors (FVC، FEV1، FVC/FEV1) had been seen in the workers in compare with control group. WBC، Eosinophil، neutrophil، lymphocyte، monocyte and liver enzymes levels were significantly higher (but in normal range) in workers as compared with the control group.
    Conclusion
    Presence of asbestos fiber and asbestos body in workers sputum samples showed workers exposure to asbestos and reduced level (insignificant) of lung function factors and increased level of leukocyte may be indicated pulmonary inflammation. These results also suggested that occupational exposure to asbestos dust may perturb liver mal function parameters
    Keywords: Asbestos, Blood parameters, Lung function, Plant, Sputum analysis
  • Saeid Babaei *, Mohammad Reza Darabi, Mohammad Bayat, Mahmood Reza Nakhaei, Parvindokht Bayat, Maryam Ba Azm, Mina Ghadamian, Soheila Bana Sadegh Pages 12-21
    Background
    It is expected that affected people with diabetes will increase to 439 million in 2030, 15% of them are affected with chronic leg ulcer disease. Increasing number of researches implicate the positive influence of pentoxifylline(PTX) on the skin wound healing.Pentoxifylline is a xantin derivative that modifies or inhibits inflammatory factors, reduces blood viscosity, improves peripheral blood currency and increases oxygenation of tissues the In this study the effect of Pentoxifylline (PTX)on skin biomechanical indices in acute phase of skin wound healing in diabetic rat is in considerable interest.
    Materials And Methods
    It is an experimental- interventional study in which fourteen adult male wistar rats were divided into experimental group (n=7), receiving pentoxifyllineintraperitoneally and control group (n=7) receiving distilled water (DW). Diabeteswas induced by intraperitoneal administration of streptozotocin in both groups then full thickness incisional wound (20mm length) in identical pattern was made on the dorsum of rats. After 15 days a band of skin (4×60mm)containing wound was extracted and used to evaluate skin biomechanical indexes(work up to maximum force-Nm and Tensile strength= Rm-N/mm2). Results were analysed by SPSS software version 19 and K-S, Levens Test and Student SampleT-Test were used.
    Results
    Pentoxifylline administration improved skin biomechanical indices after 15 days after skin incisional wound. Differences between experimental and control’s indices were significant(p<0.05).
    Conclusion
    Pentoxifylline accelerated wound healing and improved tensile strength of skin in diabetic rats of experimental group.
    Keywords: Diabetes, Pentoxifylline, Rat, wound healing
  • Bakhtyar Tartibian, Bahman Ebrahimi Turkmani* Pages 22-29
    Background
    The aim of this research was to determine the relationship between inflammatory markers (Fibrinogen, C-reactive protein (CRP) and Creatine kinase (CK)) and respiratory responses FEF25-75% (Forced expiratory flow in 25-75 percent) and FEV1 (Forced expiratory volume in one second) in 14-16 year’s Urmia city boys in response to an incremental physical activity.
    Materials And Methods
    The subjects were Boy of 14-16 year’s amcng 24 healthy participateds. These group dividewl into two groups randomly one group as trained one (n=12) and the othes as control group. It was taken blood sample in baseline and after Modified Balke Protocol in trained group. And the blood sampling was taken in baseline and 48 hours later in control group. respiratory responses were measured immediately after Modified Balke Protocol.
    Results
    CRP and Fibrinogen significantly increased in trained group (p<0.001) and this group had high level of these markers compared with control group(p<0.001). The association between CRP with FEF25-75% and fibrinogen with FEF %25-75 and CK with FEF 25-75% in trained group was significant(p≤0/05).
    Conclusion
    The results of this study show that incremental physical activity increased inflammatory factors in active children. Incremental exercise shows a strong relationship between some inflammatory markers and respiratory parameters in adolescents 14-16 years old.
    Keywords: Boys, Inflammatory, Incremental physical activity, Respiratory
  • Behnaz Tavasoli, Saber Ebrahimi, Rima Manafi, Fatemeh Kiani, Majid Safa *, Ahmad Kazemi Pages 30-40
    Background
    Acute lymphoblastic leukemia (ALL) is the most common type of cancer in children. Currently, chemotherapy is the most effective method of leukemia cancer treatmentwhich has many side effects. New strategies in cancer therapy utilizecompounds that specifically target aberrant signaling pathways in order to reduce toxic sideeffects Indole-3-carbinl (I3C) found in vegetables has multiple anti-cancer properties because of its ability to modulate multiple cellular signaling pathways. In this study the molecular mechanism of the action of indole-3-carbinol on pre- B ALL cells was investigated.
    Materials And Methods
    In current study, NALM-6 cells were treated with different concentrations of I3C at specific times. Analysis of cellular DNA content was performed by flow cytometry for evaluation of cell cycle status. The protein expression of p21, p53 as well as c-Myc proteins was determined by Western blot in I3C-treated cells.
    Results
    Cell cycle histogram analysis showed that I3C significantly increased the percentage of G1 cells compared with non-treated cells (control)(p<0.05). The western blot analysis also indicated I3C significantly up regulated p21, p53 expression and down regulated c-Myc expression (p<0.05).
    Conclusion
    The G1 arrest induced by I3C is associated with down-regulation of c-Myc and up-regulation of p53 and its downstream target p21.
    Keywords: G1 arrest, Indole, 3, cabinol, Pre, B ALL
  • Tayyebeh Khoshbakht, Mohsen Soosanabadi, Masoud Karimlou, Maryem Neishaboury, Hamid Reza Khorram Khorshid * Pages 41-47
    Background
    Interleukin-16(IL16) is an important regulator of T cell activation and was reported to act as achemo-attractant agent. There are evidences that IL16 can control the neuroinflammatory processes in Alzheimer’s disease (AD). This study was performed to show whether the IL-16 genepolymorphism, rs11556218 is associated with the risk of sporadic AD in Iranian population.
    Materials And Methods
    Totally, 148 AD patients and 137non-dementia controls were recruited in this case-control study. Genotyping of rs11556218 T/Gpolymorphism was performed by PCR-RFLP method using the NdeI restriction enzyme.
    Results
    Statistical analysis of rs11556218 genotypes showed a protective effect against AD in the heterozygote genotype (p=0.001, OR=0.16(0.1-0.28)). Frequency of rs11556218 allele T was higher in patients than controls(p=0.001, OR=0.32(0.21-0.49)).
    Conclusion
    Our results indicate thatrs11556218 polymorphism has a protective role in the development of sporadic AD in Iranian population.
    Keywords: Alzheimer's disease, Association Study, IL16, Polymorphism
  • Mohammad Reza Dayer *, Nooshin Azari, Nematollah Razmi, Mohammad Saaid Dayer Pages 48-58
    Background
    Prion diseases are neurodegenerative disorders which ultimately results in the death of their victims. They are caused by structural transformation of cellular prion (PrPC) to its β-rich and anomalous isoform (PrPSc) and the accumulation of amyloid fibrillar deposits in the central nervous system. The precise mechanism underling this conversion is yet to be well understood. This study aimed to investigate the effect of non physiological temperatures on the misfolding mechanism of the human prion protein.
    Materials And Methods
    The crystal structure of human prion protein (90-231), (PDB code: 2Lej) in pdb format was used as a starting structure in this study. Three model structures of this coordinate structure were used separately to simulate PrPC at 27, 37 and 47. Molecular dynamic simulations were then performed using double-precision MPI version of GROMACS 4.5.5 for 10 ns and the results were analyzed using SPSS software, SPDBV and VebLab programs.
    Results
    The change of temperature from 37 to 27 or 47 induced significant structural changes to PrPC. These tempratures caused PrPC to attain a more folded and less flexible tertiary structure compared to its native structure at 37. They, also, reduce protein-solvent hydrogen bonds and therefore increasing access of hydrophobic solvent to PrPC which may be behind the lower water solubility of PrPC and its increased resistance to proteolytic degradations.
    Conclusion
    This study shows that changes of temperatures accelerate structural changes of PrPC and reduce its solubility while rendering it vulnerable to transition into PrPSc.
    Keywords: Human Prion Protein, Molecular Dynamic Simulation, Prion Disease, Temperature
  • Hamid Reza Dorostkar, Hadi Ansarihadipour *, Mohammad Taghi Goodarzi Pages 59-70
    Background
    There is a relationship between diabetes, dialysis and oxidative stress. The aim of this study was the comparison of structural changes in Hb, oxidative damages in plasma proteins, and antioxidant capacity in diabetic hemodialysis patients with those of control subjects.
    Materials And Methods
    In this experimental study, blood samples obtained from diabetic hemodialysis patients and control group. Oxidative damages in plasma proteins were determined by carbonyl assay and antioxidant power of plasma was performed by FRAP assay. Conformational changes in Hb were detected by spectrophotometric analysis. Blood glucose, urea, creatinine and uric acid in patients were determined usnig routine laboratory methods. Statistical analysis were performed by using regression analysis and t-test in SPSS software version 20.
    Results
    This study showed a significant correlation between carbonyl content of plasma proteins and optical density of Hb at 630 and 275 nm which corresponds to structural changes in Hb. ferric reducing ability of plasma (FRAP), as an index of total antioxidant capacity of plasma was found to be enhanced significantly in diabetic patients receiving hemodialysis (from 1019.62±129 to 1354.54±129 molare, p < 0.05).
    Conclusion
    The results obtained in the present study showed that inducible factors in diabetic hemodialysis patients contribute to plasma antioxidant activity and probably responsible for prevention of carbonyl formation and oxidative damages in hemoglobin.
    Keywords: Diabetic hemodialysis patient, Erythrocyte, Hemoglobin, Oxidative status
  • Sayyed Alireza Talaei, Mahmoud Salami *, Sayyed Mojtaba Banitaba Pages 71-79
    Background
    Environmental signals have a crucial role in development of brain’s structure and function during critical period of brain development. Gt was wvaluated the devebpmental effeck in developmental effect of visual deprivation on synaptic plasticity of Dentate Gyrus neurons was evaluated.
    Materials And Methods
    This experimental study was carried on 2 groups (n=48) rats kept in standard 12-hour light/dark condition (Light Reared-LR) or in complete darkness (Dark Reared-DR) since birth throughout the study. Each group, in turn, was divided into 3 groups of 2, 6 and 10 weeks old subgroup (n=8 for each). Stimulating the perforant path, field potentials were recorded in the Dentate Gyrus area for 30 minutes. Then, the tetanic stimulation was applied to the Schaffer collaterals and the field potentials were pooled for 120 minutes post-tetanus in all animals.
    Results
    The basic responses of the LR animals decreased and the amplitude of the DR rats increased, across aging. After the LTP induction, amplitude of responses increased in all groups but the amount and stability of them were lower dark reared in animals than the LR ones.
    Conclusion
    Change in environmental visual signals impairs basic response and LTP induction in neurons of Dentate Gyrus area of hippocampus.
    Keywords: Synaptic Plasticity, Dentate Gyrus, Dark Rearing, Rat
  • Zahra Alizadeh, Masoud Fereidoni *, Morteza Behnam, Rassouli Pages 80-87
    Background
    Since the anti-inflammatory effects of usual doses of morphine (10mg/kg) is proved, and also, regarding to the role of C-fibers in the release of substance P and CGRP and progression of inflammation were found, and the other hand, the excitatory effects of very low doses of morphine (1µg/kg) on C-fibers have also been reported, present study has examined the role of C-fibers, usual and very low doses of morphine in presence or reduced C-fibers on paw edema induced by sub plantar injection of formalin.
    Materials and Methods
    In this study, male Wistar rats (180-200g) were Categorized into two groups. One as vehicle (which received neonatal capsaicin vehicle, C-normal) and experimental (which received neonatal capsaicin, C-lesion). Each category contains three groups which were treated by saline, 10 mg/kg and 1µg/kg of morphine (i.p). In each group, paw edema volume induced by injection of 0.05 cc of 2.5% formalin, was acquired by plethysmometric test.
    Results
    In C-normal groups, morphine showed an anti-inflammatory effect at the dose of 10mg/kg (p<0.01) and pro-inflammatory effect at the dose of 1µg/kg (p<0.01). Reduction of C-fibers in C-lesion groups diminished the inflammation induced by formalin (p<0.001). Also; in these groups, 10 mg/kg dose of morphine showed a more potent anti-inflammatory effects (p<0.001) and the pro-inflammatory effects of 1µg/kg dose of morphine reduced (p<0.001).
    Conclusion
    C-fibers by releasing substance P and CGRP can play an important role in inflammation induction in injured tissue. The results showed that, the reduction of these fibers can lead to inflammation reduction. So, the presences of C-fibers are so important in inflammation induction and edema.
    Keywords: C, fibers, Edema, Inflammation, Morphine
  • Mohammad Mosleh Abadi Farahani *, Naser Amirizadeh, Arezoo Odi, Mona Khorshidfar, Mahin Nikougoftar Zarif Pages 88-98
    Background
    Hematopoietic stem cell transplants are routinely used to treat patients with cancers and other disorders of blood and immune systems. Osteoblasts constitute part of the stromal cell support system in marrow for hematopoiesis by participating in the formation of the HSC niche. It is believed that interaction between hematopoietic cells and bone forming osteoblasts regulate each other’s function. It is established that acute blood loss in animal models activates bone formation and niche development because of EPO stimulation. In this experimental study we have examined the co-culture of HSCs derived from cord blood which treated with EPO in vitro, on osteoblastic differentiation of mesenchymal stem cells.
    Materials And Methods
    In this experimental study MSCs isolated from bone marrow and co-cultured with CD 34+ CD38- HSCs isolated from cord blood. These co-cultured cells were treated with different doses of erythropoietin for 14 days, after that RNA were extracted from MSCs and analysed with RT-PCR to evaluate the expression of osteopontin and osteocalcin. Alizarin red and alkaline phosphatase staining were done for osteoblastic differentiation.
    Results
    Osteopontin and osteocalcin were expressed in MSCs. Cellular staining were positive for osteoblastic differentiation. Differentiated cells expressed osteoblastic markers.
    Conclusion
    These data suggest that EPO regulates the osteoblastic differentiation from bone marrow MSCs in vitro.
    Keywords: Erythropoietin, Osteoblastic differentiation, Cord blood, Hematopoietic stem cells, Mesenchymal stem cells, Osteopontin, Osteocalcin