فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال هفدهم شماره 8 (پیاپی 89، آبان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رضا رضایی*، امیر الماسی حشیانی، جمال فلاحتی، آمنه خلیلی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    گلوکوم دومین علت شایع نابینایی می باشد و یکی از مهم ترین علل قابل پیش گیری نابینایی است. در کنترل فشار داخل چشمی بیماران مبتلا به گلوکوم، معمولا رژیم های چند دارویی توصیه می شود. هدف این مطالعه مقایسه اثر دو درمان ترکیبی تیمولول-لاتانوپروست و تیمولول-دورزولامید در کاهش فشار داخل چشم در بیماران مبتلا به گلوکوم زاویه باز می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 60 بیمار مبتلا به گلوکوم به صورت تصادفی در دو گروه درمانی تیمولول-لاتانوپروست یا تیمولول-دورزولامید قرار گرفتند. متغیرهای مورد نظر قبل و 6 هفته بعد از مداخله مورد سنجش قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار آماری Stata نسخه 12 و در سطح معنی داری 0/05 انجام شد.
    یافته ها
    مطالعه میانگین سنی گروه تیمولول-دورزولامید 67/6سال و گروه تیمولول-لاتانوپروست 72/6 سال بود. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که اختلاف معنی داری بین دو گروه از نظر متغیرهای فشار داخل چشمی، حدت بینایی و نسبت کاپ به دیسک اپتیک وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه اختلاف معنی داری بین میزان کاهش فشار داخل چشمی در دو گروه درمانی از بیماران مبتلا به گلوکوم زاویه باز مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: ترکیب دورزولامید، تیمولول، گلوکوم، فشار داخل چشم، لاتانوپروست، زاویه باز
  • مهرداد بختیاری*، سیدابوالحسن سیدزاده، اکرم سلیمانی صفحات 9-18
    زمینه و هدف
    بازگشت ادرار از مثانه به حالب، شایع ترین نقص دستگاه ادراری در کودکان است. علی رغم تجویز آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در کودکان مبتلا به ریفلاکس ادراری، در برخی موارد عفونت ادراری حین دریافت آنتی بیوتیک پروفیلاکسی(BTI) اتفاق می افتد که می تواند منجر به پیلونفریت و ایجاد اسکار کلیوی متعاقب آن گردد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 288 کودک مبتلا به ریفلاکس اولیه مثانه به حالب که با کوتریموکسازول تحت درمان پروفیلاکسی بودند، به مدت حداقل یک سال تحت نظر گرفته شدند. بر اساس اطلاعات جمع آوری شده، اثر پیش بینی کننده برخی عوامل مانند جنسیت، میانگین سن تشخیص ریفلاکس، درجه ریفلاکس، یک طرفه یا دوطرفه بودن ریفلاکس و وجود اسکار کلیه بر وقوع عفونت ادراری حین دریافت آنتی بیوتیک پروفیلاکسی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    عفونت ادراری حین دریافت آنتی بیوتیک پروفیلاکسی در 111 نفر (38/5 درصد) از بیماران اتفاق افتاد که 88 نفر آنها دختر (79/28 درصد) و 23 نفر پسر (20/72 درصد) بودند. درجات متوسط و شدید ریفلاکس مثانه به حالب (درجه 3 تا 5)، وجود اسکار کلیوی و جنس مونث عوامل خطر مهم در بروز عفونت های ادراری بودند. هرچند ارتباط آماری معنی داری بین میانگین سن تشخیص ریفلاکس ادراری و یک طرفه یا دوطرفه بودن ریفلاکس با بروز عفونت های ادراری دیده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه به بالا بردن آگاهی پزشکان و والدین درمورد عوامل مساعد کننده بروز عفونت های ادراری، که به طور بالقوه می تواند منجر به آسیب کلیوی گردد، کمک خواهد نمود.
    کلیدواژگان: عفونت ادراری تحت پروفیلاکسی، پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی، اسکارکلیوی، ریفلاکس مثانه به حالب
  • نسیبه شریفی، شهناز نجار*، پروین عابدی صفحات 19-26
    زمینه و هدف
    متوسط سن منارک به علت تنوع منطقه ای از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و فاکتورهای متعددی مانند فاکتورهای محیطی و ژنتیک بر روی زمان شروع منارک تاثیر می گذارد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط تغذیه و فعالیت فیزیکی با سن منارک در دختران شهر اهواز انجام گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی است که بر روی 1249 دختر سن 15-8 ساله که دارای شرایط ورود به مطالعه بودند در سال 92-91 انجام شد. نمونه گیری به صورت خوشه ای، تصادفی از 4 ناحیه شهر اهواز، 16 مدرسه مقاطع ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان انتخاب شدند. روش گردآوری اطلاعات بر پایه مصاحبه و تکمیل پرسش نامه(پرسش نامه بسامد غذایی و فعالیت فیزیکی) بود. پس از جمع آوری اطلاعات داده ها کد گذاری شده و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه19 و آمارتوصیفی و استنباطی تجزیه وتحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سن منارک در دختران شهر اهواز 1/07±11/86سالگی بود. سن منارک با تغذیه و فعالیت فیزیکی ارتباط نداشت(p>0/05).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه بین تغذیه و فعالیت فیزیکی با سن منارک ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: منارک، فعالیت فیزیکی، تغذیه
  • مرتضی صادقی، زهره حجتی*، کامران قاعدی صفحات 27-34
    زمینه و هدف
    فاکتور رشد اندوتلیال عروقی یکی از مهم ترین تنظیم کننده های رگزائی است که ارتباط بین افزایش بیان این فاکتور رشد و پیشروی تومور در چندین سرطان گزارش شده است. هدف این مطالعه بررسی میزان بیان چهار ایزوفرم فاکتور رشد اندوتلیال عروقی در تومور سرطان پستان است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 25 نمونه تومور سرطان پستان و 25 نمونه بافت سالم مورد استفاده قرار گرفت، از هر نمونه mRNA استخراج شد و سپس cDNA آن ساخته شد. میزان بیان چهار ایزوفرم: 121، VEGF165، VEGF 183 VEGF و 189 VEGF توسط qRT-PCR و ژل الکتروفورز اندازه گیری شد.
    یافته ها
    از بین 4 ایزوفرم 165VEGF و 121 VEGF بیشترین و 183 VEGF و 189 VEGF کم ترین بیان را در کل نمونه ها داشتند. میزان بیان کلی VEGF در نمونه های توموری نسبت به نمونه های کنترل افزایش معنی داری داشت (4/6 برابر، p<0.01).
    نتیجه گیری
    ارتباط بسیار معنی داری بین افزایش بیان فاکتور رشد اندوتلیال عروقی و ایجاد تومور سرطان پستان وجود دارد که احتمالا می توان در آینده از آن به عنوان مارکر تشخیص زود هنگام سرطان پستان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، آنالیز الگوی بیان ژن، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی
  • احمدرضا قندی، عباس علیمرادیان* صفحات 35-43
    زمینه و هدف
    شکستگی دیستال رادیوس از شایع ترین شکستگی ها در زنان یائسه می باشد. با توجه به عدم رساندن دوز دقیق توسط فرم استنشاقی کلسی تونین، اثرات یک شکل سیستمیک هم چون فرم تزریقی برروی چگونگی جوش خوردن این نوع شکستگی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر به صورت هم گروهی آینده نگر بوده و برروی 44 زن 60 ساله با شکستگی دیستال رادیوس در دو گروه 22 تایی گروه شاهد و بیمار گیرنده کلسی تونین تزریقی (از روز بعد از عمل، 100 واحد در روز، 10 روز متوالی هر ماه به مدت 3 ماه) انجام شد. میزان بهبودی بیمار و نتیجه عملی فعالیت و کارایی دست و میزان خشکی در مفاصل انگشتان و مچ دست براساس معاینه فیزیکی، میزان آلکالن فسفاتاز استخوانی، کلسیم و فسفر سرم همراه با زمان جوش خوردن و میزان استئوپورزیس بر اساس رادیوگرافی مطالعه شد.
    یافته ها
    در گروهی که کلسی تونین دریافت کرده بودند میزان درد کمتری را بر اساس مقیاس سنجش درد بصری احساس کردند. جلوگیری از استئوپورزیس و در کورتکس استخوان و جوش خوردن استخوان به طور معنی داری بیشتر بود. هم چنین فعالیت دست براساس معیار Mayo Wrist و نیز قدرت گرفتن اشیاء بهتر بود. البته اثرات معنی داری از کلسی تونین برروی بیومارکرهایی هم چون آلکالین فسفاتاز و نیز سطح فسفات و کلسیم دیده نشد.
    نتیجه گیری
    کلسی تونین به خصوص به همراه مکمل های کلسیمی می تواند بهبود شکستگی های مربوط به ناحیه دیستال رادیوس را تسریع بخشد و بیماران مشکلات کمتری را در دوره نقاهت بیماری تحمل می کنند.
    کلیدواژگان: شکستگی، دیستال رادیوس، کلسی تونین، یائسگی
  • سیده مرضیه کتاب پور، مریم کوشکی جهرمی* صفحات 44-52
    زمینه و هدف
    با توجه به اهمیت پیش گیری از بیماری های قلبی عروقی در سنین یائسگی، هدف این پژوهش بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی پیشرونده در آب بر آپوپروتئین های نوع A و B و لیپوپروتئین های سرم زنان یائسه دارای اضافه وزن و با وزن طبیعی بود.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نیمه تجربی بود که 29 زن یائسه غیر ورزشکار شهر اصفهان (سن: 68/4±04/57 سال) داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. آزمودنی های این پژوهش بر اساس شاخص توده بدنی به دو گروه چاق (تعداد: 15 نفر، 90/3±21/30 =BMI) و وزن طبیعی(تعداد: 14 نفر 25/2± 44/22 =BMI) تقسیم شدند. آزمودنی های هر دو گروه به مدت هشت هفته، هفته ای سه جلسه و هر جلسه با شدت فزاینده 50 تا 70 درصد ضربان قلب بیشینه و به مدت 45 دقیقه در تمرینات هوازی در آب شرکت کردند. نمونه های خونی در وضعیت ناشتا از محل ورید بازویی دست چپ، در حالت نشسته در دو مرحله قبل و 24 ساعت بعد از برنامه تمرینی گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در گروه چاق فعالیت ورزشی موجب تغییر معنی داری در شاخص های VLDL، و آپوپروتئین های نوع A و B شد. در گروه وزن طبیعی تمرین ورزشی موجب تغییر معنی داری در شاخص های LDL،VLDL، و آپوپروتئین های نوع A و B و ApoA/ApoB شد ولی در بین گروه ها تفاوت معنی داری در هیچ یک از متغیرهای مورد مطالعه وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش، تمرین فزاینده هوازی در آب موجب کاهش مشابهی در برخی عوامل خطرزای قلبی عروقی به ویژه کاهش آپوپروتئین B و ApoB/ApoA و افزایش ApoA در زنان یائسه چاق و با وزن طبیعی می شود.
    کلیدواژگان: آپوپروتئین A، آپوپروتئین B، تمرین هوازی، چاقی، یائسه
  • زمان ارجمند کلوخی، زیور صالحی*، فرهاد مشایخی، بهروز نجفی، سید حسین میرپور صفحات 53-62
    زمینه و هدف
    نیتریک اکسید در سلول های اندوتلیال توسط eNOS سنتز شده و به عنوان یک تنظیم کننده چندکاره در ایجاد سرطان عمل می کند. بیشتر سرطان های معده از سلول های اپی تلیال معده گسترش می یابد، از این رو ممکن است نیتریک اکسید در پیشرفت آنها دارای یک نقش باشد. نشان داده شده پلی مورفیسم های ژن eNOS با استعداد ابتلا به سرطان های مختلف در ارتباط می باشد. در مطالعه حاضر، ارتباط ژنوتیپ های eNOS با خطر سرطان معده در جمعیت گیلان مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهد، پلی مورفیسم Glu298Asp eNOS در 87 بیمار مبتلا به سرطان معده و 90 فرد سالم بررسی شد. تعیین ژنوتیپ پلی مورفیسم eNOSبا استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز- چند شکلی طول قطعه محدود شده انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار MedCalc صورت گرفت.
    یافته ها
    بین ژنوتیپ های eNOS و خطر سرطان معده هیچ ارتباطی یافت نشد. از بین 87 بیمار، 45 نفر Glu/Glu، 38 نفر Glu/Asp، و 4 نفر Asp/Asp بودند. در گروه شاهد، 44 نفر Glu/Glu، 40 نفر Glu/Asp و 6 نفر Asp/Asp بودند. تفاوت قابل ملاحظه ای در فراوانی های ژنوتیپی و آللی بین نمونه های شاهد و بیمار وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    مشخص شد بین این پلی مورفیسم و خطر سرطان معده هیچ ارتباطی وجود ندارد. نتایج پیشنهاد می کند که پلی مورفیسم eNOS ممکن است دارای یک نقش در مهار سرطان معده باشد. اگرچه مطالعات مبتنی بر جمعیت بزرگ تر جهت روشن شدن نقش پلی مورفیسم ژن eNOS در سرطان معده مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: eNOS، سرطان معده، پلی مورفیسم ژنتیکی، نیتریک اکسید سنتاز
  • علی گمار، عبدالکریم حسینی*، ناصر میرازی، مجتبی گمار صفحات 63-70
    زمینه و هدف
    دیابت شیرین از شایع ترین اختلالات متابولیک است که با عوارض متعددی مانند نوروپاتی اعصاب محیطی همراه می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر ضد دردی خردل هندی در موش های دیابتی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی موش های صحرایی نر نژاد ویستار با محدوده وزنی 20±250 گرم به طور تصافی به گروه های سالم و دیابتی (کنترل، دریافت کننده عصاره در دوزهای 150 و 300 میلی گرم بر گیلوگرم) تقسیم شدند. جهت القای دیابت تجربی از داروی استرپتوزوتوسین (60 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت تزریق داخل صفاقی استفاده گردید. پس از تیمار چهار هفته ای، حیوانات جهت اندازه گیری آستانه درد مورد آزمون تیل فلیک قرار گرفته و نتایج حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معنی داری نیز کمتر از 0/05 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که دیابت به طور معنی داری باعث کاهش آستانه درد در موش های دیابتی شد. هم چنین تیمار حیوانات با عصاره گیاه خردل هندی در دوزهای 150 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم، هیپرآلژزی ناشی از دیابت را به طور معنی داری کاهش داد (p<0.05 و <0.01 به ترتیب).
    نتیجه گیری
    مشاهدات ما نشان داد که خردل هندی می تواند به عنوان یک گزینه درمانی برای درمان و کنترل هیپرآلژری ناشی از نوروپاتی دیابتی در بیماران دیابتی باشد، هر چند مطالعات بیشتری برای تعیین اثرات درمانی آن مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: خردل هندی، دیابت، نوروپاتی دیابتی، درد، استرپتوزوتوسین
  • بیتا ملکیان زاده*، پوران حاجیان، ناهید منوچهریان، صدیقه خزایی صفحات 71-79
    زمینه و هدف
    بی حسی نخاعی یک روش موثر برای فراهم آوردن بی حسی حین عمل و یک جایگزین مناسب برای بی هوشی عمومی بیماران سزارینی است. علی رغم مزیت هایی آن، دارای اثرات جانبی مثل عوارض قلبی، عروقی و غیره است. اندانسترون یک آنتاگونیست گیرنده 5HT3 با اثرات شناخته شده روی پیش گیری از تهوع و استفراغ و ممکن است با بلوک کردن گیرنده 5HT3 در انتهای عصبی واگ و اثر بر رفلکس بزولد جاریش (BJR)، باعث پیش گیری از افت فشار خون و ضربان قلب شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 102 زن باردار سالم کاندید سزارین الکتیو مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه همدان طی سه ماه در سال 1390 وارد مطالعه شدند. به طور تصادفی در 2 گروه اندانسترون (4 میلی گرم داخل وریدی) و گروه پلاسبو (2 میلی لیتر آب مقطر) قرار گرفتند. فشار خون و ضربان قلب بلافاصله قبل و پس از انجام بی حسی نخاعی اندازه گیری و ثبت شدند در صورت افت فشار خون 10-5 میلی گرم افدرین تجویز می شد. خارش و تهوع هر 10 دقیقه طی عمل با مشاهده و پرسش از بیمار ثبت شدند.
    یافته ها
    تفاوت واضحی در میزان فشار خون وخارش در دو گروه وجود نداشت. در دو گروه مورد مطالعه از نظر تهوع، استفراغ و میزان مصرف افدرین اختلاف آماری معنی دار مشاهده شد: (به ترتیب p=0.001 و p=0.009).
    نتیجه گیری
    اندانسترون وریدی با دوز ضد تهوع (4 میلی گرم) میزان متوسط افدرین مصرفی و بروز تهوع استفراغ پس از بی حسی نخاعی را کاهش داد ولی روی فشار خون و ضربان قلب و خارش تاثیر نداشت.
    کلیدواژگان: بی حسی نخاعی، اندانسترون، افت فشار خون، افت ضربان قلب
  • پارسا یوسفی چایجان، بهمن صالحی، علی خسروبیگی*، ملیکا حاجی رحیمی، محمد رفیعی، حسن طاهراحمدی صفحات 80-86
    زمینه و هدف
    دربرخی کودکان شروع ناگهانی تکرر شدید ادراری وجود دارد به نحوی که هر 10 تا 15 دقیقه ادرار می کنند بدون این که سوزش ادرار، عفونت مجاری ادراری و شب ادراری یا بی اختیاری طی روز داشته باشند. این حالت به سندرم تکرر روزانه کودکی یا پولاکیوری نیز موسوم است. این وضعیت عملکردی است نه یک مشکل آناتومیک، اختلال وسواسی جبری به وسیله وسواس، اجبار و یا هر دو مشخص می شود. باتوجه به این که دفع ادرار نیاز به مراجعه به سرویس بهداشتی دارد و این امر باعث ایجاد وسواس می شود بنابراین می تواند باعث ایجاد علائم شود. در صورت مشاهده ارتباط معنی دار بین این دو اختلال می توان با درمان اختلالات وسواسی جبری بیماری فوق را نیز درمان نمود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد– شاهدی برروی کودکان مبتلا به اختلالات ادرار کردن بدون بی اختیاری مراجعه کننده به بیمارستان امیرکبیر اراک و کودکان غیر مبتلا انجام شد و این دو گروه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. انجام معاینات و تکمیل پرسش نامه تنظیم شده توسط افراد آموزش دیده انجام شد. تشخیص اختلال وسواسی جبری با انجام مصاحبه و تستCCI-CV وتایید روانپزشک راهنما شناخته شد و براساس ملاک های تشخیصی DSM-IV-TR مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    6/6 درصد از مواردی که اختلال تکرر ادرار داشتند وسواس جبری هم داشتند، اما در گروه شاهد یعنی گروهی که اختلال تکرر ادراری نداشتند، 10/5 درصد افراد مبتلا به وسواس جبری بودند(p=0/282).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج آماری به دست آمده، در مطالعه ما ارتباط مشخصی بین وسواس و مشکلات ادراری دیده نشد.
    کلیدواژگان: کودک، اختلال وسواسی جبری، پولاکیوری
|
  • Reza Rezaee *, Amir Almasi, Hashiani, Jamal Falahati, Amaneh Khalili Pages 1-8
    Background
    Glaucoma is the second most common cause of blindness and it is one of the main causes of irreversible blindness. Multi-drug regimens usually recommended in reducing intraocular pressure (IOP) in patients with glaucoma. This study was aimed to compare the effect of combination therapy with Timolol and Latanoprost vs. Timolol and Dorzolamide in reducing IOP in patients with open-angle glaucoma.
    Materials And Methods
    In this blind randomized clinical trial study, 60 eyes with glaucoma were randomly assigned to two treatment groups including Timolol and Latanoprost vs. Timolol and Dorzolamide. Required variables were measured before and 6 weeks after the intervention. The data was analyzed by running the Stata software (version 12) at a significance level of 0.05.
    Results
    The mean age in groups of Timolol-Latanoprost and Timolol and Dorzolamide was 72.6 and 67.6 years old, respectively. Analysis of the data revealed that there was no significant difference between groups in terms of intraocular pressure (IOP), visual acuity and cup to disc ratio.
    Conclusion
    According to our findings, there were no statistical significant differences in the IOP lowering effect between both treatments in open angle glaucoma patients.
    Keywords: Dorzolamide, Timolol combination, Glaucoma, Intraocular Pressures, Latanoprost, Open, Angle
  • Mehrdad Bakhtiari *, Sayed Abolhasan Sayedzadeh, Akram Soleimani Pages 9-18
    Background
    Vesicoureteral Reflux (VUR) is the most common urologic anomaly in children. In spite of prescribing prophylactic antibiotics in children with VUR, in some cases breakthrough infection (BTI) occurs while receiving prophylactic antibiotics which may cause pyelonephritis that can ultimately lead in renal scarring.
    Materials And Methods
    In this discreptive-analytic study, 288 children with primary vesicoureteral reflux under Cotrimoxazole(2mg/kg) treatment have been under supervision for duration of at least one year. Based on the collected data, predictive effect of some factors like gender, mean age of VUR diagnosis, VUR grade, unilateral versus bilateral and presence of abnormal renal scar on the breakthrough infection under prophylactic treatment, were examined.
    Results
    Breakthrough infection while receiving prophylactic antibiotics was observed among 111(%38.54) patients consisting of 88 girls (%79.28) and 23 boys (%20.72). The moderate to high VUR grades (grade III-V), presence of renal scar and female gender were found to be the important risk factors for BTI. However, no statistically significant relationship between mean age of VUR diagnosis and unilateral versus bilateral VUR with BTI was found.
    Conclusion
    Results of the current study will help improving parents and physicians’ awareness of the risk factors associated with BTI which may potentially lead to renal damage.
    Keywords: Breakthrough Infection under Prophylactic treatment, Prophylactic Antibiotic, Renal Scar, Vesicoureteral Reflux
  • Nasibeh Sharifi, Shahnaz Najar *, Parvin Abedi Pages 19-26
    Background
    The average age of menarche varies from country to country due to regional variation and different factors, including genetic and environmental factors that affect the onset of menarch. this study performed to survey Relationship Nutrition and Physical activity with menarche age of Girls in Ahvaz city.
    Materials And Methods
    This survey is cross sectional study. study was conducted on 1249 females student 8-15 years in 2013 year. participants were selected by random cluster sampling from 4areas and 16 elementry and middle and high schoolsin Ahvaz city.The collection data was based on interviews and Questionnaire(Food frequency and physical activity). After collecting the data encoded, the data's was analyzed by spss software version 16and Descriptive and analytic statistics.
    Results
    the mean of age at menarche in girls in Ahvaz was 11.86±1.07andAge at menarche was not associated with Nutrition and physical activity.
    Conclusion
    Based on these findings,significant association between Nutrition and Physical activity and ageat menarche(p<0/001)were not observed.
    Keywords: Menarche, Physical activity, Nutrition
  • Morteza Sadeghi, Zohreh Hojati *, Kamran Ghaedi Pages 27-34
    Background
    vascular endothelial growth factor (vegf) is one of the most important regulator of angiogenesis, there are some reports about the relation of VEGF over expression and progression of tumor in several cancers. The aim of this study is assay of four VEGF isoforms expression in breast cancer tumor samples.
    Materials And Methods
    25 breast cancer tumor samples and 25 health samples were used in this study, mRNA was extracted from each sample and then cDNA was made. The expression of four isoforms: VEGF121, VEGF165, VEGF183 and VEGF189 were measured by real time reverse transcription PCR (RT-PCR) and gel electrophoresis.
    Results
    among the four isoforms, VEGF165 and VEGF 121 had maximum and VEGF 183 and VEGF 189 minimum expression level in all samples. The total expression level of VEGF had a significant increase in tumor samples in comparison with the control samples (4/6, p<0.01).
    Conclusion
    there is a significant relation between the VEGF over expression and breast cancer tumor formation, which it can be used as a prognosis marker of breast cancer in future.
    Keywords: Breast Cancer, Gene Expression Ppattern Analysis, Vascular Endothelial Growth factor
  • Ahmad Reza Ghandy, Abbas Alimoradian* Pages 35-43
    Background
    The distal radius’ fracture is one of the most prevalent fractures in menopause women. Because of no delisery of an exact dosage by inhalation calcitonin, the effect of a systemic form such as parenteral on healing up of this area was investigated.
    Materials And Methods
    This study was a prospective cohort on 44 Women 60 years-old with distal radius’ fracture divided into 2 equal groups of control and treatment (parenteral calcitonin, just after operation, 100 I.U/day during 10 days consecutive of each month for 3 months). the rate of improvement, hand ability and stiffness of joints of hand fingers and wrist according with physical examination, time of cortex healing up, level of alkaline phosphatase, calcium and phosphor serum levels and rate of osteoporosis accord to radiography indexes.
    Results
    The rate of osteoporosis and pain was less tham that of control group. Prevention of osteoporosiss and the cortex healirg was significaltly more than that of control group. The hard activity (Mayo Wrist index) and ability of ceetching of objects was better in calcitonin group. There were not any significant effects of calcitonin on level of alkalire phosphatose, calcium and phosphor us serum levels.
    Conclusion
    Calcitonin especially with Calcium supplements can accelerate the improvement of distal radius’ fracture. Then patients will tolerate fewer problems at convalescence period.
    Keywords: Fracture, Distal radius, Calcitonin, Menopause
  • Syyede Marzieh Ketabi Poor, Maryam Koushkie Jahromi* Pages 44-52
    Background
    Regarding the importance of prevention of cardiovascular disease during menopause the purpose of present study was evaluating the influence of eight weeks progressive aquatic exercise on serum Apoproteins of A and B and lipoproteins in obese and normal weight menopause women.
    Materials And Methods
    This study was a semi experimental in which 29 menopause women from Isfahan (age: 57.4 ±4.68 years) voluntarily participated in this study. According to body mass index (BMI), participants were divided to obese (n=15, BMI= 30.21 ±3.90) or normal weight (n=14, BMI=22.44 ±2.25) groups. Subjects of both groups participated in 8 weeks aquatic exercise, three times a week, by progressive intensity of 50 to 70% of maximal heart rate and duration of 45 minutes.
    Results
    Findings of study indicated a significant influence of exercise on VLDL, Apo A and B and ApoB/ApoA in in obese group. In normal weight group, exercise caused significant changes in LDL, VLDL, Apo A and B and ApoB/ApoA, but There was no significaut difference bet ween groups in none of study variables.
    Conclusion
    According to our findings, progressive aquatic aerobic exercise induces similar reduction of some cardiovascular risk factors especially ApoB and ApoB/ApoA and increasing ApoA in obese and normal weight menopause women.
    Keywords: Aerobic Exercise, Apoprotein A, Apoprotein B, Menopause, Obesity
  • Zaman Arjmand Kolukhi, Zivar Salehi *, Farhad Mashayekhi, Behrooz Najafi, Seyed Hossein Mirpoor Pages 53-62
    Background
    Nitric oxide is synthesized in endothelial cells by eNOS and acts as a pleiotropic regulator involved in carcinogenesis. Most gastric cancers develop from stomach epithelial cells; therefore, NO may play a role in their development. Polymorphisms of eNOS have been shown to be associated with cancer susceptibility. In the present study, we investigated the association of the eNOS genotypes with gastric cancer risk in Guilan Population.
    Materials And Methods
    In this Case-Control study, we analyzed the Glu298Asp polymorphism of eNOS in 87 patients with gastric cancer and 90 healthy controls. The genotyping of eNOS polymorphism was performed using polymerase chain reaction–restriction fragment length polymorphism assays. All statistical analyses were conducted by the MedCalc statistical software.
    Results
    No association between the eNOS genotypes and gastric cancer risk was found. Among the 87 patients, 45 had Glu/Glu, 38 were Glu/Asp, and 4 were Asp/Asp. In the control group, 44 had Glu/Glu, 40 were Glu/Asp, and 6 were Asp/Asp. We found no significant differences in allele and genotype frequencies between control and patient specimens.
    Conclusion
    We found that there was No association between this polymorphism and gastric cancer risk. Results suggest that eNOS polymorphism may play a role in inhibition of gastric cancer. However, larger population-based studies are needed for clarifying the role of eNOS polymorphism in gastric cancer.
    Keywords: eNOS, Gastric Cancer, Genetic Polymorphism, Nitric Oxide Synthases
  • Ali Gomar, Abdolkarim Hosseini *, Naser Mirazi, Mojtaba Gomar Pages 63-70
    Background
    Diabetes mellitus is a common metabolic disorder that is associated with many complications such as peripheral neuropathies. This study was designed to investigate the effect of Brassica juncea on peripheral neuropathic pain in diabetic rat.
    Materials And Methods
    In this experimental study, male Wistar rats (250±20 g) were divided randomly to normal and diabetic (control, B. juncea extract at doses 150 and 300 mg/kg) groups. Experimental diabetes was induced by the intraperitoneal injection of streptozotocin (60 mg/kg). After four weeks treatment, animals were subjected to Tail-flick test to evaluate pain threshold and data were analyzed using SPSS software. Statistical significance was considered at p<0.05.
    Results
    The results of this study showed that diabetes significantly decreased pain threshold in the rats. Also diabetes-induced hyperalgesia was significantly decreased by treatment with extracts of B. juncea at doses 150 and 300 mg/kg (p<0.05 and p<0.01, respectively).
    Conclusion
    Our observation indicates that B. juncea could be a therapeutic option for control and treatment of hyperalgesia associated with diabetic neuropathy in diabetic patients. However, further studies are required to elucidate the antinociceptive effects of B. juncea.
    Keywords: Brassica juncea, Diabetes, Diabetic neuropathy, Pain, Streptozotocin
  • Bita Malekianzadeh *, Puran Hajian, Nahid Manuchehrian, Sidegheh Khazaei Pages 71-79
    Background
    Spinal anesthesia is an efficient method of providing intra operative analgesia and a safe alternative to general analgesia in many cesarean patients. Despite its advantages, SA is not free from adverse effects, which include unwanted cardiovascular events, in most cases: hypotension and bradycardia. Ondansetron is a 5HT3 receptor antagonist, with known efficacy on preventing nausea and vomiting. Maybe ondansetron given intravenously attenuates the fall of blood pressure and heart rate, by 5HT3 blocking in vagal nerve endings and effect on BJR.(Bezold jarish Reflex).
    Materials And Methods
    In this clinical trial 102 healthy pregnant women that were candidate for elective cesarean in hamedan fatemieh hospital during 3 months in 1390, studied. They were randomized into 2 groups: the ondansetron group, n= (51) received (4miligram) ondansetron intravenously before performing spinal anesthesia, and placebo group n= (51): received 2cc sterile water before spinal anesthesia. Spinal anesthesia was performed with hyperbaric bupivacaine (0/5Percent) 10 mg and sufentanil (5 µg(BP and HR were measured and recorded before and after anesthesia immediately. If hypotension happened, ephedrine 5- 10mg injected. Itching and nausea recorded every 10 min during operation by observation and question.
    Results
    There were no significant differences in SBP, DBP, MAP, HR and itching in both groups. Nausea and vomiting, and mean consumed ephedrine was siginificantly different in both groups.(p=0.001, p=0.009).
    Conclusion
    Ondansetron given intravenously with antiemetic dose (4miligram), decreases mean consumed ephedrine and nausea and vomiting after spinal anesthesia, but doesnt have an influence on BP, HP and pruritus
    Keywords: Spinal anesthesia, Ondansetron, Hypotension, Bradycardia
  • Parsa Yousefichaijan, Bahman Salehi, Ali Khosrobeigi *, Melika Hajirahimi, Mohammad Rafiei, Hassan Taherahmadi Pages 80-86
    Background
    Some children have abrupt onset of severe urinary frequency, voiding as often as every 10-15 min during the day, without dysuria, UTI, daytime incontinence, or nocturia. The most common age for these symptoms to occur is 4-6 yr, after the child is toilet trained, and the vast majority are boys. This condition is termed the daytime frequency syndrome of childhood or Pollakiuria. The condition is functional; no anatomic problem is detected. The symptoms occur often just before a child starts kindergarten or if the child is having emotional family stress-related problems. OCD is a chronically disabling illness characterized by repetitive, ritualistic behaviors over which the patient has little or no control. OCD has a lifetime prevalence of 1-3% worldwide, and as many as 80% of all cases have their onset in childhood and adolescence. The purpose of this study was to investigate the relationship between OCD and Pollakiuria.
    Materials And Methods
    In this case-control study, we evaluated (152) children aged 6-18 years old who were visited in the pediatric clinics of Amir-Kabir Hospital, Arak, Iran. The control group considered of (76) healthy children and the case group included (76) age and sex matched children with Pollakiuria. Then, the children’s behavioral status was evaluated using the children’s Yale-Brown Obsessive-Compulsive Scale (C-YBOCS). The C-YBOCS is helpful in identifying children with OCD. The data was analyzed using descriptive and analytical statistics in SPSS-16.
    Results
    OCD was detected in (5) case (6.6%) with Pollakiuria and (8) controls (10.5%). The difference in OCD was not significant (p-value 0.282) between the two groups.
    Conclusion
    OCD isn’t more common in Pollakiuria versus non-Pollakiuria children. It is recommended to conduct a study with higher sample volume in order to detect the relationship between OCD and Pollakiuria.
    Keywords: Child, Obsessive, Compulsive disorder, Pollakiuria