فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال هفدهم شماره 9 (پیاپی 90، آذر 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسن ایزانلو، محمد احمدی جبلی، شهرام نظری، نوید صفوی، حمیدرضا تشیعی، غریب مجیدی*، محمد خزایی، وحید وزیری راد، بهنام وکیلی، حسین آقابابایی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی دندریمر پلی آمیدوآمین–G4 بر باکتری های اشرشیاکلی، آنتروباکتر کلواکه، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی اثرات ضد باکتریایی دندریمر پلی آمیدوآمین–G4 به روش انتشار دیسک و رقت لوله ای بررسی شد. غلظت های مختلفی از دندریمر پلی آمیدوآمین-G4 بر روی دیسک های بلانک تلقیح شده و در محیط کشت مولر هینتون آگار قرار داده شدند. با تلقیح باکتری ها مطابق با غلظت استاندارد 0/5 مک فارلند، هاله های عدم رشد بررسی گردید. حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی دندریمر پلی آمیدوآمین–G4، به روش رقت لوله ای در محیط کشت نوترینت براث تعیین گردید.
    یافته ها
    قطر هاله عدم رشد در غلظت 500 میکروگرم بر میلی لیتر از دندریمر پلی آمیدوآمین–G4 برای اشرشیاکلی، آنتروباکتر کلواکه، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب برابر 14، 0، 35 و 29 میلی متر بود. درمورد قطر هاله عدم رشد در باکتری های گرم منفی با باکتری های گرم مثبت اختلاف معنی داری مشاهده شد(p<0/05). حداقل غلظت بازدارندگی دندریمر پلی آمیدوآمین–G4 برای اشرشیاکلی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب برابر1250، 2/5 و 1 میکروگرم بر میلی لیتر بود. حداقل غلظت کشندگی دندریمر پلی آمیدوآمین–G4 برای اشرشیاکلی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب برابر 2500، 5 و 5 میکروگرم بر میلی لیتر بود. دندریمر پلی آمیدوآمین–G4 بر آنتروباکتر کلواکه اثر بازدارندگی و کشندگی نداشت.
    نتیجه گیری
    دندریمر پلی آمیدوآمین–G4 برای حذف اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس موثر است. در ادامه این تحقیقات پیشنهاد می شود که سمیت احتمالی ترکیبات نانوساختار در آب شرب بررسی شده و در صورت عدم ممنوعیت استفاده، بررسی های اقتصادی برای سنتز و استعمال آنها به عمل آید.
    کلیدواژگان: دندریمر پلی آمیدوآمین، عامل ضد باکتریایی، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی، قطر هاله عدم رشد
  • ستاره بهروزی، فرهاد مشایخی*، محمد هادی بهادری صفحات 11-17
    زمینه و هدف
    ناباروری یک بیماری سیستم تولید مثلی است که به صورت عدم بارداری بعد از 12 ماه رابطه جنسی منظم بدون استفاده از روش های پیش گیری تعریف می شود. ناباروری مردان تقریبا در 15 درصد زوجین دیده می شود که فاکتورهای محیطی و ژنتیکی در بروز آن نقش دارند. پاراکسوناز یک آنزیم آنتی اکسیدانی است که نقش مهمی در بیماری های مختلف داشته و با استرس اکسیداتیو و متابولیسم لیپید در ارتباط است. خانواده پاراکسوناز شامل سه ژن PON1،PON2 و PON3 می باشد که بر روی بازوی بلند کرومزوم 7 قرارگرفته است. در این تحقیق ارتباط پلی مورفیسم 192 Q/R ژن PON1 با ناباروری ایدیوپاتیک مردان بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    نمونه های خون از 120 مرد مبتلا به ناباروری ایدیوپاتیک و 124 مرد سالم جمع آوری و با استفاده از روش PCR-RFLP مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین به منظور بررسی ارتباط بین فراوانی ژنوتیپی و اللی در دو گروه بیمار و کنترل از آزمون کای اسکوئر استفاده گردید.
    یافته ها
    ارتباط معنی دار بین فراوانی ژنوتیپی گروه های نابارور و کنترل مشاهده شد(P= 0.0001).یافته های ما نشان می دهد افراد با ژنوتیپ QR و RR احتمال کمتری برای ابتلای به ناباروری ایدیوپاتیک مردان دارند(RR: OR= 0.057، 95%CI=0.003-1.08، P= 0.05. QR: OR= 0.288، 95%CI= 0.132-0.394، P= 0.0001).
    نتیجه گیری
    یافته های ما نشان داد که پلی مورفیسم 192Q/R ژن PON1 با کاهش احتمال ابتلای به ناباروری ایدیوپاتیک مردان در ارتباط است. اگرچه به منظور تایید این نتایج، باید مطالعات گسترده تری با افراد کنترل و بیمار بیشتر صورت گیرد.
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، ناباروری ایدیوپاتیک مردان، PON
  • یاسر خواجه بیشک، لاله پیاهو، عزیز همایونی راد، بهجت شکروش* صفحات 18-26
    زمینه و هدف
    چاقی به عنوان شایع ترین مشکل بهداشتی، زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری های مزمن، از عوامل ژنتیکی و محیطی تاثیر می پذیرد. گزارش تفاوت در میکروبیوتای روده ای افرد چاق با افراد لاغر و وجود ارتباط دو طرفه بین آنها، منجر به ایجاد زمینه های تحقیقاتی در خصوص اثرات میکروبیوتای روده ای در بروز چاقی گردیده است. از طرف دیگر، استفاده از مکمل های غذایی فراسودمند، اثرات مفیدی در پیش گیری از چاقی نشان داده اند. هدف مطالعه حاضر بررسی تفاوت جمعیت باکتریایی افراد چاق با افراد عادی، نقش آنها در هموستاز انرژی و مکانیسم اثرات مکمل های پروبیوتیکی و پری بیوتیکی در پیش گیری از چاقی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری تمامی مقالات ثبت شده در پایگاه های علمی اطلاعاتی معتبر از سال 2000 تا 2014 با کلید واژه های پروبیوتیک، پری بیوتیک، چاقی و میکروبیوتای روده ای، استخراج و نتایج آنها مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بخشی از میکروبیوتای روده ای، استخراج انرژی از مواد غذایی را تسهیل و آن را در بافت چربی ذخیره می نماید. در میکروبیوتای روده ای افراد چاق، شمار باکتری های باکترووئیدس کمتر و فرمیکوتس بیشترند و در افراد لاغر برعکس می باشد. تفاوت در استخراج انرژی مربوط به تفاوت در ترکیب میکروفلور روده ای است. باکتری های گونه Archaea ساکن در محیط روده نیز، با افزایش کارایی و قابلیت تخمیر پلی ساکاریدهای غیر قابل هضم، تولید الکترون ها و خارج کردن انرژی در دسترس در هموستاز انرژی دخالت می کنند. ترکیبات پری بیوتیکی با تحریک رشد باکتری های مفید روده، افزایش تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر و تعدیل ترشح هورمون های گوارشی در روند پیش گیری از چاقی نقش دارند.
    نتیجه گیری
    مطالعات بیشتری در ارتباط با شناسایی گونه های خاص باکتری های پروبیوتیکی و سایر غذاهای فراسودمند به منظور پیش گیری از چاقی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: پروبیوتیک، پری بیوتیک، چاقی، میکروبیوتای روده ای
  • زهرا حسنوند*، فریده جلالی مشایخی، عبدالرحیم صادقی، محمدرضا رضوانفر، محمدتقی گودرزی صفحات 27-36
    زمینه و هدف
    دیابت بارداری به عنوان عدم تحمل گلوکز تعریف می شود و برای اولین بارطی بارداری تشخیص داده می شود. برخی مطالعات نقش کمرین را در روند ایجاد دیابت بارداری نشان می دهند. در این مطالعه، برای اولین بار همراهی چند شکلی rs17173608 ژن کمرین با احتمال ابتلا به دیابت بارداری در جامعه زنان شهر اراک بررسی گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه موردی- شاهدی، 120 زن با دیابت بارداری و 150 زن باردار با تست تحمل گلوکز طبیعی انتخاب شدند. دیابت بارداری با تست تحمل خوراکی گلوکز و بر اساس معیار جدید کارگروه مطالعات بارداری انجمن بین المللی دیابت مورد تایید قرار گرفت. نمونه DNA از خون تام حاوی ضد انعقاد استخراج گردید. چند شکلی ژن کمرین با استفاده ازروش T-ARMS PCR تعیین شد.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ های GT، TT و GG در rs17173608 به ترتیب در گروه دیابت بارداری 81/7، 17/5 و 0/8 درصد و در گروه کنترل 73/3، 25/3 و 1/3 درصد به دست آمد. فراوانی ژنوتیپ ها بین گروه دیابت بارداری وکنترل اختلاف معنی داری را نشان نداد. هم چنین، فراوانی آللی درگروه دیابت بارداری (9/6 درصد G، 90/4 درصد T) تفاوت معنی داری با گروه کنترل (14 درصد G، 96 درصد T) نداشت. هم چنین ارتباطی بین فراوانی ژنوتیپ ها و سطح قند خون ناشتا، قند یک ساعته وقند دوساعته و نمایه توده بدنی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد چند شکلی rs17173608 در ژن کمرین با احتمال بروز دیابت بارداری در جمعیت مورد مطالعه همراهی ندارد.
    کلیدواژگان: کمرین، دیابت بارداری، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی rs17173608
  • فرهاد دریانوش، مریم مهبودی*، مریم مرتضوی، الهام متشرعی صفحات 37-45
    زمینه و هدف
    ابستاتین و لپتین، دو هورمون مهم در هموستاز انرژی بدن هستند که در سال های اخیر کشف شده اند. هدف از این مطالعه تاثیر هشت هفته فعالیت هوازی شدید بر سطوح پلاسمایی هورمون های لپتین، ابستاتین، انسولین و رشد در موش های چاق نر نژاد اسپراگودولی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 50 سر موش نر با دامنه وزنی20±320 انتخاب شد. موش ها به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی، هشت هفته تمرین هوازی شدید بود که در هر هفته، 5 جلسه فعالیت اجرا شد. شدت تمرینات با سرعت 5 متر بر دقیقه و به مدت 15 دقیقه با شیب صفر درجه آغاز و به صورت پیشرونده در هفته آخر با سرعت 25 متر بر دقیقه، مدت 75 دقیقه و شیب 15 درجه به اتمام رسید. 24 ساعت پس از پایان آخرین جلسه تمرین، نمونه خونی گرفته شد و سطوح هورمون های ابستاتین، لپتین، انسولین و هورمون رشد اندازه گیری شد. جهت ارزیابی نتایج از روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    در سطوح ابستاتین(P=0/02)، لپتین (P=0/02) و انسولین(P=0/03) پلاسما کاهش معنی داری مشاهده شد، اما میزان هورمون رشد در گروه کنترل با گروه تمرینی شدید، تفاوت معنی داری مشاهده نشد(P= 0.07).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد به دنبال فعالیت های ورزشی که منجر به کاهش وزن شود، می توان انتظار کاهش هورمون های ضدگرسنگی (ابستاتین و لپتین) را داشت.
    کلیدواژگان: ادیپوکین، انسولین، هورمون رشد، فعالیت بدنی
  • رقیه رحیمی، مهدی مهدوی، معصومه ابتکار* صفحات 46-58
    زمینه و هدف
    تحویل مستقیم آنتی ژن به سلول های دندریتیک موجب تقویت پاسخ های ایمنی می شود و راهکاری مناسب در مبارزه علیه پاتوژن های موتاژنی نظیر HIV می باشد. هدف این مطالعه بررسی پاسخ های ایمنی حاصل از تحویل مستقیم پروتئین نوترکیب چنداپی توپی tat/pol/gag/env ویروس 1-HIV با کمک آنتی بادی منوکلونال علیه 205-DEC موجود در سطح سلول های دندریتیک موش جهت تقویت پاسخ های ایمنی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی، پروتئین نوترکیب حاصل از بیان پلاسمید pET23a-HIVtop4 حاوی سکانس 20-1Tat، 610-577ENV، 190-150Pol، 323-296ENV، 186-158Gag و 61-44Tat در سویه اشرشیاکلی 21BL به عنوان واکسن مدل استفاده شد. به منظور به کارگیری ویژگی های سلول های دندریتیک در روند ایمنی زایی، پروتئین نوترکیب به روش شیمیایی به آنتی بادی علیه گیرنده 205-DEC کونژوگه گردید. موش های بالب سی به صورت زیرپوستی با فرم کونژوگه یا غیرکونژوگه (کنترل) پپتید 4HIVtop به همراه Poly I:C به عنوان عامل بلوغ سلول های DC، ایمونیزه شدند. تکثیر سلولی به روش برومو دی یوریدین، پاسخ سیتوتوکسیسیتی با اندازه گیری گرآنزیم B، اینترلوکین های 4 و 7، اینترفرون گاما و آنتی بادی توتال به ترتیب با روش الیزای مستقیم و غیر مستقیم سنجیده شدند.
    یافته ها
    ایمونیزاسیون با پپتید متصل به آنتی بادی علیه 205-DEC در مقایسه با گروه های کنترل موجب افزایش قابل ملاحظه در پاسخ های تکثیری، سیتوتوکسیسیتی، تولید اینترلوکین های 4 و 7، اینترفرون گاما و نیز تیتر آنتی بادی توتال گردید.
    نتیجه گیری
    تحویل مستقیم آنتی ژن پروتئینی مورد نظر به سلول های دندریتیک + 205-DEC، در مقایسه با گروه های کنترل موجب افزایش قابل توجه پاسخ های ایمنی می شود.
    کلیدواژگان: 205، DEC، هدف گیری سلول دندریتیک، پروتئین چنداپی توپی نوترکیب، واکسن
  • عباس صارمی*، علیرضا بهرامی، مهری جمیلیان، پرستو معظمی گودرزی صفحات 59-69
    زمینه و هدف
    سندروم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال هورمونی پیچیده است که سیستم های متابولیکی و تولید مثلی را متاثر می سازد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین پیلاتس بر سطح هورمون آنتی مولرین و عوامل خطرساز قلبی و متابولیکی در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون، 20 زن مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک (28.16±4.29 سال) به طور تصادفی به گروه های تمرین پیلاتس (10 نفر) و کنترل (10 نفر) اختصاص داده شدند. گروه تمرین در یک برنامه فزاینده حرکات پیلاتس شرکت نمودند، (سه روز در هفته) در حالی که به گروه کنترل آموزش داده شد در طول دوره 8 هفته ای تحقیق سطح فعالیت های معمول خود را حفظ نمایند. سطوح سرمی هورمون آنتی مولرین، ترکیب بدنی و شاخص های متابولیکی قبل و بعد از دوره تمرین ارزیابی شد.
    یافته ها
    بعد از 8 هفته تمرین پیلاتس شاخص مقاومت به انسولین، کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی پایین، تری گلیسرید و چربی شکمی به طور معنی دار کاهش یافت(p<0.05). به علاوه، مقادیر هورمون آنتی مولرین در پاسخ به تمرین هوازی به طور معنی دار کاهش یافت(p<0.05).
    نتیجه گیری
    این نتایج پیشنهاد می کند که تمرین پیلاتس می تواند اثرات مطلوبی بر شاخص های متابولیکی و ذخیره تخمدانی در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک داشته باشد
    کلیدواژگان: تمرین درمانی، ناباروری، سندروم تخمدان پلی کیستیک، کاهش وزن
  • نسیم عباسی، زیور صالحی*، یوسف علیزاده صفحات 70-76
    زمینه و هدف
    رتینوپاتی دیابتی یکی از عوارض شدید دیابت بوده و موجب نابینایی در بزرگسالان در سراسر جهان می شود. افزایش قند خارج سلولی در دیابت، محرک تولید گونه های واکنش پذیر اکسیژن و افزایش استرس اکسیداتیو می باشد. گلوتاتیون S– ترانسفرازها، آنزیمی است که موجب محافظت انسان در برابر آسیب های حاصل از ترکیبات اکسیژنی واکنش پذیر می شود. در مطالعه حاضر به بررسی ارتباط پلی مورفیسم ژن GSTP1 با بیماری رتینوپاتی دیابتی پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی 70 بیمار مبتلا به رتینوپاتی دیابتی و 70 فرد سالم مورد بررسی قرار گرفتند. DNA از لوکوسیت های خون محیطی استخراج گردید. تعیین ژنوتیب با استفاده از تکنیک PCR-RFLP صورت گرفت. آنالیز آماری به وسیله برنامه MedCalc نسخه 12 انجام شد.
    یافته ها
    فراوانی ژنوتیپ های Ile/Ile و Ile/Val ژن GSTP1 در بیماران به ترتیب برابر با 71/42 و 28/57 درصد بود در حالی که در گروه بیمار 78/58 و 21/42 درصد به دست آمد. آنالیز آماری تفاوت معنی داری بین گروه بیمار و کنترل نشان نداد(Ρ>0.05).
    نتیجه گیری
    ارتباط معنی دار بین پلی مورفیسم ژن GSTP1 و بیماری رتینوپاتی دیابتی در جمعیت مورد مطالعه مشاهده نشد. با این وجود جهت تعیین نقشGSTP1 در بیماری رتینوپاتی دیابتی به مطالعات وسیع تری نیاز است.
    کلیدواژگان: رتینوپاتی دیابتی، پلی مورفیسم ژنی، GSTP1، استرس اکسیداتیو
  • الهام گودرزی، محمود الله دادی سلمانی*، تقی لشکربلوکی، ایران گودرزی صفحات 77-85
    زمینه و هدف
    تشنج یک فعالیت الکتریکی نابجا و ناهماهنگ بین تحریک و مهار در مغز است. پنتیلن تترازول رایج ترین ماده تشنج زا است که به شکل وسیعی برای ایجاد فعالیت صرعی در حیوانات آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد. اثر این ماده تغییر تعادل گلوتامات و گابا در مغز است. این تحقیق برای تعیین مدت ماندگاری این تغییر در هیپوکامپ موش صحرایی صورت پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی تعداد 18 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در سه گروه آزمایشی قرار گرفتند. غلظت 20، 25 و 30 میلی گرم در میلی لیتر پنتیلن تترازول به صورت وریدی جهت تغیین غلظت موثر تزریق شد. رفتار تشنجی به صورت تشنج تونیک کلونیک ثبت گردید. سپس میزان گلوتامات و گابا در هیپوکامپ به روش بیوشیمیایی در دو زمان صفر و 20 دقیقه بعد از قربانی کردن حیوان بررسی گردید.
    یافته ها
    زمان نهفته در گروه غلظت 20 میلی گرم افزایش و مدت تشنج تونیک- کلونیک کاهش و حجم دریافتی محلول پنتیلن تترازول افزایش یافت. از طرفی، زمان نهفته برای غلظت های 25 و 30 میلی گرم بالاتر از غلظت 20 میلی گرم گردید و مدت تشنج تونیک کلونیک افزایش داشت، در حالی که حجم محلول دریافتی کاهش یافت. میزان مرگ و میر در گروه 30 میلی گرم در میلی لیتر تا حد 100 درصد افزایش داشت. میزان گلوتامات هیپوکامپی در هر دو زمان صفر و 20 دقیقه کاهش یافت در حالی که میزان گابا فقط 20 دقیقه بعد کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    در غلظت مناسب 25 میلی گرم بر میلی لیتر، نسبت گلوتامات به گابا با گذشت زمان افزایش بیشتری داشته است. بنابراین نتایج این تحقیق پیشنهاد می کند که تغییرات گلوتامات و گابا احتمالا پایه تغییرات بعدی در بافت تشنجی می باشد.
    کلیدواژگان: پنتیلن تترازول، تشنج، زمان، گلوتامات، گابا
  • ابوالفضل مظفری*، لطیف معینی، شهرام ارسنگ، مهدی غلامزاده باییس، عباس جاوید، سام حاتمی، بهاره زارع، زهرا فرجی صفحات 86-93
    زمینه و هدف
    اقدامات فراوانی در جهت پیش گیری، کنترل و درمان سل صورت گرفته است با این وجود جزء بیماری های عفونی مهم در کشور می باشد. بیش از 80 درصد موارد سل مربوط به سل ریوی است. هدف از این مطالعه بررسی تظاهرات رادیولوژیک بیماران مبتلا به سل ریوی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع تحلیلی مقطعی بوده و بعد از بررسی معیارهای ورود و خروج، پژوهش بر روی 448 کلیشه رادیوگرافیک بیماران که در بازده زمانی ده ساله به مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی استان قم مراجعه و تشخیص سل ریوی داده شده بود صورت گرفت. لب های درگیر در سمت راست و چپ به ثبت رسیدند. ضایعات درگیر به کدورت آلوولار، پنمونیک، انتشار برونکوژنیک، تخریب و بولا، ضایعات گون، کاویته و برونشکتازی تقسیم بندی گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 توسط شاخص های آمار مرکزی و توزیع فروانی و نیز رگرسیون لجستیک برای بررسی ارتباط کاویتی و اسکور با متغیرهای مستقل در سطح معنی داری 0/05 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از 448 بیمار ثبت شده، سن متوسط بیماران گزارش شده 22±48/24 سال، 33/3 درصد مرد، 44 درصد ایرانی و 91/3 درصد شهری بودند. بیشترین یافته های رادیولوژیک به ترتیب در لب فوقانی ریه راست و سپس در لب فوقانی ریه چپ بود و شیوع نوع ضایعات به ترتیب آلوولار پراکنده، انتشار برونکوژنیک و کدورت پنمونیک مشاهده گردید. بین وجود کاویته با ملیت ارتباط معنی داری مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس محل و شیوع یافته های رادیوگرافیک، این مطالعه می تواند به تشخیص زودرس و درمان مناسب بیماران مشکوک کمک نماید.
    کلیدواژگان: سل، ریوی، عکس قفسه صدری، یافته ها
|
  • Hassan Izanloo, Mohammad Ahmadi Jebelli, Shahram Nazari, Navid Safavi, Hamid Reza Tashayoe, Gharib Majidi *, Mohammad Khazaei, Vahid Vaziri Rad, Behnam Vakili, Hussein Aghababaei Pages 1-10
    Background
    This study aimed to examine the antibacterial effect of Polyamidoamine-G4 dendrimer on Escherichia coli, Enterobacter cloacae, Bacillus subtilis and Staphylococcus aureus.
    Materials And Methods
    In this experimental study, the antibacterial effects of Polyamidoamine-G4 dendrimer were studied by disc diffusion and micro-dilution method. Different concentrations of Polyamidoamine-G4 inoculated onto blank disks and were placed in Mueller-Hinton agar media. Zone of inhibition was investigated by bacterial inoculation according to the McFarland standard 0.5. Minimum inhibitory concentration and minimum bactericidal concentration of Polyamidoamine-G4 dendrimer were determined by micro-dilution method in nutrient broth culture.
    Results
    Zone of inhibition in concentration 500 μg/ml of Polyamidoamine-G4 dendrimers for Escherichia coli, Enterobacter cloacae, Bacillus subtilis and Staphylococcus aureus were 14, 0, 35 and 29mm, respectively. Concerning the Zone of inhibition in gram negative bacteria with gram positive ones was p<0/05 and had significant difference. The minimum inhibitory concentration of Polyamidoamine-G4 dendrimer for Escherichia coli, Bacillus subtilis and Staphylococcus aureus were 1250, 2.5, and 1 μg/ml, respectively. The minimum bactericidal concentration of Polyamidoamine-G4 dendrimer belonged to Escherichia coli, Bacillus subtilis and Staphylococcus aureus were 2500, 5 and 5 μg/ml, respectively. Polyamidoamine-G4 dendrimer had not bacteriostatic and bactericidal effects on Enterobacter cloacae.
    Conclusion
    According to the results, Polyamidoamine-G4 dendrimer can eliminate Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis effectively. It is suggested in the rest of this study that the probable toxicity of nanostructured compounds examined in drinking water and, economic studies is done for synthesis and their applications in case of prevention of using.
    Keywords: Poly(amidoamine), Anti, bacterial Agents, Minimum Bactericidal Concentration, Minimum Bactericidal Concentration, Zone of Inhibition
  • Setareh Behroozy, Farhad Mashayekhy *, Mohammad Hady Bahadory Pages 11-17
    Background
    Infertility is a disease of the reproductive system defined by the failure to achieve a clinical pregnancy after 12 months of regular unprotected sexual intercourse. Male infertility affecting 15% of couples. Environmental and genetic factors are involved in male infertility. Paraoxonase (PON) is an antioxidant enzyme which plays an important role in various diseases and is associated with oxidative stress and lipid metabolism. The PON gene family consists of 3 genes, PON1, PON2, and PON3, that located on the long arm of chromosome 7. In this study, the association of PON1 gene polymorphism at position 192 Q /R with idiopathic male infertility were investigated.
    Materials And Methods
    Blood Samples were collected from 120 patients diagnosed with idiopathic male infertility and 124 control subjects, and genotyped by PCR-RFLP method. To estimate the association between genotype and allele frequencies in cases and controls, P-values were assessed by chi-square (χ2) analysis.
    Results
    We observed a significant difference in genotype distributions of PON1 192 Q/R polymorphism between patients and controls (P= 0.0001). Our findings revealed individuals with the variant QR and RR had a significant decrease risk of idiopathic male infertility (RR: OR= 0.057, 95%CI=0.003-1.08, P= 0.05. QR: OR= 0.288, 95%CI= 0.132-0.394, P= 0.0001).
    Conclusion
    Our data indicate that the PON1 192 Q/R polymorphism maybe associated with decreased risk of idiopathic male infertility. Although more studies should be considered with larger number of patient and control subjects to confirm our results.
    Keywords: Idiopathic male infertility, polymorphism, PON
  • Yaser Khajebishak, Laleh Payahoo, Aziz Homayouni Rad, Shokrvash* Pages 18-26
    Background
    Obesity, The Most Common Health Problem, Can Result In The Incidence Of Many Chronic Diseases. Genetic And Environmental Factors Can Affect Its Incidence. Differences In The Population Of Gut Microbiota In Lean And Obese Subjects And Interaction Between Them, Has Led To A Field Of Investigation About The Effects Of Intestinal Microbiota In The Obesity Occurrence. In The Other Hand, The Use Of Functional Foods Has Been Shown Positive Effects In The Prevention Of Obesity. This Study Was Aimed To Assess The Differences Between Gut Microbiota In Obese And Normal People, Their Roles In Energy Homeostasis And The Mechanisms Of Probiotics And Prebiotics In The Management Of Obesity.
    Materials And Methods
    All Articles Indexed In The Valid Scientific Data Bases Published Between 2000 And 2014 Were Searched And Reviewed Using Probiotics, Prebiotics, Obesity And Gut Microbiota As Key Words And Results Were Examined.
    Results
    A Group Of Gut Microbiota Facilitates Energy Extraction From The Diet That Results In Fat Storage In Adipose Tissues. Bacteroidetes As A Residing Bacterial In The Gut Is In Fewer Amount, Inversely, Firmicutes As Another Residing Bacterial Is In Higher Amount In Obese People, And It Changed In Lean Individuals, Inversely. Differences In The Extraction Of Energy In Subjects Were Attributed To Differences In The Composition In Gut Microbiota. Archaea ‌Species That Resident In The Gut Involved In Energy Homeostasis Through Increasing The Ability Of Fermentation, Electron Production And Removing The Energy. In Addition To, The Probiotic And Prebiotic Supplements Have Roles In The Prevention Of Obesity Via Stimulating The Growth Of Beneficial Bacteria, Production Of Short Chain Fatty Acids, Modulating The Secretion Of Hormones Involved In Energy Homeostasis.
    Conclusion
    Further Studies Are Needed To Identify The Specific Probiotic Bacteria And Other Effective Functional Foods In Management Of Obesity.
    Keywords: Probiotics, Prebiotics, Obesity, Intestinal Microbiota
  • Zahra Hasanvand *, Farideh Jalali Mashayekhi, Abdorrahim Sadeghi, Mohammad Reza Rezvanfar, Mohammad Taghi Goodarzi Pages 27-36
    Background
    Gestational diabetes mellitus (GDM) is defined as glucose intolerance with first dignosis during pregnancy. There is some evidence indicating that chemerin play a role in the development of GDM. In this study, for the first time, a possible association of rs17173608 polymorphism in the chemerin gene with the risk of GDM in Arak population was investigated.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 120 GDM and 150 pregnant women with normal glucose tolerance were selected. GDM was confirmed by oral glucose tolerance according to the new IADPSG criteria. Genomic DNA was extracted from EDTA treated whole blood. The polymorphism of chemerin gene was determined using tetra-amplification refractory mutation system-polymerase chain reaction (T-ARMS-PCR).
    Results
    The genotype frequencies of TT, GT and GG at rs17173608 were respectively 81.7%, 17.5% and 0.8% in the GDM group and 73.3%, 25.3% and 1.3% in the control group. There were no statistical differences in genotype frequencies between case group and the control group. Also, allel frequencies in the GDM group (T,90.4%, G 9.6%), did not differ significantly from the control group (T 96%, G 14%). No association was found between genotype frequencies and FBS, 1h, 2 h and BMI.
    Conclusion
    The present study show that the rs17173608 polymorphism in the chemerin gene is not associated with the development of glucose intolerance and GDM in the studied population.
    Keywords: Chemerin, Gestational diabetes, rs17173608 SNP
  • Farhad Daryanoosh, Maryam Mehboodi *, Maryam Mortazavi, Elham Motesharee Pages 37-45
    Background
    Obestatin and leptin are two important hormones in energy homeostasis that have been discovered in recent years. The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of intense aerobic exercise on plasma levels of obestatin, leptin, insulin and growth hormones in male obese Sprague Dawley Rats.
    Materials And Methods
    in this exprimontal study 50 male rats, with the weight range of 20 ± 320 were taken from the Animal Laboratory of Medical Sciences in Shiraz University, and were divided into two training groups: experimental and control. The exercise program consisted of 8 weeks of intense aerobic exercise, 5 sessions per week. The exercise started at a speed of 5 meters per minute and with a slope of zero degree for 15 minutes and the intensity progressively reached up to the speed of 25 m/m and the slope of 15 degrees for 75 minutes in the last week and ended. Blood samples were taken 24 hours after the last training session and were sent to the laboratory to measure the levels of obestatin, leptin, insulin and growth hormones. SPSS software and one-way analysis of variance (ANOVA) and Pearson correlation coefficient were used to assess the results.
    Results
    There was a significant reduction in plasma levels of obestatin (P=0/02), leptin (P=0/02), and insulin (P=0/03), while the results showed that no meaningful difference was observed in the amount of growth hormone between the control group and intense training group (P= 0.07).
    Conclusion
    The results of the present study have shown that after sports activities leading to weight loss, the reduction of anti-hunger hormones (obestatin and leptin) is expected.
    Keywords: adipokines, insulin, growth hormone, obesity, physical activity
  • Roghayeh Rahimi, Mehdi Mahdavi, Massoumeh Ebtekar* Pages 46-58
    Background
    Delivery of antigens directly to dendritic cells enhances the immune responses to the antigen and is an attractive approach for eliciting cellular immune responses against mutagenic pathogens like HIV virus. So the aim of this study is evaluation of immune responses elicited by delivered multi-epitopic HIV-1 tat/pol/gag/env recombinant protein to dendritic cells in sito using αDEC-205 mAb.
    Materials And Methods
    In this study, recombinant protein expressed by pET23a-HIVtop4 plasmid including HIVtop4 sequence (Gag158-186, Pol150-190, ENV296-323, ENV577-610, Tat1-20 and Tat44-61) in BL21 E. coli cells was used as vaccine model. To exploiting dendritic cells, properties for immunization purposes, we conjugated this recombinant protein chemically to anti body against DEC-205 receptor on these cells. Balb/c mice immunized subcutaneously (s.c.) with conjugated multi-epitopic protein or un-conjugated one (as control) simultaneously with Poly I: C as dendritic cell maturation factor. Lymphocyte proliferation was measured by bromo di uridine assay, Cytotoxicity by Grenzyme B production activity, IL-4, IL-17, IFN- cytokines production and total antibody by direct and indirect ELISA methods in order.
    Results
    Immunization by anti DEC-205 conjugated peptide led to a significant increase in the proliferative responses of lymphocytes, production of Gr-B, IFN-γ, IL-4 and IL-17 cytokines and total antibody titer in comparison with the none targeted groups.
    Conclusion
    It is concluded that targeting of protein antigens to DEC-205+dendritic cells significantly enhances immune responses in compare to non-targeting strategies.
    Keywords: DEC, 205, Dendritic cell targeting, Multi epitopic recombinant protein, Vaccine
  • Abbas Saremi *, Bahrami, Jamilian, Moazami Goodarzi Pages 59-69
    Background
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a complex hormonal disorder affecting the reproductive and metabolic systems. The aim of this study was to investigate the effect of 8- week pilates training on anti-mullerian hormone level and cardiometabolic parameters in women with polycystic ovary syndrome.
    Materials And Methods
    In this semi-experimental study with pretest – posttest design, twenty PCOS patients (aged 28.16±4.29 y) were randomly assigned to pilates training or non-exercising control groups. The training group took part in an eight-week progressive pilates exercise program, three times weekly while the control group were instructed to maintain their normal daily activities throughout the eight-week experimental period. Serum levels of anti-mullerian hormone, body composition and metabolic parameters were assessed before and after the training period.
    Results
    After an 8 week pilates training, insulin resistance index, total cholesterol, LDL- cholesterol, triglycerides and abdominal fat were significantly decreased (p<0.05). Furthermore, anti-mullerian hormone concentrations decreased significantly in response to pilates training (p<0.05).
    Conclusion
    These results suggest that pilates training can have beneficial effects on metabolic indices and ovarian reserve in women with polycystic ovary syndrome over a two-month period.
    Keywords: Exercise therapy, infertility, polycystic ovary syndrome, weight loss
  • Nasim Abbasi, Zivar Salehi *, Yosef Alizadeh Pages 70-76
    Background
    Diabetic retinopathy (DR) is a severe complication of diabetes and the leading cause of blindness among working adults worldwide. Chronic extra cellular hyperglycemia in diabetes stimulates reaction oxygen species (ROS) production and increase oxidative stress. Glutathion S- transferases (GSTs) enzymes have been shown to protect human from reactive oxygen compounds damage. The aim of the present study was to investigate whether the genetic polymorphism of GSTP1 is associated with DR.
    Materials And Methods
    This case–control study, included 70 patients with DR and 70 healthy volunteers. Genomic DNA was extracted from peripheral blood leukocytes. Genotypes were determined by polymerase chain reaction (PCR) and restriction fragment length polymorphism (RFLP). Statistical analysis was performed using the MedCalc program for Windows version 12.
    Results
    The prevalence of genotype frequencies of the GSTP1 Ile/Ile and Ile/Val were 71.42% and 28.57% respectively, in DR subject, whiles in healthy volunteers were 78.58% and 21.42%, respectively. Statistical analysis has not emerged significant difference from the comparison of either genotype (Ρ>0.05).
    Conclusion
    There was no evidence that GSTP1 variants were associated with DR in studied population. Further research is required to clarify role of GSTP1 in DR.
    Keywords: Diabetic retinopathy, gene polymorphism, GSTP1, oxidative stress
  • Elham Goudarzi, Mahmoud Elahdadi Salmani *, Taghi Lashkarboluki, Iran Goudarzi Pages 77-85
    Background
    Seizure is an abnormal electrical activity probably due to an imbalance between excitation and inhibition in the brain. Pentylenetetrazol (PTZ) is a chemical convulsive agent abundantly used in laboratory animals. PTZ induces a change in glutamate and GABA in the brain which this study investigates the persistence of this change.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 18 male Wistar rats divided into 3 groups. Three i.v doses of PTZ; 20, 25 and 30 mg/ml were used to determine the effective PTZ dose. Convulsive behaviors were monitored as tonic clonic and myoclonic twitches. Hippocampal glutamate and GABA contents were measured using a biochemical method.
    Results
    Dose of 20 was resulted in long latency to and short lasting TC convulsions with a high volume of injected PTZ solution. On the other hand, dose of 25 and 30 led to short latency and long lasting convulsions with low volume of injecting solution. However there was high rate of mortality (100%) in dose of 30 mg/ml. Hippocampal glutamate content was decreased in zero and 20 min groups while GABA content was decreased only in 20 min group.
    Conclusion
    It is concluded that dose of 25 is the appropriate i.v dose to induce TC convulsions in rats which decreases glutamate and GABA while increases the ratio of glutamate to GABA. Therefore, alteration of glutamate and GABA may be the basis for subsequent seizure induced changes.
    Keywords: GABA, Glutamate, Pentylenetetrazol, Seizure, Time
  • Abolfazl Mozafari *, Latif Moini, Shahram Arsang, Mahdi Gholamzadeh Baeis, Abas Javid, Sam Hatami, Bahareh Zareh, Zahra Faraji Pages 86-93
    Background
    Despite control, prevention and the availability of drugs to cure tuberculosis, TB remains an important cause of death from an infectious agent in Iran. Pulmonary tuberculosis is more than 80% of tuberculosis cases. Chest x-ray is sensitive, cheap and accessible instrument for the diagnosis of tuberculosis. The aim of this study was to determine the radiological changes in patients with pulmonary tuberculosis.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, after consideration of inclusion and exclusion criteria, finally 477 radiographic patients referred to rural and urban clinics in recent decade were enrolled. The affected lobe or lobes of the left or right lung were recorded. The types of involvement were categorized based on patchy consolidation, cavitation, fibrosis, bronchiectasis, gohn lesion, bronchogenic spread and bronchopneumonia. Pearson correlation coefficient was used to measure the strength of association between continuous variables. For analysis of qualitative parameters, we use from chi-square test. Data analysis was done in SPSS 18 and P value below than 0.05 was significant.
    Results
    out of 477 patients, mean age was 48.24±22 years old, male including 33.3%, Iranian and urban cases were 44% and 91.3% respectively. The most frequent involved site was the left upper lobe followed by the right upper lobe. The most frequent radiographic finding was patchy consolidation and then bronchogenic spread and pneumonic consolidation respectively. There was significant correlation between lung cavities in patients with nationality.
    Conclusion
    this study could be help to early diagnosis and treatment of suspect patients to pulmonary tuberculosis.
    Keywords: Tuberculosis, Pulmonary, Chest X-ray, Findings