فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 96، خرداد 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • پریسا بدیعی*، بهروز گندمی، غلام عباس سبز، حدیث جعفریان صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    اسپور قارچ ها در طبیعت به مقدار زیاد وجود دارد و ممکن است موجب بیماری در افراد مستعد شود. رینوسینوزیت قارچی طی سال های اخیر افزایش قابل ملاحظه ای یافته است. هدف از این مطالعه، بررسی رینوسینوزیت قارچی در نمونه های به دست آمده از بیماران مبتلا به رینوسینوزیت مزمن که نیاز به جراحی اندوسکوپیک سینوس داشته اند و تعیین حساسیت گونه های جدا شده نسبت به داروهای ضد قارچی رایج بود.
    مواد و روش ها
    در یک بررسی مقطعی از افراد مبتلا به رینوسینوزیت مزمن که تحت عمل جراحی آندوسکوپیک سینوس قرار گرفتند، در ظرف های استریل حاوی نرمال سالین نمونه گیری به عمل آمد. آزمایشات میکروسکوپی و کشت روی محیط سابورود دکستروز آگار انجام شد. کمترین غلظت دارویی ممانعت کننده از رشد قارچ ها (MIC)برای هفت داروی رایج ضد قارچی به روش ایی تست برای گونه های جدا شده تعیین شد.
    یافته ها
    به طور کلی، نمونه های 102 بیمار بدون سابقه نقص سیستم ایمنی تحت آزمایش قرار گرفتند. 9 عدد از نمونه های کشت داده شده مثبت بودند که شامل 3 مورد آسپرژیلوس فومیگاتوس، 3 مورد پنیسیلیوم، 2 مورد آسپرژیلوس فلاووس و 1 مورد آلترناریا می شدند. متوسط سن بیماران 38 سال بود و 59 نفر از بیماران مرد و 43 نفر زن بودند. گونه های جدا شده حساسیت بیشتری نسبت به داروهای آمفوتریسین B و وریکونازول نشان دادند.
    نتیجه گیری
    از آن جایی که شیوع عفونت رینوسینوزیت قارچی کم می باشد، متاسفانه توجه کمتری به این بیماری می شود و زمانی که درمان با داروهای ضد میکروبی در بیماران موثر نباشد، درمان با داروهای ضد قارچی شروع می شود. تشخیص سریع و انتخاب داروی مناسب منجر به درمان مناسب در این بیماران خواهد شد.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس، جراحی اندوسکوپیک سینوس، رینوسینوزیت قارچی، پنیسیلیوم
  • سید سجاد خرم روز*، فرزانه غریب پور، نجمه پرهیزگاری، محبوبه یزدان پناه، رضا محمدی، نسیم راهبری صفحات 9-18
    زمینه و هدف
    سودوموناس ایروجینوزا به عنوان یکی از عوامل مهم عفونت در بین بیماران سوختگی مقاومت نسبتا بالایی نسبت به آنتی بیوتیک ها دارد. اینتگرون ها می توانند سبب گسترش ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی در بین باکتری ها شوند. هدف از مطالعه حاضر بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی اینتگرون در بین ایزوله های سودوموناس ایروجینوزا بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، تعداد 73 سودوموناس ایروجینوزا از عفونت زخم سوختگی بیماران بستری در بیمارستان طالقانی اهواز جدا سازی شد. بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیک این باکتری ها با روش دیسک آگار دیفیوژن و نسبت به 9 آنتی بیوتیک انجام شد. فراوانی ژن های اینتگرون کلاس 2،1 و 3 با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز بررسی شد. تحلیل داده ها با استفاده آزمون آماری مجذور کای انجام شد. سطح معنی داری، 05/0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    بیشترین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی نسبت به افلوکاسین(5/94 درصد)، آزترونام (5/94 درصد) و سفتازیدیم (2/93 درصد) دیده شد. 15 ایزوله سودوموناس ایروجینوزا به تمام آنتی بیوتیک های مورد بررسی مقاومت نشان دادند. بررسی نتایج مولکولی نشان داد که اینتگرون کلاس 1 در 6/35 درصد از سودومونس ایروجینوزا وجود داشت، در حالی که اینتگرون کلاس 2 و 3 در هیچ کدام از ایزوله ها شناسایی نشد.
    نتیجه گیری
    میزان مقاومت آنتی بیوتیکی در سودوموناس ایروجینوزا نسبت به آنتی بیوتیک های سفتازیدیم، افلوکساسین، آزترونام، سفپیم و سفتریاکسون بسیار بالاست. علیرغم حضور اینتگرون کلاس 1 در 6/35 درصد از ایزوله ها، اختلاف آماری معنی داری بین حضور اینتگرون و مقاومت نسبت به یک نوع خاص از آنتی بیوتیک یافت نشد که این موضوع احتمالا نقش سایر مکانیسم های مقاومت آنتی بیوتیکی را در سودوموناس ایروجینوزا نشان می دهد.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، بخش سوختگی، اینتگرون، سودوموناس ایروجینوزا
  • نیلوفر داداش پور، اسماعیل مشیری*، علیرضا کمالی، علیرضا رستمی، مجید گلستانی عراقی صفحات 19-27
    زمینه و هدف
    فیبریلاسیون دهلیزی شایع ترین عارضه پس از جراحی بای پس عروق کرونری است و تصریح شده است که باعث افزایش موربیدیتی و مورتالیتی پس از عمل بای پس عروق کرونری می شود و نیز طول مدت بستری در بخش مراقبت های ویژه و بیمارستان را افزایش می دهد. هدف از این مطالعه بررسی اثر پروفیلاکتیک آمیو دارون در کاهش بروز فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی بای پس عروق کرونری می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کار آزمایی بالینی، 204 بیمار کاندید جراحی بای پس عروق کرونری انتخابی بر اساس معیارهای ورود و خروج وارد مطالعه شده و به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. بیماران گروه مورد، قبل از بی هوشی داروی آمیودارون را با دوز 300 میلی گرم به صورت داخل وریدی دریافت کردند و گروه شاهد نیز نرمال سالین دریافت نمود. 24 ساعت پس از جراحی بای پس عروق کرونری، میزان بروز فیبریلاسیون دهلیزی در دو گروه ثبت گردید.
    یافته ها
    میزان فراوانی فیبریلاسیون دهلیزی پس از بای پس عروق کرونری در گروه مورد برابر 16 نفر و در گروه شاهد 35 نفر بود. مقایسه فراوانی فیبریلاسیون دهلیزی بین دو گروه که با استفاده از آنالیز مجذور کای صورت گرفت، نشان دهنده اختلاف معنی داری بود(037/0p=) و بروز فیبریلاسیون دهلیزی به طور معنی داری در گروه آمیودارون کمتر بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع، آمیودارون توانست به طور قابل توجهی از بروز فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی بای پس عروق کرونری جلوگیری کند. در مطالعه حاضر بیماران این دارو را تنها در 24 ساعت اول پس از دارو دریافت نمودند و این در حالی است که در برخی از مطالعات این دارو حتی تا 14 روز نیز برای بیماران تجویز شده است.
    کلیدواژگان: آمیودارون، فیبریلاسیون دهلیزی، بای پس عروق کرونری
  • روح الله درستکار*، محمدصادق هاشم زاده، مهدی تات، محمدرضا شفاعتی، محمد نحاراصل، سمانه ظهیری یگانه صفحات 28-36
    زمینه و هدف
    در سال 1970 میلادی، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) به عنوان عامل اصلی بروز سرطان دهانه رحم معرفی شد. از آن جا که با استفاده از روش های سرولوژیک و کشت سلولی، امکان تشخیص این ویروس و انواع آن وجود ندارد، روش های مولکولی از جمله PCR در تشخیص دقیق، قطعی و زودهنگام این ویروس از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. لذا هدف از این پژوهش، استفاده از یک سنجش PCR اختصاصی بر روی ژن L1 ویروس پاپیلومای انسانی، جهت تشخیص مولکولی HPV و بررسی وفور آن در نمونه های بیمار می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، پس از جمع آوری نمونه از ضایعات بدخیم دهانه رحم بیماران مختلف، DNA ویروسی از بلوک های پارافینی 50 نمونه بالینی، استخراج شد و PCR با پرایمرهای اختصاصی ژن L1 ویروس پاپیلومای انسانی، بر روی نمونه های فوق انجام گرفت و پس از بررسی محصولات PCR تولید شده بر روی ژل آگارز 2 درصد، حساسیت و اختصاصیت این تست نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از میان 50 نمونه بیمار، 33 مورد از نظر وجود عفونت HPV مثبت و 17 مورد HPV منفی بودند که حاکی از فراوانی بالای HPV در این جمعیت بیمار (حدود 66 درصد) بود. نتایج ارزیابی اختصاصیت برای نمونه های پاپیلوما مثبت بوده و حساسیت این تست، 20 نسخه از سازه نوترکیب حاوی L1 به ازای هر واکنش بود.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که PCR با پرایمرهای اختصاصی بر روی ژن L1 روشی مناسب و دقیق برای ردیابی ویروس پاپیلومای انسانی است و این یافته ها موید گزارش های پیشین مبنی بر ارتباط میان HPV و سرطان دهانه رحم است.
  • جمال فلاحتی، فرزاد زمانی برسری، محمد تایید، رحمت الله جدیدی* صفحات 37-45
    زمینه و هدف
    انسداد مجرای اشکی به عنوان یک مشکل شایع باعث علائم زجرآور فیزیکی و اجتماعی شامل اشک ریزش فراوان، حملات داکریوسیستیت حاد و مزمن، درد وخارش چشم و قرمزی چشم می شود. با این حال، روش های درمانی موجود اتفاق نظر نیست. این مطالعه به بررسی و مقایسه اثر و عوارض داکریوسیستورینوستومی و ترجیحات بیماران در دو روش جراحی مرسوم برای رفع انسداد مجرای اشکی می پردازد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 220 بیمار مبتلا به انسداد مجرای اشکی به صورت تصادفی به 2 گروه مساوی تقسیم شده و تحت جراحی داکریوسیستورینوستومی اکسترنال و اندوسکوپیک قرارگرفتند. در نهایت بیماران از نظر میزان اکیموز واشک ریزش بعد از عمل و زمان جراحی و میزان خونریزی حین عمل مقایسه شدند. داده های بیماران با استفاده از آزمون مجذور کای و با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه نتایج دو گروه از نظر اکیموز بعد از عمل، مدت زمان عمل جراحی و خونریزی بعد از جراحی نشان دهنده اختلاف معنی داری بود(000/0=p). ولی میزان اشک ریزش بعد از عمل جراحی بین دو گروه اختلاف معنی داری را نشان نداد(418/0=p).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه، استفاده از روش داکریوسیستورینوستومی اندوسکوپیک نسبت به روش سنتی اکسترنال برتری محسوسی دارد. لذا با توجه به میل بیشتر بیماران به انجام این روش، جراحان باید تجربه بیشتری در انجام این عمل جراحی کسب نمایند.
    کلیدواژگان: داکریوسیستورینوستومی، داکریوسیستیت، انسداد مجرای اشکی
  • زهرا کریمی*، احمد علیپور، طیبه محتشمی صفحات 46-56
    زمینه و هدف
    سندرم قبل از قاعدگی (PMS)، مجموعه ای از نشانه های تکرارشونده فیزیکی و روان شناختی است که در فاز لوتئال چرخه قاعدگی رخ می دهد و با شروع قاعدگی برطرف می شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر کلسیم درمانی با ویتامینD و رفتار درمانی شناختی بر مولفه های علایم سندرم قبل از قاعدگی در زنان مبتلا به این اختلال است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری شامل 250 زن کارمند دانشگاه های شهر تهران در سال تحصیلی93-92 بود. پرسش نامه سنجش علایم سندرم قبل از قاعدگی (PSST) به عنوان ابزار ارزش یابی به کار برده شد. داده ها پس از جمع آوری از طریق شاخص های آمار توصیفی و تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت(05/0p<).
    یافته ها
    کمترین سن اعضای نمونه 24 سال بود، 5/52 درصد از اعضای نمونه دارای تحصیلات کارشناسی ارشد بودند و60 درصد مجرد بودند. روش درمانی شناختی-رفتاری و کلسیم درمانی و ویتامین D در بهبود مولفه های علایم سندرم قبل از قاعدگی در سطح 05/0p< معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    تلفیق رفتار درمانی- شناختی و مکمل کلسیم و ویتامینD در بهبود مولفه های علایم سندرم قبل از قاعدگی به طور معنی داری موثر است و کاربرد این روش ها توسط مشاورین و متخصصین زنان توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کلسیم، رفتار درمانی، شناختی، فاز لوتئال، سندرم قبل از قاعدگی، ویتامینD
  • فاطمه کوهی، مصطفی عنایت راد، حمید صالحی نیا* صفحات 57-66
    زمینه و هدف
    سرطان در افراد مسن به طور فزاینده ای در حال افزایش است. با توجه به ساختار جمعیتی کشور انجام مطالعه ای که اپیدمیولوژی و روند تغییرات بروز سرطان را در سالمندان کشور مشخص کند ضروری می باشد، لذا این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژی و روند بروز سرطان در سالمندان ایران از سال 1382 تا 1388 صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر به صورت مقطعی و با استفاده از تحلیل داده های موجود انجام گرفته است و از داده های منتشر شده سیستم ثبت کشوری موارد سرطان در آن استفاده شده است. در این مطالعه کلیه موارد ثبت شده کشوری سرطان در سالمندان طی سال های 82 تا 88 در کل کشور مورد بررسی قرار گرفته است. میزا ن بروز موارد گزارش شده سنی با روش استاندارد سازی مستقیم و با استفاده از جمعیت استاندارد جهان محاسبه شده است. آزمون روند خطی کوکران-آرمیتاژ نیز جهت بررسی تغییرات روند میزان بروز و با استفاده از نرم افزار Winpepi انجام شد.
    یافته ها
    بررسی آمار مرکز ثبت سرطان نشان می دهد که بروز سرطان ها با افزایش سن افزایش یافته و بیشتر موارد سرطان در سالمندان (افراد بالای 60 سال) اتفاق افتاده است، به طوری که حداکثر بروز در سن 80 تا 84 سال بوده است، ولی پس از سن 85 کاهش یافته است. شایع ترین سرطان در این فاصله زمانی(82 تا 84) در میان سالمندان سرطان پوست بوده است. هم چنین طبق این آمار میزان بروز سرطان ها در میان مردان سالمند بالاتر از زنان سالمند بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج، روند بروز سرطان در سالمندان در حال افزایش می باشد و با افزایش سن، بروز انواع مختلف سرطان ها افزایش می یابد. از این رو اجرای برنامه های غربال گری و آموزش های لازم در زمینه تشخیص زودرس و دوری از مواجهه با عوامل خطر، برای کاهش ابتلا به سرطان در سالمندان ایرانی می تواند مفید باشد.
    کلیدواژگان: سالمندان، سرطان، اپیدمیولوژی، بروز، ایران
  • مختار نصرتی، ماندانا بهبهانی* صفحات 67-79
    زمینه و هدف
    به دلیل توان بالای عفونت زایی و مقاومت های دارویی گزارش شده در ویروس HIV-1 طی سال های اخیر، پژوهش های زیادی در خصوص کشف و معرفی داروهای ضد ویروس HIV-1 انجام شده است. نتایج بررسی های متعدد نشان داده است که داروها و ترکیبات مهارکننده پروتئاز که سهم عمده ای از آنها را مشتقات گیاهی به ویژه ترپنوئیدها تشکیل می دهند، در کنترل عفونت ناشی از ویروس HIV-1 بسیار موثر می باشند. هدف از این پژوهش بررسی بیوانفورماتیکی مهار آنزیم پروتئاز HIV-1 به وسیله ی داروهای استاندارد و ترکیبات تری ترپنوئیدی با منشا گیاهی و قارچی می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش توصیفی –تحلیلی انجام گرفت. برای انجام این بررسی بیوانفورماتیکی، ساختار مربوط به داروها، ترکیبات تری ترپنی و آنزیم پروتئاز HIV-1 به ترتیب از پایگاه داده های C hem spider، Pubchem، HMDB و PDBدریافت شد. سپس داکینگ مولکولی به وسیله نرم افزار iGEMDOK2.1 انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که محل برهم کنش ترکیبات تری ترپنی همانند داروهای استاندارد، سه ناحیه حفاظت شده و کاتالیتیکی دومین مرکزی، فلاپ و دومین انتهای کربوکسیل خصوصا اسید آمینه های Asp25-Gly27-Ala28-ASP29-Asp30 واقع در جایگاه فعال پروتئاز HIV-1 می باشد. هم چنین بررسی برهم کنش های این نواحی نشان داد که استحکام میان کنش های ایجاد شده در این مناطق ارتباط مستقیمی با مقادیر IC50 این ترکیبات دارد.
    نتیجه گیری
    در پایان با توجه به اثر بخشی بالا و عمل اختصاصی تری ترپنوئیدها می توان نتیجه گرفت که این ترکیبات می توانند به عنوان داروهای موثرضد پروتئاز HIV-1 مطرح شوند.
    کلیدواژگان: ببیوانفورماتیک، ترپنوئید، داکینگ، ویروس HIV، 1
  • زهرا هادی چگینی، شهربانو عریان، عباس زارع میرک آبادی*، اعظم بختیاریان، سمیه اکبری، گیتی غمامی، خدیجه نظری صفحات 80-92
    زمینه و هدف
    گزارش های بی شماری در مورد استفاده از سموم مارها جهت تخفیف درد همراه با سرطان، اختلال در سیستم ایمنی و عفونت های ویروسی وجود دارد. در این تحقیق اثر ضددردی سم مار کبرای ایرانی (ناجا ناجا اکسیانا) در مقایسه با مورفین و لیدوکائین در موش سوری آزمایشگاهی ماده مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش تجربی از 48 سر موش سوری ماده نژاد NMRI با وزن 18 تا 20 گرم استفاده شد. فعالیت ضد دردی سم مار به وسیله آزمون فرمالین مورد ارزیابی قرار گرفت. در این تست حیوانات به 6 گروه (هر گروه شامل 8 موش) شاهد، کنترل مثبت (دریافت کننده مورفین با دوز 5 میلی گرم بر کیلوگرم و لیدوکائین با دوز 20 میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه های تجربی دریافت کننده سم با دوزهای 1، 3 و 5/4 میکروگرم به ازای هر موش تقسیم شدند. در همه گروه ها، تست فرمالین برای 60 دقیقه بعد از تزریق سم و داروها در موش ثبت شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون توکی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سم مار ناجاناجا اکسیانا، موجب کاهش معنی دار درد هم در فاز حاد و هم در فاز مزمن می شود. هم چنین مشخص شد که این سم، اثر ضد دردی بهتری نسبت به مورفین و لیدوکائین دارد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که سم مار ناجاناجا اکسیانا اثر ضد دردی خود را از طریق سیستم عصبی مرکزی و مکانیسم های محیطی اعمال می کند، هرچند جزئیات مکانیسم عمل آن ناشناخته است و مطالعات بیشتری برای تعیین اثرات درمانی آن مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: فرمالین تست، مورفین، موش سوری، درد، سم مار
  • محمدرضا هاشم زاده، مجتبی سعادتی، محمدرضا باغبان اسلامی نژاد*، رضا افلاطونیان، مختار زارع صفحات 93-103
    زمینه و هدف
    شیگلا عامل شیگلوز انسان است و لیپوپلی ساکارید آن به کمک TLR4 شناسایی می شود. TLR4 از خانواده گیرنده های شبه TOLL بوده و بسیاری از مسیرهای ایمنی با تحریک این گیرنده ها راه اندازی می شوند. تحقیقات بسیاری افزایش بیان TLR4 در سلول های بنیادی مزانشیمی تحت تاثیر لیپوپلی ساکارید را نشان می دهد. هدف مهم این مطالعه شناسایی لیپوپلی ساکارید مناسب سویه های شیگلا از طریق تحریک سیستم ایمنی برای مطالعات واکسن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، سلول بنیادی مزانشیمی انسانی مشتق از مغز استخوان از طریق سه رقت 1/0، 01/0 و 001/0 عصاره سویه های شیگلا (فلکسنری، دیسانتری و سونئی) که حاوی لیپوپلی ساکارید می باشد تیمار شد. سپس بیان TLR4 در سطح RNA با تکنیک های RT-PCR و Q-PCR ارزیابی گردید. سلول های تیمار شده با فسفات بافر سالین به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند.
    یافته ها
    بیان TLR4 در همه گروه های تیمار به جز گروه های تیمار با غلظت نسبی 001/0 سونئی و دیسانتری و هم چنین گروه کنترل مشاهده شد. تغییرات بیان TLR4 در همه گروه های تیمار وابسته به دوز بود. بیشترین بیان مربوط به تیمار با عصاره شیگلا فلکسنری و کم ترین آن مربوط به شیگلا سونئی بود. استفاده از لیپوپلی ساکارید خالص باکتری اشرشیاکلی به عنوان کنترل مثبت نشان داد که لیپوپلی ساکارید موجود در عصاره شیگلا مسئول افزایش بیان TLR4 می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به افزایش بیان TLR4 از طریق عصاره شیگلا، این عصاره برای افزایش بازدهی واکسن توصیه می شود.
    کلیدواژگان: عصاره سلولی، در شرایط آزمایشگاه، ایمنی ذاتی، لیپوپلی ساکارید، شیگلا
|
  • Parisa Badiei *, Behrooz Gandomi, Gholam Abbas Sabz, Hadis Jafarian Pages 1-8
    Background
    Fungal spores are present in large amounts in the nature which may cause diseases in the susceptible individuals. Fungal rhinosinusitis has been increased during recent decades. This study aims to investigate fungal rhinosinusitis in the patients with chronic needing endoscopic sinus surgery aims and to determine the sensitivity of the isolates to rhin sinusitis antifungal agents.
    Materials And Methods
    In cross sectional study، specimens were obtained in sterile plates containing normal saline. from the suspected cases of chronic rhinosinusitis who had undergone endoscopic sinus surgery. Microscopic experiments and Cultures were done in Sabouraud Dextrose Agar medium. Minimum inhibitory concentration (MIC) of the growth of fungi for seven antifungal agents against the isolates was determined using E-Test.
    Results
    In total، specimens from 102 immunocompetent patients were examined. Nine positive specimens were presented، consisting of 3 for Aspergillus fumigatus، 3 for Penicillium، 2 for Aspergillus flavus and 1 for Alternaria. The mean age of the patients was 38 years، with 59 males and 43 females. The isolates were most sensitive to the voriconazole and amphotericin B.
    Conclusion
    Since the prevalence of fungal rhinosinusitis is low، unfortunately، the clinicians are not attentive enough to the condition، and they initiate antifungal therapy if the patients are not responsive to antibiotics. Early diagnosis and suitable treatment can help more efficient management of patients.
    Keywords: Aspergillus, Endoscopic sinus surgery, Fungal Rhinosinusitis, Penicillium
  • Seyyed Sajjad Khorramrooz *, Farzaneh Gharibpour, Najmeh Parhizgari, Mahboobeh Yazdanpanah, Reza Mohammadi, Nasim Rahbari Pages 9-18
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is one of the major etiologic agents of nosocomial infection among burn patients that has high resistance to antibiotics. Integrons can extend antibiotic resistance genes among bacteria. The aim of this study was to investigate the antibiotic resistance pattern and the prevalence of integron among P. aeruginosa isolates.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study، a total of 73 P. aeruginosa isolated from burn wound infections among hospitalized patients in Ahvaz Taleghani hospital. Antibiotic resistance pattern of these bacteria was investigated to 9 antibiotics by Disk Agar Diffusion method. Polymerase chain reaction (PCR) method was used to investigate the prevalence of class 1، 2 and 3 integrons. The data were analyzed by Chi-square test. A P-value of <0. 05 was considered as a statistical significance level.
    Results
    The most antibiotic resistance level was seen against ofloxacin (94. 5%)، aztreonam (94. 5%)، and ceftazidime (93. 6%). Fifteen isolates of P. aeruginosa were resistance to all of the antibiotics. The study of molecular results showed that class 1 integron was detected in 35. 6% of isolates، while none of them harbored class 2 and 3 integron.
    Conclusion
    The rates of antibiotic resistance in pseudomonas aeruginosa to antibiotics such as ceftazidime، oflaxacin، aztreonam، cefepime، and ceftriaxone is very high. Although، class 1 integron were detected in 35. 6% of isolates، there was no statistically significant differences between the presence of integron and resistance to a specific antibiotic، that it shows the role of the other antibiotic resistance mechanisms among pseudomonas aeruginosa.
    Keywords: Antibiotic resistance, Burn unit, Integron, Pseudomonas aeruginosa
  • Niloofar Dadashpour, Esmaeel Moshiri *, Ali Reza Kamali, Ali Reza Rostami, Majid Golestani Eraghi Pages 19-27
    Background
    Atrial fibrillation (AF) is the most common complication after coronary artery bypass graft surgery (CABG). This complication causes an increase in morbidity and mortality after CABG and also increases the length of ICU stay and hospitalization. The aim of this study is to evaluate the prophylactic effect of amiodarone in reducing the incidence of post CABG atrial fibrillation.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study، 204 patients، candidate for elective CABG، entered the study according to inclusion and exclusion criteria، and randomly divided into two equal groups. The case group received 300 mg of intravenous amiodarone before anesthesia induction and the control group received normal saline. Incidence of AF was recorded until 24 hours after CABG.
    Results
    The incidence of post CABG AF was 16 patients in the case group and 35 patients in the control group. Comparison of the frequency of AF between groups by Chi square analyses showed a significant difference (p=0. 037) and the incidence of AF was significantly lower in the amiodarone group.
    Conclusion
    In total، amiodarone could significantly prevent the incidence of atrial fibrillation after coronary artery bypass surgery. In this study، patients took this medication only in the first 24 hours، while in some studies، this drug has been prescribed for even 14 days.
    Keywords: Amiodarone, Atrial fibrillation, Coronary artery bypass
  • Roohollah Dorostkar *, Mohammad Sadegh Hashemzadeh, Mahdi Tat, Mohammad Raza Shafaati, Mohammad Najarasl, Samaneh Zahiri Yeganeh Pages 28-36
    Background
    In 1970، human papillomavirus (HPV) was introduced as the main etiologic factor of cervical carcinoma. Since there is no possibility of detecting the virus and its subtypes using serological methods and cell culture، the molecular methods such as PCR have particular importance in accurate، early and definite diagnosis of the virus. So، in this research، our goal is to use a proprietary PCR assay based on L1 gene of human papillomavirus for molecular recognition of HPV and to evaluate its prevalence in patient samples.
    Materials And Methods
    In this experimental study، after collecting of samples from malignant cervical lesions، the viral DNA was extracted from paraffin blocks of 50 clinical samples and PCR was done by specific primers for L1 gene of human papillomavirus in all samples. After the analysis of PCR products by 2% agarose gel electrophoresis، sensitivity and specificity of the test were also evaluated.
    Results
    Among 50 patient samples، 33 cases were confirmed to be positive for HPV infection and 17 cases were negative، showing high frequency of HPV in this patient population (about 66%). The results of specificity assay were positive for papilloma samples and sensitivity of the assay was 20 copies of recombinant construct containing L1 per reaction.
    Conclusion
    This study showed that PCR by specific primers for L1 gene of human papilloma virus is a proper and accurate method for detection of this virus and the results confirm the previous reports of correlation between HPV and cervical carcinoma.
    Keywords: Cancer of cervix, Human Papilloma Virus, PCR
  • Jamal Falahati, Farzad Zamani Barsari, Mohammad Taeid, Rahmatollah Jadidi * Pages 37-45
    Background
    Nasolacrimal duct obstruction as a common problem causes bothersome social and physical symptoms such as euphoria، acute and chronic dacryocystitis attacks، pain، pruritus and erythm of eye. Although، there is no consensus about available therapeutic methods. So the aim of this study is to investigate and compare the effect and complications of endoscopic dacryocystorhinstomy and patients'' preferences in two common surgical methods for settling nasolacrimal duct obstruction.
    Materials And Methods
    In this clinical trial study، 220 patients with nasolacrimal duct obstruction were randomly divided into two groups and underwent external and endoscopic dacryocystorhinostomy surgery. Finally، patients were compared with a view to echymosis and tearing after operation and the time of surgery and bleeding during operation. The patients data were analysed by Chi-square test and using SPSS 16 software.
    Results
    Our results show significant difference between two groups in post-operative echymosis، post-operative bleeding and the time of surgery (p=0. 000). There was no significant difference in post-operative tearing between two groups (p=0. 418).
    Conclusion
    According to the results of our study، the use of endoscopic dacryocystorhinostomy is remarkably better than external dacryocystorhinostomy Therefore، with regard to the most of patients'' tendency to endoscopic surgery، surgeons should achieve more experience in this method.
    Keywords: Dacryocystorhinostomy, Dacryocystitis, Nasolacrimal duct obstruction
  • Zahra Karimi *, Ahmad Alipor, Tayebe Mohtashami Pages 46-56
    Background
    Premenstrual Syndrome (PMS) consists of repetitious physical and psychological symptoms that occurs in luteal phase of menstrual period and will be over when menstrual period starts. The goal of this study is to investigate the effect of calcium therapy plus vitamin D and cognitive behavioral therapy (CBT) on the parameters of PMS symptoms in women suffering from PMS.
    Materials And Methods
    This study has an experimental plan of pretest and post-test of the control group. The statistical society is 250 female staff of Tehran Universities in academic year 2013-2014. Premenstrual syndrome screening tool (PSST) questionnaire was used as an evaluation tool. The collected data were analyzed using the indexes of the descriptive statistics and covariance analysis (p<0. 05).
    Results
    The minimum age of the statistical society was 24، 52. 5 % of them held a master''s degree and 60% were single. Cognitive behavioral therapy method، calcium and vitamin D therapy were significant in improving the parameters of symptoms at p<0. 05 level of significance.
    Conclusion
    Combining cognitive behavioral therapy and calcium supplementation and vitamin D is significantly effective in improving components of PMS sympotoms and applying these methods is recommended by the consultants and gynecologists.
    Keywords: Calcium, Cognitive behavioral therapy, Luteal phase, Premenstrual syndrome, Vitamin D
  • Fatemeh Koohi, Mostafa Enayatrad, Hamid Salehiniya * Pages 57-66
    Background
    Cancer in the elderly is rising increasingly. According to the population structure in Iran، it is necessary to conduct a study to examine the epidemiology and trends in cancer incidence in the elderly in Iran. So، the aim of this study was to investigate the epidemiology and trends in cancer incidence in Iranian elderly from 2003 to 2009.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted by analyzing existing data obtained from the National Cancer Registry System in Iran. In this stucly، all records of elderly cancer cases in Iran during 2003 to 2009 were investigated. The age- specific incidence rates of reported cases were estimated by using direct standardization method and the world standard population. We used Cochrane Armitage Test for linear trend by Winpepi software to study the trends in cancer incidence.
    Results
    stuolying statistics of Cancer Registry center shows that the incidence of cancer increases with age and most cases of cancer occur commonly in elderly people (aged over 60)، so that، the highest number of cancer cases diagnosed in people aged 80-84، but it decreases after the age of 85. The most common cancer among the elders، in this period (2003-2009)، was the skin cancer. Also، according to the statistics، cancers are more prevalent among older men than older women. with due attention to the results، the trend of incidence of cancer and its various types in the elders is increasing with age. The implementation of screening programs and necessary trainings in the field of early detection and the avoidance of exposure to risk factors to reduce the risk of cancer in Iranian elderly can be useful.
    Keywords: Elderly, Cancer, Epidemiology, Incidence, Iran
  • Mokhtar Nosrati, Mandana Behbahani * Pages 67-79
    Background
    Because of the reported high ability of virulence and medicinal resistance of HIV-1 virus during the last decades، many investigations have been performed concerning discovery and the introduction of anti-HIV-1 drugs. The results of numerous researches have shown that drugs and protease inhibitory compounds mainly containing plant derivatives specially terpenoids may control HIV-1 infection very effectively. The aim of this research is the bioinformatical study of HIV-1 protease inhibition by standard drugs and triterpenoides from plant and mushroom.
    Materials And Methods
    This is a descriptive-analytic study. In the present study، the structure of drugs، triterpene comounds، and HIV-1 protease enzyme was received from the databases such as Chem Spider، PubChem، Human Metabolome Database (HMDB)، and Protein Data Bank (PDB). After that، molecular docking was performed by iGRMDOCK 2. 1 software
    Results
    The results confirmed that the interactions of the triterpene compounds like the standard drugs were in three safeguarded and catalytic areas including central domain، flap and carboxylic terminal domain specially amino acids Asp25، Asp27، Ala28، Asp29 and Asp30 in active sites of HIV-1 protease. Also، The study of the interactions of these areas showed that there is a direct correlation between the strength of the interactions and IC50 values of these compounds.
    Conclusion
    Finally، with due attention to the high effectiveness and the proprietary function of triterpenoids، we can conclude that these compounds may be considered as effectire HIV-1 antiprotease drugs.
    Keywords: Bioinformatic, Triterpenoid, Docking, HIV, 1 virus
  • Zahra Hadi Chegeni, Shahrbanoo Oryan, Abbas Zare Mirak Abadi *, Azam Bakhtiarian, Somayyeh Akbari, Giti Ghamami, Khadijeh Nazari Pages 80-92
    Background
    There have been numerous reports of snake venoms being employed as analgesics in attempts to relieve severe pain associated with cancer، immune dysfunction and viral infections. This study investigates the antinociceptive effects of iranian cobra snake venom (Naja naja oxiana) in comparison with morphine and lidocain on laboratorial femal mice.
    Materials And Methods
    This study has been done on 48 NMRI female mice of 18-20 g in weight. Antinociceptive activeity of snake venom was evaluated by formalin test. In this test، the animals were divided into 6 groups (each group consisting of 8 mice): Sham، positive Control (receiving morphine at dose of 5 mg/kg، and receiving lidocain at dose of 20 mg/kg)، and experimental groups receiving venom at doses of 1، 3 and 4/5 µg/mice. In all groups، the formalin test was recorded for 60 min after administration of venom and drugs in mice. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey test.
    Results
    The results showed that the venom of Naja naja oxiana decreased nociception meaningfully in both acute and chronic phases. We also showed that this venom revealed even a better analgesic activity in comparison with morphine and lidocain.
    Conclusion
    This study showed that the antinociceptive effect of the venom was mediated through central nervous system and peripheral mechanisms. Although details of the mechanism remain unclear، and further studies should be considered to demonstrate its therapeutic effects.
    Keywords: Formalin test, Morphine, Mice, Pain, Snake venom
  • Mohammad Reza Hashemzadeh, Mojtaba Saadati, Mohamadreza Baghaban Eslaminejad *, Reza Aflatoonian, Mokhtar Zarea Pages 93-103
    Background
    Shigella is the causative agent of human shigellosis and its lipopolysaccharide is detected by TLR4. TLR4 belongs to Toll-like receptors family and many immunological pathways are triggered when these receptors are stimulated. Many researches showed increasing in TLR4 expression in mesenchymal stem cells through lipopolysaccharide treatment. The main goal of this study is detecting the optimum lipopolysaccharide between shigella strains through stimulation of immune system for vaccine studies.
    Materials And Methods
    In this experimental study human bone marrow derived mesenchymal stem cells were treated with three distinct concentrations (0. 1، 0. 01، and 0. 001) of shigella (S. flexneri، S. dysenteriae، S. sonnei) extract containing lipopolysaccharide. Then TLR4 expression in mRNA level was investigated by RT-PCR and Q-PCR. The cells treated with phosphate buffered saline have been considered as a control group.
    Results
    Expression of TLR4 was shown in all of case groups except treatment with concentration 0. 001 of extracts from sonnei and dysenteriae and also control group. The variations in the expression of TLR4 was dose-dependent in all of case groups. The maximum expression of TLR4 related to treatment with extract from shigella flexneri strain and the minimum expression related to treatment with shigella sonnei extract. The use of lipopolysaccharide from E. coli as a positive control indicated that lipopolysaccharide in shigella extracts is responsible for the increased expression of TLR4.
    Conclusion
    The TLR4 expression level was increasesed by S. flexneri extract، so it could be recommended for increasing vaccine efficiency.
    Keywords: Cell extract, In Vitro, Innate immunity, Lipopolysaccharide, Shigella