فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال نوزدهم شماره 7 (پیاپی 112، مهر 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/09
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فاطمه حکیمی، نجمه رنجی*، محمد فائزی قاسمی صفحات 12-21
    زمینه و هدف
    سودومونای آئروژینوزا یک پاتوژن فرصت طلب بیمارستانی است که به خاطر مقاومت ذاتی و اکتسابی به طیف گسترده ای از آنتی بیوتیک ها تهدیدی برای مراقبت های کلینیکال محسوب می شود. یکی از مکانیسم های مقاومت دارویی در سودوموناس آئروژینوزا، جهش در ژن های تنظیم کننده منفی سیستم افلاکس پمپ نظیر nalC می باشد. هدف از این مطالعه بررسی جهش های ژن nalC در جدایه های سودوموناس آئروژینوزا از بعضی بیمارستان های رشت و آزمایشگاه های لاهیجان بود.

    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 45 سویه سودوموناس آئروژینوزا در یک مقطع یک ساله از چندین بیمارستان رشت و آزمایشگاه لاهیجان جداسازی شدند و به کمک روش های بیوشیمیایی تعیین هویت شدند. حساسیت و مقاومت به آنتی بیوتیک به روش کربی بور و مایکرودایلوشن تعیین گردید. سپس به روش PCR- سکونسینگ جهش های ژن nalC در جدایه های مقاوم به سیپروفلوکساسین بررسی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه بیش ترین جدایه های سودوموناس آئروژینوزا از نمونه های ادراری (53 درصد) و سپس نمونه های سوختگی (31 درصد) جمع آوری شد. بیش ترین میزان مقاومت نسبت به اریترومایسین (100 درصد) و کم ترین میزان مقاومت نسبت به سیپروفلوکساسین (31 درصد) مشاهده گردید. بالاترین میزان MIC سیپروفلوکساسین در بعضی از نمونه ها بیش ازμg/ml 512 تعیین گردید. نتایج سکونسینگ نشان داد که 12 جدایه مقاوم به سیپروفلوکساسین دارای یک یا چند جهش بدمعنی G71E ،S209R و E153Q در ژن nalC بودند.

    نتیجه گیری
    با توجه به این که جهش در اغلب جدایه ها در این مطالعه تعیین شده، به نظر می رسد جهش در ژن nalC نقش مهمی در ایجاد مقاومت به سیپروفلوکساسین در جدایه های بیمارستانی سودوموناس آئروژینوزا در استان گیلان داشته باشد.
    کلیدواژگان: سیپروفلوکساسین، سودوموناس آئروژینوزا، جهش، nalC
  • زینب حمیدی زاد، سعید حاجی هاشمی*، علی رهبری، فاطمه قنبری صفحات 22-35
    زمینه و هدف
    جنتامایسین از مهم ترین آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزیدی می باشد. استفاده مکرر آن منجر به عوارض جانبی شدید سمیت کلیوی و سمیت شنوایی می گردد. کوآنزیم Q10 دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و اتساع عروقی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات درمانی کوآنزیم Q10 به صورت درمان هم زمان و پس درمان بر روی آسیب کلیوی ناشی از تجویز جنتامایسین بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه بر روی 42 موش سفید بزرگ آزمایشگاهی از نژاد ویستار (Wistar) صورت گرفت. سمیت کلیوی با تزریق جنتامایسین (mg/kg ip100) القاء شد. اثرات درمانی کوانزیم Q10 mg/kg ip)10) در دو پروتکل درمان هم زمان و پس درمان مورد بررسی قرار گرفت. به منظور جمع آوری ادرار، حیوان در قفس متابولیسم قرار داده شد. فشار خون و جریان خون شریانی کلیه اندازه گیری گردید. میزان اوره، کراتینین، سدیم، پتاسیم و اسمولالیته در نمونه های پلاسما و ادرار تعیین گردید. کلیه راست جهت مطالعه بافتی و کلیه چپ جهت مطالعه بیوشیمیایی FRAP و MDA استفاده شد.
    یافته ها
    درمان هم زمان با کوآنزیم Q10 در مقایسه با گروه جنتامایسین باعث کاهش دفع نسبی سدیم، (33/1±37/6؛ 001/0p<) و کاهش دفع نسبی پتاسیم (%8/83±14/219؛ 001/0>p) و MDA(μmol/gkw24/0±13/2؛ 001/0>p) شد ، هم چنین باعث افزایش جریان خون کلیه (ml/min 1/0±38/6؛ 01/0>p) وFRAP (mmol/gkw 42/0±44/24؛ 001/0>p) شد. پس درمان با کوآنزیم Q10 باعث کاهش دفع نسبی سدیم، (%57/0±58/3؛ 001/0>p)، پتاسیم (%14/29 ±77/111؛ 001/0>p) و MDA (μmol/gkw 12/0± 08/3؛ 001/0>p) در مقایسه با گروه جنتامایسین شد، هم چنین باعث افزایش جریان خون کلیه(ml/min 15/0±74/6؛ 001/0>p) و FRAP(mmol/gkw 75/0±34/24؛ 001/0>p) شد.
    نتیجه گیری
    در مقایسه با درمان همزمان پس درمان با کوآنزیم Q10 اثر حافظتی بیش تری بر روی بافت کلیه داشت و سبب افزایش بیش تری در دفاع آنتی اکسیدانی گردیدو سبب بهبود در دفع یون ها شد.
  • روح الله رنجبر *، عبدالحمید حبیبی، فرزانه ابوالفتحی، نجمه نجفیان صفحات 36-45
    زمینه و هدف
    التهاب عامل موثر شناخته شده در دیابت نوع دو و بروز عوارض تاخیری در آن است و تعدیل این عامل، رویکرد موثری در پیش گیری از عوارض ناشی از آن می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی بر سطوح سرمی اینترلوکین های 6 و 10 در زنان مبتلا به دیابت نوع دو انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی 18 زن ( با دامنه سنی 33-53 سال و شاخص توده بدنی 25 – 30 کیلوگرم بر مترمربع) مبتلا به دیابت نوع دو شهر اهواز به طور تصادفی به دو گروه تجربی (n=10) و کنترل (n=8) تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته به تمرین تناوبی رکاب زدن روی دوچرخه کارسنج با شدت 65 تا 80 درصد حداکثر توان پا پرداختند. نمونه های خون جهت اندازه گیری سطوح سرمی اینترلوکین های 6 و 10 به روش الایزا در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون تهیه شد.
    یافته ها
    تحلیل های آماری نشان داد پس از هشت هفته تمرین تناوبی سطوح سرمی اینترلوکین های 6 و 10 در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل تغییر معنی داری پیدا نکرد(0/05
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که انجام هشت هفته تمرین تناوبی سه جلسه در هفته و با شدت 65 تا 80 درصد حداکثر توان پا، اثری بر شاخص های التهابی و ضدالتهابی زنان دیابتی نوع دو ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، اینترلوکین، 6، اینترلوکین، 10، دیابت
  • ندا صالح جعفری، فرزاد زمانی برسری*، حمیدرضا جمیلیان، بهمن صادقی سده، حمیدرضا ظفری صفحات 46-55
    زمینه و هدف
    تونسیلکتومی درمان اصلی هیپرتروفی لوزه های علامت دار و شایع ترین عارضه تونسیلکتومی درد بعد از عمل می باشد. هدف و ضرورت انجام مطالعه حاضر مقایسه اثر شیاف دیکلوفناک سدیم و شیاف استامینوفن به تنهایی و تجویز ترکیب هم زمان آنها در کنترل و کاهش درد و بهبودی بلع و رضایت بعد از عمل جراحی تونسیلکتومی در کودکان می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی 180 کودک 7 تا 14 ساله کاندید جراحی تونسیکلتومی وارد مطالعه گردیدند. بیماران به صورت غیراحتمالی، آسان و تصادفی به سه گروه 60 نفری تقسیم شدند. بلافاصله پس از عمل برای بیماران شیاف استامینوفن، دیکلوفناک و یا ترکیب هر دو استفاده شد. سپس بیماران از نظر درد در ساعات اول، هفتم، سیزدهم و نوزدهم پس از عمل با یکدیگر مقایسه شدند.
    یافته ها
    بین میانگین درد در تمام ساعات در بین گروه ها اختلاف معنی داری وجود داشت(p<0/05). از نظر بروز عوارضی هم چون تهوع، استفراغ و تب نیز اختلاف معنی داری بین گروه ها وجود داشت(p<0/05). اما گروه ها از نظر خون ریزی بعد از عمل اختلاف معنی داری نداشتند(p>0/05).
    نتیجه گیری
    به طور کلی نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که دیکلوفناک رکتال در مقایسه با استامینوفن رکتال و نیز درمان ترکیبی هر دو، داروی موثر تری برای کاهش درد بعد از عمل تونسیلکتومی می باشد که باعث می شود نیاز به مخدر مصرفی این بیماران پس از عمل کاهش یابد.
    کلیدواژگان: استامینوفن، دیکلوفناک، درد، تونسیلکتومی
  • سید رضاعطارزاده حسینی*، مرتضی مطهری راد، نویده معین نیا صفحات 56-65
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این مطالعه بررسی مقایسه تاثیر یک دوره تمرین مقاومتی با شدت های مختلف بر سطوح سرمی فولیستاتین و مایوستاتین سرمی زنان غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کاربردی و نیمه تجربی، 24 زن جوان غیرفعال 20 تا 30 سال با نمایه توده بدن 22 تا 25 کیلوگرم بر مترمربع به روش نمونه گیری دسترس و هدف دار انتخاب شدند؛ سپس به روش تصادفی به دو گروه تمرین مقاومتی کم شدت (60-40 درصد یک تکرار بیشینه) و تمرین مقاومتی شدید (90-70 درصد یک تکرار بیشینه) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. نمونه های خونی پیش و 48 ساعت پس از مداخله تمرینی (پنج سی سی) جمع آوری شد؛ هم چنین مقادیر سرمی فولیستاتین و مایوستاتین به روش الایزا اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس اندازه های مکرر با نرم افزار SPSS در سطح معنی داری(05/0p<) تحلیل شدند.
    یافته ها
    مقادیر فولیستاتین و نسبت فولیستاتین به مایوستاتین گروه تمرین شدید افزایش معنی داری یافت(05/0p≤)؛ هم چنین مقادیر مایوستاتین در این گروه کاهش معنی داری را نشان می داد(05/0p≤)؛ این در حالی بود که مقادیر فولیستاتین، مایوستاتین و نسبت فولیستاتین به مایوستاتین در گروه تمرین کم شدت به لحاظ آماری معنی دار نبود(05/0p≥)؛ هم چنین مقایسه تغییرات دو گروه در متغیرهای فوق به لحاظ آماری معنی دار نبود(05/0p≥).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد فعال سازی عوامل مهم مایوژنیک و مایواستاتیک در زنان جوان غیرفعال نیاز به انجام تمرینات مقاومتی با شدت بالا دارد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، فولیستاتین، مایوستاتین، زنان جوان غیرفعال، مایوکاین
  • علی کولیوند*، محمد جواد قنادزاده، محمد صادق رجایی، معصومه مشایخی، رحیم موسوی صفحات 66-74
    زمینه و هدف
    با توجه به این که پسماندهای دندان پزشکی به علت دارا بودن عوامل سمی و خطرناک از جمله مهم ترین آلاینده های محیط زیست محسوب می شوند، بنابراین تصفیه و مدیریت مناسب آنها از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف این مطالعه آنالیز کمی و کیفی پسماند تولیدی مطب های دندان پزشکی عمومی و نحوه مدیریت آن در شهر اراک بود.
    مواد و روش ها
    از 5 مطب دندان پزشکی عمومی منتخب، 15 نمونه پسماند برداشت و به 66 جزء و 4 بخش تقسیم و خصوصیات کمی و کیفی آنها ارزیابی شد. نحوه مدیریت پسماند تولیدی نیز با استفاده از یک چک لیست بررسی شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، سرانه و میانگین پسماندهای تولیدی هر مطب به ترتیب برابر با g/day-patient 71/66 و g/day 45/1340 بود. سهم پسماندهای بالقوه عفونی، شبه خانگی، شیمیایی-دارویی و سمی به ترتیب برابر با 25/54، 14/35، 19/8 و 14/2 درصد بود. بیش از 80 درصد پسماند تولیدی مربوط به 10 جزء دستکش لاتکسی، پلاستیک و نایلون، دستمال کاغذی آلوده به خون و بزاق، کاغذ و مقوا، آمپول مصرف شده، سرساکشن، گچ قالب گیری، مواد غذایی، دنتال رول آلوده به خون و بزاق و دستکش نایلونی بود.
    نتیجه گیری
    جمع آوری و دفع هر بخش از پسماندهای دندانپزشکی (پسماندهای سمی، شیمیایی-دارویی، بالقوه عفونی و شبه خانگی) می بایست به صورت جداگانه و مطابق با ضوابط مربوطه انجام گیرد.
    کلیدواژگان: پسماند دندان پزشکی، پسماند بالقوه عفونی، پسماند شبه خانگی، پسماند شیمیایی، دارویی، اراک
  • عاطفه گشوارپور، عطاالله عباسی *، عاتکه گشوارپور صفحات 75-90
    زمینه و هدف
    تفاوت های فردی، به ویژه جنسیت، نقش مهمی در چگونگی پاسخ افراد به احساسات دارد. در تحقیقات علوم شناختی، تحلیل سیگنال های بیولوژیکی به عنوان یکی از راه های مطمئن در بررسی این پاسخ ها معرفی شده است. در این مقاله، با اتخاذ رویکردی جامع بر روش های پردازش سیگنال های حیاتی، مطالعه دقیقی بر مساله تفاوت های میان زنان و مردان به تحریکات احساسی مختلف از جمله ترس، غم، شادی و آرامش شده است.
    مواد و روش ها
    بر این اساس، روش های پردازش سیگنال به سه دسته کلی تحلیل های خطی، ویولت و غیرخطی تقسیم می شود. در روش پیشنهادی، ویژگی های مختلف از هر سه دسته و از سه سیگنال خودمختار (شامل سیگنال های قلبی، پالس انگشت و هدایت الکتریکی پوست) استخراج گردید. برای ایجاد احساسات در افراد، قطعات موسیقی معتبر از چهار کلاس احساسی پخش شد.
    یافته ها
    نتایج بیان گر وجود الگوهای متفاوت در پاسخ به تحریکات احساسی مختلف در میان زنان و مردان بوده است. این تفاوت ها در ویژگی های سیگنال پالس نسبت به دو سیگنال دیگر مشهودتر بود. از میان کلاس های احساسی، ترس بیش ترین نرخ تمایز در پاسخ های احساسی خانم ها و آقایان را ایجاد کرده است.
    نتیجه گیری
    این مطالعه سعی کرده است تا با بررسی جامع سیگنال های خودمختار و روش های مختلف پردازش، بتوانند بینش جدید و درک بهتری از تفاوت های جنسیتی افراد در پاسخ های احساسی را ارائه نماید. به علاوه، به محققان کمک می کند در مواجهه با حجم وسیعی از اطلاعات به دست آمده از تحلیل سیگنال، تصمیمی مناسب در جهت شناسایی روش پردازشی کارآمد اخذ نمایند.
    کلیدواژگان: آزمون های آماری، احساسات، پردازش سیگنال، جنسیت
  • فاطمه نیازی، مریم طهرانی پور*، خدیجه شاهرخ آبادی صفحات 91-98
    زمینه و هدف
    رگ زایی، از مهم ترین وقایع زیستی است که با تولید رگ های جدید، در بسیاری از مراحل رشد و نمو جنینی و پاتولوژیک رخ می دهد و یک پدیده پیچیده و فعالی است که برای تکوین جنین و سایر وقایع فیزیولوژیکی مورد نیاز است. این پژوهش با هدف بررسی اثرات عصاره الکلی برگ گیاه ریحان ((Ocimum basilicum بر آنژیوژنز پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 40 تخم مرغ نطفه دار نژاد Ross به طور تصادفی به 4 گروه شاهد، شاهد آزمایشگاهی و دو گروه تجربی تقسیم شدند. روز دوم انکوباسیون روی تخم مرغ ها پنجره ایجاد گردید. روز هشتم عصاره الکلی ریحان با دوزهای 50 و 150 (mg/kg) بر روی پرده کوریوآلانتوئیک جنین جوجه تزریق شد. روز دوازدهم، از پرده کوریوآلانتوئیک توسط فوتواسترئومیکروسکوپ عکس برداری شد سپس تعداد و طول انشعابات عروقی توسط نرم افزار Image J اندازه گیری گردید. داده ها به کمک آزمون آماری test t- وANOVA در سطح معنی داری(0/05>p) تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    میانگین قد و وزن جنین ها و طول عروق در گروه های تیمار نسبت به گروه شاهد آزمایشگاهی تفاوت معنی داری را نشان نداد(p>0/05). در بررسی تعداد عروق معنی داری فقط در دوز (mg/kg) 150 مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی ریحان باعث افزایش تعداد عروق می گردد و از این نظر بر فرآیندهای ترمیم و رشد و نمو هم چنین فرایندهای وابسته به آنها موثر است.
    کلیدواژگان: آنژیوژنز، پرده کوریوآلانتوئیک، جنین جوجه، عصاره الکلی ریحان
  • احمد همتا، جمشید انصاری، زهرا بیاتی* صفحات 99-106
    زمینه و هدف
    سرطان پستان هم بدخیمی غالب وهم شایع ترین علت مرگ ناشی از سرطان در میان زنان است. عوامل بسیاری ممکن است در ابتلا به سرطان پستان نقش داشته باشند و رادیکال های آزاد اکسیژن ممکن است یکی از این عوامل باشد. سیستم های آنتی اکسیدان مختلف در برابر استرس اکسیداتیو، از جمله پاراکسوناز 1 وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم rs854560 در ژن PON1 در بیماران مبتلا به سرطان پستان است.
    مواد و روش ها
    ما تجزیه و تحلیل ژنوتیپی با استفاده از روش PCR-RFLP در یک مطالعه مورد شاهدی از 83 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 100 نفر غیر مبتلا به سرطان در جمعیت ایرانی انجام دادیم.
    یافته ها
    در مطالعه ما روی پلی مورفیسم L55M ژن پارااکساناز1، ژنوتیپ LL در 2 (40/2 درصد) بیمار یافت شد، در حالی که 69 بیمار (13/83 درصد) ژنوتیپ LM داشتند. ژنوتیپ MM در 12 بیمار (45/14 درصد) وجود داشت. در گروه شاهد ژنوتیپ LL، LM و MM در 4 (4 درصد)، 81 (81 درصد)، 15 (15 درصد) افراد یافت شد واز لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین دو گروه بیمار و شاهد از نظر پلی مورفیسم L55M ژن پارااکساناز1 وجود نداشت (0/825=p). توزیع آللی متفاوت بود، اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نیست(0/920=p).
    نتیجه گیری
    ما بین پلی مورفیسم M55L و سرطان پستان ارتباطی پیدا نکردیم.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، استرس اکسیداتیو، پارااکساناز1، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی
|
  • Fatemeh Hakimi, Najmeh Ranji *, Mohammad Faezi Ghasemi Pages 12-21
    Background
    Pseudomonas aeruginosa is a major nosocomial pathogen that due to its intrinsic and acquired resistance to a wide spectrum of antibiotics poses a threat in clinical settings. One of the drug resistance mechanisms in P. aeruginosa is mutation in negative regulators of efflux pump systems such as nalC. The aim of this study was investigation of nalC mutations in P. aeruginosa isolates from some Rasht hospitals and Lahijan laboratories.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, forty-five P. aeruginosa strains was isolated from several Rasht hospitals and Lahijan laboratories between 2013 to 2014 and identified by biochemical tests. The antibiotic resistance and susceptibility of isolates was determined by Kirby Bauer method and microdilution method. Then PCR-sequencing was carried out to assess nalC mutations in ciprofloxacin resistant isolates.
    Results
    In this study, the most P. aeruginosa strains was isolated from urine sample (53%), followed by burned strains (31%). The most resistance was seen to erythromycin (100%) and the lowest resistance was seen to ciprofloxacin (~31 %). The highest MIC of ciprofloxacin was determined in some strains >512 μg/ml. Sequencing results showed that 12 ciprofloxacin resistant isolates had one or several missense mutations G71E, S209R and E153Q in nalC gene.
    Conclusion
    Given that mutation was defined in most isolates in this study, it seems that mutation in nalC gene plays an important role in ciprofloxacin resistance of nosocomial P. aeruginosa isolates in Guilan province.
    Keywords: Ciprofloxacin, Pseudomonas aeruginosa, Mutation, nalC
  • Zeinab Hameidi Zad, Saeed Hajihashemi *, Ali Rahbari, Fatemeh Ghanbari Pages 22-35
    Background
    Gentamicin (GM) is one the aminoglycoside antibiotics which isroutinelyused to treatinfections gram-negative, either alone or insynergistic withbeta-lactamantibioticsused. However, frequent useleads toserious side effectssuch asrenal toxicity, ototoxicity. Coenzyme Q10 has antioxidant, anti-inflammatory and vasodilatory properties. According to these properties of Coenzyme Q10 and tissue damage mechanism in GM induced-nephrotoxicity, in this study, the effects of these two substances for the co-treatment and post -treatment on renal injury induced by gentamicin were investigated.
    Materials And Methods
    Experiments has been done on 77 male Wistar rats in weight range of 200 to 250 g. Animals were divided randomly into 5 groups of 7 numbers. Renal nephrotoxicity induced by i.p injection of gentamicin (100mg/kg) Therapeutic effect of coenzyme Q10 (10mg/kg)in the two protocols co-treatment and post-treatmentwas investigated.The animals after the last injectionon the ninth day of co-treatment andthe seventeenth day of post-treatmentwere placed into individual metabolic cages so as to collection urine and urine volume was measured gravimetrically. Afteranesthesia, systolic blood pressure and renal blood flow was measured. Then blood sampling was done. Amount of urea, creatinin, sodium, potassium and osmolarity was measured in plasma and urine samples. Left kidney, for doing histological experiments in 10% buffered formaldehyde and right kidney for biochemical experiments in fluid nitrogen was preserved.
    Results
    Co-treatment with Coenzyme Q10 significantly decreased fractional excretion of sodium (6.37±1.33 %; p
    Conclusion
    According to the results, this study showed thatpost- treatment with coenzyme Q10more protective effect on the kidney tissue andAnda greater increase inantioxidant defensecreated.
    Keywords: Nephrotoxicity, Gentamicin, coenzyme Q10, cobalamin
  • Rohullah Ranjbar*, Abdolhamid Habibi, Farzaneh Abolfathi, Najeme Nagafian Pages 36-45
    Background
    Known inflammatory factors in type II diabetes and complications are delaying adjustment this factor, it is an effective approach in preventing complications.The aim of this study was to evaluate the effect of eight weeks aerobic interval training on interleukin-6 and interleukin-10 serum levels, in women with type II diabetes.
    Materials And Methods
    In this study, 18 patients with type II diabetes in Ahvaz city, were randomly divided into the two experimental group (n=10) and control group (n=8). The experimental group did the aerobic interval training and pedaling on the ergometer bicycle with 65 to 80 percent of their maximum leg power for three times a week during the eight weeks. The blood samples were prepared in two pre-test and post-test steps to measure the interleukin-6 and interleukin-10 serum levels through ELISA method.
    Results
    Statistical analysis showed that after eight weeks of aerobic interval training, interleukin-6 and interleukin-10 serum levels, related to the experimental group had no significant difference in comparison with control group (p>0.05).
    Conclusion
    The results indicate that doing the aerobic interval training for three times a week during eight weeks with 65 to 80 percent of maximum leg power, it has no effect on inflammatory and anti-inflammatory indices, in women with type II diabetes.
    Keywords: Interleukin, 6, Interleukin, 10, Aerobic interval training, Diabetes
  • Neda Saleh Jafari, Farzad Zamanibarsari*, Hamidreza Jamilian, Bahman Sadeghi Sede, Hamidreza Zafari Pages 46-55
    Background
    The definite treatment of indicated Hypertrophy of the tonsils is Tonsillectomy. The aim of this study was to compare the efficacy and necessity of diclofenac suppository and simultaneous prescription of acetaminophen alone in controlling and reducing pain and improving swallowing and satisfaction after surgery for tonsillectomy in children.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, 180 children 7 to 14 years Tvnsykltvmy surgery were enrolled. Patients in an improbable way, easy and were divided into three groups of 60. Immediately after the surgery acetaminophen, diclofenac, or a combination of both was used. The cases of pain in the early hours, seventh, thirteenth and nineteenth after surgery were compared.
    Results
    There was a significant difference between the average pains of all groups in all hours (p0.05).
    Conclusion
    We can say that Rectal Diclofenac is a more effective medication for reducing pain after the Tonsillectomy surgery in contrast with Rectal Acetaminophen or a mixture of the two, which may cause the patients to use less Narcotics after the surgery.
    Keywords: acetaminophen, diclofenac, pain, tonsillectomy
  • Seyyed Reza Attarzadeh Hosseini*, Morteza Motahari Rad, Navideh Moien Neia Pages 56-65
    Background
    The aim of this study was to investigate the effect of resistance training with different intensities on serum myostatin and follistatin levels in sedentary young women.
    Materials And Methods
    In this practical and semi experimental study, 24 sedentary young women with range of 20-30 years and BMI 22-25 kg/m2 were selected by convenience sampling. Then, the volunteers were randomly assigned into two groups, [resistance training group with low intensity (40-60% of one repetition maximum) and high intensity (70-90% of one repetition maximum)]. The training protocols included: 8 weeks, 3 times a week. Blood samples (5cc) were obtained at baseline and 48 hours after at the end of the study; Also Serum levels of myostatin and follistatin were measured by ELISA methods. Data were analyzed using analysis of variance of repeated measures test by SPSS at the significant level (p
    Results
    There was a significant increase in the levels of follistatin and follistatin to myostatin ratio in high intensity group (p≤0.05). Also there was a significant decrease in the levels of myostatin in high intensity group (p≤0.05); however, there was no significant change in the levels of follistatin, myostatin and follistatin to myostatin ratio in low intensity group (p≥0.05). Also there was no significant change in these variables in high intensity group compared to low intensity group (p≥0.05).
    Conclusion
    It’s seems that the activation of important myogenic and myostatic factors in sedentary young women need to do high intensity resistance training.
    Keywords: resistance training, follistatin, myostatin, sedentary young women, myokine
  • Ali Koolivand*, Mohammad Javad Ghanadzadeh, Mohammad Sadegh Rajaee, Rahim Mousavi Pages 66-74
    Background
    As dental solid waste are among the most important environmental pollutants due to its high contents of toxic and hazardous agents, suitable treatment and management of it are of great importance. The objective of this study was to quantity & quality analyses of dental solid waste and associated management practices in the general dentistry offices in the city of Arak.
    Materials And Methods
    15 samples of solid waste were taken from the 5 selected general dentistry offices, classified into 66 components and 4 fractions, and then the quantity & quality characteristics were evaluated. Management practices of the solid waste were also investigated by using a questionnaire.
    Results
    According to the results, per capita and the average generation rate of each dentistry office were 66.71 g/day-patient and 1340.45 g/day, respectively. Potential infectious, domestic-type, chemical & pharmaceutical, and toxic wastes consisted of 54.25%, 35.14%, 8.19%, and 2.14% of the waste generated, respectively. 10 components including latex gloves, nylon & plastic, saliva & blood-contaminated kleenex, paper & cardboard, used ampoules, saliva ejector tubes, gypsum, food waste, saliva & blood-contaminated dental rolls, and nylon gloves were responsible for more than 80% of the total waste generated, respectively.
    Conclusion
    Each fraction of dental solid waste (toxic, chemical & pharmaceutical, potential infectious and domestic-type wastes) should be separately collected and disposed of according to the related criteria.
    Keywords: Dental solid waste, Potential infectious waste, Domestic, type waste, Chemical, pharmaceutical waste, Arak
  • Atefeh Goshvarpour, Atalollah Abbasi*, Ateke Goshvarpour Pages 75-90
    Background
    Individual differences, especially gender, have an important role on individuals responds to the emotions. In cognitive science investigations, the analysis of biological signals has been introduced as a confident way to evaluate such responses. In this paper, by adopting a comprehensive approach on biomedical signal processing techniques, a precise examination on women and men differences in affective responses has been provided into different emotional stimuli, including fear, sadness, happiness, and peacefulness.
    Materials And Methods
    Accordingly, signal processing methods were divided into three general categories, linear, wavelet, and non-linear based techniques. In the proposed method, different features from each of three categories and from three autonomic signals, including electrocardiogram (ECG), finger pulse, and galvanic skin response (GSR), were extracted. To induce emotions in participants, validated emotional pieces of music were broadcast in four affective classes.
    Results
    The results indicate the different patterns of responses into affective incentives in women and men. The differences were more noticeable in the features of pulse signal than those of the other signals. Among emotional classes, fear resulted in the highest rate of distinction between men and women emotional responses.
    Conclusion
    By the comprehensive evaluation of autonomic signals and different signal processing techniques, this study has tried to offer a new insight for better understanding of gender differences in emotional responses. In addition, it will help the researchers to adopt appropriate decisions in identifying efficient processing approach to deal with large amount of information achieved from signal analysis.
    Keywords: Emotions, Gender, Signal Processing, Statistics
  • Maryam Tehranipoor*, Fateme Niyazi, Khadije Shahrookhabadi Pages 91-98
    Background
    Angiogenesis is an important biological processes of new blood vessels in many pathological stages of development and embryo development occurs and a complex and dynamic phenomenon that is needed for development and other physiological processes. This study aimed to investigate the effect of alcoholic Ocimum basilicum leaf extract on angiogenesis chick chorioallantoic membrane is done.
    Materials And Methods
    In this experimental study 40 Ross fertilized eggs were randomly divided into four groups: control, sham-exposed and experimental groups were divided. The second day of incubation the eggs window was opened. Eighth day of the alcoholic extract of basil doses of 50 and 150 mg/kg on chick chorioallantoic membrane was injected. On day 12, embryos length and weight and chorioallantoic membrane (CAM) was photographed by photostereomicroscope Then the numbers and lengths of vessels in special area on CAM were measured with Image J. analyzed through by t-test and ANOVA (P
    Results
    The data does not show significant difference between embryos length and weight in sham compare to all experimental groups. In the study vessels number just with 150 mg/kg observed significant.
    Conclusion
    Alcoholic extract of basil is an increase in the number of vessels and in this sense the healing and growth processes associated with them as well as effective.
    Keywords: angiogenesis, chorioallantoic membran, chick embryo, extract alcoholic Ocimum basilicum
  • Hamta Ahmad, Ansari Jamshid, Bayati Zahra* Pages 99-106
    Background
    Breast cancer is both the prevailing malignancy and the most common cause of cancer death among women. Many factors may play a role in the susceptibility to the breast cancer and Oxygen Free Radicals may be one of these. There are various known antioxidant systems against oxidative stress, including ParaoxonaseI. The aim of this study was to investigate the association between rs854560 polymorphism in the PON1 gene in patients with breast cancer.
    Materials And Methods
    We performed genotyping analysis using polymerase chain reactionrestriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) assay in a case–control study of 83 confirmed breast cancer patients and 100 cancer-free controls in Markazi Province.
    Results
    In our study of the PON1 gene L55M polymorphism, the LL genotype was found in 2 (2.40%) patients, whereas the LM genotype was found in 69 (83.13%) patients. The MM genotype was present in 12 (14.45%) patients. In the control group, LL, LM and MM genotypes were found in 4 (4%), 81 (81%), and 15 (15%) subjects, respectively. There was no statistically significant difference between patient and control groups in terms of the PON1 gene L55M polymorphism (p= 0.825). Allele distributions were different but this difference did not reach statistical significance (p= 0.920).
    Conclusion
    We found no association between M55L polymorphism and breast cancer.
    Keywords: breast cancer, oxidative stress, Paraoxonase1, Single Nucleotide Polymorphism