فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک
سال بیستم شماره 11 (پیاپی 128، بهمن 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/11/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • رحمت الله پرندین *، نامدار یوسف وند صفحات 1-12
    زمینه و هدف
    مطالعات نشان داده اند که مواجهه تکوینی با فیتواستروژن ها، اثرات مضری بر عملکرد تولیدمثلی دارد. رازیانه به عنوان گیاهی فیتواستروژن، تاریخچه غنی در مصارف خانگی و پزشکی سنتی دارد. از این رو، هدف از مطالعه حاضر، بررسی مواجهه جنینی و نوزادی موش های ماده با رازیانه و اثرات آن بر زمان بندی بلوغ، چرخه فحلی، اندام های تولیدمثلی و رفتار جنسی فرزندان آن ها بود.
    مواد و روش ها
    موش های ماده نژاد بالب سی به صورت درون صفاقی با صفر (کنترل)، 100، 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره آبی رازیانه از روز 7 حاملگی تا 7 روز پس از تولد نوزادان تیمار شدند.
    یافته ها
    بازشدن واژن (نشانه آغاز بلوغ) در موش های با دوز 200 (01/0>p) و 400 رازیانه (001/0>p) در مقایسه با گروه کنترل سریع تر اتفاق افتاد. بررسی اسمیر واژن 30 روزه نشان داد که موش های تیمار شده با دوز 200 یا 400 رازیانه یک چرخه طولانی مدت با کاهش در مراحل پرواستروس، استروس و مت استروس و افزایش مدت و شاخص دی استروس را نشان دادند. وزن تخمدان، تعداد جسم زرد و هورمون LH با کاهش و وزن رحم و غلظت استرادیول با افزایش در موش های 70 روزه تیمار با دوز 200 یا 400 رازیانه همراه شد. موش های با دوز 400 رازیانه (01/0>p)، به طور معنی داری کاهش رفتار لوردوز را در مقایسه با گروه کنترل نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهند که مواجهه تکوینی با عصاره آبی رازیانه به دلیل داشتن ترکیبات استروژنیک ممکن است موجب بلوغ زودرس، اختلال چرخه فحلی، تغییر وزن اندام های تولیدمثلی، عدم تعادل هورمونی و کاهش رفتار جنسی گردد.
    کلیدواژگان: رازیانه، بلوغ، عملکرد تولیدمثلی، موش
  • ایمان جمهیری، صابر زهری، داود مهربانی، زهرا خدابنده، رامین یعقوبی، سید یونس حسینی * صفحات 13-21
    زمینه و هدف
    میزان بالای بیماری فیبروز کبدی و درمان های محدود آن عامل مهمی برای فهم بهتر مکانیسم های مولکولی این بیماری می باشد. پیشرفت در درک جنبه های مولکولی سلول ستاره ای کبدی (HSC) یک زمینه ی اختصاصی در درمان فیبروز کبدی فراهم می کند. ژن IL-24 (IL-24/mda-7) اولین بار به عنوان یک ژن تمایز دهنده انتهایی در سلول های ملونوما مطرح شد، اما پاسخ التهابی سلول ها به این ژن به طور کامل روشن نشده است.
    مواد و روش ها
    سلول LX-2 (سلول ستاره ای کبد انسان، HSC) با لپتین (کنترل مثبت) و محیط خالی (کنترل منفی) مواجه شدند. هم چنین این سلول ها با پلاسمید خالی (pcDNA 3.1) و وکتور حاوی ژن IL-24/mda-7 (pcDNA 3.1/mda-7) ترانسفکت شدند. میزان التهاب این سلول ها با بررسی بیان ژن IL-1β، با کمک روش Real-time RT-PCR ارزیابی شد. هم چنین، نقش تنظیمی IL-24/mda-7 بر روی التهاب با بررسی بیان ژن های SOCS1 و SOCS3 مشخص شد.
    یافته ها
    سطح بیان IL-1β، SOCS1 و SOCS3 در گروه های سلولی اندازه گیری و مقایسه شد. هر چند سلول های ترانسفکت شده با پلاسیمد بیانی میزان بالاتری از IL-1β را نشان دادند، اما این تفاوت نسبت به گروه کنترل معنادار نبود. نتایج نشان داد که بیان SOCS1 و SOCS3 در گروه سلولی که با pcDNA3.1/mda-7 ترانسفکت شده اند، نسبت به گروه کنترل افزایش معناداری دارد (0428/0 = p ، 0179/0 = p).
    نتیجه گیری
    بیان درونزاد IL-24/mda-7 به طور معناداری باعث تنظیم مسیر التهابی در سلول های ستاره ای کبدی می گردد. بنابراین IL-24/mda-7 و مسیرهای سیگنالینگ مربوطه می توانند به عنوان یک هدف در درمان فیبروز مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: سلول ستاره ای کبد(HSC)، LX-2، IL-24-mda-7، IL-1?، SOCS1، SOCS3
  • علیرضا خداوندی، فهیمه علیزاده*، نداالسادات مرعشی صفحات 22-33
    زمینه و هدف
    یکی از عوامل بیماری زای ضروری کاندیدا آلبیکانس تشکیل بیوفیلم می باشد. علاوه بر این، تعداد عوامل ضد قارچی برای درمان کاندیدیازیس محدود است. افزایش میزان مقاومت دارویی باعث شده است که استفاده از ترکیب عوامل ضد قارچی مورد توجه بیشتری قرار گیرد. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی تاثیر ضد قارچی فلوکونازول و تربینافین به تنهایی و ترکیب فلوکونازول/ تربینافین در مهار تشکیل بیوفیلم کاندیدا آلبیکانس بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 10 جدایه کاندیدا آلبیکانس از بیماران دچار ضعف سیستم ایمنی جدا و شناسایی گردید. آزمون حساسیت سنجی ضد قارچی با استفاده از روش میکرودایلوشن موسسه استاندارد آزمایشگاهی و بالینی تعیین شد. سنجش رنگ سنجی کریستال ویولت، مشاهده میکروسکوپی و ارزیابی میزان بیان ژنHWP1 در غلظت های مختلف بر اساس MIC با هدف بررسی تاثیر ممانعت از تشکیل بیوفیلم کاندیدا آلبیکانس تحت تیمار با عوامل ضد قارچی فلوکونازول و تربینافین به تنهایی و ترکیب فلوکونازول/ تربینافین انجام شده است.
    یافته ها
    نتایج بیان گر تاثیر هم افزایی در ترکیب فلوکونازول/ تربینافین با طیف شاخص غلظت مهاری نسبی 375/0-5/1 بود. ترکیب فلوکونازول/ تربینافین موجب کاهش سلول های مخمری و ممانعت از تشکیل بیوفیلم شد. در نهایت، بیان ژنHWP1 به طور معناداری کاهش پیدا کرد (05/0 > p).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که فلوکونازول/ تربینافین می تواند برای درمان عفونت های کاندیدیازیس موثرتر باشد. هم چنین، ژنHWP1 را می توان به عنوان ژن هدف در تعامل هم افزایی فلوکونازول/ تربینافین علیه بیوفیلم کاندیدا آلبیکانس معرفی نمود.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکانس، فلوکونازول- تربینافین، HWP1
  • آزاده ریاحی*، مهدی رصافیانی، سمیرا یزدانی، رحمت الله مرادزاده صفحات 34-46
    زمینه و هدف
    نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که در کنار توانایی خوردن و آشامیدن، مهم ترین عامل سلامتی، بقای زندگی و طول عمر می باشد. کودکان فلج مغزی به علت وجود نقایص همراه این بیماری، دچار ناهماهنگی های شدید در مکانیسم تغذیه ای و ایجاد شرایط سلامتی نابسامان و حتی مخاطره آمیز برای زندگی می شوند. به دلیل اهمیت سیستم طبقه بندی توانایی خوردن و آشامیدن ((EDACS در تحقیق و درمان کودکان فلج مغزی، هدف این مطالعه تعیین ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی این سیستم می باشد.
    مواد و روش ها
    جهت فارسی سازی و تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی EDACS ، بعد از انجام مراحل ترجمه و ترجمه بالعکس، روایی صوری، روایی محتوایی و در نهایت پایایی تکرار آزمون برای والدین و درمانگران با استفاده از ضریب همبستگی درون خوشه ای(ICC) مورد ارزیابی قرار گرفتند. 130 کودک فلج مغزی 36 تا 240 ماه با میانگین سنی 35/52 بر حسب ماه و انحراف معیار 96/33 ( 57 دختر و 73 پسر با انواع مختلف فلج مغزی) مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    پایایی اندازه ها با روش ICC در کلیه شاخص های پایایی آزمون بازآزمون و پایایی بین ارزیابان خیلی خوب و معنادار بود. در بررسی پایایی تکرار آزمون، ICC در مورد والدین و کاردرمانگران (98/0) و برای گفتاردرمانگران (99/0) بالای 9/0 به دست آمد که هر دو بیان گر میزان همبستگی بالا بودند.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی مقیاس EDACS از روایی صوری و محتوایی و پایایی تکرار آزمون کافی برخوردار است و می توان از آن به عنوان ابزاری مفید و کاربردی در طبقه بندی توانایی خوردن و آشامیدن کودکان فلج مغزی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: کودک فلج مغزی، تغذیه، سیستم طبقه بندی توانایی خوردن و آشامیدن
  • نسترن زمانی، آزاده اسکندری * صفحات 47-55
    زمینه و هدف
    اضطراب و افسردگی از حالت های روان شناختی و فیزیولوژیکی هستند که با تغییرات بدنی، هیجانی و رفتاری شناسایی می شوند. با توجه به مطالعات انجام شده، شواهدی مبنی بر تاثیر دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) در تنظیم شرایط احساسی، حرکتی و عملکردهای شناختی در انسان و حیوانات وجود دارد. در این مطالعه، اثر DHA با مقدار 5/2 میلی گرم بر کیلوگرم بر رفتارهای اضطرابی و افسردگی در موش سوری نر بالغ مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 42 سر موش سوری نر بالغ به طور تصادفی به 6 گروه 7 تایی تقسیم شدند. حیوانات مورد مطالعه به گروه های کنترل، حلال، (تزریق داخل صفاقی روغن کنجد به مدت 14 روز) و تحت درمان با DHA، (تزریق داخل صفاقی DHA با مقدار 5/2 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 1، 3، 5 و 14 روز) تقسیم شدند و سپس با استفاده از دستگاه ماز بعلاوه ای شکل مرتفع و آزمون شنای اجباری از نظر رفتارهای اضطرابی و افسردگی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که دوکوزاهگزانوئیک اسید در روزهای 1، 3 و 5 اثر معنی داری بر رفتار اضطرابی نداشت (05/0˃ p)، اما تیمار 14 روز دوکوزاهگزانوئیک اسید منجر به کاهش زمان بی حرکتی در آزمون شنای اجباری گردید (05/0˂ p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت دوکوزاهگزانوئیک اسید در دوز 5/2 میلی گرم بر کیلوگرم تاثیری بر رفتارهای اضطرابی جوندگان ندارد، ولی منجر به کاهش رفتارهای افسردگی می گردد.
    کلیدواژگان: دوکوزاهگزانوئیک اسید، اضطراب، افسردگی، ماز بعلاوه ای شکل مرتفع، آزمون شنای اجباری
  • اتابک شاهد، علی اصغر رواسی *، سیروس چوبینه، داور خدادادی صفحات 56-66
    زمینه و هدف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر 4 هفته پیش آماده سازی ورزشی قبل از القای آلزایمر بر سطوح فاکتور رشد عصبی و آمیلوئید بتا در هیپوکمپ رت های نر نژاد ویستار بود.
    مواد و روش ها
    تعداد 84 سر رت نر بالغ نژاد ویستار 8 هفته ای با میانگین وزنی 20± 195 گرم از انستیتو پاستور ایران تهیه و پس از انجام مراحل آشناسازی، رت ها به روش تصادفی ساده به دو گروه ورزش (4 هفته تمرین هوازی روی نوارگردان با شیب صفر درجه، 5 روز در هفته به مدت 4 هفته) و استراحت تقسیم شدند. سپس، رت های هر گروه به سه زیرگروه 14 تایی (تزریق Aβ1-42، شم و بدون تزریق) تقسیم شدند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، تزریق درون هیپوکمپ آمیلوئیدبتا یا دی متیل سولفوکسید صورت پذیرفت. 7 روز بعد از جراحی، رت های هر گروه به طور تصادفی یا قربانی شده، یا تحت آزمون رفتاری قرار گرفتند. برای تعیین سطوح آمیلوئید بتای42-1 محلول وفاکتور رشد عصبی از هیپوکمپ و پلاسمای حیوانات نمونه برداری و برای آزمون حافظه فضایی از آزمون مازآبی موریس استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف (KS) و تحلیل واریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس یک طرفه نشان داد که بین سطوح آمیلوئیدبتای هیپوکمپ و فاکتور رشد عصبی در گروه های مختلف تفاوت آماری معنی داری وجود داشت. هم چنین نتایج آزمون پروب برای بررسی حافظه فضایی نشان داد که زمان صرف در ربع دایره هدف در گروه تزریق Aβ1-42 به طور معنی داری کمتر از گروه های دیگر بود (01/0≥p). به علاوه، گروه های ورزش و ورزش + شم در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی دار عملکرد بهتری داشتند.
    نتیجه گیری
    چنین به نظر می رسد که انجام فعالیت بدنی قبل از القای آلزایمر در رت ها باعث نوعی فرآیند مقابله و پیش جبرانی با اختلالات فیزیولوژیکی و روند پیشرفت ناشی از این بیماری می شود.
    کلیدواژگان: آلزایمر، آمیلوئید بتا، فاکتور رشد عصبی، فعالیت ورزشی
  • دریا عسکری هزاوه، شاهین ریاحی ملایری*، سعید بابایی صفحات 67-75
    زمینه و هدف
    استفاده از مکمل های گیاهی و تمرینات ورزشی برای کنترل دیابت رواج یافته است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرین تناوبی شدید و متوسط و مصرف آلوئه ورا بر مقادیر واسپین و شاخص مقاومت انسولینی در موش های نر دیابتی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی نژاد ویستار دیابتی شده با استرپتوزتوسین به طور تصادفی به چهار گروه (کنترل، تمرین تناوبی شدید+ مکمل، تمرین تناوبی با شدت متوسط+ مکمل، مکمل) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل 8 هفته، 5 جلسه در هفته و هر جلسه 6 تا 12 وهله 2 دقیقه ای با شدت 90 و 60 درصد سرعت ماکزیمم و یک دقیقه استراحت (با سرعت 10 متر بر دقیقه) بود. 300 میلی گرم ژل آلوئه ورا به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 5 روز در هفته به مدت 8 هفته به گروه های دریافت کننده مکمل به صورت گاواژ داده شد. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه ارزیابی شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد تمرین تناوبی با شدت بالا و متوسط همراه با مکمل آلوئه ورا، اثر معنی داری بر واسپین سرمی نداشت(112/0=p). تمرینات تناوبی با شدت بالا همراه با مکمل آلوئه ورا تاثیر معنی داری بر انسولین در موش های نر دیابتی داشت(000/0=p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش حاضر، به نظر می رسد مصرف توام مکمل آلوئه ورا و انجام تمرینات تناوبی شدید می تواند اثرات بهتری بر انسولین سرمی موش های دیابتی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آلوئه ورا، واسپین، تمرین تناوبی شدید، مقاومت به انسولین
  • بیتا کاویانی، حسین سازگار *، نوشا ضیاء جهرمی، فرزانه محمدی فارسانی صفحات 76-86
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی نقش پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی rs137852599 موجود در ژن کد کننده ی گیرنده ی آندروژن بر مقاومت دارویی بیماران دارای سرطان پروستات به داروی انزالوتامید است.
    مواد و روش ها
    در پژوهش مورد- شاهدی حاضر، آنالیز ARMS-PCR بر روی ژن کدکننده ی گیرنده ی آندروژن در 50 بیمار مبتلا به سرطان پروستات دارای مقاومت به دارو و 50 بیمار مبتلا به سرطان پروستات بدون مقاومت دارویی انجام گرفت. تحلیل های آماری با استفاده از سرور GeNePop صورت گرفت و نتایج به دست آمده از طریق سرور SISA مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    فراوانی آللی در rs137852599 برای آلل های A و C در گروه مقاوم به دارو برابر با 78/0 و 22/0 و در گروه غیر مقاوم به دارو برابر با 94/0 و 06/0 بود. نتایج نشان می دهد که ارتباط معناداری بین وجود مقاومت دارویی و پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی rs137852599 وجود دارد (02/0 = p).
    نتیجه گیری
    وجود پلی مورفیسم های تک نوکلئوتیدی می تواند باعث ایجاد مقاومت های دارویی در افراد مبتلا به سرطان پروستات گردد. در نتیجه، بررسی وجود این پلی مورفیسم ها می تواند در تجویز داروی مناسب در این بیماران تاثیرگذار باشد.
    کلیدواژگان: مقاومت دارویی، سرطان پروستات، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، داکینگ
  • سارا کریمی مقدم، روح الله درستکار *، سعید حسامی تکلو صفحات 87-95
    زمینه و هدف
    سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان های شناخته شده و پنجمین عامل مرگ و میر زنان ایرانی می باشد. در صورت تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه بیماری (DCIS) و انجام درمان مناسب، می توان شاهد افزایش طول عمر بیش از 90 درصد از بیماران بود. رتروویروس های درون زاد انسانی به عنوان قطعات هتروکروماتینی ژنوم به طور معمول فاقد هرگونه بیان می باشند، اما در چندین رده از سرطان های انسانی از جمله سرطان پستان افزایش قابل ملاحظه ای از میزان mRNA HERV-Kenv به چشم می خورد. در این پژوهش با بررسی بیانmRNA HERV-K از طریق RT-PCR سعی در معرفی یک ابزار غربال گری در تشخیص زودهنگام سرطان پستان شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش موردی-شاهدی، نمونه ی خون 40 فرد مبتلا به سرطان پستان بستری شده در بیمارستان بقیه الله اعظم و 20 فرد سالم جهت بررسی افزایش بیان mRNA HERV-Kenv با استفاده از پرایمرهای اختصاصی طراحی شده و با روش RT-PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی ها بر دو گروه بیمار و کنترل نشان داد که افزایش بیان mRNA در 60 درصد بیماران مبتلا به سرطان پستان مثبت و در کلیه افراد سالم منفی است.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده حاکی از افزایش بیان رترویروس های درونزاد انسانی(HERVs) در سرطان پستان است. از آن جا که میزان mRNA HERV-Kenv موجود در خون بیماران مبتلا به سرطان پستان به طور چشمگیری افزایش می یابد، از این رو، پیش بینی می شود که بتوان از این عناصر متحرک ژنی به عنوان یک بیومارکر تشخیصی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: رتروویروس های درون زاد انسانی، سرطان پستان، تشخیص، پیش آگهی، RT-PCR
  • ناصر سعیدی *، زهرا شیراوند صفحات 96-101
    زمینه و هدف
    سیستمیک لوپوس اریتماتوز به عنوان یک بیماری سیتمیک می تواند باعث نفریت لوپوسی، به عنوان یکی از خطرناک ترین تظاهرات این بیماری، شود. در این گزارش، یک خانم با نارسایی حاد کلیوی متعاقب نفروپاتی لوپوسی معرفی می شود.
    گزارش مورد: خانم 27 ساله، بدون سابقه بیماری خاص به دلیل تورم یک ماهه دور چشم، تهوع بدون استفراغ و بی اشتهایی، با سابقه 2 ماهه از سرگیجه و فشارخون بالا، مراجعه کرده است. در بیمار، ESR بالا و هایپرتانسیون نیزدیده شد. در بررسی بیمار، نکات مهم معاینه و پاراکلینیک شامل ادم پره اربیت، ازوتمی، آنمی، هماچوری، پروتئینوری، کلیه با اندازه نرمال، تیتر بالای آنتی بادی ضد هسته ای، آنتی بادی ضد DNA دو رشته ای و لوپوس آنتی کواگولانت بود. بیوپسی کلیه انجام شد، تشخیص گلومرولونفریت پاسی ایمیون گزارش گردید و بیمار تحت درمان با پالس کورتون و همودیالیز قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نفریت لوپوسی باید به عنوان یکی از عوارض مهم سیستمیک لوپوس اریتماتوز در نظر گرفته شود. از طرفی، چنان چه در برخورد با نارسایی حاد کلیوی ناشی از لوپوس، بیوپسی کلیه به صورت گلومرولونفریت پاسی ایمیون گزارش شود، احتمال نفریت لوپوسی را در باید در نظر داشت؛ هر چند معمولا در بیوپسی کلیه بیمار لوپوسی نفریت پاسی ایمیون دیده نمی شود.
    کلیدواژگان: لوپوس، نفریت حاد، نفریت پاسی ایمیون، گزارش موردی
|
  • Rahmatollah Parandin *, Namdar Yousofvand Pages 1-12
    Background
    Several studies have shown that developmental exposure to phytoestrogens causes adverse effects on the reproductive functions. Fennel as a phytoestrogen plant has a rich history in household use and traditional medicine.So, the current study was designed to investigate the effects of in utero and neonatal exposure with fennel on the puberty onset, estrus cycle, reproductive organs and sexual behavior of their offspring.
    Materials And Methods
    BALB/c mice were injected intraperitoneally with 0 (control), 100, 200 and 400 (mg/kg bw) aqueous fennel seed extract (AFSE), daily from day 7 of gestation to postnatal day (PND) 7.
    Results
    Vaginal opening (sign of puberty onset) was advanced in 200 (p
    Conclusion
    These results suggest that developmental exposure to AFSE, due to its estrogenic compounds, it may cause the precocious puberty, disrupted estrus cycle, altered weight of reproductive organs, hormonal imbalance and low lordosis behavior.
    Keywords: Fennel, Mice, Puberty, Reproductive function
  • Iman Jamhiri, Saber Zahri, Davood Mehrabani, Zahra Khodabandeh, Ramin Yaghobi, Seyed Younes Hosseini * Pages 13-21
    Background
    High morbidity and limited therapies of hepatic fibro genesis are important factor for better understanding the molecular mechanisms of the disease. Advances in the understanding of the molecular behavior of hepatic stellate cells (HSC) allow the progress of a field dedicated to anti-fibrotic therapy. Melanoma differentiation associated gene-7 (IL-24/mda-7) as a gene induced during terminal differentiation in human melanoma cells, but the inflammatory response of cells to IL-24/mda-7 is not entirely cleared.
    Materias and
    Methods
    LX-2 cells (a human hepatic stellate cell) were treated by leptin (positive control), media (control negative), or were transfected by empty plasmid and pcDNA3.1/mda-7. The inflammatory state was evaluated through measuring the mRNA expression level of inflammatory molecule, IL-1β. The role of IL-24/mda-7 modulation on inflammatory response was assayed using SOCS1 and SOCS3 gene expressions.
    Results
    The expression levels of IL-1β, SOCS1 and SOCS3 were compared in LX-2 cell line groups. The expression of the IL-1β in the transfected cells was higher than the control cell, but it was not significant. The results indicated that the expressions of SOCS1 and SOCS3 were up-regulated following pcDNA 3.1/mda-7 transfection into LX-2 cells compared to control plasmids (p=0.0179, p=0.0428).
    Conclusion
    The endogenous IL-24/mda-7 exhibited a significant modulatory effect on stellate cells. Therefore, IL-24/mda-7 and relevant signaling pathways could be employed as a target for fibrosis treatment.
    Keywords: Human Hepatic Stellate Cells, IL-1?, IL-24, mda-7, LX-2, SOCS1, SOCS3
  • Alireza Khodavandi, Fahimeh Alizadeh *, Nedasadat Marashi Pages 22-33
    Background
    Biofilm formation represents one of the major virulence factors of Candida albican. However, the number of antifungal drugs is limited for the treatment of candidiasis. Combination therapy is one of the most frequently used techniques to alleviate this problem. In this study, we aimed to evaluate the antifungal activity of fluconazole and terbinafine alone and in combination on C. albicans biofilm inhibition.
    Materials And Methods
    In this cross- sectional study, 10 clinical isolates of C. albicans were identified from the immunocompromised patients. Antifungal susceptibilities were performed using the CLSI standard reference method. The crystal violet colorimetric method, direct microscopic observation and expression of HWP1 gene at different concentrations based on MICs were carried out to investigate inhibition of biofilm formation in C. albicans treated alone and in combination with fluconazole and terbinafine.
    Results
    The data indicated that combination of fluconazole with terbinafine exerted synergistic effects with fractional inhibitory concentration index ranged from 0.375 to 1.5. The combination of fluconazole with terbinafine reduced the number of yeast form and inhibited the biofilm formation. Finally, the expression level of HWP1 was down regulated (p
    Conclusion
    These results suggest the possibility of fluconazole/ terbinafine to treat candidiasis with a higher efficiency. In addition, HWP1 gene could be probable target in synergistic interaction of fluconazole/ terbinafine against C. albicans biofilm.
    Keywords: Candida albicans, Fluconazole, terbinafine, HWP1
  • Azade Riyahi *, Mehdi Rassafiani, Samira Yazdani, Rahmatollah Moradzadeh Pages 34-46
    Background
    Human need for food is one of the inherent or physiological needs that, along with the ability to eat and drink, is the most important factor of health, survival and longevity. Children with cerebral palsy suffer from severe maladjustment in the nutritional mechanism and the creation of unsafe, even risky, conditions for life, due to deficiencies in the disease. Because of the importance of Eating and Drinking Ability Classification System (EDACS) in the research and treatment of children with cerebral palsy, the purpose of this study was to determine the psychometric properties of the Persian version of this system.
    Materials And Methods
    After the forward and backward translation procedures and investigation of face and content validity, test–retest reliability was assessed between parents and therapists using the intra-class correlation coefficient (ICC). 130 Children (3 to 20 years, mean age 52.35 months and standard deviation 33.96; 73 boys, 57 girls) with various types of CP were classified according to EDACS by both parents and therapists.
    Results
    The test–retest reliability was high and significant; the ICC related to parents and occupational therapists was 0.98, and the ICC related to speech therapists (0.99) was higher than 0.90 that both of them showed high correlation.
    Conclusion
    The Persian version of the EDACS is found to be valid and reliable, and is suggested to be appropriate for the assessment of eating and drinking ability in children with cerebral palsy.
    Keywords: Children with cerebral palsy, Feeding, Eating, Drinking Ability Classication System
  • Nastaran Zamani, Azade Eskandary * Pages 47-55
    Background
    Anxiety and depression are psychological and physiological states that are identified by physical, emotional and behavioral changes. According to studies conducted, there is evidence concerning the effect of docosahexaenoic acid (DHA) on the emotional, motor, and cognitive functions of humans and animals. In this study, the effect of DHA (2.5 mg/kg) on anxiety and depression behaviors in adult male mice was examined.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 42 adult male mice were randomly divided into 6 groups of 7 mice. The studied animals were divided into control, vehicle (intraperitoneal injection of sesame oil for 14 days) and treated groups (intraperitoneal injection of DHA with 2.5 mg/kg for 1, 3, 5, and 14 days) and then were studied for anxiety and depression behaviors with elevated plus maze and forced swimming tests.
    Results
    The results of this study showed that treatment of docosahexaenoic acid did not have a significant effect on anxiety behaviors on days 1, 3, 5 (p >0.05), but 14-days treatment significantly reduced the duration of immobility time in the forced swimming test (p˂ 0.05).
    Conclusion
    According to the results, it can be said that docosahexaenoic acid in the dose of 2.5 mg/kg does not affect the anxiety behaviors of rodents but it leads to a decrease in depression behaviors.
    Keywords: Anxiety, Depression, Docosahexaenoic acid, Elevated plus maze, Forced swimming test
  • Atabak Shahed, Ali Asghar Ravasi *, Sirous Choubineh, Davar Khodadadi Pages 56-66
    Background
    The aim of this study was to investigate the effect of four weeks exercise prior preparation before Alzheimer's induction on the levels of nerve growth factor and beta amyloid in the hippocampus of Wistar male rats
    Materials And Methods
    84 male Wistar rats (8 weeks old) with a weighing average of 20 ± 195 grams from Pasteur Institute of Iran were prepared, and rats were randomly divided to two exercise (4 weeks aerobic training on a treadmill with a gradient of 0 degrees, 5 days a week for 4 weeks) and rest groups. Then, the rats of each group were randomly assigned to 3 sub groups of 14 numbers, injection Aβ1-42, control, and non-injected. 48 hours after the last exercise session, injections into the hippocampus amyloid beta or Dimethyl sulfoxide were performed. Seven days after surgery, the rats of each group were randomly sacrificed or subjected to behavioral testing. To determine the levels of of nerve growth factor and beta amyloid Sampling was performed from the hippocampus and plasma of animals, a Morris water maze test was used for spatial memory test. Kolmogorov-Smirnov test (KS) and analysis of variance were used to analyze the data.
    Results
    The results of one-way analysis of variance showed that there was a significant difference between the levels of amylohyd of hippocampus and NGF in different groups. Also, the results of the probe test for spatial memory showed that the time spent on the target circle in the Aβ1-42 injection group was significantly lower than the other groups (p≤ 0.01). Also, the exercise and exercise sham groups had a significantly better performance than control group.
    Conclusion
    It seems that performing physical activity before induction of Alzheimer's in rats is a kind of countermeasures and preeclampsia with physiological disorders and progression of the disease.
    Keywords: Alzheimer's disease, Amyloid beta, Exercise activity, Neural growth factor
  • Darya Asgari Hazaveh, Shahin Riyahi Malayeri *, Saeid Babaei Pages 67-75
    Background
    The use of herbal supplements and exercise training for the treatment of diabetic has increased.The purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks high intensity interval training and moderate intensity interval training and Aloe vera intake on serum vaspin and insulin resistance in diabetic male rats.
    Materials And Methods
    During this experimental study, 32 diabetic rats with STZ Wistar were randomly divided into four groups including the control, high intensity interval training 닪榕, moderate intensity interval training supplement and supplement. Training program was planned for 8 weeks and 3 sessions per week. Each session consisted of 6 to 12 periods of 2-minute activity with the intensity of 90% and 60% with one minute rest (speed: 10m/min). In the supplement groups, 300milligrams Aloe vera solution per kilogram of body weight Gavage was given 5 sessions per week for 8 weeks. The data were analyzed using one-way analysis of variance (ANOVA).
    Results
    The results showed that high and moderate intensity interval training with supplement has no significant effect on the of serum vaspin (p=0.112). High intensity interval training with supplement had significant effects on insulin in diabetic male rats (0.000).
    Conclusion
    .Based on the findings of this study, it seems that supplementation of Aloe vera with high intensity interval training can have better effects on serum insulin in diabetic rats.
    Keywords: Aloe vera, HIIT, Insulin Resistance, Vaspin
  • Bita Kaviani, Hossein Sazegar *, Noosha Zia-Jahromi, Farzane Mohamadi Farsani Pages 76-86
    Background
    The aim of this study is to investigate the role of rs137852599 single-nucleotide polymorphism in the androgen receptor coding gene on drug resistance against treatment with Enzalutamide in individuals diagnosed with prostate cancer.
    Materials And Methods
    In this case-control study, the ARMS-PCR analysis was conducted on androgen receptor coding gene in 50 patients diagnosed with prostate cancer with drug resistance and on 50 patients diagnosed with prostate cancer without drug resistance. The statistical analyses were performed using the GeNePop server and then the results were investigated by the SISA server.
    Results
    The allele frequencies of A and C alleles in rs137852599 were 0.78 and 0.22 for drug resistant and 0.94 and 0.06 for non-drug resistance groups. The results indicated that there is a meaningful relationship between drug resistance and rs137852599 single-nucleotide polymorphism (p = 0.020).
    Conclusion
    The existence of single-nucleotide polymorphisms may result in drug resistance in individuals diagnosed with prostate cancer. Therefore, investigation of the existence of such polymorphisms can be effective in prescription of suitable drugs for these patients.
    Keywords: Docking, Drug resistance, Prostate cancer, Single nucleotide polymorphism
  • Sara Karimi Moghadam, Roohollah Dorostkar *, Saeed Hesami Takallou Pages 87-95
    Background
    Breast cancer is the most common cancer in Iran and breast cancer is the fifth leading cause of death among women. Diagnosis of breast cancer in early stages could increase the lifetime of more than 90% of patients. Human endogenous retroviruses are as heterochromatic parts of the genome, lack any expression. But in several categories of human cancers, including breast cancer, there is a significant increase in the level of HERV-Kenv mRNA.
    Materials And Methods
    In this case-control study, blood samples were collected from 40 breast cancer patients admitted in Baqiyatallah Hospital and 20 healthy individuals to study the increased expression of HERV-Kenv mRNA using specific primers and were tested by RT-PCR.
    Results
    Investigations on the patient and control groups showed that increased expression of mRNA was positive in 60% of patients with breast cancer and negative in all healthy subjects.
    Conclusion
    The results of this study showed that expression of mRNA HERV Kenv in breast cancer was increased. Since enhancement of mRNA HERV-Kenv in the blood of breast cancer patients occurs in of disease, these retroelements could be used as a diagnostic biomarker
    Keywords: Breast cancer, Diagnosis, Human endogenous retrovirus, Prognosis, RT-PCR
  • Naser Saeidi *, Zahra Shiravand Pages 96-101
    Background
    Systemic lupus erythematosus is a systemic disease that can lead to lupus nephritis, as one of the most dangerous sign of this disease. In this report, a woman with acute renal failure subsequent from lupus nephritis is introduced.
    Case report: 27-year-old woman with no history of systemic disease caused by swelling around the eyes of one month, nausea without vomiting, anorexia, dizziness and a 2-month history of hypertension was admitted. ESR in high range, hypertension and dizziness were also observed. Important findings in the laboratory exam were including pre-orbital edema, azotemia, anemia, hematuria, proteinuria, nephropathy normal size, high titers of anti-nuclear antibody, anti-DNA antibodies and lupus anticoagulant was in a field. Renal biopsy was done and the kidney biopsy response was pauci-immune glomerolu, and the patient was treated by pulse corton and hemodialysis.
    Conclusion
    Lupus nephritis as an important complication of systemic lupus erythematosus should be considered, so in patients with acute renal failure, lupus nephritis should be considered, while it isn’t usually observed pausi-immune nephritisin renal biopsy in patient with lupus.
    Keywords: Acute nephritis, Case report, Lupus