فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 10 (زمستان 1382)

  • تاریخ انتشار: 1382/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احد اعظمی، سعید صادقیه اهری، حبیب اجاقی، فیروز امانی وهمکاران صفحه 1
    زمینه و هدف
    طرح پیشگیری از تنبلی چشم همه ساله در سراسر کشور توسط معاونت پیشگیری بهزیستی کشور انجام می گیرد. در این گزارش تحلیلی نتایج اجرایی این طرح در سال های 80-1377 ارایه و با آمار غربالگری های کشورهای مختلف مقایسه شده است تا میزان همخوانی شیوع تنبلی چشم در سالهای مختلف اجرای طرح و همچنین تطابق آمارهای مذکور با نتایج غربالگری تنبلی چشم در کشورهای دیگر برآورد گردد.
    روش کار
    برنامه غربالگری تنبلی چشم برروی کلیه کودکان 6-3 سال مهدهای کودک و مراجعین پایگاه های سنجش بینایی از همان رده سنی انجام می گیرد. معاینه اولیه در اولین مرحله طرح توسط مربیان مهدهای کودک صورت می گیرد. در مرحله بعد موارد مشکوک توسط مربیان به کارشناسان بینایی سنجی ارجاع و موارد تنبلی چشم با تشخیص کارشناسان و تایید آن توسط چشم پزشک پس از رد سایر علل ارگانیک مشخص می گردند.
    یافته ها
    از مجموع 8427کودک معاینه شده در سال 1380 توسط مربیان مهد های کودک 608 نفر (7/2%) با شک به وجود اختلال بینایی به کارشناسان بینایی سنجی ارجاع داده شده اند. دامنه تغییرات برآورد شیوع توسط مربیان در شهرهای مختلف استان اردبیل از 2% تا 15% می باشدکه تغییرات بالای 7 برابراست. رقم فوق درسال های 80-1379 بترتیب معادل 10% با دامنه تغییرات 13-1 درصد و 12% با دامنه تغییرات 14-5 درصد و در سال 1377 معادل 11% با دامنه تغییرات 13-5 درصد بود. در مرحله دوم غربالگری برآورد شیوع مشکل بینایی تشخیص داده شده توسط کارشناسان بینایی سنجی درسال های 80-1377 بترتیب حدود 21%، 45%، 47% و74% بوده است. درمرحله سوم طرح از مجموع کودکان معاینه شده توسط چشم پزشکان شیوع تنبلی چشم طی سال های80-1378 بترتیب 1/6%، 1/41% و 1/25% بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر شیوع تنبلی چشم 1/42% بوده است که با مطالعات انجام شده در سایر کشورها همخوانی دارد، همچنین دامنه بالای تغییرات برآورد شیوع اختلالات بینایی در استان ضرورت انجام مطالعات تطبیقی بیشتری را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: تنبلی چشم، غربالگری، کودکان قبل ازمدرسه
  • داریوش سوادی اسکویی، نیره امینی ثانی، مازیار هاشمیلر صفحه 5
    زمینه و هدف
    با وجود سه دهه تحقیق در خصوص ارتباط لیپیدهای خون با سکته مغزی هنوز این موضوع در ابهام باقی مانده است. با توجه به اینکه سکته مغزی یکی از علل مهم ناتوانی و مرگ در دنیاست لذا شناخت هر چه بهتر عوامل خطر آن می تواند راهگشای مداخلات بهداشتی باشد. این مطالعه باهدف بررسی ارتباط بین لیپیدهای خون و سکته مغزی ایسکمیک انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه به روش مورد- شاهدی در سال 1381 صورت گرفت. موارد شامل بیماران با تشخیص قطعی سکته مغزی ا یسکمیک بار اول بودند.گروه شاهد از سایر بخش های بیمارستان انتخاب شدند و از نظر سن و جنس مشابه گروه مورد بودند. دو گروه از نظر لیپیدهای خون با هم مقایسه شدند. داده ها بعد از جمع آوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 12 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از آزمون آنالیز واریانس و رگرسیون چند متغیره برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه 132 بیمار مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک با همین تعداد شاهد مقایسه شدند. میانگین سنی آزمودنی ها 1/64 سال بود. میانگین غلظت کلسترول تام در گروه مورد بالاتر از گروه شاهد بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (001/0= p). میانگین غلظت تری گلیسرید در دو گروه اختلاف معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های مطالعه حاضر به نظر می رسد که ارایه راهکارهای مداخلاتی در جهت کاهش سطح کلسترول به شیوه پیشگیری اولیه (اصلاح رژیم غذایی) و هم با مداخلات دارویی بویژه در گروه های دارای سایر عوامل خطر سکته مغزی می تواند نقش بسزایی در پیشگیری از سکته مغزی داشته باشد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی ایسکمیک، کلسترول تام، تری گلیسرید
  • منوچهر براک، لیلا آذری نمین، علی نعمتی، ناطق عباسقلی زاده وهمکاران صفحه 14
    زمینه و هدف
    اختلال رشد (FTT) به رشد فیزیکی ناکافی و یا ناتوانی در میزان رشد مورد نظر در طول زمان اطلاق می شود. اختلال رشد کودکان بعنوان یکی از مشکلات بهداشت غذایی در ایران مطرح است و یک مشکل چند وجهی است که عوامل ارگانیک و غیرارگانیک در بروز آن دخیل می باشند. این مطالعه با هدف شناسایی عوامل خطر ساز عمده و دخیل در رشد کودکان زیر دو سال که آسیب پذیرترین گروه سنی برای اختلالات رشد می باشند انجام گرفت.
    روش کار
    مطالعه از نوع مورد- شاهدی است و بر روی 120 کودک (60 مورد و 60 شاهد) تحت پوشش شبکه بهداشتی درمانی شهرستان نمین در سال 82-1381 انجام گرفت. موارد شامل کودکانی بودند که منحنی رشد آنها زیر صدک سوم قرار داشت و یا منحنی رشد آنان سیر نزولی از دو منحنی ماژور را در مدت کوتاهی داشت. گروه شاهد از بین کودکان زیر دو سال با منحنی رشد نرمال انتخاب گردید. مشخصات دموگرافیک پدر، مادر و مشخصات تغذیه ای و آنتروپومتریک (قد،وزن و دور سر) کودک اندازه گیری شد. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار SPSS تحت برنامه های آماری مجذور کای و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که در گروه مورد تعداد دفعات عفونت تنفسی، تعداد دفعات ابتلا به اسهال و استفراغ نسبت به گروه شاهد از نظر آماری بیشتر بود (p<0/05)، ولی در گروه شاهد تعداد کودکان کمتر از 6 ماه که تغذیه انحصاری با شیر مادر داشتند از نظر آماری بیشتر از گروه مورد بود(p<0/05)، بیشتر کودکان مبتلا به نارسایی رشد، وزن هنگام تولد کمتری نسبت به گروه شاهد داشتند (p<0/05). مادران گروه شاهد سطح تحصیلات بالاتری نسبت به گروه مورد داشتند در صورتیکه بی سوادی مادر در گروه مورد نسبت به شاهد بیشتر بود (p<0/05) همچنین تعداد افراد خانوار و خانه دار بودن مادر در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد بود (p<0/05). هیچ اختلاف معنی داری بین تعداد دفعات تغذیه با شیر مادر و رتبه تولد فرزندان در دو گروه مورد مطالعه مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان داد که برخی از عوامل خطر ساز مانند عفونت تنفسی، وزن تولد کم، سواد، آگاهی مادر، تغذیه انحصاری با شیر مادر و تعداد دفعات ابتلا به اسهال و استفراغ نسبت به عواملی چون تعداد دفعات تغذیه با شیر مادر و رتبه تولد تاثیر بیشتری در اختلال رشد کودکان داشته است.
    کلیدواژگان: اختلال رشد، سوء تغذیه، کودکان زیر دو سال، عوامل خطرساز
  • احمد دریانی، بهزاد آبیار، غلامحسین اتحاد صفحه 18
    زمینه و هدف
    انتروبیوس ورمیکولاریس یک عفونت کرمی شایع بوده و در ایران شیوع آن 92-25 درصد گزارش شده است. هدف این مطالعه، تعیین میزان شیوع آلودگی اکسیور در کودکان مهد کودک های شهر اردبیل بود.
    روش کار
    این بررسی توصیفی مقطعی بر روی 400 کودک از 10 مهد کودک شهر اردبیل با استفاده از روش نوار چسب اسکاچ در سال 82-1381 انجام شد. برای هر کودک پرسشنامه ای تکمیل گردید و نتایج با روش آماری مجذور کای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    3/18 % افراد آلوده به اکسیور بودند. بیشترین موارد آلودگی در سنین 4-3 سالگی (62/21 %) و کمترین موارد در سنین 6-5 سال (19/16 %) مشاهده شد. شیوع آلودگی در جنس مذکر 4/16 % و در جنس مونث 2/21 % بود. شیوع اکسیور در فرزندان مادران بی سواد 5/54 %، در حالی که میزان آن در فرزندان مادران تحصیل کرده، 4/12 % بود(05/0 p <).
    نتیجه گیری
    ارایه آموزش بهداشت به ویژه به والدین بی سواد و یا با سطح تحصیلات پایین جهت جلوگیری از ابتلای به این انگل لازم و ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: انتروبیوس ورمیکولاریس، مهد کودک، اردبیل
  • سهیلا رفاهی، سعید خامنه، علی عابدی صفحه 23
    زمینه و هدف
    مهمترین سیستم کنترل لحظه به لحظه فشار خون، بارورفلکس کاروتیدی است. در گذشته برای ارزیابی بارورفلکس کاروتیدی از روش های تهاجمی استفاده می کردند. در سال 1975 اکبرگ توانست دستگاه غیر تهاجمی برای تست حساسیت بارورفلکس کاروتیدی ابداع نماید. هدف اصلی این پژوهش طراحی دستگاه ی برای تست حساسیت بارورفلکس کاروتیدی به روش غیر تهاجمی است که قادر باشد با مکش گردن باعث تحریک بارورسپتورهای گردنی گردد. توسط این دستگاه فیزیولوژیست ها و فارماکولوژیست ها قادر خواهند بود تحقیقات زیادی در مورد بارورسپتور های کاروتیدی انجام دهند.
    روش کار
    مدارات و سیستم های پیشرفته الکترونیکی و مکانیکی که می تواند با ایجاد فشار منفی کنترل شده در جدار سینوس کاروتید افزایش فشار خون را تقلید نماید ساخته شد. این دستگاه بر اساس ایجاد فشار منفی در جلوی گردن کار می کند که این امر موجب کشش بافتهای نرم گردن و از جمله سینوس کاروتیدی می شود. از تغییرات مهمی که در طرح دستگاه داده شد انتخاب لاستیک مقاوم نخ تاب برای ساخت محفظه گردنی بجای ورقه های نرم سربی و نیز قابلیت کنترل الکترونیکی و کامپیوتری بود که دستگاه حاضر را نسبت به مدل پیشنهادی اکبرگ پیشرفته تر نموده است. به منظور تست دستگاه در 12 داوطلب مذکر جوان به مدت 10 ثانیه فشار محفظه گردنی به mmHg 30 - تا mmHg 90 - تقلیل داده شد. با توجه به اینکه سیکل قلبی توسط دستگاه کاردیوپن II بطور ممتد ثبت می شد، تغییرات سیکل قلبی در حین مکش قابل ارزیابی بودند.
    یافته ها
    با تحریک بارورسپتورهای کاروتیدی طول سیکل قلبی در آن واحد افزایش یافت که با سطح پایه اختلاف معنی داری نشان می دهد (003/0 < p). این موضوع عملکرد صحیح دستگاه را نشان می دهد.
    نتیجه گیری
    آزمون های نهایی کار آیی دستگاه مزبور را در ایجاد تحریک بارورسپتور های کاروتیدی تایید می نماید. دستگاه فوق قابل تولید و بکارگیری در سایر دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی می باشد.
    کلیدواژگان: بارورفلکس، تنظیم فشار خون، مکش گردن
  • شیرین لطفی نژاد، تورج رشیدی، محمد جواد عشقی صفحه 33
    زمینه و هدف
    تومورهای بدخیم پوست در زمره شایعترین سرطان ها در تمام جهان می باشند. در کشور ایران به دلیل وجود آفتاب نافذ و طولانی در اغلب روزهای سال و با توجه به این که اکثریت مردان و زنان روستایی را کشاورزان تشکیل می دهند و بنابه مقتضیات شغلی در معرض تاثیر مداوم اشعه آفتاب هستند، شیوع این گونه ضایعات بالا است. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی فراوانی تومورهای بدخیم پوستی در ارومیه بود.
    روش کار
    مطالعه به صورت گذشته نگر و توصیفی و از فروردین سال 1370 تا فروردین سال 1380 اجرا گردید. در این مطالعه با مراجعه به مراکز پاتولوژی در سطح شهرستان ارومیه حدود 61496 گزارش پاتولوژی مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد 1099 بیمار با پاتولوژی تومور بدخیم پوستی شامل کارسینوم سلول بازال (BCC)، کارسینوم سلول اسکواموس (SCC) و ملانوم بدخیم پوستی (CMM) شناسایی و از نظر شاخص های سن، جنس، شغل، محل ضایعه و محل سکونت بررسی شد ند. در مواردی که اطلاعات ناقص بود با مراجعه به مرکز ثبت سرطان در معاونت بهداشتی استان تا حد امکان اطلاعات تکمیل گردید.
    یافته ها
    از مجموع 1099 مورد، 1076 بیمار (9/97%) ضایعه منفرد و 23 بیمار (1/2%) ضایعات متعدد داشتند. نسبت مرد به زن در کل تومورهای پوستی 7/1 به یک بود. بیشترین درصد بیماران را (02/28 %) کشاورزان تشکیل می دادند. شایع ترین محل در مورد BCC روی بینی (2/26%)، در مورد SCC اطراف دهان (78/36%) و در مورد CMM اندام ها (09/45%) بود. در مقایسه، BCC در نیمه فوقانی و SCC در نیمه تحتانی صورت شایع تر بود. اکثریت بیماران در دهه سنی 69-60 سال قرار داشتند. از نظر نوع تومور BCC با فراوانی 62/71 % شایع تر بود. از نظر محل سکونت 61/52 % مراجعین اهل ارومیه و بقیه اهل سایر شهرها بودند. در مقایسه انواع مختلف تومورهای مورد مطالعه در 5 سال اول و دوم، به طور متوسط افزایش 25 % در فراوانی تومورها مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به افزایش شیوع سرطان های پوستی در این منطقه ضروری است اقدامات لازم جهت پیشگیری، کاستن عوامل خطر زا و تشخیص زود رس این نوع تورمورها انجام گیرد.
    کلیدواژگان: تورمورهای بدخیم پوست، کارسینوم سلول بازال، کارسینوم سلول اسکواموس، ملانوم بدخیم پوستی
  • علی مجید پور، شهنام عرشی، همایون صادقی، سید مرتضی شمشیرگران وهمکاران صفحه 39
    زمینه و هدف
    گزش حیوانات یک تهدید مهم برای سلامتی انسان است. استان اردبیل واقع در شمالغربی ایران از شیوع بالای گزش حیوانات برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر بررسی جنبه های اپیدمیولوژیک گزش حیوانات در استان اردبیل در یک دوره یکساله بوده است.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی برای تمام موارد گزارش شده از گزش حیوانات در یک دوره ی کساله از آغاز سال 1378 تا پایان آن پرسشنامه مخصوص ی که شامل سئوالاتی در زمینه حیوان هار، سن، جنس، شغل و... بود، تکمیل گردید. اطلاعات جمع آوری شده بوسیله نرم افزار SPSS نسخه 9 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و از آمار توصیفی برای ارایه نتایج اولیه بصورت جداول فراوانی و نمودار استفاده گردید.
    یافته ها
    از مجموع 4331 نفر که در طول یکسال تحت گزش حیوانات قرار گرفته بودند، تعداد 3259 نفر (75%) مذکر و 1072 نفر (25%) مونث بودند. بیشترین بروز سنی مربوط به گروه سنی 50-30سال بود. حیوان گزیدگی در تابستان شایعتر بود. شایعترین محل گزش پاها بودند که در 3078 مورد (79/71%) دیده شد.شایعترین گزیدگی مربوط به سگ (96%) بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر گزش حیواناتی چون سگ در استان اردبیل یک مشکل بهداشتی عمده می باشد و با توجه به اهمیت موضوع لازم است در جهت کنترل و پیشگیری از این تهدید بهداشتی اقدام جدی به عمل آید.
    کلیدواژگان: حیوان گزیدگی، گزیدگی سگ، اردبیل
  • افروز مردی، پرویز مولوی، زهرا تذکری، مهرناز مشعوفی وهمکاران صفحه 43
|
  • Ahad Azami, Saeid Sadeghieh, Habib Ojaghi, Firooz Amani, Manoochehr Barak Page 1
    Background and Objective
    The nationwide amblyopia prevention program is performed by prevention deputy of welfare organization every year. In this analytic report practical results of screening program in 1998-2001 were presented and compared with similar findings in other countries. The results were also compared with the findings of previous similar researches in Iran.
    Methods
    The amblyopia screening program was performed on all 3-65 year-old children in day-care centers as well as those referring to the visual acuity measuring centers. The first examination was accomplished by trainers. In the second step doubtful cases were referred to optometrist by trainers and amblyopia was diagnosed by an optometrist and confirmed by an eye specialist after excluding organic causes.
    Results
    608 out of 8427(7.21%) children examined by trainers in 2001 were referred to an optometrist because of suspected visual disorders. The prevalence of amblyopia in different cities of Ardabil province was 2%-15%. The figures in 2000-2001 were 10% (Rangs=1%-13%), respectively. In 1998 it was 11% (Range =5%-13%). In the second phase of amblyopia plan the prevalence of visual problems was estimated about 21%, 45%, 47%, and 74% in 1998-2001, respectively. In the third phase of the plan the amblyopia prevalence for children examined by eye-specialist in 1999-2001 were 1.6%, 1.41% and 1.25% respectively.
    Conclusions
    In this research the prevalence of amblyopia was found to be 1.42% which has a conformity with the findings of other countries. Moreover, the higher variation in the estimation of the prevalence of visual disorders in this province requires further comparative researches.
    Keywords: Amblyopia, Screening, Pre, School Children
  • Darioush Savadi Oskoui, Nayereh Aminisani, Maziyar Hashemilar Page 5
    Background and Objective
    The role of circulating lipids in the pathogenesis of ischemic stroke remains unclear despite 3 decades of research. Since ischemic stroke is one of the important causes of death or disability in the world. Finding its risk factors can play a crucial role in health interferences.This study was conducted to investigate the relationship between blood lipids and ischemic stroke.
    Methods
    This wasa case-control study conducted in 2002. The case group were patients who were definitely diagnosed to have ischemic stroke for the first time. An equal number of control subjects (with the same age and sex) were selected from other hospital wards. These two groups were compared in terms of the blood lipids. The collected data were analyzed using SPSS software (release 12) and statistical methods such as ANOVA and multivariate regression.
    Results
    In this research 132 cases were compared with equal number of control subjects. The subjects in both groups were 64.1 years old on average. The mean level of total cholesterol was significantly higher in case group (p=0.001). The mean level of Triglycerides had no significant difference in two groups.
    Conclusions
    Regarding the findings of the present research, offering strategies to lower the chlestrol level through primary prevention as well as drug interferences especially in the groups with other risk factors of stroke, seems to have a significant role in the prevention of ischemic stroke.
    Keywords: Ischemic Stroke, Total Cholesterol, Triglyceride
  • Manoochehr Barak, Leila Azari Namin, Ali Nemati, Nategh Abbasgholizadeh, Mehrdad Mirzarahimi, Anooshirvan Sedigh Page 14
    Background and Objective
    Failure To Thrive (FTT) refers to the insufficient physical growth or inability in keeping the desired growth rate in a period to time. It is a problem in Iran as far as hygienic nutrition is concerned. FTT is a multifactor problem which is caused by various organic and nonorganic agents. This study was conducted to pinpoint the major risk factors involved in the growth of children under 2 years of age who are the most vulnerable age-group in terms of growth disorders.
    Methods
    This case-control study was conducted in 2002-2003 on 120 infants (60 cases with FTT and 60 controls) in Namin health centers. The case group was under the third percentage of their growth chart or they had -2SD in growth chart at least in three months. The control group was composed of infants with normal growth chart. The demographic characteristics of parents, and the nutritional and antropometric (height/weight, head circumference) characteristics of the subjects were measured. The collected data were analyzed by SPSS software, using chi-square and ANOVA.
    Results
    The findings indicated higher frequency of respiratory infections, diarrhea and vomiting in case group (p<0. 05). The control group, on the other hand, outnumbered the case group in terms of the number of infants under 6 months who were exclusively breast-fed (p<0. 05). Most of the infants with FTT had a lower birth weight than control group (p<0. 05). The number of mothers with lower level of education and those who were housewives and also the number of family members were significantly higher in case group than control group (p< 0. 05). However, no significant difference was observed between two groups in terms of frequency of breast feeding and birth rank.
    Conclusions
    The results indicated that some risk factors such as respiratory infections, birth weight, education, mother s knowledge, exclusive breast feeding and the frequency of diarrhea and vomiting have far more important role in growth disturbances in children compared to factors such as frequency of breasr feeding and birth rank.
    Keywords: FTT, Malnutrition, Risk Factor, Infant Failure to Thrive
  • Ahmad Daryani, Behzad Abyar, Gholamhosein Ettehad Page 18
    Backgrand &
    Objective
    Enterobius vermicularis is a common helminthic infection and its prevalence in Iran is 25 to 92 percent.The aim of this study was to determine the prevalence of E. vermicularis infection among children going to daycare centers in Ardabil.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out in 2003 on 400 children who were selected from 10 daycare centers using Graham's scotch adhesive tape technique. A questionnaire was filled for every subject and the results were analyzed by Chi-square test.
    Results
    The prevalence of enterobiosis in the children under study was 18.3%. The highest rate (21.62%) was observed among 3-4 year-old children and the lowest rate (16.19%) was seen among 5-6 year-old ones. The infection rate of males and females were 16.4% and 21.2%, respectively. Prevalence of enterobiosis in children of illiterate mothers (54.5%) was higher compared to literate mothers (12.4%) (p< 0.05).
    Conclusions
    In order to prevent this infection, health education especially for illiterate parents or those who have lower level of education is necessary.
    Keywords: Enterobius Vermicularis, Daycare centers, Ardabil
  • Soheila Refahi, Saeid Khameneh, Ali Abedi Page 23
    Background and Objective
    Carotid baroreflex is the most important system of moment-by-moment control of blood pressure. In the past, in order to test carotid baroreflex, invasive methods were incorporated. In 1975 Eckberg introduced a non-invasive apparatus for testing carotid baroreflex sensitivity. The main objective of the present research was to design and construct a more progressive version of the Eckberg's model apparatus. This apparatus would be able to stimulate cervical baroreceptors through sucking the neck. This device will enable physiologists and pharmacologists to perform many researches about carotid baroreceptors.
    Methods
    In this apparatus advanced electronic and mechanical ciruits apply negative controlled pressure on the carotid sinus and increase the blood pressure. By application of negative pressure in front of neck, it stretches the soft cervical tissues including carotid sinus. One of the major modifications included was using resistant rubber instead of lead sheets for making the neck chamber. The whole system was controlled by a computer, which made our system more advanced as compared to the original model suggested by Eckberg. In order to test the apparatus, 12 young male volunteers received a -30mmHg to -90mmHg neck chamber pressure for 10 seconds. Any changes in cardiac cycles during the suction were being recorded using cardiopen II. So the charges could be evaluated.
    Results
    The findings showed that stimulation of carotid baroreceptors increased the length of cardiac cycles abruptly. This increase is significantly different from the baseline(p<0.003) and shows the correct functioning of the equipment.
    Conclusion
    The final tests confirmed the capability of the apparatus in stimulating carotid baroreceptors. This device can be used in other universities and research centers.
    Keywords: Blood Pressure Regulation, Neck Suction
  • Shirin Lotfinejad, Touraj Rashidi, Mohammadjavad Eshghi Page 33
    Background and Objective
    Malignant skin tumors are highly prevalent cancers all over the world. Iran can be regarded as an area in which skin malignancies are so common because of severe sunlight, and occupational requirements of farmers with long exposure to sunlight. This study was an attempt to evaluate the frequency of malignant skin tumors in Urmia.
    Methods
    In this descriptive and retrospective study 61496 pathological reports collected from pathology centers in Urmia between March 1991 and March 2001 were examined. Among these reports, 1099 cases with skin malignancies (including BCC, SCC and CMM) were identified and classified based on factors such as age, sex, job, the location of lesion and patient ’ s, residential area. In order to accomplish the incomplete data, the researchers referred to cancer registry center in health deputy of the province.
    Results
    Among 1099 cases, 1076 patients (97.9%) had solitary lesion and 23 cases (2.1%) had multiple lesions. The ratio of male to female is 1.7:1 in all skin tumors. Most patients were farmers (28.02%). BCC was mainly observed on nose (26.2%), SCC was around mouth (36.78%) and CMM was mostly in extremities (45.09%). BCC was mostly on upper half of the face and SCC on the lower half. Most patients age ranged from 60 to 69 years. BCC was the most common histopathological type of tumors (71.62 %). 52.61% of patients lived in Urmia and the rest were from other cities. Comparing the first and second 5-Year periods of this research indicated a 25% increase in the frequency of tumors.
    Conclusions
    According to the increased incidence of malignant skin tumors in this area some measures should be taken to prevent this disease, reduce the risk factors and diagnose these tumors earlier.
    Keywords: Malignant Skin Tumor, Basal Cell Carcinoma, Squamous Cell Carcinoma, Cutaneous Malignant Melanoma
  • Ali Majidpour, Shahnam Arshi, Homayoun Sadeghi, Seyedmorteza Shamshirgaran, Shahin Habibzadeh Page 39
    Background and Objective
    Animal bites are considered to be an important threat to human health. Ardabil province in north-western Iran has the highest incidence rate of animal bites in Iran. This study was an attempt to investigate the epidemiological features of animal bites in Ardabil province during a one-year period from April 1999 to April 2000.
    Methods
    In this descriptive study a special questionnaire was filled for all cases of animal bites reported during a one year period in Ardabil province. The questionnaire included questions regarding rabies, age, sex, job, etc. The data were analyzed using SPSS software (release 9). Descriptive statistics was used in the form of frequency tables and graph in order to summarize the data.
    Results
    The total number of exposed persons to animal bites were 4331. Males comprised 75% of cases (3259) and 1072 persons (25%) were females. The highest incidence rate was seen among 30-50 year-olds. Animal bites were more common in summer. In 3078 cases (17%), legs were the main site of bite. Dog bite was the most common type (95%).
    Conclusions
    This study confirms that animal bite such as dog bite is an important public health problem in Ardabil province. Regarding the importance of this issue it is necessary to take serious measures in order to control and prevent this health thereat.
    Keywords: Animal bites, Rabies, Ardabil, Iran