فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 14 (زمستان 1383)

  • تاریخ انتشار: 1383/10/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محرم آقابالایی صفحه 7
    موارد مننژیت راجعه نادر هستند و این بیماری ممکن است با اتیولوژی های مختلفی ایجاد شود و سبب مراجعات مکرر بیمار به بیمارستان گردد. در این بیماران یک بررسی کامل به خاطر احتمال وجود نقایص مادرزادی یا آناتومیک که سبب ورود پاتوژن به فضای ساب آراکنوئید می شود لازم و ضروری است. در اغلب موارد با اخذ شرح حال کامل، سابقه دقیق بیماری، سابقه بستری در بخش های مختلف و بررسی دقیق بالینی و رادیولوژیک می توان به تشخیص صحیح رسید. بیمار مورد بحث خانم 25 ساله ای است که بیش از 8 بار با تشخیص مننژیت بستری گردیده است و بالاخره پس از مدت ها بستری و بهبودی نسبی و عمل جراحی ناموفق اول، مجددا با رینوره و تشخیص دیسپلازی مادرزادی ماندینی با ارتباط مستقیم بین فضای داخل بینی تحت عمل جراحی قرار گرفت و بهبودی کامل حاصل گردید و رینوره کاملا قطع شد و در حال حاضر تنها مشکل بیمار آنوسمی است.
    کلیدواژگان: مننژیت راجعه، آنومالی مادرزادی، رینوره، دیسپلازی مادرزادی ماندینی
  • سید علیرضا آیت اللهی، اصغر محمد پور اصل، عبد الرضا رجایی فرد صفحه 13
    زمینه و هدف
    شروع زود هنگام مصرف سیگار مهمترین تعیین کننده مدت زمان مصرف، مقدار مصرف روزانه و احتمال وابستگی به نیکوتین است. هدف مطالعه حاضر تعیین پیش بینی کننده های روانشناختی گذر از مراحل مصرف سیگار می باشد.
    روش کار
    1132 دانش آموز حاضر در 45 کلاس (دامنه سنی19-14سال)، دو بار با فاصله زمانی 8 ماه مورد بررسی قرار گرفتند. در شروع مطالعه دانش آموزان پرسشنامه ای را در رابطه با رفتار مصرف سیگار و اندازه گیری متغیرهای پیشگویی کننده تکمیل کردند. بعد از 8 ماه دوباره همان دانش آموزان پرسشنامه دیگری در رابطه با رفتار مصرف سیگار تکمیل کردند. داده ها با استفاده از رگرسیون لوجستیک تجزیه وتحلیل گردید.
    یافته ها
    برای گذر از مرحله غیر سیگاری به مرحله سیگار آزموده، تجربه مصرف الکل و برای گذر از مرحله غیر سیگاری به مرحله سیگاری معمول، گرایش مثبت به مصرف سیگار پیش بینی کننده بودند. تجربه مصرف مواد غیر مجاز و گرایش مثبت به مصرف سیگار پیشگوکننده قوی برای گذر از مرحله سیگار آزموده به مرحله سیگاری معمول بوده است.
    نتیجه گیری
    پیشگیری از مصرف سیگار باید در دوره دبیرستان و قبل از آن شروع شود. نتایج این مطالعه از برنامه هایی که هدف شان تغییر همزمان رفتارهای پر خطر است، حمایت می کند.
    کلیدواژگان: مصرف سیگار، دانش آموزان، گرایش به مصرف سیگار
  • عباس افلاطونیان، هاجر حجت، نسیم طبیب نژاد صفحه 20
    زمینه و هدف
    حاملگی خارج رحمی شایع ترین علت مرگ و میر زنان باردار در سه ماهه اول حاملگی و عامل 10% مرگ و میر مادران است و تنها یک سوم از زنانی که یک حاملگی خارج رحمی با پارگی لوله ای داشته اند، می توانند در آینده فرزندی سالم به دنیا آورند. به نظر می رسد که بررسی شیوع این نوع حاملگی و عوامل خطر موثر در وقوع آن، می تواند به تشخیص زودرس و درمان حاملگی نابجا کمک کند و پیش آگهی باروری آینده را در این بیماران بهبود بخشد.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی - مقطعی و گذشته نگر 72 بیمار که با تشخیص حاملگی نابجا در بیمارستان های شهر یزد بستری ودرمان شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به بیماران از طریق پرسشنامه و پرونده های موجود در بایگانی بیمارستان ها به دست آمد. بیماران با شک به حاملگی نابجا بستری شده بودند و سپس با انجام سونوگرافی و لاپاروسکوپی تشخیص آنها قطعی شده بود. اطلاعات بوسیله آزمون آماری مجذور کای در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    از فروردین سال 1378 تا اسفند همان سال از بین 11176 حاملگی در شهر یزدکه در پرونده بیمارستان ها موجود بود، 72 بیمار حاملگی خارج رحمی داشتند که به این ترتیب شیوعEP (Ectopic Pregnancy) در شهر یزد 5/0در هر 100 حاملگی به دست آمد. بیشتر بیماران (58 بیمار) در رده سنی 39-20 سال بودند. اکثر بیماران (8/52%) پاریتی صفر داشتند. 25% بیماران سابقه یک تا سه بار سقط را ذکر کردند و از 43 بیماری که از تنظیم خانواده استفاده می کردند، 19 بیمار مصرف کننده OCP (Oral Contraceptive Pill) بودند. 39 بیمار سابقه عمل جراحی، 7 بیمار سابقه EP قبلی و 25 بیمار سابقه درمان نازایی داشتند و شایعترین علامت بیماران هنگام مراجعه درد شکمی بود. از 72 بیمار، فقط 4 بیمار به روش طبی با استفاده از متوتروکسات درمان و بقیه بیماران جراحی شدند که از 4 مورد درمان طبی، 3 مورد در نهایت منجر به جراحی بیمار شده بود.
    نتیجه گیری
    شیوع حاملگی خارج رحمی در شهر یزد 5/0 در هر 100 حاملگی بدست آمد که در مقایسه با آمار کلی کشور کمتر می باشد.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژیک، حاملگی خارج رحمی، سه ماهه اول حاملگی
  • فرناز اهدایی وند، معصومه رستم نژاد، عفت ایرانی جم صفحه 25
    زمینه و هدف
    پرفشاری خون حاملگی شایع ترین مشکل طبی در بارداری است و 8-5 درصد حاملگی ها را عارضه دار می کند. مادران مبتلا به پره اکلامپسی در معرض خطر بیشتری از نظر عوارض مادری و جنینی هستند از این جهت باید تحت مراقبت های ویژه قبل از زایمان قرار گیرند. تشخیص بیماری در مراحل اولیه در کاهش مرگ و میر و عوارض ناشی از بیماری در مادر و جنین نقش مهمی دارد، بنابراین این پژوهش با هدف تعیین عوامل اپیدمیولوژیک و عوارض پره اکلامپسی در بیماران بستری شده در بیمارستان علوی اردبیل صورت گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی گذشته نگر، 176 زن مبتلا به پره اکلامپسی بررسی شدند. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه بود و با مراجعه به پرونده های بیماران تکمیل شد. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    75% زنان مورد مطالعه مبتلا به پره اکلامپسی شدید و 25% مبتلا به پره اکلامپسی خفیف بودند. در مورد عوامل زمینه ساز، سابقه پره اکلامپسی در 1/23% موارد، بیماری های زمینه ای مادر در 5/12% موارد، دوقلویی در 3/2% و پلی هیدرآمنیوس در 4% موارد وجود داشت. در زنان مورد مطالعه در 5/62% موارد زایمان به طریقه سزارین بوده است. 6/67% مادران دچار پره اکلامپسی به عوارض مادری و جنینی دچار بودند که 2/10% مربوط به عوارض مادری و 4/57% مربوط به عوارض جنینی بود. در مورد عوارض مادری بیشترین موارد به ترتیب دکولمان جفت (4/44%)، اکلامپسی (2/22%) و کوما (1/11%) بود. در مورد عوارض جنینی بیشترین عوارض مربوط به تاخیر رشد داخل رحمی (4/42%)، زایمان زودرس (6/39%) و مرگ داخل رحمی جنین (9%) بود.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش پره اکلامپسی شدید از شیوع بالایی برخوردار بود که احتمالا بدلیل عدم وجود مراقبت های کافی قبل از زایمان در این مادران و در نتیجه عدم تشخیص به موقع بیماری می باشد، بنابراین پیشنهاد می شود مطالعات دیگری در مورد تاثیر مراقبت های قبل از زایمان بر پیامدهای حاملگی در زنان مبتلا به پره اکلامپسی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، عوامل اپیدمیولوژیک، مراقبت قبل از زایمان
  • رضاخندقی، محمد یزد چی مرندی، عفت ایرانی جم صفحه 30
    زمینه و هدف
    سکته های مغزی از بیماری های شایع میانسالی و سالخوردگی هستند و این بیماری ها یکی از علل حملات تشنجی در این سنین می باشند. حملات تشنجی در زمینه سکته های مغزی به دو شکل زودرس و دیررس اتفاق می افتند که به اشکال موضعی و جنرالیزه دیده می شوند. این مطالعه با هدف ارزیابی میزان وقوع حملات تشنجی زودرس در این بیماران به انجام رسید.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی در مدت 12 ماه بر روی 716 بیمار که در طول سال 1381 با تشخیص سکته مغزی در بخش اعصاب بیمارستان امام خمینی (ره) تبریز بستری شده بودند، انجام شده است. روش جمع آوری اطلاعات بصورت مراجعه به بایگانی و بررسی پرونده بیماران با تشخیص سکته مغزی بوده است. تشخیص سکته مغزی بر پایه یافته های بالینی، سی تی اسکن و در موارد لازم MRI داده شده است.
    یافته ها
    از 716 بیمار مورد مطالعه 46 نفر (4/6%) حمله صرعی زودرس داشته اند. 319 مورد(6/44%) انفارکتوس ترومبوتیک، 119 مورد (6/16%) انفارکتوس آمبولیک، 197 مورد (5/27%) خونریزی داخل مغزی، 59 نفر (2/8%) خونریزی تحت عنکبوتیه، 20 نفر (8/2 %) ایسکمی گذرای مغزی و 2 نفر(3/0%) انفارکتوس لاکونر داشتند. بروز حملات تشنجی زودرس در انفارکتوس ترمبوتیک 16 مورد (5%)، در انفارکتوس آمبولیک 10 مورد (4/8%)، در خونریزی داخل مغزی 10 مورد (5%)، در خونریزی تحت عنکبوتیه 10 مورد (9/16%) بوده است. در 24 مورد (52%) فرم حملات تونیک- کلونیک، 14 مورد (5/30 %) موضعی ساده، 5 مورد (11%) موضعی کمپلکس و 3 مورد (5/6%) استاتوس تونیک- کلونیک بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی نشان داد که بروز حملات تشنجی زودرس در سکته های مغزی 4/6% بوده و در خونریزی تحت عنکبوتیه و سکته آمبولیک بیشتر از خونریزی داخل مغزی و سکته آتروترمبوتیک می باشد.
    کلیدواژگان: حملات تشنجی زودرس، سکته مغزی، تونیک، کلونیک
  • ناصر صفایی، نصرالله مقامی پور صفحه 35
    زمینه و هدف
    کوارکتاسیون آئورت در 6 تا 8 درصد مبتلایان به بیماری مادرزادی قلب دیده می شود و چون چهارمین بیماری قلبی از نظر شیوع است و عدم درمان جراحی به موقع باعث نارسایی قلبی و مرگ این بیماران می شود، بنابراین تصمیم به بررسی این بیماری در این مرکز گرفته شد.
    روش کار
    53 بیمار دچار کوارکتاسیون آئورت که از ابتدای سال 1378 تا پایان مهر 1382 در مرکز تحقیقاتی درمانی شهید مدنی تبریز تحت عمل جراحی قرار گرفته بودندبه صورت گذشته نگر، مطالعه شدند.
    یافته ها
    88% موارد در حین معاینات روتین تشخیص داده شدند. بیشترین شکایات بیماران، تپش قلب و تنگی نفس فعالیتی به ترتیب در 45 و 41 درصد و مهمترین نشانه ها، سوفل سیستولی، نبض های ضعیف اندام های تحتانی و پرفشاری خون به ترتیب در 96، 86، و 45 درصد وجود داشتند. در الکتروکاردیوگرام 96% بیماران هیپرتروفی بطن چپ و در رادیوگرافی سینه 45% کاردیومگالی وجود داشت. در آنژیوگرافی 100% بیماران کوارکتاسیون واضح داشتند که در 14 نفر با باز ماندن مجرای شریانی (Patent Ductus Arteriosus) همراه بود، در 15 نفر دیگر به PDA در آنژیوگرافی اشاره نشده بود و در حین عمل آشکار گردید. بیشترین اعمال جراحی، رزکسیون و آناستوموز انتها به انتها (43%) و آنژیوپلاستی وصله داکرون (Dacron Patch) (39 %) بودندکه در هر دو روش گرادیان فشار در محل آناستوموز به زیر 10 میلی متر جیوه کاهش یافته بود و عوارض دیررس در استفاده از روش Patch بیشتر بوده است.
    نتیجه گیری
    تشخیص این بیماری در بیماران مطالعه حاضر با تاخیر همراه بوده است که علت این امر، سهل انگاری در معاینه نبض های هر چهار اندام در اولین مراجعه بیماران، بی توجهی خود بیمار، عدم تشخیص درست و درمان های غلط و علامتی می باشد. با وجود مجرای شریانی باز در این بیماران به علت فشار خون کم در ناحیه کوارک این بیماران پر فشاری خون ریوی شدید نداشتند. رزکسیون و آناستوموز انتها به انتها با عوارض دیررس کمتری همراه می باشد و در صورتی که در سن پایین انجام شود باعث بهبودی کامل بیماری می شود.
    کلیدواژگان: کوارکتاسیون آئورت، باز ماندن مجرای شریانی، رزکسیون و آناستوموز انتها به انتها
  • نسرین فاضل، مهین تفضلی، محمد رمضانی وهمکاران صفحه 41
    زمینه و هدف

    نفخ یکی از شایع ترین اختلالات دستگاه گوارش بعد از اعمال جراحی می باشد که باعث اتساع شکم، مشکلات تنفسی و بازشدن محل بخیه ها می شود و نیز شایع ترین عمل جراحی زنان سزارین است. برخی داروهای مصرفی جهت کم کردن نفخ شکم دارای عوارض و اثرات سویی است که ما را در جهت مصرف داروهای گیاهی رهنمون می کند. مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر سوپرمینت بعنوان یک داروی گیاهی بر شدت نفخ پس از عمل سزارین انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش یک مطالعه کار آزمایی بالینی دو سوکور بود که در بیمارستان شهیدان مبینی شهر سبزوار انجام گرفت. در این تحقیق 107 زن سزارین شده (47 نفر گروه دارونما و 60 نفر گروه دارو) مورد مطالعه قرار گرفتند. دارو و دارونما بعد از قطع سرم، بهمیزان، 40 قطره هر 20 دقیقه به مدت 3 روز به زنان دو گروه داده شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج پژوهش، شدت نفخ در 20 دقیقه اول مداخله (042/0=p)،در20دقیقه دوم مداخله 001/0=20، p دقیقه سوم بعد از مداخله(001/p<0) و 120 دقیقه بعد از مداخله (001/p<0) نسبت به قبل از مداخله در گروه دارو کاهش داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش سوپرمینت بر کاهش شدت نفخ بعد از سزارین موثر است بنابراین پیشنهاد می شود، از آن به منظور کاهش شدت نفخ بعد از عمل سزارین استفاده گردد.

    کلیدواژگان: سوپرمینت، نفخ، سزارین
  • رضا قوطاسلو، ضیاء الدین قریشی، عبادالله حیدری وهمکاران صفحه 47
    زمینه و هدف
    ملتحمه یک غشای مخاطی است که سطح داخلی پلک ها و سطح خارجی کره چشم را می پوشاند. ورم ملتحمه گروه متنوعی از بیماری های عفونی و غیر عفونی را تشکیل می دهد. عفونت ملتحمه باکتریایی از شایعترین عفونت های چشم محسوب می شود. هدف از انجام این پژوهش تعیین عوامل باکتریایی عفونت های چشم در کودکان بستری در مرکز پزشکی کودکان تبریز بوده است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی از فروردین 1381 لغایت اسفند 1382 بر روی 148بیماری که در طی بستری در بیمارستان کودکان دچار ترشح چرکی چشم شدند، انجام شد. از ترشح چرکی ملتحمه نمونه برداری بعمل آمد و در محیط های مناسب کشت داده شد.آنتی بیوگرام سوش های جداشده طبق روش دیسک دیفیوژن انجام گردید. نتایج با استفاده از آمار توصیفی و نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    ارگانیزم های جدا شده به ترتیب شیوع شامل پزودوموناس آئروژینوزا(40)، استافیلوکوک اورئوس(26)،کلبسیلا پنومونیا(20)، استافیلوکوک کواگولاز منفی(18)، انتروباکتر(12)، اشریشیا کولی(10)، سراشیا مارسنس(6)، آسینتوباکتر(4)، استرپتوکوک گروه آ(4) بودند. این باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیک های سیپروفلوگزاسین، کلرامفنیکل، جنتامایسین و کوتریموکسازول به ترتیب در 37، 52،70 و71 درصد موارد مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    شیوع عفونت های باکتریایی ملتحمه کودکان در منابع مختلف 40-20درصد گزارش شده است اما در این مطالعه 5/94 % بود. با توجه به اهمیت عفونت های ملتحمه در بیمارستان و احتمال انتقال عفونت های مقاوم به جامعه، باید تدابیری برای کاهش این عفونت ها اندیشیده شود.
    کلیدواژگان: ورم ملتحمه، عفونت باکتریایی ملتحمه چشم، آنتی بیوگرام
  • ناصر مظفری، محمدعلی محمدی، بهروز دادخواه وهمکاران صفحه 52
    زمینه وهدف
    چندین دهه است که از همودیالیز به عنوان درمان جایگزین در مبتلایان به نارسایی انتهایی کلیه استفاده می شود، اما هنوز به این سوال که یک بیمار اورمیک به چه مقدار همودیالیز نیازمند است پاسخ داده نشده است. روش های متعددی برای بررسی میزان نیاز و کفایت همودیالیز وجود دارد. یکی از این روش ها، بررسی و محاسبه KT/ V بیماران همودیالیزی است. این مطالعه با هدف تعیین کفایت همودیالیز بیماران همودیالیزی انجام گردیده است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی همه بیمارانی که در مرکز دیالیز شهر اردبیل طی سال 1381 دیالیز شدند مورد بررسی قرارگرفتند. از کلیه بیماران قبل و بعد از انجام همودیالیز نمونه خون تهیه و میزان اوره و هموگلوبین اندازه گیری شد. برای بررسی کفایت دیالیز از روشKT/ V استفاده گردید. در تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و استنباطی (مجذور کای) استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد KT/ V 90 % بیماران همودیالیزی زیر 2/1 بود. 3/54 % بیماران سه بار در هفته دیالیز می شدند. میانگین طول مدت دیالیز نمونه ها 63/1 ± 4/2 سال و میانگین هموگلوبین آنان 69/27±1/8 گرم در دسی لیتر بود، همچنین بین کفایت دیالیز و نوع دستگاه رابطه آماری معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با معیارKT/ V میزان بسیار زیادی(90%) از بیماران این مرکز دیالیز ناکافی داشتند. امید است نتایج حاصل از این تحقیق در جهت بهبود وضعیت همودیالیز بیماران در این مرکز مورد استفاده قرارگیرد.
    کلیدواژگان: نارسایی مزمن کلیه، همودیالیز، کفایت دیالیز
  • بررسی نتایج سه ساله عمل جراحی کاتاراکت مادرزادی به روش لنزکتومی ویترکتومی در بیمارستان علوی اردبیل
    رحیم معصومی* صفحات 58-62
    زمینه و هدف
    عمل جراحی کاتاراکت در بچه ها یکی از اعمال جراحی پیچیده و مشکل در چشم پزشکی است. هر چند که شیوع کاتاراکت کم و به نسبت 1 در 2000 مورد است ولی از علل عمده کوری در بچه هاست. شیوع آن در کشورهای فقیر 30 مورد در 100000 است. جدیدترین روش جراحی کاتاراکت مادرزادی که بر آن تاکید می شود، عمل جراحی به روش برداشتن لنز و ویترکتومی با دستگاه ویترکتوم می باشد. این مطالعه به بررسی نتایج بعد از عمل بیماران بستری بعلت کاتاراکت مادرزادی که به روش لنزکتومی ویترکتومی جراحی شده بودند، می پردازد.
    روش کار
    پس از تشخیص کاتاراکت مادرزادی کودکان و معاینات اولیه، در صورت لزوم معاینه زیر بیهوشی انجام می شد و در صورت امکان در تمام بیماران رتینوسکوپی انجام و فشار داخل چشم اندازه گیری می گردید. در مواردی که معاینه ته چشم ممکن بود میزان رفلکس قرمز رنگ ته چشم (Red Reflex) تعیین گردید. درجه بندی بصورت زیر و شامل درجه صفر (عدم وجود کدورت عدسی)، درجه 1(وجود کدورت نقطه ای تا یک میلیمتر)، درجه 2A (وجود کدورت به نوعی که میزان ناحیه کدر کمتر از غیر کدر)، درجه 2B (وجود کدورت به نوعی که میزان ناحیه کدر بیشتر از غیر کدر) و درجه 3 (وجود کدورت در تمام لنز) بود. بیماران در دو گروه شامل گروه اول بیماران با کاتاراکت مادرزادی و گروه دوم بیمارانی که به علت تروما کاتاراکت ثانویه داشتند مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    بیماران گروه اول شامل 24 بیمار و 33 چشم می شد، 26 چشم (79%) با شرایط بعد از عمل خیلی خوب ، 4 چشم (12%) با شرایط بعد از عمل خوب و 3 چشم (9%) با شرایط عمل نسبتا خوب بودند. در بیماران گروه دوم که شامل 17 بیمار بود، 9 مورد (56%) با نتایج بعد از عمل خیلی خوب، 4 مورد (26%) با شرایط بعد از عمل خوب، 4 مورد (26%) با شرایط بعد از عمل متوسط بیمارستان را ترک کردند و در هیچکدام نتایج ضعیف وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتیجه خوب بعد از عمل در این روش و امکان بازیابی سریع قدرت بینایی در بچه ها روش عمل جراحی لنزکتومی ویترکتومی هنوز یک روش ارجح است.
    کلیدواژگان: کاتاراکت مادرزادی، لنزکتومی ویترکتومی، جراحی کاتاراکت
|
  • Moharram Aghabalaei Page 7
    Recurrent meningitis is a rare incident and is likely to have multiple etiologies, which could lead to repeated admissions to the hospitals. A detailed investigation of congenital and anatomic anomalies facilitating bacterial entry into the subarchnoid space is mandatory in these patients. A proper diagnosis can often be obtained through taking a complete history, previous admissions, and complete clinical and radiological examinations. The present case is a 25-year-old woman with 8 admissins because of meningitis. After being hospitalized for a long time and relative improvement, she was operated for the first time. The surgery was repeated due to rhinorrhea and the diagnosis of mondini congenital dysplasia in direct relationship with intranasal space. This led to the complete recovery of the patient. Anosmia her only problem at the present time.
    Keywords: Recurrent Meningitis, Congenital Anomaly, Rhinorrhea, Mondini Congenital Dysplasia
  • Seyed Alireza Ayatollahi, Asghar Mohammadpoor Asl, Abdolreza Rajaee Fard Page 13
    Background and Objective
    Previous studies have suggested that early smoking initiation predicts the duration of smoking, its daily consumption and increased chances of nicotine dependence. The peresent study was an attempt to determine the psychological predictors of transition in different stages of cigarette smoking.
    Methods
    A total of 1132 students in 45 school classes were assesed two times, 8 months apart (Age range: 14-19). The subjects filled out a questionaire about cigarrete consumption behavior and predictor variables. 8 menths later they completed a second questionnaire regarding the cigarette consumption. The data were analyzed using logistic regression.
    Results
    Among non-smokers, using alcohol was a predictor of experimenter smoker whereas positive attitude toward smoking predicted regular smoker. Drug abuse and positive attitude toward smoking set out to be strong predictors of transmission from experimenter smoker to regular smoker.
    Conclusion
    Smoking prevention should begin during and before high school period. This study may support interventions that aim at changing high-risk behaviors.
    Keywords: Cigarette Consumption, Students, Tendency to Smoke
  • Abbas Aflatoonian, Hajar Hojat, Nasim Tabibnejad Page 20
    Background and Objective
    Ectopic pregnancy (EP) is the most common cause of maternal mortality in the first trimester. 10% of maternal death is due to EP and only one-third of women with previous ruptured ectopic pregnancy could have a normal delivery in future. Research about prevalence and risk factors of this kind of pregnancy, could help early diagnosis and treatment of EP and improve the prognosis of fertility rate in the future.
    Methods
    In this retrospective, descriptive and cross-sectional study, seventy-two patients with EP diagnosis admitted and treated in Yazd hospitals were studied. The data were collected using a questionnaire and hospital records. Sonography and laparoscopy confirmed the diagnosis. The data were analyzed by SPSS using Chi-Square test.
    Results
    11176 pregnancies were recorded in Yazd between March 1999 and March 2000 and seventy-two of these pregnancies were ectopic. So prevalence of EC in yazd was found to be 0.5%. Most of the patients (58 cuses) were 20 to 39 years old. 52.8% of the patients had primipar. 25% had a history of one to three times abortion. From 43 patients who used contraceptive, 19 ones used OCP (oral contraceptive). 39 patients had a history of previous surgery, 7 patients had a history of EP and 25 patients had a history of treatment of infertility. The most common symptom of patients was abdominal pain. Only 4 out of 72 patients were treated with a medical method using methotraxe and the rest of them were operated. Three out of these four patients were finally obliged to undertake surgery.
    Conclusion
    The prevalence of EP was 0.5%, which is lower than the national scale.
    Keywords: Epidemyologic, Ectopic Pregnancy, Normal Pregnancy
  • Farnaz Ehdaivand, Masoumeh Rostamnejad, Effat Iranijam Page 25
    Background and Objectives
    Hypertension is the most common medical problem in pregnancy, with an incidence rate of 6-8%. The patients with preeclampsia are exposed to more maternal and fetal complications. This requires more intensive prenatal cares. The diagnosis in early stages of disease has an important role in decreasing maternal and neonatal mortality and its comsequent complications. This study was an attempt to determine the epidemiological factors and complications of preeclampsia among patients admitted to Alavi hospital, Ardabil.
    Methods
    This descriptive retrospective study was conducted on 176 women with preeclampsia. The data were collected using a questionnaire and medical records of patients. These data were analyzed using descriptive and inferential statistics.
    Results
    75% of the patients had severe preeclampsia and 25% had mild preedampsia. Regarding the predisposing factors, history of preeclampsia was observed in 23.1% of the cases, mother's underlying diseases in 12.5%, twin in 2.3% and hydramnios in 4%. The method of delivery in 62.5% of the cases was cesarean section. 67.6% of preeclamptic patients had maternal and fetal complications (10.2% Maternal and 57.4% fetal). The maternal complications were: abruptio placenta, (44.4%), eclampsia (22.2%) and coma (11.1%). The fetal complications were: IUGR (42.4%), prematurity (39.6%) and IUFD (9%).
    Conclusion
    In this study the incidence of severe preeclampsia was higher, which may be due to insufficient prenatal cares and delay in diagnosis. Further studies about the effect of prenatal cares on pregnancy outcomes in preeclamtic women are recommended.
    Keywords: Preeclampsia, Epidemiological Factors, Prenatal Care
  • Reza Khandagi, Mohammad Yazdchi Marandi, Mohammadali Arami Page 30
    Background and Objectives
    Cerebrovascular accidents (CVA) are among the most common neurologic problems affecting people of middle and old ages and are one of the causes of seizure in these age groups. Epileptic seizure in patients with stroke occurs in the forms of early and late seizures and could be seen as simple or generalized. The aim of this study was to evaluate the incidence of early seizure in patients with stroke.
    Methods
    All 716 patients with cerebrovascular accidents admitted to Imam Khomeini Hospital during the year 2002 participated in this descriptive study. The data were collected using the patients, records. The stroke was diagnosed through clinical findings, CT Scan and MRI (if necessery).
    Results
    Early seizures were documented in 46 (6.4%) of 716 patients, including 16 cases (5%) with atherosclerotic thrombosis, 10 (8.4%) with embolic infarction, 10 (5%) with intra cerebral hemorrhage and 10 (16.9%) with subarachnoid hemorrhage. Twenty-four (52%) out of 46 patients had Tonic- clonic seizures, 14 (30.5%) simple partial seizures, 5 (11%) complex partial seizures and 3 (6.5%) tonic-clonic status.
    Conclusion
    It was found that incidence of early seizures in stroke is 6.4%and early seizures are more common in subarachnoid hemorrhage and embolic infarction than embolic and atherothrombotic infarction.
    Keywords: Early Seizurs, Stroke, Tonic-Clonic
  • Naser Safaii, Nasrollah Maghami Pour Page 35
    Background and Objectives
    Aortic coarctation occurs in 6 to 8% of patients with congenital heart disease. It is the fourth most prevalent heart disease which requires catheterization and surgical involvement in the early years of life. If surgical repair is not conducted on-time, it can lead to heart failure (HF) and death. That is why we decided to study this disease in shahid Madani hospital, Tabriz.
    Methods
    53 patients with aortic coarctation who underwent surgery from early 1999 to late 2003 in Tabriz Shahid Madani Research and Health center were studied retrospectively.
    Results
    88% of the cases were diagnosed during routine examinations. The most frequent complaints of the patients were palpitation (45%) and exertional dyspnea (41%), and the most important signs were systolic ejection murmur in 96%, weakness of lower limbs pulses in 86% and hypertension in 45%. In ECG, 96% of the patients had LVH and in CXR, 45% had cardiomegaly. In angiography, 100% of the patients had apparent aortic coarctation, which in 14 this was associated with Patent Ductus Arteriosus (PDA) In other 15 cases, PDA was not reported in angiography but was discovered during operation. The most common surgeries were resection, end-to-end anastomosis (43%) and Dacron patch angioplasty (39%). In both methods the pressure graradient decreased to under 10 mmHg in the site of anastomosis and the late complications in the patch method was more than the other one.
    Conclusion
    The diagnosis of this disease had been delayed in these patients because of imprecise examination of all four limb's pulses at the first examination of the patients, the patient's own ignorance, misdiagnosis, mismanagement and symptomatic therapy. In spite of PDA and low blood pressure in coarc region, these patients did not have severe pulmonary hypertension. Resection and end-to-end anastomosis is associated with less common late complications and if conducted in early ages, it can lead to complete recovery.
    Keywords: Aortic coarctation, Patent Ductus Arteriosus, Resection, End to End Anastomosis
  • Nasrin Fazel, Mahin Tafazoli, Mohammad Ramezani, Habibollah Esmaili Page 41
    Background & Objective

     Flatulence is one of the most common postoperative disorders, which leads to abdominal distension, respiratory disorders and the openning of sutures. Some of the drugs used to alleviate the abdominal flatulence are associated with complications and harmful effects, which gives us a hint to adopt herbal medicine. The present study investigates the effect of supermint on the flatulence intensity after cesarean section.
      

    Methods

     This double-blinded clinical trial study was conducted on 107 women (47 cases as placebo group and 60 cases as drug group) who had cesarean section in shahid Mobini hospital, Sabzevar. After stopping the administration of IV fluid, the subjects in both groups received 40 drops of drug and placebo every 20 minutes for 3 days.
      

    Results

     The intensity of flatulence in the first 20 minutes (p=0.042), in second 20 minutes (p=0.001), in the third 20 minutes (p<0.001) and 120 minutes after intervention (p<0.001) was lower in drug group compared to before intervention.
      

    Conclusion

     Supermint is effective in reducing the postoperative flatulence in cesarean section and is recommended to be used in these cases.

    Keywords: Supermint, Flatulence, Cesarean Section
  • Reza Ghotaslou, Zyiaaddin Ghorashi, Ebadollah Heidari, Solmaz Nikvash Page 47
    Background and Objectives
    The conjunctiva is a mucus membrane that covers the internal surface of the eyelids and the external surface of the globe. Conjunctivitis comprises a variable group of infectious and non-infectious diseases. Bacterial conjunctivitis is a common type of ocular infections. The aim of this study was to determine the bacterial agents in conjunctivitis.
    Methods
    This descriptive study was done on 148 patients with conjunctivitis who were hospitalized in pediatric hospital of Tabriz from March 2001 to February 2002 and had suppurative discharge. Suppurative discharge of the conjunctiva was sampled and cultured on suitable media. Antibiogram of the isolated strains was done using the disk diffusion method. The data were analyzed by SPSS software using descriptive statistics.
    Results
    The isolated organisms were in the following frequency: Pseudomonas aeroginosa (40), Staphylococcus aureus(26), Klebsiella pneumonia(20), coagulase negative Staphylococci spp(18), Enterobacter spp(12), E.coli(10), Seratia marcescens(6), Acintobacter spp(4), Beta-hemolytic streptococcus group A(4). These bacteria had varied degrees of resistance to ciprofloxacin (37%), Chloramphenicle (52%), Gentamycin (70%) and Co-trimoxazol (71%).
    Conclusion
    In different studies the prevalence of conjuctivitis infection is reported to be 20-40% but we found 94.5%. Regarding the importance of bacterial conjuctivitis infection in hospital and the possibility of the transmission of resistant infection to the society, some measures shoud be taken to decrease these infections.
    Keywords: Conjunctivitis, Bacterial Conjunctivitis, Antibiogram
  • Naser Mozaffari, Mohammadali Mohammadi, Behrouz Dadkhah, Abdollah Mahdavi Page 52
    Background and Objectives
    Haemodialysis has been used as a replacement therapy in patients with end- stage renal failure for several decades. But it is not clear yet how much haemodialysis a uremic patient needs? There are different methods for the assessment of needs and adequacy of dialysis. One of these methods was measurement of KT/V of haemodiolytic patients. The aim of this study was to determine dialysis adequacy of haemodialytic patients in Ardabil dialysis center.
    Methods
    In this descriptive study, all of the hemodialytic patients (70 cases) in 2002 were studied. Urea and blood cells were determined in the patient's blood samples both before and after dialysis. KT/V methods were used to determine the adequacy of dialysis. The data were collected and analyzed by SPSS software using descriptive (mean,standard deviation) and analytical (X2) statistics.
    Results
    The findings showed that KT/V was smaller than 1.2 in 90% of cases. 54.3% of patients were dialysed three times a week mean of dialysis duration was 2.4 ± 1.63 years. Mean of hemoglobin was 8.27 ± 1.69 gr/dl. There was no significant relationship between dialysis adeqnacy and instrument type.
    Conclusion
    90% of haemodialytic patients in this center did not have adaquate dialysis in terms of KT/V criteria. As a result it seems necessery to pay more attention in order to improve the present condition.
    Keywords: Chronic Renal Failer, Haemodialysis, Dialysis Adequacy
  • Three-Year Evaluation of Post Operative Results in Congenital Cataract by Lensectomy Vitrectomy in Alavi Hospital
    Rahim Masoumi* Pages 58-62
    Background & Objectives
    Congenital cataract surgery is one of the complicated and difficult surgeries in ophthalmology. Its prevalance is one per 2000 live birth but it is one the main causes of blindness in children. This prevalence is even higher in underdeveloped countries (30 in 100000 cases). Lensectomy & vitrectomy by vitrectome device are the latest methods in this regard. The objective of this study was to evaluate the post-operative results of this method of surgery in patients operated because of congenital cataract.
    Methods
    After the diagnosis of the congenital cataract and primary examinations, the patients, in necessary cases, were examined under anesthesia and if possible, in all patients retinoscopy was conducted and intraocular presure was measured. If the examination of the retin was possible, the red reflex was determined. Then the patients were garded to D( absence of cloudy lens), 1( the presence of opacity up to 1 mm), 2A (the area of apaque part less than nonopaque area), 2B (the area of opaque part more than nonopaque area) and 3 ( complete opaqcity of lens). All of the patients were evaluated in two groups: first, only congenital cataract second cataract due to trauma.
    Results
    In the first group (with 24 patients and 33 eyes). 26 eyes (79%) had very good postoperative condition, 4 eyes (12%) had good condition and 3 eyes (9%) were nearly good. In the second group including 17 patients, 9 eyes (56%) were very good and 4 eyes (26%) good and 4 eyes (26%) moderate in terms of postoperative results, and none of them had poor results.
    Conclusion
    Because of the good surgical results of lensectomy and vitrectomy in congenital cataract and rapid visual acuity they are still methods of choice in congenital cataract surgery.
    Keywords: Congenital Cataract, Lensectomy Vitrectomy, Cataract Surgery