فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 32 (تابستان1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/07/20
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مقایسه اثر پروپوفول و تیوپنتال سدیم در القای بیهوشی برای الکتروشوک درمانی
    محمدرضا قدرتی، قدرت اخوان اکبری، پرویز مولوی، پوران اخوان اکبری صفحه 8
    زمینه وهدف
    الکتروشوک درمانی یکی از روش های رایج در درمان انواع بیماری های روانی بوده و میزان تاثیر درمانی این روش ارتباط مستقیمی با طول مدت تشنج دارد. تعیین میزان تاثیر داروهای بیهوشی روی مدت تشنج ناشی از ECT و همینطور جلوگیری از عوارض همودینامیک آن حائز اهمیت است. در این مطالعه ما دو داروی پروپوفول و تیوپنتال سدیم رادرالقاء بیهوشی برای ECT مورد مقایسه قرار دادیم.
    روش کار
    در یک مطالعه آینده نگر، تصادفی و یک سویه کور تعداد 16 بیمار روانی در طی 72 جلسه ECT به صورت متناوب تحت بیهوشی با تیوپنتال سدیم و سوکسینیل کولین و یا پروپوفول و سوکسینیل کولین قرار گرفته و مدت تشنج ظاهری و تشنج واقعی (EEG) (Electroencephalography) و تغییرات همودینامیک (تعداد ضربان قلب و فشار متوسط شریانی) و همچنین بروز عوارض مختلف ناشی از بیهوشی و ECT ثبت گردید. نتایج توسط نرم افزارآماری SPSS ویرایش 9 تحت آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    مدت تشنج ظاهری و تشنج واقعی ناشی از ECT (Electroconvulsive therapy) در گروه پروپوفول کمتر از گروه تیوپنتال بود ولی از نظر آماری این اختلاف معنی دار نبود (318/0=p). میزان تغییرات مولفه های همودینامیک با پروپوفول کمتر بوده و میزان افزایش فشار متوسط شریانی بعد از تجویز داروها و بلافاصله بعد از ECT اختلاف معنی داری در دو گروه داشت (04/0=p). میزان شیوع سایر عوارض تنفسی و همودینامیک، تهوع، استفراغ و بیقراری در دو گروه اختلاف معنی داری نداشتند.
    نتیجه گیری
    پروپوفول جهت القاء بیهوشی در ECT ازنظر مدت تشنج، تفاوت بارزی با تیوپنتال سدیم ندارد. بنابراین از نظر بالینی می توان از آن به جای داروهای دیگر در ECT استفاده نمود.
  • عادل احدی، مهرداد میرزارحیمی، مرضیه روشنی صفحه 107
    هنوخ شوئن لاین پورپورا که پورپورای آنافیلاکتویید نیزنامیده می شود یک واسکولیت عروق کوچک با عوارض پوستی وسیستمیک است. در پاتوژنز هنوخ شوئن لاین اغلب عوامل عفونی وغیر عفونی گوناگونی نقش دارند. با این وجود، تا کنون همراهی آن با عامل عفونی آنتامبا هیستولیتیکا یکبار گزارش شده است. در این گزارش هنوخ شو ئن لاین همراه با اسهال خونی در زمینه آنتامبا هیستولیتیکا در یک پسر 7 ساله بوده، معیارتشخیص بیماری براساس کرایتریای تشخیصی هنوخ شوئن لاین ومشاهده کیست و تروفوزدیست آمیب درآزمایش مدفوع بیمار مطرح شد وتحت درمان با استروئید قرار گرفت. با درمان بیماری آمیبیاز علائم ونشانه های بیماری بهبود یافته و بیمار از بیمارستان مرخص شد.
  • زهرا بصیرت، اشرف محبوبی صفحه 111
    زمینه و هدف
    درد پستان یک ناراحتی شایع پستان می باشدکه تعداد زیادی از زنان در سنین باروری را درگیر می کند و علاوه بر ترس ناشی از سرطان، موجب مراجعات پزشکی مکرر و اختلال در فعالیت های شغلی، اجتماعی و خانوادگی فرد می شود. هدف این مطالعه تعیین یافته های بالینی، سونوگرافی و ماموگرافی در بیماران مبتلا به درد پستان می باشد.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی روی 160 نفر از بیماران با درد پستان مراجعه کننده به درمانگاه زنان بیمارستان شهید یحیی نژاد دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شده است.معاینه بالینی توسط متخصص زنان انجام شد و برای بیماران کمتر از 35 سال سونوگرافی و بالاتر از 35 سال ماموگرافی توسط یک رادیولوژیست انجام شد. سایر اطلاعات شامل، سن، سن منارک، سن اولین حاملگی، تعداد زایمان، سابقه مصرف قرص های ضد بارداری، درمان جایگزینی هورمون، سابقه خانوادگی سرطان، آگاهی در مورد توصیه های تغذیه ای در مورد درد پستان و ارتباط درد با سیکل قاعدگی ثبت شد و اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS 10 آنالیز شد.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان 9/9±8/34 سال بود. حساسیت در لمس حین معاینه در 122 بیمار (3/76%) وجود داشت. 42 بیمار (2/53%) در ماموگرافی و 50 بیمار (3/40%) در سونوگرافی بیماری فیبروکیستیک داشتند. یافته های نرمال در ماموگرافی و سونوگرافی بترتیب در 29 بیمار (7/36%) و 60 بیمار (4/48%) دیده شد.
    نتیجه گیری
    در اکثر افراد با درد پستان یافته سونوگرافی و ماموگرافی طبیعی و یا تغییرات فیبروکیستیک را نشان می دهد. تاریخچه دقیق و ارزیابی بالینی در این افراد ضروری می باشد.
  • زهرا بصیرت، مهرداد کاشفی فرد صفحه 119
    زمینه و هدف
    تهوع و استفراغ حاملگی در 90-50 % از حاملگی ها در تریمستر اول دیده می شود.تهوع و استفراغ شدید حاملگی فرم تشدید یافته آن بوده و با کاهش وزن، اختلالات الکترولیتی، کتونوری، کتونمی همراه است. اخیرا طی گزارشاتی ارتباط بین عفونت هلیکوباکترپیلوری و تهوع و استفراغ شدید بارداری مطرح شده است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین سرولوژی هلیکوباکتر پیلوری و تهوع و استفراغ شدید حاملگی می باشد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی برروی 40 زن باردار با سن حاملگی 7 تا 17 هفته، مبتلا به تهوع و استفراغ شدید حاملگی و 50 زن باردار غیر مبتلا با سن بارداری مشابه در سال 1386 در بیمارستان یحیی نژاد وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد. سرولوژی IgG و IgA هلیکوباکتر پیلوری به روش الیزا در یک آزمایشگاه انجام شد. پس از جمع آوری اطلاعات، داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    سن زنان گروه مبتلا و شاهد به ترتیب 3/4±2/24 و 6/4±7/25 سال بود (127/0=p). سن حاملگی گروه مبتلا و شاهد به ترتیب 3/2± 9 و4/3±3/8 هفته بود (29 /0 = p). 5/57% از افراد گروه مبتلا و 48% از افراد گروه شاهد از نظر سرولوژی هلیکوباکتر پیلوری مثبت بودند که از نظر آماری معنی دار نبود (523/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که بین آلودگی با هلیکوباکتر پیلوری و تهوع و استفراغ شدید حاملگی ارتباطی وجود ندارد.
  • زکیه تلمادره ای، حسن وطن دوست، جواد رفیع نژاد، مهدی محبعلی، مجید توکلی، محمد عبدی گودرزی، فائزه فقیهی، ماندان ابوالحسنی، ذبیح الله زارعی، ملیحه جداری، فاطمه محترمی صفحه 127
    زمینه و هدف
    کنه ها نقش مهمی در انتقال بیماری های مختلف به انسان و حیوان دارند. با توجه به گزارش موارد بیماری تب راجعه کنه‎ای و بیماری تب خونریز‎ی دهنده کریمه کنگو از شهرستانهای استان اردبیل در این تحقیق اقدام به جمع آوری کنه های سخت و نرم از دامهای اهلی و اماکن نگهداری گردید تا با شناسائی گونه ها، تعیین سطح حساسیت و وفور فصلی آنها تصمیم گیری مناسبی در مبارزه با کنه ها و در نتیجه کاهش انتقال بیماری ها توسط آنها بدست آید.
    روش کار
    نمونه برداری بطور تصادفی و بشکل خوشه ایدر طی چهار فصل از روستاهای مختلف انجام گردید و تست حساسیت با استفاده از روشTopical application انجام گردید و این تست با سوش های دیگری از استانهای مختلف کشور مقایسه شد.
    یافته ها
    در این بررسی تعداد 2080 کنه جمع آوری و شناسایی گردید. که شامل ده گونه از دو خانواده ایگزودیده و آرگازیده بود. از کنه های سخت جنس Hyalomma با 5/65% بیشترین، جنس Rhipicephalus با 3/34% و جنس Haemaphysalisبا 2/0% کمترین فراوانی را به خود اختصاص داده است، از خانواده آرگازیده جنس Ornithodoros 2/97% فراوانترین و جنس Argas 8/2% کمترین فراوانی را داشته اند. سطح حساسیت کنه های نرم با استفاده از سم سایپرمترین تعیین شد. سوش مشکین شهر (CL) LD50 با 7/1 نسبت به سوش های دیگر حساسیت کمتری نسبت به سم مذکور نشان داد. جنس Hyalomma از نظر گونه نسبت به جنس های دیگر کنه های ایگزودیده از تنوع برخوردار است، گونه marginatum Hyalomma با 9/16 درصد بیشترین فراوانی و Hyalomma aegyptium با 3 /0% کمترین وفور را داشت. از جنس Rhipicephalus فقط گونه bursa Rhipicephalus و از جنس Haemaphysalis، گونه Haemaphysalis inermis جمع آوری شد. از خانواده Argasidae جنسOrnithodoros lahorensis با 2/97% بالاترین وفور را در طی فصول پاییز و زمستان داشت و در مورد خانواده Ixodidae بیشترین وفور در فصول بهار و تابستان بود. میزبانها به ترتیب وفور صید کنه، شامل گوسفند، گاو، طیور، بز، گاومیش و شتر بوده است.
    نتیجه گیری
    سوش های مشکین شهر نسبت به سوش های مناطق دیگر حساسیت کمتری نسبت به سم سایپرمترین نشان دادند.
  • میر مهدی چینی فروش، محمد باقر ستوده، امیر جامعی، سمیرا شهباززادگان صفحه 134
    زمینه و هدف
    لنفادنوپاتی به معنای بیماری موجود در غده لنفاوی است. در اکثر مطالعات انجام شده سل به عنوان شایعترین علت لنفادنوپاتی گردنی ذکر شده است. مواجهه با یک لنفادنوپاتی گردنی بعنوان تنها شکایت یک بیمار یا تنها یافته بالینی، جزو موارد معمولی است که یک پزشک در دوره طبابت خود با آن مواجه می شود که تشخیص و مداوای آن بستگی به معلومات وی دارد و با توجه به اهمیت تشخیص زودرس بدخیمی ها و سل در غدد لنفاوی ناحیه گردن و تشخیص و درمان هر چه سریعتر آنها، مطالعه حاضر در زمینه بررسی شایعترین علل لنفادنوپاتی های گردنی با توجه به سن و جنس در این منطقه انجام گرفت.
    روش کار
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی و گذشته نگر بر اساس پرونده یکصد بیمار که با تشخیص لنفادنوپاتی گردنی اثبات شده از سال 1381 لغایت 1385 در بیمارستان فاطمی تحت عمل لنفادنکتومی قرار گرفته و در پاتولوژی تشخیص قطعی داده شده بود، انجام گرفته است. نتایج بررسی سیتولوژیک غدد لنفاوی با اسپیرشن سوزی ((FNA و بافتهای غیر لنفاوی از نمونه گیری آماری حذف شدند. اطلاعات دموگرافیک از قبیل سن و جنس بیماران و نتایج پاتولوژیک جمع آوری شده و با استفاده از روش های آمار توصیفی به وسیله نرم افزار آمار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه از 100 بیمار مورد بررسی، 52 نفر (52%) مرد و 48 نفر (48%) زن بودند، نتایج پاتولوژیک به ترتیب شیوع عبارت بودند از توبرکلوزیس 36 مورد (36%)، تغییرات راکتیو شامل هیپرپلازی فولیکولار، هیستیوسیتوز سینوسی و لنفادنیت ها 34 مورد (34%)، کارسینوم متاستاتیک 13 مورد (13%)، لنفوم هوچکین 9 مورد (9%)، لنفوم نان هوچکین 8 مورد (8%). در گروه سنی صفر تا 15 سال تغییرات راکتیو با فراوانی 11 مورد (57%)، در گروه سنی 16 تا 55 سال توبرکلوزیس با 31 مورد (2/44%) و در گروه سنی بالای 55 سال کارسینوم متاستاتیک با 5 مورد (4/45%) شایع ترین علل لنفادنوپاتی های گردنی را به خود اختصاص دادند.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه توبرکلوزیس شایع ترین علت لنفادنوپاتی های گردنی در هر دو جنس بود (مخصوصا «در زنان 55-15 ساله). همچنین با توجه به شیوع بالای متاستاز در غدد لنفاوی گردنی در سنین بالای 55 سال باید توجه بیشتری به بررسی پاتولوژیک عقده های لنفاوی گردنی در این گروه سنی صورت گیرد.
  • حسین حاتمی، فیض الله منصوری صفحه 140
    سیاه زخم گوارشی بیماری نادری است که حدود 5-2 روز بعد از مصرف گوشت های با طبخ ناکامل یا خام آلوده به اسپور باسیل سیاه زخم، عارض می شود. علائم و نشانه های رایج و گزارش شده آن شامل درد شدید شکم، هماتمز، ملنا، آسیت ناگهانی و سریعا پیش رونده و اسهال شدید می باشد. این بیماری معمولا در اغلب موارد گزارش شده نهایتا باعث ایجاد توکسمی و شوک گردیده و سرانجام، منجر به مرگ می شود. این مطالعه به بررسی برخی از ویژگی های مربوط به دو بیمار مبتلا به سیاه زخم گوارشی و بررسی متون پزشکی می پردازد. طی سال های 73-1367 تعداد 38 بیمار مبتلا به سیاه زخم در بیمارستان سینای کرمانشاه بستری شدند که در بین آن ها دو مورد نادر سیاه زخم گوارش با کشت مثبت مایع آسیت (3/5%) نیز وجود داشت. ولی به طرز غیرمنتظره ای علائم و نشانه ها در یکی از بیماران، فقط شامل آسیت پیش رونده و استفراغ و در بیمار دوم، شامل آسیت پیشرونده بود و هیچیک از آنان دچار درد شکم، حساسیت در لمس شکم، اسهال، هماتمز، ملنا و سایر علائم گوارشی مورد انتظار، نبودند در حالیکه این علائم، در سایر منابع گزارش شده، وجود داشته و بنابراین برخلاف سایر موارد گزارش شده از ایران و سایر نقاط جهان، این دو مورد، به شکل غیرمعمول، حادث گردیده بودند و علیرغم تجویز به موقع پنی سیلین با دوز مناسب که به عنوان داروی انتخابی، معرفی شده است، هیچیک از آنان نجات نیافتند. هرچند سیاه زخم گوارشی، چهره نادری از این بیماری را تشکیل می دهد ولی با توجه به این که از طرفی ممکن است با چهره های غیر معمولی تظاهر نماید و تنها موارد شدید در بیمارستان ها بستری گردند، آمارهای موجود، نشان دهنده میزان واقعی بیماری نیست و در دو بیمار گزارش شده فوق درد شکمی و حساسیت شکمی، اسهال، هماتمز، ملنا بعنوان علائم گوارشی وجود نداشتند.
  • محمد سکوتی، وحید منتظری، ایرج فیضی صفحه 150
    زمینه و هدف
    کانسر مری در کمر بند شمالی کشور ایران و بخصوص آذربایجان از شیوع بالائی برخوردار است. ازوفاژکتومی یکی از درمان های رایج کانسر مری می باشد. یکی از عوارض مهم و شایع بعد از عمل جراحی ازوفاژکتومی، بروز دیسفاژی مجدد است که می تواند ثانویه به تکنیک عمل جراحی، ریفلاکس و نشت از محل آناستوموز مری- معده و یا علل دیگر باشد. هدف، بررسی شیوع و علل بروز دیسفاژی در بیماران عمل شده کانسر مری می باشد.
    روش کار
    در یک مطالعه توصیفی گذشته نگر در بین سالهای 1385-1380 پرونده بیمارانی که در بیمارستان امام خمینی، به علت کانسر مری تحت اعمال جراحی ازوفاژکتومی قرار گرفته اند مورد بررسی قرار می گیرد. در پرونده بیماران، تشخیص های اولیه تومورهای مری و اقدامات درمانی جراحی و آندوسکوپی و بررسی هیستوپاتولوژی قبل و بعد عمل و عوارض در مان های جراحی و بخصوص شیوع و علل ایجاد دیسفاژی مورد بررسی قرار می گیرند روش های درمانی تنگی ها در محل آناستوموز با دیلاتاسیون و عمل جراحی مجدد است که مورد بحث قرار می گرفت.
    یافته ها
    81 بیمار از 324 بیمار بستری در مرکز آموزشی و درمانی امام خمینی به علت کانسر مری مورد عمل جراحی ازوفاژکتومی قرار گرفته بودند. از این تعداد بیمار 18 مورد (2/32%) دچار دیسفاژی مجدد پس از جراحی شده بودند. میزان بروز دیسفاژی مجدد در گروهی که تومور در ثلث تحتانی مری بوده است حدود 3/5 برابر گروهی است که تومور در ثلث میانی بوده است. علت اصلی دیسفاژی مجدد در 24/88% از بیماران، تنگی خوش خیم در محل آناستوموز بوده است. 17 بیمار با دیلاتاسیون آندوسکوپیک و یک بیمار با stricturoplasty با جراحی درمان شدند. میانگین زمان بین بستری اول و بستری دوم بیماران 03/10 ماه بوده است.
    نتیجه گیری
    دیسفاژی مجدد بعد از ازوفاژکتومی در بیماران مورد مطالعه ما جزو عوارض شایع است و نوع دیسفاژی خوش خیم آن از آمار بالائی برخوردار است. در این بیماران درمان دیلاتاسیون آندوسکوپیک نتایج خوبی را در بر داشته و توصیه می شود.
  • مارینا جستان مرنی، فرهاد پورفرضی، سعیده نجات بخش، شهاب بهلولی، شهرام حبیب زاده، یاشار محرم زاد صفحه 157
    هدف
    مقایسه تاثیر بالینی رژیم درمانی دو دارویی گلوکزآمین و کلروکین با رژیم تک دارویی گلوکزآمین در درمان بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده، 30 بیمار (گروه مداخله) با داروهای گلوکزآمین و کلروکین و 25 بیمار (گروه کنترل) تنها با داروی گلوکزآمین به مدت 12 هفته تحت درمان قرار گرفتند. از شاخص WOMAC (Western Ontario and McMaster Universities) جهت ارزیابی تاثیر درد بر عملکرد بیماران استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز شاخص WOMAC در گروه مداخله در بدو ورود (3/51)، هفته ششم (1/96) و هفته دوازدهم (1/84) بود. میانگین امتیاز شاخص WOMAC در گروه کنترل در بدو ورود (3/15)، هفته ششم (2/36) و در هفته دوازدهم (2/35) بود. در هفته دوازدهم میانگین امتیاز شاخص WOMAC در گروه مداخله بطور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (p=0/02). در بیماران مونث زیر 65 سال با BMI مساوی یا کمتر از 30 تفاوت معناداری در مداخله میانگین شاخص WOMAC در هفته دوازدهم بین دو گروه وجود داشت (p<0/05).
    نتیجه گیری
    رژیم دو دارویی گلوکزآمین همراه با کلروکین پس از 12 هفته تاثیر بهتری نسبت به رژیم تک دارویی گلوکزآمین در کاهش درد و بهبود عملکرد مفصلی بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو بویژه در زنان با BMI کمتر از 30 و سن کمتر از 65 سال داشت.
  • مسعود ملکی، کاظم پریور، محمد نبیونی، پریچهر یغمایی، ناجی محمد صفحه 164
    زمینه و هدف
    سلول های بنیادی دارای توانایی خود بازسازی و قدرت میتوزی بالا و امکان تمایز به انواع سلول های تخصص یافته می باشند. ژله وارتون بند ناف منبعی برای سلول های بنیادی مزانشیمی بوده که توان تمایزی بالایی دارند. هدف از این مطالعه بررسی تمایز سلول های بنیادی بدست آمده از بند ناف به سلول های عدسی چشم بود. در مسیر تمایز سلول های فیبری عدسی چشم پروتئین های کریستالین ساخته می شوند بنابر این می توانند به عنوان مارکر تمایز سلول های عدسی چشم مورد استفاده قرار گیرند.
    روش کار
    در این تحقیق سلول های بنیادی از بند ناف جنین موش جدا شدند. ابتدا آنها به قطعات mm3 2-1 قطعه قطعه شده و با محلول آنزیم کلاژناز نوع IA انکوبه گردیدند و بدنبال آن به طریق مکانیکی عمل پیپت کردن انجام شد. سوسپانسیون سلولی در فلاسک های کشت cm2 25 کشت داده شدند. بعد از پاساژ اول کیت تشخیص آلکلین فسفاتازی جهت شناسایی سلول های بنیادی تمایز نیافته استفاده گردید. در گروه تجربی سلول های بنیادی با زجاجیه چشم گاو و محیط کشت در حجم های 1:3 کشت داده شدند. عصاره پروتئینی در روز دهم بعد از القا تهیه شده و در ژل پلی آکریل آمید مورد آنالیز قرار گرفت. سپس پروتئین ها بر روی کاغذ نیتروسلولزی انتقال داده شدند. عصاره عدسی چشم رت به عنوان گروه کنترل مثبت استفاده شد. آنتی بادی بر علیه αA- crystallin وαB- crystallin، آنتی بادی ثانویه و vectastain ABC- kit (standard) و Vector blue alkaline phosphatase substrate kit III مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادندکه سلول های بنیادی بند ناف موش فعالیت آلکلین فسفاتازی دارند. بررسی شکل ظاهری سلول های گروه تجربی و نیز جدا سازی پروتئین های سلول ها و استفاده از آنتی بادی ویژه در این گروه ها نشان دهنده تمایز در این سلول ها بود.
    نتیجه گیری
    بند ناف موش می تواند منبع مناسبی برای سلول های بنیادی مزانشیمی باشد. این سلول ها شکل ظاهری شبه فیبروبلاستی داشتند که در گروه تجربی طویل، نازک و موازی هم قرار گرفته بودند. آنالیز الکتروفورز و وسترن بلات نشان دهنده بیان قابل توجه مارکر تکوین اولیه تمایز سلول های فیبری عدسی در گروه تجربی بود.
  • مریم نمادی وثوقی، آسیه موحد پور صفحه 171
    زمینه و هدف
    امروزه کیفیت زندگی یک مفهوم بسیار مهم در ارزشیابی شیوه های مختلف درمانی است. ارزیابی کیفیت زندگی کمک می کند تا مشکلات بیماران بطور بنیادی تری مورد توجه قرار گرفته و روش های درمانی مورد تجدید نظر قرار گیرند. لذا،این پژوهش با هدف مقایسه کیفیت زندگی بیماران تحت همودیالیز و پیوند کلیه در مراکز آموزشی و درمانی بوعلی و امام خمینی اردبیل در سال 1386 انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- مقایسه ای، 93 بیمار تحت همودیالیز و 70 بیمار پیوند کلیه به روش سرشماری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ای مشتمل بر دو بخش دموگرافیک و کیفیت زندگی و با روش مصاحبه جمع آوری گردید.
    یافته ها
    7/65% بیماران پیوندی، کیفیت زندگی خود را خوب ارزیابی کردند. در حالیکه 6/65% بیماران همودیالیزی کیفیت زندگی متوسطی داشتند. میانگین امتیاز کیفیت زندگی در نمونه های پیوندی 44/12 ±44/95 و در بیماران همودیالیزی 89/14 ± 53/83 بوده و این اختلاف با استفاده از آزمون t مستقل معنی دار بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    یافته ها مبین آن بود که کیفیت زندگی در بیماران پیوندی بهتر از افراد همودیالیزی می باشد.
|
  • Page 107
    Henoch-Schonlein Purpura (HSP), also known as anaphylactoid purpura is a common vasculitis of small vessels with cutaneous and systemic complications. Henoch-Schonlein Purpura is often associated with an infection, and a wide variety of noninfectious agents have been implicated in its pathogenesis. However, its association with entamoeba histolytica has once been reported. We report the case of a 7-year-old boy with HSP, diagnosed by HSP criteria and observation of numerous cysts and trophozoites of E. histolytica on stool smear. The patient was treated with steroid unsuccessfully but following anti amebic therapy signs and symptoms of disease were disappeared and the patient discharged from the hospital
  • Page 111
    Background and Objectives
    Mastalgia is a common breast disorder affecting lots of women during reproductive ages and leads to cancer phobia in some women. It increase clinical referring and disturb the social activities and familial communities. The aim of this study was to determine the clinical, sonogarphical and mammographic findings in patient with mastalgia.
    Method
    This cross-sectional study was done on 160 patients with mastalgia who referred to gynecologic clinic, Yahyanejad hospital, Babol University of medical sciences. They were examined by gynecologist, then in patients under 35 years sonography and older than 35 years mammography was done. Other information including age, menarche age, age of first pregnancy, number of delivery, history of oral contraceptive usage or hormone replacement therapy, family history of cancer, knowledge of diet recommendation for mastalgia and correlation of mastalgia with menstrual cycle were recorded for all patients. Data were analyzed using SPSS10.
    Results
    The mean age of patients was 34.8±9.9. Tenderness was observed in 122 (76.3%) patients. Fibrocystic disease was seen in 42 (53.2%) patients in mammography and 50 (40.3%) in sonography. There were normal findings in 29 patients (36.7%) in mammography and 60 patients (48.4%) in sonography.
    Conclusion
    In the majority of women with mastalgia, sonography and mammography showed normal or fibrocystic changes. A comprehensive history and breast exam is essential to make decision.
  • Page 127
    Background And Objectives
    Ticks play an important role in different diseases of human and animals in Iran. With respects to the reports on the occurrence of Borreliasis and CCHF in Ardabil province, an attempt was made to study fauna and geographical distribution of two families of ticks, Ixodidae and Argasidae in different parts of the province.
    Methods
    Within the scope of present study, several villages were randomly selected. From the study area during four different seasons, the total number of 2080 ticks were collected and identified according to the national systematic keys.
    Results
    The collected ticks were categorized in 10 species from two families, and 3 genera. They were as follow: hard ticks from Ixodidae families, Hyalomma, Rhipicephalus and Heamaphysalis were found in 65.5%, 34.3% and 0.2% respectively. In Argasidae family, Ornithodoros comprise (97.2%) and Argas (2.8%). In Hyalomma genus, Hy. marginatum (16.9%) and Hy. aegyptium (%0.3) had the most and least density, respectively. Among soft ticks, Ornithodoros lahorensis (97.2%) had the highest number during autumn and winter. The main important hosts were; sheep, cow, poultry, goat, buffalo and camel. Cypermethrin was evaluated against Argas persicus and O. lahorensis and results compared to that of Kordistan, Lorestan and West Azerbaijan strains. Results showed that Meshkinshar strain exhibits 1.7 fold susceptible to this insecticide than other strains at the LD50 level.
    Conclusion
    Results of this study is useful for study on the biodiversity of ticks and their frequency. It is medically important for controlling disease and may result in reduction of disease transmission.
  • Page 134
    Background and Objectives
    Lymphadenopathy refers to the disease of lymphatic nodes. Any immune response against foreign antigens is often associated with lymph node enlargement (lymphadenopathy) and lymphadenitis. Most pathologic studies of neck lymph nodes indicated TB as the most common cause of cervical lymphadenopathy. Approach to a neck lymphadenopathy as the main complaint of the patients or the only clinical finding is usual events which physicians encounters frequently during their practice. Management of these patients depends on the physician experience and knowledge. This study aimed to investigate etiology of cervical lymphadenopathies in admitted patients.
    Methods
    In this cross-sectional study, one hundred patients with cervical lymphadenopathy who referred to Fatemi hospital from 2002-2006 and underwent excisional biopsy with pathologic results were included. Demographic data ' age and sex', and pathologic findings were obtained using the patient's file. FNA results and non lymphoid samples were excluded. All findings were analyzed by SPSS.
    Results
    A total number of 100 subjects were studied of whom, 52 (52%) were male and 48 (48%) were female. On the basis of pathologic findings, tuberculosis was the most common cause of lymphadenopathy (36%). Reactive changes including follicular hyperplasia, sinus histiocytosis and other forms of lymphadenitis, metastatic carcinoma, Hodgkin and non Hodgkin lymphoma were found in 34%, 13%, 9% and 8% respectively. In patients aged under 15, reactive changes were seen in 11cases (57%), and in age group of 16- 55 years tuberculosis was found in 31 cases (44.2%), and metastatic carcinoma was diagnosed in subjects aged over 55 years with 5 cases (45.4%).
    Conclusion
    In our study tuberculosis is the most common cause for cervical lymphadenopathies in both sexes (especially between 15 to 55 years). This findings emphasis about the TB prevalence in Ardabil. Under the 15 years old reactive change of lymph nodes and over the 55 years metastatic carcinoma were the most common causes.
  • Page 140
    Gastrointestinal (GI) anthrax is a rare disease that occurs 2 to 5 days after the ingestion of undercooked meat contaminated with anthrax spores. The signs and symptoms of classic form include severe abdominal pain, hematemesis, melena, sudden and progressive ascites and severe diarrhea. The disease usually progresses to toxemia, shock, and eventually death in more than 50% of patients. Treatment-failure with penicillin is common. We report two cases of GI anthrax with review of literature. During 1988-1994 a total of 38 cases of human anthrax had been admitted in Sina hospital of Kermanshah (west of Iran). There were two cases of GI anthrax (5.3%) with positive culture of ascitic fluid. One of patients unexpectedly was diagnosed with vomiting and ascites and the other had only ascites. There were not any other signs and symptoms including abdominal pain or tenderness, diarrhea, hematemesis and melena. In contrast to available reports, these cases had atypical presentations. Both of them died although they had received sufficient dose of penicillin. We conclud that the GI anthrax is not as rare as reported but it may be misdiagnosed due to atypical presentation. Therefore, GI anthrax should be considered as a differential diagnosis in the case of progressive ascites and other GI presentations in endemic areas. This could help to diagnose more patients particularly in an early stage which may lead to better management of disease.
  • Page 150
    Background and Objectives
    Esophageal carcinoma has more prevalency in northwest of Iran. Relapsing dysphagea after esophagectomy is one of the common delayed complication. It emerges due to technique of surgery. Reflux and or leakage in anastomotic area. The aim of this study is to evaluate the prevalence and etiologies of dysphagea after esophagectomy and postoperative endoscopic dilation results.
    Methods
    This is a retrospective discreptive study, during 2000-2005 at Imam Khomeini hospital, all patients who had esophagectomy because of esophageal carcinomas entered this study. Data collected from medical records, Primary tumoral diagnosis, operation endoscopy, dysphagea, histopathological findings, Postoperative complications, especially dysphagia and it’s etiology, and different methods of therapy, reoperation and or endoscopic dilatation were studied.
    Results
    Among 324 patients 81 patients had esophagectomy for esophageal carcinomas. In eighteen patients (22.2%), dysphagea reappered after operation. Rate of dysphagea in patients with carcinoma of lower one third area was 5.3 times greater than middle third of the esophagus. Mean time between first hospitalization and second hospitalization due to relapsing dysphagea was 10.03 months. The main cause of relapsing dysphagia in 88.24%, was benign stricture in anastomotic area. 17 patients with endoscopic dilation and one patient with surgical stricturoplasty, were treated.
    Conclusion
    Relapsing dysphagea after esophagectomy is common in our patients. This represents mostly benign strictures after esophagectomies for esophageal carcinoma. In benign anastomotic strictures, endoscopic dilation is an effective treatment and it is recommended.
  • Page 157
    Objective
    This study aimed to compare the clinical efficacy of two-drug regimen of glucosamine and chloroquine with one-drug regimen of glucosamine in treatment of knee osteoarthritis.
    Methods
    In this randomized clinical trial, 30 patients received glucosamine and chloroquine (trial group) and 25 cases underwent treatment by only glucosamine (control group) for 12 weeks. To evaluate pain and disability, WOMAC (Western Ontario and McMaster Universities) was used.
    Results
    Mean value of WOMAC index in the trial group was 3.51 at the beginning, 1.96 in week 6, and 1.84 in week 12. In the control group, this value was 3.15 at the beginning, 2.36 in week 6, and 2.35 in week 12. In week 12, mean value of WOMAC index was significantly lower in the trial group compared to the control group (P = 0.02). In females aged less than 65 years and with body mass index of equal or less than 30, a significant difference regarding mean value of WOMAC index was seen in week 12 between two groups (P < 0.05).
    Conclusion
    Two-drug regimen of glucosamine and chloroquine in a 12-week period had a better clinical efficacy than one-drug regimen of glucosamine in lowering the pain and improving joint function of patients with knee osteoarthritis, especially in females with body mass index less than 30 and younger than 65 years of age.
  • Page 164
    Background And Objectives
    Stem cells are characterized by the ability to renew themselves through mitotic cell division and differentiating into a diverse range of specific cell types. Wharton's jelly is the appropriate source of mesenchymal stem cells (MSCs) that have high differentiation competence. The aim of this study was differentiation of MSCs to lens fiber cells. In differentiation pathway of lens fiber cells, crystallins are expressed. Thus, crystallins can be used as differentiation marker of lens fiber cells.
    Method
    In the current study MSCs were isolated from the mouse umbilical cord. It was minced into 1-2 mm3 fragments and then were incubated with collagenase type IA following pipetting for mechanical isolation of cells. Cell suspension was plated in 25 cm2 culture flasks. Alkaline Phosphatase detection kit was used for staining of undifferentiated UC-MSCs from passage I. In the experimental group MSCs were plated in the maintenance medium supplemented with bovine vitreous body (1:3 v/v) for induction. Protein lysate were prepared from cells on days 10 of induction and were analyzed on polyacrylamide gels and transferred to nitrocellulose membranes. Rat lens extract was used as a positive control. Anti-alpha A, alpha B crystallin, secondary antibody, vectastain ABC- kit (standard) and vector blue alkaline phosphatase substrate kit III were used.
    Results
    Mouse umbilical cord MSCs had alkaline phosphatase activity. Morphological studies and separation of proteins in electrophoresis indicated that experimental group cells might probably differentiated into lens fiber cells.
    Conclusion
    Mouse umbilical cord could be used as an appropriate source for MSCs. MSCs had fibroblast- like morph and experimental group indicated the presence of fiber-like cells that were long, thin, and parallel aligned. Electrophoresis and Western blot analysis showed there was a detectable expression of early developmental marker of lens fiber cells differentiation in experimental group.