فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی اردبیل - پیاپی 35 (بهار 1389)

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 35 (بهار 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/04/26
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهین جمشیدی ماکیانی، سید عبدالله موسوی، فرشید عابدی، شافعی رحیمی، الهام گودرزی صفحه 7
    زمینه و هدف
    یکی از اولین اقدامات تشخیصی در مایع جنب، افتراق نوع اگزوداتیو از ترانسوداتیو آن است. در این مطالعه با هدف شناسایی مارکرهای بیشتر در افتراق مایع جنب اگزوداتیو از ترانسوداتیو، سطح C-Reactive Protein (CRP) به عنوان یکی از پروتئین های واکنش مرحله حاد در مایع جنبی بیماران مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 80 بیمار مبتلا به مایع جنبی که تشخیص نهایی بیماری آنها مشخص شده بود مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از معیارهای «Lights»، بیماران بر اساس اگزوداتیو و ترانسوداتیو بودن مایع جنب آنها به دو گروه تقسیم شدند. در هر دو گروه CRP سرم و مایع جنب بیماران به روش آگلوتیناسیون لاتکس اندازه-گیری شد.
    یافته ها
    از 80 نمونه مایع جنبی مورد بررسی 26 مورد (5/32%) ترانسوداتیو و54 مورد (5/67%) اگزوداتیو بود در گروه اگزوداتیو 2/72% دارای CRP مایع پلور مثبت (+1 تا +3)، اما در گروه ترانسوداتیو تنها 5/38% CRP مایع پلور مثبت بود (05/0>p). بین علل ایجاد کننده مایع جنبی اگزوداتیو (عفونی و غیر عفونی، بدخیمی و غیر بدخیمی، سل و بدخیمی) و میزان مثبت شدن CRP ارتباط معنی داری وجود نداشت. همچنین میزان مثبت شدن CRP سرم در بیماران دارای مایع جنبی اگزوداتیو بطور قابل توجهی بیشتر از بیماران با مایع جنبی ترانسوداتیو بود (05/0>p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتابج این مطالعه از معیار CRP بخصوص اگر به صورت کمی مورد ارزیابی قرار گیرد می توان به عنوان یک معیار جهت افتراق مایع جنبی اگزوداتیو از ترانسوداتیو استفاده کرد.
  • شهرام حبیب زاده، محسن ارزنلو، الهام جنتی، مهدی آسمار، مهناز آذری، زهرا فردی آذر صفحه 14
    زمینه و هدف
    عفونت های زودرس ناشی از استرپتوکوکهای گروه B در 24 ساعت اول زندگی روی داده و با سپسیس شدید یا پنومونی و مرگ و میر بالا (20 - 5%) همراه هستند. عفونتهای قبل از تولد ناشی از استرپتوکوکهای گروه B به صورت عمودی در حین زایمان و عبور نوزاد از کانال زایمانی از مادران ناقل بی علامت به نوزاد منتقل می شوند. اقدامات پیشگری کننده میتواند با غربالگری زنان باردار انجام شود. به همین دلیل این مطالعه برای بررسی شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های استرپتوکوک گروه B در دوره پری ناتال زنان باردار در شهر اردبیل انجام گردید.
    روش کار
    برای تعیین شیوع ناقلی، 420 زن باردار با طبقه بندی متناسبStratified proportional از 11 مرکز بهداشتی درمانی اردبیل انتخاب شدند. نمونه گیری از زنان باردار در هفته 37 - 35 بارداری برای کشت با سواب استریل از واژن و رکتوم انجام شد. سواپها به یک محیط انتخابی مایع «تاد هویت براث» حاوی 10 میلی گرم بر لیترکلیستین و 15 میلی گرم بر لیتر نالیدیکسیک اسید (LIM) تلقیح و در انکوباتور با دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت گرمخانه گذاری شده و سپس باکتری ها به محیط بلاد اگار (حاوی 5% خون گوسفند) کشت مجدد داده شدند. استرپتوکوک های گروه B ایزوله شده با تستهای استاندارد شناسایی و با کیت اختصاصی تاییدگردیدند. آنتی بیوگرام به روش دیسک دیفیوژن بر روی آنها انجام گرفت.
    یافته ها
    از 420 نمونه مورد مطالعه، 62 مورد (8/14%) استرپتوکوک گروه B جدا گردید. در مجموع 19 مورد از کشت رکتال (5/4%)، 19 مورد ازکشت واژینال (5/4%) و 24 مورد (8/5%) هم ازکشت رکتال و هم ازکشت واژینال جدا گردید. بجز 3 مورد (83/4%) حساسیت کاهش یافته نسبت به پنی سیلین در سایر موارد باکتری های جدا شده به پنی سیلین حساس بودند. تمامی سویه های جدا شده نسبت به آمپی سیلین و وانکومایسین حساس بودند. در مورد اریترومایسین 1 مورد (61/1%) مقاومت و 15 مورد (2/24%) حساسیت نسبی و 46 مورد (2/74%) حساسیت وجود داشت و برای کلیندامایسین 11 مورد (7/17%) مقاومت و 5 مورد (06/8%) حساسیت نسبی و 46 مورد (2/74%) حساسیت گزارش شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به بالا بودن نسبی شیوع ناقلی استرپتوکوک گروه B در جمعیت مورد مطالعه (8/14%) و اهمیت این باکتری در بیماری زایی نوزادان بهتر است مادران باردار در هفته 35 تا 37 حاملگی از نظر ناقلی GBS غربالگری شوند. با توجه به نتایج آنتی بیوگرام مناسب ترین دارو برای درمان آمپی سیلین و در صورت وجود حساسیت به خانواده پنی سیلینها، وانکومایسین می باشد.
  • سید اسماعیل حسن پور، سید مهدی موسوی زاده، خلیل رستمی، نسیم یونسی صفحه 21
    زمینه و هدف
    دیفکت های اسکالپ ناشی از عوامل مختلف حجم زیادی از اعمال جراحی را بخود اختصاص می دهد و روش های باز سازی متفاوتی را می طلبد. این عوامل شامل سرطان های اسکالپ، تروما، سوختگی ها، ضایعات عروقی مادرزادی (همانژیوم، مالفورماسیون های عروقی)، اکتسابی، نواقص پوستی مادرزادی مثل آپلازی کوتیس و عفونت ها می باشد. این مطالعه به منظور تعیین علت ضایعات مختلف و انواع روش های بازسازی بر حسب نوع ضایعه شامل ترمیم اولیه، گرافت پوستی، استفاده از فلپ های پایه دار، اتساع دهنده های نسجی و فلپ های آزاد بافتی و نتایج درمانی آنها طراحی شده است.
    روش کار
    تحقیق به روش توصیفی بر اساس بررسی پرونده بیمارانی که بعلت دیفکت اسکالپ طی یک دوره دو ساله تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند انجام شد. متغیرهای سن، جنس، علت ضایعه، محل دیفکت، روش بازسازی بر حسب نوع ضایعه، مدت بستری، مدت پی گیری و عوارض بعد از عمل در فرم های جداگانه ثبت گردید و مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    75 بیمار مبتلا به دیفکت اسکالپ مورد بررسی قرار گرفت. سن متوسط بیماران 42 سال بود 23 مورد زن و 52 مورد مرد بود. بیشترین علت دیفکت های اسکالپ، سرطان سلول پایه ی پوست (BCC) اعم از اولیه و عود کرده (2/39%) بود. درگیری اسکالپ درناحیه تمپوروپاریتال بیشتر از سایر قسمت ها بود (33/25%). اکثر موارد بازسازی با استفاده از متسع کننده بافتی و گرافت پوست بود (به ترتیب 7/46% و 3/29%). عوارض عمل بصورت نکروز پارشیل دیستال فلپ یا نکروز قسمتی از گرافت بود که در این موارد گرافت مجدد استفاده شد. دریک مورد عفونت اتساع دهنده نسجی منجر به خارج کردن آن و گذاشتن مجدد در مرحله بعدی شد.
    نتیجه گیری
    بطور کلی شایعترین علل دیفکت های اسکالپ به ترتیب BCC، سوختگی، تروما و خالهای ملانوسیتی مادرزادی بود و شایعترین روش های بازسازی بکار گرفته شده به ترتیب اتساع دهنده نسجی و گرافت پوستی، فلپ های موضعی و فلپ منطقه ای بوده است.
  • سید هاشم سزاوار، مریم ولی زاده، مازیار مرادی، محمدحسین رهبر صفحه 29
    زمینه و هدف
    علی رغم پیشرفتهای موثر در تشخیص و درمان در چهار دهه اخیر آنفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST (STEMI) همچنان یک مشکل بزرگ سلامت عمومی در دنیای صنعتی و یک معضل فزاینده در کشورهای در حال توسعه محسوب می شود. با توجه به نقش سن و جنس در وقوع انفارکتوس میوکارد، همچنین تغییرات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دهه های اخیر در ایران که خود می تواند بر اپیدمیولوژی بیماری تاثیر بگذارد؛ برآن شدیم تا روند تغییرات سنی و جنسی بیماران با اولین STEMIرا در یک دهه تعیین کنیم.
    روش کار
    در این مطالعه مشاهده ای مقطعی تکمیل چک لیست برای بیماران با اولین STEMI انجام گرفت.آنالیزداده ها با نرم افزار آماری14SPSS وآزمونهای کای دو،ANOVA و Mann-Whitney با در نظر گرفتن 05/0= α انجام شد.
    بافنه ها: از بین 1829 بیمار با اولین STEMI، 4/76% مرد و 6/23% زن بودند. میانگین سنی بیماران 7/12±09/59 سال بود. میانگین سنی زنان 6/11±1/66 سال و مردان 2/12± 9/56 سال بود که اختلاف معنی داری داشت (001/0p<). تغییرات میانگین سنی کلی، مردان و زنان در طول این 10 سال تغییر معنی داری نشان نداد. بیماران با انفارکتوس میوکارد زودرس 15% بیماران را تشکیل می دادند که تغییر درصد فراوانی آنها در طول 10 سال چشمگیر نبود. درصد فراوانی جنسی بیماران نیز در طول این 10 سال تغییر معنی داری از نظر آماری نداشت. شایعترین ریسک فاکتور مصرف سیگار (7/43%) و سپس هایپرتانسیون (8/32%) بود. سابقه هیپرلیپیدمی در 3/27% و دیابت در 8/18% بیماران وجود داشت. تغییرات درصد فراوانی هیچکدام از ریسک فاکتورها در طول 10 سال از الگوی خاصی تبعیت نمی کرد.
    نتیجه گیری
    عدم تغییر روند سنی و جنسی بیماران در طی 10 سال می تواند نقش اصلی عوامل بیولوژیک را مطرح کند. با وجود مشاهده ای بودن این پژوهش تغییر نکردن ریسک فاکتورهای ماژور قلبی عروقی در طی 10 سال عملکرد ضعیف در حوزه پیشگیری اولیه را نشان می دهد.
  • سمیرا شهباززادگان، کاظم هاشمی مجد، بهزاد شهبازی صفحه 38
    زمینه و هدف
    غلظت زیاد نیترات و نیتریت در غذا با افزایش خطر سرطانهای معده و روده در افراد بزرگسال و بیماری مت هموگلوبینمی در افراد خردسال همراه است. حدود 80 درصد از نیتراتی که وارد بدن می شود از طریق سبزی ها و میوه ها است. لذا این مطالعه با هدف تعیین غلظت نیترات در سبزی ها و میوه های مصرفی شهروندان اردبیل و مقایسه آن با حدود مجاز انجام شد.
    روش کار
    مطالعه از نوع مقطعی بوده و نمونه های میوه و سبزی از ده میوه فروشی در نقاط مختلف شهر اردبیل در ماه های مهر و آبان سال 1388جمع آوری شدند. نمونه ها در دو نوبت با آب شیر و آب مقطر شسته شده، خرد شدند، در حرارت 55 درجه سانتیگراد خشک شده و درصد رطوبت آنها تعیین گردید. نمونه ها در دو مرحله به وسیله آسیاب معمولی و آسیاب توپی پودر شدند. برای تهیه عصاره محلول 025/0 مولار سولفات آلومینیوم به نمونه ها اضافه شده و صاف شدند. اندازه گیری نیترات در عصاره ها با دستگاه آیون سلکتیو و با الکترود اختصاصی انجام شد. برای بررسی امکان کاهش نیترات ورودی به بدن از طریق کندن پوست برای برخی میوه ها و سبزی ها میزان نیترات نمونه های پوست و گوشت بطور جداگانه اندازه گیری شد. برای تعیین میانگین و انحراف معیار غلظت نیترات در نمونه ها و گروه بندی میوه ها و سبزی ها بر اساس میزان نیترات آنها از آزمون دانکن در سطح 5 درصد و نرم افزار SPSS استفاده گردید.
    یافته ها
    غلظت نیترات در سبزی های برگی بیش از سبزی های غده ای و ریشه ای می باشد. میوه ها از نظر میزان نیترات نسبت به سبزی ها در حد پایینی قرار دارند. بیشترین غلظت نیترات در بین نمونه های آزمایش شده در برگ پیازچه، کلم بنفش و اسفناج به ترتیب با 8/1555، 8/1394 و 1021 میلی گرم بر کیلوگرم و کمترین میزان آن در سیب قرمز و زرد به ترتیب 7/29 و 9/29 میلی گرم بر کیلوگرم مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    غلظت نیترات در اغلب نمونه های میوه و سبزی کمتر از حد مجاز بود. با توجه به مقدار مصرف زیاد این سبزی ها و تغییرات زیاد غلظت نیترات در آنها بررسی بیشتر و کنترل دائمی غلظت نیترات در آنها لازم می باشد.
  • بهرام فتح الله زاده، پرویز مالک نژاد، عباس بهادر، هادی پیری دوگاهه صفحه 48
    زمینه و هدف
    از آنجاکه شیوع کلونیزاسیون استافیلوکوک طلایی در بینی معتادین، تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله عادات و رفتارهای فرد معتاد بوده، از سوی دیگر مطالعه ای بومی در جهت تعیین میزان آن انجام نپذیرفته است، این مطالعه برای تعیین فراوانی کلونیزاسیون استافیلوکوک طلایی در بین معتادان تزریقی، طراحی و انجام شد. هدف از این مطالعه، فراهم آوردن اطلاعات برای تعیین نحوه برخورد در جهت کاهش ناقلین و در نهایت درمان و کاهش موارد بروز عفونت بوده است.
    روش کار
    این مطالعه از انواع مطالعات توصیفی- تحلیلی آینده نگر ونوعی مطالعه مقطعی می باشد. در این مطالعه از بیماران معتاد تزریقی بستری در بخش های مختلف بیمارستان های امام خمینی، دکتر شریعتی و ابن سینای تهران نمونه سواب بینی از قسمت قدامی هر دو سوراخ بینی گرفته شد. سواب ها در Nasal chapman broth در دمای 35 درجه سانتی گراد کشت داده شدند. سپس کلونی ها براساس رنگ آمیزی گرم، تست کاتالاز، تست لاتکس آگلوتیناسیون برای تشخیص فاکتور Clumping، پروتئین A و پلی ساکاریدهای کپسولی استافیلوکوک و تست کواگولاز لوله ای ارزیابی شدند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS ویراست 11 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    کشت مثبت در 38 نفر از 148 بیمارمورد مطالعه مشاهده شد بین کلونیزاسیون بینی با استافیلوکوک طلایی و متغیرهایی همچون وضعیت اقتصادی، روش های مصرف مواد مخدر و تعداد دفعات مصرف (57/0 = p)، عفونت های ویروسی، جنس و نوع ماده مخدر مصرفی ارتباط آماری معنی دار مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    شیوع ناقلی استافیلوکوک طلایی در بین معتادان تزریقی خیلی بالا نیست ولی به دلیل اهمیت ریسک ابتلا به عفونتهای مختلف لازم است معتادین تزریقی که به هر علتی مراجعه و یا بستری می شوند تحت غربالگری و اقدامات درمانی مناسب قرار بگیرند.
  • مهین کمالی فرد، راضیه علیزاده، فهیمه صحتی شفایی، مرتضی قوجازاده صفحه 55
    زمینه و هدف
    زایمان زودرس یکی از دلایل اصلی مرگ و میر دوران نوزادی است که هر ساله خسارات فراوان مالی، اجتماعی، روانی و عاطفی را ایجاد میکند. اگرچه علت اصلی بروز زایمان زودرس ناشناخته است اما شناخت عوامل خطر آن در جهت انجام اقدامات پیشگیری کننده که منجر به کاهش در میزان بروز آن گردد، حائز اهمیت است. این پژوهش به منظور مقایسه سبک زندگی زنان با زایمان زودرس و ترم، طراحی و انجام گردید.
    روش کار
    در این مطالعه مورد- شاهدی تعداد 132 مورد خانم با زایمان زودرس و تعداد 264 خانم با زایمان ترم که از نظر برخی مشخصات فردی، اجتماعی با گروه مورد همسان بودند (به عنوان گروه کنترل) با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. مکان پژوهش بیمارستان الزهراء تبریز بود. سپس با پرسش نامه ای مشتمل بر اطلاعات فردی و اطلاعات سبک زندگی (وضعیت ورزش، تغذیه، استفاده از سیگار، الکل و یا داروهای غیر مجاز در دوران حاملگی، روابط اجتماعی، کنترل استرس، مراقبت از خود در دوران بارداری) اطلاعات جمع آوری شد و با نرم افزار SPSS نسخه 13 و آزمونهای، من - ویتنی، آزمون تی، مربع کای و تست دقیق فیشر تجزیه و تحلیل آماری انجام شد.
    یافته ها
    نتایج این پژوهش نشان داد که بین میانگین نمرات متغیرهای وضعیت تغذیه، استفاده از سیگار، الکل و داروهای غیر مجاز در دوران حاملگی، روابط اجتماعی، کنترل استرس و مراقبت از خود در دوران بارداری در دو گروه اختلاف آماری معنی داری وجود دارد. بین متغیر ورزش در دوران حاملگی در دو گروه با زایمان زودرس و ترم اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    سبک زندگی زنان حامله با توجه به تحقیقات انجام شده با زایمان زودرس در ارتباط می باشد. می توان با آموزش بهداشت، تغییرات لازم را در آن بوجود آورد.
  • ندا کیانی ماوی، معرفت سیاه کوهیان، کاظم هاشمی مجد صفحه 64
    زمینه و هدف
    نقطه شکست ضربان قلب (HRDP) در برآورد آستانه بی هوازی و کنترل برنامه تمرینی ورزشکاران اهمیت فراوانی دارد ولی علیرغم تحقیقات انجام شده، مکانیزم های فیزیولوژیکی اصلی دخیل در وقوع HRDP به طور واضح تبیین نشده اند. بر همین اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی همگرایی HRDP و نقطه شکست پتاسیم سرم (KTP) (افزایش ناگهانی در مقادیر پتاسیم سرم)، به عنوان یکی از مکانیزم های احتمالی دخیل در وقوع HRDP به اجرا درآمده است.
    روش کار
    برای این منظور تعداد 30 نفر داوطلب مرد جوان ورزشکار (با میانگین و انحراف معیار سن 2/1 20 سال، قد 34/7 176سانتی متر و وزن 66/5 58/61 کیلوگرم) به عنوان آزمودنی های پژوهش انتخاب شدند. به منظور ایجاد HRDP از پروتکل هافمن استفاده شد، پس از تعیین HRDP در آزمودنی ها با استفاده از روش S.Dmax، یک هفته بعد، همزمان با اجرای پروتکل، نمونه خونی از ورید دست چپ آزمودنی ها در 5 مرحله مختلف جمع آوری شده و میزان پتاسیم سرم آن ها با استفاده از فلیم فتومتر به طور مستقیم اندازه گیری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که HRDP در تمامی آزمودنی ها (100%) به طور میانگین در HRmax78% و نقطه شکست پتاسیم سرم به طور میانگین در HRmax 79% اتفاق می افتد و بین HRDP و نقطه شکست پتاسیم سرم اختلاف معنی داری وجود ندارد (84/3 158 در برابر 88/3 159 ضربه در دقیقه؛ 184/0= p) و هر دو پدیده (HRDP و KTP) همزمان در مرحله سوم خونگیری واقع شدند.
    نتیجه گیری
    افزایش پتاسیم سرم در طول پروتکل تمرینی فزاینده دوچرخه کارسنج هافمن، می تواند یکی از مکانیزم های موثر در وقوع HRDPباشد.
  • بابک مصطفی زاده، اسماعیل فرزانه صفحه 72
    زمینه و هدف
    یکی از محدودیت ها و مشکلات در مدیریت بیماران مبتلا به کاهش سطح هوشیاری ناشی از مسمومیت های دارویی، ناتوانی در مصاحبه با بیمار است. هدف از این مطالعه مقایسه خصوصیات دو زیر گروه شامل بیماران با سابقه اقدام به خودکشی قبلی و بدون سابقه اقدام به خودکشی قبلی است.
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی، 19 بیمار با سابقه اقدام به خودکشی و 66 بیمار بدون این سابقه از بین بیمارانی که بدنبال مسمومیت با مواد دارویی در ماه های شهریور، مهر و آبان سال 1388 در مراکز مسمومیت بیمارستانهای آموزشی درمانی در تهران- ایران بستری بودند انتخاب شدند. همه بیماران دارای کاهش سطح هوشیاری ناشی از مسمومیت های دارویی بودند. وضعیت دمو گرافیکی، ویژگی های ماده دارویی مصرف شده، سابقه بیماری های قبلی و سابقه مصرف مواد غیرقانونی در بیماران ثبت شد. برای مقایسه بین دو گروه ازآزمون کای دو و من ویتنی استفاده شد. تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام گردید.
    یافته ها
    سابقه اقدام به خودکشی قبلی با نوع ماده دارویی منجر به کاهش سطح هوشیاری ناشی از مسمومیت، ارتباط معنی داری داشت(04/0p =). سابقه بیماری روحی روانی (01/0 >p)، تعداد قرص مصرف شده (02/0 = p)، فاصله زمانی بین مصرف دارو و رسیدن نیروهای اورژانس به محل (021/0= p)، شرح حال مسمومیت عمدی توسط خود بیمار(Self Poisoning) (001/0p =)، درجه کاهش سطح هوشیاری (046/0= p)، اصلاح نشدن سطح هوشیاری بعد از اقدامات اولیه اورژانس (02/0p =) و نیاز برای مراقبت های درمانی بعدی و پیشرفته (013/0= p) در بیماران مبتلا به کاهش سطح هوشیاری با سابقه اقدام به خودکشی قبلی در مقایسه با گروه دیگر بیشتر بود. تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر سن، جنس و سابقه مصرف مواد غیرقانونی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    در بیماران بدون سابقه قبلی اقدام به خودکشی شایعترین علت مسمومیت دارویی مواد غیرقانونی و در بیماران با سابقه قبلی اقدام به خودکشی داروهای قانونی و غیرمخدر بود.
  • اکبر پیرزاده، امرالله حسینی، محمد باقر ستوده صفحه 80
    کم شنوایی ناگهانی، یک اورژانس اتولوژی محسوب می شود که گرفتاری دو طرفه در آن نادر و گرفتاری همزمان دو گوش بسیار نادر است. در اکثر موارد علت ادیوپاتیک است و در 30 - 65 درصد موارد، اکثرا بهبودی خود به خودی در طی 2 هفته رخ می دهد.
    در این مقاله، موردی از آن گزارش می شود که بیماری با کری ناگهانی و کامل دو طرفه همزمان، تحت بررسی های تشخیصی و درمانی استاندارد قرار گرفته و در حالی که پس از یکسال کاندید کاشت حلزون، به عنوان تنها راه درمانی، شده بود، ناگهان شنوایی یک گوش خود را بعد از پانزده ماه به صورت کامل باز می یابد. این مورد، ایدپوپاتیک و دارای فاکتورهای پیش آگهی شناخته شده نامطلوب بوده و در بررسی متون و مقالات گزارش مشابهی یافت نشد.
|
  • Page 7
    Background and Objectives
    One of the first steps in diagnosis of pleural effusion is distinction between exudative and transudative types. The aim of this study was to assess C - reactive protein (CRP) level as one of the diagnostic marker for differentiation of exudative from transudative pleural effusions.
    Methods
    In this descriptive and sectional study, 80 patients with confirmed pleural effusion were assessed. These patients were divided into two groups based on Light´s criteria. Serum and pleural CRP were measured with Latex Agglutination Test.
    Results
    Out of 80 patients with pleural effusion 26 were transudative (32.5%) and 54 were exudative (67.5%). In exudative group, 72.2% of cases were CRP positive (1+ to 3+), and in transudative group, only 38.5% of cases were CRP positive (p< 0.05). There was no significant differences between different exudative pleural effusion etiologies (infectious and non infectious, malignant and non malignant and tuberculosis) and the number of CRP positive cases (p > 0.05). The rate of CRP positivity in exudative pleural effusion group was more than transudative group (p < 0.05).
    Conclusion
    According to our study it seems that CRP criterion could help in distinction between exudative and transudative types of pleural effusion.
  • Page 14
    Background and Objectives
    The early-onset form of GBS (Group B Streptococci) disease typically occurs in the first 24 hours of life, with fulminant sepsis or pneumonia and has associated to high mortality (5-20%) and morbidity. In prenatal infections GBS is transmitted vertically to the newborn during labor and delivery from the vagina of a typically asymptomatic colonized woman. Preventive strategies can be done with screening program and this study has been done for determination of carriage prevalence and antimicrobial resistance of GBS in pregnant women of Ardabil.
    Methods
    For determination of carriage prevalence 420 pregnant women selected stratified proportionally from 11 clusters of obstetric clinics of Ardabil. Sampling was done in pregnant women at 35-37 week's gestation with a vaginal and rectal swab for culture. Swabs were inoculated into a selective broth medium (Todd-Hewitt broth with colistin, 10mg/L and nalidixic acid 15 mg/L = LIM broth), incubated overnight at 35-37°C, and subcultured onto sheep blood agar. Isolated bacteria identified by standard microbiological tests.
    Results
    Out of 420 subjects 62 positive cultures were established (14.8%), 19 of them (4.5%) from anus, 19 of them (4.5%) from vagina and 24 of them (5.8%) from both.All of isolates were sensitive to Ampicillin and Vancomycin. There were 1 case of resistance 15 case of semi sensitivity and 46 cases of sensitive versus Erythromycin, these pattern also checked for Clindamycin, and results were respectively 11, 5, 46. All isolated GBS were sensitive to penicillin among them 3 (4.83%) isolates showed reduced susceptibility.
    Conclusion
    Because of high prevalence rate; we recommend screening of all pregnant women for Group B Streptococcus at 35-37 week's gestation with a vaginal and rectal swab. Based on antibiogram drug of choice for treatment is Ampicillin, and in cases of drug hypersensitivity Vancomycin may be choice.
  • Page 21
    Background and Objectives
    Scalp defects have various etiologies which included scalp cancers, trauma, burns, congentital vascular lesions (Hemangioma & arteriovenous malformations), acquired & congenital skin defect such as aplasia cutis and infections. These defects need different reconstructive methods. The aime of this study was to determine the etiology of scalp defects and out come of various reconstructive methods.
    Methods
    This was a descriptive study and based on the patient's files during two years from 2004 to 2006. All patients operated for scalp defects were included in the study. Different methods of reconstructive surgery were considered and results analyzed using descriptive statistics.
    Results
    The study included 75 patients, (52 males and 23 females) with the mean age of 42 years old. In most cases the scalp defect was in the temporoparietal region and most defects were reconstructed using tissue expander (TE). The most common cause of scalp defects was Basal cell corconoma (primary and recurrence) and the most common primary reconstructive method was skin graft. The second cause of scalp defects was burn scar and in these cases the most common reconstructive method was TE. Operative complications in this study were partial necrosis of the graft or distal flap that was repaired by using the repeated skin graft. In one case there was infection of tissue expander that was extracted.
    Conclusion
    The most common cause of scalp defect were Basal Cell Carcinoma and burn respectively and in these cases the skin graft and TE were the most common reconstructive methods respectively.
  • Page 29
    Background and Objectives
    In spite of effective advances in diagnosis and management, ST Elevation Myocardial Infarction (STEMI) is a major health problem in industrialized world and an increasingly important problem in developing countries. Considering the role of age and gender in Myocardial Infarction (MI) and socioeconomic and cultural changes in Iran in recent decades which can affect the epidemiology of the disease, we aimed to determine trend of changes in age and gender of patients with first STEMI in recent decade.
    Methods
    This observational cross-sectional study was based on completing check lists for patients with first STEMI in Rasul-e-Akram Hospital from 1998 to 2007. The Data were analyzed with ANOVA, chi2 and Mann-Whitney tests at α = 0.05 using SPSS 14.
    Results
    Out of 1829 patients with first STEMI, 76.4% were men and 23.6% women who had mean age of 59.09 ± 12.7 years totally. The mean age of men (56.9 ± 12.2 years) was significantly lower than women (66.1 ± 11.6 years) (p< 0.001) ­.Trend of change in mean age for men, women and overall had no specific patterns of change in 10 years. Premature MI occurred in 15% of patients without any particular change during study period. No statistically significant change in proportions of gender and risk factors was seen in a period of 10 years. The most common risk factors were smoking (43.7%) and hypertension (32.8%) respectively. 23.7% of patients had hyperlipidemia and 18.8% were diabetics.
    Conclusion
    Trend of changes in age and gender of mentioned patients had no significant change over 10 years which can indicate main role of biologic factors. Although this was an observational study; unchanged major risk factors in a decade may mark out inadequate primary prevention.
  • Page 38
    Background and Objectives
    Excessive amounts of nitrate and nitrite in food causes to increasing the risk of gut and intestinal cancer in adults and met-hemoglobinemia disease in infants. Human body intake about 80% of nitrate from fruits and vegetables. This research carried out with the aim of determining the nitrate concentration of fruits and vegetables consumed by Ardabil citizens and to compare with acceptable levels.
    Methods
    Samples of fruits and vegetables were collected from 10 markets around Ardabil city in September and October of 2009. The samples were washed two times with tap and distilled water, dried at 55 ºC and their moisture content were measured. Samples were ground with regular and ball mills and 0.025 molar aluminum sulfate solution was used to extraction. Nitrate concentration of extracts was measured with anion selective apparatus with nitrate electrode. To investigate the possibility of nitrate intake reduction by peeling, the skin and meat of some fruits and vegetables samples were measured, separately. SPSS software was used for determining of mean and standard deviation of sample's nitrate concentration. Duncan multiple range test was used for grouping of fruits and vegetables in the respect of their nitrate concentration.
    Results
    The concentration of nitrate in leafy vegetables was higher than those of root and glandy vegetables. Fruits had lower nitrate concentration than vegetables. The highest nitrate concentrations were observed in spring onion, purple headed cabbage, and spinach with the amounts of 1555.8, 1394.8, and 1021 mg/kg of wet weight and lowest belonged to red and golden apples with the amounts of 29.7 and 29.9 mg/kg, respectively. Most of fruits and vegetables samples had lower nitrate than acceptable levels.
    Conclusion
    With regards to high consumption rate of some fruits and vegetables and great variation of nitrate concentration, additional investigation and permanent control of their nitrate concentration is necessary.
  • Page 48
    Background and Objectives
    This study was prepared to determine the frequency of Staphylococus aureus nasal colonization among intravenous drug abusers with respect to this fact that the rate of colonization is dependent on various factor including addiction behaviours. There wasnt any native study on this subject. The purpose of this study was to prepare the basic data of S.aureus nasal colonization among intervenous drug abusers, in order to reducing the incidence and nasal carriage rates of S.aureus infections.
    Methods
    This was a prospective cross sectional study that included all of intravenous drug abusers who referred to three hospitals of Tehran from 2005 to 2006. Specimens for culture were obtained by swabbing anterior nares. Swabs were inoculated into nasal chapman broth and incubated at 35 °C for 48 hours. Isolated colonies were further subjected to identification and antimicrobial susceptibility testing. The related data were collected using patients` medical files and analyzed with using SPSS 11.
    Results
    Staphylococcus aureus was grown in 38 cultures (26.2%). We did not find any significant relationship between variables such as, economic condition, methods of using drugs, frequency of drug use, infection with different viruses, gender and colonization by Staphylococcus aureus.
    Conclusion
    We observed lower nasal colonization with Staphylococcus aureus among patients. We suggest preparing similar study in order to clarify the role of different factors that have effect on the rate of nasal colonization with Staphylococcus aureus.
  • Page 55
    Background and Objectives
    Prematurity is still one of the main causes of neonatal mortality and morbidity that makes a lot of financial, psychosocial and emotional problems. Although the main cause of preterm labor is unknown but understanding of its risk factors is important for planning health policies for preventing and decreasing the rate of preterm labor. This study aimed to compare lifestyle of women with term and preterm delivery.
    Methods
    This research is a case-control study. Subjects of this study were 132 women with preterm labor and 264 women with term labor that referred to Educational and Medical Center of Alzzahra. The subjects were selected by convenience method and matched in age and educational level. Data were collected by questionnaire containing two sections, demographic characteristics and woman's lifestyle including, nutrition, exercise, smoking and use of alcohol and substance abuse, social support, stress management and self care. Data were analyzed by SPSS with descriptive statistics and statistical tests of t Test, Man Witny U, χ 2 and Fisher's Exact Test.
    Results
    The results of this study showed significant differences in nutrition, smoking, use of alcohol, substance abuse, social support, stress management and self care between two groups, but the mean score of exercise in term and preterm birth was not statistically significant.
    Conclusion
    The findings of our study suggest that there is a relation between lifestyle in pregnancy and preterm birth. Lifestyle is changeable and achieving this aim is possible by efforts to increase health education.
  • Page 64
    Background and Objectives
    Heart rate deflection point (HRDP) plays an important role in predicting anaerobic threshold and monitoring athletes training schedule. Despite some research, the physiological mechanisms involved in occurrence of the HRDP remains to be fully elucidated. The objective of this study was to survey of the agreement between Heart Rate Deflection Point (HRDP) and the Potassium Turn Point (KTP) in young athlete men.
    Methods
    Thirty young men athlete volunteer (Mean ± SD; age= 20 ± 1.21 years; height = 176 ± 7.34 Cm; and weight = 6.58 ± 5.66 Kg) were selected as subjects. Hofmann protocol was used to cause the HRDP. One week later and after determining the HRDP by using the S.Dmax method, subjects performed Hofmann protocol again and blood samples were taken from left forearm vein in five phases, simultaneously. The amount of potassium was measured directly by the Flamephotometer.
    Results
    According to the results of study, the HRDP and KTP were occurred in average in 78% HRmax and 79% HRmax, in all of the subjects, also there was a highly agreement between HRDP and KTP (158 ±3.84 vs. 159 ±3.88 b/min). HRDP & KTP were occurred in third phase, simultaneously.
    Conclusion
    Based on these results, exercise induced increase in serum potassium during Hofmann incremental cycle ergo-meter testing protocol can be one of the mechanisms of the occurrence of HRDP.
  • Page 72
    Background and Objectives
    One of the limitations in management of patients suffering from decreased level of consciousness due to drug poisoning is the inability to interview the patient. The aim of the study was to compare characteristics of the two subgroups of these patients; those who had a suicidal attempt history with others.
    Methods
    In this cross-sectional study, 19 patients with suicidal attempt history and 66 patients without this history were selected among patients who were admitted for drug poisoning to referral poisoning hospitals in Tehran, Iran, in August, September and October 2009. All of them had decreased level of consciousness due to unknown drug poisoning. Demographics, poisoning characteristics, past medical history and substance use history of the patients were recorded.
    Results
    Different between previous history of suicide action with drug material decreased level of consciousness caused by poisoning, was significantly (p=0.04). Mental disease (p> 0.01), number of tablets consumed (p=0.02), interval between drug consumption and emergency forces to reach the place (p=0.021), described in deliberate self poisoning patients (Self Poisoning) (p=0.001), decreased level of consciousness grade (p=0.046), U.S. fail initial level of consciousness after emergency measures (p=0.02) and the need for health care and advanced next (p= 0.013) in patients with decreased level of consciousness with a history of previous suicide compared with other group were higher. Significant difference between the two age groups (P> 0.05), gender and history of illegal drug use (P> 0.05) did not exist.
    Conclusion
    According to these findings, when dealing with patients suffering from decreased level of consciousness due to unknown drug poisoning, paying attention to history of suicidal attempts in these patients can help medical professionals in determining more effective treatment options for them. Medical staff should also record previous suicide as a risk factor in the risk assessment to consider the disease.
  • Page 80
    Sudden sensorineural hearing loss (SSNHL) is regarded as an otologic emergency of which bilateral involvement is rare and simultaneous bilateral involvement is very rare. In most cases the cause is idiopathic and in 30 to 65% of cases recovery happens spontaneously during two weeks period.In this paper we present, a patient with simultaneous bilateral sudden deafness. After complete diagnostic assessment and standard treatment, she was candidated for cochlear implantation as the only remedy, after one year. But, after 15 month she suddenly noticed normal hearing in left ear. This was documented by paraclinical assessment.This case is idiopathic with unfavourable prognosis and we couldnt find any similar report.