فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
پیاپی 37 (پاییز 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/10/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقاله اصیل
  • عباسعلی ایمانی فولادی، زهرا رستمی بجرلویی، رضا شاپوری صفحه 189
    زمینه و هدف
    جداسازی ژن های SHV و TEMدر سودوموناس آئروژینوزاهای مولد ESBL و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، اطلاعات مفیدی درباره اپیدمیولوژی و فاکتورهای خطر دخیل در این عفونت ها را فراهم می آورد. در این مطالعه مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی بتالاکتامازهای وسیع الطیف در سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از نمونه های بالینی به روش فنوتیپی و ژنوتیپی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    در مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر 110 سویه ی سودوموناس آئروژینوزا جدا شده از نمونه های مختلف بالینی با استفاده از آزمونهای بیوشیمیایی تعیین هویت شدند. الگوی مقاومت آنتی میکروبی به روش دیسک دیفیوژن (کربی-بائر) تعیین شد. سپس بررسی فنوتیپی ESBL با استفاده از روش دیسک ترکیبی انجام گرفت. در این روش از دیسک های سفوتاکسیم و سفتازیدیم به تنهایی و در ترکیب با کلاولانیک اسید استفاده شد. از نظر ژنوتیپی ژن های بتالاکتاماز SHVو TEM در سویه های فوق با روش PCR بررسی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه به ترتیب بیشترین مقاومت به آنتی بیوتیک های کوتریموکسازول و آموکسی سیلین 4/96% و 7/92% و کمترین مقاومت به آمیکاسین 3/17% نشان داده شد. در بررسی ژنوتیپی با انجام آزمون PCR از 16 سویه فنوتیپ مثبت، 5/37% شامل ژن SHV و 5/12% ژن TEM و 5/12% دارای هر دو ژن SHV و TEMبودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که اغلب نمونه ها مقاوم به دارو هستند و در میان سویه های تولید کننده ESBL فراوانی ژن های SHV بیشتر از TEM یافت شد. سویه های دارای ژن SHV مقاوم به سفتازیدیم (5/37%)و سویه های دارای ژن TEM مقاوم به سفتازیدیم (5/12%) بوده است و نشان داد که ژن های SHVو TEMدر ایجاد مقاومت نسبت به سفتازیدیم در مقایسه با ایجاد مقاومت به سفوتاکسیم نقش بیشتری دارند
  • مارینا جستان مرنی، فرهاد پورفرضی، رضا عبدلی صفحه 199
    زمینه و هدف
    استئوآرتریت یکی از شایع ترین بیماری های مفصلی ناتوان کننده و مزمن می باشد. روش های درمانی مختلفی برای برطرف کردن علائم بیماری مخصوصا درد بیماران در استئوآرتریت مورد استفاده قرار می گیرد که میزان تاثیر و عوارض آنها با هم متفاوت است. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر بالینی رژیم درمانی دو دارویی گلوکزآمین و پردنیزولون با رژیم تک دارویی گلوکزآمین در درمان بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده، 30 بیمار (گروه مداخله) با داروهای گلوکزآمین و پردنیزولون و 25 بیمار (گروه کنترل) تنها با داروی گلوکزآمین به مدت 12 هفته تحت درمان قرار گرفتند. از شاخص WOMAC (Western Ontario and McMaster Universities) جهت بررسی میزان درد و ناتوانی بیماران استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین امتیاز شاخص WOMAC در گروه مداخله در بدو ورود (81/2)، هفته ششم (35/1) و هفته دوازدهم (49/1) بود. میانگین امتیاز شاخص WOMAC در گروه کنترل در بدو ورود (15/3)، هفته ششم (39/2) و در هفته دوازدهم (35/2) بود. در هفته های ششم و دوازدهم میانگین امتیاز شاخص WOMAC در گروه مداخله بطور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود (P < 0/05). میزان پاسخ به درمان در هفته ششم و دوازدهم در بیماران با سن زیر 65 سال، شاخص توده بدنی (BMI) مساوی یا کمتر از 30 و جنس مونث تفاوت معنی داری در بین دو گروه مداخله و کنترل وجود داشت (P < 0/05).
    نتیجه گیری
    رژیم دو دارویی گلوکزآمین همراه با پردنیزولون در مدت زمان 12 هفته تاثیر بهتری نسبت به رژیم تک دارویی گلوکزآمین در کاهش درد و بهبود عملکرد مفصلی بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو بویژه در زنان، بیماران با BMI کمتر از 30 و در افراد زیر 65 سال داشت.
  • حمیرا حاتمی، اکبر حاجی زاده مقدم، نگین عطاران صفحه 207
    زمینه و هدف
    سوء استفاده از آمفتامین های روان گردان (کریستال مت و یا کریستال ان- متیل-1- فنیل- پروپان-2- آمین و اکستازی)در چند سال اخیر در ایران افزایش قابل توجهی را نشان می دهد. مشخص شده این ترکیبات دارای اثرات سمی روی سیستم قلبی عروقی و سیستم ایمنی هستند. از آنجایی که تا کنون به صورت مقایسه ای اثرات این دو ترکیب روان گردان روی شمارش سلولی و میزان کلسترول خون بررسی نشده است لذا در مطالعه حاضر عوامل نام برده مورد بررسی قرار گرفتند.
    روش کار
    در این پژوهش تجربی از 21 سر رت نر در سه گروه کنترل، گروه دریافت کننده اکستازی و گروه دریافت کننده کریستال مت استفاده شد. گروه های تجربی به مدت 15 روز، اکستازی و کریستال مت را با دوز mg/ kg10 به شیوه ی درون صفاقی دریافت نموده و پس از 15 روز، خون از دهلیز چپ قلب جانوران گرفته شده و پارامترهای مورد نظر (تعداد گلبولهای سفید، قرمز و پلاکتها، سطح سرمی کلسترول تام، تری گلیسرید، HDL و LDL) اندازه گیری شدند. بررسی آماری داده ها با استفاده از نرم افزار آماری این استد صورت گرفت. مقایسه گروه های آزمایشی مختلف با هم توسط آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام شد و5 0/0> p معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان گلبولهای قرمز، گلبولهای سفید و پلاکت ها در گروه دریافت کننده اکستازی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار نشان داد (5 0/0> p). میزان هموگلوبین و هماتوکریت در گروه دریافت کننده اکستازی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی دار نشان می دهد (1 0/0> p). همچنین در گروه های کریستال مت و اکستازی هیچ تغییر معنی داری روی سطوح کلسترول سرم خون در مقایسه با گروه کنترل مشاهده نشد. میزان تری گلیسرید در گروه کریستال مت نسبت به گروه کنترل افزایش معنی دار داشت (5 0/0> p). میزان HDL در هر دو گروه اکستازی و کریستال مت نسبت به گروه کنترل تغییر معنی داری نشان نداد ولی میزان LDL در گروه کریستال نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان داد (5 0/0> p).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد اکستازی در مقایسه با کریستال مت، با کاهش تعداد گلبول های قرمز، هموگلوبین و هماتوکریت سبب القاء کم خونی می گردد. افزایش تری گلیسرید خون نیز به دنبال مصرف کریستال مت، احتمال ابتلاء به تصلب شرائین را بالا می برد.
  • کمال الدین حسن زاده، پریسا یاوری کیا، وحید امدادی، سید کاظم مداین صفحه 217
    زمینه و هدف
    در 50% زوجینی که به علت ناباروری به پزشک مراجعه می کنند، فاکتور مردانه به تنهایی یا همراه با فاکتور زنانه عامل ناباروری است. سه فاکتور دخیل در ناباروری مردان، کاهش تعداد اسپرم، قدرت حرکتی ضعیف، مورفولوژی غیرطبیعی اسپرم می باشد. در انجام تکنیکهای کمکی تولید مثل نیاز به حجم و کیفیت مطلوب اسپرم وجود دارد. این مطالعه تاثیر پنتوکسی فیلین خوراکی را به عنوان یک روش ساده و قابل دسترس در ارتقاء کیفیت پارامترهای آنالیز مایع منی شامل حجم، تحرک، مورفولوژی و تعداد مورد بررسی قرار می دهد که در صورت موثر بودن این دارو می توان از آن بعنوان داروی کمکی در روش های تکنیک های کمکی تولید مثل استفاده نمود.
    روش کار
    مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی و نمونه گیری به صورت تصادفی بوده و جامعه پژوهش، مردان با اولیگواسپرمی بودند که جهت درمان نازایی به بخش ناباروری مرکز آموزشی درمانی الزهراء [س] تبریز طی یکسال مراجعه نموده بودند. در این مطالعه 61 بیمار مرد که سابقه نازایی اولیه داشته و تحت آنالیز مایع منی قبل از درمان قرار گرفتند پس از سه ماه درمان با پنتوکسی فیلین با دوز 400 میلی گرم سه بار در روز، دو بار مایع منی تحت آنالیز قرار گرفت. داده ها به وسیله روش های آماری توصیفی (فراوانی -درصد، میانگین و انحراف معیار) و آزموتهای تی زوجی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که میانگین تعداد کل اسپرم در گروه مطالعه قبل و بعد از تجویز پنتوکسی فیلین از 4±17 میلیون به 5/1±21 میلیون رسیده است و تعداد اسپرمها در 9/68% موارد به شکل معنی داری (p<0/001) افزایش یافت. همچنین میانگین درصد اسپرمها با مورفولوژی نرمال از 8/3±01/24به 3/4±26/39 رسیده است و این پارامتر در 8/32% بیماران بهبود یافت (p<0/001). میانگین درصد اسپرمهای متحرک از 5/3±42/19% به 1/2±78/28% رسید که این پارامتر در 52/88% بیماران بهبود یافت (p<0/001). متوسط حجم مایع منی در گروه قبل از درمان با پنتوکسی فیلین 85/0± 95/1میلی لیتر بود که بعد از درمان به 64/0±93/1 میلی لیتر رسیده است و لذا تغییر معنی داری در حجم مایع منی پس از درمان مشاهده نشد (32/0 =p).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که تجویز پنتوکسی فیلین در افزایش پارامترهای آنالیز مایع منی بخصوص تحرک اسپرمها تاثیر قابل توجهی دارد و بعنوان داروی نسبتا ارزان، مطمئن و با کاربرد آسان می تواند در ارتقاء کیفیت پارامترهای مایع منی و بهبود روش های درمانی ناباروری مردان مورد استفاده قرار گیرد.
  • سید داور سیادت، هدی شیردست، محمدرضا آقاصادقی، داریوش نوروزیان، سید محمد اطیابی، سید مهدی سادات، ساناز سلیمانیه، علی شریفات، ارفع مشیری صفحه 223
    زمینه و هدف
    پژوهش ها نشان می دهد که لیپوپلی ساکارید (LPS) بعنوان مهمترین ساختمان آنتی ژنیکی سویه های صاف بروسلا، کاندیدای مناسبی برای طراحی واکسن های زیرواحدی است. از طرفی کاربرد ادجوانت های با منشا میکروبی در القاء پاسخهای ایمنی سبب طراحی نسل جدید واکسنهای زیرواحدی شده است که نمونه آن وزیکول غشای خارجی (Outer Membrane Vesicle: OMV) نیسریا مننژیتیدس است. وزیکول غشای خارجی باعث افزایش عیار آنتی بادی از کلاس IgM و IgG علیه آنتی ژنی می شود که به همراه آن تزریق شده است. در این تحقیق، تاثیر کمپلکس غیر کوالان LPS+OMV در القای ایمنی سلولی با ارزیابی مقدار تولید و ترشح IFN-γ، IL-4 و IL-10 بررسی و الگوی فعالسازی زیر گروه های Th1 و Th2 تعیین گردید.
    روش کار
    لیپو پلی ساکارید توسط روش بهینه سازی شده فنلی تخلیص شد و سپس برنامه ایمیونیزاسیون در سه گروه شش تایی موش BALB/c در روزهای 14،0، 28 و 42 به صورت زیرپوستی با LPS بروسلا آبورتوس به تنهایی، LPS به همراه ادجوانت فروند و کمپلکس LPS بروسلا آبورتوس و OMVنیسریا مننژیتیدیس سروگروه Bانجام گردید. پس از تهیه سوسپانسیون سلول های طحالی، عیار ساتیوکاین های IFN-γ، IL-4 و IL-10 با روش الایزا بررسی گردید.
    یافته ها
    ایمیونیزاسیون با LPS بروسلا آبورتوس به تنهایی باعث القاء معنی دار عیار IFN-γ نسبت به دو گروه دیگر (LPS+OMV وLPS+FA) شد (P< 0/05) در حالی که عیار IL-4 وIL-10 در تمام گروه ها افزایش اندکی نشان داد. اگرچه به دنبال تزریق کمپلکس LPS+OMV در مقایسه با LPS عیار IL-4 و IL-10 افزایش یافته است ولی در همین گروه نیز عیارIFN-γدر مقایسه با IL-4 وIL-10 بیشتر است.
    نتیجه گیری
    در هر سه گروه، حیوانات ایمیونیزه شده دارای عیار سرمی بالای IFN-γ در مقایسه با IL-4 و IL-10 می باشند. افزایش IFN-γ به دنبال ایمیونیزاسیون مدل حیوانی با LPS (به تنهایی، به صورت کمپلکس با OMV و به همراه ادجوانت) نشان دهنده پاسخ های سلولی Th1 است که باعث افزایش فعالیت سلول های پلی مورفونوکلئر و در نتیجه تسهیل پاکسازی عفونت می شود. عیار کمتر IL-4 و IL-10 در مقایسه با IFN-γ که نشان دهنده مهار پاسخ سلول های Th2 می باشد در هر سه گروه به دنبال ایمیونیزاسیون با LPS مشاهده می شود که می تواند به عنوان عاملی مؤثر در کارآیی واکسن زیر واحدی بروسلوز (بر پایه LPS) مطرح گردد چراکه پاسخ سلول های Th2 اساسا در ساز و کارهای دفاعی علیه بروسلا نه تنها کاربردی ندارد بلکه با مهار جمعیت های مؤثر از سلول های (Th (Th1 باعث افزایش احتمال بقای درون سلولی این میکروارگانیسم می گردد.
  • مهشید طالبی طاهر، معصومه عباسی، میترا براتی صفحه 232
    زمینه و هدف
    تعیین و تشخیص عفونت پای دیابتی به علت پاسخ های التهابی کاهش یافته به تهاجم میکروارگانیسم ها یک مسئله پیچیده می باشد. اهداف این مطالعه تعیین عوامل باکتریال عفونت زخم پای دیابتی، تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و در صد موارد آمپوتاسیون در بیماران مبتلا به عفونت پای دیابتی می باشد.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی- مقطعی به صورت گذشته نگر در دو بیمارستان آموزشی انجام شد. همه مدارک متعلق به بیماران مبتلا به عفونت پای دیابتی در مرحله سوم و چهارم مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک، تظاهرات بالینی، نتایج کشت، الگوی مقاومت میکروبی و دیگر اطلاعات ضروری در برگه پرسشنامه ثبت گردید. جهت آنالیز آماری داده ها از نرم افزار SPSS نسخه13 و ازمون های کای دو و تی تست استفاده شد. P<0.05 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    پنجاه ودو بیمار انتخاب شدند، 36 بیمار (2/69%) مرد بودند. سن متوسط بیماران 8/12±60 سال و زمان متوسط ابتلا به دیابت شیرین 6/10±17 سال بوده است. بیست ونه بیمار تحت آمپوتاسیون قرار گرفتند و ارتباط معنی داری مابین طول مدت ابتلا به دیابت و آمپوتاسیون بدست آمد (p=0/04). شایعترین پاتوژن های بدست آمده استافیلوکوک طلایی (46/38%)، اشرشیاکلی (4/15%)، استافیلوکوک های کوآگولاز منفی (5/13%) و پروتئوس میرابیلیس (5/13%) بوده است. تمامی نمونه های استافیلوکوک طلایی و کواگولاز منفی به وانکومایسین حساس بودند و 55% از سویه های استافیلوکوک طلایی به متی سیلین مقاوم بوده اند. به ترتیب 100% و5/87 % از اشرشیاکلی ها به سفتازیدیم و سفتریاکسون مقاوم بودند. از سه مورد پسودوموناس ائروژینوزا جدا شده همگی به سفتازیدیم حساس بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد بیش از نصفی از بیماران با عفونت پای دیابتی تحت آمپوتاسیون قرار گرفته بودند و ارتباط معنی داری بین طول مدت دیابت و آمپوتاسیون وجود داشت. بنابراین پیشگیری از زخم پای دیابتی از اهمیت زیاد برخوردار است. نتایج نشان داد که اکثر باکتری های جدا شده در مقابل آنتی بیوتیکهای معمول مورد استفاده مقاوم بودند لذا بهترین روش انتخاب دارو برای این بیماران انجام کشت بافتی و تعیین الگوی مقاومت میکروبی می باشد.
  • مریم نعمت الله زاده، راضیه معصومی، می نور لمیعیان، محمد اصغری جعفر آبادی صفحه 241
    زمینه و هدف
    تجربه ی بارداری با تغییرات فیزیکی و روانشناختی عمیقی در زندگی هر زن همراه است و این تغییرات بر روی کلیه ابعاد زندگی از جمله روابط جنسی زوجین موثر می باشد از این رو توجه ناکافی به عملکرد جنسی در دوران بارداری ممکن است عواقب جبران ناپذیری در پی داشته باشد. این مطالعه با هدف بررسی نگرش و وضعیت عملکرد جنسی زنان در دوران بارداری صورت گرفت.
    روش کار
    پژوهش حاضر مطالعه ای مقطعی و از نوع توصیفی-تحلیلی است که در آن وضعیت عملکرد جنسی و نگرش 329 زن باردار 15 تا 45 ساله در سه گروه و بر مبنای سن حاملگی (چهار هفته آخر هر یک از سه ماهه های بارداری) مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه سه قسمتی اطلاعات فردی، نگرش افراد مورد مطالعه نسبت به عملکرد جنسی در دوران بارداری و پرسشنامه تجارب جنسی آریزونا بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و آزمونهای آنالیز واریانس یک طرفه و Post hoc، آزمون کای دو و ضریب همبستگی اسپیرمن انجام شد. در این مطالعه، سطح معناداری کمتر از05 /0در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشانگر افزایش نمره اختلال در عملکرد جنسی، میل جنسی و رضایتمندی از ارگاسم با پیشرفت بارداری بود. تحلیل آماری ارتباط بین سوالات نگرش واحدهای پژوهش و رابطه جنسی، حاکی از وجود ارتباط آماری معنادار بین نمره کل اختلال عملکرد جنسی با کاهش جذابیت جنسی در هر سه تریمستر (p=0/04;p=0/01;p=0/03) و نیز با بروز زایمان زودرس در تریمستر دوم (p= 0/01) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای اختلال عملکرد جنسی در دوران بارداری، برگزاری دوره های آموزش بهداشت جنسی با رویکرد ویژه به دوران بارداری توصیه می گردد.
  • محمد ماذنی، شبنم جوادی، جعفر بشیری، عباس نقی زاده، امیر منصور وطن خواه صفحه 250
    زمینه و هدف
    سرطان معده شایعترین علت مرگ ناشی از سرطان در کشور ایران است. هدف از این مطالعه ارزیابی وضعیت آنتی اکسیدانی و اکسیداتیو بیماران با سرطان معده با اندازه گیری فعالیتهای پارااکسوناز-1، آریل استراز و مقادیر مالون دی آلدهید (MDA) است.
    روش کار
    در یک مطالعه شاهد- موردی 20 بیمار مبتلا به سرطان معده مراجعه کننده به کلینیک ارس اردبیل و 30 فرد سالم هماهنگ از نظر جنس و سن بین سالهای 1388-1387 مطالعه شدند و فعالیت پارا اکسونازی و آریل استرازی آنزیم پارااکسوناز-1، میزان MDA و پروفایل لیپیدی در سرم آنها با استفاده از روش اسپکتروفتومتری تعیین شد.
    یافته ها
    فعالیت آنزیم پارااکسوناز در سرم افراد مبتلا به سرطان معده(IU/L 190±68/95)، کمتر از افراد سالم (IU/L 258±68/59)بود(p= 0/001).بطور مشابهی فعالیت آریل استرازی آنزیم در بیماران (U/L 30/5±28/4) کمتر از گروه کنترل (U/L 284/23±163/2) بود (p< 0/001). کاهش فعالیتهای استاندارد شده پارااکسوناز و آریل استراز در بیماران نسبت به گروه کنترل مشاهده شد (بترتیب با p= 0/001 و p< 0/001)و میزان مالون دی آلدهید در بیماران بیشتر از افراد سالم بود (p< 0/001). همچنین مقدار کلسترول HDL و تری گلیسرید در گروه بیمار کاهش، اما میزان کلسترول تام و کلسترول LDL تفاوت معنی داری در دو گروه نشان نداد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشانگر افزایش استرس اکسیداتیو در سرطان معده با تضعیف قدرت آنتی اکسیدانی و بدتر شدن وضعیت اکسیداتیو بدن است.
  • سید احمد مختاری، میترا غلامی، محمد شاکر خطیبی، سید حامد میر حسینی صفحه 261
    زمینه و هدف
    آرسنیک سومین عنصر گروه پنجم جدول تناوبی است و یکی از عناصر کمیاب در پوسته زمین است که از لحاظ فراوانی در رده بیستم قرار دارد. این ماده در کشاورزی، دامداری، پزشکی، الکترونیک، صنعت و متالورژی کاربرد دارد و از راه های طبیعی و فعالیت انسان وارد محیط زیست شده و سبب آلودگی آن میگردد. آب یکی از منابع انتقال آرسنیک در محیط زیست می باشد. مطالعات مختلف ارتباط معنی دار بین غلظت بالای آرسنیک در آب آشامیدنی و سرطانهای کبد، سوراخ بینی، ریه، پوست، مثانه و کلیه در مردان و زنان، پروستات و کبد در مردان را مشخص نموده است. هدف از انجام این تحقیق تعیین تاثیر پارامترهای موثر بر عملکرد غشاء اسمز معکوس در حذف آرسنیک از آب می باشد.
    روش کار
    در این تحقیق حذف آرسنیک با استفاده از غشاء اسمز معکوس با مدول مارپیچی (مدل TE 2521 ساخت شرکت CSM کره) مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت. محلول مورد استفاده به صورت سنتتیک در آزمایشگاه و با استفاده از آرسنات سدیم تهیه گردید و عملکرد سیستم تحت تاثیر پارامترهای غلظت آرسنیک، فشار، pH و دمای محلول ورودی مورد بررسی قرار گرفت. در هر حالت میزان جریان عبوری به ازای واحد سطح غشاء و سرعت عرضی نیز اندازه گرفته شد. برای هرحالت پس از 30 دقیقه نمونه های مورد نظر برداشت و به روش نقره دی اتیل دی تیوکاربامات (آزمایش شماره 3500- As B استاندارد متد) تحت آزمایش قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمایشات و اندازه گیری ها نشان داد پارامترهای غلظت، pH، دمای محلول ورودی و فشار در عملکرد غشاء اسمز معکوس مدل TE 2521 تاثیر داشته و افزایش و یا کاهش هر کدام منجر به تغییر در راندمان و عملکرد آن می گردد. شرایط مطلوب و بهینه عملکرد غشاء تحت تاثیر پارامترهای فوق به صورت زیر تعیین گردید: فشار در محدوده 210-190 پوند بر اینچ مربع، غلظت در محدوده 5/0 - 2/0 میلی گرم در لیتر، دما در محدوده 30-25 درجه سانتیگراد و pH در محدوده 8-6. راندمان حذف آرسنیک در شرایط بهینه عملکرد سیستم در حدود 99 - 95 درصد اندازه گرفته شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل و راندمان قابل قبول و بالای عملکرد، می توان این روش را به عنوان روشی موثر در حذف آرسنیک در مناطق دارای آب آلوده به آرسنیک به کار برد.
  • گزارش مورد نادر
  • امیر محمد هاشم اثنی عشری، حسن قبادی مراللو، شهرزاد محمدزاده لاری، الهام قلعه نوی صفحه 270
    سندرم هیپوونتیلاسیون ناشی از چاقی با هیپرکاپنی مزمن روزانه در فرد چاق و عوارض ناشی از آن از جمله هیپوکسی، پلی سیتمی، خواب آلودگی روزانه، اختلالات کیفیت خواب و سردردهای صبحگاهی مشخص می شود. تشخیص آن با پالس اکسیمتری شبانه،کاپنوگرافی و پلی سومنوگرافی شبانه است. اساس درمان را کاهش وزن و اعمال فشار مثبت راه های هوایی با NIPPV تشکیل می دهد. چاقی خود ریسک فاکتوری جهت ترومبوز وریدی است و اساس درمان آن را ترکیبات آنتی کواگولانت از قبیل هپارین و وارفارین تشکیل می دهند که هر کدام با عوارضی همراه هستند. ترومبوسیتوپنی ناشی از هپارین (HIT) یک عارضه ناشی از هپارین است که با کاهش بیش از 50% تعداد پلاکت نسبت به سطح پایه مشخص می شود. در صورت بروز این عارضه مصرف هپارین باید متوقف شود. مورد معرفی آقای چاقی است که DVTبیمار با سونوگرافی داپلر تایید شد و در طی بستری با توجه به علایم و نشانه های سندرم هیپوونتیلاسیون ناشی از چاقی و آپنه انسدادی خواب تحت بررسی قرار گرفت. با توجه به علایم بالینی و ظن کلینیکی بالا و افت اشباع اکسیژن شریانی شبانه بیش از 15 بار در ساعت در پالس اکسیمتری شبانه، تشخیص تایید گردید. بیمار تحت درمان با NIPPV قرار گرفت که بهبود بارز کلینیکی و گازومتری شریانی داشت. طی درمان با هپارین جهت ترومبوز وریدی دچار افت پلاکت گردید که با تشخیص HIT، هپارین بیمار قطع گردید. با ادامه درمان با وارفارین بیمار دچار نکروز جلدی ناشی از وارفارین گردید که بابیوپسی پوستی تشخیص تایید گردید. درمان وارفارین قطع شد و پس از بهبود ضایعه جلدی درمان مجدد با دوز کم وارفارین شروع شد و در نهایت بیمار با وارفارین و NIPPVو حال عمومی کاملا خوب ترخیص گردید.NIPPV سبب بهبود هیپوکسی و هیپرکاپنی وکاهش نیاز به ونتیلاسیون مکانیکی می گردد. از طرفی با بهبود کیفیت خواب، کاهش علایم روزانه و کاهش عوارض قلبی عروقی همراه است.
|
  • Page 189
    Background And Objectives
    Detection of TEM and SHV genes in ESBL producing Pseudomonas aeruginosa and their antimicrobial resistance pattern can provide useful information about the epidemiology and risk factors of associated infections. In this study we determined the antimicrobial susceptibility pattern and prevalence of ESBLs in clinical isolates of Pseudomonas aeruginosa by phenotypic and genotypic methods.
    Methods
    In this analytic-descriptive study, 110 Pseudomonas aeruginosa strains isolated from different clinical specimens were used. The pattern of antimicrobial resistance was determined by disk diffusion (Kirby-buer) method. The ESBL production was determined by combination disk method using disks containing ceftazidim and cefotaxim alone and in combination with Clavulanic acid. SHV and TEM types of ESBL producing genes was detected by PCR.
    Results
    In this study Co-trimoxazole and Amoxicilin with 96.4% and 92.7% and Amikacin with 17.3% showed the highest and lowest resistance against isolates respectively. According to PCR results 37.5% and 12.5% of isolate were carried SHV and TEM genes respectively and 12.5% of isolate were carried both the SHV and TEM genes.
    Conclusion
    According to the results most of the isolates are drug resistant and among the ESBL producing strains the frequency of SHV type is higher than TEM. The isolate ceftazidim resistance was contains SHV (37.5%) and TEM gene (12.5%), that showed SHV and TEM genes play more important role in create of ceftazidim resistance than cefotaxim resistance.
  • Page 199
    Background and Objectives
    This study was conducted to compare the clinical efficacy of two-drug regimen of glucosamine and prednisolone with one-drug regimen of glucosamine in treatment of knee osteoarthritis.
    Methods
    In this randomized clinical trial, 30 patients received glucosamine and prednisolone (case group) and 25 cases underwent treatment by only glucosamine (control group) for 12 weeks. For considering pain and disability, WOMAC (Western Ontario and McMaster Universities) was used.
    Results
    Mean value of WOMAC index in the case group was 2.81 at the beginning, 1.53 in week 6, and 1.49 in week 12. In the control group, this value was 3.15 at the beginning, 2.39 in week 6, and 2.35 in week 12. In week 6 and 12, mean value of WOMAC index was significantly lower in the case group compared to the control group (P < 0.05). In patients younger than 65 years old, females, and body mass index of equal or less than 30 a significant difference was seen in both week 6 and 12 between the case and control groups (P < 0.05).
    Conclusion
    Two-drug regimen of glucosamine and prednisolone in a 12-week period had a better clinical efficacy than one-drug regimen of glucosamine in lowering the pain and improving joint function of patients with knee osteoarthritis, especially females with body mass index less than 30 and younger than 65 years of age.
  • Page 207
    Background and Objectives
    Abuse of psychostimulant amphetamine (Ecstasy and Crystal meth or n-methyl-1- phenyl-propan-2- amine) has increased dramatically within recent years in Iran. It is known that these substances have toxic effects on the cardiovascular and immune system. Since so far the effects of chronic Ecstasy and Crystal meth exposure on the blood cells count and serum cholesterol level have not been examined comparatively, this study was aimed to investigate the above mentioned parameters.
    Methods
    In this experimental study 21 male adult rats were used. The rats were divided into three groups; normal control group, Ecstasy-treated group and Crystal meth-treated group. Ecstasy and Crystal meth were used at a dose of 10 mg/kg/day, intraperitoneally for 15 days. On the fifteenth day, the blood samples were taken from rats and analyzed for red and white blood cells, platelets, cholesterol, triglyceride, LDL and HDL. The Instat statistical software was used for analyzing data. All data were analyzed by one-way analysis of variance (ANOVA) and the differences were considered to be significant at the p< 0.05 level.
    Results
    The count of red and white blood cells, and platelets in Ecstasy group were significantly decreased in comparison with control group (p< 0.05). Hemoglobin and hematocrit levels were significantly decreased in ecstasy group in comparison with control group (p< 0.01). The level of cholesterol in the Crystal meth and ecstasy group was not changed significantly. The level of triglyceride in Crystal meth group was markedly increased in comparison with control group (p< 0.05). The level of HDL in Crystal and Ecstasy groups did not show significant differences, but the level of LDL in Crystal group showed significant reduction in comparison with control group.
    Conclusion
    Our data showed that Ecstasy is able to induce anemia by decreasing the total red blood cells, hemoglobin and hematocrit. Increasing the level of blood triglyceride following crystal meth abusing, may augment the probability of arteriosclerosis.
  • Page 217
    Background And Objectives
    Three major semen parameters that involves on male infertility are sperm count, motility and morphology. In 50% of couples referring to physicians, because of infertility, male factor, solely or accompanying with female factor is responsible of infertility. Some of drugs are used to improve the semen parameters. The goal of this study was to study the effect of pentoxifylline on semen parameters (count, motility, morphology, volume of semen).
    Methods
    Sixty one patients with impairment in semen parameters were selected and semen samples requested from each participant for analysis before treatment. Then patients were treated with pentoxifyllin, 400 mg three times a day, for three months. After that we took semen specimens again and analyzed them.
    Results
    Mean total sperm count in case group before treatment with PF was (17 millions) and after treatment with PF reached to (21 millions). In 68.9% of patient, Sperm count increased (p< 0.001) Mean motile sperm percent in case group before treatment with PF was 19.42% and After treatment with PF reached to 28.78% and 88.52% of patient this parameter increased (p< 0.001). Parameter motility showed the most important after treatment. Mean normal morphology of sperm percent in case group before treatment with PF was 24%and after treatment with PF reached to 26.39% and in 32.8% of patient this parameter increased (p< 0.001).Mean semen volume in this group before treament with PF was 1.95ml and after treament with PF reached to 1.93 ml. There was no significant variation in semen volume after treament with PF. (p= 0.321)
    Conclusion
    Results show that Pentoxifylline has significant efficacy for increasing sperm count, motility and morphology correction (specially for sperm motility). Considering that oral PF is safe and cheap, with easy application, we can use it for improving semen parameter's quality before performance ART.
  • Page 223
    Background and Objectives
    Lipopolysaccharide (LPS) is the main antigenic structure expressed on the surface of smooth strains of Brucella. It has been shown that Outer membrane vesicle (OMV) of Neisseria meningitidis efficiently promote IgG and IgM response against the administrated antigen as an adjuvant. In this study The aim of this study is to evaluate the effect of LPS-OMV noncovalent complex in producing of T helper 1 cytokine (IFN-γ) and T helper 2 cytokines (IL-4 and IL-10) in mice.
    Methods
    LPS extracted by an optimized method based on hot phenol-water extraction. Groups of six BALB/c mice were injected subcutaneously with LPS alone, LPS with Freund adjuvant and LPS-OMV complex on 0, 14 and 28 days. Levels of IFN-γ, IL-4 and IL-10 were evaluated in spleen cell suspension supernatant by ELISA.
    Result
    Immunization with B. abortus LPS significantly induced high level of IFN-γ in comparison to the other groups immunized with LPS-OMV and LPS+ adjuvant (P< 0.05). In contrast, lower levels of IL-4 and IL-10 were elicited by LPS in the rest groups. Immunization with the non-covalent complex of B. abortus LPS-N.meningitidis serogroup B OMV caused a significant increase of IL-4 and IL-10 compared with the mice immunized with B. abortus LPS (p< 0.05),while the titer of IFN-γ is still significantly higher than IL-4 and IL-10 (p< 0.05).
    Conclusion
    The raise of IFN-γ following the immunization with all of the compounds (LPS, LPS-OMV non-covalent complex and LPS+adjuvant) indicates the activation of Th1 population that would be correlated to the clearance of the organism due to the amplification of anti-microbial activity of Polymorphonuclear cells. Low levels of IL-4 and IL-10 following the immunization with all compounds would be a sign of Th1 responses dominancy or inhibition of Th2 population proliferation and activity. Such a cytokine pattern would be a sign of the efficiency of brucellosis subunit vaccine because Th2 responses basically have no role in the immune responses against Brucella and may lead to the persistence of intracellular infection.
  • Page 232
    Background And Objectives
    Because of diminished inflammatory responses to microbial invasion, the identification and diagnosis of diabetic foot infections remains a complex problem. The aim of this study was to determine the bacterial agents of diabetic foot infection and their antimicrobial susceptibility pattern. Additionally the percent of infections that were lead to amputation was determined.
    Methods
    This retrospective study was conducted on a cross sectional basis at two teaching hospitals. Documents belonging to patients with diabetic foot infections in stages III and IV were studied. All demographic information, clinical manifestations, culture results, outcome of infection and other necessary data were recorded in special data sheets. The SPSS 13 statistical software was used for analyzing data. Statistical significance was assayed by Student's t-test and chi2. The differences were considered to be significant at the p< 0.05 level.
    Results
    Fifty two patients were selected, 36 patients (69.2%) were male. The mean age of patients was 60±12.8 years, and the mean duration of diabetes was 17±10.6 years. Amputation was done in 29 patients, and a significant correlation was found between duration of diabetes and amputation (p= 0.04). The most frequently isolated pathogens were Staphylococcus aureus (38.46%) E. coli (15.4%), coagulase negative staphylococci (13.5%), and proteus spp (13.5%). Antimicrobial susceptibility results showed that 55% of Staphylococcus aureus isolates were resistant to methicillin. All the Staphylococcus aureus and coagulase negative Staphylococci isolates were sensitive to vancomycin. 100% and 87.5% of E. coli isolates were resistant to ceftriaxone and ceftazidime respectively. All Pseudomonas aeruginosa isolates were sensitive to ceftazidime.
    Conclusion
    More than half of patients with diabetic foot infection were under amputation and there was significant correlation between amputation and duration of diabetes, so prevention of foot ulcer is very important in those patients. The results showed that the most isolates were resistance against common antibiotics and antibiogram is the best way to choose appropriate therapy in these patients.
  • Page 241
    Background and Objectives
    Pregnancy accompanies with physical and psychological alternation during woman's life. These changes effluence the overall dimensions of couple's life especially sexual relation. The aim of this study was to investigate the women's attitude and sexual function during pregnancy.
    Methods
    This descriptive-analytical study was conducted among 329 healthy pregnant women aged 15-45 years. The attitude and sexual function of the cases were studied based on their gestational age (the last fourth weeks of each pregnancy trimester) in three groups. Data were collected using an instrument. The instrument has three parts including demographic characteristics, attitude assessment and Arizona Sexual Scale Experience (ASEX). One way ANOVA, Post hoc, chi square and Spearman correlation were used for data analysis and the differences were considered to be significant at the p< 0.05 level.
    Results
    The results showed that the score of sexual dysfunction, sexual desire disorder and orgasmic disorder increase with gestational age development. Statistical analysis demonstrated a significant relation between total score of sexual function disorder and decrease of sexual attraction in all three trimesters (p=0.01, p=0.04, p=0.03 respectively) and fear of prematurity in the second trimester (p=0.01).
    Conclusion
    According to the results sexual function disorder has a high frequency in pregnancy. The findings emphasize the need for educational programs to improve the Sexual functions during prenatal care.
  • Page 250
    Background And Objectives
    Gastric cancer is the most incident disease in Iran that leads to death. This study was designed to evaluate the oxidative and antioxidative status in patients with gastric cancer by detecting paraoxonase 1 and arylesterase activities together with the level of malondialdehyde. The purpose of the present investigation was determination of Paraoxonase /Arylesterase activity and malondialdehyde (MDA) levels in the serum of patients with Gastric cancer.
    Methods
    In a case-control study, 20 subjects who diagnosed as gastric cancer individuals that referred to Ardabil Aras Clinic were selected from 2008 up to 2009. The case groups were matched with control group (30 subjects). Arylesterase and paraoxonase activities of paraoxonase-1 (PON-1), MDA levels and lipid profile were determined spectrophotometrically in serum of subjects.
    Results
    Upon matching of case and control groups, paraoxonase and arylesterase activities in patients with gastric cancer showed to be significantly lower than healthy subjects (190 ± 68.95 IU/L vs 258 ± 68.59 IU/L, 30.5 ± 28.4 U/L vs 284.23 ± 163.2 U/L respectively, P ≤ 0.001). Standardized activities of paraoxonase and arylesterase of case group were lower than controls (P ≤ 0.001). MDA levels have revealed significant increasing in cases than controls. In present study, HDL cholesterol and triglyceride levels were found to decrease in patient sera too, but the levels of total cholesterol and LDL cholesterol didnt show to be different between two groups.
    Conclusion
    It was concluded that in patients with gastric cancer, oxidative stress was raised by attenuation of antioxidant system and oxidant levels rising.
  • Page 261
    Background and Objectives
    Arsenic is the third element of 5th Group of the periodic table and it is the twentieth rarest element in the earth's crust. This material has application in agriculture, livestock, medicine, electronics and metallurgy. It enters the environment from natural phenomena and human activities, causing pollution in it. Arsenic is a substance that is poisonous, cumulative, and an inhibitor of SH group enzymes. Several studies have identified significant correlation between high levels of Arsenic in drinking water and cancer in liver, nasal cavity, lungs, skin, bladder and kidney in men and women, and prostate in men. The present study was aimed to determin the impact of parameters affecting reverse osmosis membrane performance in Arsenic removal from drinking water.
    Methods
    In this research, Arsenic removal was surveyed and tested through reverse osmosis membrane with spiral-wound module (model: 2521 TE, made in CSM Co. Korea). The used solution was prepared synthetically in the laboratory using sodium arsenate, and system performance was investigated under the influence of parameters such as arsenic concentration, pressure, pH and temperature of the input solution. In each case, the flux rate passing through the membrane and transverse velocity was measured. For each mode, after 30 minutes, desired samples were picked up, and then were tested with silver diethyldithiocarbamate method (Test No. 3500-As B, standard method).
    Results
    The results of experiments and measurements showed that the parameters of concentration, pH, temperature and pressure in input solution are effective in reverse osmosis membrane performance (model TE 2521), and the increase or decrease in each parameter leads to changes in the system's efficiency and performance. The optimal conditions and performance of membrane under the influence of these parameters were defined as follows: pressure 190-210 psi, concentration 0.2-0.5 mg/L, temperature 25-30 0C, and pH = 6-8. Arsenic removal efficiency at the optimum system performance was determined at about 99-95 percent.
    Conclusion
    According to the results and the high efficiency and acceptable performance, this approach is effective and can be applied as a method for Arsenic removal in areas with contaminated water.
  • Page 270
    The OHS is characterized by hypersomnolence, hypoxia, polycytemia, headache and edema. Polysomnography is the gold standard diagnostic test. Overnight oximetry with significant oxyhemoglobin desaturation is reasonable to begin treatment. Weight reduction and Non invasive positive pressure ventilation (NIPPV) has evolved as the mainstay of treatment.Obesity is a risk factor for deep vein thrombosis (DVT). Heparin and warfarin are the drugs that used for treatment of DVT. HIT typically appears as a 50% or greater reduction in the platelet count after the first exposure to heparin. This case is a obese man with extreme DVT that diagnosed by duplex sonography and symptoms of obesity hypoventilation syndrom.In overnight pulseoximetry oxyhemoglobin desaturation was occurred more than 15 times per hours and treatment begins with NIPPV. Patients thrombosis were treated with heparin and warfarin. Heparin induced thrombocytopenia (HIT) and cutaneous necrosis was occurred and drug therapy withdrawn. After healing of cutaneous necrosis low dose warfarin was started.NIPPV promote airway occlusion and improve hypercapnia.hypoxia and quality of life and reduced cardiovascular complications