فهرست مطالب

رفاه اجتماعی - پیاپی 8 (تابستان 1382)

فصلنامه رفاه اجتماعی
پیاپی 8 (تابستان 1382)

  • 366 صفحه، بهای روی جلد: 6,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1382/05/15
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مباحث نظری
  • غلامرضا موسی خانی صفحه 15
    درباره رفاه و ارتباط آن با برخی متغیرهای اقتصادی (از جمله چگونگی توزیع درآمد و یا مطلوبیت های کسب شده به وسیله افراد) می توان گفت که تغییرهای رفاه افراد، وابستگی خاصی به سطوح درآمدی و میزان کسب مطلوبیت آنها دارد و در نتیجه برخی شاخص های ارائه شده در مورد رفاه اجتماعی، از شاخص های نابرابری توزیع درآمد و برخی نیز از مطلوبیت های کسب شده به وسیله افراد تبعیت می کنند.
    در این مقاله به اختصار، ادبیات نظری توابع رفاه اجتماعی، مرور و برخی توابع رفاه اجتماعی از جمله تابع رفاه اجتماعی آمار تیاسن (A.k.sen) معرفی می شود.
    کلیدواژگان: رفاه اجتماعی، تابع، شاخص
  • اهداف توسعه درهزار سوم: پیمان ملل برای محو فقر
    فرشاد پورملک صفحه 25
    گزارش توسعه انسانی در سال 2003 راجع به "اهداف توسعه در هزاره سوم" است که منشوری برای "گذار توسعه" از هزاره دوم به هزاره سوم میلادی است. "اعلامیه هزاره سوم" که حاصل نشست سران 189 کشور جهان در سپتامبر 2000 بوده، مبنای این اهداف هشتگانه است که مشتمل اند بر: ریشه کن کردن فقر و گرسنگی مفرط، فراهم نمودن دسترسی به آموزش ابتدایی، ارتقای تساوی دو جنس و توانمند سازی زنان، کاستن مرگ و میر کودکان، ارتقای سلامت مادران، مبارزه با ایدز، مالاریا و سایر بیماری ها، تضمین حفظ محیط و ایجاد یک مشارکت جهانی برای توسعه، تا سال 2015.
    "پیمان توسعه برای هزاره سوم" که در گزارش 2003 طرح می شود، بر مبنای تعهدی طرح ریزی شده که رهبران جهان در کنفرانس تامین هزینه های توسعه (مونتری مکزیک، 2002) برای "ایجاد مشارکتی نو بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه در جهت اجرای موکد اعلامیه هزاره سوم" ابراز نمودند؛ و چارچوب مبسوطی را ارایه می نماید که نشان دهد چگونه می توان راهکارهای ملی توسعه و حمایت های فرا ملی از جانب سازمان های کمک کننده و موسسات بین المللی را در جهت رسیدن به "اهداف توسعه در هزاره سوم" همسو وهماهنگ نمود. رویکرد جدید سیاست گذاری که در "پیمان توسعه" شرح داده شده، پیش از همه و بیش از همه، موانع ساختاری رشد اقتصادی و توسعه انسانی، یعنی آنچه که در مباحث توسعه در دهه 90 مورد غفلت قرار گرفته بود را مورد بحث و تاکید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: توسعه انسانی، سازمان ملل متحد، فقر، توسعه، هزار سوم
  • مباحث کاربردی
  • علی حاج یوسفی صفحه 49
    ریشه بحث توسعه را (در قالب مفاهیم تجدد طلبی و نوسازی و اصلاحات در دوران جدید)، باید از زمان جنگ های ایران و روس و دیدگاه های دولتمردانی مانند: عباس میرزا و قائم مقام فراهانی و سپس دوره صدارت میرزا تقی خان امیر کبیر و اصلاحات آن زمان جستجو کنیم. بنابر این اندیشه جدید و آغاز جنبش آزادی خواهی، تجدد و پیشرفت و حکومت قانون، از آن زمان شکل گرفت و به طور کلی سه رویکرد فکری به موازات یکدیگر- گاه با تلفیق و هماهنگی (آغاز جنبش) و گاه جدایی و مقابله - پیرامون سه محور فکری و سیاسی به وجود آمد:الف) محور فکر تجدد طلبی و ازادی خواهی و برقراری حکومت مردمی بر مبنای هویت ملی (فرهنگ ملی)ب) محور فکری احیای اسلامی و تشکیل حکومت اسلامی و وحدت ملل اسلامی بر مبنای نو اندیشی دینیج) محور فکری تلفیق اندیشه ها و ارزش های ملی، دینی و جدید بر مبنای عمل گرایی، ترقی و نوسازیمقاله حاضر ضمن بررسی تاریخچه و روند تفکر برنامه ریزی در ایران، نقش سه محور فکری فوق الذکر را در این روند مورد بحث قرار می دهد و از خلال آن، جریان های فکری موثر در برنامه ریزی را در ایران توضیح می دهد.
    کلیدواژگان: تجدد، اصلاحات، عمران و نوسازی، برنامه ریزی، توسعه
  • فریبرز رئیس دانا صفحه 63
    اگر در این مقاله خواننده را با الگوی لندن تیف و سپس با الگوی بسط یافته لئون تیف، برای شناخت اثر توزیع درآمد آشنا می کنیم، برای آن است که نشان دهیم چرا الگوی اول و دوم نمی توانند به طور کامل، روابط اجتماعی - اقتصادی را در جامعه به تصویر کشیده و آثار دستکاری در متغیرهای برون زا را بر این مجموع روابط نشان دهند. زیرا توزیع درآمد و سطح مصرف گروه های شغلی و درآمدی متفاوت، تحت تاثیر سرمایه گذاری دولتی و خصوصی در بخش های مختلف صادرات و متغیرهای برون زای دیگر تغییر می یابد و در نتیجه گروه های اجتماعی در سطح های مختلف جابه جا می شوند.
    در همه اقتصادهای جهان، شناخت این روابط اهمیت دارند. البته اهمیت اصلی در قلمرو تحلیل های اقتصاد سیاسی و سازو کارهای درونی سیستم مشخص می شود؛ اما نتایج بررسی کمی در دستگاهی واحد و در هم تنیده می تواند برنامه ریزان را به خوبی پشتیبانی کند. البته شایان ذکر است که این بررسی نباید به مثابه راهنمایی تمام عیار در نظر گرفته شود؛ بلکه صرفا به عنوان پشتیبانی کننده قابل بررسی است. ضمنا نباید در غیاب آمارهای گسترده و قابل اتکا، انتظار بررسی پشتیبانی کننده مناسبی را داشت.
    الگوی موسوم به SAM (الگوی محاسبات اجتماعی)، سعی کرده است وظیفه تبدیل الگوی لئون تیف به یک الگوی جامع داده - ستانده ای اجتماعی - اقتصادی کمی را بر عهده بگیرد. این الگو، ریاضیات ماتریسی پیچیده ای دارد و علاوه بر آماربر بودن، به نرم افزارهای قوی نیازمند است.
    در این مقاله با معرفی این الگو، کوشش شده است تا تجربه های محاسباتی در ایران مرور شود و برای تدوین یک الگوی یاری رسان مفید، که در حد انتظار موثر باشد، پیشنهادهای مشخص ارایه کند. با توجه به این نکته که الگوی پیشنهادی باید با ضرورت های ساختاری و موجودی آماری و نیازهای برنامه ای ایران، منطبق باشد.
  • محمدرضا جوادی یگانه صفحه 89
    این مقاله با استفاده از نظریه توسعه «برینگتون مور» و نظریه اهداف و وسایل «رابرت مرتون»، به بررسی ایدئولوژی های حاکم بر برنامه اول و دوم توسعه، برای نشان دادن میزان ناهمخوانی میان اهداف و وسایل و تناقض ایدئولوژیک در این دو برنامه می پردازد. برای این منظور، ابتدا اصول سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ایدئولوژی های لیبرالیسم و سوسیالیسم بیان شده و پس از آن، تحلیل محتوای هدف های کلی (اهداف غایی)، خط مشی ها (اهداف واسط) و تبصره ها (وسایل) در دو برنامه، با روش تمام شماری، انجام شده است. نتایج نشان می دهند که در دو برنامه، اهداف، بیشتر سوسیالیستی و وسایل بیشتر لیبرالیستی بوده اند. همچنین میزان ناهمخوانی بین اهداف و وسایل در برنامه دوم، کمتر از برنامه اول بوده است.
    کلیدواژگان: برنامه توسعه، لیبرالیسم، سوسیالیسم، برنامه اول توسعه
  • علی ماهر صفحه 121
    برنامه های توسعه در جهان امروز در اغلب کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به منظور دستیابی به اهداف بلند مدت تدوین و اجرا می شوند.
    در کشور ما فرآیند برنامه ریزی توسعه ملی از پیش از انقلاب اسلامی آغاز شد ولی به طور مشخص پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران دو برنامه طراحی و اجرا شد و برنامه سوم سال های پایانی خود را می گذراند.
    برنامه های بهداشتی عمدتا شامل بخش بهداشت عمومی، درمان، دارو، بیمه درمان و آموزش پزشکی است که در برنامه نخست تفکیک مشخصی نداشته، ولی در برنامه های دوم و سوم کاملا تفکیک شده اند. به طور کلی هرچه به نظر می رسد اهداف تا حدی با انگیزه های سیاسی تعیین شده اند.
    اگر چه عمدتا به اهداف کمی در برنامه های اول، دوم و سوم دست یافته ایم، ولی اهداف کیفی به صورت غیر عملی باقی مانده اند. در آستانه تدوین برنامه چهارم توسعه چالش های عمده زیر در بخش بهداشت فراروی برنامه ریزان قرار دارد که باید به آنها توجه لازم مبذول شود: تغییرات جمعیتی، تامین منابع مالی در بخش بهداشت، بحران هایی همچون پدیده سالمندی، گسترش بیماری های واگیردار و صعب العلاج، اعتیاد، مدیریت بخش بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بالاخره ساماندهی بازاردار و از تولید تا مصرف.
    در نهایت به نظر می رسد در صورت طی شدن روند اصول برنامه ریزی و هدف گذاری صحیح با برنامه ریزی منسجم، بتوان به پیشبرد اهداف بهداشتی در سه رده پیشگیری، درمان و بازتوانی نایل شد.
    کلیدواژگان: برنامه توسعه، درمان، بهداشت، برنامه چهارم توسعه
  • رحیم دباغ صفحه 153
    یارانه ها و مالیات ها از ابرازهای بسیار مهم دخالت دولت ها در بازارند و با تغییرات آنها و تاثیر گذاشتن بر قیمت های نسبی اقلام، در تخصیص منابع دخالت می کنند به طوری که با اتخاذ مالیات ها، میزان قیمت های نسبی کالاها را افزایش و با یارانه ها قیمت های نسبی اقلام یارانه ای را کاهش می دهند. در حالت کلی، برنامه یارانه ها به ثبات قیمت کالاهای ضروری به منظور کاهش فقر از طریق تهیه غذایی ارزان، افزایش رفاه جامعه و ایجاد ثبات سیاسی و اجتماعی کمک می کند؛ به علاوه، این برنامه در بخش تولید، اهداف غیر مستقیمی دارد، از جمله: بهبود در اشتغال، رشد و رقابت پذیری در سطح بین المللی از طریق کاهش دستمزد، تشویق سیاست جایگزینی واردات و تشویق صادرات با حمایت از تولید کننده گان داخلی.
    در این مقاله ضمن مروری بر روند یارانه های پرداختی در ایران، جایگاه یارانه های مصرفی و تولیدی در کل یارانه ها مورد بررسی قرار گرفته است. سپس با ارایه برخی شاخص ها در حال حاضر ناعادلانه و ناکارآمد می باشد به همین دلیل در برنامه چهارم توسعه، برنامه ها، قوانین و مقررات مربوط به یارانه ها باید مورد تجدید نظر اساسی قرار گیرد.
  • محسن وزیریان صفحه 171
    این مقاله با هدف مرور فعالیتهای کاهش تقاضای کشور و مقایسه آن با یافته های علمی و تجربیات جهانی نوشته شده است تا با شناسایی کاستی ها، به چاره جویی و رفع آنها مبادت شود.
    عرصه کاهش تقاضا به طور کلی شامل سه رویکرد پیشگیری، درمان و کاهش آسیب است. برنامه های پیشگیرانه که سعی در کاهش بروز موارد جدید سوءمصرف مواد دارند، به شیوه ها و اشکال مختلفی اجرا می شوند. مطالعات نشان داده است تنها آن دسته از اقدامات پیشگیرانه موثرند که جامع، چندبخشی و مداوم باشند. در میان اقدامات درمانی نیز تنها دسته ای موثرند که به اعتیاد به چشم بیماری مزمن بنگرند. به عبارت دیگر تنها درمانها و مراقبتهای طولانی مدت در اعتیاد موثرند. همچنین به دلیل آمادگی نداشتن بسیاری از معتادان در پذیرش درمان از یک سو و نیز گسترش بیماری های مهلکی همچون ایدز و هپاتیت از راه استفاده مشترک از وسایل تزریق از سوی دیگر، اتخاذ روش های کاهش آسیب (که مبتنی بر به کارگیری اصول بهداشتی بدون الزام به ترک هستند) از اولویتهای کاهش تقاضا است.
    ایران رتبه اول را در بین کشورهای جهان به لحاظ میزان مصرف مواد افیونی داراست. تاریخ معاصر کشور ما نشانگر غلبه دیدگاه کاهش عرضه و نقش حاشیه ای کاهش تقاضا بوده است. رویکرد کاهش تقاضا در ده سال اخیر به تدریج در کشور گسترش یافته است. با وجود این، دچار کمبودهایی بوده است، چه از بعد فضای قانونی، برنامه های راهبردی و ساختارهای اداری و چه از بعد بررسی های همه گیری شناسی و فعالیتهای موثر پیشگیرانه، درمانی و کاهش آسیب، بوده است. بنابراین ضروری است مسئله کاهش تقاضا مورد توجه بیشتر صاحبنظران و مسئولان کشور قرار گیرد.
  • مشکلات اجتماعی
  • مروئه وامقی صفحه 231
    براساس برخی ارزیابی ها در حال حاضر بیش از دویست و پنجاه میلیون کودک 15-14 ساله در سراسر جهان مشغول فعالیت های اقتصادی هستند. این در حالی است که کلیه قوانین و کنوانسیون های جهانی به طور مدام بر ضرورت توقف کار توسط کودکان تاکید می کنند. در کشور ما نیز حضور کودکان در محیط کار به اشکال مختلف همواره وجود داشته است. در سال های اخیر نیز این وضعیت با واکنش افکار عمومی بر پدیده هایی؛ مثل: کودکان خیابانی قابل پیگیری است.
    در این مقاله تلاش می شود تا به مفاهیم، علل، آمار جهانی و رویکردهای بین المللی مسئله کار کودکان پرداخته شود.
    کلیدواژگان: کار، کودک، حقوق کودک
  • فروزنده جعفرزاده پور صفحه 247
    کودک جلوه آغازین تکامل بشری است که بارها و بارها مورد بحث و گفتگوی اندیشمندان و دلواپسان این مهم قرار گرفته است. این بار نیز بحث پیرامون کودک و مسائل مربوط به وی و تلاش در بازشناسی این موجود زیبای الهی است. وقتی از کار کودکان سخن به میان می آوریم، منظور اشتغالاتی است که کودکان به عنوان کارگر بدون مزد و یا کم مزد در آنها به کار گرفته می شوند. اثرات سوء آسیب های اجتماعی این گونه کارها بر کودک در آینده آنان غیر قابل اغماض است.
    در این مقاله پس از ارایه تعاریف قوانین کار کودکان در ایران و ذکر نمونه های بین المللی از بهره کشی از کودکان، به وضعیت کار کودکان در ایران با توجه به اطلاعات موجود پرداخته خواهد شد. سپس به یکی از کارهایی که در برخی از روستاها توسط کودکان انجام می شود، اشاره می شود و به اثرات زیانبار این گونه کارها - و دیگر مشاغلی که به نوعی بهره کشی محسوب می شود - بر ترک تحصیل و یا میزان سواد، جسم و روان کودکان اشاراتی خواهد شد؛ همچنین سود اقتصادی و درآمدی را که این مشاغل برای اقتصاد خانوار به ارمغان می آورد، بررسی و در خاتمه برای بهبود اشتغال کودکان پیشنهادهایی بیان می کنیم.
    کلیدواژگان: کار کودکان، دختران قالی باف، آسیب های اجتماعی، کودک و نوجوانان
  • عاتکه تهرانی صفحه 265
    مداخلات پیشگیرانه با هدف کاهش تقاضا یعنی ایجاد نوعی مصونیت ذهنی و روانی و ایمن سازی درونی شخص در برابر مواد مخدر، انتظارات و امیدواری های بسیاری را در عرصه مواد غیر قانونی و تقلیل تقاضا به وجود آورده است. مطالعات نشان داده اند که مداخلات پیشگیری از سوء مصرف مواد می تواند مهارت های والدین و ارتباطات خانوادگی، از جمله افزایش رضایت والدین، کاهش تنبیه های سخت و افزایش روش های کنترل به شیوه صحیح، را بهبود بخشد و رفتارهای انحرافی جوانان را نیز، که معمولا همراه با سوء مصرف مواد و جنایت های مرتبط با مواد است، کاهش دهد.
    این مقاله تلاش دارد تا با بررسی تجارب و دستاوردهای علمی در زمینه پیشگیری اولیه در برنامه های کاهش تقاضا، راهکارهای مشخص را برای برنامه های پیشگیری در ایران ارائه کند.
    کلیدواژگان: اعتیاد، پیشگیری، خانواده، کاهش تقاضا
  • حمیدرضا عریضی صفحه 291
    پژوهش حاضر نقش شخصیت و نیز میزان رضایت از منزلت شغلی را در پیش بینی سلامت روانی، هم بر متغیرهای مکنون و هم بر متغیر آشکار فشار مالی بررسی کرده است و از این طریق مدل یاهودا از متغیرهای مکنون و مدل فرایر از تاثیر فقر بر بیکاری را با هم مقایسه می کند. شرکت کنندگان در تحقیق 108 نفر افراد بیکارند، تا این افراد با یکدیگر قابل مقایسه باشند.
    برای سلامت روانی، از شکل کوتاه پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) و برای سنجش شخصیت، از مقیاس 12 سوالی روان رنجوری شکل کوتاه پرسشنامه شخصیت آیزینک استفاده شده است. یک مقیاس چهار سوالی که قبلا توسط اولاه (1990) به کار رفته است برای سنجش فشار شغلی استفاده می شود. برای سنجش مقیاس عملکرد مکنون از مقیاس دسترسی به مقوله های تجربه استفاده شده است.
    این پژوهش به شکل یک پژوهش مقطعی و به صورت اعتباریابی همزمان انجام شده که شرکت کنندگان به همه سوالات پژوهش بر روی یک پرسشنامه به طور همزمان پاسخ داده اند.
    در پژوهش حاضر یک رابطه منفی نسبتا قوی در جدول شماره دو بین آشفتگی روانشناختی در مقیاس سلامت عمومی (GHQ) و دسترسی به مقوله های متغیر تجربه یافته شد. این رابطه مدل یاهودا از محرومیت را تایید می کند، زیرا سلامت روانی با دسترسی کمتر به متغیرهای مکنون کار ارتباط می یابد که با پژوهش های قبلی انجام شده در این زمینه (اوانز، 1986؛ اوانز و هاورس، 1991) همخوانی دارد. اضطراب روانشناختی، همچنین رابطه مثبت با فشار مالی دارد که این یافته با مدل فرایر همخوانی دارد.
    کلیدواژگان: بهداشت روان، منزلت شغلی، رضایت شغلی، روان رنجوری، فشار مالی
  • دانشکده
  • مراکز مطالعاتی - تحقیقاتی: دانشکده سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه آزاد انگلستان
    صفحه 311
  • رساله ها: معرفی پایان نامه ها درباره برنامه های اول تا سوم توسعه در ایران
    صفحه 315
  • کتابخانه
  • کتابشناسی رفاه اجتماعی (منتخب کتابهای منتشر شده درباره 1382)
    صفحه 333
  • گزارش
  • احیاء: خط مشاوره تلفنی انجمن حمایت و یاری آسیب دیدگان اجتماعی
    خسرو منصوریان صفحه 339
|
  • Gholam Reza Musakhani* Page 15
    It cm be said that welfare and its relation to some economic indicators (such as die type of distribution and the desire achieved by people) has a connection to their amount of income and the achieved desire and in the case of social welfare, it is a subordinate of inequality in income.This article will have an overview on theoretical literature and other subordinated functions according to A.Sen function in brief.
    Keywords: Social Welfare, Function
  • Ali Hajiyousefi* Page 49
    The development as reconstruction, modification and renewal is originated in war between Iran and Russia and even in the viewpoints of the governments of that time such as Abbass Mirza or Qaem Maqam Farahani who were followed by Amir Kabir and his modifications. So it can be inferred as the source of new thought's and freedom movements.Generally, three approaches came up among these movements alongside each other, whether in the form of a mixture of them or separation between them:1.Freedom approach which stood for- modification and democracy according to national culture.1.Islamic surviving approach which demanded an Islamic government and: :::union:::: according to religious thoughts.1.Mixed approach which relied on all religious and national thoughts and values and claimed scientific, developing viewpoint.This article will go through the details of the history and the root of programing in Iran and discuss the three approaches mentioned above. It tries to present different droughts influencing the programing in Iran.
    Keywords: Iran, modification, reconstruction, programing, development plan
  • Fariborz Raeis Dana* Page 63
    introduction the Leontief and expanded Leontief Model for income distribution, in this essay is only due to show that they have not enough ability to represent quantitative socio-economic relations. Also they are not sufficient to reflect the reffect of the manipulator of the exogenous variables on the socio-economic relations. Social mobility may occure, due to the income distribution as well as he level of consumption of different occupational and income groups can change following the change in public and private inrstment in economic sectors. Realizing these changes in all economices is of greate impotance. Alhouh the main importance is rest upen he political economy analysis and hidden mechanism of the system, but, however, the outcomes of the qumtitative investigation, as a unique and consolidated scheme can properly support the planers. However such an applied approach should not be regarded genuine but just as an assisting instrument. Also in the absence of enough and precise data, he assisting is not complits or reliable. Social Accounting Matrix (Or SAM Model) tries to expand he duty of Leontief system into a comprehensive and quantitative socio-economic input-output system. the complicated mathematical SAM matrix system is quite data intensive and needs strong softwares. In the present essay I will introduce he model and its specific proper version for Iran. Also I will summarize, he investigations and applied research have been done for Iran's socio-economic relations. Finally I try to find some new applied suggestions for building and calculating a specific model based on structural condition and availability of data.
    Keywords: Model, Plan, Social Development
  • Mohamadreza Javadi Yegane* Page 89
    This article investigates the governing ideologies of the third and second plan of Development, by using Barrington Moore Jr. “Development program” Theory and also Robert Merton “Means and goals” theory, in order to show the rate of inconsistency between goals and means and also ideological conflict in these two plans.To gain this objectivs, first. we explained social, cultural, economic and political principles of socialism and liberalism and then, used the method of content analysis for final goals, policies (middle goals), and provision (means) in these two plans. The results show that in both two plan, mostly the goals were socialistic and the means were often liberelistic.Also the rate of inconsistency between goals and means in the second plan was less than the first plan.
    Keywords: Development plan, liberalism, socialism
  • Ali Maher* Page 121
    Planning is one of the characteristics of developing countries with limited resources aiming at attaining several largest.this article, we have tried to review the health sector performance during three national development plans after the Islamic revolution in Iran.To do it, we considered the goals, objectives and strategies about health problems in development plans then evaluated how much we can reached these items.During three national development plans, we reached to the most of quantitative but not any to qualitative ones.Hence, we should be focused on these major problems in 4th national development1.Aging Population2.Drag abuse and AIDS3.Emergency services4.Health education
    Keywords: Development Plans, Health Sector, Performance measurement
  • Rahim Dabbagh* Page 153
    The subsidion taxes is one the most important tools for government to play its role in markets and changes in prices, so that it can increase the prices according to taxes and decrease them according to subsidies. Generally, it is believed that subsidies are important in Fixing the prices, reducing he poverty and reising the socid welfare and creating a social- political stability. In addition, they are of great values in employment growth and international commercial competitions that can be done by reducing the salaries substituting the import and encouraging the export.This article fries to make an investigation about the subside is in Iran and the rank taken by then in consuming and producing. It is followed by representing some indicators and analyzing the data, them points to inequitable distribution of subsidies feat demands a general review in development program, rules and articles in respect of subsidies.
    Keywords: Subsidy, Development Program, Demand, Price
  • Mohsen Vazirian* Page 171
    The aim of this article is to review drug demand reduction activities in Iran and com- pare hem with the current scientific findings and experiments around the world.Drag demand reduction could be viewed as integration of three approaches: prevention, treatment and harm reduction. Prevention programs try to reduce incidence rate of substance abuse in the community by means of different kinds of initiatives however, only the subset of preventive measures which are comprehensive, multicomponent and durable in design have been proved efficient. Furthermore, here is robust body of evidence that long-term treatment and care are exclusively effective interventions. Since he treatment compliance is substantially low among most of drag users and in advent of increasingly spreading of fatal infections like AIDS and hepatitis through sharing injection drag use, harm reduction activities has become the first priority in demand reduction domain.Iran has got the first rank in the world regarding the percentage of opioid drug use. Supply reduction view has prevailed in drag control system in contemporary history of Iran. Fortunately, drag demand reduction movement has been in progress during the last decade nevertheless, there are significant deficiencies and obstacles in terms of legislations, strategic planning, official structure and quality and quantity of activities in Iranian demand reduction system.It's crucial for Iranian professionals and officials to further their activities in the field of demand reduction.
    Keywords: Drag Demand Reduction, Substance Abuse
  • Meroeh Vameghi* Page 231
    Just now, according to some estimations There are more than 250.000.000 children with the average age of 14-15 who are involved in different economic fields and activities all over the world. This fact is on its way, while we can see many conventions and laws saying that children shouldnt work at all. It happens in Iran in different forms of course. In recent years, public attitudes has turned against the Problems such as street children.In this article, we try to focus on concepts, causes, international statistics and approaches toward children labor.
    Keywords: child, children labor, street children, children rights, poverty
  • Forozande Jafarzade Pour*, Shirin Eftekhari Page 247
    Children are the beauty of human life and scholars discussed about them often. Again it is time to speak about them and try to reunderstand of this part of life. While talking about the child labor, we should consider those activitis that children are engaged unpaid or low paid. Effect of such activities on their future is crucial. This paper after giving few definitions, and mentioning the related laws in this respect in Iran, will give some examples of child labor worldwide. Then on the base of existing data the child labor in Iran specially carpet weaving in rural areas its, causes and effects on family economy in those areas will bedescussed. Some suggestion will be given in at the end.
    Keywords: Child labor. Girl, Carpet Weaver
  • Atteke Tehrani* Page 265
    Preventive intervention with the purpose of decrease in drug demand means providing a kind of mental defense and self- protection against narcotic drags. It has posed some hopes against drag abuse and reduced demand.The studies have shown that drag abuse prevention can improve and modify parents’ skills and family relationships such as, parents’ satisfactory, reduction of severe punishment and better controlling methods, and therefore results in a decrease in behavioral disorder and drag abuse.This article fries to provide, in accordance with previous experiences and achievements, more practical solutions for preventing programs in tan.
    Keywords: Prevention, Addiction, Demand reduction, family
  • Hamidreza Oreizi* Page 291
    This study tests the validity of two significant theory of unemployee's mental health. The first theory latent deprivation model proposed by Jahoba argved that paid work provided both manifest and latent functions that associated with financial income and psychological needs respectively. The second theory is the agency restriction model, considered individuals to be ‘socially embedded agents striving for purposeful deter- mination.Participants were assessed on measures of psychological distress, the latent functions of employment, financial strain, neuroticism and a measure of labour market satisfaction. Results show that latent functions of employment and financial strain were able to contribute to variance of psychological distress. Findings are related to former mentioned theories.
    Keywords: Satisfaction, Unemployed, Mental health, Isfahan