فهرست مطالب

نشریه علوم تربیتی
سال بیست و پنجم شماره 2 (پاییز و زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مرضیه عالی* صفحات 5-24
    جستجو در زمینه ها و شرایط شکل گیری فرآیندهای تربیتی مدرن در ایران مبتنی بر مناسبات قدرت دانش مساله اساسی است که مقاله حاضر در پی یافتن پاسخ آن است. روش پژوهش در این مطالعه روش تحلیل تاریخی مبتنی مناسبات قدرت دانش است که به تجزیه و تحلیل سیر تاریخی عوامل شکل دهنده به نظام آموزش مدرن و تحول ارزش ها در جامعه ایران پرداخته است از اینرو ، ابتدا زمینه های فرهنگی و اجتماعی شکل گیری تربیت مدرن در ایران مبتنی بر اسناد، مدارک و شواهد مورد نقد قرار گرفته و بر اساس فرض مخالف پژوهش مبنی بر ارزشمندی برخی آموزه های سنتی ؛ شیوه های آموزش و دانش سنتی طرد شده در نظام آموزشی مدرن توصیف شده است. نتیجه حاصل از گام اول پژوهش آن است که فرایند مدرنیزاسیون تربیت سنتی را با جایگزینی عواملی همچون تحول در شیوه های تنبیهی و ظهور شیوه های انضباط مدرن، یکدست سازی ظاهر، توسعه آموزش های اجباری، معماری مدرن مدارس، ایجاد سازو کارهای نظارت بر نظام دانش به به حاشیه رانده است و منجر به آن شده است که در کنار دستاوردهای عظیم آموزش مدرن سهمی از ارزش و سنتهای بومی و فرهنگی از فرایندهای آموزشی در حاشیه قرار گیرد. در گام دوم پژوهش نتایج نشان داد که صرف نظر از تحول در شیوه های تنبیهی و ظهور شیوه های انضباط مدرن و توسعه آموزشهای همگانی که دستاوردی ارزشمند در نظام آموزشی مدرن است، بازنگری در دانش سنتی وبازسازی مجدد آن بر حسب الزامات بومی است
    کلیدواژگان: نظام آموزشی مدرن، مناسبات قدرت- دانش، سیر تحول تاریخ تربیت ایران، سنت های بومی-فرهنگی
  • سحر سعادت، سکینه شاهی*، حمید فرهادی راد، محمدرضا نیستانی صفحات 25-46
    آموزش مداوم کارکنان، اقدامی راهبردی است که در سطح فردی، باعث ارتقای کیفیت شغلی و در سطح سازمانی، عامل تعالی و توسعه سازمان و در سطح ملی، موجب افزایش بهره وری می شود. این مقاله با هدف بررسی سیاست ها و استراتژی های سازماندهی آموزش مداوم در شرکت فولاد مبارکه اصفهان انجام گردیده است. روش تحقیق مورد استفاده، روش کیفی بر پایه تحلیل محتوای قیاسی از اسناد و مدارک موجود در شرکت و متن مصاحبه ها بود. مشارکت کنندگان این پژوهش را اعضای کمیته تحول منابع انسانی واحد آموزش و توسعه منابع انسانی شرکت تشکیل می دادند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند، هفت نفر از اعضای این کمیته انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل اسناد و مدارک و مصاحبه نیمه ساختمند بود. نتایج یافته های تحقیق، حاکی از این است که شرکت فولاد مبارکه اصفهان، استراتژی ها و سیاست های خود را بر مبنای درک نیازها و انتظارات توامان ذی نفعان و محیط بیرونی و مبتنی بر درک قابلیت ها و عملکردهای درونی تدوین می کند. اهمچنین از آنجایی که شرکت، مدل تعالی سازمانی را پیاده سازی کرده است و به تبع آن، شرکت را تبدیل به یک سازمان یادگیرنده نموده است، شرایط برای آموزش مداوم مهیا شده و از این رو، مولفه های آموزش مداوم در شرکت از وضعیت خوبی برخوردار است. براساس یافته های این تحقیق، به کارگیری سه استراتژی آموزشی، ارتباطی و مشارکتی توانسته است شرایط مناسبی را برای آموزش مداوم مهیا نماید.
    کلیدواژگان: استراتژی، آموزش مداوم، سیاست، سازماندهی
  • امیر پوراحمدعلی، علی اکبر شیخی فینی*، حسین زینلی پور، صمد ایزدی صفحات 47-70
    این پژوهش با هدف شناسایی ابعاد و مولفه های کاربرد درس پژوهی درس ریاضی در مدارس ابتدایی استان مازندران به منظور ارائه مدل مفهومی انجام شده است. روش مورد استفاده در این پژوهش، روشی آمیخته اکتشافی متوالی بوده است. جامعه تحقیق شامل صاحب نظران حوزه درس پژوهی، کلیه معلمان ریاضی و مدیران مدارس ابتدایی استان مازندران به تعداد 10700 نفر بوده است. روش نمونه گیری در بخش کیفی، روش موارد مطلوب شامل 16 نفر و در بخش کمی تصادفی ساده شامل 370 نفر بود. ابزار جمع آوری داده ها مصاحبه های عمیق و اکتشافی و پرسشنامه محقق ساخته (85 سوالی) استخراج شده از مصاحبه ها بوده است. روش تجزیه وتحلیل داده ها در مرحله کیفی روش برخاسته از داده ها و در مرحله کمی تحلیل عاملی اکتشافی، تاییدی و آزمون فریدمن می باشد. یافته ها نشان داد که ابعاد درس پژوهی، شامل جنبه انسانی، جنبه ساختاری، جنبه فرهنگی، جنبه مدیریتی و جنبه پداگوژیکی است. همچنین نتایج آزمون فریدمن نشان داد که از نظر پاسخگویان حاضر در این تحقیق اولویت اول مربوط به جنبه پداگوژیکی، اولویت دوم مربوط به جنبه فرهنگی، اولویت سوم مربوط به جنبه ساختاری، اولویت چهارم مربوط به جنبه انسانی و اولویت پنجم مربوط به جنبه مدیریتی است.
    کلیدواژگان: درس پژوهی، درس ریاضی، مدارس ابتدایی عادی استان مازندران
  • نسرین رحمان پور، حسن اسدزاده*، اسماعیل سعدی پور، نورعلی فرخی صفحات 71-90
    پپژوهش حاضر با هدف تدوین بسته ی آموزشی خودفرمانی و تعیین میزان اثربخشی آن بر انگیزش درونی، انگیزش بیرونی، و بی انگیزگی دانشآموزان دوره ی دوم متوسطه انجام شد. روش پژوهش، نیمه آزمایشی با پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. ابتدا بسته ی آموزشی خودفرمانی با استفاده از مطالعات کتابخانه ای تدوین، و سپس میزان نسبت روایی محتوا (CVR) و شاخص روایی محتوا (CVI) آن توسط متخصصین تعیین گردید. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای، یک کلاس 22 نفره و یک کلاس 20 نفره ی دهم تجربی به ترتیب در گروه آزمایشی و گروه کنترل قرار گرفتند(که گروه آزمایشی دو نفر افت داشت). گروه آزمایشی در 8 جلسه ی 90 دقیقه ای، بسته آموزشی را دریافت نمودند و گروه کنترل هیچگونه آموزشی دریافت نکرد. یافته های پژوهش با استفاده از تحلیل کواریانس، و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان شاخص روایی محتوا (CVI) برای تمامی هدفها در بسته ی آموزشی بین 9/0 تا 1، و میزان نسبت روایی محتوا (CVR) برای تمامی هدفها در پروتکل آموزشی بین 8/0 تا 1 بهدست آمد. یافته ها نشان داد که بسته ی آموزشی خودفرمانی بر انگیزش درونی، انگیزش بیرونی و بی انگیزگی دانش آموزان دوره ی دوم متوسطه تهران اثر گذار است. همچنین بین پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری مشاهده نشد که نشان دهنده ی پایداری اثرات یادگیری است. در نتیجه، بسته ی آموزشی خودفرمانی، توانایی ارتقاء انگیزش درونی و بیرونی، و کاهش بی انگیزگی و ارتقاء کیفیت آموزشی را در دانشآموزان دوره ی متوسطه دارد.
    کلیدواژگان: بسته ی آموزشی خودفرمانی، روایی محتوایی، انگیزش درونی، بیرونی، بی انگیزگی
  • سکینه اشرفی، حبیب الله نجفی هزارجریبی* صفحات 91-108
    پژوهش حاضر باهدف بررسی اثربخشی درس کارآفرینی بر مسیر شغلی دانش-آموزان صورت گرفت. روش پژوهش آزمایشی بوده و از طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل استفاده شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش-آموزان دختر پایه دوم مقطع متوسطه در شهر نورآباد بود. به منظور انجام این پژوهش یک پایه دوم از بین سه پایه دوم رشته کار و دانش و یک پایه دوم از بین هجده پایه دوم رشته های نظری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شد. ابزار مورداستفاده در پژوهش پرسشنامه پژوهشگر ساخته مسیریابی شغلی کارآفرینی بود. روایی صوری پرسش نامه توسط متخصصان حوزه مشاوره تحصیلی و شغلی تایید گردیده و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ (8/0=) محاسبه شده است. داده های به دست آمده با روش آماری تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که میانگین متغیر مسیر شغلی دانش آموزان و زیر مقیاس های دانش کارآفرینی، نگرش نسبت به کارآفرینی به عنوان مسیر شغلی و انتخاب کارآفرینی به عنوان مسیر شغلی بیشتر از گروه کنترل بوده است اما در میانگین زیر مقیاس دانش مسیریابی شغلی تفاوت معنی داری بین دو گروه آزمایش و کنترل وجود ندارد (05/0>p)؛ بنابراین می-توان نتیجه گرفت؛ که آموزش کارآفرینی بر مسیریابی شغلی دانش آموزان موثر است و کارآفرینی می تواند به عنوان یک مسیر شغلی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، دانش، نگرش، انتخاب، مسیریابی شغلی
  • ناهید شفیعی، ناصر بهروزی*، منیجه شهنی ییلاق، محمود ابوالقاسمی صفحات 109-130
    چکیده تعیین رابطه علی ادراک از محیط یادگیری سازنده گرا و فکرسیستمی فردی با گرایش به یادگیری مادام العمر از طریق میانجی گری انگیزش درونی بود. تعداد شرکت کنندگان در پژوهش 450 نفر از دانشجویان کارشناسی دانشگاه شهیدچمران اهواز که در سال تحصیلی 94-95 مشغول به تحصیل بودند و به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شده بودند. روش پژوهش همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. ابزارهای استفاده شده شامل پرسشنامه های «گرایش به یادگیری مادام العمر»، «ادراک از محیط یادگیری سازنده گرا»، «تفکر سیستمی فردی» و «انگیزش درونی» بود. ارزیابی الگوی پیشنهادی با استفاده از روش تحلیل معادلات ساختاری (SEM) انجام گرفت و برای آزمودن روابط غیرمستقیم از برنامه ماکرو پریچر و هیز استفاده شد. ارزیابی مدل پیشنهادی پژوهش برازش خوب و قابل قبول مدل را نشان داد. اثر مستقیم متغیرهای ادراک از محیط یادگیری سازنده گرا، تفکر سیستمی فردی و انگیزش درونی با گرایش به یادگیری مادام العمر و اثر مستقیم ادراک از محیط یادگیری سازنده گرا و تفکر سیستمی فردی با انگیزش درونی مثبت معنی دار به دست آمد. همچنین اثر غیرمستقیم ادراک از محیط یادگیری سازنده گرا و تفکر سیستمی فردی روی گرایش به یادگیری مادام العمر از طریق انگیزش درونی تایید شد.
    کلیدواژگان: ادراک از محیط یادگیری سازنده گرا، تفکر سیستمی فردی، گرایش به یادگیری مادام العمر، انگیزش درونی، دانشجویان
  • سارا محمدی*، عبدالهادی درزیان عزیزی، اکرم ایدون صفحات 131-152
    یکی از مهم ترین موضوعات بازاریابی، مطالعه ی رفتار مصرف کننده است؛ بدیهی است کودکان نیز جدا از این مقوله نیستند. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر انتخاب و رفتار خرید بازی-های رایانه ای توسط کودکان انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر اهواز می باشد که به دلیل بزرگی و دشواری دسترسی به همه آنها، تعداد 400 دانش آموز 7 تا 12 سال به عنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های معتبر دارای روایی و پایایی استفاده شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها به روش مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که عواملی چون، والدین، هم سالان، ظاهر محصول، قیمت، رسانه، تبلیغات بر رفتار خرید کودک اثر مثبت و معناداری دارند. اما میزان قابلیت و راحتی دسترسی به محصول بر رفتار خرید کودک تاثیر معناداری ندارد. همچنین نتایج نشان داد کودکان دختر و پسر رفتار خرید متفاوتی دارند.
    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، رفتار خرید کودک، عوامل آمیخته محصول، عوامل فردی، عوامل محیطی
  • مهرنوش هدایتی* صفحات 153-178
    این پژوهش با هدف ساخت، بررسی روایی و پایایی پرسشنامه سنجش مهارت تفکر مراقبتی براساس رویکرد تربیتی «فلسفه برای کودکان» برای دانش آموزان دوره اول متوسطه شهر تهران انجام شد. بدین منظور ابتدا طرح مقدماتی (Pilot Study) پژوهش روی 60 دانش آموز اجرا گردید و سپس تعداد 742 دانش آموز (358 دختر و 384 پسر) دانش آموز به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند و پرسشنامه سنجش تفکر مراقبتی در پنج خرده مقیاس، شامل تفکر مبتنی بر ارزش، تفکر عاطفی، تفکر مبتنی بر هنجار، تفکر فعال و تفکر همدلانه، بین آنها توزیع و نتایج مورد تفسیر و تحلیل قرار گرفت. روایی محتوایی پرسشنامه با کمک از ده تن از اساتید متخصص داخلی و شش تن از اساتید خارجی بررسی و مورد تایید قرار گرفت(87/.CVR=). روایی سازه این آزمون نیز به کمک روش تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی بررسی گردید در نهایت از هریک از خرده مهارت ها، پنج سوالی که بیشترین بار عاملی را داشتند انتخاب و فرم 25 سوالی آزمون با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مورد تائید قرار گرفت. همچنین یافته ها حاکی از تفاوت معنی دار مهارت تفکر مراقبتی، تفکر مبتنی بر ارزش، تفکر عاطفی و تفکر هنجاری میان دختران و پسران بود. نتایج این پژوهش نشان داد پرسشنامه سنجش مهارت تفکرمراقبتی، اطلاعات لازم درخصوص مهارت کلی و پنج خرده مهارت را ارائه می دهد و می تواند در جهت سنجش و رشد این مهارت برای دانش آموزان متوسطه دوره اول کاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: مراقبت، تفکر مراقبتی، پرسشنامه تفکرمراقبتی، برنامه فلسفه برای کودکان
  • محسن نظرزاده زارع* صفحات 179-196
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر شناسایی موانع تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی در ایران بود.
    روش
    برای نیل به این مقصود، از رویکرد کیفی و روش پدیدارشناسی استفاده شد. جامعه پژوهش، صاحب نظران حوزه آموزش عالی کشور بودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی، در مجموع تعداد 17 نفر از آن ها به عنوان مشارکت کنندگان در پژوهش انتخاب شدند. ابزار پژوهش مصاحبه نیمه ساختاریافته و روش تحلیل داده ها نیز روش تحلیل محتوای استقرایی بود.
    نتایج
    نتایج نشان داد که موانع تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی را می توان در سه مانع کلی تعریف کرد که عبارتند از: موانع درون دانشگاهی(حمایت محدود ساختار دانشگاه از تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی، حمایت محدود فرهنگ دانشگاه از تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی و حمایت مالی محدود دانشگاه از تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی)، موانع برون دانشگاهی(تاثیر تنش های سیاسی و تحریم های بین المللی بر کاهش تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی و وجود قوانین دست و پاگیر اداری در زمینه صدور روادید) و موانع فردی(انگیزه کم اعضای هیات علمی برای داشتن تعاملات بین المللی، تسلط کم اعضای هیات علمی به یک زبان بین المللی و ضعف توانایی ها و مهارت های علمی- پژوهشی اعضای هیات علمی). بحث: این پژوهش دانش ما در مورد تعاملات بین المللی اعضای هیات علمی و همچنین موانع و چالش های این تعاملات افزایش می دهد. لذا برای داشتن تعامل بیشتر اعضای هیات علمی در سطح بین المللی، لازم است که دانشگاه های کشور در شناسایی و رفع موانع تعاملات، بیش از پیش کوشش کنند.
    کلیدواژگان: بین المللی شدن، تعاملات بین المللی، اعضای هیئت علمی، موانع تعاملات بین المللی
  • علیرضا قلعه ای، بهناز مهاجران، زین العابدین درویشی، فرشید اشرفی سلیم کندی* صفحات 197-212
    هدف پژوهش حاضر تحلیل رابطه مولفه های کیفیت زندگی کاری با ابعاد توانمندسازی روان شناختی در بین کارکنان دانشگاه ارومیه بود. پژوهش حاضر از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان دانشگاه ارومیه به تعداد 720 نفر می باشد که 250 نفر آن ها از طریق نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده ها با استفاده از دو پرسشنامه استاندارد کیفیت زندگی کاری و توانمندسازی روان شناختی جمع آوری و با شیوه همبستگی کانونی تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد که میزان همبستگی کیفیت زندگی کاری با ابعاد توانمندسازی روان شناختی 44/0 می باشد. شاخص لامبدای ویلکز 16/0 و آماره F مربوط به آن نیز 13/13 به دست آمد که در سطح 001/0 معنی دار است. هم چنین 63 درصد از واریانس ابعاد توانمندسازی روان شناختی با مولفه های کیفیت زندگی کاری تبیین می شود؛ بنابراین می توان چنین نتیجه گیری نمود که برنامه های کیفیت زندگی کاری نقش اساسی و مهمی در افزایش توانمندسازی نیروی انسانی و درنتیجه کارایی و اثربخشی سازمان ها بر عهده دارد.بنابراین می توان چنین نتیجه گیری نمود که برنامه های کیفیت زندگی کاری نقش اساسی و مهمی در افزایش توانمندسازی نیروی انسانی و درنتیجه کارایی و اثربخشی سازمان ها بر عهده دارد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، توانمندسازی روانشناختی، کارکنان دانشگاه ارومیه
  • علی حسین حسین زاده*، محمدعلی مومبینی صفحات 213-232
    هدف تحقیق: طبق گزارش های سالانه وزارت آموزش و پرورش و اداره کل آموزش و پروش استان خوزستان، بسیاری از مناطق آموزشی استان خوزستان از نظر شاخص های توسعه یافتگی علمی و آموزشی در سطح پایین تری نسبت به دیگر مناطق کشور قرار دارد. تحقیق حاضر با هدف ((بررسی عوامل اجتماعی موثر بر نابرابری آموزشی از دیدگاه معلمان استان خوزستان)) صورت پذیرفته است. روش تحقیق: روش تحقیق حاضر ((پیمایش)) است. از این رو، ابزار جمع آوری اطلاعات ((پرسشنامه))، جامعه آماری ((معلمان مقطع ابتدایی و متوسطه اول استان خوزستان))، روش نمونه گیری ((خوشه ای))، تعداد افراد نمونه ((381 نفر))، روش تجزیه و تحلیل اطلاعات ((نرم افزار 20 Spss)) و محدوده زمانی و مکانی تحقیق ((دوره های تحصیلی ابتدایی و متوسطه اول مناطق آموزش و پرورش استان خوزستان در سال های1390-1391 و 1391-1392)) می باشد. نتایج تحقیق: میان متغیرهای مستقل سرمایه فرهنگی فرزندان، سرمایه فرهنگی والدین، سرمایه اجتماعی فرزندان، سرمایه اجتماعی والدین، سرمایه اقتصادی فرزندان، سرمایه اقتصادی والدین با متغیر وابسته نابرابری آموزشی دانش آموزان همبستگی معنادار و منفی وجود دارد. همچنین نتایج حاصل از رگرسیون چند متغیره با روش گام به گام نشان می دهد که از میان متغیرهای مستقل، متغیرهای سرمایه فرهنگی فرزندان، سرمایه اجتماعی فرزندان، سرمایه اجتماعی والدین و سرمایه اقتصادی والدین (422/0= R2) واریانس متغیر وابسته نابرابری آموزشی دانش آموزان را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، سرمایه اجتماعی، سرمایه اقتصادی، نابرابری آموزشی
|
  • Marzieh Aali * Pages 5-24
    Abstract This article reviews the history of education in the field of search and conditions of formation of modern educational processes is based on relationships power - knowledge at the thought of Michel Foucault. Therefore, in this study, in the first step, cultural and social development of modern education in Iran is based on documents and evidence has been criticized, and in the second step, removed teaching practices and traditional knowledge in the modern education system is described. The first step is the result of research has shown that the process of modernization, through factors such as uniform, monitoring and panoptic structure between traditional education and indigenous traditions and Islamic values and has caused a lot of educational process has been removed and then in step two the research results showed that the underlying structures of modern Iranian educational system, such as Religion, diversification of educational content and avoid the construction of separate of age groups and content, change in attitude towards evaluation and change the order of evaluation approaches to the individual and the skill, to change the school and the terms of debate architecture, issues that should be revived.
    Keywords: Modern Educational System, Power-Knowledge Relations, History of Education, Native-Cultural Traditions
  • Hamid Farhadirad, Mohammadreza Neyestani Pages 25-46
    Continuing education staff, strategic move that at the individual level, improve the quality of work and organizational level, operating excellence and development of the organization and at the national level, thereby increasing productivity. This article aims to review policies and strategies to organize continuing education in Mobarakeh Steel Company were used. Mobarakeh Steel Company is the scope of the study participants in this study included seven members of the committee, human resources development and training of human resource Development Company. The research method used in this study, qualitative methods based on inductive content analysis of documents and interviews are available in the company. Targeted sampling method. Research findings suggest that Mobarakeh Steel Company, its strategies and policies, based on understanding the needs and expectations of both stakeholders and external environment based on understanding the development of internal capabilities and functions. Several quality assessments were carried out, all appropriate expression system in various areas. Also, since the company has implemented Business Excellence Model, and consequently the company into a learning organization has provided conditions for continuing medical education and continuing education component of the company is in good standing.
    Keywords: strategy, continuing education, policy, organizing
  • Amir Pourahmadali, Aliakbar Sheykhi Fini *, Hossein Zeinalipour, Samad Izadi Pages 47-70
    This research aims to identify the dimensions and components of the application of studying mathematical lessons in elementary schools of Mazandaran province in order to present a conceptual model. The method used in this research has been a sequential exploratory mixed method. The research community included the experts of the field of lesson study, all teachers of mathematics and principals of primary schools in Mazandaran province numbered 10700 people. Sampling method in the qualitative section, the method of desirable items includes 16 people and in the quantitative section, A simple random sample of 370 people. Data collection tools Deep and exploratory interviews and A researcher-made questionnaire (85 questions) was extracted from the interviews. The method of analyzing data in the qualitative stage of the data-based method and in the quantitative stage exploratory factor analysis, confirmation, And Friedman test. The findings showed that the dimensions of studying include human aspect, structural aspect, cultural aspect, managerial aspect and pedagogical aspect. Also, the results of Friedman's test showed that According to the respondents in this research, the first priority is the pedagogical aspect, the second priority is related to the cultural aspect, the third priority relates to the structural aspect, the fourth priority relating to the human aspect and the fifth priority to the management aspect.
    Keywords: Lesson Study, mathematics, Elementary schools in Mazandaran province
  • Nasrin Rahmanpour, HASAN ASADZADEH *, Esmaeel Sadipour, Noorali Farrokhi Pages 71-90
    Aims
    The purpose of this study was to develop a self-determination educational package and determine its effectiveness on intrinsic motivation, extrinsic motivation and amotivation of high school students.
    Method
    The research method was semi-experimental with pre-test, post-test with the control group and follow up. At first, self-determination educational package was compiled using library studies, then the rate of content validity ratio (CVR) and content validity index (CVI) was determined by the experts. Using a multistage cluster random sampling method, a 22-members class and a 20-members class of 10th grade empirical science filed were assigned to the experimental group and the control group, respectively, that experimental group had 2 students drop. The experimental group received an educational package in eight 90-minute sessions, and the control group did not receive any education. The findings were analyzed using covariance analysis and repeated measures analysis of variance.
    Results
    The content validity index (CVI) for all goals in the educational package was 0.9 to 1, and the content validity ratio (CVR) for all goals in the educational protocol was 0.8 to 1. The findings indicated that the self-determination educational package affects the intrinsic motivation, extrinsic motivation and amotivation of high school students in Tehran. Moreover, no meaningful difference between post-test and follow-up was detected, which reveals the stability of learning effects.
    Conclusion
    self-determination educational package has the potency to promote intrinsic and extrinsic motivation, reduce amotivation in high school students and improving quality of learning.
    Keywords: self-determination educational package, content validity, internal, external motivation, amotivation
  • Sakineh Ashrafi, Habib Allah Najafi Hezarjaribi * Pages 91-108
    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of entrepreneurship lesson on students’ career routing. The research method was experimental and pre-test and post-test with control group were used. The statistical population of the study included all second grade high school female students in the city of Nourabad. In order to do this research, one second grade of three second grade of the field of work and knowledge and one second grade of eighteen second grade theoretical fields was selected by using random sampling. The tool used in the research was a researcher-made entrepreneurship career routing questionnaire. The Face validity of the questionnaire was assessed by educational counseling experts and its reliability was determined using Cronbach's alpha (α = 0.8). The obtained data were analyzed by using covariance analysis. The results of the study showed that the mean of the variable of the career path of the students and the subscales of entrepreneurship knowledge, the attitude toward entrepreneurship as a career path and the choice of entrepreneurship as a career path were more than the control group but there is no meaningful difference between the two experimental and control groups in the mean subscale of routing knowledge (p<0/05). Therefore, it can be concluded that entrepreneurship education is effective on students’ career routing and entrepreneurship can be considered as a career path.
    Keywords: Entrepreneurship education, knowledge, attitude, choice, career routing
  • Nahid Shafiee, Nasser Behroozi *, Manijeh Shehni Yailagh, Mahmood Abolghasemi Pages 109-130
    Abstract The purpose of this study was determining the causal relationship between the perception of constructivist learning environment and individual systematic thinking with a tendency to lifelong learning, mediated by intrinsic motivation. The participants include 450 undergraduate students at Shahid Chamran University that were studying in year of 1994-95 and selected by multi-stage random sampling method. The instruments used included questionnaires "tendency to lifelong learning", "perception of constructivist learning environment", "individual systematic thinking" and "intrinsic motivation". To evaluate of proposed model was performed Structural Equation Analysis Method (SEM) and was utilized to test the indirect relations of Macro Prechere and Hayes program.
    Results
    The evaluation of the proposed model of the study showed good and acceptable fit of the model. The direct effect of variables from the perception of constructivist learning environment, individual systematic thinking, and intrinsic motivation with the tendency lifelong learning was significant to positive. The direct effect of the perception of constructivist learning environment and individual systematic thinking with positive intrinsic motivation was significant to positive. The indirect effect of perception of the constructivist learning environment and individual systematic thinking on the tendency to lifelong learning, through intrinsic motivation was confirmed.
    Keywords: perception of constructive learning environment, individual systemic thinking, tendency to lifelong learning, intrinsic motivation, students
  • Sara Mohammadi *, Abdolhadi Darzianazizi, Akram Eydun Pages 131-152
    One of the most important issues of marketing is consumer behavior. Obviously, children are not separate from this category. This study was conducted to determine the factors affecting the selection and behavior of computer games by the children. The statistical population of this research is elementary school students in Ahvaz city, Because of the great and difficult access to all of them, 400 students 7 to 12 years old were selected as cluster random sampling. Data collection is done through valid and reliable questionnaires. The results of data analysis using Structural Equation Modeling, showed that Factors such as, parents, peers, product appearance, price, media and advertising have a positive and significant effect on the child's purchasing behavior. However, the availability and ease of access to the product does not have a significant effect on the child's shopping behavior. The results also showed that girls and boys have different purchasing behaviors.
    Keywords: Computer games, Child purchasing behavior, Mixed product factors, Individual factors, Environmental factors
  • Mehrnoush Hedayati* Pages 153-178
    The aim of this project is to construct, and to evaluate the validity and reliability of Caring Thinking Skill (CTS) questionnaire based on ‘Philosophy for Children’ educational approach, for first high school students in Tehran. For this purpose, a pilot study was carried out on 60 students. Then, 742 students (358 girls and 384 boys) were selected by cluster sampling method and CTS questionnaire in Five subscales, including Valuative Thinking, Emotional Thinking, Normative Thinking, Active Thinking and Empathic Thinking, were distributed among them and the results were interpreted and analyzed. Content validity of the questionnaire was assessed by 16 local and foreign professors. The reliability of this test was also evaluated by using Exploratory Factor Analysis and Confirmatory Factor Analysis. The findings indicated the content validity was appropriate (CVR = 0/87), and in the construct validity, according to the results of EFA, 29 questions were deleted and the validity of the 60-item test was confirmed. Finally, from each of the sub skills, five questions that were the most frequent factors were selected and the form of the 25 questions was verified by using CFA. The findings also showed a significant difference between Caring Thinking, Valuative Thinking, Emotional Thinking and Normative Thinking skills among boys and girls. This research results indicated that the CTS questionnaire provides information on general skills and five sub skills, and can be used to measure and develop this skill for first high school students.
    Keywords: Care, Caring Thinking, Caring Thinking questionnaire, Philosophy for Children’ educational approach
  • Mohsen Nazarzadeh* Pages 179-196
    Introduction the purpose of present research was identifying the obstacles to international interactions of the faculty members in Iran. Method To achieve the purpose, qualitative phenomenological approach was used. The research population was all experts in the field of higher education in Iran, which 17 experts were selected through purposive sampling method and based on theoretical saturation. To collect the data, semi-structured interview was used and for the data analysis, inductive content analysis was applied. Results The results showed that the obstacles to faculty members’ international interactions can be defined through three main obstacles: inside university obstacles (limited support of university structure from faculty members’ international interactions, limited support of university culture from faculty members’ international interactions and limited financial support of university from faculty members’ international interactions), outside university obstacles (impact of political tensions and international sanctions on faculty members’ international interactions and cumbersome administrative regulations for visa issuance) and individual obstacles(low motivation of faculty members for international interactions, poor mastery of faculty members of the international language and lack of scientific-research abilities of some of the faculty members). Discussion This study adds to our knowledge about international interactions of the faculty members and also the barriers and challenges of these interactions, so to have more interactions of faculty members at the international level, universities should be effort to identify of barriers and eliminate them, more than ever.
    Keywords: Internationalization, International interactions, Faculty members, Obstacles of the international interactions
  • Alireza Ghaleei, Behnaz Mohajeran, Zeinolabedin Darvishi, Farshid Ashrafi Salimkandi * Pages 197-212
    This study aimed to analysis of the relationship between the components of quality of working life and dimensions of psychological empowerment a mong the staffs of Urmia University. The present study is correlational. The population consisted of 720 Urmia University Staff; That 250 person of them was selected through random sampling and With Morgan table. The Data required by using two standard questionnaires quality of working life and psychological empowerment were collected and by using Canonical Correlation were analyzed. The results showed that the correlation between the quality of working life and the dimensions of psychological empowerment was 0.44. Wilks Lambda index for this connection was 0.16. The F-statistic of 13/13, which is also significant in 0/001. Also, 0.63 percentage variance between dimensions of psychological empowerment with components of quality of working life is explain. Therefore, it can be concluded that quality of life work programs play a major role in increasing the empowerment of human resources and, consequently, the efficiency and effectiveness of organizations.
    Keywords: quality of working life, psychological empowerment, Urmia University staff
  • Alihossein Hosseinzadeh *, Mohammadali Mombeini Pages 213-232
    Introduction The aim of the research: Equal access to education for all means that everyone within the educational system has the opportunity and opportunity to succeed. Equally, equal educational opportunities means equal enjoyment and the equal chance of all students enrolling in the educational system and having a class, and appropriate training programs, specialist teachers, educational facilities and equipment. According to the annual reports of the Ministry of Education and the General Directorate of Education and Training of Khuzestan Province, many educational districts of Khuzestan province are inferior to the other regions of the country in terms of scientific and educational development indicators. This study aimed «Social Factors Affecting the inequality of education teachers in Khuzestan province« has been done. Research Method The present research method is «survey«. Hence, the data collected (questionnaire), population «primary and secondary school teachers of the province«, sampling (cluster), the number of samples «381«, the data analysis «software Spss23« and of time and space research «primary and secondary education courses first school districts in the province of khouzestan from 1394-1395 and 1395-1396. Results According to sociological studies, internal and external research backgrounds, exchange of views with relevant faculty members and scientific and executive experts, as well as pathological seminars and conferences in Khuzestan province in recent years, this research is one of a series of social factors affecting Educational inequality of students, variables such as «individual economic capital«, «parent economic capital«, «individual cultural capital«, «parent cultural capital«, «individual social capital«, «parents capital Social« Analyzed and evaluated. Discussion The results of this study indicate that there is a significant and negative correlation between the independent variables of individual economic capital, parent economic capital, individual cultural capital, parent cultural capital, individual social capital and parents capital Social with dependent variable of students' educational inequality. The results of stepwise multivariate regression model shows that among the independent variables, individual economic capital, individual social capital, parents capital Social and parent economic capital variance of the dependent variable educational inequality students (R2 = 0/422) Are explained.
    Keywords: Cultural capital, Social capital, Economic capital, Educational inequality