فهرست مطالب

مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز - سال چهل و ششم شماره 1 (پیاپی 82، بهار 1395)

نشریه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز
سال چهل و ششم شماره 1 (پیاپی 82، بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/03/20
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدحسین امین فر *، امین جلالی صفحات 1-11
    یکی از علل بروز آسیب در سازه ها به هنگام زلزله، روانگرایی خاک های ماسه ای می باشد. آسیب های زیادی در اثر روانگرایی به سازه های مستقر بر روی این خاک ها وارد می شود؛ به ویژه زمانی که این سازه ها درون خاک روانگرا شده قرار می گیرند. شمع ها یکی از این نوع سازه ها می باشند. شمع ها در واقع ستون های لاغری هستند که به صورت جانبی متکی به خاک پیرامون خود می باشند. شمع هایی که از لایه های خاک عبور می کنند، در اثر روانگرایی حاصل از زلزله، تکیه گاه جانبی خود را تا حد زیادی از دست می دهند. در این حالت شمع می تواند همانند ستون حمایت نشده، آمادگی برای ناپایداری محوری داشته باشد. این ناپایداری می تواند به کمانش جانبی شمع در جهت ضعیف تر و ایجاد مفصل پلاستیک بینجامد. تا به حال روش های مختلفی برای تحلیل و طراحی شمع ها در برابر بارهای لرزه ای ارائه شده است؛ ولی در این روش ها اثرات روانگرایی خاک روی رفتار شمع ها در نظر گرفته نشده است. بنابر این در این مقاله نشست قائم گروه شمع با در نظر گرفتن رفتار خاک روانگرا توسط نرم افزار FLAC3D مورد بررسی قرار می گیرد. در تحلیل های دینامیکی انجام شده، ضخامت لایه روانگرا و طول شمع ها به عنوان متغیر در نظر گرفته شده اند تا اثرات تغییر این دو پارامتر بر نشست گروه شمع آشکار گردد. در سال های اخیر، موارد زیادی از گسیختگی پی های شمعی در اثر روانگرایی خاک ها اتفاق افتاده است که این مسئله موجب تخریب سازه های بنا شده بر روی آن ها را به همراه داشته است؛ بنابر این این گونه به نظر می رسد که رفتار شمع ها و روش تحلیل آن ها در خاک های روانگرا شده به طور کامل شناخته شده نیست. با توجه به این موضوع و این که ساخت و ساز در مناطق ساحلی در نقاط مختلف کشور به طور چشمگیری افزایش یافته است، در این مقاله میزان نشست گروه شمع در خاک روانگرا مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: روانگرایی، گروه شمع، نشست، تحلیل دینامیکی
  • رضا حاجی زاده، مهدی ضرغامی*، وحید نورانی صفحات 25-36
    با افزایش تقاضا برای آب و انرژی برق آبی و از طرفی دیگر با توجه بهرسوب گذاریمخازن سدها و مسایل زیست محیطی دیگر، بهره برداری از مخازن از پیچیدگی خاصی برخوردار است. در این تحقیق روش الگوریتم ژنتیک چند هدفه با رتبه بندی نامغلوب (NSGA-II) به منظور بهینه سازی چند هدفه مخزن سد سفیدرود به کار برده شده و علاوه بر قید های فیزیکی، مسائل و محدودیت های زیست محیطی نیز در نظر گرفته شده است. سپس به وسیله وزن دهی به توابع هدف، سناریو های مختلفی تعریف شده اند و بهترین راه حل متناظر با هر سناریو از میان مجموعه نقاط بهینه پارتو تعیین گردیده است. نتایج این تحقیق که نسبت به تحقیق حاکی از آن هستند که با استفاده از بهینه سازی خروجی جریان در مخزن سفیدرود می توان به یک مدیریت مناسب تر جهت تامین اهداف مورد نظر دست یافت. نتایج نشان می دهند که علاوه بر تامین مناسب تر نیاز آبی پایین دست می توان مقدار تولید انرژی برق آبی را بیش از 7 درصد نسبت به حالت مشاهداتی افزایش داد. همچنین در صورت نیاز به عملیات رسوب زدایی و با هدف تامین هشتاد درصد از نیاز آبی پایین دست، نه تنها می توان انرژی برق آبی تولیدی را 3 درصد نسبت به حالت مشاهداتی افزایش داد، بلکه مقدار رسوب خروجی نیز بیش از 47 میلیون تن افزایش خواهد داشت.
    کلیدواژگان: بهینه سازی، الگوریتم ژنتیک چند هدفه، سفیدرود، نقاط بهینه پارتو
  • میلاد سعیدی، مهدی دهستانی*، عیسی شوش پاشا صفحات 37-48
    سازه ها در مناطق ماسه ای شل و نیمه شل اغلب بر روی فونداسیون های شمعی بنا می شود. اگر لایه های ماسه ای اشباع، باشد، وقوع پدیده روانگرایی بسیار محتمل می شود. روانگرایی و اثرات آن یکی از اصلی ترین دلایل خرابی شمع ها و سازه های متکی بر آن ها در زلزله های اخیر گزارش شده است. یکی از پارامترهای تاثیرگذار در رفتار دینامیکی شمع در مناطق مستعد روانگرایی دانسیته نسبی خاک می باشد. با افزایش دانسیته نسبی، مدول الاستیسیته، زاویه اصطکاک داخلی، و عدد نفوذ استاندارد خاک افزایش می یابد. با توجه به روابط موجود در علم مکانیک خاک افزایش دانسیته نسبی موجب افزایش ظرفیت باربری شالوده ها، بهبود خواص خاک، کاهش نشست نا مناسب، پایداری شیروانی ها و کاهش خطر روانگرایی می شود. می توان اذعان کرد خاک با دانسیته نسبی بالا از نظر مهندسین خاکی مناسب جهت فعالیت های ژئوتکنیکی است و شرایط ایده آلی را حداقل برای طراحی های استاتیکی فراهم می کند. در این مقاله با بررسی رفتار شمع های بتنی و فولادی با قطر های مختلف در خاک های ماسه ای با دانسیته نسبی مختلف تحت پنج زلزله با فرکانس و شتاب بیشینه مختلف، اثر دانسیته نسبی بر روی رفتار شمع و خاک و دو مکانیزم مهم خرابی شمع ها در مناطق مستعد روانگرایی یعنی خمش و کمانش مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تحلیل تنش- کرنش غیر خطی با استفاده از نرم افزار تفاضلات محدود FLAC در حالت کرنش مسطح و در نظر گرفتن مدل رفتاری غیر خطی برای روانگرایی خاک انجام گردید. نتایج نشان دادند که افزایش میزان تراکم خاک اگرچه موجب کاهش عمق روانگرایی و متعاقبا کاهش وقوع کمانش شمع می شود، اما احتمال وقوع گسیختگی خمشی و برشی را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: دانسیته نسبی خاک، عمق روانگرایی، ناپایداری کمانشی، گسیختگی خمشی
  • مجتبی فتحی*، محمد عباسی، احسان همت پوری فرخی صفحات 49-60
    خستگی پدیده ای شناخته شده در عرشه های ارتوتروپیک فولادی است. یکی از تهدید آمیزترین موقعیت ها برای ترک خستگی در عرشه های ارتوتروپیک فولادی، جوش های طولی بین اتصال تیرچه طولی بسته و صفحه عرشه است. در این مطالعه، نقاط مستعد ترک خستگی در اتصالات تیرچه طولی به صفحه عرشه با تحلیل های اجزای محدود بررسی شده است. برای مطالعه تنش در اتصالات، یک عرشه ارتوتروپیک فولادی با نرم افزار اجزای محدود ABAQUS به صورت سه بعدی مدل سازی و مطابق آیین نامه پل آشتو شبیه سازی خستگی شده است. تنش در نقاط مستعد ترک خستگی در مقاطع مختلف بررسی و مستعدترین محل ترک شناسایی شده است. سپس با مدل سازی سطح مقطع مستعدترین محل ترک توسط یک ریز مدل دوبعدی، ارزیابی های خستگی به روش مکانیک شکست تحلیل شده است. تحلیل مکانیک شکست با در نظر گرفتن اندازه های مختلف ترک در محل مستعد خستگی انجام شده و رشد ترک با استفاده از انتگرال گیری عددی شبیه سازی شده است. نتایج نشان می دهند، در اتصال تیرچه طولی به صفحه عرشه، ترکی که از پنجه جوش شروع شده و به داخل ضخامت صفحه عرشه نفوذ می کند، در نزدیک ترین مقطع به تیر عرضی مستعدترین محل ترک خستگی است. همچنین تا هنگامی که عمق نفوذ ترک در داخل ضخامت صفحه عرشه کوچک (در مطالعه حاضرکمتر از یک میلی متر) است، رشد ترک در مقابله با تعداد دوره بارگذاری آهسته است. سپس، ترک سریعا با تعداد دوره بارگذاری بسیار کمتری تا عمق نهایی خود رشد می کند. بنابر این ضمن کنترل ترک برای عدم بحرانی شدن آن، برای کاهش میزان آسیب خستگی اتصال تیرچه طولی به صفحه عرشه، می توان با افزایش ضخامت عرشه و بالا بردن سختی آن، به این مهم دست یافت.
    کلیدواژگان: عرشه ارتوتروپیک فولادی، اتصال تیرچه طولی به صفحه عرشه، مکانیک شکست، ترک خستگی، دامنه ضریب شدت تنش
  • مهدی قویدل شهرکی، محمود میری*، مهرالله رخشانی مهر صفحات 61-70
    در این مقاله با جایگزینی پوزولان های زئولیت و متاکائولین به عنوان بخشی از سیمان، ضمن کاهش مصرف سیمان و کمک به حفظ محیط زیست، اثر آن ها بر دوام و خوردگی میلگرد در بتن خودتراکم مورد ارزیابی قرار گرفته است. برای این منظور، طرح اختلاط های مختلفی حاوی زئولیت، متاکائولین و ترکیب آن ها با همدیگر ساخته شده و نتایج با نمونه شاهد مقایسه شده اند. نسبت آب به پودر در کلیه طرح ها یکسان انتخاب شده است. آزمایش های انجام شده شامل مقاومت فشاری، جذب آب، نفوذ آب، مقاومت ویژه الکتریکی، نفوذ تسریع شده (مهاجرت) یون کلر و خوردگی تسریع شده می باشد. نتایج بیانگر این هستند که افزودن پوزولان های زئولیت و متاکائولین به صورت هم زمان به بتن خودتراکم موجب بهبود قابل ملاحظه دوام و خوردگی میلگرد در آن شده است. به طوری که طرح اختلاط حاوی 10 درصد زئولیت و 10 درصد متاکائولین ضریب نفوذ یون کلر را نسبت به نمونه شاهد 88 درصد کاهش و مقاومت در برابر خوردگی را 94/1 برابر بهبود داده است.
    کلیدواژگان: زئولیت، متاکائولین، دوام بتن خودتراکم، خوردگی میلگرد
  • موسی محمودی صاحبی *، سیدهژیر کوزانی، طه تیموری، سیدشاکر هاشمی صفحات 71-79
    با توجه به حوادث ناشی از خرابی های پیشرونده در سال های اخیر، اکثر آیین نامه ها بر کنترل موضوع خرابی پیشرونده تاکید نمودند. تحلیل خرابی پیشرونده نقش مهمی در تشخیص پایداری سازه ها در اثر بمب گذاری، برخورد وسائل نقلیه، آتش سوزی و غیره دارد. تحقیق حاضر به تحلیل وضعیت خرابی پیشرونده سازه های طراحی شده بر اساس آیین نامه های رایج در ایران می پردازد. برای این منظور، چند نمونه ساختمان های با سیستم قاب خمشی فولادی متوسط (دارای تعداد طبقات و طول دهانه های متنوع)، انتخاب شد و با حذف ناگهانی هر یک از ستون های آن، امکان پل زدن بر روی المان های دیگر بررسی شد. در ارزیابی سازه ها از روش مسیر جایگزین، معرفی شده توسط آیین نامه DOD2009 استفاده شد. در تحلیل سازه ها، سه روش تحلیل استاتیکی خطی، تحلیل استاتیکی غیر خطی و تحلیل دینامیکی غیر خطی مورد استفاده قرارگرفت. نتایج نشان می دهند که، اکثر تیرهای موجود در قاب، قادر هستند پس از حذف ستون، بر روی المان های دیگر پل بزنند. هر چند بر اساس نتایج حاصل از تحلیل استاتیکی خطی بعضی از تیرها، در معرض خطر قرار دارند. تیرهای قرار گرفته در بالاترین طبقه ساختمان از این قاعده مستثنی هستند و در تمامی تحلیل ها از عملکرد مناسبی برخوردار نمی باشند. در مورد ستون ها نیز نتایج نشان می دهند که فقط بر اساس تحلیل استاتیکی خطی، بعضی از ستون ها مستعد خرابی هستند. به طور کلی می توان ادعا کرد بر اساس نتایج به دست آمده در این تحقیق، روش استاتیکی خطی نسبت به روش های دیگر محافظه کارانه تر عمل می نماید.
    کلیدواژگان: خرابی پیشرونده، مسیر جایگزین، تحلیل دینامیکی غیر خطی، تحلیل استاتیکی خطی، تحلیل استاتیکی غیر خطی، قاب خمشی
  • سیدنیرم آهوقلندری، مرتضی مدح خوان* صفحات 83-96
    پیش ساخته سازی به معنای ساخت سازه در کارگاه و اتصال آن در محل اجرای سازه می باشد. سازه های پیش ساخته در نتیجه وجود اتصالات متفاوت، رفتار لرزه ای متفاوتی نسبت به سازه های درجا از خود بروز می دهند. اما ضریب رفتار، ضریبی مهم در تحلیل های خطی بوده که تابع رفتار لرزه ای سازه است. بنابر این با توجه به تاثیری که اتصالات پیش ساخته بر عملکرد لرزه ای این گونه سازه ها دارند، تعیین این ضریب در این سازه ها ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق، سیستم های قاب خمشی پیش ساخته متوسط با تعداد طبقات 4، 6 و 8 و تعداد دهانه های 3 و 5 مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر دو نوع از اتصال تیر به ستون پیش ساخته در نظر گرفته شد. همچنین از تحلیل استاتیکی غیر خطی (پوش اور) در سه شکل یکنواخت، مثلثی و مودال استفاده شده است. نتایج نشان دادند که سیستم قاب خمشی پیش ساخته با اتصالات نیمه صلب ضریب رفتار کمتری از سیستم های یکپارچه معادل خود دارد.
    کلیدواژگان: قاب خمشی پیش ساخته، ضریب رفتار، اتصالات پیش ساخته، تحلیل پوش اور
  • ابوالقاسم علی قارداشی*، مهدی حسن وند جمادی، گاگیک بدلیانس قلی کندی، شروین جمشیدی صفحات 97-103
    ویژگی های هیدرودینامیکی راکتورهای تصفیه فاضلاب با سرعت بالا از مهم ترین فاکتورهای موثر بر طراحی و راهبری راکتور می باشد. یکی از راکتورهای تصفیه با سرعت بالا، راکتور بافل دار است که اخیرا برای تصفیه فاضلاب به صورت بی هوازی به کار گرفته شده است. این راکتور ساختاری اتاقک بندی شده داشته و هر اتاقک به دو بخش با جریان رو به پایین و رو به بالا تقسیم می شود. با توجه به این ساختار، تغییرات هیدرودینامیکی از قبیل سرعت و جهت جریان بر عملکرد راکتور اثرگذار بوده و هیدرودینامیک جریان نقش مهمی در راهبری این راکتور دارد. در این مقاله، ویژگی های هیدرودینامیکی جریان عبوری از یک راکتور بافل دار بی هوازی در مقیاس آزمایشگاهی به حجم 6 لیتر و دارای 8 اتاقک مورد بررسی قرار گرفته است. آزمایش ها در دو زمان ماند هیدرولیکی 110 و 332 دقیقه انجام پذیرفته و شاخص های هیدرودینامیکی مربوط به راکتور بررسی گردید که از آن جمله می توان به زمان ماند تجربی، فضای غیر فعال، شاخص اتصال کوتاه و راندمان هیدرولیکی اشاره کرد. همچنین رژیم جریان هیدرولیکی عبوری از راکتور مورد بررسی قرار گرفت. برای زمان های تئوریک مورد مطالعه، زمان ماند تجربی راکتور به ترتیب 98 و 327 دقیقه به دست آمد. حجم فضای غیر فعال برای زمان ماند 110 دقیقه برابر 14/11 درصد و برای زمان ماند 332 دقیقه تنها 5/1 درصد محاسبه گردید. شاخص اتصال کوتاه برای زمان ماندهای 110 و 332 دقیقه به ترتیب 409/0 و 252/0 و راندمان هیدرولیکی به ترتیب برابر 80% و 88% به دست آمد. با توجه به نتایج به دست آمده، می توان گفت در حالت کلی راکتور بافل دار بی هوازی، راکتوری با عملکرد هیدرولیکی نسبتا مناسب است. همچنین این راکتور دارای انتشار نسبتا پایینی بوده و به راکتورهای نهرگونه گرایش دارد.
    کلیدواژگان: هیدرودینامیک جریان، راکتور بافل دار بی هوازی، منحنی پراکندگی زمان ماند
  • مسعود نوشادی*، پریسا قنبری زاده صفحات 105-115
    در این تحقیق، اثر گندزدایی نانو ذرات نقره در آب بررسی شده است. با استفاده از نیترات نقره و سدیم سیترات، نانو ذرات نقره تولید شده و سپس روی پلیمر پلی یورتان پوشش داده شد و از آن به عنوان فیلتر استفاده گردید. مورفولوژی ذرات در محلول با میکروسکوپ TEM، بیشینه جذب نقره در محلول با اسپکتروفتومتر و وجود نقره در پلیمر بعد از پوشش دهی با EDX تعیین شدند. برای بررسی اثر گندزدایی نانو نقره در آب حاوی باکتری شاخص آلودگی آب (اشرشیاکلی) از محیط های کشت عمومی نوترینت آگار و محیط کشت اختصاصیEndo-c آگار استفاده شد. همچنین اثر تغییرات کدورت و pH در راندمان گندزدایی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند در آلودگی زیاد (cfu/ml 105×1)، مدت زمان تماس لازم جهت گندزدایی کامل 10 دقیقه می باشد. در کدورت های مختلف در pH اسیدی راندمان حذف بین 94-92 درصد بود؛ ولی در شرایط خنثی و قلیایی راندمان حذف به 100% نیز رسید. البته تغییرات کدورت و pH باعث ایجاد تغییرات چشمگیری در راندمان گندزدایی نگردید. همچنین مقدار باقی مانده نقره در آب بعد از گندزدایی غیر قابل تشخیص بود.
    کلیدواژگان: گندزدایی، نانو ذرات نقره، آب آشامیدنی، کدورت، pH
|
  • Mohammad Hossein Aminfar*, Amin Jalali Pages 1-11
    An important issue that is the reason of damages and collapses during earthquake is liquefaction of loose and saturated sands. After the reduction of soil strength, piles will behave like unsupported columns. So it seems that behavior of these piles and their analysis method isnt clear and suitable. For a better view a pile group is modeled using FLAC3D software that is connected to each other with a cap. Soil profile has three layers that middle layer is liquefiable while other two layers are not. In this research settlement of pile group in different values for liquefied layer thickness and pile length has investigated. Before the analysis of model, sensitivity analyses are carried out to achieve accurate results in less computing time.
    Keywords: Soil liquefaction, Pile groups, Dynamic analysis, Settlement
  • Reza Hajiabadi, Mahdi Zarghami*, Vahid Nourani Pages 25-36
    Traditional management of water resources, which is often based on cost and benefit, is not sustainable approach; therefore reassessment of the former approaches seems necessary nowadays. Optimum reservoirs operation is one of the important water resource management problems. Present study has used the non dominated sorting genetic algorithm (NSGA-II) for multi-objective optimization of Sefidrud reservoir in North of Iran. The main goal of the study is to reach sustainable operation of the reservoir by considering these objectives simultaneously: supply of downstream demand, sediment evacuation and hydropower generation
    Keywords: Optimization, Multi, objective genetic algorithm, Sefidrud, Pareto optimal points
  • Milad Saeedi, Mehdi Dehestani*, Isa Shoosh Pasha Pages 37-48
    Buildings and bridges on loose to medium dense sands are often built on piles foundation. If sand layer is saturated, liquefaction is likely to occur. In recent earthquakes, liquefaction and its effects have been reported as one of the main reasons for failure of piles and pile-supported structures [1]. When pile foundations are exposed to intense dynamic transverse loads during earthquakes, soil–structure interaction (SSI) plays an important role in allocating the response of pile foundations to lateral excitation [2]. Recent observations after major earthquakes have shown that extensive damages and destructions are still likely to be happened to pile foundations. This problem is significant particularly for pile foundations in loose saturated cohesionless deposits which are vulnerable to liquefaction and lateral spreading during seismic loading. Design procedures that have been developed for evaluating pile behavior under earthquake loading, have many uncertainties to be used for cases involving liquefaction. The performance of piles in liquefied soil layers is much more complex than that of non-liquefying soil layer as a result of the diminishing of stiffness and shear strength of the surrounding soil over time due to the increase of pore water pressure [3].By increasing the density of the soil the probability of liquefaction is reduced liquefaction. Soil compaction increases the soil relative density, modulus of elasticity, the angle of internal friction, and SPT-N of the soil. With regard to the relationships in soil mechanics science increase of relative density causes the bearing capacity of foundation to be increased, improves the soil properties, reduces the inappropriate subsidence, risk of liquefaction, and stabilizes embankments. High relative density is accounted suitable for geotechnical activities and provides the ideal conditions at least for static designs.
    Keywords: Soil Relative Density, Depth of liquefaction, Buckling instability, Bending failure
  • Mojtaba Fathi*, Mohammad Abbasi, Ehsan Hematpoury Farokhy Pages 49-60
    In this study, a three-dimensional finite element model of a partial orthotropic steel deck was created by ABAQUS software [1], and fatigue design load was simulated according to the AASHTO LRFD Bridge Design Specification [2]. The stress in points susceptible to fatigue cracks of rib-to-deck joint is investigated in five different cross-sections in model’s middle span and most sensitive region of fatigue cracks was identified. Then, the most sensitive region of fatigue cracks cross-section was simulated with a two-dimensional sub-model by compact meshing and domains of stress intensity factor were calculated with various depths of crack in point susceptible to fatigue crack by the numerical method, finally according to stress results and using the linear elastic fracture mechanics (LEFM) method Fatigue evaluation, including simulation of cracking growth, estimation of loading period and connection fatigue resistance, was done.
    Keywords: Steel orthotropic deck, Rib, to, deck joints, Fatigue damage, Stress intensity factor, Sensitive region of fatigue cracks
  • Mehdi Ghavidel Shahraki, Mahmoud Miri*, Mehrollah Rakhshanimehr Pages 61-70
    In this study, different mixtures containing Zeolite, Metakaolin and their combination with each other have been tested and the results have been compared with the control sample. Experiments include compressive strength, water absorption, water permeability, electrical resistivity, accelerated diffusion (migration) of chloride and corrosion.
    Keywords: Self, compacting concrete (SCC), Rebar corrosion, Metakaolin, Zeolite
  • Mussa Mahmoudi*, Hazhir Koozani, Taha Teimoori, Seyed Shaker Hashemi Pages 71-79
    Progressive collapse means gradual destruction of a part of a structure resulting from uncommon damage and expansion of this destruction to other parts of the structure. The damage can be caused by an explosion, earthquake, being hit by a vehicle or a sudden collapse etc. The damage is often applied to the structure dynamically and during a short time period. After the destruction of Ronand’s Building and engineers’ focus on progressive collapse, a wave of research on protective methods or reducing the structure’s potential against progressive collapse started. In the beginning the result was in the form of some changes in codes; however, after a few years when a couple of similar happenings occurred, separate codes were set to reduce or protect destruction. Two of these codes which deal with progressive collapse separately are Department of Defense (DOD) [1] and General Service Administration (GSA) [2].
    Keywords: Progressive collapse, Non, linear time history analysis, Moment resisting frames
  • Seyed Neyram Ahooghalandary, Morteza Madhkhan* Pages 83-96
    With increasing population and necessity of building construction in the least time, we need to use the precast structures. However, due to some problems, the precast industry has not reached to its whole potential yet. The main problem is due to their precast concrete connections. The reduction factor is an important factor in linear analysis that indicates inelastic behaviors of structure such as resistance and ductility in nonlinear stage. In spite of many studies to obtain reduction factor of monolithic structures, we have a little information about this factor in precast ones. Hence, determining this factor is necessary for this type of structures. In this research, moment resistant precast systems in 4, 6 and 8 stories with 3 and 5 bays were investigated. The effects of two types of typical beam to column connections were evaluated. Nonlinear static pushover in three forms of triangular, uniform and modal was applied. The results indicate that precast concrete moment frames have reduction factor less than equivalent in site moment frames.
    Keywords: Precast moment frame, Reduction factor, Precast connection, Pushover analysis
  • Abolghasem Alighardashi*, Mehdi Hassanvand Jamadi, Gagik Badalians Golikandi, Shervin Jamshidi Pages 97-103
    Anaerobic baffled reactor (ABR) consists of a series of continuous chambers divided into two upflow and downflow parts by a baffle. ABR could effectively purify high strength wastewater types with negligible surplus sludge and doesn’t need a settlement tank [1]. ABR is a treatment system based on its hydrodynamic characteristics and so, the hydrodynamic study of the current flow is an important issue about it. In this study, the hydrodynamic characteristics of the reactor are investigated. Also, the regime of passing flow is discussed.
    Keywords: Flow hydrodynamics, Anaerobic baffled reactor, Retention time distribution curve
  • Masoud Noshadi*, Parisa Ghanbarizadeh Pages 105-115
    The usual hazard of drinking water disinfection methods (by products and drug-resistant strains of bacteria) has prompted research on new methods for disinfection. One of these methods is applications of silver nanoparticles on different surfaces (metal, plastic and polymer). Anti-bacterial effect of silver had been known for a long time, but advances in nanotechnology was improved the efficiency of disinfection with silver. However, due to the harmful effects of silver in water, silver should be non-removable on a coated surface and it leaks into the water should be evaluated [1]. Part of Shiraz drinking water are provided from surface water resources (Doroudzan Dam), but chlorination of water can produce trace amounts of byproducts such as trihalomethanes (THMs). Therefore, it is necessary to use alternative methods such as nanoparticles. In this research, effect of silver nanoparticles which coated on polyurethane foams (PU) in drinking water was investigated. Polyurethane (PU) is one of the most attractive synthetic elastomers and is extensively used in biomedical applications due to its good biocompatibility and mechanical properties [2].
    Keywords: Disinfection, Silver nanoparticles, Drinking water, Turbidity, pH