فهرست مطالب

مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز - سال چهل و هفتم شماره 2 (پیاپی 87، تابستان 1396)

نشریه مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه تبریز
سال چهل و هفتم شماره 2 (پیاپی 87، تابستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/06/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا اردکانی، وحیدرضا کوهستانی صفحات 1-10
    پیش بینی ظرفیت باربری شمع های تحت بار جانبی یکی از مسائل اساسی در مهندسی ژئوتکنیک است و تاکنون روش های متفاوتی برای ارزیابی آن ارائه شده است. ماشین بردار پشتیبان (SVM) یک روش نسبتا جدید هوش مصنوعی است که در بسیاری از مسائل ژئوتکنیکی به طور موفقیت آمیزی مورد استفاده قرار گرفته است. این مقاله کاربرد مدل SVM برای پیش بینی ظرفیت باربری جانبی شمع ها در خاک های رسی را شرح می دهد. از نتایج مدل های کوچک مقیاس آزمایشگاهی شمع های صلب در خاک های رسی با پارامترهای ورودی قطر شمع (D)، طول مدفون شمع (L)، خروج از مرکز بار (e) و مقاومت برشی زهکشی نشده خاک (Su) برای توسعه و ارزیابی مدل استفاده شده است. ظرفیت باربری جانبی پیش بینی شده توسط مدل پیشنهادی با نتایج حاصل از مدل شبکه عصبی مصنوعی (ANN) و همچنین روش های تحلیلی Broms و Hansen مقایسه شده است. نتایج نشان از کارایی بهتر مدل SVM نسبت به روش های مذکور دارد. این مطالعه نشان می دهد که روش SVM یک ابزار جایگزین برای مهندسین ژئوتکنیک به منظور پیش بینی ظرفیت باربری جانبی شمع ها ارائه می دهد.
    کلیدواژگان: ماشین بردار پشتیبان (SVM)، ظرفیت باربری جانبی، شمع، مقاومت برشی زهکشی نشده (Su)
  • آیسان پورجعفر، هوشنگ کاتبی، مسعود حاجی علیلوی بناب صفحات 11-20
    گروه شمع تحت بار جانبی اغلب یکی از مسائل مهم در بررسی پی ها می باشد. در گروه شمع تحت بار جانبی، رفتار هر شمع از شمع های مجاور تاثیر می پذیرد. پارامتر فاصله مرکز به مرکز شمع ها در گروه شمع، اندرکنش شمع- خاک- شمع را تحت تاثیر قرار داده و تعیین کننده در مقاومت جانبی پی ها می باشد. در تحقیق حاضر با استفاده از روش PIV(Particle Image Velocimetry)، شمع های کوتاه و بلند با فواصل متغیر مرکز به مرکز شمع ها مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها روی مدلی با مقیاس کوچک در آزمایشگاه انجام شد. در این مدل، گروه شمع 2x1 با فواصل 1 تا 4 برابر پهنای شمع درون خاک ماسه ای خشک بد دانه بندی شده که در سست ترین حالت قرار داشت، انجام گرفت. شمع های مورد استفاده از نوع آلومینیومی بوده و اتصال هد شمع ها به کلاهک به صورت گیردار بود. تحلیل و بررسی نتایج نشان می دهد که با افزایش فاصله شمع ها در گروه از 1 تا 4 برابر پهنای شمع، ظرفیت باربری جانبی گروه شمع افزایش می یابد، همچنین اثر گروه برای شمع بلند موثرتر از شمع کوتاه است.
    کلیدواژگان: گروه شمع، GeoPIV، اتصال گیردار هد به کلاهک، بار جانبی
  • سجاد توکلی، محمدحسین امین فر، محمود عدالتی صفحات 21-27
    امروزه با توجه به کمبود فضا و گسترش فرهنگ آپارتمان نشینی در مناطق شهری، برای دسترسی به فضای کافی و نیز بستر مناسب در بیشتر پروژه ها گودبرداری امری اجتناب ناپذیر است. طراحی نادرست و عدم رعایت اصول ایمنی در حفاظت از گود و ساختمان های مجاور آن منجر به ایجاد خسارت جبران ناپذیری خواهد شد. در این تحقیق اهمیت در نظر گیری تغییرشکل ها در محیط اطراف محل گودبرداری و میزان تاثیر این تغییر مکان ها بر روی سازه های اطراف مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است. برای این هدف اثر سختی سازه مجاور بر حرکت زمین حاصل از گودبرداری لحاظ شده است. برای این منظور از تقابل دو برنامه اجزاء محدود Etabs و Plaxis و مدل رفتاری خاک سخت شونده برای مصالح زمین استفاده شده است. برای لحاظ نمودن تاثیر سختی سازه مجاور از یک ساختمان بتنی با سیستم مهاربندی قاب خمشی استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که سختی سازه مجاور تاثیر قابل توجهی در کنترل تغییر مکان زمین به علت گودبرداری دارد.
    کلیدواژگان: تحلیل عددی، گودبرداری، اندرکنش گودبرداری، سازه مجاور، سازه مجاور، نشست زمین
  • مریم شاه نظری، مهدی جلیلی قاضی زاده، افسانه شهبازی صفحات 29-38
    پسماند از تولیدات غیر قابل اجتناب هر جامعه و مدیریت پسماند یکی از نیازهای اصلی آن جامعه است. از این رو استقرار سامانه مدیریت پسماند ضروری است. یکی از بخش هایی که اصلاح آن می تواند نقشی مهمی در ارتقاء سسیستم مدیریت پسماند شهری داشته باشد، انتخاب روش دفع نهایی پسماند است. انتخاب گزینه مناسب دفع پسماند یک مساله چند معیاره و پیچیده است که باید از لحاظ محیط زیستی، اجتماعی، فنی و اقتصادی به آن توجه شود. هدف از این مطالعه مقایسه سناریوهای مختلف انواع گزینه های دفع مواد زائد جامد در شهر رامسر و انتخاب سناریو برتر با رویکرد ارزیابی چرخه حیات می باشد. بدین منظور 15 سناریو در نظر گرفته شده و فهرست نویسی چرخه حیات در هر سناریو به کمک مدل مدیریت یکپارچه پسماند (IWM) صورت پذیرفت. نتایج به دست آمده از فهرست نویسی به 5 طبقه اثر شامل مصرف انرژی، گازهای گلخانه ای، گازهای اسیدی، مه دود فتوشیمیایی و خروجی های سمی تخصیص داده شد. مقادیر فهرست شده در فاکتورهای ویژگی سازی ضرب گردید و شاخص اکولوژیکی برای هر یک از سناریوها به دست آمد و در نهایت برآورد اقتصادی هر یک از سناریوها انجام شد. با مقایسه سناریوها از نظر زیست محیطی و اقتصادی، سناریو 60% دفن بهداشتی و 40% کمپوست به عنوان گزینه برتر دفع پسماند شهری، شهر رامسر انتخاب گردید.
    کلیدواژگان: ارزیابی چرخه حیات، مدیریت یکپارچه مواد زائد، دفع، شهر رامسر، مدل IWM
  • اصغر عزیزیان، علیرضا شکوهی صفحات 39-52
    مدل های هیدرولوژیکی بزرگ مقیاس به علت دارا بودن اساس فیزیکی و در نظر گرفتن عمده فرآیندهای تاثیرگذار در بیلان انرژی و آب حوضه، از قابلیت مناسبی جهت برآورد توزیع مکانی رطوبت و دمای خاک، میزان تبخیر و تعرق و جریان رودخانه ای برخوردار می باشند. یکی از پرکاربردترین مدل هایی که در دهه های اخیر مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفته گرفته است، مدل نیمه توزیعی VIC-3L می باشد. هدف از تحقیق حاضر ارزیابی و تحلیل حساسیت مدل هیدرولوژیکی بزرگ مقیاس VIC-3L برای شبیه سازی دبی رودخانه چالوس در مقیاس های زمانی مختلف می باشد. بررسی شاخص کارائی (نش- ساتکلیف) به دست آمده در مراحل واسنجی (84/0) و صحت سنجی (74/0) حاکی از آن است که مدل مذکور از توانائی مناسبی جهت شبیه سازی هیدروگراف جریان خروجی از حوضه آبریز رودخانه چالوس برخوردار می باشد. همچنین تحلیل حساسیت مدل نسبت به پارامترهای ورودی نشان می دهد که در مقیاس های زمانی مختلف (روزانه، ماهانه و سالانه)، ترتیب پارامترهای تاثیرگذار متفاوت می باشد. اما در یک نتیجه گیری کلی می توان چنین عنوان نمود که مهم ترین پارامترهای تاثیرگذار بر عملکرد مدل VIC-3L، پارامترهای d2 (عمق لایه دوم خاک)، Ws (کسری از حداکثر رطوبت موجود در خاک) و Ds (کسری از حداکثر جریان زیرسطحی) می باشند و پارامترهای دیگر از تاثیر کمتری برخوردار بوده و از آن ها می توان در طول فرآیند واسنجی صرف نظر نمود.
    کلیدواژگان: تحلیل حساسیت، شاخص کارائی نش، ساتکلیف، مدل های هیدرولوژیکی بزرگ مقیاس، مدل VIC، 3L
  • محمد عطاری، محمود فغفور مغربی، علیرضا منوریان صفحات 53-62
    در حال حاضر هدر رفت آب به یک نگرانی جهانی تبدیل شده است. از طرفی تقاضا برای آب در حال افزایش است. این مساله مدیریت تقاضا و اصلاح الگو مصرف را ضروری ساخته است. از مهم ترین روش های مدیریت مصرف، کاهش آب به حساب نیامده می باشد. در این مقاله یک ایده جدید جهت تعیین موقعیت و مقدار نشت در شبکه های توزیع آب با استفاده از تحلیل اختلاف فشارهای گرهی در حالت نشت دار و بدون نشت معرفی می شود. نتایج نشان می دهد که این روش می تواند با حداقل برداشت اطلاعات هیدرولیکی از نوع فشارها، علاوه بر تعیین موقعیت نشت های موجود گرهی، گرهی که نشت بیشتر را دارد و همچنین مقدار دقیق نشت را شناسایی کند.
    کلیدواژگان: نشت یابی، فشارسنجی، فشارگرهی، شبکه توزیع آب
  • مسعود نوشادی، علیرضا احدی صفحات 63-73
    در تصفیه خانه های فاضلاب شهری لجن فعال ضرایب سنتیک امکان مدل کردن فرآیند تصفیه و پیش بینی کیفیت پساب خروجی بر اساس داده های ورودی را امکان پذیر می نماید و در نتیجه امکان طراحی مدول های جدید، ارزیابی عملکرد در زمان بهره برداری و بهبود روش بهره برداری را میسر می سازد. بنابر این هدف از این پژوهش تعیین ضرایب سنتیک تصفیه خانه فاضلاب شهری شماره یک شیراز با فرآیند لجن فعال می باشد. به منظور تعیین ضرایب، روش منقطع با نمونه ای با حجم 5/12 لیتر از فاضلاب خروجی حوض ته نشینی اولیه برای هر دور راه اندازی راکتور پایلوت با حجم 2/46 لیتر مورد استفاده قرار گرفت. پس از تزریق فاضلاب و هوادهی در زمان های متفاوت و انجام واکنش، 5/10 لیتر پساب و2 لیتر لجن برای مدت ته نشینی 7/0 ساعت تولید گردید. آزمایشات غلظت اکسیژن خواهی شیمیائی فاضلاب ورودی و خروجی و جامدات فرار مایع مخلوط شده، حین هوادهی و پس از ته نشینی بر اساس استاندارد متد برای 31 بار راه اندازی پایلوت در31 روز صورت پذیرفت. در این پژوهش ضریب فروپاشی درونی و ضریب بازدهی رشد به ترتیب معادل d-1 1264/0 و gCOD/gvss 6579/0 و حداکثر نرخ ویژه مصرف ماده غذایی و ثابت نیمه اشباع ماده غذایی به ترتیب gvss.d/gCOD 3467/3 و m3/gCOD 25/305 تعیین گردید.
    کلیدواژگان: ضرایب سنتیک، راکتور منقطع، تصفیه خانه فاضلاب شیراز و فرآیند لجن فعال
  • محمد طاهری، مهدی غلامعلی فرد، مهدی جلیلی قاضی زاده، مهدی ثاقییان صفحات 77-87
    افزایش تولید پسماندها ناشی از رشد جمعیت، صنایع و تمایل به مصرف گرایی از مهم ترین مسائلی است که مشکلات متعددی در جوامع شهری به بار آورده است. ارزیابی اثرات محیط زیستی از ابزارهایی می باشد که جهت پیش بینی و کاهش اثرات سوء پروژه های عمرانی مورد استقبال قرار گرفته است. هدف مطالعه حاضر، به کارگیری این ابزار جهت شناسایی اثرات منفی محل دفن پسماندهای جامد شهری تبریز و ارائه راهکارها و جایگزین های مناسب می باشد. ارزیابی بر اساس آمار و اطلاعات به دست آمده از بازدیدهای میدانی انجام شده در سال 1392 و به کمک روش ماتریس ها (ماتریس ارزیابی اثرات سریع و ماتریس لئوپولد) صورت پذیرفت و ضمن بررسی ادامه روش فعلی (دفن غیر بهداشتی)، سه گزینه پیشنهادی دیگر شامل دفن بهداشتی، بازیافت و تولید کمپوست به همراه دفن باقی مانده نیز مورد ارزیابی قرار گرفتند. دفن غیر بهداشتی بر اساس نتایج ماتریس ارزیابی اثرات سریع، امتیاز 627- و بر اساس نتایج ماتریس لئوپولد امتیاز 3900- را به خود اختصاص داد که بر مبنای هر دو روش به کار گرفته شده الویت نهایی را برای اجرا دارا بود. همچنین تولید کمپوست به همراه دفن باقی مانده نیز باتوجه به نتایج هر دو ماتریس، بالاترین الویت را نسبت به سایر گزینه ها جهت برخورد با پسماندهای تولیدی دارا بود. با امعان نظر به نتایج حاصل، ادامه روش فعلی به دلیل برخورد ناصحیح با پسماندهای تولیدی و دفن کنترل نشده و بدون برنامه از اثرات منفی بسیار بالایی برخوردار می باشد. تولید کمپوست بر اساس نتایج هر دو ماتریس و با عنایت به ماهیت پسماندهای شهری تبریز، بالاترین الویت را برای جایگزینی با دفن غیر بهداشتی دارا است.
    کلیدواژگان: ارزیابی اثرات زیست محیطی، پسماند شهری، ماتریس ارزیابی، تبریز
  • بهروز کشته گر، آرش محمدی فارسانی، حسین علی رهدار صفحات 89-99
    خوردگی میلگردها در تیرهای بتن یک فرایند پیچیده بوده که موجب کاهش سطح مقطع فولاد و زوال مقاومت سازه می گردد. تیرهای بتنی تحت خوردگی انواع مختلفی از عدم قطعیت در فاز خوردگی دارند که بایستی مطابق با یک مدل احتمالاتی در تحلیل قابلیت اعتماد لحاظ گردند. پارامترهای خوردگی مانند زمان شروع خوردگی، مقدار انتشار یونهای مخرب و نرخ خوردگی در خوردگی وابسته به زمان تیرهای بتن آرمه تاثیر گذارند. در این مقاله بر اساس انواع خوردگی کلی و موضعی تحلیل آماری با توجه به رویه حداکثر درست نمایی صورت پذیرفته و بهترین تابع توزیع احتمال پارامترهای خوردگی از میان توابع نرمال، لوگ- نرمال، گامبل، وایبول و گاما با استفاده از آماره مربع کا انتخاب گردیده است. در انتها با توجه به تحلیل آماری انجام شده یک تیر بتن مسلح تحت بار گسترده مطابق با تابع شرایط حدی خمشی بر اساس روش شبیه سازی مونت کارلو، تحلیل قابلیت اعتماد گردیده است. در این تیر اثر قطر میلگردها و همچنین دوره زمانی خوردگی کلی و موضعی بررسی شده است. نتایج حاکی از آن هستند که پارامترهای خوردگی از تابع توزیع احتمال لوگ-نرمال پیروی می کنند و پوشش آرماتورها نقش بسزایی در میزان کاهش سطح میلگردها دارد. افزایش دوره خوردگی بیشتر از 30 سال و کاهش قطر میلگردها کمتر از 18 میلی متر موجب افزایش احتمال خرابی تیر بتنی تحت خوردگی می گردند.
    کلیدواژگان: شبیه سازی مونت کارلو، تحلیل آماری، تحلیل قابلیت اعتماد، بتن آرمه، خوردگی
|
  • Alireza Ardakani, Vahid Reza Kohestani Pages 1-10
    A number of empirical formulas were proposed so as to reduce the time and cost involved in static approach to determine the pile capacity. Although these formulas have been widely used to predict pile capacity, it is agreed that these formulas are inaccurate due to their oversimplification of the modeling of the hammer, driving system, pile, and soil (Fragaszy et al. 1985). The support vector machine (SVM) is a relatively new artificial intelligence technique which is increasingly being applied to geotechnical problems. An important feature of the SVM is that it endeavors to discover the rules (or functions) that govern a phenomenon using only a set of data (a set of measured inputs and their corresponding outputs). Hence, there is no need to incorporate any assumptions to simplify the problem as, is often the case with many traditional methods. The previous studies indicated that these methods are more accurate compared to analytical formulas. In this paper, SVM technique is presented to predict the undrained lateral load capacity of piles in clay using the diameter of pile (D), depth of pile embedment (L), eccentricity of load (e), undrained shear strength of soil (Su) as the inputs of model. The model was developed and tested using an experimental dataset. The performance of the proposed model (SVM) was compared with ANN and those of theoretical methods of Broms, and Hansen.
    Keywords: support vector machine (SVM), Lateral bearing capacity, pile, Undrained shear strength (Su)
  • Aysan Poorjafar, Hooshang Katebi, Masoud Hajialilue Bonab Pages 11-20
    Pile groups mostly are used for translating the load of structures to soil and a pile cap is used on the top of the group. Lateral loading in designing pile group is important. In pile group under lateral loading, each pile is influenced by neighboring piles. The spacing between piles has an important effect on lateral bearing capacity.
    Keywords: pile group, lateral loading, fixed-head, Geo PIV
  • Sajad Tavakoli, Mohammad Hosein Aminfar, Mahmood Edalati Pages 21-27
    This study tried to investigate the importance of considering deformations in the surroundings of the excavation and the effect of these displacements on surrounding structures. In this context, the stiffness impact of adjacent structure on the ground movement resulting from excavation will be determinative because the fundamental problem of excavation in urban areas with old and even new buildings (including structurally weak buildings) is the impact of the various stages of excavation on adjacent structures and vice versa the interaction of excavation of adjacent structure. Several factors affect the behavior of excavation system such as modeling of structures adjacent to the excavation site which depends on the weight, geometry and stiffness of adjacent structure. Various studies have been conducted by various researchers in this field. Horodecki et al [1] have shown that in excavation done in urban areas, vertical displacement of soil level around the pit and adjacent structures can be seen better than the horizontal displacement of braced wall during the construction process. Accordingly, this study investigates this matter in various parts of the city of Ilam. For this purpose, after sampling the running projects in different parts of the studied areas (Ilam city) and conducting necessary tests and determining the behavioral parameters of soil in these areas (with the help of correlation equations), a set of finite element analysis is done. Behavioral model for soil is hardening soil model. To consider the stiffness impact of the adjacent structure the concrete building with moment frame system with real geometry and loading is used. Since the geotechnical software cannot model the structure with complete details, to achieve these goals, the interaction of two programs of Etabs and Plaxis finite element are used.
    Keywords: Numerical Analysis, Excavation, Excavation-adjacent Structure interaction, Settlement
  • Maryam Shahnazary, Mehdi Jalili Ghazizadeh, Afsaneh Shahbazi Pages 29-38
    Solid Waste is one of the unavoidable products of every society that necessitates the establishment of municipal solid waste management (MSWM) system. One of the most important parts that could play an important role in promoting municipal waste management system is waste disposal method. Selecting appropriate waste disposal method is a complicated and multi criteria issue that should be considered regarding environmental, social, economic and technological aspects [1]. The aim of this study was to compare different scenarios of municipal solid waste disposal options in terms of environmental and economic and select the best scenario using Life Cycle Assessment (LCA) approach. In accordance with the ISO standard ISO - 14044 (2006), an LCA consists of four interrelated phases (Fig. 1) [2], and are presented as follows:
    Keywords: Fatigue, Stress concentration factor (SCF), Tubular KT-joint, Internal ring-stiffener, Parametric equation
  • Asghar Azizian, Alireza Shokoohi Pages 39-52
    Macro scale hydrological models, due to their physically based structure and consideration of most important process in energy and water balances, have high potential for illustrating the spatial distribution of soil moisture, soil temperature, evapotranspiration and stream flow. One of the most popular models that have been considered in recent decades is VIC-3L (Variable Infiltration Capacity) which is a semi distributed and macro scale model. This paper addresses the VIC-3L model in the Callous river basin which is located in the north of Iran. As a semi-distributed macroscale hydrological model, VIC-3L calculates the water and surface energy balances within each grid cell while captures the sub-grid variations statistically. Distinguished characteristics of this model include: subgrid variability in land surface vegetation classes; subgrid variability in soil moisture storage capacity; drainage from the lower soil moisture zone (base flow) as a nonlinear recession [1]. VIC uses a separate routing model based on a linear transfer function to simulate the streamflow [2, 3]. Since its existence, VIC has been well calibrated and validated in a number of large river basins over the continental US and other parts of the world. Applications using the VIC model cover a variety of research areas. The VIC-3L model, with a variety of updates, has been widely used in studies which ranging from water resources management to land-atmosphere interactions and climate change [4].
    Keywords: Macro scale hydrological models, VIC-3L model, Sensitivity analysis, Nash-Sutcliffe Index
  • Mohammad Attari, Mahmoud Maghrebi, Alireza Monavarian Pages 53-62
    Water loss has been changed into a global concern in recent decades [1]. Since water demand has been increased, it is necessary to manage its consumption patterns to overcome this problem. The most important part of managing water consumption, is to decrease the water loss. In this paper a new idea has been presented to detect the leakage location and its quantity in a water distribution network, using nodal pressures analyzes in two cases of with and without leakage discharges. The results have shown that this method not only can determine the location of leaky node, but also the leakage quantity, by using nodal pressure data.
    Keywords: leakage detection, pressure measurement, nodal pressure, water distribution network
  • Masoud Noshadi, Alireza Ahadi Pages 63-73
    The mathematical model for disintegration rate of substrates and production of biomass in the batch reactor is presented by Monod kinetic model. This model includes four required parameters which need to be estimated for proper planning of wastewater biological treatment units and the simulation process in the operational stage (Metcalf and Eddy, 2003).
    Al-Malack (2006) determined the bio-kinetic coefficients of a submerged membrane bio-reactor to treat domestic wastewater. His coefficients were located in 0.49-0.58, 0.037-0.0151, 1.28-6.46, and 289-2933 domains for parameters Y, kd, k, and Ks, respectively, under various MLSS concentrations and substrate loading rates. Naghizadeh (2008) determined the bio-kinetic parameters for a domestic wastewater treatment plant through a submerged membrane reactor by the Monod equation. The results showed that the Y, kd, Ks, and μm coefficients were 0.067 mgVSS/mgCOD, 0.5 d-1, 65.5 mg/L, and 1.86 d-1, respectively. Mardani et al. (2011) studied the kinetic coefficients of South-Isfahan wastewater treatment plant, operating on the activated sludge process, in various treatment methods including conventional activated, extended aeration, and contact stabilization conditions in pilot scale. Their findings indicated that for the conventional activated condition, Y(mgVSS/mgCOD), kd(d-1), μm(d-1), and Ks(mgCOD/L) were in ranges of 0.48-0.80, 0.0189-0.026, 0.95-0.98, and 52-71, respectively; for the extended aeration condition were in ranges of 0.6174-1.2512, 0.0198-0.0309, 1.96-3.17, and 311.7-508, respectively; and for the contact stabilization condition were in ranges of 0.6322-0.713, 0.0172-0.0387, 0.23-0.42, and 13.8-50.8, respectively. The purpose of the present research is determining the kinetic coefficients for Shiraz domestic wastewater treatment plant using batch reactor method.
    Keywords: Kinetic coefficients, Batch reactor, Shiraz wastewater treatment plant, Activated sludge process
  • Mohammad Taheri, Mehdi Gholamalifard, Mahd Jalili Ghazizade, Mahdi Saghebian Pages 77-87
    Increasing production of wastes due to the population growth, industrial development and human tendency to consumerism are among of the most important issues which now have become one of the biggest global concerns (Vahab Zadeh, 2009; Sehker and Beukering, 1998). Urban development and rising of living standards especially in developing countries also has been very effective in this field (Glawe et al., 2005). Environmental threats arising from the neglect of proper disposal of waste cannot be overlooked (Lorber et al., 1998). Unfortunately, in our country, especially in the past few decades, incorrect policies and uncontrolled exploitation of natural resources has brought many changes and vulnerability for the environment and if the scientific, technical and management instruments are not handled to deal with the crisis and the problems, future prospects will be very concerned (Taheri et al., 2014). One of the tools that have been welcomed for prediction and reducing the negative effects of important construction projects is Environmental Impact Assessment (EIA) (Monavari, 2004). EIA including highly efficient methods which by recognizing the environment and understanding its importance, be examined the effects of different activities a project on environmental components (Canter, 1996). One of the most common ways which used in the environmental impact assessment of often development projects is the matrix technique. Tabriz as the largest and most industrialized city in North West of IRAN is faced with a very inappropriate situation about waste management in its disposal site. In the present study will try to use of two different matrix (RIAM and Leopold) to carry out environmental impact assessment of the current municipal waste landfill in Tabriz and finally with regard to the results, the various options be recommended for the implementation.
    Keywords: Environmental Impact Assessment, Municipal Waste, Assessment Matrix, Tabriz
  • Behrooz Keshtegar, Arash Modhamedi-Farsani, Hosein Ali Rahdar Pages 89-99
    The corroded reinforcement bars are the important issue of the concrete permanence due to reduction of the safety factor of the structure against the applied external loads. Corrosion of steel reinforcement has a complex process which due to the reduction in the resistance crass sectional area of the reinforced bars and degradation of concrete structure. Therefore, there are more important that the reinforced concrete structures are evaluated under corrosion at service loads due to an optimum and robust design to achieve a good durability and assessed the time-life service. The reinforced concrete beams are a one of most component that implemented for constructing the reinforced concrete. In the period-times the corrosion, the concrete beams have variety uncertainties such as model uncertainty, load and resistance uncertainty. These uncertainties can be considered using a probabilistic model based on the basis of random variables. The random variables in probabilistic models can be given by several statistical characteristics including probability density functions and their parameters (e.g. mean and standard deviation). The various methods including the first-order reliability method (FORM) and the second-order reliability method (SORM) methods, simulation approach and surrogate-based modeling are used to evaluate the probabilistic model in reliability analysis [1]. The Monte Carlo simulation (MCS) is widely used in reliability analysis due to simplicity and more accurately.
    Keywords: Mont Carlo simulation, probabilistic analysis, reliability analysis, Reinforced concrete, Corrosion