فهرست مطالب

Iran Agricultural Research
Volume:26 Issue: 1, Winter and Spring 2007

  • تاریخ انتشار: 1386/01/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حمید خیرالدین، هانی آنتوان صفحه 1
    این تحقیق با هدف انجام پژوهش اثرات شخم و کود مایع بر روی تعدادی از فرایند های فیزیکو- شیمیایی و پتانسیل معدنی شدن نیتروژن و کربن خاک مراتع صورت پذیرفته است. نتایج نشان داد که شخم و کاربرد کود مایع بر روی مقدار مس، منگنز، و نیتروژن کل و کربن آلی در عمق 0-15 سانتی متری خاک بعد از 15 سال بی اثر بوده است. مقدار فسفر، کلسیم، منیزیم و روی در اثر افزایش کاربردی کود مایع و مقدار مواد آلی(OM) و نیتروژن کل خاک در عمق 15-30 سانتی متری کاهش می یابد. همچنین تغییراتی در پایداری خاکدانه ها در دو لایه خاک مشاهده نگردید. نتایج نشان داد که اختلاف معنی داری در مقدار کربن محلول و نسبت C/N خاک در تیمار های شخم و بدون شخم وجود دارد. بررسی ها نشان داد که در اثر افزایش 100 تن کود مایع در هکتار، مقدار کربن محلول خاک به طور معنی داری افزایش یافت. با در نظر گرفتن نتایج بدست آمده چنین استنباط می گردد که شخم به طور معنی داری مقدار معدنی شدن نیتروژن (Nm) را افزایش می دهد. میزان پتانسیل معدنی شدن نیتروژن (N0) در خاک شخم خورده بیشتر از تیمار های بدون شخم بوده و در عمق 0-15 سانتی متری حد اکثر است. بعلاوه یک اثر متقابل بین شخم و کود مایع بر روی معدنی شدن نیتروژن بعد از 4/1هفته وجود دارد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که شخم و کود مایع بر روی معدنی شدن کربن (Cm) و پتانسیل معدنی شدن کربن (C0)به طور معنی دار موثر نمی باشد. همچنین معدنی شدن کربن و نیتروژن در عمق 15-30 سانتی متری عمق خاک کاهش یافته و ارتباط مستقیم با مجموع کربن و نیتروژن و ثابت معدنی شدن (K) دارد.
    کلیدواژگان: پتانسیل معدنی شدن کربن و نیتروژن، ثابت معدنی شدن، خواص فیزیکو، شیمیایی
  • محمد بخشوده، منصور زیبایی صفحه 15
    این مقاله اثرات آزاد سازی تجاری در کل اقتصاد و در بخش کشاورزی را با در نظر گرفتن کیفیت بنیادها بر روی آزادی اقتصادی، درآمد و فقر دنبال می کند. برای تخمین توابع درآمد، فقر و آزادی اقتصادی، تازه ترین داده های بین کشوری بیش از 200کشور در قالب مناطق جهانی مورد استفاده قرار گرفت. بر اساس یافته ها، آزادی اقتصادی اثر مثبتی بر سطوح در آمد دارد که همراه با کیفیت خوب بنیادها باععث کاهش فقر می شود. همچنین فقر بصورت مستقیم و غیر مستقیم به بنیادها بستگی دارد. یکی از یافته های مهم این مقاله آنستکه بطور کلی آزادی اقتصادی به آزادی تجاری در کل و نیز در بخش کشاورزی وابسته است.
    کلیدواژگان: آزاد سازی اقتصادی، آزاد سازی تجاری کشاورزی، بین کشوری، فقر
  • تورج هنر، محمود جوان صفحه 27
    سرریزهای جانبی، تاسیساتی می باشند که بطور گسترده ای در سیستم های آبیاری، زهکشی و فاضلاب استفاده می گردند. مطالعه حاضر تحقیقی است که اثر مایل بودن سر ریز های جانبی را برروی ضریب آبدهی، تحت شرایط جریان زیر بحرانی در کانال های مستطیلی بررسی می نماید. در این مطالعه با انجام یکصد و شش آزمایش، برای سرریز های جانبی مایل با زاویه صفر تا 17در شش مرحله، سه ارتفاع سرریز (5، 10 و 15 سانتی متر) و سه طول سرریز (100، 80 و 40 سانتی متر)، پارامترهای بدون بعد موثر برروی ضریب آبدهی برای رابطه دی مارچی (CM) و رابطه سرریز های معمولی (Cd) تعیین و سپس یک معادله تصحیحی برای تخمین ضریب آبدهی مایل نسبت به حالت معمولی ارائه گردیده است. نتایج نشان می دهد Cd به نسبت عرضهای کانال (b1/b2) و CM به نسبت طول سرریز به عرض کانال (L/b1) بسیار حساس می باشد. همچنین نتایج نشان می دهد که با ایجاد یک زاویه 5/17 درجه ای جهت سرریز جانبی نسبت به دیواره کانال، شرایط افزایش آبگیری توسط سرریز جانبی به میزان 40 درصد فراهم می گردد.
    کلیدواژگان: ضریب آبدهی، سرریزجانبی و سرریز جانبی مایل
  • کامران داوری، بیژن قهرمان، مرتضی صادقی صفحه 37
    برای استفاده از فرآیندهای هیدرولوژی خاک (SHP)، که در سال های اخیر شدیدا کسترش یافته اند، درک جامعی از این مدل ها و نگرش های مدل سازی آن ها ضروری به نظر می رسد. نگرش های مدل سازی را می توان به دو دسته ی کلی کلاسیک و غیر کلاسیک تقسیم بندی کرد. روش های کلاسیک عمدتا SHP را از طریق حل عددی و یا تحلیلی معادله ی عمومی جریان غیراشباع (معادله ی ریچاردز) مدل می کنند. به دلیل محدودیت های روش های کلاسیک، در سال های اخیر تمایلی به استفاده از روش های غیر کلاسیک شکل گرفته است. شبکه های عصبی مصنوعی و سیستم های منطق فازی دو دسته ی عمده از روش های غیر کلاسیک به شمار می آیند. در این مقاله روش های رایج مدل سازی SHP با تاکیدی بر کارهای فعلی مرور و مقایسه شده اند. هم چنین روش های مدل سازی توابع هیدرولیکی خاک به عنوان یک بخش عمده از مدل های SHP به طور مختصر مرور شده اند. در نهایت تقسیم بندی هایی برای مدل های SHP از دیدگاه های مختلف ارائه شده است.
    کلیدواژگان: فرآیندهای هیدرولوژی خاک، روش های مدل سازی، کلاسیک، شبکه های عصبی مصنوعی، سیستم های منطق فازی
  • روزبه موذن زاده، بیژن قهرمان صفحه 61
    عمده ی فرآیندهای هیدرولیکی در شرایط طبیعی در یک مزرعه در شرایط غیراشباع انجام می شود. منحنی مشخصه ی رطوبتی، SMRC، مهم ترین ویژگی هیدرولیکی یک خاک غیراشباع است که دانستن آن در مطالعات آب و خاک از قبیل حفاظت خاک، فرسایش خاک، ارزیابی اراضی و مدیریت منابع آب از اهمیت بالایی برخوردار است. SMRC را می توان به دو روش مستقیم و غیر مستقیم به دست آورد. گرچه توسعه های فراوانی در روش های مستقیم به وجود آمده است، این روش ها کماکان زمان بر و هزینه بر به شمار می آیند. در نتیجه، روش های غیر مستقیم همواره در کانون توجهات قرار دارد. این مقاله چند تابع انتقال (PTF) متداول اروپایی را برای تخمین SMRC در چند خاک ایران ارزیابی کرده است. از 50 خاک از مناطق کرج، آمل و بابل واقع در شمال ایران که بافت عمده ی آن ها لوم و لوم رسی بود، استفاده شد. مقدار رطوبت متناظر با پتانسیل های ماتریک 0، -5، -33، -100، - 500 و kPa 1500- با استفاده از دستگاه صفحات فشاری تعیین شد. در این بررسی چهار PTF متداول اروپایی راولز و براکنزیک (RB)، وریکن و همکاران (VMFD)، وستن (W) و وستن و همکاران (WLNL) مدنظر قرار گرفت. برای ارزیابی این PTFها از معیارهای GMER، GSDER و RMSE استفاده شد. نتایج نشان داد که کارایی این PTF ها برای خاک های لومی بالاتر بود. عملکرد مدل های VMFD و WLNL بهتر بود در حالی که مدل VMFD تنها در خاک های لوم رسی از بقیه بهتر بود. به طور کلی هرچه پتانسیل ماتریک افزایش می یافت، عملکرد نیز بهتر می شد.
    کلیدواژگان: منحنی مشخصه ی رطوبتی، PTF، ارزیابی، ایران
  • حکیمه عباسلو، علی ابطحی صفحه 71
    در این تحقیق پیدایش و کانی شناسی نمونه های سنگ و خاک در یک مقطع عرضی از مواد آهکی، گچی، شور و رسوبات حاشیه دریاچه بختگان در جنوب ایران بررسی شد. اهداف اصلی مطالعه تعیین حضورکانی های رسی، فاکتورهای کنترل کننده، الگوی توزیع و فراوانی نسبی آنها در مواد مادری و خاک های منطقه می باشند. مواد مادری خاکها در کل منطقه آهکی می باشند. با این وجود، خاک های گچی و شور در نزدیک دریاچه بختگان با میزان بالایی از رسوبات تبخیری و سطح آب زیرزمینی شور و قلیا رخ می دهند.
    آنالیزهای تفرق اشعه ایکس، میکروسکوپ الکترونی و میکروسکوپ الکترونی روبشی کلرایت، ایلایت، اسمکتیت و کانی های مخلوط را به عنوان کانی های رسی غالب، در نمونه های خاک و سنگ نشان دادند. حضور کلرایت و ایلایت موروثی و وابسته به سنگ مادر می باشند. کانی های حدواسط اسمکتیت کلرایت یا اسمکتیت ایلایت در جزء رس خاک هایی که در دشت ها و شیب های کم قرار گرفته اند، به علت هوادیدگی بیشتر و انتقال از شیب های بالا به شیب پایین مشاهده می شوند. مطالعات پالیگورسکایت به فرم های موروثی، تبدیل یافته و نو تشکیل در همه خاک ها نشان داد. این مطالعه نشان داده است که خاک های خشک در جنوب ایران بوسیله رسوبات پالئو تتیس تحت تاثیر قرار گرفته و بعضی کانی ها از هوادیدگی این رسوبات نشات گرفته اند
    کلیدواژگان: کانی شناسی، اسمکتیت، پالیگورسکایت، اقلیم خشک، دریاچه بختگان
  • مهسا مجذوبی، عسگر فرحناکی، راحله استوان صفحه 87
    تحقیقات بسیاری در ارتباط با استفاده از هیدروکلوئیدهای مختلف در تولید نان های حجیم انجام شده است. نتایج به دست آمده نشان داده است که بیشتر آنها اثرات مثبتی بر کیفیت نان های حجیم داشته اند. اگرچه اطلاعات کمی در مورد تاثیر مثبت این ترکیبات بر نانهای مسطح وجود دارد. هدف اصلی این تحقیق بهبود کیفیت خمیر و نان بربری (نان مسطح ایرانی) از نظر بافت، طعم و مزه و قابلیت پذیرش کلی نان تازه بود. این کار با استفاده از دو نوع هیدروکلوئید شامل سلولز میکروکریستاله و هیدروکسی پروپیل متیل سلولزکه هر یک در سطح 5/0 % آرد گندم در فرمولاسیون خمیر اضافه شدند انجام شد. نتایج نشان داد که استفاده از هر یک از این هیدروکلوئیدها اثرات مثبتی بر کیفیت خمیر و نان دارد. اگرچه افزودن هیدروکسی پروپیل متیل سلولز اثرات مثبت بیشتری نشان داد. این امر به دلیل ساختار آبدوست این مولکول می باشد. افزایش جذب آب، افزایش زمان پایداری خمیر، نرمی بافت و حجم بیشتر و افزایش مقبولیت محصول توسط مشتری از نتایج افزودن هیدروکسی پروپیل متیل سلولز به فرمول نان بود.
    کلیدواژگان: نان مسطح، هیدروکلوئیدها، کیفیت نان، هیدروکسی پروپیل متیل سلولز و سلولز میکروکریستاله
  • مرضیه موسوی نسب، سارا انصاری، زهرا منتظر صفحه 99
    در این پژوهش تولید لیزین توسط کورینه باکتریوم گلوتامیکوم، بر روی منابع کربنی مختلف از ضایعات کشاورزی (شامل ملاس و پالپ خرما) در مقایسه با گلوکز بررسی شد. برای این منظور در ابتدا پس از بررسی اثر منابع نیتروژنی مختلف، سولفات آمونیوم به عنوان بهترین منبع نیتروژنی انتخاب گردید. ارزیابی کمی و کیفی لیزین تولیدی توسط روش کروماتوگرافی لایه نازک بالا رونده انجام شد. نتایج آزمایش های تخمیر نشان داد که بالاترین بازده تولید مربوط به ملاس به میزان 48 گرم بر لیتر در طی 96 ساعت تخمیر بود. برای دیگر سوبستراها بازده تولید کمتر و زمان تخمیر طولانی تر از ملاس بود.
    کلیدواژگان: لایسین، ملاس، پالپ ضایعات خرما، تخمیر، کورینه باکتریوم گلوتامیکوم
  • تولید آنزیم سلولاز توسط قارچ تریکودرما ریزیی با استفاده از تفاله چغندر قند
    مرضیه موسوی نسب، مرجان مجدی نسب صفحه 107
    در این پژوهش تولید سلولاز توسط قارچ تریکودرما ریزیی با استفاده از تفاله چغندر قند به عنوان سوبسترا، مورد بررسی قرار گرفت. محیط کشت یک محلول نمکی شامل KH2PO4، CaCl2 و ترکیبات دیگر بود. سلول های قارچ در شیکر چرخشی (180 دور در دقیقه) با دمای oC30 به مدت 1 تا 2 دوره (هر دوره دو روز) کشت داده شده و سپس به عنوان مایه تلقیح استفاده شدند. سلول های رشد یافته به محیطی که محتوی سوبسترای تفاله چغندر قند بود تلقیح گردیدند. نتایج نشان داد که تفاله چغندر قند می تواند به عنوان سوبسترا برای تولید آنزیم سلولاز استفاده شود. تاثیر غلظت سلولز بر تولید سلولاز بررسی شد. با استفاده از ترکیبات محیط (مخلوطی از نمک های شیمیایی و سوبسترای تفاله چغندر قند) و مدت زمان تخمیر 6-4 روز، بیشترین فعالیت آنزیمی سلولاز IU/ml 46/0 بود که با استفاده از روش فعالیت کاغذ صافی بدست آمد.
    کلیدواژگان: سلولاز، تفاله چغندر قند، تریکودرما ریزیی
  • داوود قنبریان، زهرا شجاعی اسعدیه، عطاءالله ابراهیمی، صفورا یونجی صفحه 117
    بعضی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی دو رقم طالبی (سمسوری و شاه آبادی) درطی 4 مرحله مختلف رسیدگی از دوره گل دهی تا رسیدگی کامل موردمطالعه قرارگرفت. ویژگی های فیزیکی موردبررسی شامل قطرمتوسط هندسی، وزن مخصوص، سفتی متوسط، درصدپوسته، درصد بذر و درصدگوشت میوه بودند. ترکیبات شیمیایی شامل بریکس، اسیدیته قابل تیتراسیون، رطوبت، pH و خاکستر بودند. نتایج نشان داد که مقادیرقطرمتوسط هندسی، درصد گوشت میوه، بریکس و pH برای دو توده تا مرحله رسیدگی کامل افزایش داشت درحالی که مقادیر وزن مخصوص، درصد پوست میوه، درصد بذر، رطوبت، اسیدیته قابل تیتراسیون و خاکستر درهمان دوره سیر نزولی داشت. همچنین اختلاف های معنی داری (با استفاده از آنالیز مدل خطی عمومی- چندمتغیره) درهمه متغیرهای اندازه گیری شده بجز خاکستر، درصد بذر و درصد گوشت میوه بین دو توده وجودداشت. بین مقدار قند و سه ویژگی قطرمتوسط هندسی، وزن مخصوص و سفتی متوسط، ارتباطات خطی با ضریب همبستگی بیشتر از 87/0به دست آمد.
    کلیدواژگان: کیفیت میوه، طالبی، سفتی، رسیدگی، آنالیز بریک
|
  • H. Kheyrodinandh. Antoun Page 1
    The objective of this work was to study the effects of tillage and liquid manure applications on some physical and chemical properties as well as on the carbon and nitrogen mineralization potential of a meadow soil. Our results indicated that tillage and manure applications had no effect on the concentration of Cu, Mn, total N and organic C in 0-15 cm layer of soil after 15 years of treatment. However soil P, Ca, Mg and Zn contents significantly increased with manure applications. Soil organic matter and total N significantly decreased in a 15-30 cm depth. No significant change was detected in soil structural stability in any of the layers. Moreover, tillage affected soil soluble C and the C/N ratio significantly. Application of 100 t ha-1 manure significantly increased soil soluble C. The results of this study suggest that tillage increased the soil N mineralization rate significantly. The potentially mineralizable nitrogen (N0) was higher in tilled than in no-tilled soil and was at its maximum in the 0-15 cm layer. Furthermore, a significant positive interaction was observed between tillage and manure application on mineralized N after 1.4 wk (Ne). No significant change was detected in C mineralization rate (Cm) and potentially mineralizable C (C0). The total amounts of mineralizable carbon (Cm) and nitrogen (Nm) significantly decreased in 15-30 cm depth and were very closely correlated with the total amounts of C or N and mineralization rate constants (K).
    Keywords: Carbon, Nitrogen Mineralization Potentials, K Constants, Physical, Chemical Properties
  • M. Bakhshoodeh, M. Zibaei Page 15
    This paper explores the effects of general and agricultural trade openness on economic freedom and alongside with the quality of institutions, on income and poverty. Recent cross-country data for over 200 nations in global regions were used to estimate equations for income, poverty and economic freedom. Economic freedom appears to have positive impacts on income levels, which together with good institutions reduce poverty. It is also concluded that poverty is determined both directly and indirectly by institutions. A typical finding of this paper is that, in general, economic freedom is associated with trade openness and with agriculture trade liberalization.
    Keywords: Economic freedom, Agriculture trade openness, Cross, country, Poverty
  • T. Honar, M. Javan Page 27
    Side weirs are flow diversion devices that are widely used in irrigation, drainage and urban sewage systems. The present study focuses on the investigation of the effect of oblique side weirs on the discharge coefficient of a side weir under subcritical flow condition in rectangular channels. In this study 106 laboratory tests were conducted and the results were analyzed to find out the influence of non-dimensional parameters on the discharge coefficient of the weirs. The angles of side weirs varied from 0 to 17.5 degrees in six steps, three heights (5, 10 and 15 centimeters) and three lengths (100, 80 and 40 centimeters). Two descriptions of the discharge coefficient (traditional side weir coefficients, Cd, and De-Marchi, CM), along with different discharges and related parameters were used. According to the results, Cd is more sensitive to b1/b2 (ratio of channel bottom widths), whereby CM is sensitive to L/b1 (ratio of side weir length to bottom width). The correction formula for estimating the oblique side weir discharge coefficient with a traditional shape shows that a 17.5 degree angle with side wall causes 40 percent change in the discharge coefficient.
    Keywords: discharge coefficient, Side weir, Oblique side weir
  • K. Davary, B. Ghahraman, M. Sadeghi Page 37
    To use soil hydrology processe (SHP) models, which have increasingly extended during the last years, comprehensive knowledge about these models and their modeling approaches seems to be necessary. The modeling approaches can be categorized as either classical or non-classical. Classical approaches mainly model the SHP through solving the general unsaturated flow (Richards) equation, numerically or analytically. Due to a number of shortcomings of classical approaches, a trend toward the application of non-classical models has been initiated in recent years. Artificial neural networks and fuzzy logic systems are two main kinds of non-classical approaches. In this study, existing modeling approaches of SHP with an emphasis on recent trends were reviewed and compared. Also, modeling approaches of soil hydraulic functions are reviewed briefly as a main part of SHP models. Finally, classifications for SHP models from different viewpoints are presented.
    Keywords: soil hydrology processes, modeling approaches, classical, artificial neural networks, fuzzy logic
  • R. Moazen Zadeh, B. Ghahraman Page 61
    The majority of hydraulic processes under a natural condition in a field are carried out under unsaturated flow conditions. The soil moisture retention curve (SMRC) is the most important hydraulic characteristic of an unsaturated soil whose knowledge is of prime importance in soil-water studies such as soil conservation, soil erosion, land evaluation, soil reclamation, and water resources management. SMRC can be determined by two different direct and indirect methods. While there are noticeable developments on direct methods, they are still time- and labor-consuming. As a result, researchers are focusing more on indirect methods. The present research has evaluated some common PTFs for predicting the SMRC for a number of soils in Iran. Fifty soils, the majority of which were loam and clay loam, were taken from Karaj, Amol, and Babol in the north of Iran. Soil water contents corresponding to matric potentials of 0, -5, -33, -100, -500, and -1500 kPa were determined by a pressure plate apparatus. Four common PTFs of Rawls and Brakensiek (RB), Vereeken et al. (VMFD), Wosten (W), and Wosten et al. (WLNL) were used in this study. To evaluate these PTFs, the GMER (Geometric mean error ratio), GSDER (Geometric standard deviation of error ratio), and RMSE (Root mean square error) indices were considered. The results showed that these PTFs functioned better for loam-textured soils. VMFD and WLNL PTFs performed better, while VMFD was better than the others for clay loam soils. In general, better fit was found as the matric potential increased.
    Keywords: Soil Moisture Retention Curve, PTF, Unsaturated flow, Iran
  • H. Abbaslou, A. Abtahi Page 71
    Pedogenesis and clay mineralogy of soils and rock samples were studied in a transect of calcareous, gypsiferous, saline soils and sediments of Bakhtegan lake bank in southern Iran. The main objectives of study were to determine the occurrence of clay minerals and factors controlling their distribution pattern and relative abundance in soils and parent materials. The soil parent material is highly calcareous in all regions. However, gypsiferous and saline soils mainly occur near the Bakhtegan Lake with much evaporitic sediments (gypsum and halite) and where there is a saline and alkaline ground water table. XRD, TEM, SEM and EDX analyses indicated that chlorite, illite, palygorskite, smectite and interstratified minerals are the dominant clay minerals in both soil and rock samples. The presence of illite, chlorite abundance could be attributed to the parent rock samples and inherited origin. Interstratified minerals of chlorite-smectite or illite-smectite are observed in clay fraction of soils situated in plains and down slope due to further weathering and transportation from upslope to down slope. Studies indicated the presence of neoformed, transformed and inherited forms of palygorskite in all soils. Studies have showed that arid soils in southern Iran were affected by post-Tethyan sediments and some minerals have evolved from the weathering of these sediments.
    Keywords: Clay Mineralogy, Smectite, Palygorskite, Arid Climate, Bakhtegan Lake
  • M. Majzoobi, A. Farahnaky, R. Ostovan Page 87
    There are many reports on the application of different hydrocolloids in the production of leavened breads; most of which show positive effects on bread quality. However, there is little information to prove such effect on flat breads. The main aim of this study was to improve the quality of Barbari dough and bread (Iranian flat bread) in terms of texture, taste and general acceptability of fresh bread. This was achieved by using two types of hydrocolloids; microcrystalline cellulose and hydroxypropylmethyl cellulose at 0.5% wheat flour basis. The results indicated that addition of either of the two cited hydrocolloids could improve dough and bread quality. However the latter had more positive effects on dough and bread properties mainly due to its more hydrophilic molecular property. Higher water absorption, improved dough stability time, softer bread texture and higher volume, as well as greater acceptability were all observed when hydroxypropylmethyl cellulose was added in bread recipe.
    Keywords: Flat bread, Hydrocolloids, Bread quality, Hyroxypropylmethyl cellulose, Microcrystalline cellulose
  • M. Moosavi, Nasab, S. Ansari, Z. Montazer Page 99
    Production of lysine by Corynebacterium glutamicum (PTCC 1532) from different agricultural by-products (molasses and pulpy waste date) was compared to glucose as raw materials. For this purpose, ammonium sulphate was selected as a constant nitrogen source. The effect of different nitrogen sources was also investigated with glucose as a constant carbon source. The production of L-lysine was examined qualitatively and quantitatively using thin layer chromatography (TLC). Results of fermentation experiments showed that the maximum yield corresponded to molasses (48 g L-1) for the fermentation period of 96 hours. For other substrates the yield was lower and the period of fermentation exceeded that for molasses.
    Keywords: Lysine, Molasses, Pulpy Wastes Date, Fermentation, Corynebacterium glutamicum Main Subjects
  • Cellulase Production by Trichoderma reesei using Sugar Beet Pulp
    M. Moosavi, Nasab, M. Majdi, Nasab Page 107
    Cellulase production by the fungus Trichoderma reesei was studied using sugar beet pulp (SBP) as a substrate. The subculture medium was a salt solution consisting of KH2PO4, CaCl2, etc. Fungal cells were sub-cultured in an orbital shaker (180 rpm) at 30°C for 1-2 generations (two days for each generation) and were then used as an inoculum. Exponential cells were inoculated into a medium containing SBP. Data showed that cellulose in SBP has a potential to be used as a substrate to produce cellulase. The effect of cellulose concentration on cellulase production was investigated. Using the medium composition (the mixture of chemical salts and SBP substrate) and a fermentation time of 4-6 days, a maximum cellulase activity of 0.46 IU/ml of filter paper activity was obtained.
    Keywords: Cellulase, Sugar beet pulp, Trichoderma reesei
  • D. Ghanbarian, Z. A. Shojaei, A. Ebrahimi, S. Yuneji Page 117
    Some physical properties and chemical compositions of two cultivars (Semsouri and Shahabadi) of cantaloupe studied during four different stages of maturity from fruit set to completely ripe. The physical properties investigated were the geometric mean diameter (GMD), specific gravity (SG), mean firmness (MF), rind, seed (%) and flesh (%). The chemical compositions were Brix, Titrable Acidity (TA), moisture content, pH, and ash. The results showed that the GMD, flesh (%), Brix, and pH values of both cultivars increased in the full-ripe stage of maturity whereas there was concurrent decrease in SG, rind (%), seed (%), moisture content, TA, and ash values obtained in the same period. There were also significant differences (using GLM-multivariate analysis) in all measured variables apart from ash, seed (%), rind (%), and flesh (%) between the two cultivars. Overall, the linear relationships were obtained between sugar content and GMD, SG, and MF respectively, correlation coefficients being higher than 0.87.
    Keywords: Fruit quality, Muskmelon, Firmness, Ripeness, Brix analysis, Sugar content, physical properties Main Subjects Crop Production, Plant Breeding