فهرست مطالب

نوآوری های آموزشی - پیاپی 44 (زمستان 1391)

فصلنامه نوآوری های آموزشی
پیاپی 44 (زمستان 1391)

  • 200 صفحه، بهای روی جلد: 40,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1391/10/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرزانه میکائیلی منیع*، مجتبی عاشوری، محمد حسنی صفحه 7
    در چند سال اخیر مدل شناختی اجتماعی در تلاش برای تبیین عوامل شکل دهنده رضایت شغلی بوده و در این راستا، توجه پژوهشی قابل توجهی را برای درک ابعاد مختلف این متغیر بخود اختصاص داده است. از این رو، هدف مطالعه حاضر بررسی روایی الگوی شناختی-اجتماعی رضایت شغلی معلمان مقطع متوسطه شهر ارومیه بود. برای رسیدن به این مهم از بین این جامعه 382 نفر به شکل تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. از این تعداد 194 نفر زن و 188 نفر مرد بودند. آزمون های رضایت شغلی، عاطفه مثبت، حمایت از رسیدن به هدف، خودکارآمدی، شرایط کار و پیشروی اهداف که هر کدام چند سنجه را دربرمی گرفتند، اجرا شدند. داده ها با استفاده از روش مدل معادلات ساختاری تحلیل شدند.
    نتایج حاصل نشان دادند داده های بدست آمده برازش مناسبی با الگوی نظری شناختی-اجتماعی داشته و این الگو در نمونه اخیر مدلی رواست. شاخص مربوط به نسبت مجذور خی به درجه آزادی کمتر از عدد 3 است که مقدار مناسبی بوده و نشان داد ساختار کوواریانس یافته ها با مدل نظری مطابقت دارد. شاخص RMSEA نیز برابر 07/0 بود که مقداری مناسب بشمار می آید. سایر شاخص های برازش هم نشان دادند داده های حاصل از مطالعه تجربی برازش مناسبی با مدل نظری رضایت شغلی دارند. علاوه بر این مسیر علی بین تمام مولفه ها معنی دار بوده و همگی بر هم تاثیر مثبت می گذارند. بررسی ضرایب مسیر حاکی از این بود که متغیر برونزای عاطفه مثبت بالاترین تاثیر را بر خودکارآمدی و حمایت از رسیدن به هدف و سپس بر رضایت شغلی دارد. بر این اساس، می توان نتیجه گرفت الگوی شناختی-اجنماعی رضایت شغلی الگوی تبیینی مناسبی برای رضایت معلمان ایرانی بشمار می رود و می توان از آن، جهت پیش بینی رضایت شغلی و تدوین برنامه های ارتقای بهزیستی روانشناختی و رفاهی معلمان بهره گرفت.
    کلیدواژگان: مدل شناختی اجتماعی، رضایت شغلی، معلمان
  • اعظم ملایی نژاد صفحه 33
    این پژوهش باهدف شناسایی وضعیت مطلوب صلاحیت های حرفه ای دانشجومعلمان دوره آموزش ابتدایی ایران و به منظور پاسخگویی به سوالهای زیر انجام شد.
    1- صلاحیت های حرفه ای مطلوب دانشجومعلمان دوره آموزش ابتدایی ایران چیست؟
    2-صلاحیت های حرفه ای دانشجومعلمان دوره آموزش ابتدایی معتبراز دیدگاه صاحب نظران و اساتید مراکز تربیت معلم کدام است؟ به منظور پاسخگویی به سوالها در وضعیت مطلوب اسناد و مدارک معتبرداخلی و سایتهای اینترنتی معتبر در این زمینه جستجو و مورد شناسایی قرار گرفت و همچنین وضعیت سه کشورتوسعه یافته نیز مورد بررسی قرار گرفت. سپس بر طبق داده های حاصل از اسناد و مدارک و مستندات علمی پرسشنامه مربوط به صلاحیتهای حرفه معلمی تهیه شد. پس از تعیین اعتبار و پایایی آن بین 130 نفر ازاساتید مراکز تربیت معلم به منظور اعتبار سنجی توزیع شد. یافته ها نشان می دهد که: 1.با توجه به باور این مطلب که افزایش عملکرد دانش آموزان در گرو تربیت معلم موثر است، بسیاری از صاحبنظران، کیفیت بخشی به برنامه درسی تربیت معلم را به عنوان هدف کلی مطرح کرده اند.
    2.به منظور دستیابی به هدف کیفیت بخشی به برنامه درسی تربیت معلم، صلاحیتها و شایستگی هایی برای دانشجو- معلمان در نظر گرفته شده است. در تعریف این صلاحیتها دوراهبرد اصلی توازن و تلفیق میان تئوری و عمل مورد توافق اندیشمندان و صاحبنظران بوده است. بر اساس این باور و با توجه به مطالعات انجام شده در این زمینه، این صلاحیتها درسه بخش تلفیقی صلاحیتهای شناختی و مهارتی، نگرشی و رفتاری و مدیریتی طبقه بندی و به اجزا تقسیم بندی شد. در مجموع تمامی موارد مربوط به هر یک از صلاحیتها در سطح بالاتر از میانگین مورد تایید قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: تربیت معلم، صلاحیت های حرفه ای دانشجو معلمان، دوره آموزش ابتدایی
  • غلامعلی احمدی، علیرضا عصاره، شوبو عبدالملکی* صفحه 63
    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر الگوی بدیعه پردازی بر میزان دانش،مهارت ونگرش دانش آموزان دخترسال اول متوسطه شهر سنندج در درس مهارتهای زندگی بوده است. روش تحقیق در این مطالعه نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه می باشد. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه ی دانش آموزان دختر سال اول متوسطه شهر سنندج درسال تحصیلی (- 1389 و حجم نمونه متشکل از60 نفر دانش آموز دخترسال اول متوسطه است که30 نفرآن ها گروه آزمایش و30 نفر گروه گواه بوده است که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. ابزارهای اندازه گیری به کار رفته در این پژوهش شامل آزمون هوش ریون، آزمون پیشرفت تحصیلی (دانشی و مهارتی و پرسشنامه ی نگرش سنج) محقق ساخته بر اساس مطالب درس مهارتهای زندگی دوره متوسطه بوده است. در ابتدا از هر دوگروه آزمایش وگواه، پیش آزمون پیشرفت تحصیلی به عمل آمد، سپس متغیر آزمایشی (مهارتهای زندگی به روش بدیعه پردازی) در12جلسه به گروه آزمایی آموزش داده شد و در پایان، پس آزمون بر روی هردو گروه انجام شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار) و در آمار استنباطی از تحلیل کوواریانس استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که میزان پیشرفت تحصیلی درس مهارتهای زندگی گروه آزمایشی که با شیوه ی بدیعه پردازی آموزش دیده بودند نسبت به گروه گواه که به روش سنتی آموزش داده شدند بیشتر و تفاوت بین میانگین های آن ها معنادار است. همچنین در بررسی تاثیر روش تدریس بدیعه پردازی بر میزان دانش ها، مهارت ها و نگرش های کسب شده دانش آموزان نیز، نتایج نشان داد که تدریس مهارتهای زندگی به روش بدیعه پردازی بر نگرش ها و دانش ها و مهارت های دانش آموزان تاثیرمثبت دارد.
    کلیدواژگان: روش تدریس بدیعه پردازی، پیشرفت تحصیلی، درس مهارت های زندگی
  • محمدرضا کرامتی*، ابوذر حیدری رفعت، علی عنایتی نوین فر، اکبر هدایتی صفحه 83
    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی تاثیر یادگیری مشارکتی در پیشرفت تحصیلی درس علوم تجربی و اضطراب امتحان در دانش آموزان پسر سال اول دوره راهنمایی تحصیلی مدارس سما در شهر تهران بود. بدین منظور با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای نمونه ای متشکل از چهار کلاس (دو کلاس گروه آزمایشی، دو کلاس گروه گواه) انتخاب شد. روش یادگیری مشارکتی برای گروه های آزمایشی و روش تدریس متداول برای گروه های کنترل به کار گرفته شد. معلومات قبلی دانش آموزان در زمینه علوم تجربی با استفاده از مقیاس محقق ساخته پیشرفت تحصیلی علوم تجربی مورد ارزیابی قرار گرفت. پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پس از اجرای روش های تدریس نیز با همین مقیاس تعیین شد و میزان اضطراب امتحان دانش آموزان نیز با استفاده از پرسشنامه اضطراب امتحان TAI (ابوالقاسمی و همکاران، 1375: 74-61) اندازه گیری شد، داده های جمع آوری شده با استفاده از روش تحلیل کواریانس چند متغیره MANCOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از تاثیر قابل توجه یادگیری مشارکتی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس علوم تجربی و کاهش اضطراب امتحان در گروه آزمایشی بود. این نتیجه نشان دهنده موفقیت یادگیری مشارکتی در مقابل روش تدریس متداول است.
    کلیدواژگان: یادگیری مشارکتی، پیشرفت تحصیلی، علوم تجربی، اضطراب امتحان
  • عابد بدریان*، اکبر ناصری آذر، اشرف سادات شکر باغانی، رامین پوراسکندری صفحه 99
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی مشکلات آموزش و یادگیری پدیده های نجومی مربوط به علوم تجربی پایه چهارم دبستان از دیدگاه آموزگاران پایه مربوطه است. تعداد 41 نفر از آموزگاران با سابقه ی پایه چهارم دبستان شهر تهران و شهرستان های استان تهران در این مطالعه کیفی شرکت کردند. برای گردآوری اطلاعات، از یک آزمون تشخیصی انشایی و انجام مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. این آزمون دارای دو بخش چندگزینه ای و پاسخ های تشریحی آموزگاران بود. در بخش اول آزمون که در مقیاس لیکرت بود، آموزگاران مفاهیم چالش برانگیز نجوم را مشخص کردند و سپس در بخش دوم آزمون، تصورات و کج اندیشی های احتمالی دانش آموزان را توضیح دادند. یافته های پژوهش نشان می دهد که آموزش برخی مفاهیم مربوط به پدیده های نجومی مشکلاتی را برای آموزگاران ایجاد کرده است. همچنین دانش آموزان تصورات و کج اندیشی های گوناگونی از پدیده های نجومی داشته و علاوه بر کاربست ضعیف آموخته ها در موقعیت های مشابه، درک کاملی از مفاهیم نجومی ندارند. این یافته ها بر ضرورت بازاندیشی در شیوه ی سازماندهی مفاهیم مرتبط با پدیده های نجومی در محتوای آموزشی علوم تجربی پایه چهارم دبستان تاکید می کنند.
    کلیدواژگان: کج اندیشی های دانش آموزان، پدیده های نجومی، دیدگاه های آموزگاران، علوم تجربی پایه چهارم دبستان
  • منیره رضایی صفحه 119
    هدف پژوهش حاضر، شناسایی مسائل حرفه ای معلمان و روش اجرای این تحقیق، روش توصیفی است. جامعه آماری این پژوهش شامل معلمان(دبیران) مدارس راهنمایی سراسر کشور است و برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای استفاده شده است. در ابتدا، استان های کشور بر اساس شاخص های پراکندگی جغرافیایی و پوشش تحصیلی دسته بندی شده و سپس از میان هر گروه از استان ها، یک استان به طور تصادفی انتخاب شد. به منظور گردآوری داده های مورد نیاز این پژوهش، از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. روایی این پرسشنامه، به روش روایی محتوا و اعتبار پرسشنامه با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ تعیین شده است. بر اساس یافته های پژوهش، مسائل حرفه ای که کلیه نمونه های تحقیق به میزانی متفاوت با آنها مواجه بوده اند، به ترتیب از زیاد به کم عبارتند از: استفاده از مواد و تجهیزات کمک آموزشی، کاربرد روش ها و فنون تدریس، ارتباط با دانش آموزان، آشنایی با مدرسه و روابط کاری، سنجش و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان، اصلاح و بهبود موقعیت یادگیری، مدیریت کلاس درس. به این ترتیب، بیشترین مشکل معلمان در خصوص استفاده از مواد و تجهیزات کمک آموزشی، و کمترین آن در مورد مدیریت کلاس درس؛ اعلام شده است. نتیجه این که لازم است سیاستگذاران نظام آموزشی درطراحی و تدوین برنامه های آموزش پیش از خدمت و تربیت معلم و نیز آموزش ضمن خدمت بر آموزش موضوعاتی که معلمان مشکل بیشتری را در آن زمینه اظهار داشته اند و عمدتا ا زنوع مسائل حرفه ای است؛ تاکید وی‍ژه داشته باشند.
    کلیدواژگان: مسائل حرفه ای ادراک شده، معلمان دوره راهنمایی، سابقه خدمت معلم
  • ابراهیم صالحی عمران*، سهیلا هاشمی، منصوره ایران نژاد صفحه 141
    هدف اصلی این پژوهش تحلیل محتوای کتاب های درسی دوره ی آموزش ابتدایی بر اساس مولفه های شادکامی از قبیل عاطفه ی مثبت و رضایت از زند گی می باشد. جامعه ی آماری، همه ی کتاب های دوره ی ابتدایی؛ شامل 36 جلد کتاب در سال تحصیلی 1390-1389 در هشت عنوان فارسی (بخوانیم)، فارسی (بنویسیم)، علوم، هدیه های آسمانی، هدیه های آسمانی (کتاب کار)، قرآن، ریاضی و تعلیمات اجتماعی و نمونه آماری این پژوهش، هفت عنوان فارسی (بخوانیم)، فارسی (بنویسیم)، علوم، هدیه های آسمانی، هدیه های آسمانی (کتاب کار)، قرآن و تعلیمات اجتماعی را شامل می شود. چهارچوب نظری این بررسی، دیدگاه نظری آرگایل، مارتین و لو و مولفه های مربوطه بوده است. روش تحلیل محتوای پژوهش حاضر، آنتروپی شانون بوده و واحد تحلیل نیز صفحات (متن، پرسش ها، تمرین ها وتصاویر) بوده است. علاوه بر این، برای تکمیل اطلاعات از روش کیفی جمع آوری اطلاعات یعنی مصاحبه با دانش آموزان استفاده شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که به مولفه های شادکامی(عاطفه ی مثبت و رضایت از زندگی) در کتاب های درسی دوره ی آموزش ابتدایی توجه شده است و به مولفه ی عاطفه مثبت بیش از مولفه ی رضایت از زندگی توجه شده است. ضمن اینکه هر یک از شاخص های مولفه های مذکور بصورت متوازن مورد توجه قرار نگرفته است و کتب درسی به یک نسبت مولفه های شادکامی را تحت پوشش قرار نداده اند. همچنین نتایج حاصل از مصاحبه نشان می دهد که دانش آموزان از محتوای کتاب های درسی(مقوله های ارزشی، ساختاری، عاطفی و علایق) احساس لذت و رضایت داشتند. با این حال؛ از بین کتاب های مذکور کتاب بخوانیم بیش از سایر کتب درسی باعث شادکامی دانش آموزان شده است.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، کتاب های درسی، آموزش ابتدایی، شادکامی
  • محمود اوحدی، حسن مظاهری صفحه 165
    این پژوهش با هدف بررسی میزان اعتبار علمی برنامه درسی آموزش آداب و مهارت های زندگی از دیدگاه صاحب نظران انجام شده است. نمونه آماری شامل 55 نفر متخصصان در حوزه های مرتبط می باشد که با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه و تحلیل جلسات نقد وبررسی راهنمای برنامه اطلاعات لازم جمع آوری شده است.
    نتایج این پژوهش حاکی از ضرورت بازنگری در تعریف ارائه شده از آداب و مهارت های زندگی، مبانی نظری حاکم بر اصول برنامه، رویکرد حاکم بر برنامه، توجه به تفاوت های جنسیتی در برنامه و همچنین رعایت یک نقشه مفهومی مناسب برای سطوح ابتدایی تا متوسطه، تعیین درس های حامل، توجه ویژه به صلاحیت های حرفه ای معلمان و الزامات اجرایی برنامه است. نکته حائز اهمیت اینکه متخصصان تاکید فراوانی بر غنی سازی برنامه های درسی مستقل و تلفیقی از نظر حوزه یادگیری آموزش آداب و مهارت های زندگی برای دانش آموزان داشتند. و از جمله ویژگی های خاص و بومی این برنامه آنکه علاوه بر مهارت های زندگی که در نظام های آموزشی دنیا مطرح است، بحث آداب زندگی نیز با آن همراه شده است.
    کلیدواژگان: راهنمای برنامه درسی، آداب و مهارت های زندگی، اعتباربخشی، دفتر برنامه ریزی و تالیف کتاب های درسی
|
  • Farzaneh Mikaeeli Mabaa, Mojtabā Ashuri, Mohammad Hasani Page 7
    In recent years, Social Cognitive Theory (SCT) seeks to explain the factors that shape job satisfaction. Relatedly, SCT has received a good deal of empirical attention as a framework for understanding various aspects of job satisfaction. So, this study tried to assess the validity of job satisfaction socio-cognitive model for the secondary school teachers of Urmia city. In order to do this, 382 school teachers of the mentioned population were selected through multistage random sampling procedure, which included 194 female and 188 male teachers. The tests including job satisfaction, goal attainment support, self-efficiency, work condition and goal progress were taken, each of which included some measures. The data were analyzed through structural equation modeling method. The results showed that the obtained data fit well with the theoretical socio-cognitive model, and the model in the recent sample is a valid one. The index related to the ratio of chi-square to degree of freedom is less than 3 (χ2/df<3) which is a good value and indicates that the covariance structure of findings is consistent with the proposed theoretical model. Another index is RMSEA which is equal to 0.07 and is considered as a good value. Other fit indexes also showed that the data obtained from experimental study fit well with the theoretical job satisfaction model. Furthermore, the casual path between all components was significant and they all had positive impact on one another. The analysis of path coefficients suggested that the positive sentiment exogenous variable has the highest effect on self-efficiency and goal attainment support and then on job satisfaction. Accordingly, it was concluded that a job satisfaction socio-cognitive model is an appropriate explanatory model for Iranian teachers’ satisfaction and it can be applied to predict job satisfaction and to develop programs to promote teachers’ psychological well-being and welfare.
    Keywords: Social Cognitive Model, Job Satisfaction, Teachers
  • Azam Mollaeenezhad Page 33
    The aim of this study was identifying the desired professional qualifications of Iran’s primary school trainee teachers and also answering the following questions: What are the desired professional qualifications of Iran’s primary school trainee teachers? What are the professional qualifications of Iran’s primary school trainee teachers according to authorities and instructors of trainee teacher centers’ views? To answer these questions, the valid documents within Iran and valid internet sites related to this topic was searched and identified. Also, the status of three developed countries on this topic was investigated. Then, based on data, collected from the above mentioned scientific documents, the questionnaire related to teachers’ professional qualifications was developed. After determining its validity and reliability, it was distributed among 130 instructors of trainee teacher centers. Findings showed that: Considering the fact that increasing the students’ performance depends on effective teacher training, lots of authorities brought up qualifying the teacher training curriculum as the general objective. To achieve the above-mentioned goal, some qualifications have been considered for trainee teachers. To define these qualifications, authorities had consensus on two main strategies of balance and integration of theory and practice. Based on this belief and considering the studies on this topic, these qualifications have been classified in three main parts of cognitive and skill, affective and behavioural and management. In sum, all cases related to each of these qualifications has been confirmed in a level higher than average.
    Keywords: Teacher Training, Professional Qualifications of Trainee Teachers, Primary School Level
  • Gholam Ali Ahmadi, Alireza Assareh, Showbo Abdolmaleki* Page 63
    The purpose of this study was the effect of synectics teaching method on academic achievement in life skills lesson 1th high school girl students in Sannandaj city. Research methods in this study were quasi experimental type of pre-test and post-test with control group. The target population of this study was in Sanandaj city, high school girl 1th grade student in 2010/2011. The sample was consisted of 60 high school girl students (30 experimental and 30 control group) has been selected by multi-stage random. Measurment tools of this study was academic achievement test researcher made (knowledgesskills and Attidues) based on, 1th high school life skills lesson. first both experimental and control group took pre-test and then, during 12 sessions experimental group trained synectics teaching method life skills, next the post- test was taken for two groups. For data analysis, we used of descriptive statistics (mean, SD and inferential(Ancova). Synectics teaching method in comparison to control group had more impact on knowledge, skills acquisition and approaches by the students who trained by this method than others.
    Keywords: Synectics teaching method, academic achievement, life skills lesson
  • Mohammad Rezā Kerāmati*, Abozar Heydari Rafat, Akbar Hedā, Yati Page 83
    The main goal of this study was investigating the effect of cooperative learning on Samā guidance school first grade male students’ science academic achievement and test anxiety in the city of Tehran. For this purpose, a sample consisting of four classes (two classes as experimental group, two classes as control group) were selected using multi-stage random sampling method. Cooperative learning method for experimental group and conventional teaching method for the control group were used. Previous science knowledge of students was evaluated using a researcher-made scale of experimental sciences. After the implementation of teaching methods, academic achievement of studentswas determined using the same scale. Also, the rate of students’ test anxiety were measured, using test anxiety questionnaire TAI (Abolghasemi & Associates, 1375: 74-61). Data were analyzed, using multivariate analysis of covariance (MANCOVA). The results revealed a significant effect of cooperative learning on students’ science academic achievement and reducing test anxiety in the experimental group than control group. This result indicated the success of cooperative learning versus conventional teaching methods.
    Keywords: Cooperative Learning, Academic Achievement, Science, Test Anxiety
  • Abed Badrin *, Akbar Nserizar, Ashraf Alsdt Shekarbghni, Rmin Pureskandari Page 99
    The aim of the current research was to investigate the 4th grade primary school students’ misconceptions about astronomical phenomena from teachers’ views. A sample including 41 teachers in 4th grade in 18 educational districts of the city of Tehran and cities of Tehran province were selected and participated in the study. A qualitative and quantitative methodology was used for this investigation. Data were collected through open-ended questions and group discussion methods was developed aimed at identifying children’s naive theories about topics within the astronomy concepts in 4th grade science textbook. The analysis of both written responses and group discussion showed that most of the pupils had difficulties with the understanding of astronomical phenomena. The findings of this study are important to design appropriate teaching strategies in order to teach astronomical phenomena in schools. In the light of the study, it can be suggested that due to the Ministry of Education’s recent revisions of the science education curricula and instructional materials, further emphasis should be put on the astronomical phenomena and its modeling in relation to the course books.
    Keywords: Student's Misconceptions, Astronomical Phenomena, Teacher's Views, 4th Grade Primary School Science
  • Monireh Rezāyi Page 119
    The objective of the present study was to identify teachers’ problems at work. The research followed a descriptive method. The research sample were chosen among guidance school teachers in Iran, using a multi-stratified cluster sampling method. At first, provinces were classified into groups. Then, one province was selected randomly from each group. A questionnaire was administered to gather the data needed after approving its content validity. Moreover, the reliability of the instrument was estimated based on Cronbach Alpha procedure. The results showed that teachers’ problems from the most to least faced ones were as follows: use of instructional aids and materials, application of different methods and approaches, teacher-student interaction, familiarity with school and work affairs, assessment and evaluation of students’ academic achievement, repair and improvement of learning situation and classroom management. Hence, the problem which most of the teachers faced, was the use of instructional aids and materials, but the least-faced problem was classroom management. So, the policy makers of education system should have particular emphasis on designation and development of pre-service, and inservice teacher training of those issues that teachers had the most problem with them.
    Keywords: Perceived Problems at Work, Guidance School Teachers, Teaching Experience
  • Ebrhim Slehi Omrn *, Soheyl Hshemi, Mansureh Irn Neghd Page 141
    The main purpose of this study was to analyze the content of elementary education textbooks based on happiness components including positive emotion and life satisfaction. The research population included all of the elementary education textbooks, consisting of 37 textbooks in academic year 1389-1390 on eight topics, including Farsi (Let’s Read), Farsi (Let’s Write), science, Heaven Gifts, Heaven Gifts (homework), Koran, math and social education. The research sample included textbooks on seven topics Farsi (Let’s Read), Farsi (Let’s Write), science, Heaven Gifts, Heaven Gifts(homework), Koran, and social education. The theoretical framework of the study has been Argile, Martin & Lu theoretical viewpoint and related components. The content analysis method of present study was Shannon Entropy Method and unit of analysis was pages (of text, questions, practices and pictures). Furthermore, for completing information, qualitative method of data collection i.e., interview with students has also been used. The results showed that positive emotion component has been considered more than satisfaction component. Meanwhile, each of the indexes of mentioned components was not considered in a balanced way and textbooks have not covered the components of happiness with the same proportion. Also, the results of interview showed that students are satisfied and happy with the content of textbooks (value, structural, emotional and interest categories). However, students felt more happy with Farsi (Let’s Read) textbook than other textbooks.
    Keywords: Content Analysis, Texbooks, Elementary Education, Happiness
  • Mahmood Owhadi, Hasan Mazā, Heri Page 165
    Life skills and manners is a course planned along with other courses to familiarizestudents with socio-religious instructions as well as acquiring skills related to personal development, interpersonal and social relations, and the way to face everyday life challenges. The present research on the validating the curriculum guide of the course entitled “Life Skills and Manners” has been done to examine the extent of validity of this curriculum from the viewpoint of experts, with six special purposes and eight research questions based on the research done in this domain and the opinions of fourty-four experts in other related domains. Using evaluative method and two instruments (questionnaire and interview) as well as the output of the review and evaluation session, this research has succeeded in producing some useful information. The result of this research indicated the necessity to review the definition presented for “life skills and manners” and also the rationale and approach of the curriculum, the need to consider the gender differences, professional qualifications of teachers, and practical requirements in developing the curriculum, the importance of implementing a suitable concept map for elementary to high school education, and determining relevant lessons. It should be noted that the experts emphasized on enriching the separate and integrated curricula on the domain of learning “life skills and manners”. Among special and native qualities of this curriculum is the addition of “life manners” to the “life skills” existed in the world’s other educational systems.
    Keywords: Curriculum Guide, Life Skills, Manners, Validating