فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی
سال هفدهم شماره 2 (پیاپی 66، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • یوسف محمدی مقدم، سلیمان منصوری محمد آبادی*، سید مهدی واقفی صفحات 25-40
    زمینه و هدف

    امروزه سازمانها و موسسات، اعم از تولیدی، خدماتی، انتفاعی یا غیرانتفاعی و دولتی و غیردولتی، در جهت رسیدن به اهداف خود تحت تاثیر عوامل بسیاری قرار دارند. یکی از این عوامل تاثیرگذار ،رضایت مندی مشتریان است. یکی از راه های ارتقا و بهبود رضایت مندی مشتریان، ارزیابی وضعیت شاخصهای کیفی ارایه شده توسط سازمان است. در این پژوهش ابتدا با بررسی شاخصهای کیفی استخراج شده از مدل سروکوآل، با بهره گیری از تکنیک دیمتل به محاسبه میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری شاخصها بر روی یکدیگر پرداخته شده است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شاخصها بر روی یکدیگر در کلانتریهای استان تهران و ارایه راهکار در جهت بهبود کیفیت خدمات ارایه شده، ارتقای سطح کیفی کلانتریها و شناخت شاخصهای مسئله دار و حل آنها با تکیه به شاخصهای کیفی تعیین شده، است.

    روش

    این مقاله از نظر هدف، کاربردی ازنظر روش های کمی تحقیق، توصیفی - پیمایشی است. در این پژوهش با بهره گیری از شاخصهای مدل کیفیت خدمات سروکوآل وبه کمک تکنیک دیمتل با بهره گیری از نرم افزارهای "مطلب و اکسل" محاسبات لازم برای رسیدن به نتایج پژوهش انجام شده است.

    یافته ها و نتایج:

    نتایج این پژوهش نشان می دهد به ترتیب چهار شاخص قابلیت اطمینان، اقدام به موقع، مشروعیت و وضعیت ظاهری و ویژگیهای ملموس به عنوان شاخصهای مسئله دار شناخته می شوند که برای حل آنها باید از شاخصهای قوی استفاده کرد. همچنین به ترتیب سه شاخص مسیولیت و پاسخگویی، تضمین و همدلی گویه هایی هستند که سازمان در تحقق آنها با موفقیت عمل کرده و برای حل گویه های مسئله دار با تکیه بر این گویه ها می تواند رضایت مشتریان را جلب کند.

    کلیدواژگان: مدل سروکوآل، تکنیک دیمتل، کلانتری، کیفیت خدمات
  • اصول دادرسی عادلانه ناظر بر تحقیقات پلیس/ضابطان دادگستری
    ابراهیم رجبی تاج امیر صفحات 41-62
    زمینه و هدف

    مفاهیم دادرسی عادلانه در بردارنده جنبه کیفری موازین حقوق بشری است که در مقررات داخلی کشورها، ابتدا به صورت اصول راهبردی در قانون اساسی به آن توجه می شود و سپس تفصیل و شقوق آنها در قوانین و مقررات عادی ، ضمانت اجرادار و ضابطه مند می شود.ماهیت تکالیف و وظایف ضابطان دادگستری به گونه ای است که کارگزاران آن ، بیشترین تماس را با مردم پیدا می کنند؛ بنابراین طبیعی است که آنان بیشتراز سایر کنشگران عدالت کیفری در معرض نقض تضمین های حقوقی و قضایی مظنونان، متهمان، محکومان، بزه دیده، شهود و مطلعان و رعایت نکردن حقوق و آزادیهای مشروع و قانونی شهروندان باشند.از این رو ، نقض تشریفات دادرسی عادلانه نسبت به متهم و نیز رعایت نکردن الزامات رفتار منصفانه نسبت به بزه دیده و مطلعان گاه رسیدگی و حکم محکومیت کیفری را با ایرادهای شکلی روبه رو می سازد و گاه مرتکبان لطمه به کرامت انسانی متهم، بزه دیده و شهود را به اتهام نقض حقوق شهروندی در معرض تعقیب و محاکمه کیفری قرار می دهد.

    روش

    روش مطالعه این مقاله مروری و با استفاده از منابع کتابخانه ای و تحلیل مطالب است که ضمن بررسی معیار های دادرسی عادلانه ناظر بر تحقیقات ضابطان دادگستری در اسناد بین المللی، ترجمان این معیار ها در قوانین داخلی ایران را ارزیابی می کنیم.

    یافته ها و نتایج:

    پیش بینی اصول دادرسی عادلانه در مواد نخستین ق.آ.د.ک. و تاکید مضاعف به اجرای آنها، مبین این واقعیت است که قانونگذار تضمین و پای بندی به این اصول را در صدر اهداف خود قرار داده، به این امید که ضابطان دادگستری نیز اصول دادرسی عادلانه و اجرای عملی آن را سر لوحه اقدامات خود قرار دهند.

    کلیدواژگان: ضابطان دادگستری، دادرسی عادلانه، حکومت قانون، اسناد بین المللی، تحقیقات پلیسی
  • محرم مجرد صفحات 63-82
    زمینه و هدف

    بر اساس تعالیم و آموزه های دینی و ارزشهای اسلامی، فساد امری مذموم است و همه کارگزاران در حکومت اسلامی موظف به مبارزه با آن و ریشه کنی آن از همه شیون جامعه اسلامی هستند. این پژوهش با هدف بررسی وضعیت ادراک مردم نسبت به وضعیت سلامت اداری در تهران بزرگ (با تاکید بر پلیس آگاهی) انجام شده است.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش های کمی گردآوری داده ها ، توصیفی- تحلیلی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق تمامی افراد بالای 18 سال در حوزه استحفاظی تهران بزرگ هستند. حجم نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران تعداد 650 نفر محاسبه شد که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته بود.

    یافته ها و نتایج:

    یافته های تحقیق نشان داد که میانگین ادراک شهروندان نسبت به وجود سلامت اداری در فرماندهی انتظامی تهران بزرگ 28/3 و میانگین نمره ادراک از وجود سلامت اداری در پلیس آگاهی برابر 38/3 از 5 است ؛ بنابراین ادراک شهروندان از سلامت ماموران ناجا در تهران بزرگ در وضعیت نسبتا مطلوب قرار دارد.

    کلیدواژگان: فساد اداری، سلامت اداری، مصادیق فساد، فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، پلیس آگاهی
  • مهرداد رایجیان اصلی*، عبدالرسول دانش نژاد صفحات 83-100
    زمینه و هدف

    امروزه شیوه های دادگری ترمیمی به منظور حل وفصل اختلاف های ناشی از جرم و جبران بزه دیدگی در بسیاری از جوامع پذیرفته شده است. مطالعات معاصر نشان می دهندالگوهای دادگری سزاده و بازپرورانه در کنترل، پیشگیری از جرم و اصلاح رفتار بزهکاران کافی نیستند و بدین منظور باید از الگوهای دادگری ترمیمی و اجتماع محور نیز بهره جست. پرسش اساسی این است که نقش آیین فصل در حل و فصل اختلافات غیررسمی چیست و این شیوه، چگونه وابستگی خود را با عدالت رسمی حفظکرده است؟ این مقاله، ضمن اشاره به ویژگی های اجتماعی فرهنگی عرب های خوزستان، جایگاه"آیین فصل"را به عنوان یکی از روش های سنتی حل و فصل اختلاف ها بر پایه ی الگوی دادگری ترمیمی در بافتار فرهنگی عرب های خوزستانبررسی می کند.

    روش

    روش پژوهش این مقاله ، کیفیاستودرآنازشیوه هایمشاهده ،مصاحبه و شیوه اسناد یا ستفاده شده است که  به و یژه با شیوخ،روسای قبایل،ریش سفیدان،مطلعان،تحصیل کرده ها وعشایر شهرهای شادگان ، سوسنگرد و اهواز انجام شده است. در شیوه ی اسنادی نیز از مطالب و اطلاعات مندرج در کتاب ها ، مجله ها و دیگر منابع مرتبط با موضوع استفاده شده است.
    نتایج و

    یافته ها

    یافته های این پژوهش بدین شرح اند: 1. عرب های خوزستان از ظرفیت بالایی برای حل و فصل سنتی اختلاف ها برخوردارند. از این میان، عشایر عرب، اغلب ترجیح می دهند که اختلاف هایشان را از طریق آیین فصل خاتمه دهند. 2. شیوه های دادگری ترمیمی از جمله، آیین فصل به حل و فصل جرم هایی که از گذر دادگری جنایی رسمی حل نشده باقی مانده اند، می انجامند. با وجود این، میان الگوهای دادگری ترمیمی و دادگری جنایی رسمی هم چنان وابستگی وجود دارد. 3. شیوه های حل و فصل اختلاف ها به ویژه آیین فصل در میان عرب های خوزستان تابعی هستند از رهیافت کمینه خواه دادگری ترمیمی؛ یعنی در همه ی جرم ها استفاده نمی شوند. 4. نقش زنان به عنوان وسیله ای برای نقل و انتقال یا داد و ستد در آیین فصل به طور عمده جای خود رابه پرداخت های مالی (پولی) داده است.

    کلیدواژگان: دادگری ترمیمی، میانجی گری، دادگری جنایی رسمی، آیین فصل
  • صفر مردی*، عباس امین صفحات 101-120
    زمینه و هدف

    هدف از پژوهش حاضر شناسایی میزان ارتباط عزت نفس با پیشگیری از بزهکاری نوجوانان پسر در شهر تبریز (دانش آموزان سال اول و دوم دبیرستان عادی-دولتی در سال تحصیلی 93-92)است.

    روش

    پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی است. از نظر روش های کمی گردآوری داده ها، توصیفی- همبستگی است.جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانشآموزان پسر اول و دوم دبیرستانهای عادی دولتی شهرتبریز تشکیل می دهد کهبا استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدندو به همراه 49 نفر از نوجوان بزهکار تحت نظر در کانون اصلاح و تربیت تبریز به عنوان گروه بزهکار به صورت تمام شمار مورد سنجش قرار گرفتند.داده های تحقیق با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته تحت عنوان مشخصات فردی و خانوادگی، و پرسش نامه استاندارد عزت نفس کوپر اسمیت گردآوری شده است.

    یافته ها و نتایج:

    نتایج این مطالعه نشان داد که عزت نفس در پیشگیری از بزهکاری نوجوانان موثر است؛ به این صورت که عزت نفس بالا باعث کاهش رفتارهای بزهکارانه نوجوانان می شود. از آنجا که رفتارهای بزهکارانه نوجوانان،شامل رفتارهای انحرافی، نزاعهای خانوادگی یا تحصیلی در شروع نوجوانی، عضویت در گروه های ضد اجتماعی و ناهنجاری هاست ، می توان با افزایش عزت نفس در نوجوانان، تمایل آنان به بزهکاری را کاهش داد.

    کلیدواژگان: عزت نفس، بزهکاری، پیشگیری
  • امیر رستگار خالد*، مسعود سلمانی بیدگلی، محمد اسکندری صفحات 121-138
    زمینه و هدف

    مسئله امنیت و احساس امنیت اجتماعی امری مکانیکی از طریق فشار بیرونی نیست. کنترلهای بیرونی پلیس بدون مشارکت افراد جامعه باعث امنیت نسبی می شود و برای تداوم احساس امنیت، مشارکت اجتماعی افراد لازم است. مشارکت افراد در کنشهای پلیسی، به این گونه تمایلات چند سویه منجر می شود: آگاهی اجتماعی افراد از کنشهای پلیسی افزایش می یابد؛ اعتماد اجتماعی حاصل می شود ؛ و انسجام افراد و نیرو های نظامی در ساختار-های نظام اجتماعی متبلور می شود؛ و در نهایت باعث پایداری احساس امنیت اجتماعی خواهد شد. هدف اصلی این پژوهش شناخت تاثیر ابعاد راهبرد پلیس جامعه محور در احساس امنیت اجتماعی است.

    روش

    این پژوهش به روش توصیفی- پیمایشی و با استفاده از پرسش نامه انجام شده است. جامعه آماری پژوهش کلیه افراد بالای 18 سال ساکن در شهر تهران است که 385 نفر به شیوه نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده-اند.

    یافته ها و نتایج:

    نتایج این پژوهش نشان می دهد بین مشارکت افراد در کنشهای پلیسی، اعتماد به نیروی انتظامی، انسجام افراد با نظام پلیسی و آگاهی از کنشهای پلیسی با افزایش احساس امنیت اجتماعی رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: پلیس جامعه محور، احساس امنیت اجتماعی، اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، انسجام اجتماعی، آگاهی
  • عزت دیره*، نعیما مقاتلی صفحات 139-156
    زمینه و هدف

    رعایت حقوق و اصول شهرگرایی نیازمند آموزش و آگاهی بخشی به مردم از طریق آموزش های شهروندی است. هدف این مقاله بررسی اثر بخشی آموزش حقوق شهروندی بردوری گزینی از جرایم و آسیبهای اجتماعی در بین نوجوانان شهر بوشهر به صورت آزمایشی است. در این تحقیق تاثیر آموزش حقوق شهروندی در ارتقای پذیرش قانون و دوری گزینی از آسیبهای اجتماعی زنان به صورت آزمایشی با استفاده از دو گروه کنترل و آزمایش صورت گرفته است. جامعه آماری شامل 324 دانش آموز دبیرستانی بود که 104 نفرآنها در پایه دوم متوسطه مشغول به تحصیل بودند، 66 نفر از آنها به صورت تصادفی انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل مورد تحقیق و مطالعه قرار گرفتند.

    روش

    روش تحقیق از نوع آزمایشی در دو گروه آزمایش و کنترل و با طرح پیش آزمون وپس آزمون بود. ابزارهای تحقیق شامل دو پرسش نامه محقق ساخته برای سنجش آگاهی از حقوق شهروندی(78/0α=) و دوری گزینی از جرایم و آسیبهای اجتماعی (75/0 α=) بود.

    یافته ها و نتایج:

    نتایج این پژوهش نشان داد که بین متغیرهای مورد مطالعه رابطه معناداری وجود دارد. همچنین بین گروه آزمایش و کنترل، در زمینه آگاهی از حقوق شهروندی و دوری گزینی از جرایم و آسیب های اجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد؛ به این صورت که گروه آزمایش، پس از آموزش حقوق شهروندی از لحاظ آگاهی از حقوق شهروندی و دوری گزینی از جرایم و آسیبهای اجتماعی از نمرات بالاتری برخورداربوده و میانگین بالاتری داشتند.

    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، قانون پذیری، آموزش، دوری گزینی از آسیب های اجتماعی، بزهکاری نوجوانان
  • مقصود امیری، جعفر آهنگران، سلیمان منصوری محمدآبادی*، میترا رحیمی صفحات 157-180
    زمینه و هدف

    سازمانهای انتظامی به ویژه کلانتریها با بررسی جرم و بزهکاری هر یکاز مناطق شهری، می توانند برای افزایش امنیت در مناطق مختلف برنامه ریزی مناسبی انجام دهند و سیاست ها و برنامه های خود را پیاده کنند تا به واسطه آن، امنیت که زمینه ساز رشد، توسعه و رفاه اجتماعی است در جامعه ارتقا یابد. در این مقاله با ارایه یک مدل جدید تحلیل پوششی داده ها با وزنهای مشترک به ارزیابی مناطق مختلف شهری از منظر جرم و بزهکاری پرداخته شده است.

    روش

    این پژوهش یک پژوهش ارزیابیکاربردی است. اطلاعات استخراج شده درباره شاخصها با مدل پیشنهادی تحلیل پوششی داده ها با وزن های مشترک بررسیشدند.
    یافته ها و

    نتایج

    نتایج این پژوهش نشان داد کهمنطقه 1 مناسب ترین منطقه از منظر میزان پایین بودن جرم و بزهکاری است و پس ازآن منطقه3 در رتبه دوم قرار دارد. همچنین منطقه 4 از منظر جرم و بزهکاری در بالاترین سطح است.

    کلیدواژگان: جرم، پیشگیری از جرم، کارایی نسبی، تحلیل پوششی داده ها، وزن های مشترک
|
  • Yosof Mohammadi Moghadam, Soleiman Mansoori Mohammadabadi, Seyyed Mahdi Vaghefi Pages 25-40
    Background and objectives

    In order to achieve their goals, today, organizations and institutions, including manufacturing, service providers, profit or non-profit, public and private are influenced by many factors. One of these factors is customers' satisfaction. One way to improve customer satisfaction is the evaluation of qualitative indicators provided by the organization. In this study, investigating the qualitative indices derived from SERVQUAL model, and using DEMATEL techniques, an attempt is made to measure the effectiveness and influence markers on each other. The aim of this study was to evaluate the impact of the indicators on each other in Tehran police stations and present some solutions to improve the quality of services, improve the quality of police stations and recognize the problematic criteria and solve them relying on determined qualitative indicators.

    Methodology

    In terms of its objectives, this study is of an applied research type, and in terms of quantitative research methodology it is a descriptive-survey research type. In this research, using indicators of SERVQUAL service quality models and DEMATEL techniques and using "MATLAB and Excel" software, the required calculations have been done to achieve research results.

    Findings and results:

    The results of this study show that four indicators of reliability, timeliness, legitimacy and appearance and physical characteristics are recognized as problematic indicators, respectively; strong measures should be used to solve them. Also, three indicators of accountability, assurance and empathy are variables that organizations have successfully acted on and in order to solve the problematic variables relying on these characteristics customer satisfaction could be achieved.

    Keywords: SERVQUAL Model, DEMATEL technique, Police Station, Service Quality
  • Fair Trial Principles Governing the Investigation of Police / Law Enforcers
    Pages 41-62
    Background and objectives

    The concepts of fair trial involves criminal aspects of human rights that, first, are considered as guiding principles in the constitution in domestic regulations of countries, and then their details and alternatives in normal terms and enforcement guarantees are regulated. The nature of the law enforcers' tasks is in such a way that people find most contact with their agencies. Therefore, it is natural that they are more vulnerable to violations than other actors in the criminal justice and legal guarantees of suspects, defendants, convicts, victims, witnesses and informants and also not respecting the legitimate rights and freedoms of citizens. Thus, violations of fair trial due process to the accused person and failure to comply with the requirements of fair treatment with the victim and informants sometimes make formal objections when dealing with criminal conviction and sentence, and sometimes put the perpetrators of damage to the dignity of the accused person, victim and witnesses to the alleged violation of the rights of citizens at risk of prosecution and criminal trial.

    Methodology

    This manuscript is a review study conducted using library resources and content analysis. By studying the basic fair trial standards governing Justice Research Officers in international documents, and translating these criteria we attempt to evaluate Iran's domestic law.
    Findings and

    results

    In fact, the forecast of the principles of a fair trial in the primitive Code of Criminal Procedure and the emphasis on their implementation, reflects the fact that the legislator has placed the guarantees and adherence to these principles at the forefront of his objectives, hoping that law enforcers also place the principles of fair trial and practical application at panel of their actions

    Keywords: Law enforcers, Fair trial, Rule of Law, International Documents, Police Investigation
  • Pages 63-82
    Background and objectives

    According to religious teachings and Islamic values, corruption is a discouraged phenomenon, and all practitioners in the Islamic state are obliged to fight against it and eradicate it from all aspects of Islamic society. The study aimed at examining people's perception of the administrative health in Tehran Metro-police (with emphasis on police intelligence division).

    Methodology

    In terms of its objectives, this study is of an applied research type and in terms data collection procedures it is considered as a descriptive-analytical survey. The statistical population included all the over 18-year-old individuals in Tehran Metro-police jurisdiction. The sample size was calculated as 650 individuals using the Cochran formula. The participants were selected by random sampling method. The data gathering instrument was a researcher-made questionnaire.

    Findings and results:

    The results showed that the mean score of citizen's perception of the administrative health in Tehran Metro-police and the mean score for perception of police intelligence division in the administrative health were 3.28 and 3.38 out of 5, respectively. Therefore, the perception of the administrative health among citizens in Tehran Metro-police officers in is relatively desirable

    Keywords: Administrative Corruption, Administrative health, Instances of Corruption, Tehran Metro-police command, Police intelligence division
  • Pages 83-100
    Background and objectives

    Today the restorative justice practices to settlement of disputes arising from crime and victimization compensation has been accepted in many communities. Recent studies have shown that patterns of simple and rehabilitative justice in control, crime prevention and criminal behavior reformation are not enough and restorative and community-based justice models should also be employed. The main question is: what is the role of article regulation in informal dispute settlement, and in this way, how has it maintained its dependency with the formal justice? This article referring to the sociocultural characteristics of the Arabs of Khuzestan, investigates the position of "peacemaking ceremony" as one of the traditional methods of settlement of disputes on the basis of restorative justice in the cultural context of the Arabs of Khuzestan.

    Methodology

    The present study is of a qualitative research type in which observation, interview, and documentary methods have been employed. The observations and interviews were run with sheikhs, chiefs, elders, informants, educated and tribes in Shadegan, Ahwaz, and Susangerd. In the documentary method, the contents and the information contained in books, magazines and other sources were used.

    Findings and results:

    The findings of this study are as follows: 1) Arabs in Khuzestan has a great capacity to settlement of their conflicts traditionally; among them, the Arab tribes often prefer to end their disagreements through peacemaking ceremony. 2) Restorative justice practices such as peacemaking ceremony lead to the settlement of crimes which remain unresolved via formal criminal justice. However, there is still dependency between the patterns of restorative justice and formal criminal justice. 3) Methods of settlement of conflicts, especially peacemaking ceremony among the Arabs of Khuzestan are a function of restorative justice approach. This means that they are not used all crimes. 4) The role of women as a means of transit or trade has been mainly replaced with payments (money) in peacemaking ceremony.

  • Safar Mardi, Abbas Amin Pages 101-120
    Background and objectives

    The aim of this study was to identify the relationship between self-esteem and prevention of male juvenile delinquency (first and second year high school students in 2013-2014 academic year) in Tabriz.

    Methodology

    In terms of its objectives, this study is of an applied research type. In terms of quantitative data gathering, it is a descriptive-correlational study. The statistical population of the study included all the first and second year high school students in Tabriz who were selected using cluster sampling method. Also, 49 delinquent juveniles under the supervision of Reformatory Center for Delinquency were assessed as a delinquent group. The research data were collected using a researcher-made questionnaire entitled as 'demographic information' and Cooper-Smith standardized self-esteem questionnaire.

    Findings and results:

    The results of this study showed that self-esteem is effective in the prevention of juvenile delinquency; it means that high self-esteem reduces delinquent behavior of juveniles. Since the juvenile delinquent behaviors include deviant behavior, family or the school conflicts at the beginning of adolescence, membership in the anti-social groups and anomalies, it is possible to reduce the desire to crime by increasing their self-esteem.

    Keywords: Self-Esteem, Delinquency, prevention, Family self-esteem, Social self-esteem, Educational self-esteem
  • Amir RastegarKhaled, Masood Salmani Bidgoli, Mohammad Eskandari Pages 121-138
    Background and objectives

    The issue of security and sense of social security is not something mechanical through external pressure. Police external controls without the participation of the population will result in relative security and social participation is essential to sustain a sense of security. Individuals' participation in policing actions will lead to these trends: the social awareness of the policing actions increases; Social trust can be achieved; the integrity of individuals and security forces are crystalized in the structure of the social systems and ultimately leads to the sustainability of sense of social security. The main objective of this study was to determine the impact of the dimensions of community policing strategies in the sense of social security.

    Methodology

    This study was conducted in descriptive-survey method using questionnaire. The statistical population of the study included all over 18-year-old individuals living in Tehran. 385 participants were selected using multistage cluster sampling method.

    Findings and results:

    The results show that there is a significant relationship between individuals' participation in policing actions, trust in police, individuals' integrity with policing system, awareness of policing actions and the increase in the sense of social security.

    Keywords: Community Policing, Sense of Social Security, social trust, social participation, Social Integrity, Awareness
  • Pages 139-156
    Background and objectives

    Respecting the rights and the principles of urbanism calls for training and public awareness through citizenship education. The aim of this study was to investigate the effectiveness of training citizenship rights on refraining from crime and social damages among adolescents in Bushehr. In this study, the effect of the citizenship rights education on improving women's compliance with the law and avoidance of social harms in the experimental and control groups has been investigated. The statistical population consisted of 324 high school students 104 individuals of who were in the second year of high school. 66 of them were randomly selected and randomly assigned to two experimental and control groups.

    Methodology

    This study is an experimental research including two experimental and control groups using pre-test and post-test. The research tools included two researcher-made questionnaires to assess the knowledge of citizenship rights (α = .78) and avoidance of crime and social pathologies (α = .75).

    Findings and results:

    The results showed that there was a significant relationship between the variables. There were also significant differences between the experimental and control groups, in terms of the awareness of citizenship rights and refraining from crime and social pathologies; in this way, the experimental group, after learning the rights of citizenship in terms of awareness of citizenship rights and refraining from crime and social damages obtained higher scores and means.

    Keywords: citizenship rights, Law acceptance, Refraining from social harms, Awareness of citizenship rights
  • Jafar Ahangaran Pages 157-180
    Background and objectives

    Law enforcement agencies, especially the police departments, can make proper planning to increase security in different areas through investigating the crime and delinquency of any of the urban areas, and implement their policies and plans through which security, which leads to growth, development and social welfare, can be promoted in the society. This paper presents a new model of data envelopment analysis with common weights to evaluate different areas of the city from the perspective of crime and delinquency.

    Methodology

    This study is an applied-analytic research. The extracted information on the indices with suggested data envelopment analysis model with common weights was investigated.

    Findings and results:

    The results showed that the most suitable area in terms of low crime rate is district 1. Following that, district 2 is on the second place. District 4 is at the highest

    Keywords: Crime, Crime Prevention, Relative efficiency, Data Envelopment Analysis, Common weights